Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :) - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-14, 12:34   #3271
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

Cytat:
Napisane przez Papuga69 Pokaż wiadomość
Najlepiej wieczorne przytulanko pod kocykiem przy tv
Tak mi się swoją drogą marzy, a tu ani przytulanka bo tż stroi fochy ani wylegiwania się przed telewizorem bo nie zdążyłam zamontować anteny po przeprowadzce rewelacja.
Korzystajcie z tych uroków leżenia przed tv, bo jak się dzidzia pojawi to cieżko będzie o takie chwile. Chyba, ze oddacie dziecko babci. My mamy to szczęście że mamy nianię i jest niezastąpiona jak np. w sobotę wieczorem czasem chcemy gdzieś wyjść sami.

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 12:37   #3272
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
W zasadzie to we wrześniu wyrzuciłam go z domu (okazało się, że mnie okłamywał z bardzo istotną dla mnie rzeczą) po wielkiej awanturze i myślałam, że zmądrzał.
Ostatnio miewam wątpliwości
Nie wiem, oni chyba ciężej przeżywają ciążę niż my
Jak nie jestem w ciąży, to jakoś między nami lepiej
No to nieźle:/ Wiesz co nie wiem czy na to jest jakaś reguła ale z własnego doświadczenia wiem, że gdy facet zarzeka się że przemyślał i zmądrzał to efekty tego widać niestety przez krótki czas a potem wszystko wraca do 'normy'
Papuga69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 12:46   #3273
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Ja brałam to samo co m.a.r.t.a, a potem zaczęłam kupować żurawinę suszoną i ją jeść (w biedronce najtańsza ), a od lata juz nie piłam wody, tylko lemoniadę (duża ilośc cytryn i limonek) i problem z układem moczowym minął.
To mi sama żurawina nie pomaga, musiałabym zjeść parę kilo dziennie.Ostatnio jak zmarzłam we wrześniu rano (wybrałam sie w półbutach i rajstopach 40 den a było jakieś 13 stopni) to sie antybiotykami skończyło, ale już trzeci trymest więc za bardzo chyba nie zaszkodziło.

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Chodze na NFZ, dostałam skierowanie, ale lekarz powiedział że i tak musze zapłacić :/
Za normalne USG czy genetyczne?Nie strasz mnie bo ja nie mam 200 zł na to więc jak będę musiała zapłacić to nie zrobię.

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

U mnie jutro 10-ty tydzień sie zaczyna.Jak ten czas szybko leci....
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 12:47   #3274
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Chodze na NFZ, dostałam skierowanie, ale lekarz powiedział że i tak musze zapłacić :/
Ja chodzę do lekarza z Siemieradzkiego i do Medicover, w obydwu placówkach mam za darmo. Ten z Siemieradzkiego powiedział, że jakbym chciała zdjęcia i zobaczyć dzidzię w 3D/4D to wtedy to jest płatne 200 zł, a tak to za darmo.
Stary 2013-02-14, 12:48   #3275
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
W zasadzie to we wrześniu wyrzuciłam go z domu (okazało się, że mnie okłamywał z bardzo istotną dla mnie rzeczą) po wielkiej awanturze i myślałam, że zmądrzał.
Ostatnio miewam wątpliwości
Nie wiem, oni chyba ciężej przeżywają ciążę niż my
Jak nie jestem w ciąży, to jakoś między nami lepiej
ojojoj nawet nie chcę pytać co tż nawywijał

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
U w poprzedniej prawie mnie wyrzucił z domu jak sie dowiedział.

aż ciężko mi uwierzyć w to co piszecie moja głowina nie ogarnia takich rzeczy... u nas mimo że jesteśmy już razem 11 rok, od slubu minie 3 lata to jest idealnie- jak na początku- wielka love, buziaczki, serduszka i w ogóle I love You

Cytat:
Najlepiej wieczorne przytulanko pod kocykiem przy tv
na tym się pewnie skończy

Cytat:
Chyba, ze oddacie dziecko babci
pewnie że oddamy tym bardziej że niepracującą babcię i dziadka mamy po sąsiedzku chętną do bawienia wnuków jak nikt inny
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 12:50   #3276
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w tej ciąży jest zupełnie odwrotnie,jest miły, opiekuńczy i kochany, pewnie ma wyrzuty sumienia bo w poprzedniej prawie mnie wyrzucił z domu jak sie dowiedział.W sumie wybaczyłam, bo wiem, że bardzo żałuje, ale chyba nigdy nie pozbędę sie urazu za to.

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Ja to wogóle nie miałabym z kim zostawić żeby iść do kina, a też lubię
Faceci...

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Ten Manural to jakaś saszetka raz się wypija i ma zdziałać cuda. dzięki za rade.
Hmmm, a może taskie coś miałam? na pewno saszetkę miałam, ale wydawało mi się, że 3 razy, a nie raz to brałam, ale może się mylę, to było dawno.
Pamiętam, że pomogło błyskawicą

Cytat:
To naprawdę dziwne.

Znalazłam coś takiego:
"Badanie USG pomiędzy 11-13+6 tygodniem ciąży jest refundowane przez Narodowy Fundusz Zdrowia.

Celem badania ultrasonograficznego pomiędzy 11-13+6 tygodniem ciąży (tzw. „USG genetycznego”, I badania prenatalnego) jest ocena ryzyka wystąpienia u dziecka zaburzeń genetycznych (czyli aberracji chromosomalnych, trisomii), między innymi zespołu Downa, zespołu Edwarda, zespołu Patau’a i innych. Badanie może być wykonane, jeżeli długość dziecka wynosi pomiędzy 45 – 84mm a wiek ciążowy pomiędzy 11-13+6 tygodniem ciąży. Badanie to jest wykonywane głowicą przezbrzuszną (w przypadku znacznej otyłości – przezpochwową) i obejmuje ocenę:

przezierności karkowej (NT – Nuchal Translucency)
kości nosowej (NB – Nasal Bone)
przepływu w przewodzie żylnym (DV – Ductus Venosos)
przepływu przez zastawkę trójdzielną (TR – Tricuspid Regurgitation)
kąta twarzowego (FA – Facial Angle)"

Ja bym poszukała, gdzie zrobią za darmo, z NFZ masz 3 refundowane, szkoda kasy, można dodatkowe zrobić samemu, np. 3D za ok. 200 zł

Cytat:
No to nieźle:/ Wiesz co nie wiem czy na to jest jakaś reguła ale z własnego doświadczenia wiem, że gdy facet zarzeka się że przemyślał i zmądrzał to efekty tego widać niestety przez krótki czas a potem wszystko wraca do 'normy'
Niestety u nas to samo. Niby wracał na wyjątkowych warunkach i tyyyyyyyyyle się miało zmienić...

Cytat:
To mi sama żurawina nie pomaga, musiałabym zjeść parę kilo dziennie.Ostatnio jak zmarzłam we wrześniu rano (wybrałam sie w półbutach i rajstopach 40 den a było jakieś 13 stopni) to sie antybiotykami skończyło, ale już trzeci trymest więc za bardzo chyba nie zaszkodziło.

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Za normalne USG czy genetyczne?Nie strasz mnie bo ja nie mam 200 zł na to więc jak będę musiała zapłacić to nie zrobię.
Refundowane masz:
- 11-14 tc
- 18-24 tc
- ok. 30 tc

Pierwsze to genetyczne właśnie, potem sprawdza się jeszcze inne rzeczy, to wszystko, jeśli masz ubezpieczenie, masz za darmo!

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 12:51   #3277
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość

pewnie że oddamy tym bardziej że niepracującą babcię i dziadka mamy po sąsiedzku chętną do bawienia wnuków jak nikt inny
Zdycham z zazdrości.Ja to nawet do gina jak szłam musiałam dziecko brać ze sobą.
Stary 2013-02-14, 12:52   #3278
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
ojojoj nawet nie chcę pytać co tż nawywijał

aż ciężko mi uwierzyć w to co piszecie moja głowina nie ogarnia takich rzeczy... u nas mimo że jesteśmy już razem 11 rok, od slubu minie 3 lata to jest idealnie- jak na początku- wielka love, buziaczki, serduszka i w ogóle I love You

na tym się pewnie skończy

Farciarze
I z miłością i z dziadkami...

U nas się zepsuło, jak tż dowiedział się, że jest chory, ja w ciąży byłam już. Potem z dzieckiem w ogóle jest ciężej. A teraz tż nie ma pracy i już w ogóle masakra, bo jego testosteron cierpi, że kobieta go utrzymuje.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 12:54   #3279
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

U mnie jutro 10-ty tydzień sie zaczyna.Jak ten czas szybko leci....

Mówie o usg genetycznym, normalne mam za darmo.

Oh tak ,w ciąży czas płynie jakoś szybciej

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Ja chodzę do lekarza z Siemieradzkiego i do Medicover, w obydwu placówkach mam za darmo. Ten z Siemieradzkiego powiedział, że jakbym chciała zdjęcia i zobaczyć dzidzię w 3D/4D to wtedy to jest płatne 200 zł, a tak to za darmo.
A chodzisz prywatnie? Usg genetyczne za darmo? bo już się pogubiłam
Stary 2013-02-14, 12:57   #3280
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

A chodzisz prywatnie? Usg genetyczne za darmo? bo już się pogubiłam
Do placówki Siemieradzkiego chodzę na NFZ, a do Medicover mam pakiet z zakładu pracy.
Dodatkowo płatne są tylko zdjęcia i płytka z usg w 3D i 4D

Edytowane przez ja-ika
Czas edycji: 2013-02-14 o 12:59
ja-ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 13:00   #3281
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

a mi wczoraj tz powiedzial ze sie poszerzylam nie ma to jak komplementy od malzonka ostatnio mi powiedzial ze zbrzydlam hahaha ale faktycznie sie pomierzylam i w talii i biuscie mam po 3 cm wiecej niz w polowie stycznia... mimo ze waga ani drgnela

u nas tez jest wielka love i wszystko w najlepszym porzadku a jestesmy razem ponad 6 lat... we wrzesniu jak sie dzidzia urodzi to bedziemy 4 lata po slubie taki prezent na rocznice haha
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 13:02   #3282
ja-ika
Zakorzenienie

Dziewczyny z Krakowa gdzie planujecie rodzić?
Ja 13 lat temu rodziłam na Siemieradzkiego, byłoby ok gdyby nie to, że łazienki były na korytarzu. Moja bratowa rodziła tam rok temu i miała wykupiony pokój z łazienką 200 zł za dobę Czytałam, że w Narutowiczu i Żeromskim są pokoje z łazienkami. Podpowiecie coś?
Stary 2013-02-14, 13:03   #3283
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Zdycham z zazdrości.Ja to nawet do gina jak szłam musiałam dziecko brać ze sobą.
OMG i co wtedy dziecko robiło jak leżałaś na samolocie?
Cytat:
Farciarze
dodatkowo druga babcia czyli moja mama w przyszłym roku przechodzi na emeryturę więc jak skończę macierzyński będę miała 2 babcie które pewnie będą sobie wyrywać dzieciaka z rąk
Stary 2013-02-14, 13:06   #3284
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
OMG i co wtedy dziecko robiło jak leżałaś na samolocie?
Spało w wózku
Stary 2013-02-14, 13:08   #3285
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
Farciarze

U nas się zepsuło, jak tż dowiedział się, że jest chory, ja w ciąży byłam już. Potem z dzieckiem w ogóle jest ciężej. A teraz tż nie ma pracy i już w ogóle masakra, bo jego testosteron cierpi, że kobieta go utrzymuje.

Może jak urodzi Wam się drugie dziecko to coś zmieni się na lepsze?

Mój tż tez nie pracuje, problem w tym że przeprowadzilismy sie 2 tyg temu obiecywał że będzie miał pieniądze pod koniem miesiąca bo ja nie wyrobie sama na opłaty, a skończyło się na tym że zrobił ze mnie materialistke, siedzi w domu i jeszcze narzeka, potrafi prowokować do afer gdy wracam z pracy zmęczona do domu. Kur*wa gotuje mu obiad to nawet dziękuje nie usłysze, wczoraj mu powiedziałam że chamstwa nie zniose i jak mu się nie podoba to niech spada pod dach do mamusi, wtedy odrzekł że jak dziś wróce z pracy to już go nie będzie. Ciekawe.
Smuci mnie że tak to wszystko wygląda, zawsze mi zależało żeby ułożyć sobie z nim spokojne życie.

Co do usg to faktycznie poszukam jeszcze na nfz bo nie widzi mi się tyle bulić. Dzięki za wskazówki
Stary 2013-02-14, 13:12   #3286
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

Mój tż tez nie pracuje, problem w tym że przeprowadzilismy sie 2 tyg temu obiecywał że będzie miał pieniądze pod koniem miesiąca bo ja nie wyrobie sama na opłaty, a skończyło się na tym że zrobił ze mnie materialistke, siedzi w domu i jeszcze narzeka, potrafi prowokować do afer gdy wracam z pracy zmęczona do domu. Kur*wa gotuje mu obiad to nawet dziękuje nie usłysze, wczoraj mu powiedziałam że chamstwa nie zniose i jak mu się nie podoba to niech spada pod dach do mamusi, wtedy odrzekł że jak dziś wróce z pracy to już go nie będzie. Ciekawe.
Smuci mnie że tak to wszystko wygląda, zawsze mi zależało żeby ułożyć sobie z nim spokojne życie.
To co on siedzi cały dzień w domu i nawet obiadu nie ugotuje?
Ja rozumiem, że pracę ciężko znaleźć i czasami jedno drugiego utrzymuje, ale ten co siedzi w domu to chyba powinien gotować, sprzątać itp.

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-02-14 o 13:15
Stary 2013-02-14, 13:13   #3287
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dziewczyny z Krakowa gdzie planujecie rodzić?
Ja 13 lat temu rodziłam na Siemieradzkiego, byłoby ok gdyby nie to, że łazienki były na korytarzu. Moja bratowa rodziła tam rok temu i miała wykupiony pokój z łazienką 200 zł za dobę Czytałam, że w Narutowiczu i Żeromskim są pokoje z łazienkami. Podpowiecie coś?
Nie zastanawiałam się jeszcze nad tym ale znajoma rodziła w Narutowiczu i mówiła że warunki spoko. Nie wiem musze sobie zrobić wycieczke po szpitalach i się podowiadywać co i jak, tak będzie najrozsądniej
Stary 2013-02-14, 13:15   #3288
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Spało w wózku
no to spoko

Cytat:

strasznie mi przykro czytać takie rzeczy jak piszecie dziewczyny... szkoda że nie macie tej przyjemności wieść sobie spokojne życie u boku ukochanego faceta który ubóstwia was nad życie i daje ci buziaka nawet jak mu herbatę czy tosta bezinteresownie zrobisz mój mąż rano jak ma później do pracy niż ja to i tak sobie ze mną wstaje bo lubi sobie ze mną gadać przy śniadanku także on robi herbatkę, ja kanapeczki i sobie debatujemy kiedy cały świat jeszcze śpi
Stary 2013-02-14, 13:15   #3289
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Trochę mnie nie było, chociaż Was czytałam, ale nie mogłam się zdobyć, żeby napisać. U mnie ciągle jakieś przeboje, krwawienia, plamienia, skurcze, bóle miesiączkowe, już mam normalnie dosyć, a najgorsze że nikt nie wie, dlaczego. W weekend byłam w szpitalu, a teraz tylko zwiększam dawki duphastonu. W pracy ledwo żyję, ale dotrzymam może do 22.02, kiedy mam wizytę u swojej gin, bo ona teraz na urlopie... Ale ogólnie ciężko i martwię się

Ale trzeba myśleć pozytywnie, pocieszam się, że po prostu każdy inaczej przechodzi i jakoś się ułoży

Witam wszystkie nowe mamusie, Karolson - piękne zdjęcie. W ogóle jestem pod wrażeniem ile piszecie.

Miłego dzionka!
Cytat:
Napisane przez beatryszja4 Pokaż wiadomość
Tez uwilebiałam herbatę słodką a teraz patzreć nie mogę na nia a łyżeczka cukru to juz taka słodyczdla mnie bleee
Ojej,ale masz przeboje :/
Współczuję i życzę duuużo zdrówka dla Ciebie i dzidzi

Cytat:
uroczyście ogłaszam że żelki działają pierwszą sztukę trzeba na chama wepchnąć do ust ale z każdą kolejną jest coraz lepiej
Dzisiaj i ja zakupię.A nóż!

Cytat:
Dziewczyny jakie macie plany walentynkowe?

Ja i tż nie odzywamy się do siebie od wczoraj więc wszelkie przyjemności związane z owym dniem mnie nie dotyczą;] Ciekawa jestem czy będzie w domu jak wrócę z pracy bo ponoć wielce się dziś wyprowadza..

Kurde od godziny mam dość silne kłucia w podbrzuszu
Tż planował już od dłuższego czasu jakąś kolację w restauracji,bo obecnie mamy w UK na stanie moją Mamę :P Tylko problem w tym,że ja na nic nie mam ochoty i bez sensu pieniądze wydawać ;/ Dzisiaj z rana dostałam wielkiego buziaczka i pewnie jak wstanie(bo pracuje na nocki),to pobiegnie po badyle Co dalej,wyjdzie w praniu

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
wyprowadza??? No to łądnie szalejecie:/ Ja rano byłam na badania i po południu wracam z powrotem do lekarza z moim małym ,chyba cos mu na krtań i oskrzela poszło;/ więc ciekawie się zapowiada najbliższy tydzień jeśli dostanie antybiotyk. Moje dziecko jest z tych ,które nie toleruje syropów pod żadną postacią i nawet po kropelce strzykawką nic nie daje bo i tak wypluje;/ Co do walentynek to mój tż już wczoraj sie zaopatrzył w różyczke( nie wiem kiedy i gdzie bo był na drugiej zmianie w pracy i wrócił o 11 do domu).Mały mi wręczył mówiąc kochamy cie i zaśpiewał m sto lat . A Ja kupiłam taki mały torcik w kształcie serduszka I na tym pewnie koniec. Ale miło jest coś dostac tak z rana
Uuu
Nie cierpię jak dzieciaki chorują
Moja dzisiaj dostała kataru i jest nieziemsko marudna..!

Cytat:
mój tż coś chciał wymyślić fajnego ale ja na nic nie mam siły...
do kina wieczorem--> zasnęłabym jeszcze na początkowych napisach...
na romantyczną kolację--> na samą myśl o zapachach w jakimś lokalu mam mdłości...
winko we dwoje--> nie w tym roku...
prezent--> nie mam siły myśleć co bym chciała
Hahahahaha,identycznie jak u mnie

Cytat:
Korzystajcie z tych uroków leżenia przed tv, bo jak się dzidzia pojawi to cieżko będzie o takie chwile. Chyba, ze oddacie dziecko babci. My mamy to szczęście że mamy nianię i jest niezastąpiona jak np. w sobotę wieczorem czasem chcemy gdzieś wyjść sami.
I ja też taką mam!
Co prawda teraz już się skończy,ale jak tylko chcieliśmy wyjść na imprezę,czy gdziekolwiek,to zawsze zostawiałam u niej Maję na noc Super kobietka-taka druga babcia Dobrze jest mieć kogoś takiego,prawda?
Przy drugim dziecku to już skończą się wypady imprezowe,bo dwójki jej nie podrzucę :P

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 13:16   #3290
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Ja rozumiem, że pracę ciężko znaleźć i czasami jedno drugiego utrzymuje, ale ten co siedzi w domu to chyba powinien gotować, sprzątać itp.
dokładnie mój tż mimo że pracuje to jak jest w domu a ja jestem w pracy to wracam i mam obiad na stole, mieszkanie posprzątane, pranie zrobione i jeszcze jakieś zaległości ponaprawiane i pouzupełniane... i tak powinno być!!!
Stary 2013-02-14, 13:18   #3291
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
Nie potrafi gotować. Jak trzeba to pozmywa, coś tam posprząta ale czasem mam wrażenie że robi to z łaską i zachowuje się jakby mu się za to należał order :/

Cholera, wie że rozmawiam na jakimś forum, widział kiedyś otwartą strone wizazu i zastanawiam się czasem czy przypadkiem nie użył swoich wielce rozwiniętych umiejętności szpiegowskich i nie odnalazł tego wątku byłoby nieciekawie

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
no to spoko

strasznie mi przykro czytać takie rzeczy jak piszecie dziewczyny... szkoda że nie macie tej przyjemności wieść sobie spokojne życie u boku ukochanego faceta który ubóstwia was nad życie i daje ci buziaka nawet jak mu herbatę czy tosta bezinteresownie zrobisz mój mąż rano jak ma później do pracy niż ja to i tak sobie ze mną wstaje bo lubi sobie ze mną gadać przy śniadanku także on robi herbatkę, ja kanapeczki i sobie debatujemy kiedy cały świat jeszcze śpi
Aż się miło czyta
Stary 2013-02-14, 13:20   #3292
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Spało w wózku
ja bylam ze starszym wózkowym jeszcze wtedy i u gina i potem u chirurga... (ropien piersi) wiec mozna, wszystko mozna

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:

Cholera, wie że rozmawiam na jakimś forum, widział kiedyś otwartą strone wizazu i zastanawiam się czasem czy przypadkiem nie użył swoich wielce rozwiniętych umiejętności szpiegowskich i nie odnalazł tego wątku byłoby nieciekawie [COLOR="Silver"]
zawsze mozecie klub załozyc prywatny

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 13:21   #3293
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Nie potrafi gotować. Jak trzeba to pozmywa, coś tam posprząta ale czasem mam wrażenie że robi to z łaską i zachowuje się jakby mu się za to należał order :/
To mu kup książke kucharską na Walentynki No czytać ze zrozumieniem to chyba umie. Nikt nie rodzi sie z umiejętnością gotowania
Stary 2013-02-14, 13:21   #3294
87czarna
Zakorzenienie

Papuga69
Boże,ja bym nie wytrzymała nerwowo! ;[
Czasem nie rozumiem mężczyzn...
Na szczęście mój TŻ to anioł i nie mogę na niego słowa powiedzieć,chociaż czasem są zgrzyty-jak w każdym związku

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 13:22   #3295
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

Cholera, wie że rozmawiam na jakimś forum, widział kiedyś otwartą strone wizazu i zastanawiam się czasem czy przypadkiem nie użył swoich wielce rozwiniętych umiejętności szpiegowskich i nie odnalazł tego wątku byłoby nieciekawie [
Wyczyść historię
Stary 2013-02-14, 13:23   #3296
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jakie macie plany walentynkowe?

Ja i tż nie odzywamy się do siebie od wczoraj więc wszelkie przyjemności związane z owym dniem mnie nie dotyczą;] Ciekawa jestem czy będzie w domu jak wrócę z pracy bo ponoć wielce się dziś wyprowadza..
nie obchodzimy, chłop na nockę, w ogóle nei będziemy się widzieć, śpie u sisotry

żeby jednak nie

ale chyba nie chcecie neispodzianek? http://www.pudelek.pl/artykul/52669/...ja_dziewczyne/

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Ja 02.02 to miałam urodziny . W tym roku 5 lat po ślubie i 13 lat w związku .
wow, kawał czasu

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Ja jestem już w 10tc i żadnych mdłości i wymiotów nie miałam. Może po prostu jesteśmy tymi szczęściarami którym się uda przejść przez ciążę bez tych "bonusów". Więc się nie zamartwiaj tylko ciesz, że nic Ci nie dolega

Cytat:
aż ciężko mi uwierzyć w to co piszecie moja głowina nie ogarnia takich rzeczy... u nas mimo że jesteśmy już razem 11 rok, od slubu minie 3 lata to jest idealnie- jak na początku- wielka love, buziaczki, se
super
ja też w sumie ei mam co narzekać
Cytat:
poważnie choruje?

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
a mi wczoraj tz powiedzial ze sie poszerzylam nie ma to jak komplementy od malzonka ostatnio mi powiedzial ze zbrzydlam hahaha ale faktycznie sie pomierzylam i w talii i biuscie mam po 3 cm wiecej niz w polowie stycznia... mimo ze waga ani drgnela
mój też mi rzucił wczoraj komplement, że znów policzki mi się zrobiły chomiczkowate
Stary 2013-02-14, 13:23   #3297
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:

Aż się miło czyta
to chyba kwestia wychowania... bo mój teściu tak samo traktuje swoją teściową mimo że są już 30-kilka lat po ślubie... także przekazujcie swojm córkom wiedzę że wybierając męża powinny patrzeć na teścia i teściową
Stary 2013-02-14, 13:25   #3298
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
dokładnie mój tż mimo że pracuje to jak jest w domu a ja jestem w pracy to wracam i mam obiad na stole, mieszkanie posprzątane, pranie zrobione i jeszcze jakieś zaległości ponaprawiane i pouzupełniane... i tak powinno być!!!
Dokładnie tak powinno być. Powinien pomagać bez łaski, przymusu a wyłącznie z własnej woli i poczucia obowiązku. Może ja po prostu od początku nie dałam mu do zrozumienia że tego wymagam a nikt w życiu nie nauczył go że tak właśnie powinien zachowywać się facet na dodatek przyszły ojciec. Na ostatnie usg poszłam sama, a jak wróciłam to nawet nie zapytał czy mam zdjęcie;(

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
To mu kup książke kucharską na Walentynki No czytać ze zrozumieniem to chyba umie. Nikt nie rodzi sie z umiejętnością gotowania
Uznałby to za prowokacje jak znam życie
Stary 2013-02-14, 13:26   #3299
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:

U mnie też różnie to bywa. Mój mąż pracuje, z tym nie ma problemu- wręcz odwrotny- za dużo pracuje!. Mam wrażenie że ucieka z domu do pracy. Ja jestem od prawie 2 tygodni leżąca i jest problem ze zrobieniem czegokolwiek w domu przez męża. Obiad raz w tygodniu, sprzątanie- i to po łebkach- też. Mam pod bokiem mamę, ale może mi pomóc tylko jak mąż nie widzi bo tak to jest wojna że tu łazi i się wpier.. I tak to jest, bym powiedziała lipowato. Nie jest tak zawsze, są też naprawdę super chwilę, ale np wczoraj (powiedziałam że nie odezwę się do dziada) pojechał z kolegami do kina i zostawił mnie leżącą w łóżku z chorym dzieckiem. Ja nie mogłam wstawać za dużo a syn mi wymiotował cały czas. A mąż... super bawił się z kumplami i wrócił o 1 w nocy !

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 13:26   #3300
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Ja lubię zdrowotne tematy, to pomądrkuję

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Dlaczego herbaty nie można? Pytam, bo ja duże ilości wypijam. Z cytryną.
Kawa (i cola) zawiera kofeinę, a herbata teinę, są to związki, które ograniczają wchłanianie się kwasu foliowego. A nam zależy, żeby on się teraz wchłaniał dobrze Im kawa/herbata mocniejsza, tym tych związków więcej.

Na zdrowy rozsądek, 1 słaba kawa lub krótko parzona herbata szkody nam nie wyrządzi, nie ma się co bać.

To ostrzeżenie raczej tyczy się osób, które dziennie wypijają po kilka filiżanek/kubków siekiery dziennie.

Ja piję herbatę rano, to kwas foliowy wieczorem. Jak kwas foliowy rano, to herbatę wieczorem.

Pamiętajcie też, że lepiej wypić kawę niż zemdleć, jak ktoś ma słabe ciśnienie!

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Ja sie staram ograniczac picie herbaty, robie sobie gorącą wodę z cytryną i cukrem i mi smakuje
Coli nie piję wogóle A jak to jest, wogole nie mozna pić gazowanego? Ja sobie codziennie pociąnę pare łyczków Wogole to mi sie chce baardzo pić i jeśc:P ale na wadze nic nie drgnelo
Cola zawiera kofeinę, więc jak wyżej.

Co do gazowańców, chodzi o to, że nie są to produkty zdrowe. Zawierają głównie cukier (np. "zielona herbata" typu neste/lipton) ma raptem 0,17% ekstraktu z herbaty. Poza tym cuuuuuuukier, syrop glokozowo-fruktozowy, barwniki, wzmacniacze smaku, konserwanty itd. Więc generalnie nie należy przesadzać (bo np. cukrzyca w ciąży jest groźna). Ale jak ktoś łyknie od czasu do czas, bo ma ochotę lub nic innego nie ma pod ręką, to nic nam nie będzie.

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot

Edytowane przez ewuszkaaa
Czas edycji: 2013-02-14 o 13:48
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości