|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.
Cześć
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Koniecznie pokaż jak się prezentuje karnisz z firanką Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3332 |
|
Raczkowanie
|
didi zależy o których testach mówisz??
u mnie wczoraj 2 kreski, testowa bledsza czyli jeszcze nie to ... zresztą tak samo wychodzi mi w kalendarzykach owu, prawdopodobnie będzie ok 19.02. Tak czy siak i tak swoje robimy ![]() Justiii faaajnie, walentynki w restauracji My zostajemy w domku z filmem przy winku i naszym ulubionym daniem - tatarem Ost miałam smaka na polędwiczki (naoglądałam się "Ugotowanych" na TVN hehe) i myślałam żeby na dzis zrobić ale nie wiem jak się za to zabrać Dziewczyny a przypomnijcie sobie swoje lata szkolne - jak wtedy człowiek wariował w walentynki .... poczta walentynkowa w szkole, dyskoteka szkolna, ciche podkochiwanie się w kolegach z przeciwległej klasy itp itd później w liceum przyszedł czas na randki i chodziło się z różą i chłopakiem za rękę po całym centrum żeby gdziekolwiek miejsce znalesc, wszędzie takie tłumy zakiochanej młodzieży a teraz co .... sms rano w pracy "kocham Cię moja walentynko" , dobrze że chociaz taki gest hehehe![]() lubie czasami wrócić wspomnieniami do czasów liceum. Dla mnie to był najpiękniejszy okres młodzienczy, lepszy niż studia. Fakt, że męza poznałam dopiero pod koniec szkoły średniej ale przez to zdązyłam "nacieszyć" się młodością, powariować w dyskotekach, to w liceum narodziły się nowe przyjaźnie, miłości. Człowiek dojrzewał przy tych ludziach. Dla mnie to niezapomniany okres i naprawde do dziś czasami łezka mi się zakręci przy piosence "ale to juz było i nie wróci więcej...." bo od razu mam to wszystko przed oczami. No sentyment mam wielki do mojej klasy, nauczycieli i ogólnie okresu LO. ot i sie napisałam ....... |
|
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
didi, mi tez podoba sie imie Matylda
. Ale TZ powiedzial ze nigdy tak corki nie nazwie
|
#3334 | |
|
Konto usunięte
|
Bardzo łądna suknia.
W ogóle wszystkie miałyście takie ładne sukienki. Cytat:
![]() Walentynek jakoś nigdy strasznie nie przeżywałam. |
|
|
|
|
#3335 |
|
Raczkowanie
|
Kasia ja akurat średnio wspominam szkołę średnią....na początku miałam pewne problemy (nie chodziło o samą naukę), potem było już lepiej....pod koniec wiadomo znaliśmy się jak łyse konie, ale ja mimo wszystko lepiej wspominam podstawówkę, bo to właśnie z tamtymi ludźmi mam lepszy kontakt
![]() a co utrzymywania kontaktów ze znajomymi to powiedzcie mi jak to u Was wygląda? bo ja mam masę znajomych, którzy się na mnie po obrażali bo się do nich nie odzywam.....z tym, że oni też się nie kwapią i nawet smsa nie napiszą? nie wkurza Was takie zachowanie? sukienki piękne jak dam radę to dzisiaj dodam swoją
![]() 25.08.2012r."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." |
|
|
|
#3336 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Z kolegami ze studiów mam taki kontakt, ze często się widujemy już tak w prach, że tak to nazwę. My wpadamy do nich, oni do nas, na mieście, do kina, teatru. |
|
|
|
|
#3337 |
|
Rozeznanie
|
hej hej
dziś walentynki i pierwszy dzień dni płodnych wg mojego kalendarzyka mąż dziś wcześniej wróci z pracy więc liczę na niespodziankę ![]() moi rodzice się na basen wieczorem wybierają a póżniej na kebab-normalnie drugą młodość przeżywają
|
#3338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hej!! to bierzcie się roboty ![]() Trzymam za Was kciuki ![]()
|
|
#3339 |
|
Zadomowienie
|
Witam witam
Jeśli chodzi o utrzymywanie znajomości mam dwie przyjaciółki z którymi się znamy od zerówki bywało różnie raz lepiej raz gorzej ale mamy kontakt w miarę dobry. Właśnie w tym roku obie wychodzą za mąż...Już się doczekac nie mogę, chyba się popłaczę jak Je zobaczę w białych sukniach Mam też bardzo dobrą koleżankę z liceum i później poznałam w pracy jak mieszkałam w wawie fajnych ludzi i utrzymuję z nimi kontakt właśnie w niedzielę przyjeżdza do mnie psiapsióła która wydzwania do mnei pare razy w tygodniu
|
#3340 |
|
Zadomowienie
|
cześc dziewczyny, udanych Walentynek, czuję że tu dziś nie będzie szału bo zajmiemy się swoimi walentymi
a mój tż ma wolne i gdzieś wybył......... ciekawe po co ja najlepiej wspominam studia dzienne licencjat jak było to w moim mieście, najfajniejsi ludzie i duzo kontaktów do dziś, liceum także, tyle że na studiach było więcej czasu i może dlatego tak to przeliczam że lepszy kontakt ![]() najgorsze dla mnie były studia mgr. prawie nie znam tych ludzi szybko zawsze uciekałam do domu i przyjeżdzałam prosto na zajęcia (bo prawie 200km w jedną stronę) no i to pewnie też dlatego że sto tylko dwa lata i studia zaozne więc chcąc nie chcąc mało tego kontaktu, ale mam jedną koleżankę z którą często właśnie rozmawiam. Nic neistety już nie wróci każdy okres w życiu miał swoje urodzi, ale przed nami nowe uroki bycia żoną może w przyszłości matką, a to napewno będzie najwaspanialsze przeżycie. dziewczyny aby dziś się udało , i w listopadzie na porodówce się spotkamy
|
#3341 |
|
Konto usunięte
|
Ja muszę coś słodkiego kupić dla Tż, to się ucieszy.
Wczoraj przyniósł mi mały tablet, zapakował. Trochę mi głupio, bo miał kupić sobie telefon, bo teraz używa mojego "znalezionego". Twierdzi, że jest dobry. |
|
|
|
#3342 | ||
|
Konto usunięte
|
Witam się dziś wiosennie
zobaczcie jaką mam wiosnę na parapecie w kuchni ![]() Cytat:
![]() Do tej pory utrzymuję bliski kontakt z dwiema osobami, ale z resztą też od czasu do czasu się kontaktuję. Za to studia wspominam średnio, na moim kierunku, było bardzo dużo grupek. Zazwyczaj było tak Warszawka i reszta Polski. Niby miałam też swoją paczkę ale to już nie to samo co w technikum. Chociaż do tej pory przyjaźnie się z dwoma dziewczynami ze studiów. Cytat:
|
||
|
|
|
#3343 |
|
Przyczajenie
|
Dzien doberek
![]() Jeden wieczor i 4 strony - niezle macie tempo ![]() Ja za bardzo Walnetynek nie swietuje, ale upieklam wczoraj mezowi walentynkowe ciasto, niestety nie wytrzymal do dzisiaj i juz wczoraj wieczorem sien a nie rzucil ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Ewelika, super wiosna, az sie lezka w oku kraci w tesknocie za prawdziwa
|
|
|
|
#3344 |
|
Raczkowanie
|
Karolina jaki film?
![]() 25.08.2012r."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." |
|
|
|
#3345 |
|
Zadomowienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;39225425]Witam się dziś wiosennie
zobaczcie jaką mam wiosnę na parapecie w kuchni ![]() Technikum to był dla mnie najpiękniejszy okres w życiu ![]() Do tej pory utrzymuję bliski kontakt z dwiema osobami, ale z resztą też od czasu do czasu się kontaktuję. Za to studia wspominam średnio, na moim kierunku, było bardzo dużo grupek. Zazwyczaj było tak Warszawka i reszta Polski. Niby miałam też swoją paczkę ale to już nie to samo co w technikum. Chociaż do tej pory przyjaźnie się z dwoma dziewczynami ze studiów. Ja ostatnio wymyśliłam imię dla córki Antonina i nawet K się spodobało. Tylko jest jeden problem u K była suczka, która nazywała się Dośka, a na naszą córkę wołalibyśmy Tośka [/QUOTE]ewelika piękne kwiatki a za oknem śnieg ![]() też mam bzika na punkcie kwiatków, ostatnio sobie kupiłam kilka takich kwitnącyh które można przesadzic do ogródka na wiosnę.
|
#3346 | ||
|
Konto usunięte
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;39225425]Witam się dziś wiosennie
zobaczcie jaką mam wiosnę na parapecie w kuchni [/QUOTE]Śliczne paskudy. Na parapecie wiosna a za oknem zima. Jeszcze troszeczkę. ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3347 |
|
Wtajemniczenie
|
Proszę nowe staraczki o wiadomości prywatne odnośnie dopisania na listę na pierwszej stronie.
Proszę o to ponieważ mogę kogoś nie doczytać na wątku i pominąć, a nie chcę , żeby któraś poczuła się olana przeze mnie
|
#3348 |
|
Konto usunięte
|
Tak weszłam sobie na 1 stronę i jestem w szoku jak ten czas leci. Zaraz koniec września i tylko 6 miesięcy do starań.
|
|
|
|
#3349 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3350 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niekoniecznie dzisiaj....widziałam reklamę już w listopadzie i czekałam na premierę zapowiadał się bardzo ciekawie ![]() napisz jak wrażenia
|
|
|
|
#3351 |
|
Raczkowanie
|
my niestety na walentynki nie planujemy nic chyba że skuwanie płytek szpachlowanie i ciągłe sprzątanie możemy zaliczyć, jadę dzisiaj na zakupy to moim prezentem walentynkowym będzie umywalka zlewozmywak i panele podłogowe
|
|
|
|
#3352 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
|
|
#3353 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam was w walentynki
Życzę wam mnóstwa miłości nie tylko dziś, ale przez cały rok ![]() Cytat:
A co do Emmy, ja z tym imieniem w PL nigdy się nie spotkałam (co oczywiście nie oznacza, że nie występuje), ale kuzyn mojego tż-ta nazwał tak swoją córkę twierdząc, że to imię bardzo polskie Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3354 |
|
Zadomowienie
|
Więc mój kochany mąż wstał wcześniej i pojechał po kwiaty
![]() szykujemy później razem walentynkową kolację i zostajemy w domu ![]() Ewelinka znalazłam u mnie w sklepie szampana fiore, ale tylko brzoskwiniowego mam nadzieję że też super smakuje, już się chłodzi w lodówce na wieczór ale muszę upolowac kiedyś tego truskawkowego bo na niego mi narobiłaś ochoty!!!
|
#3355 |
|
Raczkowanie
|
Małgoś no właśnie imię wzięłam z tego filmu
bo bardzo go lubię
|
|
|
#3356 |
|
Zadomowienie
|
potweirdza się jak mój tż robi zakupy... pojechał rano po bułeczki na śniadanie i nakupił tyle bułek, rogali i pączków- to mamy więcej niż w tłusty czwartek
i jeszcze jakieś lizaki misie ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Kasiu wruc do klubu przepis na tatara, jak go robisz? jak nigdy nie robiłam a chętnie bym spróbowała, u mnie w rodzinie są smakosze i na weselach i tym podobnych imprezach się delektują a nikt nie potrafi zrobic, więc może ja
|
#3357 |
|
Zadomowienie
|
a to moja kiecka
|
#3358 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja to nam daje taką lekcję, że mała głowa...Własnie dostałam wiadomość od dobrej znajomej, że płód obumarł. Już drugi raz.
|
||
|
|
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
o tak? hahah mi jednak jakoś smutno się kojarzy, zresztą tego imienia w ogóle nie brałam pod uwagę. Macie tak, że jak słyszycie jakieś i mię to od razu przed oczami macie pewną wyimaginowana postać. Ja tak czasem mam, choć nawet czasem nie znam osoby o takim imieniu
Cytat:
właśnie śpi koło mnie na kanapie, zresztą on śpi chyba 80-90% całego dnia ![]() ojej ale szkoda i co tu powiedzieć takiej osobie.... |
|
|
|
|
#3360 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny! ja właśnie wróciłam z pracy i zabieram się za sprzątanie domu, zejdzie mi pewnie ze 3 godziny, ale jutro TZ wraca więc się postaram, żeby nie narzekał, bo z niego straszny pedant jest
Chcę też upiec coś dobrego na weekend i w ogóle popatrzeć za jakimiś fajnymi przepisami. Mam energię do działania więc idę to wykorzystać ![]() Przykre strasznie, zwłaszcza dwa razy z kolei. A który tydzień? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.

25.08.2012r.