![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: SCHUDNĄĆ DO LATA, postanowienie:)
Właśnie też myślę nad zakupem skakanki lub chociaż hula hop bo o dziwo nic takiego w domu nie mam ;/ oj to chyba muszę się wybrać do biedronki
![]()
![]() |
![]() |
#32 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak to kręciłabym tym zwykłym a mi się nie fajnie nim kręci...:d Skakankę tak średnio lubię ale ponoć fajnie modeluje ciało ![]() Właśnie skończyłam ćwiczyć Turbo fire(30class, stretch 10 class)= 45min treningu. , kręciłam hula-hopem 20 min , zrobiłam 70 przysiadów i brzuszki Dało dziś radę. Ale po tej kolacji czuję się pełna, to źle bo wtedy myślę że nie chudnę;d
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
a ja właśnie bez takich przyrządów do ćwiczeń do dużo nie zdziałam ale zawsze lepiej porobić kilka przysiadow, brzuszków niż nic nie robić ;p
dziś na śniadanie zjadłam 3 duże naleśniki w dżemem... Mamuska zrobiła i nie mogłam się oprzeć, a teraz żałuję że je zjadłam ;/ czuje się taka pełna, że do końca dnia chyba nic już nie zjem ;/ chciałam się dziś zważyć ale gdzieś mi się waga zapodziała (ją też dołączam do mojej listy zakupów). Przy ostatnim ważeniu (a było to dosyć dawno) waga wskazywała 56kg... A przy wzroście 160cm to jest to dużo. Jakoś się tego tłuszczyku pozbęde i nie ma innej opcji! ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Jednak waga znaleziona ![]() wzrost: 160cm waga: 56kg w pasie: 90cm jak narazie te cyfry mnie przerażają ;/ za tydzień zrobię kolejne pomiary. Mam nadzieję, że chociaż z malutkimi efektami.
![]() |
![]() |
#34 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wyjdzie za mało kalorii (mniej niż wynosi Twoje BMR wprowadzi Twój organizm w tryb oszczędności i zacznie spowalniać metabolizm). W dodatku to będą same kalorie z węglowodanów - jeszcze gorzej. Potrzebujesz codziennie węglowodanów, białka i tłuszczy. Najbardziej tyje się od węglowodanów. A Białka i tłuszcze (tak, tak - tłuszcze - oczywiście zdrowe tłuszcze) wspomagają proces chudnięcia ![]() Jeśli nic więcej nie zjesz bardziej sobie i diecie zaszkodzisz niż pomożesz ![]() P.S. BMR - http://www.e-diagnoza.pl/kalkulator/17/Kalkulator-BMR/ ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Masz figurę jabłka? 160cm i 56kg to nie jest źle. 90cm w pasie to już nie dobrze. Robiłaś może pomiar tłuszczu trzewiowego?
![]() |
![]() |
#35 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Śniadanie: Węglowodany+białko+owoc Obiad: Białko+warzywa+mała ilość węglowodanów Kolacja: białko+warzywa Nie ma aż takiej tragedii, naleśniki to nie aż taka duża porażka bo nie mają aż tyle kalorii, szkoda tylko, że aż 3 ![]() ![]() Zamiast katować się nie jedzeniem przez resztę dnia, wskakuj w strój puść sobie jakiś trening z youtuba i to będzie napewno korzystniejsze dla twojego organizmu niż nie jedzenie ![]() ![]() Ja dziś zjadłam: Śniadanie(godz 11): muesli+jogurt naturalny OKOŁO 300KCAL. ŚniadanieII(godz:13:30): Zupa warzywna zmiksowana(około 130kcal)+ mandarynka(50kcal) OKOŁO: 180KCAL Na obiad jeszcze nie mam pomysłu ![]() Dziś trening turbo fire, hula hop,brzuszki i przysiady jak co dzień ![]() Jak tam walentynki ? ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
A tłuszcz? Bez zdrowych tłuszczy w diecie nie da się odchudzać.
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
Tłuszczu nie uwzględniłam ponieważ nikt normalny nie spożywa samego tłuszczu. Zawsze jest on łączony z potrawami np z sosem do sałatki, zawarty jest w rybach(kwasy wielonasycone typu Omega 3), w orzechach itp.
Gdybym była taka drobnostkowa to podałabym też że trzeba spożywać witaminy (a, b, c itp) bo przecież bez nich nie da się odchudzać ![]() Tłuszcz jest zawarty w większości posiłków. Tylko trzeba wybierać te dobre tłuszcze. ![]() Wszystko się da, nawet da się odchudzać bez zdrowych tłuszczy, wgl da się odchudzać bez jedzenia, ale wtedy to nie będzie zdrowa dieta ![]() ![]() ![]()
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
![]() Są trzy podstawowe składowe "białko", "tłuszcze", "węglowodany" Skoro piszesz o białkach i węglowodanach, to nie rozumiem dlaczego pomijasz tłuszcze? To nie jest bycie drobnostkowym. ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Orzechy, nie są ani białkiem, ani węglowodanami, to tłuszcze ( o ile można to tak nazwać w uproszczeniu ). Ty nic o tłuszczach nie napisałaś, więc skąd niby ktoś trzymając się twojego zestawienia ma wiedzieć, że może je używać? Ryby tłuste - owszem - zawierają tłuszcz. Ale z reguły spożywa się więcej ryb chudych, np taki tuńczyk praktycznie nie zawiera tłuszczy. Drób tez jest chudym mięsem i nie zawiera tłuszczu. Sałatki też można robić bez sosów. Trzeba ten tłuszcz dodawać jeśli nie występuje naturalnie. Dlatego POWINIEN być w zestawieniu.
REDUKCJA/SIŁA Edytowane przez fatass Czas edycji: 2013-02-14 o 13:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
" Tłuszczu nie uwzględniłam ponieważ nikt normalny nie spożywa samego tłuszczu. Zawsze jest on łączony z potrawami np z sosem do sałatki, zawarty jest w rybach(kwasy wielonasycone typu Omega 3), w orzechach itp." Takie proporcje dostałam : Śniadanie: Węglowodany+białko+owoc Obiad: Białko+warzywa+mała ilość węglowodanów Kolacja: białko+warzywa Wiadomo, że tłuszcze uwzględniam w diecie, to dość zrozumiałe jeśli spożywam produkty z zawartością tłuszczu.
![]() |
![]() |
#40 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() A walentynek w tym roku nie obchodzę... tak jakoś wyszło ;/ A u Ciebie walentynki jak tam?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobra, nie odzywam się. Wiesz najlepiej. Już nie jedna osoba starała Ci się zwrócić uwagę (dla Twojego własnego dobra), ale masz to w nosie. Twoja sprawa....
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W jakiej kwestii ktoś zwracał mi uwagę? na każdego działa inna dieta i nie muszę się podpasowywać do reszty.
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
Witam!
![]() Mam 17 lat, próbuje schudnąć do lata, moja obecna waga to około 68,8 kg, mój cel to około 60 kg do wakacji! Mam nadzieje, że mogę przyłączyć się do Was! Będę wdzięczna, ponieważ dodatkowa motywacja się przyda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
cicha14 a witamy, witamy
![]() Razem jakoś damy radę ![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, pozwolę sobie do Was dołączyć.... może zapomnicie o małym konflikcie
![]() odchudzam się ( to za mocno powiedziane) gdzieś od połowy stycznia, staram się jeść 4 razy dziennie do 1200- 1300 kcal. Czytałam że korzystacie ze skakanek i hula - hopa ... ![]() ![]() Waga... było 58 jest 56, 5 i tak waga szaleje bo raz pokazuje 58 a za dwa dni 55,8 i ta w kółko, tak więc doszłam do wniosku że nie będę się nią katować bo nie dodaje mi to skrzydeł ![]() proporcje jabłka ? tak chyba to mnie dotyczy, bo poszło mi w brzuch i uda ![]() to tyle o mnie, po krótce... dziś : śniadanie 10:00 - 3 chlebki z błonnikiem z chudą wędliną, czerwona herbata, mała bułeczka z jabłkiem ( ![]() śniadanie II 13:00 - serek danona z otrębami przennymi i owsianymi chyba skoczę do sklepu po kawę inkę z błonnikiem i banany obiad : 17:00 mąż zabiera mnie na obiad więc zjem zupkę w restauracji, to w końcu pożywne i zdrowe, a mają mało kalorii kolacja: 20:00 - ? nie mam pomysłu
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Hmm a powiecie mi czy koniecznie jest spożywanie posiłków 5 razy dzienne? Bo łączy się z tym jedzenie co 2-3 godziny.... a ja (jedząc oczywiście w miarę małe porcje) po takim krótkim czasie w ogóle nie jestem głodna.
Dla mnie odpowiednie by były 3 posiłki dzienne: -rano tj. około godz. 6- jakiś jogurt lub musli + herbatka ( tak zazwyczaj jadam już z przyzwyczajenia) -południe tj. około godz.16 (bo wtedy wracam ze szkoły)- i tutaj na obiad zazwyczaj jakaś zupka, warzywa itp. -wieczór tj. około godz 18- na kolację zazwyczaj jem kanapkę lub jakąś sałatkę. W szkole czasami zdarzy mi się jeszcze zjeść jabłko lub inny owoc.... I to tyle jedzenia jak u mnie... I jak myślicie powinnam ilość posiłków zwiększyć do 5?
![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
Przede wszystkim powinnaś jeść bardziej konkretnie. To co napisałaś to nie jest jedzenie. Nawet do 1000kcal byś na tym nie dobiła.
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
II śniadanie zmodyfikowałam: średni danon waniliowy z wkrojonym dużym jabłkiem i 2 łyżeczki otrąb żytnich plus 2 łyżeczki otrąb pszennych
![]() na kolacje planuje upiec pietruszkę w piekarniku i jakieś 2 kanapeczki chleba błonnika z pastą pomidorową to mało kalorii? i brak tłuszczy? biorę dodatkowo codziennie tran ![]() białka jest dużo w mięsie i serkach ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
zgodzę się z fatass, nie masz nic konkretnego w tych swoich posiłkach, zupa to między innymi wywar ( woda), za dużą przerwę masz między porannym posiłkiem a godz 16. Nie bardzo wiem jaki masz cel, chcesz schudnąć ( przy takim odżywianiu to nie wiem z czego za bardzo ) czy przytyć? ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- I jak myślicie powinnam ilość posiłków zwiększyć do 5?[/QUOTE] swoją drogą ja mam 4 posiłki w jadłospisie ponieważ późno wstaje i jak jem co 3 godziny to ostatni posiłek musiałabym jeść już w łóżku ![]() i też co 3 godziny nie czuję jakiegoś strasznego głodu ale zmuszam się żeby zjeść, może nie gigantyczną porcję, ale taką średnią aby nie czuć się ociężale ![]()
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Ahaa czyli chyba muszę zacząć zabierać kanapkę do szkoły
![]() A ćwiczyła któraś może w was A6W? ![]()
![]() |
![]() |
#51 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#52 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak któraś chce o tym poczytać to proszę tutaj: http://www.a6w.pl/ A efekty po tych ćwiczeniach tutaj: http://www.google.pl/imgres?q=a6w+ef...y=138&dur=4771
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A zestaw danon + jabłko + otręby = posiłek węglowodanowy... Lepiej kupić jogurt naturalny. Z jabłkiem lub innymi owocami będzie pycha słodki ![]()
![]() |
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich!
Jestem nowa na forum, ale jeśli chodzi o zrzucanie kg to trochę się już rozejrzałam. Podoba mi się Twoje podejście fatass, chociaż może w niezbyt miły sposób je pokazujesz, nie ma co popadać w skrajności. Ja akurat kalorii w ogóle nie liczę, nie mam do tego głowy i jak gdzieś wyczytałam, "nie zamierzam do końca życia zastanawiać się ile kalorii ma pietruszka, którą wrzucam do zupy", podziwiam tych co to potrafią. Ja po prostu jem mniej, ale częściej i zdrowiej no i się ruszam. Nie jestem na żadnej diecie tylko na drodze do zmiany stylu życia. Raz już schudłam drastycznie, pisałam o tym w innym wątku. Zawsze miałam nadwagę i nigdy mi to nie przeszkadzało, nie odchudzałam się nigdy. Drastyczny spadek wagi nie był zamierzony, schudłam przez ciążę. Zanim zaszłam w ciążę ważyłam 60 kg, po ciąży zeszło do 45 kg. Starałam się dbać o dziecko, ale nic nie poradzę na to, że jak zjadłam kromkę chleba to zaraz miałam zgagę, czułam się wzdęta i było mi niedobrze, jedzenie za dwóch w ciąży to dla mnie czysta abstrakcja, ja miałam wtedy tak ściśnięty żołądek że nie mogłam w nim zmieścić nawet tyle co jadłam wcześniej. Do tego miałam wtedy sporo stresów. Konsekwencja - wystające kości, podkrążone oczy, wypadanie włosów, anemia, no i po porodzie brak pokarmu. Córka to okaz zdrowia, wręcz książkowy, do dziś, ale ja się kupę czasu nie mogłam pozbierać. Dziś na wadze jest 70 kg przy wzroście 160 cm, w porównaniu z niektórymi tu dziewczynami to jestem słoń, ale głodzić się nie będę i wam, zwłaszcza nastolatkom bo odczują to najbardziej, też nie radzę. Dziwię się niektórym, że chcą się odchudzać. Fakt, jak się waży 50 kg przy wzroście 165 cm, ale żywi się frytkami, torcikami, chipsami itd to warto zmienić styl życia, ale raczej nie odchudzać się. A jeśli mimo idealnego BMI pojawia się tłuszczyk tu i ówdzie, może lepiej poćwiczyć mięśnie brzucha czy pośladków? Trzymajcie się dziewczyny cieplutko, a przede wszystkim zdrowo i rozsądnie ![]()
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
StalowyElfik- piękna, mądra wypowiedź
![]() ![]() Myślę jednak, że tu żadna z Nas nie myśli o jakiś głodówkach czy innych podobnych rzeczach. Każda chce schudnąć poprzez zdrowsze odżywianie i wykonywanie różnych ćwiczeń ![]() Spalanie tłuszczyku ma być zdrowe, przyjemne i z głową ![]() A propo odchudzania to właśnie jestem po ćwiczeniach... Dziś trochę pobiegałam, robiłam przysiady, brzuszki i zaczęłam A6W- zobaczymy co w tego wyjdzie :P Dziś stwierdziłam, że do picia ok. 1,5-2l wody można się przyzwyczaić ![]() padam z nóg.nie mam już siły.idę spać.dobranoc.jutro kolejny piękny dzień 'nowego życia' ![]()
dla której zrobiłabym więcej niż dla pozostałych. Edytowane przez mimo wszystko Czas edycji: 2013-02-16 o 22:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A to tylko jeden z czynników, który powoduje, że odchudzanie przestaje być zdrowe. Prawie każdy chce schudnąć zdrowo, ale tak naprawdę mało kto pofatyguje się zorientować co to w ogóle znaczy "zdrowo" tylko bazuje na gdzieś, kiedyś zasłyszanych mitach typu: dieta 1000kcal, nie jedzenie po 18, unikanie tłuszczu, jedzenie produktów "light", MŻ + WR. To tak samo jakby chcieć budować dom i zapomnieć o fundamentach - w tym przypadku fundamenty to wiedza. A jej brak nie tylko pogorszy wyniki odchudzania, czy spowoduje jo-jo po odchudzaniu, ale również może poważnie zaszkodzić zdrowiu .....
![]() |
![]() |
#57 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Fatass....faktycznie masz osobliwy sposób przekazywania rad, raczej brzmi to jak nagana niż porada ![]() wezmę pod uwagę tą śmierć danonkową ale nie uważam aby warto było popadać w paranoje przy tym gdy nie słodzę, nie spożywam słodyczy i MOŻE zjem jedno jabłko dziennie ( cukier- fruktoza) i nie wiem czy to coś strasznego że zjem średniego danona z otrębami..... nie chcę mieć aż tak gorzkiego życia ![]() dla mnie odchudzanie to dieta a nie głodówka, nastolatką już od dawna nie jestem i wiem że chęć schudnięcia wynika z mojego samopoczucia a nie wartości BMI, które jest w normie. Raczej potrzebuję zacząć prowadzić regularniejszy tryb życia ![]()
![]() |
![]() |
#58 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() przepraszam ![]()
![]() |
![]() |
#59 |
Rozeznanie
|
Dlatego przestałam się udzielać na tym wątku. Dla mnie odchudzanie ma przebiegać w przyjemny sposób. I nie potrzebuję grupy wsparcia w której jest nie miła atmosfera i ktoś tu się czuje mądrzejszym od wszystkich.
![]() |
#60 |
Przyczajenie
|
Witajcie. Mogę się jeszcze dołączyć???
![]() wzrost - 168cm waga- 60kg waga jaką chciałabym mieć to 55kg Nie będę stosować diety 1000 kcal ani podobnych, ponieważ nie chcę mi się liczyć kalorii ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.