Krakowianki - XXII - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-13, 23:02   #211
vladia
Raczkowanie

Dot.: Krakowianki - XXII

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Cześć no to teraz zgadujemy co studiujesz. Moje typy: socjologia albo pedagogika

(żeby nie było - kończę psychologię, więc piąteczka )[COLOR=Silver]
jedno z kulturoznawstw, więc wydział ciągle ten sam. zostaje mi wiara, że obrotny humanista sobie zawsze jakoś poradzi. a jak nie to zawsze jest niewielka szansa - ale jest! - na bogatego męża
vladia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 23:11   #212
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez vladia Pokaż wiadomość
jedno z kulturoznawstw, więc wydział ciągle ten sam. zostaje mi wiara, że obrotny humanista sobie zawsze jakoś poradzi. a jak nie to zawsze jest niewielka szansa - ale jest! - na bogatego męża
Nie martw się, ja jakoś daję radę i bez bogatego męża a jaki masz pomysł na siebie?
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 23:20   #213
lily92920
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Bingo! Przepraszam, że Cie nie rozpoznałam Trzeba było podejść i mnie zaczepić

Byłaś w towarzystwie, to nie chciałam przeszkadzać

Rozpoznalam Cie dopiero jak wychodziłam z koleżanką. Wcześniej nas obsiedli Włosi, nie wiem czy widziałaś ten dziki tłum!

lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 23:25   #214

Cytat:
studentka trzeciego roku jednego z nieprzyszłościowych kierunków na UJ.
Piątka! Ja myślałam o założeniu oddziału zamiejscowego mafii sycylijskiej i handlu organami wyciętym uprzednio u spitych i niczego nieświadomych studentów. Niech będzie to Plan H, bo poprzedzają go właśnie bogaty mąż i zostanie jakimś cudem politykiem. I inne pomysły, które przychodzą mi do głowy najczęściej w styczniu i czerwcu
Witaj w temacie, swoją drogą.

Cytat:
Napisane przez Ineso
Ostatnio znajoma opowiadała mi, że była w fabryce Wawelu i widziała jak robią czekoladę dla swojej marki, i identyczną dla Biedronki - podobno całkiem inny proces, pomijają część mieszania i inne czary mary.
Czekolada Jestem od paru dni od niej odcięta i największe prawdopodobieństwo, że zjem coś słodkiego, jest w piątek. W sumie mogłabym wykorzystać ten czas na powolne przejście na dietę, ale jeszcze mam tydzień w domu, więc się nie czaruję, że uda mi się ją utrzymać
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 23:42   #215
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lily92920 Pokaż wiadomość
Byłaś w towarzystwie, to nie chciałam przeszkadzać

Rozpoznalam Cie dopiero jak wychodziłam z koleżanką. Wcześniej nas obsiedli Włosi, nie wiem czy widziałaś ten dziki tłum!

A to siedziałaś tam w rogu? Nie było zatem szans abym Cie rozpoznała-przecież ja ślepa jestem
Towarzystwo wokół było rzeczywiście wesołe
Stary 2013-02-13, 23:43   #216
vladia
Raczkowanie

Cytat:
Nie martw się, ja jakoś daję radę i bez bogatego męża a jaki masz pomysł na siebie?
pomysłów mam kilka. na pewno magisterka bardziej ukierunkowana i niekoniecznie w Krakowie. języki, w tym nacisk na orientalne i powoli w kierunku dyplomacji. w międzyczasie wkręcić się w różne kulturalne wydarzenia, związane właśnie głównie z obszarami, które mnie interesują. a do tego pora zebrać tony materiałów, które mam i zacząć coś porządniej publikować. wierzę, że mam czas.

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Piątka! Ja myślałam o założeniu oddziału zamiejscowego mafii sycylijskiej i handlu organami wyciętym uprzednio u spitych i niczego nieświadomych studentów. Niech będzie to Plan H, bo poprzedzają go właśnie bogaty mąż i zostanie jakimś cudem politykiem. I inne pomysły, które przychodzą mi do głowy najczęściej w styczniu i czerwcu
Witaj w temacie, swoją drogą.
ha! tu mogę być przydatna. trochę posiedziałam na Sycylii, więc może przesiąknęłam klimatem i nabrałam intuicji. a polować można na erasmusów, to grupa permanentnie pijana
vladia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 23:47   #217
nicRu
maszyna, nie człowiek

Nie śmiejcie się z bogatego meża, bo jak rok temu miałam spotkanie z opiekunami specjalności, to jeden powiedział, że najbardziej dochodowa jest matematyka matrymonialna polegająca na bogatym wyjściu za mąż
Stary 2013-02-13, 23:49   #218
cholernarejestracja
Copyraptor

Matematyka matrymonialna powinni zrobić taki kierunek!
Stary 2013-02-14, 00:15   #219
lily92920
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
A to siedziałaś tam w rogu? Nie było zatem szans abym Cie rozpoznała-przecież ja ślepa jestem
Towarzystwo wokół było rzeczywiście wesołe

Tak, to byłam tam ja!

Niestety mi to głośne towarzystwo się nie podobało Obsiedli nas i strasznię się wydzierali. Jak to Włosi...
Dobrze, że w miarę szybko sobie poszli!

Edytowane przez lily92920
Czas edycji: 2013-02-14 o 00:17
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 01:17   #220
Kkarolajnn
Raczkowanie

Cytat:

Ja właśnie dziergam na drutach szaliczek, czuje sie jak własna babcia
Kkarolajnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 01:28   #221
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez Kkarolajnn Pokaż wiadomość

Ja właśnie dziergam na drutach szaliczek, czuje sie jak własna babcia
Naucz mnie robić na drutach! Umiem tylko jeden ścieg na szydełku, i od 1,5 roku robię szalik na szydełku
Stary 2013-02-14, 01:32   #222
Kkarolajnn
Raczkowanie

Cytat:
Naucz mnie robić na drutach! Umiem tylko jeden ścieg na szydełku, i od 1,5 roku robię szalik na szydełku
Mów mi babciu
Ja nauczyłam sie z youtube popatrz tam bo da sie łatwo z tego nauczyć
Jeszcze drugie tyle i będziesz mieć szalik
Stary 2013-02-14, 02:21   #223
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez Kkarolajnn Pokaż wiadomość
Mów mi babciu
Ja nauczyłam sie z youtube popatrz tam bo da sie łatwo z tego nauczyć
Jeszcze drugie tyle i będziesz mieć szalik
W sumie jakoś nigdy nie wpadłam na to, żeby popatrzeć na YT a doradzisz jakie druty i wełnę kupić? Tj. ja kupuję "wełnę" akrylową, bo mięciutka i lubię, ale nigdy nie wiem jaka jest odpowiednia do czego
Stary 2013-02-14, 02:37   #224
Kkarolajnn
Raczkowanie

Cytat:
W sumie jakoś nigdy nie wpadłam na to, żeby popatrzeć na YT a doradzisz jakie druty i wełnę kupić? Tj. ja kupuję "wełnę" akrylową, bo mięciutka i lubię, ale nigdy nie wiem jaka jest odpowiednia do czego
Akrylowa ok
Tam też właśnie mówią jakie co i do czego, zależy co w danym filmiku robią Ja jestem jeszcze typową amatorką ale np. do szali i chust polecam Lunę lub Lunę metalic (są miękkie i delikatne) Jak robisz podwójną nitką wychodzi ciepły szal fajny szalik akurat na zimę
Co do drutów to też zależy co tam robisz, jak szale itp to jakieś grube a jak coś cienkiego to wiadomo mniejsze W sklepie Ci pewnie doradzą
Stary 2013-02-14, 07:22   #225
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
No ale w Tołpowym i tym płynie micelarnym jest identyczny skład, nawet jak pomijają część czarów marów to dziewczyny wszędzie piszą, że zapach ma identyczny, wygląd też (bo działanie to wiadomo, sprawa subiektywna). Więc no. Tyle mi wystarcza

Baby, żadna nie chce nic z tego zamówienia cukierniczego? Ineso przedłużyła do weekendu. Są megatanie barwniki spożywcze, a wykrawaczki do lukru nadają się też do ciastek z wzorkami ja sobie specjalnie kupuję świąteczno-wielkanocne I są aromaty do ciast (bananowy ) żeby aromatyzować biszkopty.
To, że skład podany na opakowaniu jest taki sam, nie znaczy że produkt też - mogą być różnice w proporcjach.
Nie żebym bardzo walczyła z tym, że to dobry produkt (bo sama jestem zwolenniczką marek własnych), tylko tak informacyjnie

Aleś zareklamowała Przecież połowa z nich nic nie piecze - trzeba było pokazać lizaki fajne i gotowe dekoracje na torty
Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Niech będzie to Plan H, bo poprzedzają go właśnie bogaty mąż i zostanie jakimś cudem politykiem.
Chcesz być politykiem?
Cytat:
ha! tu mogę być przydatna. trochę posiedziałam na Sycylii, więc może przesiąknęłam klimatem i nabrałam intuicji. a polować można na erasmusów, to grupa permanentnie pijana

Cytat:
W końcu coś byłoby bardziej oblegane niż Psychologia
Cytat:
Masakra, że od trzech sezonów próbujemy się zebrać w grupę uczącą się
Ale jak i kiedy się nauczyłaś sama ściegu? Beze mnie
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 07:26   #226
2016070953
Konto usunięte

fajne macie koty
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 09:38   #227
ecrulo
moderatorka też wizażanka

Cytat:
Ja po trzech latach kulturoznawstwa i mam pracę... dzięki drugiemu kierunkowi

I ja dbam o siebie, ja chcę schuść, ale już w pracy z samego rana na walentynki dostałam dwa kawałki ciasta i cukierki Czy to będzie wybaczone?

Wymianka Nowe buty oraz ciszuki
ecrulo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 10:08   #228
SdC
Zakorzenienie

Prośba do włosujących . Możecie mi polecić jakąś odżywkę bez spłukiwania, która nawilża i pomaga w rozczesywaniu? Nie musi mieć spektakularnego działania - to tylko na "po basenie" .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 10:30   #229
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Prośba do włosujących . Możecie mi polecić jakąś odżywkę bez spłukiwania, która nawilża i pomaga w rozczesywaniu? Nie musi mieć spektakularnego działania - to tylko na "po basenie" .
GlissKur
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 10:37   #230
SdC
Zakorzenienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;39225989]GlissKur [/QUOTE]

Dzięki .
Stary 2013-02-14, 11:44   #231
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość

W końcu coś byłoby bardziej oblegane niż Psychologia
Biorąc pod uwagę, że to hasło zostało rzucone w naszą stronę jako specjalność na studiach magisterskich po przeżyciu fizyki kwantowej, rachunku prawdopodobieństwa 1 (który co roku zbiera krwawe żniwo w postaci przynajmniej 20-50 osób powtarzających przedmiot), a także analizy numerycznej i matematyki dyskretnej (gdzie każdy pałał niechęcią do któregoś z tych dwóch) - nie wiem czy byłoby aż tylu chętnych, bo mnie by to nie zachęciło
W każdym razie świetne hasło i moze kiedyś obiorę i ten kierunek
Stary 2013-02-14, 12:01   #232
OneMoreDress
Zakorzenienie

Matematyka matrymonialna mnie rozwaliła!

Meldunek z Lidla-kupiłam czarne spodenki i czarny top Wydają się bardzo fajne, rozmarówka ogromna-XS jest serio malutkie
Stary 2013-02-14, 12:16   #233
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Od Gliss Kura wolę Pantene.
Stary 2013-02-14, 13:29   #234
2016070953
Konto usunięte

a ja mam odżywkę w spray z zielonej apteki
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:57   #235
gg22
Zakorzenienie

wczoraj wyszło, że jestem straszną ignorantką- siedziałam obok aktora i nie wiedziałam, że to aktor! oczywiście przez wielkie A o jaaaaa na swoje usprawiedliwienie dodam, że to Wielki Aktor z mega ambitnego serialu Julia
swoją drogą koleś albo ma sobowtóra albo to ten sam typ- czyli chłopak roznoszący po Kazimierzu róże i opowiadając przy tym wierszyki-rymowanki

Hiper
- olewasz mnie

Cytat:
Napisane przez lily92920 Pokaż wiadomość
Nie wiem co się dzieje teraz z tymi facetami

Wczoraj poznałam jednego typka, no bardzo spoko się wydawał itd. Fajnie nam się gadało i w ogóle, przystojny, grzeczny, w moim typie (tylko włosy miał trochę za krótkie, haha), no i wziął numer. Ale chyba tylko po to, żeby dzisiaj mi napisać, że przeprasza, ale jest w związku. Ech...
brak słów

Cytat:
A ma w ciagu dnia make-up? Bo gdyby nie miała to dobrze byłoby raz na jakiś czas przetrzeć twarz chusteczką oczyszczającą.
Na oczyszczanie standardowe moje recepty: kwas i olejek herbaciany.
Można też skupić się na większym nawilżaniu.
niee, raczej nie jeśli już to tylko maluje oczy. fakt, że chusteczki mogą tutaj trochę pomóc. dzięki na kwas to ona na pewno się nie zdecyduje-dla mnie, siedzącej na wizażu to wciąż abstrakcja a dla niej to już zupełnie. Olejek już jej poleciłam
a glinka zielona? mam też z zsk peeling wulkaniczny i myślałam żeby jej dać to może by też coś pomógł.

Cytat:
to ja pozwolę sobie do was dołączyć studentka trzeciego roku jednego z nieprzyszłościowych kierunków na UJ. bardzo sobie chwalę od zawsze w Krakowie: z typowym syndromem "nie znam nazw ulic, powiedz mi co tam jest to może skojarzę". i dopadł mnie zimowy sezon na nowe znajomości, więc zdecydowałam się odezwać
hej, widziałam już kolejnego posta, ale jak przeczytałam o tym kierunku to od razu chciałam strzelać w kulturoznastwo lub bibiotekoznastwo:rolleyes :
mogę przybić 5tkę, bo jednym z moich kierunków jest historia błąd młodości.
czemu taki kierunek wybrałaś? zawsze mnie zastanawiało dlaczego ludzie coś takiego wybierają

sezon zimowy sprzyja u Ciebie poznawaniu nowych ludzi? a letni?

Cytat:
No bo jak sprawdzisz sobie po numerze z kodu kreskowego to wyskakuje Torf Corporation, a to właśnie oni produkują Tołpę.

Cytat:
Ostatnio znajoma opowiadała mi, że była w fabryce Wawelu i widziała jak robią czekoladę dla swojej marki, i identyczną dla Biedronki - podobno całkiem inny proces, pomijają część mieszania i inne czary mary.
pamiętam jak byłam w takiej fabryce w Niemczech- prawie umarłam z przejedzenia świetnie się ogląda taki proces powstawania czekolady, a ile przy tym słodkiej przyjemności
wczoraj widziałam na Szewskiej, że też jest taki mały zakładzik gdzie można podpatrzeć, to jest Lwowska Manufaktura Czekolady i najlepsze jest to że działa już od roku! widziałyście ją?
edit: zresztą krakowska też jest. muszę się tam koniecznie wybrać!

Cytat:
do tej pory używałam z prosalonu, ale ostatnie nie mogłam jej dostać i kupiłam "w psikaczu" z isany- jestem z niej przede wszystkim zadowolona dlatego że się super po niej rozczesują włosy

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;39225989]GlissKur [/QUOTE]

a mnie on strasznie obciąża włosy, nie lubię ich
.

Edytowane przez gg22
Czas edycji: 2013-02-14 o 14:59
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 15:08   #236
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
niee, raczej nie jeśli już to tylko maluje oczy. fakt, że chusteczki mogą tutaj trochę pomóc. dzięki na kwas to ona na pewno się nie zdecyduje-dla mnie, siedzącej na wizażu to wciąż abstrakcja a dla niej to już zupełnie. Olejek już jej poleciłam
a glinka zielona? mam też z zsk peeling wulkaniczny i myślałam żeby jej dać to może by też coś pomógł.
Wczoraj na jakimś blogu widziałam tonik z kwasem (z e-naturalne, ale BU też chyba ma). Może nie od razu jakieś kuracje mega złuszczające, tylko coś lekkiego po prostu?
Stary 2013-02-14, 15:21   #237
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
To, że skład podany na opakowaniu jest taki sam, nie znaczy że produkt też - mogą być różnice w proporcjach.
Różnice w proporcjach mogą być jak np masz dwa składniki
wódka z colą - może być po 50% ale i 90% + 10%, to też wódka z colą. Ale nie jak masz 15 składników w produkcie - wówczas te wahania są naprawdę niewielkie.

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
hej, widziałam już kolejnego posta, ale jak przeczytałam o tym kierunku to od razu chciałam strzelać w kulturoznastwo lub bibiotekoznastwo:rolleyes :
mogę przybić 5tkę, bo jednym z moich kierunków jest historia błąd młodości.
Boshe, jak sobie przypomnę jak wybierałam się na studia i rozważałam studiowanie bibliotekoznastwa to dzisiaj śmiać mi się chce

Edytowane przez 201608010929
Czas edycji: 2013-02-14 o 15:30
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 15:53   #238
gg22
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj na jakimś blogu widziałam tonik z kwasem (z e-naturalne, ale BU też chyba ma). Może nie od razu jakieś kuracje mega złuszczające, tylko coś lekkiego po prostu?
no faktycznie, że są. Dzięki, ale myślę, że dla niej to zbyt zaawansowane a jakbym jej powiedziała, że musi potem stosować filtry to by się postukała w głowę

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Boshe, jak sobie przypomnę jak wybierałam się na studia i rozważałam studiowanie bibliotekoznastwa to dzisiaj śmiać mi się chce
serio?! a po co?
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 16:06   #239
Kkarolajnn
Raczkowanie

Mi po nim zaczeły włosy wypadać i ogólnie jakoś wysuszył
Nigdy więcej
Stary 2013-02-14, 16:13   #240
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ja nawet nie wiem co pokończyłyście

Znowu spodobał mi się jakiś błyszczyk... Wczoraj specjalnie robiłam porządki, żeby mieć gdzie trzymać kosmetyki :/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości