Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM2014cz.8 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-14, 13:38   #1351
misiadelko
BAN stały

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Ależ jestem w szoku!!! Koledzy z Austrii kupili nam po kremowej róży z okazji Walentynek, ależ mi mega miło! Zwłaszcza, że tych dwóch, którzy roznosili nawet nie znam
Słodko

Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość
Ja niestety musiałam pokazać ale od tamtej pory cisza

Dzięki Wczoraj bolało okropnie, naczytałam się o migrenach dziewczyn, aż sama zachorowałam Dziś trochę boli ale za to bardziej kręci mi się w głowie, a na to chyba lekarstwa nie ma leżę, odpoczywam i Was śledzę na bieżąco
Ojej

Cytat:
Na naszych zmówinach rodzice się spili też się okropnie baliśmy, zwłaszcza Tz bo mu wkręciłam, że tata wymaga oficjalnej prośby o mą rękę Chciałam żeby się troszkę po stresował bo on zawsze taki na luzie Ogólnie było spoko, dogadali się, a to najważniejsze ;D
Ja dzięki zmówinom polubiłam w końcu po tylu latach znajomości moich teściów. Pokazali klasę, pokazali się z tej lepszej strony i między mną a nimi bardzo się poprawiło
Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
My nie obchodzimy walentynek... ja nie lubię tej sztucznej otoczki którą pokazują w ten dzień w tv itd...

Od wczoraj mam kurde załamkę...składałam podanie o staż do starostwa do wydziału nieruchomości i oczywiście przyszło mi pismo że mnie nie przyjeli !!! a tak się składa że mój wujek tam pracuje i mowil ze podan o staz bylo razem z moim 40 szt!! przyszedl typ ( ktory w tym roku sie zajmuje podaniami stazystow ) wybral szybko 8 i poszedl... oczywiscie te 8 osob wybrał bez zagladania co napisali w podaniu tylko po nazwiskach patrzyl !!!!! i podobno te osoby w ogole nie mialy wyksztalcenia zwiazanego z praca w tym miejscu!! a ja? skonczylam studia obsluge rynku nieruchomosci, praktyki studenckie odbywalam w wydziale nieruchomosci i geodezji i co? i dupa!!! juz 2 rok skladam podanie i nic!!!
W domu tez nie do wytrzymania chwilami!! mam dosc tej wstretnej atmosfery, chcialabym sie wyprowadzic i wynajac mieszkanie ale jak?za co? jak nawet stazu nie mam ... a moje studia wymagaja stazu !! bez stazu i doswiadczenia lipa w tej branzy Mam powoli dosc bo ostatnio nic sie nie układa tak jak powinno.. W srode mam egzamin na prawko, z takim humorem i nastawieniem jak teraz to nie wiem co to bedzie..
Tak mi przykro

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
A tak chcę żeby wyglądała wódka. Kokardki jak wczoraj i bilecik Zrobię chyba coś takiego z naszymi imionami i powinno być fajnie Przerobię albo ten wzór który załączyłam, ale wymyślę jakiś swój Co mówicie może być?
JEST EKSTRA EKSTRA!!!!!!
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 13:56   #1352
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

kulbensikowa coś strasznego z tym stażem... Przykro mi Niestety takie państwo - w większości miejsc robi się na odwal wszystko A co do ślubu to zobaczysz, że gdy u nas zacznie się zwykłe oczekiwanie to u Ciebie będzie tak kolorowo, nie łam się Kochana. Główka do góry

Cytat:
o matko !to też masz nieciekawie..
No długo nie będziesz mnie namawiać będę leżeć i pachnieć
No niestety...Gdy się obudzę mam puls 90 i dostałam leki na jego obniżenie, bo zawsze gdy mam Holtera mój puls wykazywał, że jest podniesiony zbytnio. Moja kardiolog dała mi leki i pierwszy wieczór wyglądał tak ja opisałam. Nie mogłam wstać z łóżka i biedny TŻ biegał i pytał czy karetkę wzywać...

ema u mnie moi płakali ze szczęścia a mama TŻ'a sie obruszyła na niego, że jej nic nie powiedział! I było tak, że jego tato i szwagier stwierdzili, że świętujemy, robimy grilla i flaszkę trzeba obalić, a jego mama była ciągle obruszona o to, a siostra w szoku

kroooliczek śliczne!!! Chyba sama coś w weekend pokombinuję

Kate Noir pewnie minie, ale też by mnie to wkurzało, bo bałabym się jeść cokolwiek...

misiadelko zachowali się pięknie! A naszych panów tyle i żaden nie pomyślał...

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:02   #1353
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Muszę kupić jakiś fakturowany bristol, blok i zacząć robić pudełeczka Po co później mam robić je codziennie aż mi zbrzydną, jak teraz mogę sobie porobić kilka dziennie teraz nie odczuję tego finansowo, tasiemki też sobie kupuję stopniowo po kilka metrów, żeby nie wydać majątku od razu

Nie piszcie dziś dużo dziewczyny, bo zaraz spadam do pracy
miłego dzionka

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:03   #1354
monikkad
Wtajemniczenie

misiadelko, ten link co wkleiłaś - mega

A ja dzisiaj leżę i leniuchuję i jestem szczęśliwa
Stary 2013-02-14, 14:09   #1355
Kishlaczkowa
Zadomowienie

misiadelko zdjęcia róży w załączeniu Jedynie ekran laptopa przekryłam, bo miałam dokumenty służbowe otworzone. Zdjęcia robione telefonem stąd ta jakość
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-02-14-360.jpg (44,2 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-02-14-364.jpg (54,9 KB, 13 załadowań)

Stary 2013-02-14, 14:10   #1356
misiadelko
BAN stały

Ja poprasowałam, zamiotłam, teraz robię obiad dla TZta, znowu ma kurczaka, bez sensu ta jego dieta...
I oglądam Panny Młode z Piekła rodem
I zastanawiam się czy dekoracje czy koordynacja, bardziej skłaniam się ku dekoracji, ale czy to mi całej radości nie popsuje? Hmm... Zapytam mamy, ona zawsze coś mądrego doradzi

EDIT: Kishlaczkowa
ekstra
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:14   #1357
misia880
Zakorzenienie

mój TŻ poszedł do moich rodziców tydzień przed tym jak mi się oświadczył, z flachą dla taty i kwiatkami do mamy i powiedział ze chciałby się oświadczyć i co oni na to xd Wykorzystał moment jak byłam u kosmetyczki i nie wiedziałam o tym dopiero PO zareczynach mi powiedzieli ;p
a swoim rodzicą powiedział sam... też chyba nie było cudownej rekacji ;p

a potem na spotkaniu rodziców bylo juz spoko hehe moi są kontaktowi wiec od razu poprzechodzili na ty, % rozmowa o weselu wiec zle nie było

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:28   #1358
Nati_kk
Zakorzenienie

Zazdroszczę Wam dziewczyny takich pozytywnych reakcji na zaręczyny u mnie jak przyjechaliśmy moim rodzicom powiedzieć, to praktycznie nic nie skomentowali, potem mama nam napisała smsa, że gratuluje i ma nadzieję, że sobie to dobrze przemyśleliśmy Rodzice TŻta w sumie też jakoś z radości nie skakali. Najgorsze jest to, że ja cały czas widzę, że moi rodzice nie są zbyt entuzjastycznie do tego ślubu nastawieni, ciągle tylko słyszę "mam nadzieję, że wiecie co robicie" itp teksty, a jak coś próbuję odnośnie przygotowań opowiedzieć (typu zespół czy fotograf) to słyszę "jeeeezu, jeszcze tyle czasu, Ty się na studiach skup" Dzisiaj rano to aż się nawet popłakałam z tego powodu, bo chciałam rodzicom powiedzieć (bo byliśmy wczoraj foto i kamerę już oficjalnie ogarniać) na jaki pomysł wpadłam odnośnie podróży poślubnej (chcemy spakować też suknie i garnitur, znajomi którzy z nami jadą kupili teraz sobie lustrzankę i gdzieś w ciepłych krajach chcemy jeszcze parę fot postrzelać), to matka nie dała mi nawet dojść do słowa tylko na mnie nawrzeszczała, że jej się już temat naszego wesela przejadł i mam odpuścić na jakiś czas bo ona już nie może a jeszcze wczoraj powiedziała coś, że ona sobie nie wyobraża że u nas w mieszkaniu będzie kręcone błogosławieństwo, bo tak mało miejsca, kot i w ogóle. Więc w całej tej dzisiejszej złości postanowiłam, że błogosławieństwo zrobimy u mojej siostry (świadkowej), a do ślubu już ani słowem nie odezwę się w tym temacie do niej przykro mi tylko, że tak się zachowuje, bo zawsze sądziłam że kto jak kto, ale ona która prawdziwego wesela nigdy nie miała, tym bardziej będzie się cieszyć ze ślubu i wesela jedynej córki...

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
Ale Ty Kochana nie masz z czego się odchudzać! :P
a mnie by się przydało zgubić te 5kg ale jak widać nie chce mi się mam nawet karnet na fitness i nie chodzę już

Jak Cię zaraz w dupkę kopnę za to głupie gadanie!

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:30   #1359
wenedka
Zakorzenienie

Hejj
Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
tej 30letniej znajomej się jeszcze nie dziwię, ale temu 20latkowi? że chciał się pobrać w wieku 20lat?
No, ja też mu się dziwię Strasznie szybko się to wszystko potoczyło..

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
a no i mam wiadomosc PODPISAŁAM UMOWE Z ORKIESTRA hura hura
Super Mówiłyśmy, że wszystko dobrze się skończy i proszę
Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Zapisałam nas w kościele!!

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Ja się już tym nie przejmuję. Niech się wtryniają. Każdy ma prawo wziąć ślub kiedy chce, a jeśli ktoś bierze ślub specjalnie "żeby być wcześniej" to niezbyt dobrze wróżę związkowi. Zwłaszcza, że ja z bliską rodziną i znajomymi będę chciała ułożyć się, że "my Wam nic, Wy nam nic".
I to jest zdrowe podejście do całej sprawy. To nie jest wyścig.
Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Witam Was kochane! Jako swieza narzeczona melduje sie w watku zaslubiajacych w 2014 roku! Data jeszcze nie ustalona dokladna! Pozdrawiam!
Witam Panią, my się już znamy

Cytat:
Napisane przez garfieldek Pokaż wiadomość

Chyba skończy się na tym, że będziemy miały bardzo podobne suknie, bo znów załączyłaś moje faworytki
Cytat:
Od wczoraj mam kurde załamkę...składałam podanie o staż do starostwa do wydziału nieruchomości i oczywiście przyszło mi pismo że mnie nie przyjeli !!! a tak się składa że mój wujek tam pracuje i mowil ze podan o staz bylo razem z moim 40 szt!! przyszedl typ ( ktory w tym roku sie zajmuje podaniami stazystow ) wybral szybko 8 i poszedl... oczywiscie te 8 osob wybrał bez zagladania co napisali w podaniu tylko po nazwiskach patrzyl !!!!! i podobno te osoby w ogole nie mialy wyksztalcenia zwiazanego z praca w tym miejscu!! a ja? skonczylam studia obsluge rynku nieruchomosci, praktyki studenckie odbywalam w wydziale nieruchomosci i geodezji i co? i dupa!!! juz 2 rok skladam podanie i nic!!!
W domu tez nie do wytrzymania chwilami!! mam dosc tej wstretnej atmosfery, chcialabym sie wyprowadzic i wynajac mieszkanie ale jak?za co? jak nawet stazu nie mam ... a moje studia wymagaja stazu !! bez stazu i doswiadczenia lipa w tej branzy Mam powoli dosc bo ostatnio nic sie nie układa tak jak powinno.. W srode mam egzamin na prawko, z takim humorem i nastawieniem jak teraz to nie wiem co to bedzie..
Bardzo mi przykro.. Co się w tym kraju wyprawia... Przykro mi takie rzeczy czytać, tym bardziej, że to o Lubelszczyźnie
Cytat:
Dziekuje bardzo

Planujemy Belgie na miejsce slubu!
Właśnie miałam pytać, czy w Polsce czy w Belgii Super

Dobra, idę pisać... Mam jutro spotkanie w sprawie pracy magisterskiej
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:31   #1360
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość

Powodzenia
Też miałam w zeszłym roku egzamin w Walentynki (i to taki mega kosiasty )
dziękuję
Cytat:
mala_czarna trzymam kciuki!!!
dziękuję
Cytat:
mala_czarna_21 powodzenia !
dziękuję
Cytat:
Napisane przez cikulada Pokaż wiadomość
Powodzenia
dziękuję

Cytat:
Ależ jestem w szoku!!! Koledzy z Austrii kupili nam po kremowej róży z okazji Walentynek, ależ mi mega miło! Zwłaszcza, że tych dwóch, którzy roznosili nawet nie znam
ale miło z ich strony!
piękna róża!

Cytat:
A i chiałam jeszcze napisać że podziwiam Was no i w sumie troszkę zazdroszczę że tak ciągle jesteście wkręcone w ślubny wir... u mnie wszystko w tym temacie zamarło... Mój tż jeszcze mnie pociesza i mówi że jak wyjdziemy na prostą to ruszymy z wszystkim ostro....no i że damy radę na rok 2014 się załapać, ale ja to już jakoś coraz ciemniej widzę, tym bardziej jak czytam co Wy już macie pozałatwiane..

Cytat:
też mam dzisiaj taki plan

tak więc już po sesji!!! Jestem przeszczęśliwa! To była moja najcięższa sesja ale na szczeście już po i wszystko w pierwszym terminie

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:45   #1361
monikkad
Wtajemniczenie

mala_czarna, gratuluję zakończenia sesji

Nati, kurde... Przykro czytać :/ Z tego co opisujesz wynika jakby mama w ogóle nie cieszyła się ze ślubu, a wręcz go nie chciała. A może to jest jakaś lekka zazdrość, że Ty będziesz miała wesele, a ona nie miała (nie wiem noo...). A akceptuje Twojego TŻ-ta?
Stary 2013-02-14, 14:51   #1362
mala_czarna_21
Zakorzenienie

SUKNIE ŚLUBNE PM2014

2015 - 38

Edytowane przez mala_czarna_21
Czas edycji: 2013-02-25 o 21:48
Stary 2013-02-14, 14:51   #1363
Kishlaczkowa
Zadomowienie

misiadelko oglądałam kiedyś jeden odcinek! Przerażały mnie te Panny Młode

Nati
musi być to mega przykre. I myślę, że z błogosławieństwem u siostry to dobry pomysł No i jeśli Twoja mama nie chce słuchać o przygotowaniach, to może lepiej jej nie mów. Bo z tego, co kojarzę to już kolejny raz płaczesz z tego powodu... Nie warto, bo nie możesz się nawet normalnie z tego cieszyć. Opowiadaj może siostrze, skoro ma być świadkową, na pewno lepiej będzie reagować

mala_czarna no to świętujemy skoro po sesji! Gratuluję! Kinder bueno stawiam!

Stary 2013-02-14, 14:55   #1364
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam dziewczyny takich pozytywnych reakcji na zaręczyny u mnie jak przyjechaliśmy moim rodzicom powiedzieć, to praktycznie nic nie skomentowali, potem mama nam napisała smsa, że gratuluje i ma nadzieję, że sobie to dobrze przemyśleliśmy Rodzice TŻta w sumie też jakoś z radości nie skakali. Najgorsze jest to, że ja cały czas widzę, że moi rodzice nie są zbyt entuzjastycznie do tego ślubu nastawieni, ciągle tylko słyszę "mam nadzieję, że wiecie co robicie" itp teksty, a jak coś próbuję odnośnie przygotowań opowiedzieć (typu zespół czy fotograf) to słyszę "jeeeezu, jeszcze tyle czasu, Ty się na studiach skup" Dzisiaj rano to aż się nawet popłakałam z tego powodu, bo chciałam rodzicom powiedzieć (bo byliśmy wczoraj foto i kamerę już oficjalnie ogarniać) na jaki pomysł wpadłam odnośnie podróży poślubnej (chcemy spakować też suknie i garnitur, znajomi którzy z nami jadą kupili teraz sobie lustrzankę i gdzieś w ciepłych krajach chcemy jeszcze parę fot postrzelać), to matka nie dała mi nawet dojść do słowa tylko na mnie nawrzeszczała, że jej się już temat naszego wesela przejadł i mam odpuścić na jakiś czas bo ona już nie może a jeszcze wczoraj powiedziała coś, że ona sobie nie wyobraża że u nas w mieszkaniu będzie kręcone błogosławieństwo, bo tak mało miejsca, kot i w ogóle. Więc w całej tej dzisiejszej złości postanowiłam, że błogosławieństwo zrobimy u mojej siostry (świadkowej), a do ślubu już ani słowem nie odezwę się w tym temacie do niej przykro mi tylko, że tak się zachowuje, bo zawsze sądziłam że kto jak kto, ale ona która prawdziwego wesela nigdy nie miała, tym bardziej będzie się cieszyć ze ślubu i wesela jedynej córki...
o kurczę przykra sprawa... może to właśnie jest tak, że mama Cie nie chce nikomu oddać dlatego tak jest nastawiona.. no sama nie wiem.. moja mama się chyba cieszy, że mnie wypchnie wreszcie z domu kłócą się już nawet z tatą i siostrą moją młodszą o mój pokój W każdym bądź razie nam możesz wszystko opowiadać odnośnie ślubu, wesela, kamerunów itp itd Mamie pewnie przejdzie

mala_czarna_21 gratki
misia
odważny Twój Tż mój przeżywał strasznie z tym proszeniem rodziców

Uciekam robić kurczaka w sosie słodko-kwaśnym jeśli nie wrócę to oznacza, że mnie piekło pochłonęło i puściłam z dymem dom
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 15:06   #1365
klaudia1534
Raczkowanie

Nati_kk rzeczywiście nieciekawą masz sytuację z mamą.. No nie wiem co Ci poradzić. Może ona potrzebuje czasu żeby się oswoić, że wychodzisz za mąż? Kishlaczkowa ma rację, wygadaj się siostrze i z nią obgaduj tematykę ślubną

Reakcja mojej mamy, gdy pokazałam jej rękę z pierścionkiem: "Ooo paznokieć Ci się złamał.. A dopiero wczoraj tak ładnie sobie pomalowałaś" Dopiero po chwili zajarzyła, że nie o paznokcia tutaj chodzi I zaraz poleciała tacie powiedzieć Teściom mój P. też sam powiedział i jak pojechałam do nich po południu, to zaraz przylecieli zobaczyć pierścionek i oczywiście bardzo zadowolenie, tylko do tej pory wypominają P. , że kupił mi taki skromny i malutki pierścionek i, że mógł się bardziej postarać
Mnie się tam bardzo podoba i najważniejsze, że był dany od serca
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_6714.jpg (53,8 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_6712.jpg (84,3 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez klaudia1534
Czas edycji: 2013-02-14 o 15:09
klaudia1534 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 15:09   #1366
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
mala_czarna no to świętujemy skoro po sesji! Gratuluję! Kinder bueno stawiam!

Cytat:
mala_czarna_21 gratki

Uciekam robić kurczaka w sosie słodko-kwaśnym jeśli nie wrócę to oznacza, że mnie piekło pochłonęło i puściłam z dymem dom

2015 - 38
Stary 2013-02-14, 15:09   #1367
_ema_
Zakorzenienie

Ja za wami nie nadążę, pojechałam tylko mamę z pracy odebrać, wtracam a tu dwie strony do przeczytania

Cytat:
k
ema u mnie moi płakali ze szczęścia a mama TŻ'a sie obruszyła na niego, że jej nic nie powiedział! I było tak, że jego tato i szwagier stwierdzili, że świętujemy, robimy grilla i flaszkę trzeba obalić, a jego mama była ciągle obruszona o to, a siostra w szoku
Ehh, nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę Też sobie zawsze wyobrażałam jaka to będzie podniosła chwila, się się mamy wzruszą, jak będzie pieknie a potem nagłe spotkanie z rzeczywistością No ale ważne, że teraz się wszyscy cieszą i pomagają w przygotowaniach, więc pierwsze śliwki robaczywki a teraz coraz lepiej

Cytat:
misiadelko, ten link co wkleiłaś - mega

A ja powinnam się uczyć bo mam jutro klasówkę (boshhhe jak to brzmi w tym wieku ) z wyprysków i innych obrzydliwości, ale jakoś nie moge się za to wziąć.

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Strasznie przykro to czytać Nie łam się, najważniejsze jest to co Wy czujecie, czego Wy chcecie. Super jest jak bliscy podzielają szczęście, ale niestety nie zawsze się tak da. Nie daj sobie popsuć radości z tego dnia

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
dziękuję

tak więc już po sesji!!! Jestem przeszczęśliwa! To była moja najcięższa sesja ale na szczeście już po i wszystko w pierwszym terminie
Ogromne gratulacje!
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 15:10   #1368
mala_czarna_21
Zakorzenienie

paczcie!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 61458_234752376655883_418862925_n.jpg (39,7 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 318553_578380995522456_6765517_n.jpg (36,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 545037_579499645410591_1194885543_n.jpg (19,2 KB, 13 załadowań)

2015 - 38
Stary 2013-02-14, 15:11   #1369
mala_czarna_21
Zakorzenienie

_ema_ dziękuję

2015 - 38
Stary 2013-02-14, 15:17   #1370
klaudia1534
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
paczcie!
piękne te ostatnie z piwonii, mam gdzieś na komputerze i taki bukiet chce do ślubu, tylko nie wiem czy do 17 maja już je dostanę..

Stary 2013-02-14, 15:24   #1371
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudia1534 Pokaż wiadomość
piękne te ostatnie z piwonii, mam gdzieś na komputerze i taki bukiet chce do ślubu, tylko nie wiem czy do 17 maja już je dostanę..
Piwonie są piękne!!

Piwonie kwitną w okolicach maja i w czerwcu, więc możliwe, że 17-go je dostaniesz
Ja będę pewnie sprowadzać z Holandii, bo o krajowe w lipcu może być ciężko.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 15:27   #1372
klaudia1534
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Piwonie są piękne!!

Piwonie kwitną w okolicach maja i w czerwcu, więc możliwe, że 17-go je dostaniesz
Ja będę pewnie sprowadzać z Holandii, bo o krajowe w lipcu może być ciężko.
No ja mam nadzieję w okolicach maja tego roku mam zamiar przejść się po kwiaciarniach i podowiadywać jak to jest z tymi piwoniami i jaki jest ich koszt i w ogóle jakie kwiaty są wtedy na czasie

Stary 2013-02-14, 16:05   #1373
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość

Witam Panią, my się już znamy

Właśnie miałam pytać, czy w Polsce czy w Belgii Super
Owszem znamy sie nie pamietam z ktorego watku ale owszem Witam Pania

Ale wy produkujecie!

Co do sukni - ja od ponad roku mam wypatrzona jedna: Pronovias Barcares 2012. Dzwonilam dzis do Madonny w Wawie, i mi Pani powiedziala, ze bedzie dostepna jeszcze w tym roku! Skacze z radosci ale tylko na jednej nodze bo nie wiem czy bede w niej dobrze wygladac. A zadna inna mi sie teraz juz nie podoba.

Co do kwiatow to mi sie zmienia jak w kalejdoskopie!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg barcares.jpg (152,4 KB, 33 załadowań)

Edytowane przez Opiumalfa
Czas edycji: 2013-02-14 o 16:08
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 16:06   #1374
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudia1534 Pokaż wiadomość
No ja mam nadzieję w okolicach maja tego roku mam zamiar przejść się po kwiaciarniach i podowiadywać jak to jest z tymi piwoniami i jaki jest ich koszt i w ogóle jakie kwiaty są wtedy na czasie
Mam rade: jak masz gdzie to wychoduj sama. Mi kwiatna pieknie kazdego roku i za darmo!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 16:13   #1375
klaudia1534
Raczkowanie

Cytat:
Mam rade: jak masz gdzie to wychoduj sama. Mi kwiatna pieknie kazdego roku i za darmo!
Jeśli chodzi Ci o coś typu szklarnia to niestety nie mam. Ale kilka krzaczków mam w ogrodzie, tylko że jej kwitnięcie zależy w dużej mierze od pogody.. No zobaczymy jak to będzie Może rzeczywiście się pięknie rozkwitną i do dekoracji sali czy kościoła będę miała z własnego ogrodu

Suknia piękna

Stary 2013-02-14, 16:14   #1376
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
Owszem znamy sie nie pamietam z ktorego watku ale owszem Witam Pania

Ale wy produkujecie!

Co do sukni - ja od ponad roku mam wypatrzona jedna: Pronovias Barcares 2012. Dzwonilam dzis do Madonny w Wawie, i mi Pani powiedziala, ze bedzie dostepna jeszcze w tym roku! Skacze z radosci ale tylko na jednej nodze bo nie wiem czy bede w niej dobrze wygladac. A zadna inna mi sie teraz juz nie podoba.

Co do kwiatow to mi sie zmienia jak w kalejdoskopie!
jaka pięęęęknaa

wróciłam ! cała i zdrowa i śmiem twierdzić, że kurczak całkiem nieźle wyszedł ale to zasługa nie moja tylko 'przepisu na..'
Stary 2013-02-14, 16:19   #1377
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
kurde blaszka to nie jest zły pomysł tylko gdybym wiedziała jakie chcę kwiatki..

a jak się nazywa to coś co się dodaje jako 'dodatek' do bukietów ?
to jest może to samo co w załączniku ?

edit: dodaje jako 'dodatek'
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (49,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a (1).jpg (50,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a (2).jpg (25,8 KB, 17 załadowań)
Stary 2013-02-14, 16:24   #1378
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Witam, biegiem po pracy do domu. Wysprzątane, stół udekorowany, teraz ogarnąć słodki bufet i kolacje. Miłego wieczoru wszystkim PMkom

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 16:35   #1379
Kishlaczkowa
Zadomowienie

klaudia Tż'a mam te mówiła, że za mały mi kupił śliczny jest Twój
PS. To Twoje naturalne paznokcie takie długie?! Tez bym chciała mieć takie mocne... (ale juz stosuję odżywke 8w1 więc czekam na efekty ).

ema no od strony TŻ'a także rodzice już się cieszą i pomagają Ważne, że teraz Cię wspierają w przygotowaniach

mala_czarna cudne!!!

Opiumalfa suknia śliczna... może też pomyślę o jakiejś z zeszłej kolekcji, pewnie tańsze będą niż te z 2013

Kochane, ja zaraz uciekam z pracy i lecę na próbę do teatru, więc nie piszcie za dużo! Bo wczoraj 5 stron aż miałam, a nie było mnie tylko 4,5 godz.! Tempo nam powraca widzę bo jakiś czas temu było spokojnie, a teraz znów pędzimy

Stary 2013-02-14, 16:35   #1380
klaudia1534
Raczkowanie

Cytat:
kurde blaszka to nie jest zły pomysł tylko gdybym wiedziała jakie chcę kwiatki..

a jak się nazywa to coś co się dodaje jako 'dodatek' do bukietów ?
to jest może to samo co w załączniku ?

edit: dodaje jako 'dodatek'
Według mnie jest to gipsówka

Kishlaczkowa dzięki tak to moje naturalne paznokcie Ja stosuje odżywkę z eveline "SOS dla kruchych i łamliwych paznokci" i rezultat jest

Edytowane przez klaudia1534
Czas edycji: 2013-02-14 o 16:39
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości