|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
faaaaaaaaaaaaajna!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
#2372 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
no i to jest sexi mama ![]() kurczę, jestem na półmetku i chyba powinnam też zacząc się oglądać za jakimiś ciążowymi ciuchami. bo znając moją motywację to nadejdzie dzień że nie zmieszczę się w absolutnie nic, i dopiero wtedy zacznę czegoś szukać
|
|
#2374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śliczna
|
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba że sukienki luźne, choć nie wiem czy będzie okazja
|
|
|
|
|
#2376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Już lecę
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę i oby maleństwo w końcu się ujawniło
|
||
|
|
|
#2377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja z takiej typowo ciążowej garderoby mam tylko spodnie z h&m, reszta jest taka, że czy w ciąży czy nie to w tym będę chodzić, bo i tak chodzę głównie w sukienkach, tunikach i legginsach. |
|
|
|
|
#2378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to ogólnie lubię luźniejsze ciuchy, a i sukienek teraz mam parę takich wełnianych to w sam raz do ledżinsów
|
|
|
|
|
#2379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno spodnie ciążowe to podstawa, bo by mi już nery dawno przewiało.. i jest znacznie wygodniej niż w inncyh.. przynajmniej mi.. |
|
|
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
maarchewka bardzo fajnie wyglądasz
|
|
|
|
#2381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gdzies u mnie na osiedlu po dyszkę chyba były..trzeba będzie poszukac.. |
|
|
|
|
#2382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny z problemem cukru, zerknijcie sobie na dietę montignacka, czy jak to się pisze. On się opiera na indeksie glikemicznym, właśnie po to, żeby nie było przecukrzenia
|
|
#2383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ślicznie wyglądasz! ![]() |
|
|
|
|
#2384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra zrobiona na bóstwo lecę straszyć do galerii mokotów
|
|
|
|
|
#2385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
![]() a ja się powoli zbieram do domu i na szybkie zakupy a potem wieczór z mężem
|
|
#2386 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Eeee tam... Nie smutaj! Mój też nie kupił, ba! Zjadł prawie całe serduszko, które było DLA NAS. Mi skapnął malutki kawałeczek...
za 25 tc!Masz rację kochana, pomyliłam Ciebie z Justi pisząc o tych ciuchach przedciążowych. I zazdroszczę tego, że tylko tydzień macie czekać na decyzję bankową... Wszystkie nabytki są piękne! za 22 tc!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A tak serio, to bardzo ładnie wyglądasz w tej kiecce!
|
|
#2387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pyszna wyszła ![]() ale zastanawiam się czy by naleśników jeszcze nie zrobić
|
|
#2389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo mi się podoba, i fajnie, że dodałaś kokardkę.
|
|
|
|
|
#2390 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z Wami i moim Misiem w 24 tc ![]() Całkiem idealnie pasuje suwaczkowy opis: "Twoja macica zmieniła się w salę gimnastyczną! Maluch ma jeszcze mnóstwo miejsca co z radością wykorzystuje- stąd te dzikie harce, coraz mocniejsze kopnięcia, fikołki i rozpychanie.". W dodatku synuś się chyba przekręcił i leży buźką w dół, bo napierdziela mnie po szyjce ino huk! Czasami mam wrażenie, że zaraz mi Jego nóżka wyjdzie z macicy. Nie żeby mnie to specjalnie bolało, ale boję się o stan mojej szyjki. Poza tym dzisiaj humor do dupy! Jak już pisałam Jenny- zazdroszczę Ci, że tak szybko będzie Wasza decyzja. Nasz wniosek miał zostać wysłany w poniedziałek- tak obiecała kobietka. Dzisiaj dostałam telefon z banku, żebym przyszła bo coś tam. I co?!? I wniosek dalej leży na biurku. Kobieta mimo, że wszystko miała w piątek skompletowane dopiero dzisiaj się za to zabrała i podobno ma wysłać jutro. Cały tydzień stracony, a już coś mogli Ci analitycy działać. W dodatku przyszło nam dzisiaj zamówione łóżko. I w sklepie wyglądało na inny kolor niż dostaliśmy. Babka mówi, że to ten sam odcień (no i niby nazwa ta sama), ale nam coś nie pasi. Mają dzisiaj wieczorem wstawić, to zobaczymy jak będzie wyglądało na tle pomalowanych ścian... W ogóle to mam już dosyć! ![]() Nie smęcę Wam już... Uciekam poleżeć, bo Młody się wierci.
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
źle zmyłam tę oliwke
|
|
|
|
#2392 |
|
Zadomowienie
|
no jestem z powtorem z wami
![]() Loney dotrwałam w moim postanowieniu i mieszkano się błyszczy i nawet dywany wystawiłam na balkon i teraz mi pachnie świeżością ![]() Sharp lista super ja myśle dorzucić wkładki laktacyjne w razie nawału pokarmu i może (w zależności od pogody oczywiście) bluze z kapturkiem lub sweterk dla maleństwa na wyjście ze szpitala, bo wiadomo,że prawdopodobieństwo ciepłych dni w maju bedzie duże, ale jakby padało lub wiał duży wiatr to chyba coś cieplejszego się przydaJenny uwielbiam makaron z serem białym i cukrem , to jest często danie u mnie na obiedzie wówczas gdy niewiem co ugotować lub mi isę niechce robic czegoś wymyślnego a i spaghetti też, wiec co niezrobisz to wapadam
|
|
|
|
#2393 |
|
Zakorzenienie
|
uwaga-obmysliłam wózkowy plan idealny..
jako że przez najbliższy rok spacerówka mi nie potrzebna to kupię typową, porządną gondolę a gdy przyjdzie czas na spacerówkę to się wymini postanowione
|
|
|
|
#2394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do decyzji z banku to czasami widać trzeba niektórych poganiac, my z tż kilka razy musiliśmy być w banku bo zawsze czegoś im brakowało, a to podpisu, a to światka ze spółdzielni.....a jak już dostaliśmy decyzje to dopiero zaczeła sie papierkowa robota i czytanie i podpisywanie różnosci
|
|
|
|
|
#2395 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. Donosze wam, że żyję, wróciłam zajechałam sama. Wpadają do mnie kumpele z częstochowy także ja tylko napisze co i jak a wieczorem doczytam.
Magiczne kciuki zadziałały: szyjka się nie skróciła. Oszczędzać się dalej leżeć bardzo dużo ale coś już pochodzić mogę ![]() Mała jest wielkościowo tydzień starsza czyli tak jak od poczatku wychodzi na USG. Waży 560 gram POkazywał mi jak zgina stópke![]() Widocznie szykuje nóżki na kopanko wieczorem. Grzybicy nie ma, ale mam tam podraznione. Mówi, że juz bedzie chyba taka natura... I że jak będzie coraz bardziej piec i dojdą upławy to zadzwonić do niego, on mi zrobi biocenoze, bo z reguły jest na szpitalu taka pani, która pobiera, ale mówi że szyjka jest tak dosunięta do ściany pochwy, że lepiej, żeby on to zrobił i jak będę chciała do zadwonić do niego on do mnie zejdzie i pobierze sam,Nie przytyłam nic czyli dalej 8 kg na plusie. I dostałam skierowanie na magiczną glukozę-75 No i siedzieć w szpitalu po pobraniu a nie do domku. następna wizyta 6 III godz. 15:15Lece postawić wodę na herbatkę;*
|
#2396 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z Jerzym w 28 tygodniu
|
#2397 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale po mimo to jesteś boskie wiec brzuchy i pierś do przodu niech inne zazrdoszczą
|
|
|
|
|
#2398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że już bliżej niż dalej do decyzji kredytowej ![]() Właśnie zjadłam trochę mrożonych malin z lidla są mega! Polecam takie jeszcze nie rozmrożone - zamiast lodów cudo!
|
|
|
|
|
#2399 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za mną chodzą też morele lub brzoskwinie takie swieże, choć na bóla to i z puszki dobre---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
za wizyte i że wszystko ok![]() za szyjke
|
||
|
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
nuna,brawo!
![]() ciesze się,że jest ok ![]() vincent-gratuluje 28tyg! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:06.

za wizytę i oby maleństwo w końcu się ujawniło 

albo makaron z białym serem i cukrem
pyszna wyszła
Mam nadzieję, że już bliżej niż dalej do decyzji kredytowej