Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :) - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-14, 14:12   #3331
tancerka212
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj prawie mdłości nie było.Brzuch mnie też mnie boli ani nic.Zastanawiam sie czy z dzieckiem wszystko w porządku w takim razie.

Jak u Was z odczuwaniem temperatury?Ponoć kobietą w ciąży jest cieplej i sa mniej wrażliwe, ale ja umieram z zimna jeszcze bardziej niz wcześniej, mam w domu 21-22 stopnie i sie trzęsę jak galareta
ja też się naczytałam że jak były objawy ciążowe a nagle znikają to zaraz jakieś poronienie itp
co do temperatury to nie wiem... wiem natomiast że musze mieć świeże i wywietrzone pomieszczenie w którym przebywam bo im chłodniej tym lepiej się czuję i mniej mnie mdli... więc ogólnie kończy się na tym że cała dygoczę z zimna ale przynajmniej mi świeżo

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

w ogóle to dostałam 2 wejściówki pracownicze na jakąś imprezę wieczorną u nas w firmie ale mam je gdzieś... marzę tylko o swoim łóżku i poduszce a wejściówki dam teściom hehehe
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:13   #3332
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
u nas też we wrześniu będzie 4 lata 12.09 dokładnie, choć i w marcu mamy rocznicę, bo musieliśmy wziąć szybko cywilny - dla pieniędzy
a w sumie jesteśmy razem prawie 14 lat i świetnie się dogadujemy

kurcze, strasznie przykro się czyta niektóre Wasze historie.... i może nie powinnam tego pisać, ale ja chyba bym się nie zdecydowała na dziecko z facetem z którym się nie dogaduje.... ale to tylko moje zdanie
zrozumiałe

tez tak myślę, bałabym się byc i mieć dziecko z taki nieprzwidywalnym człowiekiem na którym nei można polegać

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
nie wiem jak wy ale ja mam właśnie kryzys spania w pracy... zaraz będę chrapać na biurku a do wyjścia jeszcze 2 godziny................
dołączam

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
No właśnie nie. Wszędzie gdzie czytam pisze, że badania prenatalne dzielą się na nieinwazyjne (np. USG genetyczne) oraz inwazyjne.
juz mam mętlik w głowie
Stary 2013-02-14, 14:16   #3333
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
zrozumiałe

tez tak myślę, bałabym się byc i mieć dziecko z taki nieprzwidywalnym człowiekiem na którym nei można polegać
No wiesz, ale czasami jest dobrze, a po jakimś czasie się zepsuje ciężko to przewidzieć.Ciąże też nie zawsze są planowane.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:18   #3334
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
u nas też we wrześniu będzie 4 lata 12.09 dokładnie, choć i w marcu mamy rocznicę, bo musieliśmy wziąć szybko cywilny - dla pieniędzy

kurcze, strasznie przykro się czyta niektóre Wasze historie.... i może nie powinnam tego pisać, ale ja chyba bym się nie zdecydowała na dziecko z facetem z którym się nie dogaduje.... ale to tylko moje zdanie

u nas 5 wrzesnia a termin mamy na 11 wrzesnia... ale moze szybciej wyjdzie hahah
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:18   #3335
matallewar
Zakorzenienie

Widzę, że jest sporo niejasności w kwestii USG więc pozwolę sobie jeszcze raz, powoli, napisać co i jak

NFZ refunduje 3 badania USG w czasie ciąży, potrzebujemy na nie skierowanie i jest ZA DARMO.

Są to następujące badania:
- 11-14 tc - I USG prenatalne, tzw. USG genetyczne (bada się na nim przezierność karku i inne WADY GENETYCZNE). Jak każą płacić, to szukać gdzie indziej.
- 18-24 tc - II USG prenatalne (tu chyba sie bada m.in. przepływy, musiałabym spojrzeć w domu na wynik tego USG z Edzikiem, mogę Wam nawet poskanować wszystkie darmowe - TU MOŻEMY ZOBACZYĆ PŁEĆ
- 28-32 tc - III USG prenatalne (nie pamiętam, co się tu bada, sprawdzę w domu )

W przypadku jeśli wyniki badań krwi lub USG są złe, kieruje się na specjalistyczne badania.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:19   #3336
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
u nas 5 wrzesnia a termin mamy na 11 wrzesnia... ale moze szybciej wyjdzie hahah
Ja bym chciała, żeby mnie koniec sierpnia zahaczył, albo początek pażdziernika...
Stary 2013-02-14, 14:22   #3337
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, właśnie 5 min umówiłam się w klinice na badania prenatalne (I i II) i pani poinformowała mnie, że będzie to USG genetyczne.

Inwazyjne robi się tylko w przypadku, gdy w tych nieinwazyjnych coś wychodzi źle. Tfu tfu.

I właśnie dlatego na te badania potrzebne jest wskazanie (jedno z 5) na skierowaniu, żeby mogło być refundowane przez NFZ.

matalleware, właśnie zostałam przez telefon poinformowana dosłownie tak: "Proszę sprawdzić czy na skierowaniu jest zaznaczony jeden z pięciu punktów wskazania do przeprowadzenia badania. Jest to wymagane, aby badanie było refundowane przez NFZ"

Musiałaś mieć skierowanie, od lekarza, który coś Ci tam zaznaczył i dlatego było za darmo.

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot

Edytowane przez ewuszkaaa
Czas edycji: 2013-02-14 o 14:26
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:25   #3338
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

I właśnie dlatego na te badania potrzebne jest wskazanie (jedno z 5) na skierowaniu, żeby mogło być refundowane przez NFZ.
A jakie to wskazania?
Stary 2013-02-14, 14:28   #3339
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
A jakie to wskazania?
Trudne słowa są tu wypisane , ale w skrócie:
- wiek powyżej 35lat
- poprzednia ciąża, gdzie coś było nie tak z chromosomami
- coś tam z chromosomami u ojca lub matki
- stwierdzenie znacznie większego ryzyka urodzenia dziecka dotkniętego uwarunkowaną monogenetycznie lub wieloczynnikową ()
- stwierdzenie w czasie ciąży nieprawidłowego wyniku badania usg i/lub badan biochemicznych (coś tam znów z chromosomami)

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:31   #3340
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
No wiesz, ale czasami jest dobrze, a po jakimś czasie się zepsuje ciężko to przewidzieć.Ciąże też nie zawsze są planowane.
oby już było tylko lepiej
Stary 2013-02-14, 14:33   #3341
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ooo To sporo nas tu jest z 2010 roku z sierpnia
Jest nawet wątek sierpniowych żon 2010 Tylko cisza się tam zrobiła
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=468293

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
pedzicie tak, a ja jakos nie mam weny na pisanie
brzucho mi wywalilo ze wygladam tak jak w poprzedniej ciazy w 21 tc
Podobno w drugiej ciąży brzuch szybciej widać

A my w walentynki nic nie robimy. Ja daje mężowi tylko kartkę walentynkową.
A wieczorem on odwozi mojego brata na lotnisko a później idzie na trening.
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:39   #3342
Papuga69
Raczkowanie

Koniec pracy, uciekam do domu Zobaczymy jak się dziś ten dzień potoczy.. Do jutra
Papuga69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:41   #3343
Ninquelote
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
też o tym myślałam, to jedyna opcja-zwłaszcza, że mi gin każe też zakwasić mocz, wyniki badań moczu coś nie dobre .

Dziewczyny brałyście Żuravit albo antybiotyk monural w ciąży? Mnie w moczu (to był okres wymiotów i biegunek) wykryto :
-kryształy szczawianu wapnia- d.liczne,
-moczany bezpostaciowe-liczne,
-bakterie-nieliczne,
-leukocyty-obecne

Mnie się wydaje, że to tylko przez odwodnienie są takie wyniki. Nie skarżę się na układ moczowy. Lekarz zapytał czy ktoś u mnie w rodzinie miał kamienice nerkową-nie znam takiego przypadku. Kazał mi zwiększyć podaż wody, być na diecie, i brać te leki. Ja jednak na ten antybiotyk jestem troszkę uprzedzona. Jestem jeszcze w I trymestrze...
Ja mam w moczu erytrocyty, leukocyty i liczne bakterie. W poniedziałek jestem u lekarza i też mi coś pewnie da. W najgorszym wypadku każe się skonsultować z urologiem. Ja już w tym miesiącu wydałam 390 zł na badania, a mam jeszcze usg i wizytę. Szczawiany mogą wskazywać na kamienie w nerkach a tego się antybiotykiem nie wyleczy.
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dziewczyny z Krakowa gdzie planujecie rodzić?
Ja 13 lat temu rodziłam na Siemieradzkiego, byłoby ok gdyby nie to, że łazienki były na korytarzu. Moja bratowa rodziła tam rok temu i miała wykupiony pokój z łazienką 200 zł za dobę Czytałam, że w Narutowiczu i Żeromskim są pokoje z łazienkami. Podpowiecie coś?
Ja rozważam Ujastek ale tam jest podobno straszna masówka. Albo właśnie Siemiradzkiego. Być może nawet z dodatkowymi opłatami.
Jestem prawie pewna, że chcę pójść do tej szkoły rodzenia http://www.rodzic.pl/

Cytat:

Jak u Was z odczuwaniem temperatury?Ponoć kobietą w ciąży jest cieplej i sa mniej wrażliwe, ale ja umieram z zimna jeszcze bardziej niz wcześniej, mam w domu 21-22 stopnie i sie trzęsę jak galareta
Ja śpię tylko pod kocem bo mi za gorąco. Ale to może być też przez to że ja jestem straszny zmarzluch i teść w końcu postanowił mi porządnie ogrzać dom, szkoda, że tylko na noc.
Ninquelote jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:48   #3344
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
co trenuje?

Cytat:
Napisane przez Papuga69 Pokaż wiadomość
Koniec pracy, uciekam do domu Zobaczymy jak się dziś ten dzień potoczy.. Do jutra
powodzenia!
Stary 2013-02-14, 14:48   #3345
rubinka25
Rozeznanie

Widzę, że Walentynki stały się tutaj dniem narzekania na TŻ.

To może i ja coś powiem. Może mój TŻ nie jest ideałem, ale jak czytam wasze historie to myślę, że nie powinnam strasznie narzekać. Jak jeszcze pracowałam to on zawsze robił obiady, bo ja wracałam z pracy 2h później niż on. Czasem sprząta i to bez naganiania.

Jedyne do czego mogę mieć zastrzeżenia, to to, że zawsze chciałam, żeby mój facet miał w sobie trochę romantyzmu. Mój mąż ma go trochę mniej niż trochę.

Ostatnio na jego pytanie "Po co w ogóle są takie święta jak Walentynki, Dzień Kobiet itp." odpowiedziałam mu, że "te święta są dla takich facetów, jak on, którzy na co dzień nie doceniają jaki mają skarb w domu, żeby mogli chociaż parę razy w roku podziękować im za to, że z nimi wytrzymują" No! To ciekawe czy dziś się wykaże.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 15:31   #3346
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Do dr Beaty Tomaszewskiej
zadowolona jesteś z niej?
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 15:58   #3347
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
tasiemiec?
a tak serio to mi tak poczatkowo jedzenie latało po jelitach i nie do konca nawet wyczuwalam kiedy zmienilo sie w kopniaki...
hehehe

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
boshe ale mam lenia... A mam dzis zamiar robic pierogi ruskie wiec wypadaloby sie powoli brac do zycia....ehhhh
tez mam na nie ochote ostatnio. w gole to musze przestac tak czesto odwiedzac ten watek bo przez wasze wpisy o jedzeniu poprawil mi sie apetyt mimo ze nadal mam mdlosci :P wczoraj o 23 robilam frytki z 8 mlodych ziemniaczkow bo inaczej bym nie zasnela bylo wiecej obierania niz jedzenia hahahha

Cytat:
Napisane przez beatryszja4 Pokaż wiadomość
Tez uwilebiałam herbatę słodką a teraz patzreć nie mogę na nia a łyżeczka cukru to juz taka słodyczdla mnie bleee
witam w klubie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Na pewno nie ruchy Jeszcze musisz poczekać
Masz małe przemeblowanie teraz w środku. Wielkie przyszykowania na małego człowieczka.
hahahah moj facet tez mi tak smiesznie to tlumaczyl...o pokoju w moim brzuszku... jak malej dziewczynce

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
uroczyście ogłaszam że żelki działają pierwszą sztukę trzeba na chama wepchnąć do ust ale z każdą kolejną jest coraz lepiej

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Sama jestem po jednej stracie. Moja ciąża obumarła, miałam zabieg łyżeczkowania w 10 tyd i 3 dniu ciąży. o dziwo nie roztrząsałam tego, dostałam jakiś sił, kopniaka do dalszego działania. Po 3 miesiącach od zabiegu dostałam pierwszą @-miałam ją nawet wywoływaną duphastonem 5 dni po 2 tabletki i? I wtym właśnie cyklu okazało się, że znowu zaciążyłam. Życzę Wam wytrwałości, dużo cierpliwości i wiary, że szczęście się do Was znowu uśmiechnie .

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Mam to samo i mój mąż też nie miał wzoru w rodzicach.
to tak jak moj ex...wychowywala go babcia..gdzybym tylko wiedziala jaki to moze miec wplyw na nasze malzenstwo

Cytat:
Znowu się pomądrzę , ale ja się jaram takimi tematami... Żurawina o działaniu przeciwbakteryjnym to tylko amerykańska, którą trudno dostać. Polska nie ma takich właściwości. Do tego zwykle jest kandyzowana = cuuuuuuuukier.
gdzie ty taki glupoty wyczytalas???

Cytat:

i wlasnie dlatego zdecydowalam sie na rozwod...nie wyobrazalam sobie miec z nim dziecka w takiej relacji...a moj ex TZ zmienil sie nie do poznanie w okolo 3 mies po slubie

http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed>
zmienniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 16:20   #3348
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, właśnie 5 min umówiłam się w klinice na badania prenatalne (I i II) i pani poinformowała mnie, że będzie to USG genetyczne.

Inwazyjne robi się tylko w przypadku, gdy w tych nieinwazyjnych coś wychodzi źle. Tfu tfu.

matalleware, właśnie zostałam przez telefon poinformowana dosłownie tak: "Proszę sprawdzić czy na skierowaniu jest zaznaczony jeden z pięciu punktów wskazania do przeprowadzenia badania. Jest to wymagane, aby badanie było refundowane przez NFZ"

Musiałaś mieć skierowanie, od lekarza, który coś Ci tam zaznaczył i dlatego było za darmo.
Cytat:
Trudne słowa są tu wypisane , ale w skrócie:
- wiek powyżej 35lat
- poprzednia ciąża, gdzie coś było nie tak z chromosomami
- coś tam z chromosomami u ojca lub matki
- stwierdzenie znacznie większego ryzyka urodzenia dziecka dotkniętego uwarunkowaną monogenetycznie lub wieloczynnikową ()
- stwierdzenie w czasie ciąży nieprawidłowego wyniku badania usg i/lub badan biochemicznych (coś tam znów z chromosomami)
Ja nie miałam żadnego z tych wskazań
Aż chyba zadzwonię do NFZ i się dopytam

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Jest nawet wątek sierpniowych żon 2010 Tylko cisza się tam zrobiła
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=468293

Podobno w drugiej ciąży brzuch szybciej widać

A my w walentynki nic nie robimy. Ja daje mężowi tylko kartkę walentynkową.
Ja się w okresie ślubnym nie udzielałam na wizażu, a po ślubie już głupio dołączać, zwłaszcza, że nie wyrabiam nawet z obecnymi wątkami

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-02-14, 16:22   #3349
t_89
Zakorzenienie

Hej wam
ja wlasnie wrocilam z fryzury probnej, teraz lece sprzatac pokoj bo sie syf zrobil
wlasnie zjadlam placki ziemniaczane znowu
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 16:24   #3350
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Aż chyba zadzwonię do NFZ i się dopytam

Ja się w okresie ślubnym nie udzielałam na wizażu, a po ślubie już głupio dołączać, zwłaszcza, że nie wyrabiam nawet z obecnymi wątkami
jak się dowiesz, to daj znać

ja się do tej pory udzielam na majowych żonach, nawet miałyśmy spotkanie 2 razy, juz przeszło 2 lata
Stary 2013-02-14, 16:25   #3351
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Hej wam
ja wlasnie wrocilam z fryzury probnej, teraz lece sprzatac pokoj bo sie syf zrobil
wlasnie zjadlam placki ziemniaczane znowu
chcialabym byc na twoim miejscu z tym slubem...w sumie jest to bardzo prawdopodobne ze za kilka lat bede...ale 2 raz slub to juz nie to samo...

Stary 2013-02-14, 16:36   #3352
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Jedyne do czego mogę mieć zastrzeżenia, to to, że zawsze chciałam, żeby mój facet miał w sobie trochę romantyzmu. Mój mąż ma go trochę mniej niż trochę.
:
Mój też nie jest romantyczny,ale ja w sumie też nie.Zawsze wolałam dostać jakiś praktyczny prezent niż kwiaty, które zwiędną za 3 dni.
Stary 2013-02-14, 16:37   #3353
87czarna
Zakorzenienie

A ja chyba sobie dzisiaj zażyczę Rafaello zamiast kwiatów
Mmmm,na samą myśl ślinka mi cieknie

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 16:38   #3354
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Stary 2013-02-14, 16:39   #3355
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Jednym z moich pierwszych objawów ciąży było to, że paczka rafaello stała 3 dni na widoku, a ja jej nie zjadłam
Stary 2013-02-14, 16:39   #3356
matallewar
Zakorzenienie

Jakby Was interesowało: http://www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_str...k_24092010.pdf

To jest załącznik do ustawy Ministra Zdrowia dot. ciąży, porodu i połogu.

Wymienione są wszystkie badania

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-02-14, 16:39   #3357
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
ja wole Ferrero Rocher...ale i tak juz dostalam swoje Maltersy

Stary 2013-02-14, 16:42   #3358
matallewar
Zakorzenienie

Jeszcze wypowiedź laski, która dzwoniła pytać, czy wszystkie z tej tabelki są refundowane:

Cytat:
ydzień temu robiłam takie badania, ale kazano mi zapłacić za różyczkę IGG i ImG, Toksoplasmozę, HIV, HCV, Kiłę i już nie pamiętam co jeszcze. Łącznie 135 złotych. Sprawdziłam sobie w internecie, potem jeszcze dzwoniłam do biura rzecznika praw pacjenta żeby się upewnić. Oczywiście te badania są refundowane! Myślałam, że może lekarze nie śledzą przepisów na bieżąco i stąd taka pomyłka.
Poradzili mi w NFZ wysłać do nich skargę i dołączyć kserokopię paragonu, aż ręce zacierali z uciechy że się przychodni dobiorą do skóry. No ale wolałam raczej polubownie załatwić sprawę więc poszłam do przychodni i poprosiłam o zwrot kasy. Wiecie co mi powiedziano? że owszem, znają ten przepis, ale im się nie opłaca wszystkich badań robić za darmo dlatego żądają zapłaty. No ale mnie oddadzą pieniądze, w drodze wyjątku, skoro już się upomniałam !!!
Gdybym napisała do NFZ, dostałabym zwrot, a oni mieliby nieprzyjemności.

Dziewczyny nie dajcie się naciągać! poczytajcie załącznik do zarządzenia, tam jest taka szczegółowa tabela, co w którym tygodniu ciąży się należy ciężarnej, ZA DARMO.
Jeśli będą żądać zapłaty, powołujcie się na ten przepis, a w razie co - zachowajcie paragon, mam gotowe pismo do NFZ, w razie co służę.

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Więc wynika z tego, że WSZYSTKO z tabelki należy nam się za darmo z NFZ, jeśli gina mamy z NFZ.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-02-14, 16:48   #3359
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

To mnie pocieszyłaś, bo jak mi każą płacić za USG to ja go nie zrobię, bo nie mam kasy i nie będę miała prze tym 14 tyg tygodniem. Cała kasa poszła na remont CO dopiero w kwietniu coś sie poprawi.
Stary 2013-02-14, 16:50   #3360
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
To mnie pocieszyłaś, bo jak mi każą płacić za USG to ja go nie zrobię, bo nie mam kasy i nie będę miała prze tym 14 tyg tygodniem. Cała kasa poszła na remont CO dopiero w kwietniu coś sie poprawi.
No ja się będę kłócić, jeśli każą płacić
ZUS mam płacony, rozporządzenie MZ jest, więc niech gonią budę!
Wyraźnie napisane: USG 11-14 tydz

Poza tym przyjemność z oglądania dzidzi to tylko dodatkowa rzecz. Przede wszystkim w tym badaniu da się wykryć wady, niektóre od razu się leczy! Można uniknąć wielu chorób maluszka!
Wiadomo, badanie nie jest obowiązkowe, a zalecane przez NFZ, ale ja uważam, że każdy powinien je zrobić.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2013-02-14 o 16:51
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości