Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XII 2012 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-14, 12:12   #3121
Sola1
Zakorzenienie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość

wydaje mi się, że łatwiej wpakować się w kolejne pieluchy zanim się wyjdzie z pierwszych
Mówisz, że lepiej raz a dobrze
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 12:27   #3122
sanetka
Zakorzenienie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Mówisz, że lepiej raz a dobrze
I przychodzi taka chwila że oboje w nie narobią a Ty nie wiesz za kogo pierwszego łapać

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 12:36   #3123
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
I przychodzi taka chwila że oboje w nie narobią a Ty nie wiesz za kogo pierwszego łapać
Stary 2013-02-14, 12:39   #3124
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Śmiej się śmiej, wcale mi się nie spieszyło, przyszedł TZ akurat i się zajął brudną robotą

Jeszcze tak sobie policzyłam, jakbym chciała 3 dziecko też z taką przerwą...6 lat w pieluchach

Stary 2013-02-14, 12:51   #3125
MiciaKicia
Zakorzenienie

dobra idę obiad nastawić

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 12:51   #3126
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Śmiej się śmiej, wcale mi się nie spieszyło, przyszedł TZ akurat i się zajął brudną robotą

Jeszcze tak sobie policzyłam, jakbym chciała 3 dziecko też z taką przerwą...6 lat w pieluchach
dzisas

Ale i tak się cieszmy, że nie musimy lecieć na tetrówkach nasze babcie. Jak pralek nie było to już w ogóle musiała być jazda.
Stary 2013-02-14, 13:07   #3127
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
jak już gadacie o kremach to może zdradzicie, czy macie jakiś krem ujędrniający do biustu? bo po okresie karmienia to moje cycki będą po kolana ; /
chyba zaden krem nie jest w stanie nam pomoc
przynajmniej dopoki karmimy, cwiczenia na pewno troche moga pomoc
a poza tym operacja

Cytat:

wydaje mi się, że łatwiej wpakować się w kolejne pieluchy zanim się wyjdzie z pierwszych
tez tak mysle, jak juz wyjde z pieluch to na pewno nie chcialabym wracac do tego

Cytat:
mialam to przed chwila

Cytat:
dzisas

Ale i tak się cieszmy, że nie musimy lecieć na tetrówkach nasze babcie. Jak pralek nie było to już w ogóle musiała być jazda.
masakra nie wyobrazam sobie prac tych smrodkow

happy wpsolczuje tej sytuacji

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

stwierdzam ze moje dziecko ma za krotkie nozki

chodzi o to starsze dziecko

te rowerki to masakra zeby mial z 2 cm dluzsza noge byloby oki

nie wiem kiedy teraz przypadnie mu ten skok wzrostu, bo rosnie co jakis czas o kilka cm
chcialam z pompowanym kolami 12 cali ale lipa jest na taki wzrost
bo finansowo tez jestem ograniczona

chyba ze pulap odniose i zeby w sciane

moja chrzesniaczka wstydzi sie mi powiedziec co by chaciala na komunie
okazuje sie ze chcialaby tablet!!!

ale to wiem przez przypadek od bratowej, ale nie od matki malej
bo si ejej pyatla czy tablet to drogi jest, bo nie chce zebym duzo pieniazkow wydawala i nie wie czy mi powiedziec ze by chciala...

co byscie zrobily na moim miejscu?
ma ktoras tablet? do czego moglby jej posluzyc oporcz ogladania stron, gier itp?
i jak jest z internetem w tablecie, jest przez wifi tylko czy da sie podlaczyc jakos inaczej?
jam jest laik w tych kwestiach

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-14, 13:18   #3128
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość

stwierdzam ze moje dziecko ma za krotkie nozki

chodzi o to starsze dziecko

te rowerki to masakra zeby mial z 2 cm dluzsza noge byloby oki

nie wiem kiedy teraz przypadnie mu ten skok wzrostu, bo rosnie co jakis czas o kilka cm
chcialam z pompowanym kolami 12 cali ale lipa jest na taki wzrost
bo finansowo tez jestem ograniczona

chyba ze pulap odniose i zeby w sciane

bo si ejej pyatla czy tablet to drogi jest, bo nie chce zebym duzo pieniazkow wydawala i nie wie czy mi powiedziec ze by chciala...

ma ktoras tablet? do czego moglby jej posluzyc oporcz ogladania stron, gier itp?
i jak jest z internetem w tablecie, jest przez wifi tylko czy da sie podlaczyc jakos inaczej?
Mój też ma krótkie, dopiero od niedawna w jeździku dosięga podłogi.

Chrześniak TZa też chce tablet na komunię, i pomyśleć że ja stara d...a i od niedawna laptopa mam, inne gadzety w sferze marzeń

Nie znam się, my powiedzieliśmy żeby z tatą coś wybrał (rozsądnie cenowo) i kupimy. Albo damy kasę, jak się młodemu odmieni to kupi sobie co innego

Stary 2013-02-14, 13:25   #3129
villemi
Zadomowienie

a my wlasnie wrocilismy ze spacerku, nasz wozek przeszedl test jazdy w ekstremalnych warunkach blotno-snieznych na lesnej drodze
i zdal go celujaco

Edytowane przez villemi
Czas edycji: 2013-02-14 o 13:26
villemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 13:39   #3130
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

nie wiem jak z netem, w każdym razie mój młody też chciał, ale jak zaczęliśmy czytać o tabletach to stwierdziliśmy że to bez sensu, małe to, ciężko z klawiatury się korzysta, taki gadżet
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 13:47   #3131
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
nie wiem jak z netem, w każdym razie mój młody też chciał, ale jak zaczęliśmy czytać o tabletach to stwierdziliśmy że to bez sensu, małe to, ciężko z klawiatury się korzysta, taki gadżet
aha

myslalam tez o jakims netbooku ale chyba takie sensowne w miare to od minimum 1200 zl zeby jej faktycznie posluzyl a to juz za duzo jak dla mnie ehhhhhhhh
chcialabym zeby naprawde sie z tego cieszyla i zeby tez nie rzucila tego w kat...

znalazlam idealny rowerek biegowy, rozmiarowo itp ale cena 470 zl.....
i znow duuuuuuupa

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-02-14, 13:52   #3132
MiciaKicia
Zakorzenienie

coś tż sie z pracy spóźnia a ja tak sie z obiadem spoeszyłam

Stary 2013-02-14, 14:15   #3133
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Ja się nie zgodzę że to gadżet Fakt, że wielu ludzi kupuje i tak naprawdę nie jest to do niczego im potrzebne, bo mają laptopa. Ale np. jak ktoś chodzi na spotkania czy w inne miejsca to zajmuje on mniej miejsca niż laptop i jest to w takich sytuacjach wygodniejsze urządzenie. Można sobie np. w autobusie wyciągnąć i coś porobić, a z laptopem już to nie jest takie wygodne.

Jeśli chodzi o tablety to nie tylko są przez wifi, są też takie gdzie można włożyć normalnie kartę od internetu mobilnego np. iplus. Z tym, że chyba z tego co kojarzę większość jest przez wifi czego nie bardzo rozumiem. Bo dla mnie jest to urządzenie z przeznaczeniem do używania przede wszystkim w terenie, na jakiś spotkaniach itp. o czym pisałam wyżej. Oczywiście niektórzy korzystają też w domu, ale jak dla mnie to średnio wygodne chyba że ma się klawiaturę.
Mój tz kupował ostatnio tableta i z tego co wiem to robi na nim mnóstwo rzeczy - ale mogę dopytać jak to dokładnie wygląda, bo ja jestem laikiem w tych kwestiach. Z tym, że on szukał takiego dostosowanego do swoich potrzeb i zgłębiał temat dosyć mocno.

Pytanie do czego ona chciałaby używać tego tableta - ja bym dopytała, bo jak do przeglądania stron to chyba nie ma co przepłacać na jakieś tam opcje, z których nie będzie korzystać. Zwróciłabym jednak uwagę, żeby nie było to połączenie wyłącznie przez wifi, bo fajnie sobie np. jadąc autobusem wyciągnąć tableta i coś poczytać z neta.

A i jak okaże się że to co będzie ją satysfakcjonowało będzie kosztowało więcej pieniążków to może zróbcie zrzutę wśród innych gości.

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
a co dobrego zrobiłaś? Szukam inspiracji
Stary 2013-02-14, 14:20   #3134
hania207
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie Wallentynke Ci szykuje

mój też sie dzisiaj spóźnił, ale wrócił z bukietem i czekoladowym sercem

my na obiad mieliśmy domowe hamburgery

moje dziecko ma dzisiaj dzień spania

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:27   #3135
fasolka124578
Rozeznanie

Witam się pięknie Dziewczynki
Dostałam okres nr. 2. A spóźniał się, spóźniał, i już mi się włączyło myślenie.
"A może..eee no raczej nie., no chyba że jednak.., kurcze no ale przecież to niemożliwe" (znaczy się tak sobie myślałam)i nawet przemknęło mi przez myśl skoczenie do apteki po test, ale stwierdziłam że poczekam jeszcze trochę. I w sumie zaoszczędziłam gdzieś z dyszkę. Ale by było Malutek za Malutkiem.
Dzisiaj Alanek coś płaczliwy. Chyba kupa wyjść nie może i brzuch boli. Albo może skok. Ale jedynym w miarę dobrym uspokajaczem są ręce.
fasolka124578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:29   #3136
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania207 Pokaż wiadomość

To mi narobiłaś apetytu na takie domowe hamburgery. Pamiętam jak w ciąży robiłam takie tzn. to były hot dogi, bo z parówką, pomidorkami, mozzarellą, świeżą bazylią

Moja też ma dzisiaj dzień spania. Dwa razy ćwiczyłyśmy na brzuszku, przy czym za tym drugim razem to było raczej leżenie na brzuchu, bo nie miała za bardzo ochoty podnosić głowy i w którymś momencie zaczęła mi zasypiać.

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2013-02-14 o 14:40
Stary 2013-02-14, 14:48   #3137
hania207
Zakorzenienie

Cytat:
To mi narobiłaś apetytu na takie domowe hamburgery. Pamiętam jak w ciąży robiłam takie tzn. to były hot dogi, bo z parówką, pomidorkami, mozzarellą, świeżą bazylią

Moja też ma dzisiaj dzień spania. Dwa razy ćwiczyłyśmy na brzuszku, przy czym za tym drugim razem to było raczej leżenie na brzuchu, bo nie miała za bardzo ochoty podnosić głowy i w którymś momencie zaczęła mi zasypiać.
my nawet na brzuszku jeszcze nie lezelismy, chwile był w łóżeczku, ale właczyłam karuzelke, to standardowo usnał
potem chwile w bujaczku posiedział jak ćwiczyłam i jak skończyłam to chciałam mu poczytac, ale zaczał sie drzeć "matka daj jeść" , nawet flachy nie opróżnił do końca i już spał
rano było to samo, ledwo zjadł i przy odbijaniu usnął

ciekwe co bedzie w nocy

Edytowane przez hania207
Czas edycji: 2013-02-14 o 14:49
hania207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:58   #3138
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się nie zgodzę że to gadżet Fakt, że wielu ludzi kupuje i tak naprawdę nie jest to do niczego im potrzebne, bo mają laptopa. Ale np. jak ktoś chodzi na spotkania czy w inne miejsca to zajmuje on mniej miejsca niż laptop i jest to w takich sytuacjach wygodniejsze urządzenie. Można sobie np. w autobusie wyciągnąć i coś porobić, a z laptopem już to nie jest takie wygodne.

Jeśli chodzi o tablety to nie tylko są przez wifi, są też takie gdzie można włożyć normalnie kartę od internetu mobilnego np. iplus. Z tym, że chyba z tego co kojarzę większość jest przez wifi czego nie bardzo rozumiem. Bo dla mnie jest to urządzenie z przeznaczeniem do używania przede wszystkim w terenie, na jakiś spotkaniach itp. o czym pisałam wyżej. Oczywiście niektórzy korzystają też w domu, ale jak dla mnie to średnio wygodne chyba że ma się klawiaturę.
Mój tz kupował ostatnio tableta i z tego co wiem to robi na nim mnóstwo rzeczy - ale mogę dopytać jak to dokładnie wygląda, bo ja jestem laikiem w tych kwestiach. Z tym, że on szukał takiego dostosowanego do swoich potrzeb i zgłębiał temat dosyć mocno.

Pytanie do czego ona chciałaby używać tego tableta - ja bym dopytała, bo jak do przeglądania stron to chyba nie ma co przepłacać na jakieś tam opcje, z których nie będzie korzystać. Zwróciłabym jednak uwagę, żeby nie było to połączenie wyłącznie przez wifi, bo fajnie sobie np. jadąc autobusem wyciągnąć tableta i coś poczytać z neta.

A i jak okaże się że to co będzie ją satysfakcjonowało będzie kosztowało więcej pieniążków to może zróbcie zrzutę wśród innych gości.
ciezka sprawa w sumie w domu maja laptopa ale ona nie ma swojego komputera wiec nie wiem czy taablet by jej "wystarczyl"
bo jednak nie wszystko sie da chyba na nim zrobic
naprawde nie wiem, nawet w reku nie mialam tego urzadzenia, a jakby potrzebowala czegos do szkoly np napisac cos w wordzie? to raczej tablet odpada, sama nie wiem....
no i nie wiem czy jej rodzice by zainwestowali by w internet mobilny dla niej....raczej watpie ehhh a tam gdzie mieszkaja to wifi
brak, ciezka sprawa
kurcze gdybym mogla wydac wiecej to bym jej kupila co tylko by chciala, bo wiem ze radko spelniane sa jej marzenia z roznych powodow finansowych ale nie tylko...

Sola zapytaj meza do czego tak naprawde moze sluzyc tablet
musze to wszystko przemyslec, czasu jeszcze troche mam, ale nie chce na ostatnia chwile tego zostawic

za tydzien u nich bede to pogadam z małą

po drodze czekaja mnie jeszcze 7 urodziny chrzesniaka ten znow figurki power rangers sobie wymarzyl
oszaleje chyba

Cytat:

jeeeeeeeśćcccc

Cytat:
Napisane przez fasolka124578 Pokaż wiadomość
Witam się pięknie Dziewczynki
Dostałam okres nr. 2. A spóźniał się, spóźniał, i już mi się włączyło myślenie.
"A może..eee no raczej nie., no chyba że jednak.., kurcze no ale przecież to niemożliwe" (znaczy się tak sobie myślałam)i nawet przemknęło mi przez myśl skoczenie do apteki po test, ale stwierdziłam że poczekam jeszcze trochę. I w sumie zaoszczędziłam gdzieś z dyszkę. Ale by było Malutek za Malutkiem.
Dzisiaj Alanek coś płaczliwy. Chyba kupa wyjść nie może i brzuch boli. Albo może skok. Ale jedynym w miarę dobrym uspokajaczem są ręce.
ale by bylo
dlatego u nas celibat nadal...
nie moge sie lekow pozbyc

zaraz wyciagne truskawki, zeby sie rozmrozily i potem zrobie bita smietane, taka bedzie dzis kolacja

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-02-14, 15:09   #3139
Swarovska
Zadomowienie

Cytat:
chciałabym przytyć tylko tyle, ja przywaliłam 18 kg, a wychodząc ze szpitala miałam jeszcze 12 całe szczęście, że poszły juz w zapomnienie

to do roboty

ja mam tak w planach, za rok kolejna ciaza a co

Cytat:

Swarovska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-14, 15:16   #3140
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
ciezka sprawa w sumie w domu maja laptopa ale ona nie ma swojego komputera wiec nie wiem czy taablet by jej "wystarczyl"
bo jednak nie wszystko sie da chyba na nim zrobic
naprawde nie wiem, nawet w reku nie mialam tego urzadzenia, a jakby potrzebowala czegos do szkoly np napisac cos w wordzie? to raczej tablet odpada, sama nie wiem....
no i nie wiem czy jej rodzice by zainwestowali by w internet mobilny dla niej....raczej watpie ehhh a tam gdzie mieszkaja to wifi
brak, ciezka sprawa
kurcze gdybym mogla wydac wiecej to bym jej kupila co tylko by chciala, bo wiem ze radko spelniane sa jej marzenia z roznych powodow finansowych ale nie tylko...

Sola zapytaj meza do czego tak naprawde moze sluzyc tablet
musze to wszystko przemyslec, czasu jeszcze troche mam, ale nie chce na ostatnia chwile tego zostawic

za tydzien u nich bede to pogadam z małą
Zapytam

Pytanie czy to jej marzenie, rodziców ( też się z tym spotkałam), czy chęć dorównania rówieśnikom, którzy je mają.

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:

zaraz wyciagne truskawki, zeby sie rozmrozily i potem zrobie bita smietane, taka bedzie dzis kolacja
Wow
Stary 2013-02-14, 15:33   #3141
mmm12345
Rozeznanie

Ja mam tableta od kilku tygodni, a w zasadzie mamy wspólnego, bo było za dużo przepychanek o laptopa. Uznaliśmy, że drugi laptop niepotrzebny, bo ten kto aktualnie pracuje, to robi na laptopie, a do przeglądania internetu (np. wizażowania), oglądania filmów itp jest wystarczający. Do tego ostatniego nawet wygodniejszy, łatwiej się toto bierze do łóżka Internet mamy mobilny w playu i jakoś tam się go dało podzielić - nie znam się na tym, ale jeden internet mamy na dwa urządzenia. Tylko ważne żeby miał wbudowany modem, ponoć nie każdy ma.
Byłam temu przeciwna bo myslalam raczej o drugim laptopie, tak jak to było wcześniej ale w praktyce jestem zadowolona z rozwiązania 1 laptop + 1 tablet w domu. I miejsca nie zajmuje dodatkowo. I gazeta do kibla niepotrzebna ;D
Ale jak słusznie zauważyłyście, pisze się na tym gorzej niż na innych urządzeniach.
Niemniej gdybym była dzieckiem to chyba chciałabym mieć taką zabawkę tylko dla siebie
mmm12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 15:37   #3142
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasolka124578 Pokaż wiadomość
"A może..eee no raczej nie., no chyba że jednak.., kurcze no ale przecież to niemożliwe"

Cytat:
my nawet na brzuszku jeszcze nie lezelismy, chwile był w łóżeczku, ale właczyłam karuzelke, to standardowo usnał
potem chwile w bujaczku posiedział jak ćwiczyłam i jak skończyłam to chciałam mu poczytac, ale zaczał sie drzeć "matka daj jeść" , nawet flachy nie opróżnił do końca i już spał
rano było to samo, ledwo zjadł i przy odbijaniu usnął
Jezu... skąd się bierze takie dzieci?!

Cytat:

Ej... ale truskawek podobno nie można?!

Mamy nowy hit zabawkowy.
Kupiłam młodej w kerfurze za 16,99 takiego osiołka małego do powieszenia na pałąku leżaczka (bo te firmowe zabawki kijowe jakieś). Gada do niego, śmieje się, macha łapkami... normalnie szok
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg welurowa-zabawka-dzwieko_5960.jpg (23,2 KB, 10 załadowań)

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 15:55   #3143
Sola1
Zakorzenienie

Zanim rozpocznę Walentynki napiszę

Generalnie tablet może służyć do wszystkiego, ale jest raczej do konsumcji treści niż wprowadzania danych z uwagi na brak klawiatury ( ale to można dokupić). Jest coś takiego np. Assus transformer, który jest połączeniem tabletu z klawiaturą co efekcie rozwiązanie porównywalne z notebookiem.

Jeśli chodzi o pakiet office to taką samą wersję jak na komputer można mieć tylko na tabletach wyposażonych w system windows 8. Natomiast dla Apple i Android są również dostępne inne pakiety biurowe.

Są różne rozmiary tabletów.

Jeżeli ma służyć do gier to inne parametry są potrzebne.

Tak naprawdę to trzeba doprecyzować do czego ma służyć i z czego będzie korzystać.. To trochę jak z kupnem wózka czy samochodu ( do czego innego służy sportowy a do czego innego van)

Jest też coś takiego jak ultrabook czyli taki wąski laptop, ale coś takiego już kosztuje ok 5000 zł.

Jak coś chcesz jeszcze wiedzieć to pytaj.

----

Właśnie dostałam piękny bukiet róż
Stary 2013-02-14, 15:57   #3144
MiciaKicia
Zakorzenienie

taaaaaaaaaaak dostałam tulipany i czekoladki

Stary 2013-02-14, 16:07   #3145
martaj9
Rozeznanie

Witam sie z wami popołudniu!

Piszę z poślizgiem bo od wczorajszej szczepionki młody dostał gorączki i ta go trzymała do południa dnia dzisiejszego. Wogóle taki markotny i nie chce mi zejsc z rąk. Dobrze że moja mama nas nawiedziła to mam czas.
Szkoda mi tego mojego dziecka i jeszcze muszę go ta poduszką katowac

Ja na Walentynki nie dostałam nic. A jak czytam co wy żescie dostały to przykro się robi... Ale koniec. Ja mu dam- celibatu ciąg dalszy...

Cytat:
Ale fajnie sie czuje będąc na swoim mąż w pracy, gary pomyte, obiad zaraz bede szykować, pranie sie pierze, bejbik śpi .. prawdziwa matka i żona

Ostatnio jak byłam u gina to widziałam ciężarne i mi się łezka w oku zakręciła... zwłaszcza gdy małżeństwo wyszło z gabinetu i cieszyli się z poznania płci .. szok ;] ja chcę jeszcze raz

Miałam tak samo jak byłam u swojego.

Ostatnio rozmawiałam z moim TŻ że chcę drugie dziecko jak sie tylko podgoję

19.11.2012 Moje szczęście- Mikołajek
martaj9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 16:09   #3146
Sola1
Zakorzenienie

Judka - Jeszcze za nim wyjdę. Są ogromne różnice pomiędzy poszczególnymi modelami.
Jak chcesz to wybierz sobie jakiś jaki Ci odpowiada to napiszę Ci do czego może słuzyć.
Stary 2013-02-14, 16:13   #3147
sanetka
Zakorzenienie

Ja dostałam wagę No ale sama chciałam

Stary 2013-02-14, 16:30   #3148
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Zapytam

Pytanie czy to jej marzenie, rodziców ( też się z tym spotkałam), czy chęć dorównania rówieśnikom, którzy je mają.Wow
muszeja wybadac ale jej mama by wolala chyba netbooka

Cytat:
Napisane przez mmm12345 Pokaż wiadomość
Ja mam tableta od kilku tygodni, a w zasadzie mamy wspólnego, bo było za dużo przepychanek o laptopa. Uznaliśmy, że drugi laptop niepotrzebny, bo ten kto aktualnie pracuje, to robi na laptopie, a do przeglądania internetu (np. wizażowania), oglądania filmów itp jest wystarczający. Do tego ostatniego nawet wygodniejszy, łatwiej się toto bierze do łóżka Internet mamy mobilny w playu i jakoś tam się go dało podzielić - nie znam się na tym, ale jeden internet mamy na dwa urządzenia. Tylko ważne żeby miał wbudowany modem, ponoć nie każdy ma.
Byłam temu przeciwna bo myslalam raczej o drugim laptopie, tak jak to było wcześniej ale w praktyce jestem zadowolona z rozwiązania 1 laptop + 1 tablet w domu. I miejsca nie zajmuje dodatkowo. I gazeta do kibla niepotrzebna ;D
Ale jak słusznie zauważyłyście, pisze się na tym gorzej niż na innych urządzeniach.
Niemniej gdybym była dzieckiem to chyba chciałabym mieć taką zabawkę tylko dla siebie
no wlasnie kto by nie chcial miec takiej zabawki

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość

Jezu... skąd się bierze takie dzieci?!
Ej... ale truskawek podobno nie można?!

Mamy nowy hit zabawkowy.
Kupiłam młodej w kerfurze za 16,99 takiego osiołka małego do powieszenia na pałąku leżaczka (bo te firmowe zabawki kijowe jakieś). Gada do niego, śmieje się, macha łapkami... normalnie szok
co tam nie mozna, mala miala z 2 tygdonie to zjadlam i nic nie bylo takze teraz tym bardziej zjem

najlepsze sa takie zabawki

Cytat:
Zanim rozpocznę Walentynki napiszę

Generalnie tablet może służyć do wszystkiego, ale jest raczej do konsumcji treści niż wprowadzania danych z uwagi na brak klawiatury ( ale to można dokupić). Jest coś takiego np. Assus transformer, który jest połączeniem tabletu z klawiaturą co efekcie rozwiązanie porównywalne z notebookiem.

Jeśli chodzi o pakiet office to taką samą wersję jak na komputer można mieć tylko na tabletach wyposażonych w system windows 8. Natomiast dla Apple i Android są również dostępne inne pakiety biurowe.

Są różne rozmiary tabletów.

Jeżeli ma służyć do gier to inne parametry są potrzebne.

Tak naprawdę to trzeba doprecyzować do czego ma służyć i z czego będzie korzystać.. To trochę jak z kupnem wózka czy samochodu ( do czego innego służy sportowy a do czego innego van)

Jest też coś takiego jak ultrabook czyli taki wąski laptop, ale coś takiego już kosztuje ok 5000 zł.

Jak coś chcesz jeszcze wiedzieć to pytaj.

----

Cytat:
Judka - Jeszcze za nim wyjdę. Są ogromne różnice pomiędzy poszczególnymi modelami.
Jak chcesz to wybierz sobie jakiś jaki Ci odpowiada to napiszę Ci do czego może słuzyć.
dzieki Sola teraz mam jeszcze wiekszy metlik
sama nie wiem jaki
moze takie cos? http://www.electro.pl/produkt-Zestaw...7486,1028.html
ale ja juz nie wiem do czego moze sluzyc do czego nie
jestem laikiem kompletnym

Cytat:
taaaaaaaaaaak dostałam tulipany i czekoladki
tez dostalam biale tulipany a wlasciwie ja i Matylda
dodatkowo sportowy stanik z lidla
a Tomek worek treningowy taki dla dzieci z lidla
fajnie sie w niego "wali"

Cytat:
i po co

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość
Witam sie z wami popołudniu!

Piszę z poślizgiem bo od wczorajszej szczepionki młody dostał gorączki i ta go trzymała do południa dnia dzisiejszego. Wogóle taki markotny i nie chce mi zejsc z rąk. Dobrze że moja mama nas nawiedziła to mam czas.
Szkoda mi tego mojego dziecka i jeszcze muszę go ta poduszką katowac

Ja na Walentynki nie dostałam nic. A jak czytam co wy żescie dostały to przykro się robi... Ale koniec. Ja mu dam- celibatu ciąg dalszy...

Miałam tak samo jak byłam u swojego.

Ostatnio rozmawiałam z moim TŻ że chcę drugie dziecko jak sie tylko podgoję
podziwiam za odwage

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-02-14, 17:21   #3149
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja dostałam od męża wolny weekend

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 17:48   #3150
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też. Wersja full wypas z job twoja mać strojeniem z kwiaciarni. A od tylu lat wkładam do głowy, że nie lubię kiczowatego przybrania

Cytat:
Dobrze że moja mama nas nawiedziła to mam czas.
Odkąd mam dziecko jestem zdania, że mama to największy skarb na świecie. Nie wiem jakbym egzystowała gdyby czasem nie wpadła pomóc

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
ja dostałam od męża wolny weekend
Ej no ma facet gest

Btw. ja w niedzielę mam wychodne. Jadę do mamy odespać pobyt w szpitalu... dopiero w niedzielę... Jutro i w sobotę się odciągam a w niedzielę tż zobaczy co to znaczy siedzieć z dzieckiem 8h. podczas gdy ja będę SPAĆ

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości