|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
|
![]() ![]() |
![]() |
#3122 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
I przychodzi taka chwila że oboje w nie narobią a Ty nie wiesz za kogo pierwszego łapać
![]()
#3123 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3124 |
Zakorzenienie
|
Śmiej się śmiej, wcale mi się nie spieszyło, przyszedł TZ akurat i się zajął brudną robotą
Jeszcze tak sobie policzyłam, jakbym chciała 3 dziecko też z taką przerwą...6 lat w pieluchach ![]()
#3125 |
Zakorzenienie
|
dobra idę obiad nastawić
![]()
#3126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale i tak się cieszmy, że nie musimy lecieć na tetrówkach nasze babcie. Jak pralek nie było to już w ogóle musiała być jazda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3127 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przynajmniej dopoki karmimy, cwiczenia na pewno troche moga pomoc a poza tym operacja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() happy wpsolczuje tej sytuacji ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- stwierdzam ze moje dziecko ma za krotkie nozki ![]() chodzi o to starsze dziecko ![]() te rowerki to masakra zeby mial z 2 cm dluzsza noge byloby oki nie wiem kiedy teraz przypadnie mu ten skok wzrostu, bo rosnie co jakis czas o kilka cm chcialam z pompowanym kolami 12 cali ale lipa jest na taki wzrost bo finansowo tez jestem ograniczona chyba ze pulap odniose i zeby w sciane ![]() moja chrzesniaczka wstydzi sie mi powiedziec co by chaciala na komunie ![]() okazuje sie ze chcialaby tablet!!! ale to wiem przez przypadek od bratowej, ale nie od matki malej bo si ejej pyatla czy tablet to drogi jest, bo nie chce zebym duzo pieniazkow wydawala i nie wie czy mi powiedziec ze by chciala... co byscie zrobily na moim miejscu? ma ktoras tablet? do czego moglby jej posluzyc oporcz ogladania stron, gier itp? i jak jest z internetem w tablecie, jest przez wifi tylko czy da sie podlaczyc jakos inaczej? jam jest laik w tych kwestiach |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chrześniak TZa też chce tablet na komunię, i pomyśleć że ja stara d...a i od niedawna laptopa mam, inne gadzety w sferze marzeń ![]() Nie znam się, my powiedzieliśmy żeby z tatą coś wybrał (rozsądnie cenowo) i kupimy. Albo damy kasę, jak się młodemu odmieni to kupi sobie co innego
![]() |
#3129 |
Zadomowienie
|
a my wlasnie wrocilismy ze spacerku, nasz wozek przeszedl test jazdy w ekstremalnych warunkach blotno-snieznych na lesnej drodze
![]() ![]() i zdal go celujaco ![]() Edytowane przez villemi Czas edycji: 2013-02-14 o 13:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
myslalam tez o jakims netbooku ale chyba takie sensowne w miare to od minimum 1200 zl zeby jej faktycznie posluzyl a to juz za duzo jak dla mnie ehhhhhhhh chcialabym zeby naprawde sie z tego cieszyla i zeby tez nie rzucila tego w kat... znalazlam idealny rowerek biegowy, rozmiarowo itp ale cena 470 zl..... i znow duuuuuuupa ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3132 |
Zakorzenienie
|
coś tż sie z pracy spóźnia
![]() ![]()
#3133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o tablety to nie tylko są przez wifi, są też takie gdzie można włożyć normalnie kartę od internetu mobilnego np. iplus. Z tym, że chyba z tego co kojarzę większość jest przez wifi czego nie bardzo rozumiem. Bo dla mnie jest to urządzenie z przeznaczeniem do używania przede wszystkim w terenie, na jakiś spotkaniach itp. o czym pisałam wyżej. Oczywiście niektórzy korzystają też w domu, ale jak dla mnie to średnio wygodne chyba że ma się klawiaturę. Mój tz kupował ostatnio tableta i z tego co wiem to robi na nim mnóstwo rzeczy - ale mogę dopytać jak to dokładnie wygląda, bo ja jestem laikiem w tych kwestiach. Z tym, że on szukał takiego dostosowanego do swoich potrzeb i zgłębiał temat dosyć mocno. Pytanie do czego ona chciałaby używać tego tableta - ja bym dopytała, bo jak do przeglądania stron to chyba nie ma co przepłacać na jakieś tam opcje, z których nie będzie korzystać. Zwróciłabym jednak uwagę, żeby nie było to połączenie wyłącznie przez wifi, bo fajnie sobie np. jadąc autobusem wyciągnąć tableta i coś poczytać z neta. A i jak okaże się że to co będzie ją satysfakcjonowało będzie kosztowało więcej pieniążków to może zróbcie zrzutę wśród innych gości. ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- a co dobrego zrobiłaś? Szukam inspiracji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3134 |
Zakorzenienie
|
pewnie Wallentynke Ci szykuje
mój też sie dzisiaj spóźnił, ale wrócił z bukietem i czekoladowym sercem ![]() my na obiad mieliśmy domowe hamburgery ![]() moje dziecko ma dzisiaj dzień spania ![]()
#3135 |
Rozeznanie
|
Witam się pięknie Dziewczynki
![]() Dostałam okres nr. 2. A spóźniał się, spóźniał, i już mi się włączyło myślenie. ![]() "A może..eee no raczej nie., no chyba że jednak.., kurcze no ale przecież to niemożliwe" (znaczy się tak sobie myślałam ![]() ![]() Dzisiaj Alanek coś płaczliwy. Chyba kupa wyjść nie może i brzuch boli. Albo może skok. Ale jedynym w miarę dobrym uspokajaczem są ręce. |
![]() ![]() |
![]() |
#3136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja też ma dzisiaj dzień spania. Dwa razy ćwiczyłyśmy na brzuszku, przy czym za tym drugim razem to było raczej leżenie na brzuchu, bo nie miała za bardzo ochoty podnosić głowy i w którymś momencie zaczęła mi zasypiać. Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2013-02-14 o 14:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem chwile w bujaczku posiedział jak ćwiczyłam i jak skończyłam to chciałam mu poczytac, ale zaczał sie drzeć "matka daj jeść" , nawet flachy nie opróżnił do końca i już spał ![]() rano było to samo, ledwo zjadł i przy odbijaniu usnął ![]() ciekwe co bedzie w nocy ![]()
![]() Edytowane przez hania207 Czas edycji: 2013-02-14 o 14:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3138 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() bo jednak nie wszystko sie da chyba na nim zrobic ![]() naprawde nie wiem, nawet w reku nie mialam tego urzadzenia, a jakby potrzebowala czegos do szkoly np napisac cos w wordzie? to raczej tablet odpada, sama nie wiem.... no i nie wiem czy jej rodzice by zainwestowali by w internet mobilny dla niej....raczej watpie ehhh a tam gdzie mieszkaja to wifi brak, ciezka sprawa ![]() kurcze gdybym mogla wydac wiecej to bym jej kupila co tylko by chciala, bo wiem ze radko spelniane sa jej marzenia z roznych powodow ![]() Sola zapytaj meza do czego tak naprawde moze sluzyc tablet ![]() musze to wszystko przemyslec, czasu jeszcze troche mam, ale nie chce na ostatnia chwile tego zostawic za tydzien u nich bede to pogadam z małą po drodze czekaja mnie jeszcze 7 urodziny chrzesniaka ten znow figurki power rangers sobie wymarzyl ![]() oszaleje chyba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dlatego u nas celibat nadal... nie moge sie lekow pozbyc ![]() zaraz wyciagne truskawki, zeby sie rozmrozily i potem zrobie bita smietane, taka bedzie dzis kolacja ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3139 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3140 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pytanie czy to jej marzenie, rodziców ( też się z tym spotkałam), czy chęć dorównania rówieśnikom, którzy je mają. ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3141 |
Rozeznanie
|
Ja mam tableta od kilku tygodni, a w zasadzie mamy wspólnego, bo było za dużo przepychanek o laptopa. Uznaliśmy, że drugi laptop niepotrzebny, bo ten kto aktualnie pracuje, to robi na laptopie, a do przeglądania internetu (np. wizażowania), oglądania filmów itp jest wystarczający. Do tego ostatniego nawet wygodniejszy, łatwiej się toto bierze do łóżka
![]() Byłam temu przeciwna bo myslalam raczej o drugim laptopie, tak jak to było wcześniej ale w praktyce jestem zadowolona z rozwiązania 1 laptop + 1 tablet w domu. I miejsca nie zajmuje dodatkowo. I gazeta do kibla niepotrzebna ;D Ale jak słusznie zauważyłyście, pisze się na tym gorzej niż na innych urządzeniach. Niemniej gdybym była dzieckiem to chyba chciałabym mieć taką zabawkę tylko dla siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3142 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ej... ale truskawek podobno nie można?! Mamy nowy hit zabawkowy. Kupiłam młodej w kerfurze za 16,99 takiego osiołka małego do powieszenia na pałąku leżaczka (bo te firmowe zabawki kijowe jakieś). Gada do niego, śmieje się, macha łapkami... normalnie szok ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3143 |
Zakorzenienie
|
Zanim rozpocznę Walentynki napiszę
![]() Generalnie tablet może służyć do wszystkiego, ale jest raczej do konsumcji treści niż wprowadzania danych z uwagi na brak klawiatury ( ale to można dokupić). Jest coś takiego np. Assus transformer, który jest połączeniem tabletu z klawiaturą co efekcie rozwiązanie porównywalne z notebookiem. Jeśli chodzi o pakiet office to taką samą wersję jak na komputer można mieć tylko na tabletach wyposażonych w system windows 8. Natomiast dla Apple i Android są również dostępne inne pakiety biurowe. Są różne rozmiary tabletów. Jeżeli ma służyć do gier to inne parametry są potrzebne. Tak naprawdę to trzeba doprecyzować do czego ma służyć i z czego będzie korzystać.. To trochę jak z kupnem wózka czy samochodu ( do czego innego służy sportowy a do czego innego van) ![]() Jest też coś takiego jak ultrabook czyli taki wąski laptop, ale coś takiego już kosztuje ok 5000 zł. ![]() Jak coś chcesz jeszcze wiedzieć to pytaj. ![]() ---- Właśnie dostałam piękny bukiet róż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3144 |
Zakorzenienie
|
taaaaaaaaaaak dostałam tulipany i czekoladki
![]() ![]() ![]()
#3145 | |
Rozeznanie
|
Witam sie z wami popołudniu!
Piszę z poślizgiem bo od wczorajszej szczepionki młody dostał gorączki i ta go trzymała do południa ![]() Szkoda mi tego mojego dziecka i jeszcze muszę go ta poduszką katowac ![]() Ja na Walentynki nie dostałam nic. A jak czytam co wy żescie dostały to przykro się robi... Ale koniec. Ja mu dam- celibatu ciąg dalszy... ![]() Cytat:
Miałam tak samo jak byłam u swojego. Ostatnio rozmawiałam z moim TŻ że chcę drugie dziecko jak sie tylko podgoję ![]()
![]() |
#3146 |
Zakorzenienie
|
Judka - Jeszcze za nim wyjdę. Są ogromne różnice pomiędzy poszczególnymi modelami.
Jak chcesz to wybierz sobie jakiś jaki Ci odpowiada to napiszę Ci do czego może słuzyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#3147 |
Zakorzenienie
|
Ja dostałam wagę
![]()
#3148 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() najlepsze sa takie zabawki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() sama nie wiem jaki moze takie cos? http://www.electro.pl/produkt-Zestaw...7486,1028.html ale ja juz nie wiem do czego moze sluzyc do czego nie jestem laikiem kompletnym ![]() tez dostalam biale tulipany ![]() dodatkowo sportowy stanik z lidla ![]() a Tomek worek treningowy taki dla dzieci z lidla ![]() fajnie sie w niego "wali" ![]() i po co ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3150 |
Zakorzenienie
|
Ja też. Wersja full wypas z job twoja mać strojeniem z kwiaciarni. A od tylu lat wkładam do głowy, że nie lubię kiczowatego przybrania
![]() Odkąd mam dziecko jestem zdania, że mama to największy skarb na świecie. Nie wiem jakbym egzystowała gdyby czasem nie wpadła pomóc ![]() Ej no ma facet gest ![]() Btw. ja w niedzielę mam wychodne. Jadę do mamy odespać pobyt w szpitalu... dopiero w niedzielę... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.