|
|
#4681 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
No to nas też dopadł bunt na jedzenie mleczne. Nie chce nic mlecznego - ani samego mleka, ani kaszek, ani z butelki, ani z łyżeczki. Dziś, tak jak wczoraj, zasnął jak go chciałam nakarmić. Ciekawe kiedy to się skończy
![]() Dostałam kolczyki, pomadki (malaga, tiki taki, kasztanki) oraz owoce. Poza tym mąż postanowił zrobić kolację i... zamówił pizzę
|
|
|
|
#4682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4683 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja na walentynki dostałam słodkości i zaraz nacieszymy się sobą
brat podrzucił nam robione przez siebie rafaello mama jakies pralinki a Jaś dostał deserek![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
ogólnie moja refleksja jest taka ze jasiowi wszytsko HIPPa smakuje, szczegolnie jogurty i kaszki na dobranoc Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2013-02-14 o 19:57 |
|
|
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
Ja prezenty na walentynki dostałam już dawno, rafaello i storczyka
A małżowi kupiłam portfel bo jego stary już się rozwalałA prezenty dawaliśmy wcześniej, bo dzisiaj basen był z małą a wtedy mamy cały dzień na wariackich papierach - małż musi wcześniej do pracy iść, żeby zdążyć na basen, a potem jest padnięty
|
#4685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja sobie na do domku zrobie jutro zamowienie w takim razie.
|
|
#4687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj uwielbia kaszki HIPP pokaze Ci ktore pochłania wręcz: owsianka i wielozbozowa zjada ok 200g takiej kaszy godzine przed snemCytat:
|
||
|
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
no proszę
![]() a ja dostałam tulipany moje ukochane od taty i męża
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
wiecie ze maly od kilku tygodni na pytanie gdzie ejst kotek, szuka kota po mieszkaniu, szuka głównie na parapecie i sie smieje jak zobaczy
ostatnio jest bardzo wesolutki, wciaz smiech i taki kumaty sie zrobil![]() zmykam do małża, do jutra mamusie! ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
tez gdzies o tym ostatnio czytalam :P
|
|
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pizza zjedzona. Była pyszna! Jeszcze mąż ma na jutro do pracy bo przedobrzył z ilością Albo zrobił to specjalnie żeby mieć pizzę zamiast suchego prowiantu ![]() Też czytałam o tym Ale co tam, warto spróbować czy mieli rację
|
|
|
|
|
#4694 |
|
Zadomowienie
|
Dostałam bukiet zółtych tulipanów , a Nadia mały bukiet goździków
|
|
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mama ładne rzeczy kupiła dla małej w hm
![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- tez to czytałam, dlatego coraz czesciej przy sexie zasypiam
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
Phdwao dziękuję za odpowiedź odnośnie kaszek. Pomyśle nad nimi.
Też o tym ostatnio słyszałam ale ciiiii. Wolę żyć w blogiej nieświadomości Przynajmniej w tym zakresie : i
|
|
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4698 |
|
Wtajemniczenie
|
zmień nicka na "śpiąca królewna"
|
|
|
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam czasu za bardzo, bo Fabisia usypiam, więc nie nadrabiam
![]() Linko widziałam, że pytałaś Mieliśmy 3 zabiegi, 2 u okulisty, ostatni w szpitalu. W szpitalu nie widziałam jak robili... Po wejściu do gabinetu okulistka kazała Fabisia położyć na kozetce. Ustawiono mu nad głową lampę. Ja siedziałam u jego nóg, asystentka przy głowie na wysokości ramion, a okulistka nad głową. Zakropiła mu oczka. Ja miałam przytrzymywać rączki wzdłuż ciała i nóżki nieruchomo (czyli byłam położona na kolankach Fabisia łokciami i trzymałam rączki). Asystentka trzymała nieruchomo główkę. Okulistka wyciągnęła 2 grube igły. Naciągnęła powiekę do góry (powiekę dotknęła przy rzęsach i podciągnęła opuszkiem) i przy wewnętrznym kąciku u górnej powieki zrobiła dziurkę, rozszerzyła ją drugą igłą. Potem w tą dziurkę włożyła igłę od strzykawki (taka krótka, w kształcie litery L) i zaczęła pompować płyn, w tym czasie płyn wypływał z oka razem z ropą. Potem oczko osuszyła. Po zabiegu przez ok. pół godziny-godzinę powieka była czerwona i spuchnięta, ale to szybko zeszło ![]() Przepisała nam też krople i kazała zakrapiać 3x1 i masować. Natomiast w szpitalu przepisano nam krople ze sterydem, kazano podawać 4x1 i absolutnie nie masować... Przez kilka dni po zabiegu oko się jeszcze oczyszczało i ropa leciała, po kilku dniach się unormowało. Nie wygląda to zbyt przyjemnie, ale jest bardzo szybkie. W szpitalu trwało 3 minuty? W gabinecie troszkę dłużej, bo ok 10. Mam nadzieję, że za pierwszym razem się uda i ropa zniknie ![]() edit. Ach i zapomniałam dopisać. Płakał bardzo, ale chyba bał się tego gmerania przy oku a nie z bólu. Za pierwszym razem aż był spocony, kolejne lepiej przyjął Jakbyś jeszcze coś chciała wiedzieć to pytaj, postaram się odpowiedzieć
Edytowane przez Soleilka Czas edycji: 2013-02-14 o 21:06 |
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Byliśmy dziś z małżem w Krakowie na zakupach, a L został z moją mamą i miał się bardzo dobrze ![]() W Rossmannie jest nowa promocja. Może już któraś pisała, ale jeszcze nie nadrobiłam to nie wiem Obiadki Hipp 190 g: 1 +1 za 50%, deserki bobovita 2 +1 gratis. A w Auchan promocja na deserki Gerbera 130g: jeden za 2,60+ 1 za 1zł.Cytat:
Kwiecień to tak umownie, chodzi o moment, w którym pójdę do pracy. Nie chcę się wtedy już użerać z cyckami![]() Zdrowiej nam ![]()
|
|
#4702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój kiedyś zamówił dużą - najpierw chciał średnią a potem stwierdził, że czego nie zje będzie miał na następny dzień....Ta jasne, opędzlował całą
|
|
|
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
Weszłam sobie na poczekalnię i mam njusy
![]() Pamiętacie Persephone? Będzie miała synka I jedna z naszych aniołkowych mam jest w wątku wrześniowym |
|
|
|
#4704 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u nas jest tak samo. pięknie ![]() Cytat:
), wypluwa, kaszle- czyli ma prawidłowe odruchy, a to jest dla mnie najważniejsze na początekCytat:
![]() nieee... Posadzony z podparciem chwilę siedzi, ale jest zbyt energiczny, by długo wytrzymać w takiej pozycji. Cytat:
) na brzuszku. Myślę, ze tak samo będzie z siedzeniem. Nie robimy niczego na siłę, ale kilka razy dziennie sadzamy go na chwilę z podparciem. I jestem pewna, że w końcu to załapie i przekona się, ze świat w tej pozycji jest ciekawszy niż na leżaka. Nie robilismy tego 3 miesiące temu, ani nawet dwa. Ale teraz gdy ma już 7 miesięcy, myślę, że w mu to nie zaszkodzi.Cytat:
Cytat:
|
|
#4705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciastuś, właśnie mama wróciła z pracy i przyniosła mi fanty przesyłkę od Ciebie jutro próba ![]() i kubeczek doidy ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Z tego co widzę to pajacyk będzie ok - przymierzyłam do innego i jest 2-3 cm większy
|
|
#4706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4707 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo to się cielakowaty postarał ![]() ![]() Cytat:
Przypomniało mi się, jak dziś siedziałam w banku załatwiając jakąś sprawę. Zadzwoniła moja mama z pytaniem "Co zrobić z mlekiem, którego L nie zjadł?" Pomyślałam od razu czy jak pójdę do pracy, też będzie dzwonić z takimi pytaniami ![]() Cytat:
|
|
#4708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
I na razie trzymam Małego na kolanach. Jakoś boję się, ze w razie W zbyt wiele byłoby zabiegów ze zdjęciem stolika, wyjęciem Małego z szelek w krzesełku itd.
|
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że w miarę sobie z tym radzie, jednak mimo najszczerszych chęci strach jest. Liczę, że za niedługo nie będzie się już tyle krztusić i będzie mi łatwiej
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

mama jakies pralinki a Jaś dostał deserek
A małżowi kupiłam portfel bo jego stary już się rozwalał
powtarza się to już 5-ty raz więc uważam że się nauczył
moj uwielbia kaszki HIPP pokaze Ci ktore pochłania wręcz: 

jutro próba