Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-14, 20:51   #2491
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
ale kiedys wam powiedział, że raczej chłopiec tak?? tylko na ile procent?? mały uparciuszek
ale ogółem za wizyte
Tak, to wtedy był 14t5d. Nawet mam zdjęcie tego instrumentu z usg i jak będzie dziewczyna, to nie wiem co to niby jest. Mówił wtedy, że to nie jest na 100% i na kolejnej wizycie potwierdzimy. No i na ostatniej się wypiął na nas, na tej dzisiejszej znowu.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 20:52   #2492
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
a karmi jest bezalkoholowe??
Na butelce jest, że ma ako do 0,5%. Czyi tyle co nic...

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość

Wróciłam z wizyty.
Maluch duuuży, wychodzi około tydzień starszy, posprawdzał żołądek, serce, pęcherz, coś tam w oku , coś tam jeszcze... waży jakoś między 450-500g, nie pamiętam, a nie mam zapisane. Byłam u mamy i nawciągałam się na obiad zupy pomidorowej i spaghetti Nie wiem czy to przez to obżarstwo, czy tak ogólnie od ostatniej wizyty mam 3,5kg na plus. Wierzę, że to jednak z powodu obżarstwa.

No i oczywiście brzdąc złączył kolana, a wy się ludzie martwcie. Także starych od początku ma w doopce, nawet w walentynki. Powoli zaczynam wątpić, że ta mała gadzina się ujawni do porodu. Jedynie mu wybaczam, bo pięknie pokazał buzinkę i gin przełączył na 3d.

Tak więc Jenny, prosiłabym na razie o wpisanie na pierwszej stronie NIESPODZIANKI.
Kolejna wizyta 14.03.

Idę robić kolację, jak zdążę, to coś więcej ponadrabiam.
za wizytę i zdrową niespodzianeczkę. Pogrywa sobie z Wami ta Wasza dzidzia

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
co do picia w ciąży to wolę się nie wypowiadać, bo widzę, że macie bardzo radykalne poglądy i wolę nie być zlinczowana
A tu się mylisz. Mnie porażają tylko nawalone ciężarówy i takie, które nie znają umiaru. Jak masz ochotę na piwko, to sobie wypij... Mi nic do tego. Ja sama z siebie nie piję jako tako alko w ciąży, bo po prostu nie chcę go pić (chociaż nie ukrywam, czasami jak Mąż pije, to wychodzę z pokoju, bo korci), a nie z przekonania, że to coś strasznie złego itp. Taki mój mały odwyk od alkoholu

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 20:54   #2493
antoinettee
Zadomowienie

Nuna a Tobie, w którym tygodniu powiedział, że będzie panienka? Miałaś już potwierdzenie?
Ja będę miała potwierdzenie za miesiąc, ale mam nadzieję, że przemiany już nie będzie bo zaczynam kompletować wyprawkę
Stary 2013-02-14, 20:54   #2494
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A ruszało się, czy tak jak nasze robiło za mima?
Ruszało się, wywijało rękami jak szalone, gin się śmiał, że to chyba jakiś bokser, bo trzyma gardę. Obkręcał się, ale nóg nie rozchylił. Nawet gin powiedział, że chyba dopiero co zaczął się ruszać, bo miał tętno prawie 170ud/min.

TP z USG 19.06

Leon
Stary 2013-02-14, 20:54   #2495
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

Zrobiłam referat Może zrobię jeszcze jeden i jutro dwa...
Szalejesz

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-02-14, 20:55   #2496
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Ruszało się, wywijało rękami jak szalone, gin się śmiał, że to chyba jakiś bokser, bo trzyma gardę. Obkręcał się, ale nóg nie rozchylił. Nawet gin powiedział, że chyba dopiero co zaczął się ruszać, bo miał tętno prawie 170ud/min.

TP z USG 19.06
To masz miesiąc po mnie, czyli więcej USG przed wami

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 20:57   #2497
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Szalejesz
w tej mojej szkole napisanie referatu to żaden wyczyn tym bardziej, że temat miałam o bezpiecznym opalaniu w solarium

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 20:58   #2498
xal
Zakorzenienie

Cytat:
w tej mojej szkole napisanie referatu to żaden wyczyn tym bardziej, że temat miałam o bezpiecznym opalaniu w solarium
Co Ty studiujesz

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 21:01   #2499
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Pytanie z serii tych głupich- czy mogę normalnie wziąć kąpiel (w powiedzmy niekoniecznie gorącej wodzie) Bo chyba potrzebuję poleżeć w wannie, a ostatnio gdzieś wyczytałam o jakiś krwotokach i innych cudach

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-02-14, 21:02   #2500
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Pytanie z serii tych głupich- czy mogę normalnie wziąć kąpiel (w powiedzmy niekoniecznie gorącej wodzie) Bo chyba potrzebuję poleżeć w wannie, a ostatnio gdzieś wyczytałam o jakiś krwotokach i innych cudach
Możesz oczywiście, byle nie w gorącej wodze.

Leon
Stary 2013-02-14, 21:03   #2501
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Co Ty studiujesz
Policealnie robię kosmetologię
Cytat:
Widzę, że Anoxee napisała, więc potwierdzę - możesz wziąć kąpiel ale nie za gorącą. Swoją drogą zazdroszczę wanny

Stary 2013-02-14, 21:04   #2502
metropolitan
Zadomowienie

anoxee, wiesz, że mój brat z bratową do końca ciąży nie byli pewni jaka płeć?? dla mnie to było dziwne, ale do lekarza dobrego chodziła i nie potrafił określić do samego porodu

co do picia, ja baardzo rzadko piję w ciąży, ale jak mam bardzo ochotę na piwko to sobie wypiję małe piwo takie normalne, bo nie lubię żadnych wynalazków z sokiem. I nie sądzę, żeby to miało jakikolwiek wpływ na dziecko. A już takie coś jak wypicie kilka łyków szampana czy winka, to w ogóle, nie sądzę, żeby taka ilość alkoholu gdziekolwiek dotarła. Niebijcie

dobra, oko mi się zamyka! walentynki uznaję za udane pa!
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 21:05   #2503
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jak działa na laktację, ale ja właśnie sobie je popijam

Ja tam kilka razy zamoczyłam usta w piwie Męża... Jakoś też wolę nie tykać alko... Jedynie Karmi sobie popijam od czasu do czasu (napisane, że alko ma do 0,5%, więc to chyba nic złego).

----
No i sobie pojechał... A ja się dossałam do tego Karmi i prawie już całe spiłam w ciągu nie wiem, może 3 minut Pić mi się chce

Koleżanka z pracy podrzuciła mi prezent od przedstawiciela. Z okazji Walentajna dostałyśmy jakieś badziewne bransoletki z serduszkami Badziew, nie badziew, miło dostać cokolwiek. Jutro się odpicuję i sobie założę na łapkę

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Mi wczoraj było "dane" oglądać meczyk... Dzisiaj z racji samotnego dnia, TV należy do mnie, więc zaraz odpalam TVP2 i Housa
Karmi ma do 0,5 alko wiec to tyle co w kefirze mozesz miec wiec spokojnie , ja tez popijam jak mam ochote

Cytat:
A jakie masz? Jak dobre i smakuje jak tradycyjne to powiedz gdzie kupiłaś i jakie konkretnie.

Forum wciąga?
winko mam z Piotra i Pawla Vintense Chardonnay biale , naprawde pyszne i ma 0 alko :P
smakuje jak wino tylko nie kopie i nie jest cierpkie

Cytat:
a karmi jest bezalkoholowe??

kupiłam mojemu mężowi karteczkę walentynkową i taki kubek... stwierdził kiedyś , że musi sobie kupić kubek, bo nie ma swojego konkretnego...

Cytat:
ja Cię nie zlinczuje Ej serio karmi ma tak mało procent??:O bo mam ochote...
mas tyle co nic, tak samo polecam lecha bez alko , ja go z cola pije jest pyszny, i niczym od piwa nie odbiega tego z alko .

dla mnie niepicie alko tez jest forma odwyku wcale mi z tym nie jest zle hihih ale tez jestem zdania ze jednak nie powinno sie pic alko w ciazy , ale tez nie uwazam ze jak ktoras ma chcice na normalne piwo i je wypije to juz swiat sie wali , bo jak bym takowa miala pewnie tez bym sie go napila.
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 21:05   #2504
Mysia mysz
Zakorzenienie

Witam walentynkowo

TŻ mi przyniósł wieeelki bukiet kwiatów byliśmy w wypasionej restauracji z genialną obsługą i piliśmy pysznego szampana od firmy czuję się dopieszczona

Jadłam sandacza na parze i creme brulee

bardzo miły wieczór

wrzucam kwiaty od małża
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 551268_558257954193257_192825334_n.jpg (40,5 KB, 26 załadowań)
Stary 2013-02-14, 21:06   #2505
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:

Widzę, że Anoxee napisała, więc potwierdzę - możesz wziąć kąpiel ale nie za gorącą. Swoją drogą zazdroszczę wanny
kurde no, zawsze tak jest! ja jak niemiałam to też innym zazdrościłam a teraz mam i nie używam, bo jest tak ogromna, że zanim bym nalała to by mi woda wystygła mała tylko się chlapie wiecznie, ją do wody wsadzić, to dziecka nie ma po prostu. Zresztą które dziecko nie lubi się taplać?
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 21:07   #2506
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, to wtedy był 14t5d. Nawet mam zdjęcie tego instrumentu z usg i jak będzie dziewczyna, to nie wiem co to niby jest. Mówił wtedy, że to nie jest na 100% i na kolejnej wizycie potwierdzimy. No i na ostatniej się wypiął na nas, na tej dzisiejszej znowu.
kurde niby już był 15 tydz... a z drugiej strony podobno wargi sromowe kształtują się dłużej uparciuch z niego ładny A jak twoja randka z gin?? ja zadowolona-pół godziny
Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Nuna a Tobie, w którym tygodniu powiedział, że będzie panienka? Miałaś już potwierdzenie?
Ja będę miała potwierdzenie za miesiąc, ale mam nadzieję, że przemiany już nie będzie bo zaczynam kompletować wyprawkę
w skończonym 17 tyg powiedział i w 20 , że na 100% dziewczynka ale ona rozchylała nóżki ewidentnie jak mój gin to mówi-3 kreseczki, nic nie urosło
Cytat:

TP z USG 19.06
uuuuu to przyszalał z tętnem moja leniwie zginała sobie stópkę A co sie będzie wysilać
Stary 2013-02-14, 21:07   #2507
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
anoxee, wiesz, że mój brat z bratową do końca ciąży nie byli pewni jaka płeć?? dla mnie to było dziwne, ale do lekarza dobrego chodziła i nie potrafił określić do samego porodu

co do picia, ja baardzo rzadko piję w ciąży, ale jak mam bardzo ochotę na piwko to sobie wypiję małe piwo takie normalne, bo nie lubię żadnych wynalazków z sokiem. I nie sądzę, żeby to miało jakikolwiek wpływ na dziecko. A już takie coś jak wypicie kilka łyków szampana czy winka, to w ogóle, nie sądzę, żeby taka ilość alkoholu gdziekolwiek dotarła. Niebijcie

dobra, oko mi się zamyka! walentynki uznaję za udane pa!

zgadzam się jak jest okazja (jak dziś ) to pół kieliszka wypiję winka czy szampana, bez przesady
Stary 2013-02-14, 21:07   #2508
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Bić chyba nikt nie będzie
Ja uważam, że nikt nie wie jaka ilość alkoholu może mieć wpływ na dziecko i wolę nie ryzykować odbiję to sobie po zakończeniu karmienia

Stary 2013-02-14, 21:07   #2509
lonely_lady
Zakorzenienie

ufff.. nadrobiła, ale już mi się nie chciało rozdzielać odpowiedzi i cytowałam jak leci
pewnie znów wetnie mi większość postów, ale trudno

Sharp za listę do szpitala, będę miała ściągę

Pawie oczko my też myśleliśmy o x-lander x-move. Ale ma jeden mankament dla niezbyt wysokich osób (a kojarzę że jesteśmy podobnego wzrostu) ciężko podbija się pod krawężniki. Tak nam powiedziała babeczka w sklepie.. i faktycznie tak jest, a jak jeszcze dojdzie ciężar dziecka..
no ale to nie jest jakaś duża wada..

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ja korektor pod oczy na pewno wezme.. bez niego wyglądam jak cpun albo zombi..
Widziałam, że duuużo było o pielęgnacji włosów i myciu.
Ja myję włosy.. UWAGA, nie śmiać się- co 3-4 dni praktycznie wcale mi się nie przetłuszczają, no chyba że trenowałam i wracałam z treningu cała mokra to wtedy częściej musiałam myć.

Pisałyście coś o braniu kosmetyków do szpitala i malowaniu. Ja wezmę tak na wszelki wypadek krem BB, tusz i kredkę to mój podstawowy zestaw. Jednak jeśli nie będę miała możliwości żeby się pomalować to płakać nie będę
-korektora pod oczy nie używam wcale
-henny robić nie muszę bo mam czarną oprawę oczu (każdy myśli że brwi maluję)
-ewentualnie jak mi się uda to skuszę się na rzęski 1:1 przed porodem

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Kokardę sama dodałam, bo jakoś nie było wyraźnego wcięcia i już calkiem kwadratowa bylam..
ślicznie wyglądasz w tej sukience, a kokarda to taka kropka nad "i" pasuje rewelacyjnie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Loney dotrwałam w moim postanowieniu i mieszkano się błyszczy i nawet dywany wystawiłam na balkon i teraz mi pachnie świeżością ale teraz siedze i nóg nieczuje wiec następnym razem trzeba bedzie rozbić to sprzatnia na etapy i codzienie potroszku sprzatac, choć tak nielubie, wole odrazu wszystko:

mam tylko nadzieję że się nie przemęczyłaś .. zwłaszcza tym dywanem

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 21:07   #2510
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Magiczne kciuki zadziałały: szyjka się nie skróciła. Oszczędzać się dalej leżeć bardzo dużo ale coś już pochodzić mogę Mówił, że jak kłoda też nie leżeć, bo się bał , że będzie sie skracać. Dalej ma 33mm więc mówi, że nie ma źle. Do obiadku można wstać, ale jak zapytałam co z odkurzaniem: od tego jest mąż
Mała jest wielkościowo tydzień starsza czyli tak jak od poczatku wychodzi na USG. Waży 560 gram Czyli wygląda na średniaczka POkazywał mi jak zgina stópke Widocznie szykuje nóżki na kopanko wieczorem. Grzybicy nie ma, ale mam tam podraznione. Mówi, że juz bedzie chyba taka natura... I że jak będzie coraz bardziej piec i dojdą upławy to zadzwonić do niego, on mi zrobi biocenoze, bo z reguły jest na szpitalu taka pani, która pobiera, ale mówi że szyjka jest tak dosunięta do ściany pochwy, że lepiej, żeby on to zrobił i jak będę chciała do zadwonić do niego on do mnie zejdzie i pobierze sam,
Nie przytyłam nic czyli dalej 8 kg na plusie.
super, wiedziałam że będzie dobrze
dla Ciebie i dla Juleczki ładnie rośnie
i nic nie przytyłaś a tak narzekałaś

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Witam się z Jerzym w 28 tygodniu

Cytat:
To chociaż krem kup i już będzie coś

Ja Tołpę kupiłam wczoraj i smarowałam już dwa razy - fajnie nawilża, dość szybko się wchłania i jak dla mnie na dość przyjemny, choć... dziwny zapach
no krem by się przydał... tylko jaki???
a co do tołpy to ja swój obwąchałam zaraz po zakupie i faktycznie zapach dziwny, specyficzny, ale mi się podoba

oby ten kaszel okazał się zwykłym przeziębieniem i szybko przeszedł

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
zamówiliśmy szafę do pokoju dziecięcego:
http://allegro.pl/szafa-regal-patryk...003687122.html
do tego mąż przywiezie od rodziców ogromną komodę i regał w tym samym kolorze i będą mebelki

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
laseczki!
Gdzie jest Inna?!?!?!

mama robi mi placki z jabłkami.. uwielbiam
no właśnie.. dawno jej nie było.. Ale na pewno wszystko u NIej ok, tylko czasu nie ma

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
nie mów mi nic.. jakbym teraz dostala lecha, zimnego,schłodzonego w szklance.. duszkiem bym wypiła ale nie moge..marzy mi sie i nie moge
co do alkoholu ja piwoszem nie jestem, wręcz nie lubię piwa.. ale redsika żurawinego to bym wypiła

Cytat:
Mi też sie chce pić a nie mam wody, zapomniałam powiedzieć mężulowi, żeby kupił
my dzisiaj w ramach walentynkowych zakupów kupiliśmy całą zgrzewkę

Stary 2013-02-14, 21:10   #2511
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiscie , tak jak dziewczyny pisaly nie w goracej chyba 38 stopni jest odpowiednia , i nie siedz w wanie 30 min, bo to za dlugo chyba cos do 10 min. mozna

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Szprotka tu masz link aodnosnie kapieli
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...azy_35704.html
Stary 2013-02-14, 21:13   #2512
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

My mamy wannę, ale i przymocowany uchwyt na słuchawkę i kotarkę, więc z reguły na co dzień używam prysznica, bo mi szybciej i wygodniej. Ale dzisiaj jest dzień kiedy chyba właśnie chce mi się bezczynnie poleżeć w wodzie...

Banka- 10 minut... Malutko... Mam ochotę na półgodzinny seansik

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-02-14, 21:13   #2513
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
od paczątku kąpie się w wannie i krwotoku nie było. Wydaje mi sie, że krwotoki powstają z za gorącej wody.

Mysia Mysz
pozazdrościć wiecie co... może to i głupie ale naprawdę przykre, że nawet mąż na głupiego kwiatka się nie wysilił... a to dopiero nasze 3 walentynki...pierwsze po ślubie... yh
Stary 2013-02-14, 21:15   #2514
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Witam walentynkowo

TŻ mi przyniósł wieeelki bukiet kwiatów byliśmy w wypasionej restauracji z genialną obsługą i piliśmy pysznego szampana od firmy czuję się dopieszczona

Jadłam sandacza na parze i creme brulee

bardzo miły wieczór

wrzucam kwiaty od małża
pieknyyy i zazdroszcze sandaczaaaaaaa

Nuna za szyjkee
Stary 2013-02-14, 21:15   #2515
lonely_lady
Zakorzenienie

Ja w ramach walentynek dostałam bukiecik róż i płytkę z muzyczką.
A na obiadek poszliśmy do naszej ulubionej restauracji- tej samej w której uczciliśmy obiadkiem pozytywny wynik testu ciążowego

Stary 2013-02-14, 21:15   #2516
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
kurde no, zawsze tak jest! ja jak niemiałam to też innym zazdrościłam a teraz mam i nie używam, bo jest tak ogromna, że zanim bym nalała to by mi woda wystygła mała tylko się chlapie wiecznie, ją do wody wsadzić, to dziecka nie ma po prostu. Zresztą które dziecko nie lubi się taplać?
u nas się nie zmieści niestety lubię prysznic, baardzo ale brakuje mi takiego wygrzania się w wannie ostatni raz kąpiel brałam dzień przed ślubem
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Widziałam, że duuużo było o pielęgnacji włosów i myciu.
Ja myję włosy.. UWAGA, nie śmiać się- co 3-4 dni praktycznie wcale mi się nie przetłuszczają, no chyba że trenowałam i wracałam z treningu cała mokra to wtedy częściej musiałam myć.

Pisałyście coś o braniu kosmetyków do szpitala i malowaniu. Ja wezmę tak na wszelki wypadek krem BB, tusz i kredkę to mój podstawowy zestaw. Jednak jeśli nie będę miała możliwości żeby się pomalować to płakać nie będę
-korektora pod oczy nie używam wcale
-henny robić nie muszę bo mam czarną oprawę oczu (każdy myśli że brwi maluję)
-ewentualnie jak mi się uda to skuszę się na rzęski 1:1 przed porodem
ZAZDROSZCZĘ!!! Ja muszę myć włosy codziennie/co drugi dzień

ja wezmę pewnie tusz i podkład, nic więcej
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
no krem by się przydał... tylko jaki???
a co do tołpy to ja swój obwąchałam zaraz po zakupie i faktycznie zapach dziwny, specyficzny, ale mi się podoba

oby ten kaszel okazał się zwykłym przeziębieniem i szybko przeszedł
Zależy - jeśli Ci się buzia przetłuszcza to jakiś matujący, jeśli masz suchą to nawilżacz jakiś fajny

oby, oby ale szarpie mi oskrzelami, więc może nie być kolorowo

Stary 2013-02-14, 21:16   #2517
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

Szprotka tu masz link aodnosnie kapieli
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...azy_35704.html

Nie pomyślałam o tym ręczniku w wannie... Powiem Ci, że to nie głupi pomysł. Ostatnio ledwo siedziałam, bo ciągle du.pa mi się ślizgała i się tylko wkurzałam i po 5 minutach wylazłam Chyba walnę chociaż taki mały ręczniczek to będę stabilniej siedziała

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-02-14, 21:17   #2518
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy wannę, ale i przymocowany uchwyt na słuchawkę i kotarkę, więc z reguły na co dzień używam prysznica, bo mi szybciej i wygodniej. Ale dzisiaj jest dzień kiedy chyba właśnie chce mi się bezczynnie poleżeć w wodzie...
U nas była opcja albo wanna i brak umywalki albo kabina i umywalka, wybraliśmy opcję numer 2
Wydaje mi się, że te pół godzinki możesz poleżeć ale żebyś czasem nie zasłabła zostaw sobie uchylone drzwi

Stary 2013-02-14, 21:18   #2519
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Dobra, spadam...

Pewnie do Was jeszcze zajrzę

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-02-14, 21:22   #2520
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Te moje fale jak nie fale Tworzą sie bardziej z włosów pod spodem, a na wierzchu są raczej proste. Jak na zdjęciu poniżej. Ale co mi szkodzi, popróbować mogę, a tylko zdrowsze będą
faaaajne te fale! delikatne, ale są! a włoski widać że zadbane są, oleje na pewno im się spodobają - tylko trzeba znaleźć ten "swój"
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
A tak jeszcze a propos tematów urodowych: zrobiłam to masełko Cloche wczoraj
Jest cudne, to same tłuszcze a wchłania się o niebo lepiej niż oliwka. Sama nie wiem jak to jest. Nie miałam olejków eterycznych, więc pachnie sobie tak hmm, jak masło kakaowe (choć dla mnie ono kakaem nie pachnie za bardzo, raczej zbożem ) wyszła fajna śmietanka z tego, ale nie wiem gdzie to trzymać, żeby nie zmieniało konsystencji. W lodówce robi się dość twarde, a w łazience się rozpływa Ale chyba z dwojga złego lepsza lodówa...
cieszę się, że ci się spodobało smarowidełko ja też jestem zadowolona w dalszym ciągu, nawet mój małż się smaruje bez proszenia
a zapachem się nie przejmuj, od pachnienia są inne kosmetyki moja pianka trzyma się w łazience i w lodówce - chyba przez to długie ubijanie utrwaliła się konsystencja może masz jakieś chłodne miejsce w domu, nie takie zimne jak lodówka? a w razie czego tak jak ci lublana już radziła: poporcjować sobie to troszkę i tylko jedną porcję mieć pod ręką, resztę w lodówce
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości