|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
superja tez recznik klade, bo mialam juz male fikniecie wiec sie bojee
|
|
#2522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
|
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- 10g shea - 10g kakao - 10g kokos - 10g z róży - 20g z kiełków pszenicy po rozpuszczeniu w kąpieli wodnej i nocy w lodówce ubijałam przez 15 minut. wyszła gęsta, tłusta bita śmietanka, która do tej pory konsystencję ma taką samą. jak nabieram paluchem trochę tej śmietany z pudełka, które trzymam w łazience, to już czuję, jak się delikatnie topi - i przy rozsmarowywaniu topi się momentalnie. no i jak już pisałaś - pięknie wchłania
|
|
#2524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Na włosy to akurat narzekać nie mogę, za dużo uwagi im nie poświęcam a są raczej w dobrej kondycji. Nie przetłuszczają mi się, więc mogę myć rzadziej, prostownicy nie muszę używać, bo po umyciu mam proste jak druty i każdy myśli że prostuję. Jedyne co mnie w nich denerwuje (choć to podobno zaleta) jest ich duużo, są bardzo gęste i ciężkie.. przez co nie umiem ich odbić od nasady i chodzę z reguły w ulizanym kucyku ![]() ale to wygodna, nie sprawiająca problemu fryzura i Tż mnie bardzo w niej lubi ![]() 3. No właśnie wybór kremu to dla mnie wyższa szkoła jazdy.. cerę mam chyba... hmmm... mieszaną. Niby sucha i potrzebuje nawilżenia, ale strefa T ma raczej zwiększąną produkcję sebum. Sporadycznie pojawiają mi się jakieś wypryski, zwłaszcza jak zaeksperymentuję i posmaruję czymś tłustym twarz ![]() zauważyłam, że zaczynają mi wychodzić zmarszczki mimiczne - od uśmiechania się więc może to najwyższy czas na zgłebienie tematu pielęgnacji cery ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Ash, Cloche kusicie tą śmietanką tylko ja takie antytalencie jestem, że nie wiem czy mi wyjdzie ![]() macie jakieś łatwiejsze, najlepiej gotowe, naturalne propozycje?
|
|
|
|
|
#2525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i podobno fajne też kosmetyki dla maluszka takie śmietanki-masełka robi gaia - tutaj link do brzuszkowego smarowidła: http://polska.gaiacreams.com/product/lovingtummyrub nie próbowałam, ale skład fajny ![]() aaa jeszcze może warto przyjrzeć się masełku hipp dla mam? no i olejek brzuszkowy weleda też całkiem fajny
Edytowane przez cloche Czas edycji: 2013-02-14 o 21:53 |
|
|
|
|
#2527 | |
|
siedzę i myślę
|
Walentynki udane. Mąż przyszedł do mnie z rękami schowanymi za plecami i pyta, którą rękę wybieram... ja od razu mówię "mam nadzieję, że to coś do zjedzenia "
![]() ![]() Wybrałam prawą : rafaello ![]() Cytat:
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
UWAGA, UWAGA - poczęłam pierwsze kroki
![]() chyba znalazłam dla siebie krem na noc ![]() http://kalina-sklep.pl/zatrzymanie-m...zny-p-197.html Cloche, Justi- jako nasze guru kosmetyczne-możecie stwierdzić czy jest w miarę ok Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2013-02-14 o 22:03 |
|
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój kupuje kwiatki często, ale penwie Twój ma inne zalety my się też docieraliśmy kilka lat temu ale teraz się już znamy dobrze
|
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA JESTEM NA NIE. lepiej zafundowac maluszkowi sok z marchewki (jak to mowi moj tz "zafunduj Nelci NA KARNACJE " |
|
|
|
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj wiem... nie bijcie Obiecuję, że to był mój ostatni wypiek Już wróciliśmy do domu. Mężu się kąpie więc mam chwilkę. Fajnie było na randce, a najlepsze jedzenie Zjadłam steka z polędwicy dla takich rozkoszy podniebienia mogę porzucić wszelkie słodkości Dobra, lecę nadrobić |
|
|
|
|
#2532 |
|
Raczkowanie
|
hej Laseczki
przyznaję się bez bicia, że trochę Was nadrobiłam, ale bardzo pobieżnie... dziękuję Wam za życzenia powrotu do zdrowia ![]() maarchewka, pięknie wyglądasz w tej sukience co do makijażu w szpitalu - na pewno wezmę ze sobą jakiś fluid i tusz do rzęs, nie będę szaleć ![]() no i wielkie za kolejne rozpoczęte tygodnie i udane wizyty pozdrawiam Was cieplutko |
|
|
|
#2533 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Czuję, że zrobię w nim duuuże zakupy![]() Jak znacie jeszcze jakieś fajne sklepy z naturalnymi kosmetykami to dawajcie linki Obecnie pozostają mi tylko zakupy przez internet, bo każda dłuższa wyprawa kończy się bólem...
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-02-14 o 22:09 |
|
|
|
|
#2534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam dziś przeżarty dzień. Najpierw o 13:00 spotkałam się z koleżanką w kawiarni i spałaszowałam bruchette i szarlotke, a później już około 18:00 z TŻ byliśmy na kolacjo- obiedzie. Więc jestem mega najedzona....masakra, a potem się dziwie, że mi brzuch tak ekspresowo rośnie
|
|
#2535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy akurat ten krem któraś dziewczyna już próbowała to nie wiem, ale możesz zadać takie pytanie tam i spytać o opinie... niektóre dziewczyny mają w podpisach linki do wpisów na temat swojej cery i przetestowanych kosmetyków.tutaj wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675502 w poprzedniej części robiłyśmy między innymi listę naszych "hitów i kitów" 2012 roku
|
|
#2536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do alkoholu to ja nie piję praktycznie nic. Kilka razy zrobiłam łyka piwa od mężą i tyle. Nie popieram alkoholu w ciązy, ale wiadomo każdy robi jak uważa. Dziwi mnie trochę jak na imprezach u Tz pojawia się do mnie pytanie czy piję. Ale mówię, że nie i spoko. Raz była taka sytuacja, że mnie namawiali, a ja nie i nie i Tż później mówił, że jeszcze trochę i by nie wytrzymał i coś im powiedział, Aaaaa Tż się wygadał, że dostanę na urodziny czytnik ebooków. Moje marzenie od jakiegoś czasu.
Ślub 27. X. 2012Laura http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png Edytowane przez justyna_g4 Czas edycji: 2013-02-14 o 22:25 |
|
|
|
|
#2538 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale prawa za wytrwałość ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
Ja sobie czasami łyka wezme piwa od TZta.. czasami jakąś 1/4 lampkę wina wypije na jakiejś imprezie rodzinnej- raz na dwa miesiace.. W sumie tyle.. ale zeby namawiali do picia ciężarną, to jakis absurd.. w sumie to u mnie wśród najbliższym kręgu są dwa argumenty na nie picie z którymi nigdy się nie polemizuje - prowadzą i jestem w ciąży.. --------------- Wrociłam z jedzenia i kina.. Najpierw poszliśmy jeść a potem ogladać film. Nie jest to najlepsza kombinacja dla cieżarnych.. Zeżarłam wielkiego hamburgera ze stosem frytek i sałatek.. a i popiłam to 4-rema szklankami soku.. Bo się na happy hour załapaliśmy kupujesz 1 dostajesz dwa.. To sobie kupiłam dwa... Potem w kinie myślałam ze mi brzuch eksploduje..Dobrze, że fotele duże i wygodne to się mogłam odpowiednio rozwialić.. Byliśmy na Poradniku Pozytywnego Myślenia.. Nawet fajny.. TZn dupy nie urywa ale też nie jest nudny.. Tyle bym mu nagród nie dała, ale taki dosyć pozytywny.. Na podstawie ksiażki.. Myśle, że sporo ciekawych motywów z ksiażki wycieli bo mi sie czasami wątek nie kleił.. co i skąd.. Ale ogólnie na walentynki film idealny.. A i głupia założyłam pończochy niesamonośne z pasem.. No i pas mnie zacząl uwierać więc ściągnełam.. No i na początku wszystko było git.. Potem pończochy zaczęły spadać i musialam je trzymać.. Wyglądałam komicznie.. TŻ powiedziałam, że może będzie szedł za mną kilka metrów dalej.. ale wybiłam mu to zgłowy.. wsadziłam ręcę do kieszeni w kurtce i trzymałam przez kurtkę i jakoś do domu dotarliśmy ![]() Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-02-14 o 22:30 |
|||||||
|
|
|
#2539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
wysłali mi przesyłkę z wyprawki (cz.I rzeczy do porodu i kosmetyki) !! jak dobrze pójdzie to możę jutro już będę miała
|
|
|
|
#2541 |
|
siedzę i myślę
|
Kurde ja to jednak jestem dziwna
Najlepiej cytryny ![]() Co do alkoholu to ja od początku ciąży wypiłam tylko raz Bavarię, ale nie posmakowała mi ... ale grzecznie czekam.
|
#2542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2543 |
|
Zadomowienie
|
No i połowa wątku za nami
|
#2544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wpisałam nazwę czegoś tam, trafiłam na rewelacyjną stronkę, wpisałam po kolei składniki i wszystko pięknie opisane ale dziękuję za chęci idę się kąpać i do wyrka, dobranoc |
|
|
|
|
#2545 |
|
siedzę i myślę
|
Dobrej nocy spadam do łóżka
|
#2546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też spadam. Kolorowych snów
|
|
#2547 |
|
Zadomowienie
|
Uciekam spać i ja
Dobranoc
|
#2548 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
muszę zgłębić temat..
zbyt szeroki asortyment tych wszystkich kremów Cytat:
![]() ale popatrzę sobie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() i chyba też się tam zaopatrzę, ale ja muszę zawsze zgłębić temat więc jeszcze poczytam Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
przyszłam,poczytałam i lecę spaciu !
|
|
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
Jenny wpisz mi wizytę 14.03, usuń poniedziałkową, bo dziś byłam.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

super
Chyba walnę chociaż taki mały ręczniczek to będę stabilniej siedziała 

lubię prysznic, baardzo ale brakuje mi takiego wygrzania się w wannie

wiecie co... może to i głupie ale naprawdę przykre, że nawet mąż na głupiego kwiatka się nie wysilił... a to dopiero nasze 3 walentynki...pierwsze po ślubie... yh
my się też docieraliśmy kilka lat temu ale teraz się już znamy dobrze

07.07.2012
Załozyli mi 8 szwów mam obcięty koniuszek palca do samej kości
Najlepiej cytryny