Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-14, 21:24   #2521
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Ja w ramach walentynek dostałam bukiecik róż i płytkę z muzyczką.
A na obiadek poszliśmy do naszej ulubionej restauracji- tej samej w której uczciliśmy obiadkiem pozytywny wynik testu ciążowego
super
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Nie pomyślałam o tym ręczniku w wannie... Powiem Ci, że to nie głupi pomysł. Ostatnio ledwo siedziałam, bo ciągle du.pa mi się ślizgała i się tylko wkurzałam i po 5 minutach wylazłam Chyba walnę chociaż taki mały ręczniczek to będę stabilniej siedziała
ja tez recznik klade, bo mialam juz male fikniecie wiec sie bojee
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 21:24   #2522
xal
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
winko mam z Piotra i Pawla Vintense Chardonnay biale , naprawde pyszne i ma 0 alko :P
smakuje jak wino tylko nie kopie i nie jest cierpkie
Muszę poszukać tego sklepu w mojej okolicy
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

Szprotka tu masz link aodnosnie kapieli
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...azy_35704.html
Zaraz sobie poczytam, bo ja lubię kapiele. Zrezygnowałam z gorących, ale ciepłe są nadal.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 21:29   #2523
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dałam: masło shea, masło kakaowe, olej z zarodków pszenicy i z dzikiej róży. Każdy z nich osobno ma swoją konsystencje, ale razem to już co innego. Musze podpytać Cloche, czy jej to zostało w formie śmietanki, czy zamieniło się w masło w lodówce. Ale to masło nie jest złe, fajnie się rozpuszcza w kontakcie ze skórą. Generalnie polecam tę mieszankę, jest superowska
ja dałam:
- 10g shea
- 10g kakao
- 10g kokos
- 10g z róży
- 20g z kiełków pszenicy
po rozpuszczeniu w kąpieli wodnej i nocy w lodówce ubijałam przez 15 minut. wyszła gęsta, tłusta bita śmietanka, która do tej pory konsystencję ma taką samą. jak nabieram paluchem trochę tej śmietany z pudełka, które trzymam w łazience, to już czuję, jak się delikatnie topi - i przy rozsmarowywaniu topi się momentalnie. no i jak już pisałaś - pięknie wchłania
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 21:43   #2524
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
1.u nas się nie zmieści niestety lubię prysznic, baardzo ale brakuje mi takiego wygrzania się w wannie ostatni raz kąpiel brałam dzień przed ślubem

2.ZAZDROSZCZĘ!!! Ja muszę myć włosy codziennie/co drugi dzień

3.Zależy - jeśli Ci się buzia przetłuszcza to jakiś matujący, jeśli masz suchą to nawilżacz jakiś fajny
1. Ty tęsknisz za wanną a ja za prysznicem. My mamy tylko wannę,u rodziców (zarówno jednych jak i drugich) na piętrze jest łazienka z prysznicem, a na dole łazienka z wanną i zawsze jak u nich jesteśmy to korzystam z prysznica. Teraz mi dużo wygodniej umyć się pod prysznicem, niż wtaczać się do wanny

2. Na włosy to akurat narzekać nie mogę, za dużo uwagi im nie poświęcam a są raczej w dobrej kondycji. Nie przetłuszczają mi się, więc mogę myć rzadziej, prostownicy nie muszę używać, bo po umyciu mam proste jak druty i każdy myśli że prostuję. Jedyne co mnie w nich denerwuje (choć to podobno zaleta) jest ich duużo, są bardzo gęste i ciężkie.. przez co nie umiem ich odbić od nasady i chodzę z reguły w ulizanym kucyku
ale to wygodna, nie sprawiająca problemu fryzura i Tż mnie bardzo w niej lubi

3. No właśnie wybór kremu to dla mnie wyższa szkoła jazdy.. cerę mam chyba... hmmm... mieszaną. Niby sucha i potrzebuje nawilżenia, ale strefa T ma raczej zwiększąną produkcję sebum. Sporadycznie pojawiają mi się jakieś wypryski, zwłaszcza jak zaeksperymentuję i posmaruję czymś tłustym twarz
zauważyłam, że zaczynają mi wychodzić zmarszczki mimiczne - od uśmiechania się więc może to najwyższy czas na zgłebienie tematu pielęgnacji cery

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Ash, Cloche kusicie tą śmietanką
tylko ja takie antytalencie jestem, że nie wiem czy mi wyjdzie
macie jakieś łatwiejsze, najlepiej gotowe, naturalne propozycje?

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 21:45   #2525
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie wybór kremu to dla mnie wyższa szkoła jazdy.. cerę mam chyba... hmmm... mieszaną. Niby sucha i potrzebuje nawilżenia, ale strefa T ma raczej zwiększąną produkcję sebum. Sporadycznie pojawiają mi się jakieś wypryski, zwłaszcza jak zaeksperymentuję i posmaruję czymś tłustym twarz
zauważyłam, że zaczynają mi wychodzić zmarszczki mimiczne - od uśmiechania się więc może to najwyższy czas na zgłebienie tematu pielęgnacji cery
No to może matujący na dzień a jakiś super nawilżający na noc

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 21:52   #2526
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

Ash, Cloche kusicie tą śmietanką
tylko ja takie antytalencie jestem, że nie wiem czy mi wyjdzie
macie jakieś łatwiejsze, najlepiej gotowe, naturalne propozycje?
hmm... tak przeciw rozstępom? zdaje się essential care ma takie masełko do brzuszka i podobno fajne też kosmetyki dla maluszka
takie śmietanki-masełka robi gaia - tutaj link do brzuszkowego smarowidła: http://polska.gaiacreams.com/product/lovingtummyrub nie próbowałam, ale skład fajny trochę z resztą odgapiałam ze składów chwalonych kosmetyków, jak robiłam swoje smarowidło

aaa jeszcze może warto przyjrzeć się masełku hipp dla mam? no i olejek brzuszkowy weleda też całkiem fajny

Edytowane przez cloche
Czas edycji: 2013-02-14 o 21:53
Stary 2013-02-14, 21:53   #2527
karolina2121
siedzę i myślę

Walentynki udane. Mąż przyszedł do mnie z rękami schowanymi za plecami i pyta, którą rękę wybieram... ja od razu mówię "mam nadzieję, że to coś do zjedzenia "
Wybrałam prawą : rafaello Mąż pokazuję lewą : kinder batoniki Kochany, wie co lubię ! Kwiatków raczej bym nie zjadła

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość

Karolinko bo to jest tak, że moja szyjka biegnie bardzo blisko ściany wejścia do pochwy i skróciła się nagle o dużo. A od początku miałaś 2,5?? Czy ci sie skróciła?? Może zalezy od gina faktycznie ale wolę dmuchać na zimne i jak mówi, że leżeć to leżeć
.
Nunko jak najbardziej jak lekarz mówi, że leżeć to leż - w żadnym wypadku tego nie kwestionuje Póki co się nie skróciła... chyba od początku miałam 25 mm, więc pewnie dlatego nie każe mi leżeć tylko po prostu się nie przemęczać
Stary 2013-02-14, 21:54   #2528
lonely_lady
Zakorzenienie

UWAGA, UWAGA - poczęłam pierwsze kroki
chyba znalazłam dla siebie krem na noc
http://kalina-sklep.pl/zatrzymanie-m...zny-p-197.html

Cloche, Justi- jako nasze guru kosmetyczne-możecie stwierdzić czy jest w miarę ok

Edytowane przez lonely_lady
Czas edycji: 2013-02-14 o 22:03
Stary 2013-02-14, 21:54   #2529
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
od paczątku kąpie się w wannie i krwotoku nie było. Wydaje mi sie, że krwotoki powstają z za gorącej wody.

Mysia Mysz
pozazdrościć wiecie co... może to i głupie ale naprawdę przykre, że nawet mąż na głupiego kwiatka się nie wysilił... a to dopiero nasze 3 walentynki...pierwsze po ślubie... yh
My ze sobą 7-my rok już, ale wiesz ideałów nie ma mój kupuje kwiatki często, ale penwie Twój ma inne zalety spórbuj pogadać przed kolejną okazją jakie to ważne dla Ciebie my się też docieraliśmy kilka lat temu ale teraz się już znamy dobrze
Stary 2013-02-14, 21:55   #2530
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Dziewczyny, żadne Karmi i wina na laktację! Alkohol rozszerza naczynia i coś tam i wydaje się, że więcej mleka płynie, ale więcej się go nie produkuje. Polecam pić więcej wody, albo czegokolwiek innego, a nie alkohol....
pisalysmy juz kiedys na ten temat. na tablicy facebookowej superniani byla goraca dyskusja o alkoholu w ciazy, karmi na laktacje itd.
JA JESTEM NA NIE. lepiej zafundowac maluszkowi sok z marchewki (jak to mowi moj tz "zafunduj Nelci NA KARNACJE ") a na laktacje sa specjalne herbatki...
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 21:59   #2531
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Ash apelowałaś byśmy niekusiły Cię jedzonkiem, a sama to robisz
Też chce takiego placuszka z malinkami!!!!!zamawiam kuriera, zdążysz takie słodkości na jutro mi upiec

A co do tego serduszka antystresowego to może się przy porodzie przydać tylko pytanie dla kogo czy dla ciebie przy bólach partych czy dla tż jak sie bedzie stresował może mojemu takie sprawie na czas porodu

oj wiem... nie bijcie Ale już od zeszłego tygodnia planowałam tę tartę, więc chciałam się pochwalić Obiecuję, że to był mój ostatni wypiek

Już wróciliśmy do domu. Mężu się kąpie więc mam chwilkę. Fajnie było na randce, a najlepsze jedzenie Zjadłam steka z polędwicy dla takich rozkoszy podniebienia mogę porzucić wszelkie słodkości
Dobra, lecę nadrobić
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 22:05   #2532
joooasia
Raczkowanie

hej Laseczki

przyznaję się bez bicia, że trochę Was nadrobiłam, ale bardzo pobieżnie...

dziękuję Wam za życzenia powrotu do zdrowia dbajcie Kochane o siebie, bo sama wiem, że choróbsko się w ciąży baaardzo trudno leczy. Trzyma mnie juz od zeszłego poniedziałku. Jak wiecie, bylam u lekarza, który wysłał mnie do laboru na morfologię i CRP i na podstawie wyników stwierdził, że to jest infekcja wirusowa i nic nie może mi na nią dać więc leczę się dalej czarnym bzem, malinami, cytryną i pigwą... lekka poprawa jest, jednak końca nie widać. A oddycha mi sie tak ciężko, jakby ktoś mi na klatce piersiowej siedział

maarchewka, pięknie wyglądasz w tej sukience

co do makijażu w szpitalu - na pewno wezmę ze sobą jakiś fluid i tusz do rzęs, nie będę szaleć

no i wielkie za kolejne rozpoczęte tygodnie i udane wizyty

pozdrawiam Was cieplutko

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 22:05   #2533
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

Super ten sklep Kalina Czuję, że zrobię w nim duuuże zakupy

Jak znacie jeszcze jakieś fajne sklepy z naturalnymi kosmetykami to dawajcie linki Obecnie pozostają mi tylko zakupy przez internet, bo każda dłuższa wyprawa kończy się bólem...

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-02-14 o 22:09
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 22:07   #2534
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Witam. Donosze wam, że żyję, wróciłam zajechałam sama. Wpadają do mnie kumpele z częstochowy także ja tylko napisze co i jak a wieczorem doczytam.

Magiczne kciuki zadziałały: szyjka się nie skróciła. Oszczędzać się dalej leżeć bardzo dużo ale coś już pochodzić mogę Mówił, że jak kłoda też nie leżeć, bo się bał , że będzie sie skracać. Dalej ma 33mm więc mówi, że nie ma źle. Do obiadku można wstać, ale jak zapytałam co z odkurzaniem: od tego jest mąż
Mała jest wielkościowo tydzień starsza czyli tak jak od poczatku wychodzi na USG. Waży 560 gram Czyli wygląda na średniaczka POkazywał mi jak zgina stópke Widocznie szykuje nóżki na kopanko wieczorem. Grzybicy nie ma, ale mam tam podraznione. Mówi, że juz bedzie chyba taka natura... I że jak będzie coraz bardziej piec i dojdą upławy to zadzwonić do niego, on mi zrobi biocenoze, bo z reguły jest na szpitalu taka pani, która pobiera, ale mówi że szyjka jest tak dosunięta do ściany pochwy, że lepiej, żeby on to zrobił i jak będę chciała do zadwonić do niego on do mnie zejdzie i pobierze sam,
Nie przytyłam nic czyli dalej 8 kg na plusie.

I dostałam skierowanie na magiczną glukozę-75 No i siedzieć w szpitalu po pobraniu a nie do domku. następna wizyta 6 III godz. 15:15

Lece postawić wodę na herbatkę;*
Super, bardzo się cieszę i mam nadzieję, ze dalej będzie dobrze i nic już się nie skróci do porodu.

Cytat:
o właśnie farba, muszę dziś nałożyć a jutro jak będę wracała od lekarza to wstąpię do fryzjera
też muszę się wziąć za naukę, mam 2 referaty na fizykoterapię i 2 na chemię ale na szczęście krótkie
O ja też powinnam się pouczyć. Nie mam żadnych egzaminów ale obiecałam sobie, że przy takim nadmiarze czasu wolnego podszkole się sama dla siebie...a póki co nic nie robię...ech...

Ja mam dziś przeżarty dzień. Najpierw o 13:00 spotkałam się z koleżanką w kawiarni i spałaszowałam bruchette i szarlotke, a później już około 18:00 z TŻ byliśmy na kolacjo- obiedzie. Więc jestem mega najedzona....masakra, a potem się dziwie, że mi brzuch tak ekspresowo rośnie

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 22:09   #2535
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

Cloche, Justi- jako nasze guru kosmetyczne-możecie stwierdzić czy jest w miarę ok
niestety nie widzę pełnego składu, ale sądząc po deklaracjach wygląda fajnie. a te wszystkie "ruskie" kosmetyki robią furorę na naturalnym wątku kosmetycznym, na którym się od lat udzielam czy akurat ten krem któraś dziewczyna już próbowała to nie wiem, ale możesz zadać takie pytanie tam i spytać o opinie... niektóre dziewczyny mają w podpisach linki do wpisów na temat swojej cery i przetestowanych kosmetyków.
tutaj wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675502
w poprzedniej części robiłyśmy między innymi listę naszych "hitów i kitów" 2012 roku
Stary 2013-02-14, 22:14   #2536
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Ja się zupełnie nie znam na składach a muszę napisać pracę na ten temat

Stary 2013-02-14, 22:20   #2537
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
od paczątku kąpie się w wannie i krwotoku nie było. Wydaje mi sie, że krwotoki powstają z za gorącej wody.

Mysia Mysz
pozazdrościć wiecie co... może to i głupie ale naprawdę przykre, że nawet mąż na głupiego kwiatka się nie wysilił... a to dopiero nasze 3 walentynki...pierwsze po ślubie... yh
Mój zabrał mnie na szarlotkę z lodami i czekolade z bitą śmietaną wiec narzekać nie mogę, ale nie powiem pierwszy raz nie dostałam kwiatka i było mi trochę przykro. Ale jak nie ma co sie lubi to się lubi co się ma.

Co do alkoholu to ja nie piję praktycznie nic. Kilka razy zrobiłam łyka piwa od mężą i tyle. Nie popieram alkoholu w ciązy, ale wiadomo każdy robi jak uważa. Dziwi mnie trochę jak na imprezach u Tz pojawia się do mnie pytanie czy piję. Ale mówię, że nie i spoko. Raz była taka sytuacja, że mnie namawiali, a ja nie i nie i Tż później mówił, że jeszcze trochę i by nie wytrzymał i coś im powiedział,

Aaaaa Tż się wygadał, że dostanę na urodziny czytnik ebooków. Moje marzenie od jakiegoś czasu.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png

Edytowane przez justyna_g4
Czas edycji: 2013-02-14 o 22:25
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 22:28   #2538
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
No kochana, czas Ciebie uświadomić, że jesteś w ciąży zaawansowanej, więc niestety w niczym nie będziesz wyglądała jak Anżelina Żoli
A tak serio, to bardzo ładnie wyglądasz w tej kiecce!

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
bardzo mi się podoba, i fajnie, że dodałaś kokardkę.

Cytat:
no jestem z powtorem z wami

Loney dotrwałam w moim postanowieniu i mieszkano się błyszczy i nawet dywany wystawiłam na balkon i teraz mi pachnie świeżością ale teraz siedze i nóg nieczuje wiec następnym razem trzeba bedzie rozbić to sprzatnia na etapy i codzienie potroszku sprzatac, choć tak nielubie, wole odrazu wszystko
kurcze ja już nie daje rady posprzątać za jednym razem mieszkanka.. muszę sobie rozdzielać po dniu, bo czuje, żę zdycham..
ale prawa za wytrwałość

Cytat:
Marchewka spoko kiecka widać,że jesteś wciąży , brzuszek podkreślony i o to chodzi, i niepisz tu o hipopotamie!!! patrzac prawdzie w oczy w njabliższych tyg niebedziemy jak modelki szkieletorki ale po mimo to jesteś boskie wiec brzuchy i pierś do przodu niech inne zazrdoszczą

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
marchewka sukienka BARDZO fajna

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Cześć Kochane właśnie wróciłam z ostrego dyżuru TŻ przyciął mi palca między zlewem a szafką To mi zrobił prezent na walentynki do tego dostałam kwiatka i czekoladki a umawialiśmy się, że bez niczego ehhh faceci Załozyli mi 8 szwów mam obcięty koniuszek palca do samej kości jest moc a teraz posłusznie zamówił pizze bo mi się należy a co dzielna byłam
o ja a dalej boli??

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
Marchewka, wyglądasz w tej kiecy lepiej niż te modelki z all, bo one są chude, a na chudych babach brzydko to wygląda

Cytat:
maarchewka bardzo ładna sukienka i żaden z Ciebie wieloryb!!

Cytat:
ślicznie wyglądasz w tej sukience, a kokarda to taka kropka nad "i" pasuje rewelacyjnie

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
maarchewka, pięknie wyglądasz w tej sukience

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Co do alkoholu to ja nie piję praktycznie nic. Kilka razy zrobiłam łyka piwa od mężą i tyle. Nie popieram alkoholu w ciązy, ale wiadomo każdy robi jak uważa. Dziwi mnie trochę jak na imprezach u Tz pojawia się do mnie pytanie czy piję. Ale mówię, że nie i spoko. Raz była taka sytuacja, że mnie namawiali, a ja nie i nie i Tż później mówił, że jeszcze trochę i by nie wytrzymał i coś im powiedział,
ale w ciąży byłaś i Cię namawiali?? jacyś nienormalni?

Ja sobie czasami łyka wezme piwa od TZta.. czasami jakąś 1/4 lampkę wina wypije na jakiejś imprezie rodzinnej- raz na dwa miesiace.. W sumie tyle..

ale zeby namawiali do picia ciężarną, to jakis absurd.. w sumie to u mnie wśród najbliższym kręgu są dwa argumenty na nie picie z którymi nigdy się nie polemizuje - prowadzą i jestem w ciąży..

---------------
Wrociłam z jedzenia i kina.. Najpierw poszliśmy jeść a potem ogladać film. Nie jest to najlepsza kombinacja dla cieżarnych..

Zeżarłam wielkiego hamburgera ze stosem frytek i sałatek.. a i popiłam to 4-rema szklankami soku.. Bo się na happy hour załapaliśmy kupujesz 1 dostajesz dwa.. To sobie kupiłam dwa...
Potem w kinie myślałam ze mi brzuch eksploduje..Dobrze, że fotele duże i wygodne to się mogłam odpowiednio rozwialić..

Byliśmy na Poradniku Pozytywnego Myślenia.. Nawet fajny.. TZn dupy nie urywa ale też nie jest nudny.. Tyle bym mu nagród nie dała, ale taki dosyć pozytywny.. Na podstawie ksiażki.. Myśle, że sporo ciekawych motywów z ksiażki wycieli bo mi sie czasami wątek nie kleił.. co i skąd..
Ale ogólnie na walentynki film idealny..

A i głupia założyłam pończochy niesamonośne z pasem.. No i pas mnie zacząl uwierać więc ściągnełam.. No i na początku wszystko było git.. Potem pończochy zaczęły spadać i musialam je trzymać.. Wyglądałam komicznie.. TŻ powiedziałam, że może będzie szedł za mną kilka metrów dalej.. ale wybiłam mu to zgłowy.. wsadziłam ręcę do kieszeni w kurtce i trzymałam przez kurtkę i jakoś do domu dotarliśmy

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-02-14 o 22:30
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 22:32   #2539
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja też nie piję, ale kurcze bardziej dlatego, że ja naprawdę nie mam ochoty na żaden alkohol. Słyszałam, że niektóre ciężarne po prostu mogłyby pochłaniać piwo litrami, a ja zupełnie na nic. Od wszystkiego mnie samo odrzuca.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

A i głupia założyłam pończochy niesamonośne z pasem.. No i pas mnie zacząl uwierać więc ściągnełam.. No i na początku wszystko było git.. Potem pończochy zaczęły spadać i musialam je trzymać.. Wyglądałam komicznie.. TŻ powiedziałam, że może będzie szedł za mną kilka metrów dalej.. ale wybiłam mu to zgłowy.. wsadziłam ręcę do kieszeni w kurtce i trzymałam przez kurtkę i jakoś do domu dotarliśmy
niezłe, wyobrażam to sobie

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 22:36   #2540
maarchewka
Zakorzenienie

wysłali mi przesyłkę z wyprawki (cz.I rzeczy do porodu i kosmetyki) !! jak dobrze pójdzie to możę jutro już będę miała

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 22:39   #2541
karolina2121
siedzę i myślę

Kurde ja to jednak jestem dziwna Nie miałam słodyczy w domu to umierałam, że chce coś słodkiego... teraz mam pełną szafkę to chce czegoś kwaśnego Najlepiej cytryny

Co do alkoholu to ja od początku ciąży wypiłam tylko raz Bavarię, ale nie posmakowała mi plus łyczka wina lub piwka smakowego, a niestety mam wielką ochotę na winko lub piwko ... ale grzecznie czekam.
Stary 2013-02-14, 22:46   #2542
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się zupełnie nie znam na składach a muszę napisać pracę na ten temat
A potrzebujesz jakiś obszernych materiałów czy takiego pierdu, pierdu co ogólnie może być w kremach?!? Bo jak druga opcja, to chyba gdzieś coś mam

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 22:47   #2543
antoinettee
Zadomowienie

No i połowa wątku za nami
Stary 2013-02-14, 22:51   #2544
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
A potrzebujesz jakiś obszernych materiałów czy takiego pierdu, pierdu co ogólnie może być w kremach?!? Bo jak druga opcja, to chyba gdzieś coś mam
mam sobie wybrać jakiś kosmetyk i zanalizować skład i wiesz co wpisałam nazwę czegoś tam, trafiłam na rewelacyjną stronkę, wpisałam po kolei składniki i wszystko pięknie opisane ale dziękuję za chęci

idę się kąpać i do wyrka, dobranoc

Stary 2013-02-14, 22:52   #2545
karolina2121
siedzę i myślę

Dobrej nocy spadam do łóżka
Stary 2013-02-14, 22:53   #2546
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
mam sobie wybrać jakiś kosmetyk i zanalizować skład i wiesz co wpisałam nazwę czegoś tam, trafiłam na rewelacyjną stronkę, wpisałam po kolei składniki i wszystko pięknie opisane ale dziękuję za chęci

idę się kąpać i do wyrka, dobranoc
No to super. Możesz mi na pw zarzucić linkiem- czasami chciałabym wiedzieć czym się szprycuję od zewnątrz

Ja też spadam.

Kolorowych snów

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 22:57   #2547
antoinettee
Zadomowienie

Uciekam spać i ja Dobranoc
Stary 2013-02-14, 23:01   #2548
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
No to może matujący na dzień a jakiś super nawilżający na noc
muszę zgłębić temat..
zbyt szeroki asortyment tych wszystkich kremów

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
hmm... tak przeciw rozstępom? zdaje się essential care ma takie masełko do brzuszka i podobno fajne też kosmetyki dla maluszka
takie śmietanki-masełka robi gaia - tutaj link do brzuszkowego smarowidła: http://polska.gaiacreams.com/product/lovingtummyrub nie próbowałam, ale skład fajny trochę z resztą odgapiałam ze składów chwalonych kosmetyków, jak robiłam swoje smarowidło

aaa jeszcze może warto przyjrzeć się masełku hipp dla mam? no i olejek brzuszkowy weleda też całkiem fajny
dzięki, fajna stronka.. dużo ciekawych produktów, gorzj z funduszami
ale popatrzę sobie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
pisalysmy juz kiedys na ten temat. na tablicy facebookowej superniani byla goraca dyskusja o alkoholu w ciazy, karmi na laktacje itd.
JA JESTEM NA NIE. lepiej zafundowac maluszkowi sok z marchewki (jak to mowi moj tz "zafunduj Nelci NA KARNACJE ") a na laktacje sa specjalne herbatki...
mój ostatnio przynosił mi soczki marchwiowe jednodniowe i też mówił że to dla małego na karnację

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
My ze sobą 7-my rok już, ale wiesz ideałów nie ma mój kupuje kwiatki często, ale penwie Twój ma inne zalety spórbuj pogadać przed kolejną okazją jakie to ważne dla Ciebie my się też docieraliśmy kilka lat temu ale teraz się już znamy dobrze
zgadzam się, ideałów nie ma. Każdy ma wady i zalety. No i docieranie się to trudna sztuka, ale bardzo ważna

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Super ten sklep Kalina Czuję, że zrobię w nim duuuże zakupy

Jak znacie jeszcze jakieś fajne sklepy z naturalnymi kosmetykami to dawajcie linki Obecnie pozostają mi tylko zakupy przez internet, bo każda dłuższa wyprawa kończy się bólem...
no włąśnie przed chwilką go odkryłam
i chyba też się tam zaopatrzę, ale ja muszę zawsze zgłębić temat więc jeszcze poczytam

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
niestety nie widzę pełnego składu, ale sądząc po deklaracjach wygląda fajnie. a te wszystkie "ruskie" kosmetyki robią furorę na naturalnym wątku kosmetycznym, na którym się od lat udzielam czy akurat ten krem któraś dziewczyna już próbowała to nie wiem, ale możesz zadać takie pytanie tam i spytać o opinie... niektóre dziewczyny mają w podpisach linki do wpisów na temat swojej cery i przetestowanych kosmetyków.
tutaj wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675502
w poprzedniej części robiłyśmy między innymi listę naszych "hitów i kitów" 2012 roku
ooo dzięki

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
wysłali mi przesyłkę z wyprawki (cz.I rzeczy do porodu i kosmetyki) !! jak dobrze pójdzie to możę jutro już będę miała
a mogę Ci podesłać na priv maila i też poprosić o to porównanie sprzedawców w excelu ?

Stary 2013-02-14, 23:01   #2549
axella
Zakorzenienie

GG do axella

przyszłam,poczytałam i lecę spaciu !

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 23:22   #2550
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Jenny wpisz mi wizytę 14.03, usuń poniedziałkową, bo dziś byłam.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości