|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
może się przytruł czymś, jak tak wszysy coś mu podtykają
Kubuś po Mikołaju mi rzygał i temp dostał, jak sie najadł m&msów i popił mlekime na noc ja nie znosze jak ktoś karmi moje dziecko nie tym czym ja proszę nie wiem co za szczęście, że go gardło nie rozbolało...o smażonych, pieczonych ociekających tłuszczem potrawach to już nie wspomnę (teściowa kocha smalec i jest on w użyciu tak ja u mnie sól - do wszystkiego). Mam nadzieję, ze szybko Daniowi przejdzie
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
No i moje dziecko też ma katarek i stan podgorączkowy
Asiu zdrówka dla Was, i dla całej reszty Pop ja też mam dreszcze jak czytam o siusiaczkach, ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
i dla Danielka
|
|
|
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek, Megi, Sara, Tylkooliwka, Nataszka ZDROWKA ZYCZE
, to jakas tajna akcja , tak was hurtem wzielo . Grzejcie sie tam pod kolderka i dzieciaczki tyz.Moj dzisiaj w samej bluzie i bez czapki latal , zimno ale chwilowe wyjscia , a kurtki nie chcial Asiulek, czyli juz wyjasnione z tz-tem ? wszytko spoko, tylko ten stres niepotrzebny . Cytat:
, tak czasami jest, ze brdziej liczy sie to co nie powinno moze to jakis wirus . To trzymamy kciuki dalej za wyjasnienie i pozytywne rozpatrzenie sprawy ![]() Dzis w tesco widzialam mlode ziemniaki Byl u nas elektryk i hydraulik , robili tam w lazience swoje sprawy. Do tej pory nie mialam kontakow w lazience, teraz chcialam, ale elektryk powiedzial, ze to nie zgodne z prawem Hydraulik mial rury schowac w sciane, ale daje sa na zewnatrz ![]() Ja mojemu nic nie robie z susiakiem, tutaj lekarze mowia , zeby nie grzebac, zeby nie robic nic. Bylam pare razy i kazali zotawic. Zas w pl jak byli malutcy to lekarz mi kazal i dawal specjalna masc bo mieli maciupkie dziureczki. Nataszka eeeee tam siusiak to siusiak , eee tam dreszcze , nie ma sie czego bac . Kwestia przyzwyczajenia , a jak tam HUMORE? KLIMAT? SAMOPOCZUCIE? ![]() Libra robie dzis baranine pieknie pachnie , przyprawy: sol, nasiona kuminu , nasiona kopru wloskiego, zmielony imbir , szafran, zmielona slodka papryka , zmielona kolendra , galka cynamonu , lisc laurowy i koncentrat plus slodki ziemniak i rodzynki , cebula i czosnek zalane rosolem , teraz sie dusi . Przepis od Gordonka , potrawa mega szybka . Oby taka w smaku byla |
|
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
To widzę jedną dobrą stronę tego że mam niejadka w domu. Nawet gdy jej coś ktoś podtyka do jedzenia to ta i tak nie je.
![]() Oliwka - gorączka może być zarówno przy jakiejś "grypie żołądkowej" jak i przy "zwykłym" zatruciu. Nataszka -I Amelka też bidulka chora. Moje dziewczynki właśnie biją się o klocki. Malutka nie daję za wygraną i rozwala to co Oliwka wybuduje. Zaraz mała oberwie od tej większej .
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No też mi chwyciło maludę... kurczę, nawet nie wiem gdzie, śpi teraz... Monka jest nie najgorzej, dziękuje Ci. Ale winko albo sanki nadal aktualne |
|
|
|
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taaa winko to moze wirtualnie , a sanki to wiesz ty w realu ,a ja ze schodow na tacy co najwzyej moge sobie zjechac ![]()
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-02-14 o 17:00 |
|
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrówka dla wszystkich kichających ,kaszlących , rzygających małych i duzych
Bao dla Isi Monka smakowicie brzmi ,tez lubie dużo różnych przypraw w potrawach. Ja dzisiaj sobie zrobiłam garnek zupy porowo-ziemniaczanej krem ,dokoptowałam surówkę z selera i z kibla chyba dzisiaj nie wyjdę ![]() Rury na wierzchu to też jakiś przepis ,dziwne P0P a wiesz że u dziewczynek może zarosnąć ,wargi sromowe mogą się zrosnąć Tylkooliwka niestety na niektóre rzeczy nie mamy wpływu ,najgorsze takie czekanie Sara no skoro tak z tymi blatami to może i moje wyszły ok. ale mam podobny przepis na korę dębu i tam są też blaty bezowo-orzechowe i tamte wychodza grubsze ,musze porównać proporcje |
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
Asia, możesz smęcić ile chcesz
, nie martw się brakiem apetytu w chorobie-to normalne, nawet dziś o tym czytałam w gazecie-organizm niby zamiast spalać energię na trawienie to "przeznacza" ją na walkę z chorobą...Niezły zamęt w tej pracy tż, to grubo musiało być że aż kierownik poleciał... monka, jakby u nas dora była to by się moja ses.rała ze szczęści a chyba ![]() ![]() megi, tyś iron woman, a nie matka polka . Zdrówka i spokoju bao, brawo dla isi ![]() oliwka, biedny danielek, jak nie urok... pop, suśki mają skórkę, ale dziewczynkom też warto w bożenkę zajrzeć, się okazuje... http://dzieciowo.pl/2012/05/synechia...iewczynek.html ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- monka, moja koleżanka też mieszka w UK i też właśnie mówiła, że tam nie można mieć gniazdka w łazience. Ale że chcieli mieć to podczas remontu sobie zrobili w takim miejscu, żeby w razie co bez większej szkody móc usunąć
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale wg prawa nie moze byc wtyczki w lazience , nie wiem czy mnie nie wkrecil czy tak na odczepne powiedzial. Nie no nie wkrecalby mne przeciez ja uwielbiam te chwile jak pogoni , czuje wtedy taka prawdziwa ulge , taka 100% ulga jak juz zasiadziesz na klopie i natepuje faza oczyszaczania , takiej ulgi po porodzie nawet nie czulam Zjedli wszystko , moj tz z wujkiem, jak dla mnie to niepotrzebne sa te rodzynki , lepszy smak byl bez bo ten slodki ziemniak i tak dodaje tej slodkosci . Wiesz co zrobilam te raffaelo od Dorusi i jakas dziwna ta masa. Krok w krok robilam, budyn wystygl , ale jakas lejaca ta masa wyszla . Dalam do lodowki , zobaczymy co z tego wyjdzie. Evi no to dawaj do nas , ciekawe jak to zorganizuja, pewnie bedzie ktos w stroju chodzil i zagadywal dzieciaki, jaja beda jak za fotki z Dora trzeba bedzie bulic Ale ciekawe czy sami sobie zrobili czy ktos, moj chyba nie zrobi , bo jak cos by sie stalo, to potem on by beknal . Czyli jednak prawda z tymi gniazdkami. A tz mowilam o tym zlewie w sypialni to wkurzony na mnie .
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-02-14 o 19:21 |
|
|
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj kwiaty dostalam toz to szok dla mnie
![]() dzisiaj sie okazalo ze rura przechodzaca do kuchni tez musialaby byc wymieniona to i kuchnie mi pokuja troche. Wspolczuje wszystkim choruszkom i malym i duzym,Zdrowiejcie. Mi sie bardziej dziewczynki trudne wydaja,kolezanki corcia ma wlasnie zarastajaca i po specjalistach lazi.
|
|
#4212 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiulek to teraz TZ rozumiem kierownikiem zostanie ? Cytat:
Ciesz się że miałaś tyle miechów luzu . SZymek jak miał 5 miechów to już mi na brzuchu po mieszkaniu pełzał Cytat:
U chłopców to bardziej widać . A u dziewczynek lekarze nie sprawdzają wcale Ja nawet kwiatka dostałam ![]() Byłam dziś u gina na NFZ Pierwszy raz od chyba 10 lat ( na NFZ , nie pierwszy raz u gina ) Wlazłam do gabinetu a tam i lekarz i jakaś franca pielęgniarka . I jakie było moje zaskoczenie . U nas cytologię pobierają w czwartki i w piatki w godzinach rannych Leziesz jak do pobrania krwi he he . No ubaw miałam .. Pierwszy od dawna i ostatni raz
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
Ania- zaproponowali mu to stanowisko. Ma 3 tyg na podjecie decyzji. Na razie przejal jego obowiazki. Ale tz ma raczej nastawienie na nie. Boi sie ze nie podola. Chyba ze ja zmajde prace w normalnych godzinach zeby on mogl pracowac w domu a nie zajmowac sie dzieckiem. Chyba czas o tym pomyslec
|
#4214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tz będzie teraz wykonywał obowiązki to się przekona czy da radę ja kwiatka nie dostałam, ale walentynkę namalowaną farbami akwarelowymi przez tz... z mała malował i zrobił dla mnie walentynkę, poczułam się jak nastolatka ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
![]() szaleństwo w czwartki i piątki... no ale jak na NFZ to faktycznie szaleństwo, wierzycie w takie osoby które niby "odczyniają"?? |
||
|
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
Monka no dzięki za takie oczyszczanie ,ledwo żyję
![]() a jeszcze żarłam śliwki suszone,żurawinę ,orzechy i płatki owsiane i chleb razowy z ziarnami popiłam koktailem jagodowym![]() Może z tymi gniazdkami w łazience chodzi o to żeby prąd nie poraził bez sensu jak łazienka bez gniazdka ,jak włosy wysuszyć ,czy sie ogolić ,a pralka to gdzie jest podłączona (chyba że nie stoi w łazience)No z tym zlewem namotałaś Ania spodziewałaś się jakichś spektakularnych doznań po wizycie na NFZ Madzia to co z tymi kiełkami ,tzn z nasionkami też się je czy odrywa i ile dni mają rosnąć ,bo te w słoiku mi już puściły kiełki ale są malutkie jeszcze ok.3 mm mają Aśka sytuacja nie do pozazdroszczenia ,ale myślę że znajdziecie jakieś wyjście Dzisiaj sprawdziłam zeszyty mojego syna wszystkie do przepisania , ma na to weekend bazgry jakieś na marginesach , opuszczone kartki , powyrywane, okładki jak obgryzione co on do cholery robił z nimi to ja nie wiem.Kużwa mam dosyć tej szkoły ,tylko na chwilę oko spuść i już siada na laurach , atu za kilka lat powtórka z rozrywki będzie |
|
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No z ojcem. Wrócę i jakoś to ogarnę. Nie wiem, jak to zrobić, bo Igor z każdą chorobą coraz bardziej przyrasta do mnie. I odbija sobie zaległości w buncie. Na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie jego i noworodka. Nie gada, łobuzuje, jest wszędzie. Psychiatryk mnie czeka. A tu zaraz końcówka 35tc. Ale ch** z tym. Wszystko jest do przeżycia Prawda?
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
coś mi umknęło-jakie, jakie???
i dołączamy do grona chorych -jutro z przedszkola nici
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, Patryk co weekend przepisuje zeszyty od kolegów. Jego wyglądają jak ścierki. Brak notatek z lekcji, opuszczone strony, bazgroły, powyrywane dziury w kartkach... ciężko to wyjaśnić.
|
|
#4220 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
Mogę się mylić. Byliśta? |
||
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
bo jutro jade do takiej kobietki, i chciałam znać Wasze zdanie...
tak mi się napisało... ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
![]() zdrowia dla Gabrysi |
|
|
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się pierwszy raz cieszę na weekend z chorym dzieckiem - po tygodniu z chorym. Przynajmniej będzie A. i jakoś mnie wspomoże. Byliśmy na "Poradniku pozytywnego myślenia". Coś jest w tym filmie. Nie taki lekki, dobre zakończenie, ale... zostawił we mnie jakiś smutek.
|
|
#4224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tobie też coś kupować w sh? Dziś dla Bao widziałam pare super ciuszków, ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
nie nadaje się na takie filmy, ryczałam jak bóbr. Smutek zostawił? my za miękkie na takie filmy, zbyt wrażliwe... |
||
|
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 6 zeszytów ,ale to nie są zeszyty od początku roku ,bo jakimś cudem część "zginęła" i trzeba było założyc nowe ,to teraz będą całkiem nowe ![]() Dodam że ćwiczy kaligrafię i pięknie pisze pismem gotyckim ,specjalną stalówką i tuszem ,a pisma wyglądają jak wydrukowane natomiast zeszyty jak Megi pisze jak ścierki |
|
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
Haha.. byliśmy. Teściowa przyszła. Jakoś dała radę. Igor też. Ale płacz był niesamowity, jak zobaczył, że idę.
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem o tej synechii.
NA mnie rano czekał duży bukiet kwiatów. Ciekawe gdzie TZ go kupił bo przyjechał do domu o 2 w nocy. Może na lotnisku . A wieczorem byliśmy na kolacji, całą rodziną wraz z wujkiem. Oliwka latała po całej sali i każdego zaczepiała. Np. podchodziła do kogoś i pytała: Pani a co ty jesz? albo Pan a co Ty tu robisz? Pośpiewała na całe gardło wszystkim. Biegała po całej knajpie między stolikami. A to dość duża sala była. Na kelnerkę non stop krzyczała: Pani gdzie mój obiad? JAk już w końcu dostała ten obiad to gdy dałam jej trochę za dużo to na środku sali bezstresowo to wypluła. Ona wstydu normalnie nie ma. Nataszka znowu ładnie siedziała w krzesełku do karmienia i zajadała kromkę chleba którym następnie pluła naokoło. Gdy w końcu wychodziliśmy to Oliwka musiała się ze wszystkimi pożegnać. JA nie chcę myśleć co Ci ludzie o nas pomyśleli. JA prawięnic nie zjadłam bo dalej mnie żołądek boli
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po wypraniu kilku ton tego i wyprasowaniu i segregacji i przemeblowaniu i całej reszcie - mam na razie dość. Pewnie szybko minie.
|
|
#4229 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak wyglądało to wyjście? faktycznie się wyluzowałaś? czy myślałaś o tym czy teściowa daje radę? umiesz tak się odciąć?? więc było miło, tak?? ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
Będę więc już po cichu kupować, na maleństwa mają najpiękniejsze ciuszki... dziś z sh próbowałam Bao mmsy słać, ale coś nie szło. Chciałam pytać czy jej się podoba to czy to, nie chciałam jej nabrać czegoś co może jej do gustu nie przypadnie, ale perełek nie mogłam zostawić ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4230 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie niech A cię wspomoże Ty odpocznij trochę i siły zbieraj To jakiś psychologiczny? Cytat:
---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- P0P no wybacz ale zachowuje sie tak jak jej na to pozwalacie
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.

ja nie znosze jak ktoś karmi moje dziecko nie tym czym ja proszę

, to jakas tajna akcja
, zimno ale chwilowe wyjscia , a kurtki nie chcial
To tak jak u mojego tz-a przekręty w poprzedniej pracy, sprzedaż zawsze największą miał, premie też a zwolnili to bo nie był dziewczyną i kierownikowi cycków nie pokazywał... No i też wkręcili mu jakies telefony na 0-700 z firmowego choć udowodnił że nie ma takiej opcji...
, tak czasami jest, ze brdziej liczy sie to co nie powinno 
, przyprawy: sol, nasiona kuminu , nasiona kopru wloskiego, zmielony imbir , szafran, zmielona slodka papryka , zmielona kolendra , galka cynamonu , lisc laurowy i koncentrat plus slodki ziemniak i rodzynki , cebula i czosnek zalane rosolem , teraz sie dusi . Przepis od Gordonka
dla Isi 

, moj tz z wujkiem, jak dla mnie to niepotrzebne sa te rodzynki , lepszy smak byl bez bo ten slodki ziemniak i tak dodaje tej slodkosci .