Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM2014cz.8 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-14, 23:42   #1441
ane3kaa
Zakorzenienie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

Różyczki od mojego TZ
Słaba jakość bo z telefonu ale zawsze coś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00263.jpg (108,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Róża.jpg (105,6 KB, 19 załadowań)
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 23:44   #1442
laddybird
Raczkowanie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Do dziewczyn, które mają DJ i już za sobą spotkanie/podpisanie umowy:
o co pytałyście, co jest ważne i co macie w umowie?

Od której do której gra, czy ma własny sprzęt, jakie nagłośnienie, co w razie awarii, czy przysyła kogoś na zastępstwo w razie swojej niedyspozycji. Dokładnie obgadać zabawy, jakie chcemy, jakich nie. Piosenki raczej się dogaduje już później, prawda?

Hej ja mam Dj i u mnie jest tak, że my płacimy za posiłki dla niego jak normalnego gościa, dj gra do 4 nad ranem chyba, że impreza będzie trwała dłużej, zabawy i piosenki mamy dogadać i mu powiedzieć wcześniej, nagłośnienie i sprzęt ma swój...ogólnie jestem zadowolona i od początku chciałam mieć dj

Co do walentynek to moje się naprawdę udały. Cały dzień spędziłam z tż, byliśmy w restauracji, wręczyliśmy sobie prezenty a potem obejrzeliśmy film, po którym płakałam jak bóbr. Nie pamiętam kiedy ostatnio tak zareagowałam( Filadelfia? Angielski pacjent?) w każdym bądź razie zamiast jakoś uwiecznić końcówkę wieczoru, tż pocieszał mnie w ramionach. Dodam tylko, że oglądaliśmy polski film Big Love
laddybird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 23:48   #1443
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laddybird Pokaż wiadomość
Hej ja mam Dj i u mnie jest tak, że my płacimy za posiłki dla niego jak normalnego gościa, dj gra do 4 nad ranem chyba, że impreza będzie trwała dłużej, zabawy i piosenki mamy dogadać i mu powiedzieć wcześniej, nagłośnienie i sprzęt ma swój...ogólnie jestem zadowolona i od początku chciałam mieć dj

Co do walentynek to moje się naprawdę udały. Cały dzień spędziłam z tż, byliśmy w restauracji, wręczyliśmy sobie prezenty a potem obejrzeliśmy film, po którym płakałam jak bóbr. Nie pamiętam kiedy ostatnio tak zareagowałam( Filadelfia? Angielski pacjent?) w każdym bądź razie zamiast jakoś uwiecznić końcówkę wieczoru, tż pocieszał mnie w ramionach. Dodam tylko, że oglądaliśmy polski film Big Love
tez chce go oglądnąć polecasz ?
Stary 2013-02-14, 23:48   #1444
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Aaaaaaa, zakochałam się !!!
Oglądałam dziś ddtvn, no i były miłe Panie które tworzą cudne słodkie rzeczy !! o to ich strona internetowa http://www.slodkieczarymary.pl/ Są z Wrocławia, więc dziewczynki z tamtych stron, wiecie jak się cenią te Panie? Chodzi o to, że robią lizaki i inne słodkości pięknie zapakowane, w różnych kolorach, więc pomyślałam sobie, że może dało by radę u nich zamówić słodkości np. dla gości w ramach podarunku w kolorze przewodnim Wrzucam kilka produkcji w załączniku
http://www.facebook.com/media/set/?s...1948768&type=3
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 50f732f90f7c8.jpg (68,9 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 50f72cf5ce408.jpg (43,2 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 50f72dcb04eb7.jpg (46,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 72627_412689258819817_548705568_n.jpg (34,1 KB, 8 załadowań)

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.

Edytowane przez kulbensikowa
Czas edycji: 2013-02-14 o 23:55
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 23:55   #1445
laddybird
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
tez chce go oglądnąć polecasz ?
Bardzo ale film, moim zdaniem trochę działa na psyche. Nie jest łatwy i na pewno nie jest to film o miłości romantycznej. Ale polecam
laddybird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 23:56   #1446
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
no no
Ja jem pizzę co najmniej 2 razy w tygodniu powinnam jakieś rabaty dostawać albo kartę stałego klienta w mojej pizzerii.
mala_czarna, gratki za ukończoną sesję
Matko, ja ostatnią miałam 3 lata temu Ale wtedy miałam skuteczność, średnia 4,75 Szkoda, że na ostatnim roku
dziękuję
no to piękny miałaś wynik
ja tez mam teraz niezły całkiem bo jakoś 4,45 ale do stypendium ewentualnego jeszcze letni semestr mi się liczy a latem i wiosną jest tyle ciekawszych rzeczy id nauki że pewnie mi się nie będzie chciało

Cytat:
Napisane przez cikulada Pokaż wiadomość
Lepsze 3 dni ferii niż ich brak Ja w niedzielę mam ostatni egzamin (mam nadzieję że zdam) a już od przyszłego tygodnia zaczynam zajęcia
beznadziejnie
Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Ja dopiero zaczynam sesję... Ten sobotni egzamin jest moim pierwszym egzaminem w tym roku...
masakra
moja sesja trwała od 9.01 (tzn wtedy zaczęły mi się zerówki) aż do dzisiaj więc też straszliwie długo jak na dzienne studia ale na szczęscie już jestem po
Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
Zawsze się śmiałam z mojego TŻ, bo na każde święto daje mi różyczkę
ale tym razem, chociaż zaś dostałam różyczkę, to muszę przyznać, że się chłop postarał

mówię mu że prawie jak bukiet ślubny
o jak oryginalnie

ja wróciłam do rodziców, TZ w Zakopanem a ja zamierzam odpoczywać

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 00:05   #1447
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
dziękuję
no to piękny miałaś wynik
ja tez mam teraz niezły całkiem bo jakoś 4,45 ale do stypendium ewentualnego jeszcze letni semestr mi się liczy a latem i wiosną jest tyle ciekawszych rzeczy id nauki że pewnie mi się nie będzie chciało

beznadziejnie

masakra
moja sesja trwała od 9.01 (tzn wtedy zaczęły mi się zerówki) aż do dzisiaj więc też straszliwie długo jak na dzienne studia ale na szczęscie już jestem po

o jak oryginalnie

ja wróciłam do rodziców, TZ w Zakopanem a ja zamierzam odpoczywać
Odpoczywaj bo Ci się należy )

Dziewczyny z Tarnowa,Krakowa i okolic Kiedy robimy to spotkanie ???
Stary 2013-02-15, 00:09   #1448
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klaudia1534 Pokaż wiadomość
Ja dostałam czekoladki i pojechaliśmy do baru na kebaba I weź się tutaj człowieku odchudzaj
ja też dostałam dzisiaj drugą czekoladę od TŻ i co? jem!

Cytat:
ooo jakbyście robiły w Krakowie to może i ja dołączę?

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 00:16   #1449
wenedka
Zakorzenienie

Kurde, zespół nas naciągnie 200zł za transport, bo hotel jest 11km za Lubliniem
No dobra, wybaczam im
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 00:16   #1450
wenedka
Zakorzenienie

Kurde, zespół nas naciągnie 200zł za transport, bo hotel jest 11km za Lubliniem
No dobra, wybaczam im

kulbensikowa, ślyczne cukiereczki! Zapewne sporo sobie życzą, a w angielskich sklepach takich na pęczki (tych, które załączyłaś) i są bardzo tanie A samemu można ładnie zapakować.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ

Edytowane przez wenedka
Czas edycji: 2013-02-15 o 00:24
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 00:19   #1451
cikulada
Zadomowienie

Cytat:
Odpoczywaj bo Ci się należy )

Gdyby spotkanie mogło się odbyć najwcześniej w przyszłym miesiącu to ja się na nie jak najbardziej piszę Ale konkretny termin zależy też od reszty dziewczyn kiedy im będzie odpowiadać Bo ja w tygodniu i co 2 weekend mam czas i wtedy mogę się z wami spotkać

Edytowane przez cikulada
Czas edycji: 2013-02-15 o 00:24
cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 00:34   #1452
ane3kaa
Zakorzenienie

Ja na razie bez pracy jestem to się dostosuje

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

Uciekam spac ;ppp
Dobranoc PMki
Stary 2013-02-15, 00:50   #1453
Angel_21_
Rozeznanie

witam wszystkie PM-ki z walentynek wróciłam były trochę ślubne bo pochodziliśmy w krk za zaproszeniami (niestety dramat ) potem wstąpiłam do salonu zapytać się ile w krk moje suknia kosztuje i padłam haha nie sadziłam że to możliwe ...suknia ta sama kosztuje 2 tys więcej ... cena 7,5 tys mnie rozwaliła ... oglądaliśmy też moje "wymarzone" obrączki które okazały się katastrofą ... okropne w realu dlatego zostajemy przy prostych uniwersalnych coś w stylu : http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,127 (TŻ woli te )
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,9714 (a ja te )
następnie wybraliśmy się na most zakochanych ale w krk bosko było w Tarnowie słyszałam że jest ale jeszcze nie byliśmy

Witam wszystkie nowe PM-ki
gratuluje wszelkich sukcesów ślubno - uczelnianych oraz wygranych
co do spotkania jestem za ale najlepiej na początku marca jak dla mnie bo będę po sesji

Dobranoc
Stary 2013-02-15, 07:09   #1454
misia880
Zakorzenienie

Witam po walentynkach
Moje walentynki też mineły całkiem miło, jak wspominałam wcześniej kupiliśmy nową kołdrę i poduszki ) a że w jysku akurat była promocja na ręczniki to jeszcze 3 ręczniki ;d
potem zjedliśmy pizze film i spać bo o 4.30 trzeba było wstać

dobrze, że dziś mamy piątek, jutro śpie do południa

a co inspiracji sukienkowych - ja proszę o dorzucenie moich )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _20121024_1013303624.jpg (40,8 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 53002.jpg (32,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 73020.jpg (44,5 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1353961599_Devon.jpg (44,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg buty_red1a.jpg (23,6 KB, 9 załadowań)

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

Edytowane przez misia880
Czas edycji: 2013-02-15 o 07:14
misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 07:12   #1455
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Angel_21_ Pokaż wiadomość
oglądaliśmy też moje "wymarzone" obrączki które okazały się katastrofą ... okropne w realu dlatego zostajemy przy prostych uniwersalnych coś w stylu : http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,127 (TŻ woli te )
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,9714 (a ja te )
o jaaaa Angel, nam też się podobają te Twoje obrączki

jak byliśmy teraz na targach to oglądaliśmy i przymierzaliśmy przeróżne obrączki, jakies ozdobne, z diamencikami itp, a Aparty i te inne markowe omijaliśmy szerokim łukiem. Po targach pojechaliśmy do CH i tam z czystej ciekawości wstąpiliśmy do Apartu i przymierzyliśmy te Twoje i stwierdziliśmy, że to jest chyba to są proste, klasyczne, ale jednak to "łamanie" po brzegach dodaje tym obrączkom takiego uroku

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 07:14   #1456
misia880
Zakorzenienie

a mnie się takie podobaja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1892.jpg (18,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg B205_50dd870454e36.jpg (25,7 KB, 7 załadowań)

Stary 2013-02-15, 07:33   #1457
misiadelko
BAN stały

Cytat:

Od której do której gra, czy ma własny sprzęt, jakie nagłośnienie, co w razie awarii, czy przysyła kogoś na zastępstwo w razie swojej niedyspozycji. Dokładnie obgadać zabawy, jakie chcemy, jakich nie. Piosenki raczej się dogaduje już później, prawda?
U mnie obgadanie zabaw i piosenek ktore chcemy i nie chcemy, będzie dopiero 2 miesiące przed ślubem, będzie miał specjalny formularz, żeby wpisać imiona babć, dziadków, rodziców, chrzestnych, no takie najważniejsze rzeczy by się zgrać z weselnikami Także u mnie to szybko poszło, bo ani zaliczki nie chciał, powiedział, że zwykle gra do piątej, ale nic mu się nie stanie jak pojdzie spać dwie czy trzy godziny później, potem jak pytaliśmy co jak go nie będzie, powiedział, że raz tylko go nie było, bo miał atak wyrostka, to przysłał kolegę. Ze złamaną nogą przyszedł ... No i tak w sumie to wyglądało. Powiedział jeszcze, że dwa miesiące przed ślubem sam pojedzie do naszego Hotelu obadać sytuację i pogadać z managerką.
Aaa przypomniało mi się, że zapytaliśmy kiedy zaplacić, powiedział, że możemy dopiero w poniedziałek.
Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
Aaaaaaa, zakochałam się !!!
Oglądałam dziś ddtvn, no i były miłe Panie które tworzą cudne słodkie rzeczy !! o to ich strona internetowa http://www.slodkieczarymary.pl/ Są z Wrocławia, więc dziewczynki z tamtych stron, wiecie jak się cenią te Panie? Chodzi o to, że robią lizaki i inne słodkości pięknie zapakowane, w różnych kolorach, więc pomyślałam sobie, że może dało by radę u nich zamówić słodkości np. dla gości w ramach podarunku w kolorze przewodnim Wrzucam kilka produkcji w załączniku
http://www.facebook.com/media/set/?s...1948768&type=3
Słooooodkoooooo

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
a mnie się takie podobaja
Te pierwsze mierzyłam

Ok, dziewczyny, ja jadę do rodziców na weekend, bo tam jakiś alarm powstał (bardzo boję się TŻta zostawiać samego z dietą, bo on potrafi pół dnia nie jeść, albo za malo jeść,a potem się dziwi, że nie chudnie...), więc jeśli będę wpadała to tylko na chwilkę i nie będę nadrabiać, buziaki Miłego weekendu!!
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 07:43   #1458
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
ja też myślałam, że u mnie powiedzą, że za wcześnie, ale tyle dziewczyn tu już było zapisanych, że zaryzykowałam i się okazało, że też już kilka par było na inne daty wpisanych u mnie w kościele
U mnie tak samo. Telefon odebrał sam proboszcz, ale do spisywania zawołał organistę i też właśnie mówił, że zapisy pełną parą. Na szczęście na moją datę nie było nikogo jeszcze

Cytat:
- Ile piosenek można podać jako "must have" (wiem, że najważniejsze )
- Do której gra? (Nasz akurat nie ma limitu. Gra dopóki się bawimy)
- Sprzęt, światła
- Jak u niego wygląda harmonogram (Nasz pokazał nam przykładowy scenariusz i taki mamy ułożyć na ok. miesiąc przed ślubem, a potem się z nim spotkać i obgadać)
- Wysłał nam taką książkę z opisem zabaw weselnych i z nich możemy wybrać, i tak samo z piosenką na podziękowanie
- Zaliczka (my 200zł) i płatność przed lub po weselu

Mam tylko problem gdzie go posadzić, bo u nas sala do jedzenia jest osobno od sali do tańca i tak głupio będzie jak sam będzie siedział

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 08:13   #1459
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
My nie obchodzimy walentynek... ja nie lubię tej sztucznej otoczki którą pokazują w ten dzień w tv itd...

Od wczoraj mam kurde załamkę...składałam podanie o staż do starostwa do wydziału nieruchomości i oczywiście przyszło mi pismo że mnie nie przyjeli !!! a tak się składa że mój wujek tam pracuje i mowil ze podan o staz bylo razem z moim 40 szt!! przyszedl typ ( ktory w tym roku sie zajmuje podaniami stazystow ) wybral szybko 8 i poszedl... oczywiscie te 8 osob wybrał bez zagladania co napisali w podaniu tylko po nazwiskach patrzyl !!!!! i podobno te osoby w ogole nie mialy wyksztalcenia zwiazanego z praca w tym miejscu!! a ja? skonczylam studia obsluge rynku nieruchomosci, praktyki studenckie odbywalam w wydziale nieruchomosci i geodezji i co? i dupa!!! juz 2 rok skladam podanie i nic!!!
W domu tez nie do wytrzymania chwilami!! mam dosc tej wstretnej atmosfery, chcialabym sie wyprowadzic i wynajac mieszkanie ale jak?za co? jak nawet stazu nie mam ... a moje studia wymagaja stazu !! bez stazu i doswiadczenia lipa w tej branzy Mam powoli dosc bo ostatnio nic sie nie układa tak jak powinno.. W srode mam egzamin na prawko, z takim humorem i nastawieniem jak teraz to nie wiem co to bedzie..
czyżby jakieś układziki ?standard

Cytat:
Napisane przez garfieldek Pokaż wiadomość
Moi znają się już od jakiś 2 lat, ale tak oficjalnie to w tamtym roku sie poznali. Mama z przyszla tesciowa znalazly wspolne tematy, a tata z przyszlym tesciem wiadomo musieli tą uroczystość odpowiednio poświęcic ogolnie bylo fajnie i wesolo
ja nie wiem jak to u mnie bedzie ze zmówinami..
rodzicom tż bliżej wiekiem do mojej babci i mają z nią kontakt, natmoiast mojej mamy nie znają i nie wiem czy jest sens organizować jakieś spotkanie.. eh
Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam dziewczyny takich pozytywnych reakcji na zaręczyny u mnie jak przyjechaliśmy moim rodzicom powiedzieć, to praktycznie nic nie skomentowali, potem mama nam napisała smsa, że gratuluje i ma nadzieję, że sobie to dobrze przemyśleliśmy Rodzice TŻta w sumie też jakoś z radości nie skakali. Najgorsze jest to, że ja cały czas widzę, że moi rodzice nie są zbyt entuzjastycznie do tego ślubu nastawieni, ciągle tylko słyszę "mam nadzieję, że wiecie co robicie" itp teksty, a jak coś próbuję odnośnie przygotowań opowiedzieć (typu zespół czy fotograf) to słyszę "jeeeezu, jeszcze tyle czasu, Ty się na studiach skup" Dzisiaj rano to aż się nawet popłakałam z tego powodu, bo chciałam rodzicom powiedzieć (bo byliśmy wczoraj foto i kamerę już oficjalnie ogarniać) na jaki pomysł wpadłam odnośnie podróży poślubnej (chcemy spakować też suknie i garnitur, znajomi którzy z nami jadą kupili teraz sobie lustrzankę i gdzieś w ciepłych krajach chcemy jeszcze parę fot postrzelać), to matka nie dała mi nawet dojść do słowa tylko na mnie nawrzeszczała, że jej się już temat naszego wesela przejadł i mam odpuścić na jakiś czas bo ona już nie może a jeszcze wczoraj powiedziała coś, że ona sobie nie wyobraża że u nas w mieszkaniu będzie kręcone błogosławieństwo, bo tak mało miejsca, kot i w ogóle. Więc w całej tej dzisiejszej złości postanowiłam, że błogosławieństwo zrobimy u mojej siostry (świadkowej), a do ślubu już ani słowem nie odezwę się w tym temacie do niej przykro mi tylko, że tak się zachowuje, bo zawsze sądziłam że kto jak kto, ale ona która prawdziwego wesela nigdy nie miała, tym bardziej będzie się cieszyć ze ślubu i wesela jedynej córki...

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Jak Cię zaraz w dupkę kopnę za to głupie gadanie!
u mnie teściu nie zareagował w ogóle, bo nie dowiedział się od nas tylko od teściowej a potem się okazało że on ma focha i czeka aż mu oficlanie powiemy ( tak samo było z informacją o slubie)

Cytat:
Napisane przez klaudia1534 Pokaż wiadomość
piękne te ostatnie z piwonii, mam gdzieś na komputerze i taki bukiet chce do ślubu, tylko nie wiem czy do 17 maja już je dostanę..
wydaje mi się że powinnaś dostać
Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość
jaka pięęęęknaa

wróciłam ! cała i zdrowa i śmiem twierdzić, że kurczak całkiem nieźle wyszedł :cool: ale to zasługa nie moja tylko 'przepisu na..'
skąd ja to znam
Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Tak cicho siedzicie to Wam podrzuce boliłuda w kościele http://www.youtube.com/watch?v=ik4IiQ808BA

co to
Cytat:
Coś nas mało na wątku... Czyżby reszta dziewczyn świętowała Walentynki?
ja świętowałam tż mi się upił, haha, ale duzo tematów ślubnych. tż wypił prawie sam całą butelkę wina i zaczął gadac mojej babci o ślubie i kazał mi suknię jej pokazywac i w ogóle xd
Ustalilismy że suknię będę na bank wypożyczać, bo nie widzę sesnu kupowania, babcia, tak babcia ! mówi że powinnam z P jechać wybierać suknię, sama nie wiem. O świadkach też mamy już wstępny zarys, no i niebawem (czekam na wypłatę) będziemy jechać do dj pogadać.
Cytat:
Ja dopiero zaczynam sesję... Ten sobotni egzamin jest moim pierwszym egzaminem w tym roku...
o rany, ale późno !! wspołczuje, ja w niedzielę mam ostatni egzamin
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 08:16   #1460
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
Zawsze się śmiałam z mojego TŻ, bo na każde święto daje mi różyczkę
ale tym razem, chociaż zaś dostałam różyczkę, to muszę przyznać, że się chłop postarał

mówię mu że prawie jak bukiet ślubny
przepiękny ma gust

ja tak na szybko chciałam pokazać w jakim stylu będziemy szukać obrączek, ale będziemy zlecać robotę złotnikowi, dodatkowo poświęcimy na to stare złoto, które się kurzy już kilka lat i nie ma co z tym zrobić Nasze obrączki muszą się świecić, nie mogą być matowe
http://www.ak-bizuteria.pl/obraczki-...s20,id473.html

http://www.ak-bizuteria.pl/obraczki-...s03,id456.html

http://www.ak-bizuteria.pl/zlote-obr...-5,id1027.html

z brylancikiem

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 08:20   #1461
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość
kurde blaszka to nie jest zły pomysł tylko gdybym wiedziała jakie chcę kwiatki..

a jak się nazywa to coś co się dodaje jako 'dodatek' do bukietów ?
to jest może to samo co w załączniku ?

edit: dodaje jako 'dodatek'
to chyba jest gipsówka
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 08:21   #1462
adziia13
Rozeznanie

Cześć dziewuszki
Nie było mnie tylko wczoraj, a wy tu ponad 10 stron nabazgrałyście Nie mam jak nadrobić.
Wczoraj od 7 do 14 piekłam z mamą pączki, potem przyjechał TŻ i pojechaliśmy do jego cioci i wujka (uwielbiam ich), przy okazji zawieźliśmy do nich moją suknię, bo u mnie nie miała gdzie wisieć, a tam będzie jej wygodnie, a na walentynki od TŻ dostałam spódnicę .
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 08:30   #1463
KaEs
Wtajemniczenie

A jeszcze co d pierwszego tańca z Tż nie mamy zamiaru się uczyć tańca,, ale gdybyśmy już się zdecydowali to musiałoby być coś żywiołowego, na zasadzie:

http://www.youtube.com/watch?v=hSgRisUdh0I

nigdy nie marzyliśmy o jakimś wolnym, bo one nas na weselach nudziły zawsze, patrzyliśmy bo patrzyliśmy na młodych, ale tylko dlatego żeby im przykrości nie zrobić, bo wypada...

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 08:38   #1464
alloffkowa
Zakorzenienie

06.09.2014

1. Sala: http://www.kultura.bialogard.info/
2. Zespol: http://www.msdj.pl/
3. Kamerzysta: http://www.foto-kamera.pl/
4. Fotograf: http://www.foto-kamera.pl/
5. Suknia:
6. Garnitur:
7. Kwiaty: goździki
8. Wodka:
9. Samochod:
10. Tort:
11. obrączki
12. fryzura
13. makijaz
14. buty
15. torebka i inne dodatki
16. kolorystyka
17. catering
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (62,1 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (60,9 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (29,1 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (61,8 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (55,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (18,5 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images1.jpg (15,0 KB, 18 załadowań)
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-02-15, 09:04   #1465
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Witam Was kochane! Jako swieza narzeczona melduje sie w watku zaslubiajacych w 2014 roku! Data jeszcze nie ustalona dokladna! Pozdrawiam!
Witaj

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
7. Nagrodą w konkursie są 2 nagrody do wyboru przez uczesnika:
a) Koordynacja dnia ślubu i wesela. Koordynacja odbywa się do godziny 24.
b) dekoracja ślubno -weselna w cenie materiałów. Zwycięzca nie płaci za projekt, dowóz i wykonanie dekoracji.

Jeszcze nie wiem co wybrać, bo dekoracje chciałam sama wykonać, ale z drugiej strony kupię kwiaty, one mi je ułożą, zawiozą a ja mogę sobie bimbać wtedy i mam to z bani, jeszcze się zastanowię
Ja bym raczy wzięła 2 opcje

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
My nie obchodzimy walentynek... ja nie lubię tej sztucznej otoczki którą pokazują w ten dzień w tv itd...

Od wczoraj mam kurde załamkę...składałam podanie o staż do starostwa do wydziału nieruchomości i oczywiście przyszło mi pismo że mnie nie przyjeli !!! a tak się składa że mój wujek tam pracuje i mowil ze podan o staz bylo razem z moim 40 szt!! przyszedl typ ( ktory w tym roku sie zajmuje podaniami stazystow ) wybral szybko 8 i poszedl... oczywiscie te 8 osob wybrał bez zagladania co napisali w podaniu tylko po nazwiskach patrzyl !!!!! i podobno te osoby w ogole nie mialy wyksztalcenia zwiazanego z praca w tym miejscu!! a ja? skonczylam studia obsluge rynku nieruchomosci, praktyki studenckie odbywalam w wydziale nieruchomosci i geodezji i co? i dupa!!! juz 2 rok skladam podanie i nic!!!
W domu tez nie do wytrzymania chwilami!! mam dosc tej wstretnej atmosfery, chcialabym sie wyprowadzic i wynajac mieszkanie ale jak?za co? jak nawet stazu nie mam ... a moje studia wymagaja stazu !! bez stazu i doswiadczenia lipa w tej branzy Mam powoli dosc bo ostatnio nic sie nie układa tak jak powinno.. W srode mam egzamin na prawko, z takim humorem i nastawieniem jak teraz to nie wiem co to bedzie..
Ja też mam ostatnio złe dni... trzymaj się dziubek
Piankka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 09:05   #1466
alloffkowa
Zakorzenienie

Ane3kaa prosze o podmiane odnosnika w pierwszym poscie na.post nr 1464
Oliwka 21.07.2016

Edytowane przez alloffkowa
Czas edycji: 2013-02-15 o 09:07
Stary 2013-02-15, 09:05   #1467
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
No tak, w najgorszym chyba wypadku będzie to 2015
Nie taki najgorszy, ja wtedy mam
Piankka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 09:15   #1468
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Puk, puk, można? Mnie też dopada presja czasu, coraz więcej spraw się klaruje, mogę się dołączyć?

Czego chcecie się dowiedzieć ode mnie o mnie?
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 09:17   #1469
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość

exist_ ja mam zamiar obgadać zabawy z zespołem jakoś w przyszłym roku. Można aneks spisać, czy coś.
Teraz chcę wpisać do umowy ile biorą za nadgodziny, a jeszcze nie zapytałam
Czyli z zabawami nie ma się co spieszyć, u nas nie będzie np tradycyjnych ocepin, bo będzie miało młodych panien, raczej stare panny będą(sztuk raz) xD, a z młodych osób większość już żonata, mężata i nie ma sensu żeby bukiet łapała 17 letnia kuzynka...

Cytat:
Napisane przez laddybird Pokaż wiadomość
My też od początku chcieliśmy DJ, nam w mailu napisał cenę jako tako "za obsługę całonocną", zobaczymy w sobotę co się po tym kryje

Cytat:
Napisane przez Angel_21_ Pokaż wiadomość
następnie wybraliśmy się na most zakochanych ale w krk bosko było w Tarnowie słyszałam że jest ale jeszcze nie byliśmy
Hmmmmmmm most zakochanych w Krakowie? Czyżby kłatka Bernatka? Ilekroć tam jestem zawsze jest tona za przeproszeniem srających gołębi i nijak to nie jest romantyczne

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
U mnie obgadanie zabaw i piosenek ktore chcemy i nie chcemy, będzie dopiero 2 miesiące przed ślubem, będzie miał specjalny formularz, żeby wpisać imiona babć, dziadków, rodziców, chrzestnych, no takie najważniejsze rzeczy by się zgrać z weselnikami Także u mnie to szybko poszło, bo ani zaliczki nie chciał, powiedział, że zwykle gra do piątej, ale nic mu się nie stanie jak pojdzie spać dwie czy trzy godziny później, potem jak pytaliśmy co jak go nie będzie, powiedział, że raz tylko go nie było, bo miał atak wyrostka, to przysłał kolegę. Ze złamaną nogą przyszedł ... No i tak w sumie to wyglądało. Powiedział jeszcze, że dwa miesiące przed ślubem sam pojedzie do naszego Hotelu obadać sytuację i pogadać z managerką.
Aaa przypomniało mi się, że zapytaliśmy kiedy zaplacić, powiedział, że możemy dopiero w poniedziałek.
Słooooodkoooooo
Dzięki za info, ten formularz to fajna sprawa, ciekawe czy nasz coś takiego zaproponuje?

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość

- Ile piosenek można podać jako "must have" (wiem, że najważniejsze )
- Do której gra? (Nasz akurat nie ma limitu. Gra dopóki się bawimy)
- Sprzęt, światła
- Jak u niego wygląda harmonogram (Nasz pokazał nam przykładowy scenariusz i taki mamy ułożyć na ok. miesiąc przed ślubem, a potem się z nim spotkać i obgadać)
- Wysłał nam taką książkę z opisem zabaw weselnych i z nich możemy wybrać, i tak samo z piosenką na podziękowanie
- Zaliczka (my 200zł) i płatność przed lub po weselu

Mam tylko problem gdzie go posadzić, bo u nas sala do jedzenia jest osobno od sali do tańca i tak głupio będzie jak sam będzie siedział
My mamy z tego co wiem płatność po weselu. Nasz też ma harmonogramy, ale można ułożyć swój.
My go posadzimy na sali do tańczenia, przy stoliku razem z fotografem, od gości będzie ich odgradzał taki parawanik, więc całkiem spoko.

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
przepiękny ma gust

ja tak na szybko chciałam pokazać w jakim stylu będziemy szukać obrączek, ale będziemy zlecać robotę złotnikowi, dodatkowo poświęcimy na to stare złoto, które się kurzy już kilka lat i nie ma co z tym zrobić Nasze obrączki muszą się świecić, nie mogą być matowe
http://www.ak-bizuteria.pl/obraczki-...s20,id473.html

http://www.ak-bizuteria.pl/obraczki-...s03,id456.html

http://www.ak-bizuteria.pl/zlote-obr...-5,id1027.html

z brylancikiem
Te trzecie mi się najbardziej podobają, sama w takim stylu chciałam mieć, ale przemyśleliśmy z TŻ że wolimy jednakowe
Stary 2013-02-15, 09:21   #1470
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Puk, puk, można? Mnie też dopada presja czasu, coraz więcej spraw się klaruje, mogę się dołączyć?

Czego chcecie się dowiedzieć ode mnie o mnie?
Witaj
no wszystko Ile jestescie razem, jak zareczyny, jaka data, co załatwione )

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości