|
Notka |
|
Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Teściowa to "SKARB"
Witajcie,
Pomyślałam sobie, że może podzielimy się tutaj swoimi przejściami, tymi dobrymi i nie, z teściowymi, czy też z teściami. Ja niestety trafiłam na tą złą teściową. Zaczęło się od przygotowań ślubnych. Na początku naszego związku do rany przyłóż. Nawet 8 miesięcy roku przed ślubem powiedziałam mojemu R, że jak będziemy mieć dziecko to prędzej zostawię je z teściową niż z mama, bo nie wyszła z wprawy (ma syna 8 letniego). A więc wszystko zaczęło się od ślubnych przygotowań. Wesele robiliśmy sami. Moi rodzice dali nam przed weselem prezent, żebyśmy mieli wystarczająco dużo kasy na organizacje, jak ONA się o tym dowiedziała to od razu też sypnęła ![]() ![]() ![]() ![]() Piszcie jakie Wy macie doświadczenie z teściowymi, nie poczuje się sama ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Teściowa to "SKARB"
Powiem Ci, że ja niestety mieszkam z teściową i też nie ma za ciekawie... Powiedziała, że ona wydała wystarczająco dużo na ślub córki i synowi to na ślub kupi tylko alkohol i ewentualnie napoje... To nie było miłe ale na szczęście ślubu jeszcze nie planujemy. Dla mnie mieszkanie z teściową to masakra ona w ogóle jet dziwna. A mówi się, że to facet ma zawsze tą złą teściową. Moja mama dla mojego Tż i dla mnie jest wsparciem, zawsze nam pomoże a teściowa to tylko marudzi "to byście zrobili a tamto nie zrobione" a sama siedzi cale dnie przed tv (tak od 13, jak z pracy wróci) i nawet nie raczy pozmywać po sobie a my ciągle robimy to za nią... Niczego nie docenia i ciągle chce więcej. Jednym, słowem masakra.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Tak, teściowa to skarb, trzeba ZAKOPAĆ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja nie mam żadnych przykrych doświadczeń z Teściową chyba.. Hmm może były jakieś sytuacje, ale przeszłam nad tym do porządku dziennego...
Autorko wątku, chyba jesteś bardzo negatywnie nastawiona do teściowej ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
To rzeczywiście nie ciekawą masz sytuację. Współczuję, bo teściowa chcąc czy nie chcąc będzie zawsze w pewnym stopniu obecna w twoim życiu, nie da jej się tak po prostu wykreślić. Myślę, że twój partner powinien poważnie porozmawiać z mamą, bo wydaje mi się, że tylko on może mieć na nią jakiś wpływ.
Ja na szczęście teściową mam w porządku, jest dla mnie bardzo miła, prawi mi komplementy, każe mi dzwonić gdy pokłócę się z jej synem (choć oczywiście nigdy tego nie robię, bo nie chcę sprawić jej przykrości). Ale znam z opowieści koleżanek te "złe teściowe", i rzeczywiście częściej bywa chyba tak że to od strony chłopaka jest gorsza teściowa, bo synek to takie oczko w głowie mamusi... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Bo to JA jestem najważniejsza ! ! ! regeneruję włosy - start 11.11.11 Ewka i nie tylko ![]() - 25 kg ![]() Edytowane przez the rock Czas edycji: 2013-03-14 o 10:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wychodzę z założenia, że to jednak Mama mojego męża i jest dla niego niemniej ważna niż moja dla mnie...
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiesz jeśli masz dobrą teściową to możesz sobie wychodzić z takiego założenia. Ja swoją traktuje jak Mame bo tak się zachowuje i sama traktuje mnie jak córkę ![]() ale niestety nie każda kobieta ma to szczęście i trafiają się i jędzowate teściowe. Więc nie widzę wtedy powodu traktować kogoś jak Mame gdy ona traktuje mnie jak szmatę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Szczerze dziewczyny to przed dwa lata małżeństwa mogłabym wyliczyć na palcach jednej reki powiedzianej do niej słowo mama. Nie potrafię.
Jest tylko jeden plus tej sytuacji, dzięki teściowej zaczęłam dużo bardziej doceniać swoją mamę i dużo mocniej się z nią zaprzyjaźniłam. Ona jedyna mnie rozumie, bo też miała taką teściową. Teściowa to SKARB trzeba zakopać ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
A moja teściowa to prawdziwy Skarb, poważnie. Jest troche ciekawska, ale ona chce tylko wiedziec i nic wiecej. Pozatym, no ja jako synowa moge zawsze na nia liczyć. Nawet bardziej niz na wlasna mamę. Zawsze mogę zostawić u niej dziecko, i nigdy nie marudzi, pozatym jest na prawdę tolerancyja, nigdy nie powiedział mi że coś powinnam zrobić, ewentualnie może doradzić, ale zaznacza że nie musze kierować się jej zdaniem. Kiedy bylismy w ciężkiej sytuacji finansowej, pomogła ile mogła.
Mam nadzieje że to sie nie zmieni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale nie będę się chwalić by się dziewczynom przykro nie zrobiło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
A moja teściowa, to głupia małpa- musiałam to napisać. Przed ślubem, była milutka, dobra, super. Potem dopiero zobaczyłam maskę i ten fałsz. Potwór.
Wybierz mężczyznę, który będzie niszczył twoją szminkę, a nie tusz do rzęs. Zawsze trzeba działać, źle czy dobrze, okaże się później, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania, czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Ooooo tak, Teściowa to "skarb" - zakopać w środku lasu i głęboko w szczelnie zamkniętej puszce.
Dla mnie moja "teściowa" nie istnieje. Dla mnie to jest obca osoba. Egoistyczna, bez kultury, chamska osoba. resztą jak część jej rodziny. Oj dużo mogłabym opowiadać o niej.. Także dziewczyny wiem co czujecie.. Żałuje tylko ze żona mojego teścia już nie żyje. Choć też miała swoje za skórą była by o wiele lepszą teściową. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj chce bym mowila na jego mame po imieniu. Ale tego nie robie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oczywiście jak na razie
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
ojaaaaaaa.......... jaka masakra.............. i to "ONA" jest swietne, hehe... wiesz co u mnie w rodzinie tez mnostwo docinkow na temat dzieci, ja to od razu je tak stłamsze jak cos slysze na ten temat, np: "to nie twoja sprawa, nie wtracaj sie, moje zycie, moje ciało, moje sprawy" i przewaznie to wystarcza... a co do tekstow o przytyciu masakra.... ale moja ostatnio wspaniałomyslnie zadzwoniła do mnie i pierwsze co powiedziala to: "a schuuuudlam czy przytyłammm?" złosliwym glosem, uż to wredne baby sa.......
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.