|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
BAN stały
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
|
|
|
|
#2072 |
|
Zadomowienie
|
Ja siedziałam w lodówce, zjadłam dwie bułki jedną z dżemem truskawkowym drugą z chrzanem
miałam tylko problem czy lepiej słodkie zagryść ostrym czy ostre słodkim
|
#2073 |
|
Zadomowienie
|
Mamuski,jak zasypiaja Wazszw maluchy, bo moja najczesviej przy cycu
|
#2074 |
|
Rozeznanie
|
Iffonka, nie było Ci zimno?
![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Ewa, moja w dzień zależy, ale w nocy (na szczęście) tylko przy cycu. Nie wyobrażam sobie usypiania, prędzej bym sama zasnęła.
|
|
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie usnie o 12 jak zwykle jeju nic sie dzis nie pouczylam pinknie. ;] loooo chrzan fuj:d
|
|
|
#2076 |
|
Zadomowienie
|
Troszkę
ale czego się nie robi dla jedzeniaJa też nie ale po prostu nie mam kompletnie głowy do tego. Boję się strasznie co to będzie w sobotę. Ja przed ciaża też mówiłam fuj ale od 7 miesiąca jestem od niego uzależniona.
|
#2077 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
Ewa, moja różnie - zależy od humoru. Raz przy cycu (w nocy zazwyczaj przy cycu), czasem przy smoku, a czasem muszę jej pośpiewać albo tatuś musi ją ponosić.
Pamiętam, jak w ciąży narzekałyśmy na zapach kosmetyków BabyDream dla mamuś... Dziś wyjęłam z szafki balsam do kąpieli i zakochałam się w jego zapachu. Co za głupota hormonalna.
|
|
|
|
#2079 |
|
Rozeznanie
|
I co? Nie będzie walentynkowego bobaska?
|
|
|
|
#2080 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze, a moka smoka chyba nie chce, tzn.dalismy jej kilka razy ale cmoka, cmoka i wypluwa, wiec chyba jednak sie wstrzymamy i poki co usypiam cycem lub na raczkach, ewentualnie u taty na klacie
|
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...910799721.html Mała ją uwielbia, to jej "przyjacioły" . Smieje sie do niej potrafi całe 40 min lezec i ja ogladac.
|
|
|
|
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takze dziekuje ![]() Ufff, namowilam TZ na Maca, nawpychalam sie frytek i jestem szczesliwa Baaardzo walentynkowe wyjscie to bylo
|
|
|
|
|
#2083 |
|
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2013-02-15 o 00:18 |
|
|
|
#2084 |
|
Rozeznanie
|
A jutro (tzn. już dziś), w ramach prezentu rocznicowo-walentynkowego, wybieramy się z tżtem po becikowe + rodzinne. I potem mamy zamiar poszaleć na sklepach.
Mam nadzieję, że na chrzciny coś zostanie.Dobranoc! |
|
|
|
#2085 |
|
BAN stały
|
hmm..nie mogę spać, bo...mam skurcze....
od 22 się zaczęły. są nieregularne, co 8, 10, 9 minut. Przed chwilą były co 2 minuty...ehhh... Czekam...tylko sama nie wiem na co i jak długo mam czekać ![]() Ja wiedziałam, że nie będę wiedziała czy tu JUŻ czy jeszcze NIE JUŻ |
|
|
|
#2086 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Cytat:
Cytat:
Bedzie dzidzia! MAM PYTANIE:Czy jak karmicie w nocy to przebieracie dzidzie przed czy po?Moja czesto kupka podczas jedzenie i usypia przy cycu,ale jak ja przewijam to sie wybudza i marudzi.Najchetniej to bym ja z kupa kladla.
OLA 04.02.2013 r. 2500 g, 48 cm HANIA 19.08.2017 r. 2800 g, 51 cm Edytowane przez maluchna30 Czas edycji: 2013-02-15 o 01:51 |
||
|
|
|
#2087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje że akcja rozkręciła sie na dobre a rano otrzymamy czerwonego newsa
|
|
#2088 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cześć mamusie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja się musiałam zadowolić:czekoladkami Milka, czekoladą, Kinder bueno, chipsami paprykowymi i lodami bakaliowymi z Michaszkiem ![]() Cytat:
bardzo mocno ![]() ja miałam dziś rano stresa. Coś ze mnie poleciało, ale po głębszych oględzinach to nie były raczej wody... Mam taką nadzieję, teraz siedzę z gołym tyłkiem i czekam czy nie będzie tego więcej... Jak się u Was polały wody? I w jakiej pozycji leci ich najwięcej? |
||||
|
|
|
#2089 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ------------------- WIeczorem marud, i chyba jej sie moje jabłko nie podobało, że zjadłam - bardzo dużo bączków :/ na szczęście usnęła mała o 22:30 mniej więcej, a potem szok - ja się o 2 obudziłam a dziecko śpi dopiero o 3 jadła...Piszecie o karuzelkach - marzyła mi się taka jakaś fiszerprajsowa, ale stwierdziłam, że coś innego zrobię szydełkiem, w kolorach czarno-biało-czerwonych (najbardziej widoczne na tym etapie i pobudzające), jakieś kulki, kwiatki i powieszę. Tu znajoma robiła, ale ona obszydełkowała stelaż karuzeli takiej taniej plastikowej:http://kropkinadi.blogspot.com/2012/...la-mobila.html |
|||
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak tam ilkas
![]() Ooo, nancy, ja nie wiem jak z tymi wodami, ale fajnie by bylo gdyby to bylo JUZ
|
|
|
|
#2091 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39244223]
Podłośc ludzka nie zna granic! powinni tego zabronić ![]() [/QUOTE] bardzo przepraszam, biję się w pierś ![]() no niby fajnie by było ale jak zobaczyłam minę męża (akurat szykował się do pracy) to sama się przeraziłam |
|
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
Ewa, moja niunia n apoczatku tylko przy cycu usypiala a teraz to roznie
Ilkas czekam na czerwona wiadomosc
|
|
|
|
#2093 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() bo te nasze bobaski to dbaja o rodzicow i postanowiły pozwolić im spokojnie spędzić ostatnie samotne walentynki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
w takiej kolejności jadłaś ?:P![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
ilkas jednak wykorzystanie meza pomoglo czekamy na newsy ![]() ja tez przewijam przed jedzeniem w nocy a jak je nie zawsze zrobi kupke natomiast tez tak jak u Szaji ulewacz jest wiec wole w ta strone dzisiejsza noc znowu kiepska ;/
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
Zapytanie mam
Póki nie odejdzie czop, to nic się nie powinno wydarzyć, tzn rozkręcić?? Bo mam dzisiaj silne bóle w podbrzuszu+ takie straszne twardnienie brzucha (skurcze?) i nie wiem czy panikować. Czuję główkę Małej na górze, więc się przez te trzy dni nie wysiliła do przekręcenia, ale... mój lekarz nie wpisał mi w karcie ciąży wskazania do cc. Jakby się coś działo to zrobią mi usg w szpitalu??
|
|
|
|
#2096 |
|
Konto usunięte
|
Niekoniecznie czop musi odejść, mnie wypadł na porodówce, a w domu mi się skurcze zaczęły, rozwarcie i skracanie szyjki, plamiłam śluzem na czerwono.
|
|
|
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
tak, dokładnie w takiej
w majtach mam już sucho więc może jeszcze to nie będzie dzisiaj... aczkolwiek ponawiam pytanie, co do tych wód, ile? jak? gdzie? ![]() Cytat:
a masz ustaloną datę cc? Myślę, że usg Ci zrobią, szczególnie, jak od wejścia będziesz krzyczeć że masz ułożenie inne niż główkowe. |
|
|
|
|
#2098 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39244798]Niekoniecznie czop musi odejść, mnie wypadł na porodówce, a w domu mi się skurcze zaczęły, rozwarcie i skracanie szyjki, plamiłam śluzem na czerwono.[/QUOTE]
Z tego co mi tłumaczył lekarz, to mi rozwarcie nie powinno się robić bo pupcia, która jest na dole jest za miękka,żeby napierać na szyjkę... To skąd te bóle?? nic już nie rozumiem.. ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
Wstępnie mam, na 25 lutego,ale termin om mam na 27 lutego i boje się że coś zacznie się wcześniej... |
|
|
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a regularnie boli Cię ten brzuch? Czy tylko tak pobolewa? Wiesz kobiecy organizm to zagadka, może teoretycznie skurczy nie powinnaś mieć ale macica i tak przecież jakoś przygotowuje się do porodu, przecież ona nie wie, że będziesz miała cc, musi jakoś dawać znać, że do porodu niedługo. Kiedyś kobiety nawet nie wiedziały w jakich pozycjach ich dzieciątka są ułożone i jakoś musiały się skapnąć, że rodzą. Tak mi się wydaje... |
|
|
|
|
#2100 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39244223]Obudzi się, przewijam a potem olewam bo moja ulewa i jakbym przewijała to razem z pięknym rzygiem ![]() Ooo trzymam kciuki ![]() Podłośc ludzka nie zna granic! powinni tego zabronić ![]() ------------------- WIeczorem marud, i chyba jej sie moje jabłko nie podobało, że zjadłam - bardzo dużo bączków :/ na szczęście usnęła mała o 22:30 mniej więcej, a potem szok - ja się o 2 obudziłam a dziecko śpi dopiero o 3 jadła...Piszecie o karuzelkach - marzyła mi się taka jakaś fiszerprajsowa, ale stwierdziłam, że coś innego zrobię szydełkiem, w kolorach czarno-biało-czerwonych (najbardziej widoczne na tym etapie i pobudzające), jakieś kulki, kwiatki i powieszę. Tu znajoma robiła, ale ona obszydełkowała stelaż karuzeli takiej taniej plastikowej:http://kropkinadi.blogspot.com/2012/...la-mobila.html[/QUOTE] Mój nie pozwoli mi się po przebudzeniu przewinąć. Jest taki wrzask o cyca że masakra. Karmię go najpierw, a jak się udaje to robimy małą przerwę na przebranie. Jak się nie uda, to po jedzeniu. Czasem się nie obudzi, ale jak tak, to daję jeszcze na chwilę cyca i zasypia. Bardzo mi się takie szydełkowe twory podobają. Nie mam czasu niestety na to, ani chęci. Ostatnio życie toczy się wokół dziecka, gotowania. Do tego jeszcze drobny remont. Wczoraj zaskoczyła nas położna a w domu burdel Przepraszałam ją, a ona mnie pocieszała, że mam odróżnić bałagan od brudu i się nie przejmować wcale. Pytałam ją o spacerki, kiedy z młodym wyjść po tej chorobie. Powiedziała, że jak będzie ładna słoneczna pogoda. Wcześniej mamy wietrzyć pokój i wprowadzać do takiego ochłodzonego dziecko, żeby przyzwyczaić je do zmiany temperatury.Chyba zrobię na obiad makaron z sosem pomidorowym, takie a`la spaghetti. Bardzo mi się chce normalnego jedzenia. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

miałam tylko problem czy lepiej słodkie zagryść ostrym czy ostre słodkim

6 5 4 3 2 1

mam nadzieje że akcja rozkręciła sie na dobre a rano otrzymamy czerwonego newsa