|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
Cytat:
![]() |
![]() |
#2852 |
Rozeznanie
|
witam się...
Dziewczyny co sądzicie o tym laktatorze... http://allegro.pl/laktator-philips-a...015799605.html proszę was, wypowiedzcie się. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2853 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam takie spadki sił. W momencie nie mogę złapać powietrza i muszę siadać lub nawet się kłaść. Ostatnio gin mówił że to przez ucisk na przeponę. Dziś mamy wizytę więc znów temat poruszę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2854 | ||
Zakorzenienie
|
cześć
![]() ja się witam w 38 tyg .... ![]() i nadal nic nie mam aby się spakować .... oj dziewczyny ...nawet nie chce znowu marudzić ...... napiszę tylko ,że wczoraj miałam tak zły dzień ,że dziwię się że żyje .... już sama się zastanawiam jak to możliwe ? w nocy z wtorku na śr. spałam kilka godzin a wczoraj z śr na czw. nic - ani minuty a wczoraj dodatkowo cały dzień na nogach nie licząc siedzenia w aucie ,w domu na kolanach ,po drabinach i takie tam -bo kupiłam dzieciakom parę mebli dodatkowo i trzeba było sprzątać ,ustawiać ... i przez całydzień zjadłam tylko śniadanie bo nie miałam czasu sobie zrobić (zrobiiłam tylko kubie i ninie) , i wiecie co ? - moje przemyślenia w nocy ..... gdzie jest jeszcze jedna torba z ciuchami ??? rano wstałam i przeszukałam wszystko ,zadzwoniłam do innych czy przypadkiem nie mają .... no i nic ..... nie mam żadnych czapek ,kombinezoników itp.... więc ja niby spoko bo wszystko gdzieś jest a teraz jakby się zaczęło to nie mam dla małego nic ciepłego ...... dzisiaj cały dzień zajęty a jutro ur.niny i goście ... kiedy mam coś zrobić? do tego kłócę się z tż .... I to skrót -duży skrót mojego fatalnego dnia albo dni ...... a wszyscy mnie wkurzaja spotykając mnie i zaczepiając "no.no zaraz się zacznie -brzuch taaaak nisko ..... " potrzebuje wydłużenia doby ..... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dzieki ![]() dzieki ![]() ![]() Cytat:
![]() czuję ,że mam móżg większy od głowy ...strasznie napięcie ....
![]() |
![]() |
#2855 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2856 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Firma porządna. Podobno jest super, i najważniejsze tani. Ręczne podobno są OK.
![]() |
![]() |
#2857 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2858 |
Zakorzenienie
|
+ 10
![]() ![]() aż mnie zaskoczyło i szybko liczyć zaczęlam ![]() jesteś niesamowita... tyle Ci powiem. nie wydlużenia doby, tylko realnej pomocy w ciężkim momencie....
![]() |
![]() |
#2859 | |
Zakorzenienie
|
z tej
![]() Cytat:
![]() ![]() I ostatnio tylko o co się kłócimy to właśnie o fajki przedwczoraj też mu dogadałam i obraza na dobranoc no ale już nie poszedł na ani jednego papierosa. No ale co mam się cały czas z nim kłócić i mu dogadywać, a jak przegnę to zacznie więcej palić więc już stopniowo. Ale mam sposób po prostu siedzę w innym pokoju i jak chce żebym przyszła do niego to ma wywietrzyć i nie palić, albo sam przychodzi do mnie do sypialni. Dragusia88 o nie nie moja droga zostaje Anielka ja już mam różową gondolę do wózka różowe ciuszki i pościel pod dziewczynkę nie może nam numeru wywinąć... i pokoik dla dziewczynki zaplanowany. U tego wczorajszego lekarza co byłam to on na nfz przyjmuje sprzęt też miał taki nieciekawy tz nowy widać ale nie jakieś ![]() ![]() Choć nie powiem że nie nachodzą mnie wątpliwości i co wizytę każę sobie potwierdzać tydzień demu była 100% dziewczynka ![]() Ale fakt póki co u nas na wątku wszyscy lekarze nie omylni nikomu się nie zmieniła płeć dzidziusia.
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka ![]() Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2013-02-15 o 09:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2860 | |||
Kniaginia
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nestelle, mam nadzieje, że dziś masz już lepszy humor. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2861 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() za 38 ![]() ostatnio jak przyszłam do znajomej to jej mąż mi otwiera i mówi do mnie "wejdzcie " . ale mnie to rozbawiło - mnie i mój brzuch ![]() kasia - ja poproszę jakiś kawał może będzie mi lepiej ..... ![]()
![]() |
#2862 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem czy robi sie dzieciom badania krwi w tym wieku - czyli po tym bezpiecznym, pewnym jak tu pisza okresie do 4 misiaca zycia. Bo potem jak pisza zaczyna sie juz rozjezdzac. Jesli nie robi sie tych badan, to w zasadzie, jezeli dziecko jest w dolnych widelkach wagowych lub poza nimi, to moze dlatego uznala, ze powinno sie cos tam dodawac prowizorycznie. Dobra podalam artykul, uwazam, ze przydatny, zrobicie co chcecie ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2863 |
Zakorzenienie
|
maria28 wg innego lekarza niepewna była jego mina takie "noo oo , że niby tak noo" ale jak już wyżej pisałam też wydawało mi się że ma gorszy sprzęt może nowy ale to nie to samo z resztą jakiś taki nierozmowny ale jak się spytałam czy co zmienia się on że to tak nie jest i nie wiem dowiem się na 8 marca ale miałam już 4 potwierdzenia dziewczynki ostatnią tydzień temu więc wątpię żeby w chłopca się zmieniła jezusiuu choć jak kupowałam gondolę to 10 razy się pytałam w innym oddziale sklepu czy w razie w wymienią jakaś do końca pewna nie jestem
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka ![]() Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2013-02-15 o 09:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2864 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2865 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=pani22ka;39245910je steś niesamowita... tyle Ci powiem. nie wydlużenia doby, tylko realnej pomocy w ciężkim momencie....[/QUOTE]
..... nie nie jestem niesamowita tylko muszę ale pierwszy raz to przyznam głośno - w obecnej chwili mi ciężko . a pomoc by się przydała ..... do tego jestem na l4 ale firma pod domem więc stos papierów czeka na poprawki ...bo nie potrafią faktur prawidłowo wypisywać .... ![]() a mąż mi sypnął tekstem takim (teraz pewnie żałuje )że ręce opadają - wierzcie mi ...ale nie napiszę tego bo wstyd nawet większy niż opowiadanie o lodach .... ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- ja mam 2 cm .nie wiem dlaczego tak ale w poprzedniej tez tak miałam .....
![]() |
#2866 | |
Zakorzenienie
|
bmma
![]() Nestelle ![]() ![]() a gdzie Strippi wlosy farbuje czy rodzi a my nic nie wiemy ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2867 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2868 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Otwieram dziś gazete krakowską z początku lutego i patrze na dzieciaczki a tam pierwsza dziewczynka 5120g 62cm ![]() to tak do wczorajszej rozmowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a pampersy znów aż tak często nie przemakają... ceratka potrzebna mi tylko po to jakbym chciała małemu wietrzyć pupkę bo wtedy faktycznie lubią robić siusiu co do kwietnia to mi chodziło głównie o emocje, ale patrząc dalej to i tak pierwsze 2-3tyg siedzisz w domu więc też wyjdziemy około kwietnia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2869 | |
Zakorzenienie
|
masz termin dzień po mnie więc aż 10 tygodni różnicy między nami nie może byc hehe
![]() Cytat:
![]() i wydłużenia doby życzę albo raczej czyjejś pomocy ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2870 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2871 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nestelle ja czasem sobie myslę, czy Ty jestes prawdziwa czy jakis superbohater z bajki tylko nam sie nie przyznajesz? Nie wiem jak Ty to wszystko ogarniasz? czapki z głów! Laski spotkałyście sie z czymś takim jak zostawianie czegos w szpitalu? Osttanio taka kuzynka mnie pyta, co sie wLublinie zostawia w szpitalu...Ja w ogóle nie mogłam ogarnąc o co jej chodzi, a ona (rodziła w Krasniku-małe miasteczko pod Lubliniem-szpital nie ma zbyt dobrej opini raaczej) że z każdym dzieckiem, to połóżne mówiły, co ma zostawic w szpitalu przy wyjściu, np. paczkę pieluch, rożek lub tp. Tak jakby w podziekowaniu za poród, czy dla innych matek potzrebujących?Nie mogłam zrozumiec dla kogo to i z jakiej racji!Musze ją aż dopytac, co to za dziwny zwyczaj. Ale kidys w wiadmosciach mówili o jakims szpitalu, że wywiesili kartke, ze zamiast czekoladek czy kwiatów dla personelu, zeby pacjenci jak chcą kupowali własnie i tu była lista: reczniki toalteowe, papier, termometry itp-bo szpital był w złej kondycji finansowej..... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2872 |
Zakorzenienie
|
Nestelle
![]() ![]() powiem tak ja chyba muszę zacząć udawać że źle się czuję bo jak tż widzi że latam skaczę wszystko robię o pomoc go nie proszę bo ja tak zawsze wszystko sama to on uważa że jest ok a jak byłam chora naprawdę i nie mogłam to dużo rzeczy robił tak więc muszę zacząć symulować chyba że nie daję rady no bo jak to możliwe że 5 minut temu skakałam po drabinie myjąc okna ehh tylko jak to zrobić jak ja nie umiem na tyłku usiedzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2873 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do tego brzucha to myślę, że mit. Zależy od diety, ulożenia dziecka, ilości wód, genów. Moim zdaniem nie ma reguły. Ja mam w pasie 102 (w poniedziałek zaczynam 9 miesiąc) i gdyby nie to, że mi tak powtarzają jaki to mam duży brzuch to bym tak o sobie nie myślała. Tzn. gdzieś to dzidzi musi się zmieścić ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nestelle: przesyłam strumień mocy! ![]() Miłego dnia kobietki! Trzymam kciuki za wizyty i gratuluje nowych tygodni ![]() ![]() Edytowane przez Villga Czas edycji: 2013-02-15 o 09:39 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2875 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2876 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2877 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2878 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj musiałam pojechać do pracy, bo szef prosił. F-ry korygujące powypisywali i się pomotali sami w tym ![]() ![]() Więc pracowałam wczoraj 3,5 godziny, od godziny 11. Mama mi mówi, żebym ich za wiele nie uczyła, bo będę tam zbędna... no niby fakt, ale oni wcale nie są tacy chętni do nauki. Dziękuję za gratulacje tygodni, już poprawiam ![]()
![]() |
![]() |
#2879 |
Rozeznanie
|
Dobra, przejrzalam posty, tak z grubsza
![]() strippi bede trzymac kciuki za weekend, bo Ty to chyba juz na wylocie ![]() ![]() I milego weekendu wszystkim ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2880 |
Zakorzenienie
|
klementyna1 u mnie w rodzinnej miejscowości jak byłam na stażu w szpitalu to wiem że kobiety płaciły od 200 do 1000 zł na szpital (pewnie to były opłaty za poród rodzinny, osobne sale) ale pisało że to datek na oddział ginekologocznno-położniczy. Prócz tego można było zostawić pieluszki, ubranka itp. bo niby w szpitalu dają szpitalne ciuszki ale przez brak pieniędzy w szpitalach gdyby nie te datki myślę że by nie mieli w co ubierać dzieciaczki. Choć zawsze można przynieść swoje ale słyszałam też że dlatego ubierają w "szpitalne" żeby później było hałasu jak "prywatne" ciuszki się zagubią.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.