|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4082 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Pers, dokładnie w tym roku wszystko zostanie Nam wynagrodzone
![]() Pani, miałam złe dni, bo fenoterol przestał mi działać, ale Dokrotek tydzień temu zwiększył mi dawkę Za tydzień schodzę z części leków, za 3 z całości i czekam![]() A Wy jak tam się macie? Też już tuż, tuż My kończymy się wyprawkować
|
#4083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli za 2-3 tyg święta??
|
|
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
Witka
![]() Panika Katka
|
#4085 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
od kiedy przedszkole? Dzień dobry!!! ?
|
|||
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4087 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
kajam się po kilku dniach nieobecności.. miałam / mam trochę gorszy czas... Pani tak bardzo się cieszę że jest wszystko dobrze Perse co za cudowne wieści ![]() Zeberko kuchnia mnie się bardzo podoba!!! Widać ogromny wkłada w jej zaplanowanie Kocurku trzeba wierzyć że jest dobrze!!! Odpędzaj złe myśli!!! Izunia super że Tż ma pracę Jeśli wiara czyni cuda trzeba wierzyć że się uda!!!! Agatko czyli zapowiada się miły wyjazd fajnie, zawsze to okazja żeby odpocząć od codzienności i zresetować się trochę Kiedy lekarz?Medi kochana nawet nie zauważysz kiedy będzie wrzesień. A studia po prostu trzeba skończyć, żeby się to nie ciągnęło za Tobą w nieskończoność.. z drugiej strony nigdy nie wiadomo czy wcześniej nie wydarzy się jakiś mały cud Lucy życzenia wszystko co najlepsze dla walentynkowej Emilki Measia ty jesteś szalona kobieta kilkanaście dni po porodzie a ty działasz na pełnych obrotach Dbaj o siebie Inutli biznes wypali??? i więcej nie pamiętam... Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2013-02-15 o 09:36 |
|
|
|
#4088 |
|
Wtajemniczenie
|
Obiecane:
Placek czekoladowy ze śliwkami kalifornijskimi Biszkopt: 6 jajek 1 szkl. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szkl. mąki 3 łyżeczki kakao Ubić biszkopt i upiec Masa: 2 szkl. mleka 1/2 szkl cukru 1 cukier waniliowy 4 żółtka 2 budynie waniliowe Ugotować budyń i ostudzić. Utrzeć 1 1/2 masła, dodać budyń i 6 łyżek tartej gorzkiej czekolady. Wyłożyć na biszkopt. (ja biszkopt zawsze ponczuję alkoholem, polecam, tym razem wiśniówką) 60 dkg śliwek kalifornijskich zalać wrzątkiem na 1/2 godz, odcedzić i wyłożyć śliwki na masę. polewa: 1/2 kostki masła, 2 gorzkie czekolady, 1/2 szkl kwaśnej śmietany, wszystko rozpuścić i nie gotować, wystudzić dodać rozpuszczoną w 1/2 szkl wody galaretkę czerwoną tężejącą, wymieszać i polać śliwki. W załączniku efekt: |
|
|
|
#4089 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4090 |
|
Zadomowienie
|
aaa
aaa ale to musi być pyszne... Maksi podziwiam że umiesz takie cuda robić ![]() Maksi dziękuję że pytasz.. Niby nic się nie dzieje.. tylko że to miał być tydzień porodu.. który się nigdy nie odbędzie i tak chodzę i myślę.. i myślałam że będzie mi jakoś łatwieJ to znieść, ale wcale nie jest.. to poczucie że niespełnienia mnie trochę przerasta.. i ta tęsknota za dziećmi.. ale wierzę, cały czas bardzo głęboko że i mnie się w końcu uda doczekać tego szczęścia ![]() No i chyba to wszystko co przeżywam odbija się na moim organizmie bo dzisiaj już 40 dc a @ brak. Ciąża wykluczona i nie wiem jak długo jeszcze czekać.. ? |
|
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
co zostało?
wstawiłabym efekt, ale nie wypada. slina mi sie toczy na klawiature.... Cytat:
ale musi nadejsc lepszy czas
|
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
Anitka wizyta dziś,,,,,Kochana przyjdą do Nas lepsze dni!! Musi wyjść w końcu słoneczko!! Wierzę w to!!
Maxi cóż za ciasto!! O ludzie!!
|
#4093 |
|
Zadomowienie
|
Agatek no to kciukam
![]() Dziewczyny wy jesteście ekspertki więc chciałam spytać czy prolaktyna lekko powyżej norm to źle? ja wczoraj robiłam kilka badań i przy okazji pierwszy raz ją zbadałam i wyszło 29 a norma do 25
Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2013-02-15 o 10:57 |
|
|
|
#4094 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A starania kiedy planujecie zacząć? Cytat:
Agatka masz wizytę dziś? o której? czego się spodziewasz? dziękuję, za komplementy skierowane w stronę mojego ciasta ![]() a co tam będę dobrą synową i upiekę szarlotkę dla teścia, bo lubi
|
||
|
|
|
#4095 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zatem nie ma co się bać...przekroczenie też nie jest wielkie a przyczyną może być drobnostka...np dotykanie piersi wcześniej przed badaniem, sex, zdenerwowanie cokolwiek....a nawet to że szybko szłaś do labu....ja bym powtórzyła jeszcze za jakiś czas ten wynik....---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- ) i ogólnie że będzie dobrze i piękne pęcherzyki wyhodowałam
|
|
#4097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam taki sam i zaszłam w 2 cyklu...nic nie zbijałam ![]() Witam sie....za oknem ciemno....buuu Głodna jestem, ale mam lenia ![]() Poza tym mam pingwina w lodówce..dopiero trzeba na zakupy jechać jak to przed weekendem ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
:rolley es:
|
||
|
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4099 | ||
|
Konto usunięte
|
Hej.
Cytat:
Ja sobie uświadomiłam, że do świąt jest niewiele ponad miesiąc. W zeszłe święta pochowaliśmy Synka... Niedługo będę musiała iść zamówić kwiatki na święta i na rocznicę. I mamy mszę za Małego. Dziś jakoś zimno. Naprawdę wcale nie będę płakać, jak już sobie zima pójdzie... Chciałam jutro jechać kupić nowy tapczan, ale nie dam rady, jestem jeszcze niepewna trochę jeśli chodzi o chorobę, więc to znów musi poczekać :/ Za to planuję zrobić keks w weekend. Wczoraj zrobiłam tiramisu i mi się przypomniało, jak to fajnie jest jeść deser, który samemu się zrobiło - a już dawno nie piekłam. ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
Ja w porównaniu z Tobą to mam zadatki na smażenie się w piekle :PTrzymam mocno!!!! |
||
|
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39246979]Hej.
Anitko Ja sobie uświadomiłam, że do świąt jest niewiele ponad miesiąc. W zeszłe święta pochowaliśmy Synka... Niedługo będę musiała iść zamówić kwiatki na święta i na rocznicę. I mamy mszę za Małego. Dziś jakoś zimno. Naprawdę wcale nie będę płakać, jak już sobie zima pójdzie... Chciałam jutro jechać kupić nowy tapczan, ale nie dam rady, jestem jeszcze niepewna trochę jeśli chodzi o chorobę, więc to znów musi poczekać :/ Za to planuję zrobić keks w weekend. Wczoraj zrobiłam tiramisu i mi się przypomniało, jak to fajnie jest jeść deser, który samemu się zrobiło - a już dawno nie piekłam. ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Ale jesteś dobra Ja w porównaniu z Tobą to mam zadatki na smażenie się w piekle :PTrzymam mocno!!!![/QUOTE] Perse..trudny czas przed Toba..ale ja widze ile zycia teraz w Tobie. Zmieniąś się..i nawet czasami żartujesz Masz przepis na Tiramisu dla ciezarnych?? Bo ja mam z surowymi jajkami....a zjadłbym..... |
|
|
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39246979]
Trzymam mocno!!!![/QUOTE] poproszę o duża dawkę
|
#4102 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#4103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana jesteś... a ciacho bajkowe... zachowany przepis na za pół roku
|
|
|
#4104 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak, tak, zmieniłam, mała nadzieja we mnie nadaje sens życiu, ale z drugiej strony ból po Dawidku pozostaje taki sam. Tiramisu ja robię zawsze tak samo, bo nie uznaję w kuchni nic surowego ![]() Łączę ubitą śmietankę (30 lub 36%) z mascarpone (w proporcji trochę mniej śmietanki czyli np. 250 g serka, 180 g śmietanki). Biszkopty moczę w kawie (wersja dla nieciężarnych: plus kilka kropel alkoholu). Wykładam formę biszkoptami, na to masa, na to starta czekolada Można posypać kakao, ale ja nienawidzę tego uczucia, jak mnie kakao zapycha przy jedzeniu i nie czuję nawet smaku ciasta. Proste jak drut, zajmuje 10 minut, a pychotka
|
|
|
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39247402]Tak, tak, zmieniłam, mała nadzieja we mnie nadaje sens życiu, ale z drugiej strony ból po Dawidku pozostaje taki sam.
Tiramisu ja robię zawsze tak samo, bo nie uznaję w kuchni nic surowego ![]() Łączę ubitą śmietankę (30 lub 36%) z mascarpone (w proporcji trochę mniej śmietanki czyli np. 250 g serka, 180 g śmietanki). Biszkopty moczę w kawie (wersja dla nieciężarnych: plus kilka kropel alkoholu). Wykładam formę biszkoptami, na to masa, na to starta czekolada Można posypać kakao, ale ja nienawidzę tego uczucia, jak mnie kakao zapycha przy jedzeniu i nie czuję nawet smaku ciasta. Proste jak drut, zajmuje 10 minut, a pychotka [/QUOTE]Wiem, że bół nie mija...sama płacze po nocach. To wraca cały czas wraca.. Czuje sie tak jakby kawałek serca mi ktos zabrał... Ja mam inny przepis, ale faktycznie Twój jest prosty i chyba sie skusze jutro na niego... |
|
|
|
#4106 | |
|
Wtajemniczenie
|
na razie jedyną, ale na horyzoncie widzę już drugą...
Cytat:
by wszystko się spełniło. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39246979] Ale jesteś dobra Ja w porównaniu z Tobą to mam zadatki na smażenie się w piekle :P[/QUOTE] e tam, taka znowu dobra to nie jestem. Czasem mam przypływy miłości ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39247402] Łączę ubitą śmietankę (30 lub 36%) z mascarpone (w proporcji trochę mniej śmietanki czyli np. 250 g serka, 180 g śmietanki). Biszkopty moczę w kawie (wersja dla nieciężarnych: plus kilka kropel alkoholu). Wykładam formę biszkoptami, na to masa, na to starta czekolada Można posypać kakao, ale ja nienawidzę tego uczucia, jak mnie kakao zapycha przy jedzeniu i nie czuję nawet smaku ciasta. Proste jak drut, zajmuje 10 minut, a pychotka [/QUOTE]tak samo robię,z tym, że daję bardzo dużo amarettto (pół ) i kilka kropel kawy szarlotka stygnie chłopcy na dole u babci, zabieram się za obiad.
|
|
|
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
Maxi
![]() Kathe widze Cię !! Pisz co u Ciebie?? Poporszę o duże kciuki! Zbieram się już....ale jajco chyba już bumło bo nie czuję Go tak jak z rana i przez ostatnie 2 dni...;/
|
#4108 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4109 |
|
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- do dra Ludwina 20 lutego, za tydzień ![]() Iza poslałam maila
Edytowane przez jana Czas edycji: 2013-02-15 o 13:15 |
|
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39246979]Za to planuję zrobić keks w weekend.[/QUOTE]
ja też. chyba jutro się wezmę, bo składniki już mam ale jakiegoś lenia złapałam. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39247402]Tiramisu ja robię zawsze tak samo, bo nie uznaję w kuchni nic surowego ![]() Łączę ubitą śmietankę (30 lub 36%) z mascarpone (w proporcji trochę mniej śmietanki czyli np. 250 g serka, 180 g śmietanki). Biszkopty moczę w kawie (wersja dla nieciężarnych: plus kilka kropel alkoholu). Wykładam formę biszkoptami, na to masa, na to starta czekolada Można posypać kakao, ale ja nienawidzę tego uczucia, jak mnie kakao zapycha przy jedzeniu i nie czuję nawet smaku ciasta. Proste jak drut, zajmuje 10 minut, a pychotka [/QUOTE]wygląda prosto, może się skuszę. ja nigdy nie robiłam tiramisu, u kogoś nie tykam z obawy na "surowiznę", i to nie ze względu na ciążę, bo przed też miałam jakieś obawy co do tiramisu. ___________ bry. jakoś nie mam humoru ostatnio. coś nie dogadujemy się z TŻ... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

Ale aktywnie śledzę Wasze losy

).

?

aaa ale to musi być pyszne...
i tak chodzę i myślę.. i myślałam że będzie mi jakoś łatwieJ to znieść, ale wcale nie jest.. to poczucie że niespełnienia mnie trochę przerasta.. i ta tęsknota za dziećmi.. ale wierzę, cały czas bardzo głęboko że i mnie się w końcu uda doczekać tego szczęścia 

A starania kiedy planujecie zacząć?
zatem nie ma co się bać...przekroczenie też nie jest wielkie a przyczyną może być drobnostka...np dotykanie piersi wcześniej przed badaniem, sex, zdenerwowanie cokolwiek....a nawet to że szybko szłaś do labu....ja bym powtórzyła jeszcze za jakiś czas ten wynik....