|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
), ale nie wiem co to znaczy Dodam że nie jem mleka krowiego ani żadnych jego przetworów, bo tak zaleciła pediatra z uwagi na krostki na twarzy malucha. Krostki zeszły |
|
|
|
|
#3182 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Karmisz piersią? Kupka ze śluzikiem jednorazowa? Jeśli tak to ja bym się nie martwiła. Mojemu tez się zdarzają raz na jakiś czas.
|
|
|
|
#3183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wcześniej mówili mi, że taka kupa to objaw skazy białkowej, ale jako że 1,5 miesiąca byłam na diecie beznabiałowej a kupy nadal takie były i teraz 8 dzień jem nabiał a kupy nadal takie są, to to raczej nie jest objaw skazy. Przynajmniej nie u nas. Jak wrócę od lekarza, to napiszę co mądrego wymyślił ![]() Najgorsze, że mój syn nie chce współpracować i jeszcze nic nie narobił dzisiaj. Ma czas do 14 Jak nie wezmę zasranego pampa to lekarz powie, że on musi zobaczyć jak to wygląda i że tak to mi nic nie poradzi :/
|
|
#3184 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie Żeruję na dobrze zarabiającym tżcie i zasiłku z zusu. Co dalej - zobaczymy ![]() Cytat:
Cytat:
Mogłaś popełnić jakiś jednorazowy błąd dietetyczny, jak będzie się powtarzać to dopiero zacznij się martwić. Cytat:
![]() Moje dziecko chce usnąć a nie może. No i znowu musiałam włączyć okap
|
|||||
|
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ufff, mamy z czym iść do lekarza ![]() A z tym okapem to uważaj, żeby jej za bardzo nie przyzwyczaić U nas gdybym chciała, to bym włączała suszarkę i 10 min. i mały by spał Ale po tym jak jedna dziewczyna na fb napisała, że jej znajomi mają 6-miesięczne dziecko i całą noc musi być puszczony z radia dźwięk suszarki, bo inaczej dziecko się budzi, staram się ograniczać i włączam tylko w ekstremalnych sytuacjach
|
|
#3187 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A tymi szumami to mój Tż najchętniej włączałby cały czas suszarę i muszę go stopować. ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Dzika_kaka, natchnęłaś mnie!!! Chyba jutro też ucieknę z domu...;-) |
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jaki zadowolony byl z siebie ze dziecko uspokajal pffff
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę z laurą do mojej mamy i sru do kosmetyczki
![]() będę pod wieczór buzka
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u nas teraz rządzi wózek, wstawiłam do mieszkania i mały w nim śpi bo tak to nie chce w dzie nawet trochę sie zdrzemnąc ciesze sie niezmiernie, bo córka nienawidziła wózka od maleńkiego
|
|
|
#3192 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie odpoczywania od dziecka to ja też wychodzę sama. Ale jak wracam to jestem zawsze taka stęskniona jakbym jej rok nie widziała.
Ostatnio jednak zauważyłam, że najbardziej lubię jak sobie jedziemy gdzieś w trójkę. Czyli robię to co chcę, a mała jest przy mnie. Nie mogę się doczekać aż będzie cieplej i będziemy sobie robić jakieś wypady poza miasto. Moja kuzynka, która urodziła niecałe dwa miesiące przede mną już była na nartach z mężem i dziećmi Już jadłam i było ok. Sam kebab to mięsko. Brałam z łagodnymi sosami. Jedyne co trzeba uważać to surówka z kapusty. Ale ja za pierwszym razem zapomniałam, że w środku jest kapusta i zjadłam. Cytat:
![]() Cytat:
Matkę to już rozpoznają po urodzeniu po zapachu dlatego pewnie z nami jest inaczej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Właśnie wszystko zależy co dziecko chce robić. Cytat:
A tak serio to nie mam pojęcia. |
|||||||
|
|
|
#3193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie powiem, bo ja ją trochę rozpieściłam jak byłyśmy teraz w szpitalu ale tak mi jej biednej było szkoda... za to w domu już stopuję, bo się potem skończy wiadomo jak... Właśnie w szpitalu była parka z córką 2 letnią, która zasypiała tylko przy cycku. To ją zaczęli odzwyczajać noszeniem na rękach
|
||
|
|
|
#3194 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Mam pytanko.Jak często kichają wasze dzieci?Boję się,że Mikołaja coś łapie.Kataru i gorączki brak.Tylko kicha i charczy.Nie wiem czy to sapka |
|
|
|
#3195 |
|
Wtajemniczenie
|
Mówiłam juz ostatnio ze mamy dziwnego pediatre prawda?
Ten czlowiek mnie denerwuje, jest tak specyficzny ze az nie umiem tego wam opisac ![]() W kazdym badz razie skazy nie ma Chyba tak po prostu moze byc na piersi.Potem nam tlumaczyl dokladnie jak inhalowac przy katarku, kaszlu suchym i mokrym. Moze sie komus przyda: przy katarku 2ml soli fizjologicznej podgrzanej nad goraca woda, 4-5 razy dziennie przez 2-3 minuty. Jak przez 3-4 dni nie przejdzie to do lekarza. Przy kaszlu juz trzeba leki dolewac do soli, mam zapisane jakie to jakby ktoras chciala to napisze. Tylko one i tak sa na recepte. I to tyle co sie dowiedzialam na wizycie, poniewaz... NFZ przewiduje 15 minut na kazdego pacjenta i musielismy opuscic gabinet Nawet go nie zdazyl zwazyc :/ Na moje pytanie czy mam sie zapisac na kolejna wizyte zeby go tylko zwazyl uslyszalam ze tak Zdenerwowal mnie i tyle. Chociaz z 2 strony racje swoje ma. No nic, i tak jak do poniedzialku mu katarek nie przejdzie to musze isc jeszcze raz.P.S. Nadal twierdze ze ten lekarz jest gejem
Tymcio 01.12.2012 Edytowane przez happy_eve Czas edycji: 2013-02-15 o 15:08 |
|
|
|
#3196 | |
|
Zakorzenienie
|
O w mordę ale mamy dzisiaj ruch na forum
Chyba wszystkie spacerują... Cytat:
No ale przynajmniej super, że nie musisz się już męczyć na tej nietrafionej diecie A co do inhalacji to nas w szpitalu inhalowali solą fizjologiczną, adrenaliną i jakimś pulmi cośtam. A w domu mam zalecenie inhalowania 2ml soli 2 razy dziennie. Ale nic mi nie mówili, żeby podgrzewać
|
|
|
|
|
#3197 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak będziesz szła zważyć to pamiętaj, żeby nie było to krócej niż 15 minut
|
|||
|
|
|
#3198 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mowisz ze gej to fajno ![]() Cytat:
![]() i maly kiedy zasypial tylko na piersi, ale jak odstawiaam to por prostu pryztulalam ilekko bujalam albo klepalam po pupcei odlatywal mala lubi sie wtulic na mom ramieniu i tez odlatuje a w nocy wystrczy z emnie czuje i juz zasypia bez chodzenia bo to chyba najgorsze, bo potem dzieciak coraz ciezszy.. takze Tomek na dzien dzisiejszy wystarczy ze sie lekko przytuli i zasypia w kazdym miejscu ![]() a kiedys musial byz zawsze szum, suszarkowy czy jakis tam ale teraz nie potrzebuje po prostu z tego sam wyrosl ![]() takze ja bym sie nie bala ze sie nie da odzwyczaic szkoda ze na mala tak nie dziala ![]() Cytat:
ludzi sie gapili jak na wariatke i w koncu sie przyzwyczail![]() ale szukalam zawsze dziur zeby troche trzeslo to wtedy cicho siedzial ![]() no i nie moglam stac nigdzie takze nie wiem co to znaczy siedziec podczas spacerku i czytac ksiazke w parku na przyklad kurcze musso zazdroszcze Ci tej pracy w domu szkoda ze nie mam talentu kiedys chcialam szyc, ale nie umiem niestety ![]() a pieniazki by sie przydaly........ Sola no nie ubilismy tej smietany moze to i lepiej
|
|||
|
|
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe czy można się zapisać na 2 wizyty jednego dnia
![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Kto wie - może z tej śmietany znowu by się kolejny Tomuś czy Matyldzia urodziła Ale takie ładne dzieci Wam wychodzą, że szkoda to zmarnować
|
|
|
|
#3200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak, z zegarkiem w ręku A raczej na ścianie. Weszliśmy 14.04 i musieliśmy wyjść 14.19 ![]() Tylko właśnie dziecko nie było rozebrane Nie było takiej potrzeby, bo najpierw gadaliśmy o kupkach a potem tłumaczył działanie inhalatora. Jakby się uprzeć, to dzisiaj to dziecko tam wogóle nie było potrzebne I pewnie, że następnym razem nie wyjdę zanim nie upłynie 15 minut! ![]() E tam fajno, to chyba przez to jest taki dziwny Też się nad tym zastanawiałam. Zobaczymy, jak małemu katarek nie przejdzie to pójdę w poniedziałek jeszcze, a jak przejdzie to już go nie będę tam ciągała. W następny poniedziałek mamy szczepienie, to może wtedy zdąży go zważyć Wtedy rozebrany przynajmniej będzie
|
|
#3201 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wymyslilam pogadam z moja mama i zrzucimy sie na netbooka dla malejznalazlam calkiem fajny samsunga za 900 zl mniej wiecej ![]() z windowsem o officem w neci posmiga, a i cos napisze i filmik z plytki odtworzy slabsze gierki tez pojda i mamusia bedzie zadowolona ![]() poreczny jest i maly powinna byz zadowolona moj syn wlasnie pokochal konika na biegunach ![]() dostal na roczek ale byl za wysoki dla niego, a teraz smiga na nim az milo i stwierdzilam ze kurcze najwyzej sobie nic nie kupie przez jakis czas a kupie mu rowerek biegowy ten za 480 zl, bedzie mial na dluzej, bo wieksza jest regulacja i potem siostra sie na niego zalapie ![]() jak on przesadzie sie na normalny ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale co bys chcial weekend sie zaczyna jak wroci Tz tez zmykam a co ![]() kurcze mleko mi leci , a mala teraz kima jeny jakie cisnienie jak z fontanny
|
|||
|
|
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też uważam, że dobry pomysł z tym zrzuceniem się. I tak jest to sporo jak na prezent komunijny. Ostatnio to komunia prawie jak wesele, gdzie młodzi są na dorobku i każdy grosz im się przyda. |
|
|
|
|
#3203 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem coś mu sie zbierze w nosku ale częściej to chyba coś wleci, może kurz
|
|
|
|
|
#3205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A orientuje się któraś czy po inhalacji można/trzeba odciągać glutki aspiratorem? Nie spytałam naszego super pediatry. Na moje oko to chyba trzeba odciągnąć jak coś jest, ale nie wiem w sumie, bo po inhalacji nosek jest tak fajnie nawilżony, a jak odciągnę to znowu sucho
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super że nie ma skazy
|
|
|
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz świetną laktację
|
|
|
|
|
#3209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo nasz lekarz ( ) kazał 3-4 dni i jak nie przejdzie to na wizytę, bo to znaczy, że inhalacje nie wystarczą.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.

), ale nie wiem co to znaczy
Dodam że nie jem mleka krowiego ani żadnych jego przetworów, bo tak zaleciła pediatra z uwagi na krostki na twarzy malucha. Krostki zeszły 

KACPER 7.12.2012, 3300, 56cm
Jak nie wezmę zasranego pampa to lekarz powie, że on musi zobaczyć jak to wygląda i że tak to mi nic nie poradzi :/

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

Adam 18.11.2012

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

super że nie ma skazy
Masz świetną laktację