Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-15, 10:13   #2971
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
chyba ją pogięło, że założę dziecku używane buty sprzed 30 lat
czemu nie

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 10:14   #2972
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez zielona191189 Pokaż wiadomość
Ja na walentynki nie dostałam nic,hmm tzn smska z zyczeniami bo tz za granicą..to mu napisalam co mi z zyczen,lepiej niech sie w koncu za mnie wezmie bo juz pajeczynami obrosła mi

a z tym chrzestnym to tak powiedzial ze sie chce zrzec bo jak poprosil mojego tzeta o byciechrzestnym dla jego dziecka to tz powiedzial ze z chęcią ale on ma slub cywilny wiec zyje w grzechu i juz raz probowal wyciagnac z parafii pozwolenie i ksiadz mu nie dał. I ten chrzestny sie obrazil i pow ze pojdziedo kosciola sie zrzec,wypomnial zabawki co mu kupil na urodziny,pow ze Oskar juz go nie interesuje,nic od niego juz nie dostanie i jak nie bedzie mogl sie zrzec to mam zapomniec ze przyjdzie na komunie Wysmial tez chrzestna Oskara ze kupuje prezenty po 20zl i stwierdzil ze robie mu na zlosc bo zapraszamy go na urodziny Oskara co rok i zawsze musi cos kupic Nie sadzilam ze ktos moze sie obrazic jak zostanie zaproszony na urodziny dziecka albo ja czegos nie kumam

korzystajac z okazji prosimy i klikniecie w podpisik
boszzzz ale typ, jak on mogł coś takiego powiedzieć mój chrzestny kubusia widział ostatnio na chrzcie...też dużo by gadać
Isia dzisiaj kończy 5 mcy, zaczynamy zabawę z glutenem

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 10:21   #2973
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona191189 Pokaż wiadomość
Ja na walentynki nie dostałam nic,hmm tzn smska z zyczeniami bo tz za granicą..to mu napisalam co mi z zyczen,lepiej niech sie w koncu za mnie wezmie bo juz pajeczynami obrosła mi

a z tym chrzestnym to tak powiedzial ze sie chce zrzec bo jak poprosil mojego tzeta o byciechrzestnym dla jego dziecka to tz powiedzial ze z chęcią ale on ma slub cywilny wiec zyje w grzechu i juz raz probowal wyciagnac z parafii pozwolenie i ksiadz mu nie dał. I ten chrzestny sie obrazil i pow ze pojdziedo kosciola sie zrzec,wypomnial zabawki co mu kupil na urodziny,pow ze Oskar juz go nie interesuje,nic od niego juz nie dostanie i jak nie bedzie mogl sie zrzec to mam zapomniec ze przyjdzie na komunie Wysmial tez chrzestna Oskara ze kupuje prezenty po 20zl i stwierdzil ze robie mu na zlosc bo zapraszamy go na urodziny Oskara co rok i zawsze musi cos kupic Nie sadzilam ze ktos moze sie obrazic jak zostanie zaproszony na urodziny dziecka albo ja czegos nie kumam

korzystajac z okazji prosimy i klikniecie w podpisik
O luuudzie trzymjta mnie

Skąd tacy ludzie sie biorą ??
Strzeliłbym w mu w dynie i niech spierdziela na drzewo podyndać

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Od kiedy wprowadzanie mm następne 2? Same czy po konsultacji z pediatra?
Sama wprowadze będe dodawać do jedynki po troszce dwójke zmniejszając jedynkę

Alanek spał dziś od 22:30 do 7, potem zjadł i 1,5 godziny sie pobawił stópkami i potem spaliśmy do 10tej cudnie!!!
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 10:23   #2974
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Cześć.
Cholera jasna ale się w☠☠☠☠iam z rana, dzwonie do zusu zeby się zapytać kiedy kase mi przeleją bo od pracodawcy zawsze miałam 15 a teraz to nie wiem jakie oni mają terminy do zasiłków a nikt nie odbiera
Standard

Jagódka
Stary 2013-02-15, 10:25   #2975
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Angel my wprowadzamy od 5 marca 2jke mleko chociaz znając mnie to pewnie już wcześniej zamienie jedną miarkę jedynki na dwójkę.
To od pobiedziaku mogłabym już mieszać czy poczekać? Bo kończy mi się pucha1 bebulonu i nie wiem czy kupić jeszcze jedną 1czy już 2

Jagódka
Stary 2013-02-15, 10:27   #2976
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
O luuudzie trzymjta mnie

Skąd tacy ludzie sie biorą ??
Strzeliłbym w mu w dynie i niech spierdziela na drzewo podyndać

Sama wprowadze będe dodawać do jedynki po troszce dwójke zmniejszając jedynkę

Alanek spał dziś od 22:30 do 7, potem zjadł i 1,5 godziny sie pobawił stópkami i potem spaliśmy do 10tej cudnie!!!
Super!

Jagódka
Stary 2013-02-15, 10:28   #2977
Iwa844
Zakorzenienie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

zielona nie mam pytań. Co za chrzestny!

Afternoon
ja też pomału myślę o pożegnaniu z laktacją. Tylko u mnie to jest świadoma decyzja, wiadomo że wracając do pracy nie odstawię dziecka od piersi z dnia na dzień bo nikomu to na dobre nie wyjdzie. Muszę to zrobić stopniowo. Gdyby nie praca to na pewno karmiłabym jeszcze długo. Narazie karmię jeszcze sporo bo 3 razy w dzien i 3-4 w nocy, do tego dochodzi obiadek, deserek i mm z kleikiem na noc, ale już czuję że tego mleka jest w piersiach dużo mniej. Chciałabym utrzymać laktację tak, by po powrocie do pracy karmić Alicję przynajmniej w nocy (będą takie dni gdy nie będzie mnie w domu od 9 do 20:30), ale czy to się uda? Czy piersi się przyzwyczają i nie będę miała z nimi problemu w ciągu dnia? Nie wiem. Szkoda mi tych chwil... lubię karmić...
A do picia szałwia i mięta bodajże też.
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 10:42   #2978
weronika_91
Zakorzenienie

ZIELONA biedny Oskar co za chrzestny mu się trafił. Jak on może w ogóle takie rzeczy zgadywać:/

Dziewczyny które kupują bebilon ten 800 g na jak długo Wam starcza?
Ja zacznę mieszać jedynkę z dwójka myślę że tydzień przed ukończeniem 6 miesięcy
Stary 2013-02-15, 10:43   #2979
Iwoncia81
Zakorzenienie

Alanek prosi o kliknięcie w podpisik
Stary 2013-02-15, 10:44   #2980
Katee27
Zadomowienie

Witam.
Kochane narazie usunęłam prezentacje z maila,bo musze wprowadzić tam małe poprawki,m.in.zamienić dzieci.Potem wstawie je obie.

Ostatnio mam ciężkie dni z Kubusiem,nie wiem,co w niego wstąpiło.Dziś noc znowu koszmarna.W dodatku zapomniałam go zapisać w pon.na szczepienie(u nas tak to działa)a jak zadzwoniłam miejsc nie było.No nic,pojedziemy w ciemnomoże nas przyjmie...

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 10:51   #2981
Dearlie
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Marzą mi sie zareczyny ostatnimi czasy
A wiesz, ze mi tez!

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość

Henio szalony zaczyna mi pełzać powoli! Dzisiaj pokonał z 20 cm
wow, niezły wyczyn

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Dziewczęta, co pić, szałwię, o ile dobrze pamiętam?

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość

Dziewczyny które kupują bebilon ten 800 g na jak długo Wam starcza?
Ja zacznę mieszać jedynkę z dwójka myślę że tydzień przed ukończeniem 6 miesięcy
nam wystarcza na tydzień

Cytat:
Alanek prosi o kliknięcie w podpisik
klik
Stary 2013-02-15, 10:51   #2982
maggie123
Zakorzenienie

KATEE PREZENTACJA JEST CUDOWNA! DZIĘKUJEMY

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 10:58   #2983
Sojka1990
Zadomowienie

Angel ,myślę że tak, Jagoda i tak mało mleka je z tego co pamiętam więc na pewno jej nie zaszkodzi ten tydzień wcześniej
Stary 2013-02-15, 11:20   #2984
m_moni
Zadomowienie

Byłyśmy na szczepieniu. Majunia była baaardzo dzielna
Waży 6400 i mierzy 66cm

Kajaja nasza pediatra też powiedziała, że za dwa dni po jabłuszku(które podaję od środy) mamy zacząć jeść zupkę dwuskładnikową, a po niej za 2 tygodnie podawać zupkę wielowarzywną.

Aha i pytałam o dodatkowe szczepienia czy można jeszcze zacząć, więc jeśli ktoś nie szczepił na meningo i pneumo, to po skończonych 6 mies. można zacząć, a na rota już za późno, ale podobno nie mam czego żałować

I powiedziała, żeby raczej nie podawać żadnych żelów przy ząbkowaniu, bo działają najwyżej przez godzinę,a jednak dziecko połyka tą chemię, która nie jest bez znaczenia. I gdyby bardzo płakała, to żeby podać panadol na noc.

Cytat:
Ja też dostałam piękne róże, chociaż walentynek nie obchodzimy nigdy

Ale na brzuszku? Bo Maja też sobie zrobiła spacerek, ale na pleckach, z maty doszła prawie pod łóżeczko

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Jeszcze w temacie walentynek
słodkie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dobry.
Boczus śpi a ja juz do papierów zasiadłam i tak spędzę dzień.

Z tej firmy, ale ja ma wersję leżaczka też i materiałową tapicerkę.

Ludzie mają dziwne poczucie humoru...
A nie możecie im powiedzieć co byście chcieli dostać?

Wstydziłby się frajer, Więcej bym go nie zaprosiła.
aaa szkoda gadać...wypłaczę się na klubie jak mnie tam z powrotem wpuścicie chyba się sama skasowałam
kliknęłam 'opuść klub'

Cytat:
nam teściowa niedawno przywiozła buty dla Leny po moim tż...

Katee już odpowiadam
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 11:33   #2985
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Hej dziewczyny,

Cytat:
Ja wczoraj miałam tak samo z Maksem. Byłam wczoraj u rodziców, nakarmiłam Maksa o 19 przejechałam autobusem 40 minut w którym Maks zasnął, wstąpiłam jeszcze do sklepu, przeszłam 20 minut spacerkiem do domu, wniosłam wózek po schodach czyli troszkę szarpania było przy tym, wjechałam na 9 piętro windą gdzie facet dość głośno gada piętra, weszłam do domu, przeniosłam dziecko na przewijak rozebrałam z kobinezonu, zmieniłam pieluchę położyłam Go do łóżeczka i nawet się nie obudził tylko spał do 8 rano a do tego kot latał jak pierdzielnięty i rozbijał się po kątach
Wow to miał bardzo twardy sen

Cytat:
Slodziutka!
Nie zapinasz jej w lezaczku? nie boisz sie, ze wypadnie?

U nas takie spania po spacerze były już dawno temu, aż Ci zazdroszczę!
Zaczęłam zapinać od kiedy widze, że coś takiego robi, chociaż nie zawsze bo zwykle jest pod moim okiem.

A co do spania po spacerze to raptem raz się przytrafiło i pewnie nie prędko będzie następny raz

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
No to i ja się przyłączę. Hehe, ze zgaszaniem światło to samo Ale jak mały śpi to się stara, choć różnie to wychodzi. Ja potrafię wiele rzeczy zrobić bezszelestnie, a faceci widać mają odwrotnie. Jak w wielu sprawach. Ja się np wkurzam, bo co rano wycieram blat w kuchni, bo jest zachlapany kawą, jak ją zalewa to nie poczekać aż z czajnika para pójdzie, tylko leje z chlupotem aż bryzga naokoło, matko...
No faceci są zdecydowanie mniej delikatni, nie mają takiego wyczucia. Ja po moim zwykle sprzatam gacie i skarpetki rano...
A już najgorsze dla mnie jest jak zostawi woreczek po herbacie w zlewie... nie znosze tego, nie sprzątam tego po nim pomimo, że mi to przeszkadza. Gacie ok, ale tego woreczka nie tknę
Stary 2013-02-15, 11:37   #2986
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Od kiedy wprowadzanie mm następne 2? Same czy po konsultacji z pediatra?
wprowadzę sama zaraz po skończeniu 6 miesiąca.

Cytat:
Dzień dobry

A ja już prawie nie mam mleka w dodatku te resztki , które ściagam i tak idą do zlewu, bo Filip ich nie chce ściągam więc raz dziennie to co tam zalega , wylewam i żegnam się powoli z laktacją tłumaczę sobie, że karmiłam 5 miesięcy, że to długo, że nie każdemu to było dane, ale i tak smutek jest...to chyba pierwszy klimat separacyjny w symbiozie matka -dziecko, przyjdą następne, typu powrót do pracy, przedszkole... z tego smutku mąż mnie wczoraj namowił na piwo, dziwnie smakowało po ponad roku przerwy, w dodatku małe piwo sprawiło, że czułam szum w głowie, co się nigdy przedtem nie zdarzało no i zjadłam sobie mega ostrą pizzę, której przez te miesiące nie mogłam, dogodziłąm podniebieniu.

Nisia, Twój pomysł z pieluchą sprawił, ze nasze kąpiele wróciły do normy, dzięki wielkie
ja nic nie piłam i laktacja sama ładnie zanikła. z dnia na dzień ściągałam coraz mnie, tylko tyle by piersi trochę opróżnić i za tydzień było po wszystkim.

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość

Afternoon
ja też pomału myślę o pożegnaniu z laktacją. Tylko u mnie to jest świadoma decyzja, wiadomo że wracając do pracy nie odstawię dziecka od piersi z dnia na dzień bo nikomu to na dobre nie wyjdzie. Muszę to zrobić stopniowo. Gdyby nie praca to na pewno karmiłabym jeszcze długo. Narazie karmię jeszcze sporo bo 3 razy w dzien i 3-4 w nocy, do tego dochodzi obiadek, deserek i mm z kleikiem na noc, ale już czuję że tego mleka jest w piersiach dużo mniej. Chciałabym utrzymać laktację tak, by po powrocie do pracy karmić Alicję przynajmniej w nocy (będą takie dni gdy nie będzie mnie w domu od 9 do 20:30), ale czy to się uda? Czy piersi się przyzwyczają i nie będę miała z nimi problemu w ciągu dnia? Nie wiem. Szkoda mi tych chwil... lubię karmić...
ja tak karmiłam ponad miesiąc, w dzień mieszanka a w nocy tylko pierś.
pewnie trwało by to dłużej ale sama zdecydowałam się by przejść całkowicie na mm. także myślę, że jest szansa i Tobie też się uda. powodzenia

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
Waży 6400 i mierzy 66cm

Kajaja nasza pediatra też powiedziała, że za dwa dni po jabłuszku(które podaję od środy) mamy zacząć jeść zupkę dwuskładnikową, a po niej za 2 tygodnie podawać zupkę wielowarzywną.

Aha i pytałam o dodatkowe szczepienia czy można jeszcze zacząć, więc jeśli ktoś nie szczepił na meningo i pneumo, to po skończonych 6 mies. można zacząć, a na rota już za późno, ale podobno nie mam czego żałować

I powiedziała, żeby raczej nie podawać żadnych żelów przy ząbkowaniu, bo działają najwyżej przez godzinę,a jednak dziecko połyka tą chemię, która nie jest bez znaczenia. I gdyby bardzo płakała, to żeby podać panadol na noc.

aaa szkoda gadać...wypłaczę się na klubie jak mnie tam z powrotem wpuścicie chyba się sama skasowałam
kliknęłam 'opuść klub'
w takim razie sama się wykopałaś
ja szczepię na pneumo od 2 miesiąca ale na meningokoki zaczekam aż skończy roczek.

my też po szczepieniu i znowu Lena w miejscu wkłucia ma guzy, tym razem na obu nóżkach
jeszcze jej poprzedni dobrze nie zszedł a tu następne do masowania...

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

a ja jutro mam wychodne

Lena jak co tydzień jedzie na cały dzień do babci a my jedziemy na podbój stolicy
będzie kino, pyszne jedzonko i zakupy
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 11:38   #2987
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479
Witam się i zmykam sprzątać to pobojowisko u Gracjanka w pokoiku:-D. Nie które widziały na fb jak ten pokoik wygląda hee.

A później jedziemy do mojego brata bo ma urodzinki to skoczymy na kawke.
Zajrze więc później.

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 11:40   #2988
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Marzą mi sie zareczyny ostatnimi czasy
Wiesz,ze mi tezjestem z mężem 3 lata po ślubie a on mi sie jeszcze nie oświadczyłtzn.n ie klękał,nie dał pierścionka
ale to u niego standard,zawsze zaczyna od końca

zielonaco za palantno brak słów

witam sie i ide robic zupe pieczarkową

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 11:59   #2989
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
wprowadzę sama zaraz po skończeniu 6 miesiąca.

ja nic nie piłam i laktacja sama ładnie zanikła. z dnia na dzień ściągałam coraz mnie, tylko tyle by piersi trochę opróżnić i za tydzień było po wszystkim.

w takim razie sama się wykopałaś
ja szczepię na pneumo od 2 miesiąca ale na meningokoki zaczekam aż skończy roczek.

my też po szczepieniu i znowu Lena w miejscu wkłucia ma guzy, tym razem na obu nóżkach

a ja jutro mam wychodne

Lena jak co tydzień jedzie na cały dzień do babci a my jedziemy na podbój stolicy
mi też laktacja zniknęła wraz z końcem stycznia. i też Maja już nie chciała pić tych moich 5ml ściągniętego mleka ale pocieszam się, że 3,5 mies. to już coś, a i tak ma świetną odporność, bo tatuś chorował tej zimy, a ona nie

no to się skasowałam

biedna Lenka. Maja nawet śladu nie miała po szczepieniach, mam nadzieję, że tak będzie i tym razem

zazdroszczę Wam tego kina. my byliśmy ostatnim razem w 8 mies. ciąży

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
Wiesz,ze mi tezjestem z mężem 3 lata po ślubie a on mi sie jeszcze nie oświadczyłtzn.n ie klękał,nie dał pierścionka
ale to u niego standard,zawsze zaczyna od końca

zielonaco za palantno brak słów

to oryginalnie chociaż ja kocham pierścionki
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 12:09   #2990
Dearlie
Zakorzenienie

Dziewczyny czy Wasze maluchy śpią już na poduszkach?
Stary 2013-02-15, 12:14   #2991
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Cześć.
Cholera jasna ale się w☠☠☠☠iam z rana, dzwonie do zusu zeby się zapytać kiedy kase mi przeleją bo od pracodawcy zawsze miałam 15 a teraz to nie wiem jakie oni mają terminy do zasiłków a nikt nie odbiera
Mają 30 dni od wpłynięcia wniosku.

Cytat:
I miętę.

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
Waży 6400 i mierzy 66cm

kliknęłam 'opuść klub'
No to się usunęłaś, teraz musisz czekać znów na zaproszenie od Asi, której swoją drogą coś ostatnio nie ma.
Brawa dla Majeczki

Cytat:

a ja jutro mam wychodne

Biedna Lenka.
Zazdroszczę wojaży po stolicy.

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Witam się i zmykam sprzątać to pobojowisko u Gracjanka w pokoiku:-D. Nie które widziały na fb jak ten pokoik wygląda hee.

A później jedziemy do mojego brata bo ma urodzinki to skoczymy na kawke.
Zajrze więc później.
A jak Fabiś?

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
Daj przepisa. Wstyd się przyznać ale ja zup nie umiem robić, co jedynie to rosół, ale nigdy mi nie smakuje, pomidorowa, ogórkowa, no żurek mi wspaniały wychodzi. Tak poza tym to robiłam jeszcze barszcz ale okropny wyszedł i kiedyś grochówkę, a tak bym sobie zjadła pieczarkową.
Stary 2013-02-15, 12:14   #2992
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------

to udany dzień jutro

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość

.
miłego sprzątania,niezłe pobojowisko

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
jeszcze nie

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 12:17   #2993
Hatti
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
http://www.healthystart.nhs.uk/healt...tart-vitamins/

Te Healthy Start vitamin drops. Sa na zdjeciu drugim od gory po prawej. Tylko 2 opakowania bo one sa niby dla tych na zasilkach. Ja daje Robertowi takie, 2 kropelki dziennie wiedc chyba na pol roku starcza: http://www.amazon.co.uk/Natures-Plus...8&sr=8-2-fkmr0

A ostatnio kupilam takie witaminy i zaczne dawac naprzemiennie z sama wit. D3: http://www.amazon.co.uk/Animal-Parad...0868289&sr=1-1

dzieki!

Wlasnie rozmawialam z lekarka i ona dalej swoje,ze przepisuja tylko i wylacznie ta wit.D dzieciom karmionym piersia...Moge sobie kupic jakies witaminy,blablabla,ale ona recepty nie da bo nie ma takiej potrzeby,gdyz jest w mleku.Podobno nadmiar tej witaminy moze doprowadzic do slepoty..
Dzonilam do znajomej,ktora mieszka w innej czesci londynu i nalezy do innego Gp i jej tez nie dali.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Hejka.
Nawet niewiem czy tu dzis coś pisałam. Matiniu wyje ciagle. Biedny mój kochany i na cycu by ciagle wisiał.
oj,niech zdrowieje chlopak-mam nadzieje,ze dzis juz mu lepiej!
Ja dostałam os Kropa różę piękną i czekoladki serca co by mi się milej odchudzało
moj tez oprocz roz taka tube z czekoladkami przyniosl i odchudzaj sie tu czlowieku...
Cytat:
pieknie!
moja narazie niesmialo sie na boki przesuwa

Cytat:

no to masz vintage butki dla Leny
ciekawe co ona tam jeszcze przechowuje dla niej

Cytat:
ooo,to brzmi calkiem fajnie !

a my jutro jedziemy z jablkiem!az sie boje tej premiery
mam sloiczek,ale i tak sie jeszcze zastanawiam czy nie utrzec troszke 'normalnego' jablka..
Stary 2013-02-15, 12:18   #2994
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Mój od urodzenia śpi wzdłóż swojej poduszki która robi sie już mała
O tak śpi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1360927123088.jpg (68,0 KB, 43 załadowań)
Stary 2013-02-15, 12:21   #2995
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:

Lena coraz próbuje przewrócić się na brzuszek i boję się, że jak będzie poduszka to się przydusi.
Stary 2013-02-15, 12:21   #2996
Iwoncia81
Zakorzenienie

Aha, miałam spytać...
Jak chodzicie z dzidziami po dużych centrach handlowych to ściągacie im czapeczki?
Ja jeszcze nie byłam w CH z małym i nie wiem czy go nie przewieje kombinezon też nie wiem czy ściągać czy nie?
Wcale nie wiem w co go dziś ubrać a +2°C jest
Stary 2013-02-15, 12:26   #2997
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość

Afternoon
Ja też powoli staram się odstawiać, ale u mnie zamiast mniej mleka to piersi codziennie mam zawalone przez te przerwy w karmieniu na kaszke czy słoiczek. W nocy na razie nie ma szans, żeby nie dostała cyca.

Zielona chrzestny jakiś nienormalny.

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Aha, miałam spytać...
Jak chodzicie z dzidziami po dużych centrach handlowych to ściągacie im czapeczki?
Ja jeszcze nie byłam w CH z małym i nie wiem czy go nie przewieje kombinezon też nie wiem czy ściągać czy nie?
Wcale nie wiem w co go dziś ubrać a +2°C jest
Byłam raz w centrum to nie zdjęłam ani czapki ani kombinezonu, ale teraz bym zdjęła kombinezon. On jest taki gruby, a w centrum jednak ciepło jest. Czapka myślę, że może zostać, chociaż też by mnie pewnie korciło żeby zdjąć.
Stary 2013-02-15, 12:28   #2998
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
dzieki!

Wlasnie rozmawialam z lekarka i ona dalej swoje,ze przepisuja tylko i wylacznie ta wit.D dzieciom karmionym piersia...Moge sobie kupic jakies witaminy,blablabla,ale ona recepty nie da bo nie ma takiej potrzeby,gdyz jest w mleku.Podobno nadmiar tej witaminy moze doprowadzic do slepoty..
Dzonilam do znajomej,ktora mieszka w innej czesci londynu i nalezy do innego Gp i jej tez nie dali.

no to masz vintage butki dla Leny
ciekawe co ona tam jeszcze przechowuje dla niej

a my jutro jedziemy z jablkiem!az sie boje tej premiery
mam sloiczek,ale i tak sie jeszcze zastanawiam czy nie utrzec troszke 'normalnego' jablka..

Hatti, w Polsce nie każdy pediatra jest za podawaniem witaminy D.
zdania są podzielone i prawdę mówiąc nie wiadomo kto ma rację. ostatnio czytałam artykuł, w którym było napisane, że wystarczy raz na 5 dni przebywać na słońcu przez 15 minut i to już zaopatrzy organizm w odpowiednią dawkę witaminy.

ja ogólnie do witamin podchodzę sceptycznie ...

teściowa ma jeszcze kołderkę, przywiozła ją na samym początku.
służy za posłanie dla psiaka

sama jestem ciekawa co tam jeszcze skrywa
Stary 2013-02-15, 12:29   #2999
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
i uwielbia ciągnąć róg przy zasypianiu

m_moni dla dzielnej Majuni
Stary 2013-02-15, 12:30   #3000
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Dearlie moja jak śpi w swoim łóżeczku to ma tam swoją podusię. Ma ją od urodzenia. Jest tak płaska, że nie obawiałam się, że będzie miała jakiś wpływ na kręgosłupek. Jak zacznie się obracać na brzuszek to możliwe, że zabiorę ją na jakiś czas.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości