|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.
Jak tam patrzę na te sukienki i zdjęcia to chciałabym to przeżyć jeszcze raz
![]() Fiona - raczej będę musiała do końca pracować (3 moje znajome z pracy tak pracowały) do 2-óch tygodni przed terminem, plus tydzień, ewentualnie dwa urlopu - chyba że będą jakieś przeciwwskazania to będę musiała pójść wcześniej. Z pewnością nie będę mogła dźwigać, więc jak się dowiem, że jestem w ciąży to będę musiała to zgłosić ... ewentualnie zdejmą mnie z mojego departamentu i wrzucą na supervisora piętra, czego ogólnie i tak oczekuję (a nie bardzo chcę) bo jedna supervisor-ka jest w ciąży i niedługo idzie na macierzyński... |
|
|
|
#3392 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam w piątkowy dzień
Cytat:
hmmm tak myśle i chyba nie wstawiałam jeszcze sukienki ślubnej ale głowy nie dam ![]() Jak po walentynkach? Będziemy mieli pewnie sporo zafasolkowanych
|
|
|
|
|
#3393 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aldrin waśnie też się zastanawiałam ile II kreseczek się za jakies 2 tyg ujawni ciekawie może być na porodówkach w listopadzie - tłoczno Chociaż u nas wczoraj bez większych przygód nocnych Zjedliśmy dobrą kolacje, wypiliśmy butlę wina, obejrzeliśmy "Nietykalnych" i ja padłam jak czyżyk zanim mąż zdążył wrócić z kąpieli
|
|
|
|
|
#3394 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- mam do Was dziewczynki intymne pytanie, zadam je w klubie bo tu mi głupio
|
|
#3395 | |
|
Konto usunięte
|
Cześć
Cytat:
A miałam takie plany ![]() W ogóle to te moje tabletki na romantyzm jakoś dziwnie na mnie działają. Cały dzień głowa mnie boli i wieczorem ledwo żyję. Mam nadzieję, że jak organizm się do nich przyzwyczai, to mi to przejdzie
|
|
|
|
|
#3396 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() nie śmiejcie się, ale u mnie z Walentynek pozostały tylko róże od męża ![]() o 21 spałam jak mały kazio......okropnie byłam zmęczona :/ Ewelika jakie tabletki na romantyzm że się tak zapytam??
![]() 25.08.2012r."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." |
|
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3398 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja blondynka
![]() 25.08.2012r."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." |
|
|
|
|
#3399 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana
chętnie bym wypiła kawcie..ehhh no ale cóż.. dziś wybieramy się do mojej kuzynki posiedzieć koniecznie namawiali nas żebyśmy przyjechali autobusem bo wtedy coś wszyscy wypijemy (mieszkamy niedaleko) no ale cóż jak ja pić nie mogę heheh
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
kolejne śliczne sukienki
![]() My walentynek nie obchodzimy, ale wczoraj czekał na mnie symboliczny akcent tego święta- małż wyżłobił w pomarańczy serce przebite strzałą i wręczył mi jak wróciłam z pracy
|
|
|
|
#3401 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() U nas dziś cały dzień prądu nie ma i leniuchuje
|
||
|
|
|
#3402 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny,
któraś z Was pytała chyba o tatar...teraz sobie przypomniałam ![]() ja też uwielbiam tatar, jako dziecko jadłam wielką porcję z surowym żółtkiem sama ![]() teraz robimy też na imprezki, ale ja nie dodaję żółtka bo się trochę boję surowych jajec jeść ![]() także: mięso (koniecznie wołowe) może Wam pani w sklepie zmielić a jak macie maszynkę to same zmielicie, do tego dodaję pieprz i maggi (ew. inną przyprawę słoną jak ktoś lubi typu Kucharek, ale z maggi jest najlepiej) formuję z tego malutkie kuleczki i dookoła kroję w bardzo drobniutką kosteczkę cebulkę, ogórek kiszony i pieczarki marynowane
|
|
|
#3403 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej kobietki
Widzę, że wczoraj wszystkie padłyście i nici z planów U Nas najpierw kolacja, później przytulanki , a dziś ledwo wstałam do pracy dziś idziemy w odwiedziny do Naszych znajomych na ploteczki ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
, więc pewnie jak bym się przemogła to by mi smakował ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3404 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
departamen - czym się konkretnie tym zajmujesz?? |
|
|
|
|
#3406 |
|
Przyczajenie
|
Dzien dobry dziewczeta
![]() U nas walentynki minely bardzo sympatycznie, wyjazdem do kina (Hansel&Gretel - film w porzadku, chociaz widzialam lepsze w tym klimacie), ale film skonczyl sie na tyle pozno ze jak w koncu dotarlismy do domu to padlismy w objecia, ale Morfeusza a nie swoje ![]() A co do tatara to chyba ostatnia rzecz jaka by mi przeszla przez garlo ja raczej taka niezbyt miesozerna jestem...
Edytowane przez karolina_yildiz Czas edycji: 2013-02-15 o 11:49 |
|
|
|
#3407 |
|
Raczkowanie
|
EWELIKA - tak mamy remont, trochę przymusowy bo planowaliśmy na wakacjach ale los zdecydowała inaczej
pękła nam rura w ścianie i trzeba było skuwać płytki i takim sposobem mamy remont w zimie , nie polecam masakra po prostu. ale myślę że już sie ma ku końcowi![]() już sie nie mogę doczekać kiedy znów będę mogła coś upichcić.
|
|
|
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3409 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się po krótkiej przerwie.
Obiecałam mężowi, że wczoraj nie będę siedzieć na kompie i słowa dotrzymałam. Walentynki u nas minęły jak każdy inny dzień, a ja się jeszcze na dodatek rozchorowałam i cały dzień przeleżałam na kanapie, dzisiaj już lepiej ale katar gigant męczy, mam nadzieje, że przejdzie do środy bo lecimy do Polski i nie wiem jak ja chora wytrzymałabym ten lot. Któraś z was się mnie wcześniej pytała jak powiedziałam mężowi o dwóch kreskach, no cóż zawsze chciałam zrobić mu niespodziankę i albo kupić małe buciki i dać w prezencie albo wysłać mu kartkę z napisem będziesz tata czy coś w tym stylu a skończyło się na tym że mu test podsunęłam pod nos a on do mnie z tekstem: to co już koniec przytulania? Dziewczyny wszystkie wasze sukienki piękne, któraś pisała że chciała by przeżyć wesele jeszcze raz, ja nie za dużo stresu a na koniec i tak z wesela nic nie pamiętam a nawet nie piłam bo nie mogę. Co do szkół, ja podstawówki nie cierpiałam i do tej pory mam gęsią skórkę na samo wspomnienie, najlepszym okresem było liceum, studia też ciepło wspominam ale n ie aż tak. A tak poza tym to czekam na efekty wczorajszych przytulanek za dwa tygodnie i trzymam kciuki.
|
#3410 | |
|
Raczkowanie
|
Ja też przebrnęłam ostatnio przez remont i nie zazdroszczę, najgorsze jest to, że jak się ma "fachowców" to dosłownie z pałą nad nimi trzeba stać :P
Jedyny remont jaki mnie czeka, to wyrzucenie męża z pokojowego biura i przekwalifikowanie go na dziecinny pokoik ale to jeszcze mam czas ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
|
|
#3411 |
|
Wtajemniczenie
|
A jego mina jak nie zaprzeczyłam, tylko powiedziała a co ty myślisz przecież już zrobiłeś swoje bezcenna
|
#3412 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mój się strasznie ucieszył, skakał jak głupi ![]() a że potrafię teraz zasnąć o każdej porze dnia, to jak wspomnę, że może się do niego wieczorem przytulę, to robi zdziwioną minę i mówi że jakbym wreszcie nie zasnęła przed 21 to by się chociaż łudził :P
|
|
#3413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3414 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!
Nie było mnie 1 dzień i chyba Was juz nie nadrobię , U lekarza wszystko w porządku, ale nie zrobił mi USG bo zawczesnie , miałam wewnętrzne i widziałam fasolkę ;-) ale super. Jestem umówiona za 2 tyg i dopiero wtedy usłyszę serduszko ;-). Już nie mogę się doczekać. Walentynki spokojnie romantyczny obiadek bo o 20 już spałam ;-).
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2013-02-15 o 13:09 |
|
|
|
#3415 |
|
Raczkowanie
|
Hej kobitki
![]() Moje Walentynki upłynęły na pakowaniu, rozpakowywaniu i ponownym pakowaniu walizki Już jutro do domku Stwierdziliśmy z D. że nadrobimy Walentynki w weekend.
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobietki
![]() Liczyłam, że za dwa tyg będzie wysyp II kresek po Walentynkowych przytulańcach, a tu połowa poszła spać ![]() Fajne te Wasze suknie ślubne |
|
|
|
#3417 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Nieśmiało chciała bym sie dopisać do wątku Paulina lat 23 stwierdzone PCO ale mam nadzieje że nie będę ostatnia z II kreseczkami hihi )
|
|
#3418 |
|
Raczkowanie
|
witaj witaj a długo się starasz?
|
|
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.

A miałam takie plany

25.08.2012r.

pękła nam rura w ścianie i trzeba było skuwać płytki i takim sposobem mamy remont w zimie , nie polecam masakra po prostu. ale myślę że już sie ma ku końcowi
30.04.2011 r