|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)
Cytat:
![]() a moja koleżanka mi opowiadała że jak zaszła w ciążę to też jeszcze karmiła piersią poprzednie dziecko i jak tylko zaszła w ciążę to dziecko zaczęło się krzywić na to mleko a nawet zaczęło po nim wymiotować... i mówi że nie wiedziała co się dzieje aż w końcu za kilka dni wyszło że jest w drugiej ciąży... ciekawe... Dzięki za gratki z okazji stałej umowy ![]() ![]() ale się cieszę![]() ![]() 2 lata pracy w tej firmie mi własnie pękły i z tej okazji mam umowę
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
kkkasikkk wspolczuje przezyc...dobrze ze wszystko dobrze sie skonczylo...
Tancerka gratuluje umowy ![]() a ja wlasnie puscilam takiego pawiana ze myslalam ze nie dolece z nim do lazienki....i skonczyll w umywalce....chyba trzeba kretem zalac bo juz tyle razy tam zwymiotowalam ze za niedlugo z rur bedzie capic.... |
|
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzisiaj na zmianę żelki z mleczkiem słodzonym wsuwam i o dziwo mogę uznać że mam najlepsze przedpołudnie od początku mdłości... ale jeszcze nie chwalę dnia przed zachodem słońca bo żeby się nie okazało że poranne mdłości się na wieczór przesunęły
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
podczytuje was już od jakiegoś czasu ![]() OM - 22.12.12 USG miałam już robione 2 razy... kolejna wizyta za niecałe 2 tyg ![]() a to dlatego że mam ciążę zagrożoną, plamie i mam bóle brzucha ![]() oczywiście biorę Luteinę... w sumie z tego powodu nie chciałam też za szybko tutaj napisać ![]() od 1,5 tygodnia mam okropne mdłości które trwają 24h/dobe koleżanka poleciła mi kupić prenatal complex, nie wiem czy pomoże bo póki co nic nie pomaga ![]() póki co to nie nazwałabym ciąży cudownym stanem ![]() ciągle mnie mdli, chce mi się spać, praktycznie nic nie moge zjeść i te bóle i plamienia ![]() ale witam się i proszę o żeby wszystko było ok...ps. Cotka ![]() jak mogłaś nie do pomyślenia
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty ![]() też masz tak często USG ?
|
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prawie 8 tydz.Brydź, jakoś tak... długo mnie nie było i tak dziwnie mi nagle wyskakiwać z takim info, tym bardziej, że nie potwierdziłam na usg jeszcze. Usg co 2 tygodnie. Z jednej strony nie jest fajnie, że ciąża zagrożona, ale oglądać maluszka co 2 tyg Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2013-02-15 o 12:27 |
|
|
|
|
#3461 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja 10. I dziś znów zaczełam plamić i brzuch mnie boli- pisałam chwile temu o tym. A jak u ciebie było? Krwawisz żywa krwia? Czy masz taki brazowy śluz jak ja?
Usg miałam już 2 razy, a nastepne we wtorek ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Nie przyuważyłam
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc Edytowane przez dwakolory1 Czas edycji: 2013-02-15 o 12:29 |
|
|
|
#3462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratulacje i życzę zdrowej ciąży ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- dwakolory I jak teraz się czujesz? Dalej plamisz? Kurczę,ja to bym pojechała do najbliższego szpitala. Nie wolno takich rzeczy lekceważyć...
|
|
|
#3463 |
|
Rozeznanie
|
My zamówiliśmy z ebaya. Najpierw przeczytałam kilka opinii jaki jest najlepszy i zdecydowaliśmy sie na sonoline b. Na youtube pełno filmikow z tym urządzeniem. Około 35 funtów daliśmy- ale moim zdaniem warto było, bo na usg miesiac jeszcze muszę czekać, a tak to chociaż spokojniejsza jestem jak usłyszałam serduszko
|
#3464 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie chciałam od razu lecieć do lekarza tylko poczekać trochę ![]() ale tydzień później dostałam lekkiego krawienia - czysta krew ![]() spanikowałam i poszłam na drugi dzien od razu do lekarza, przepisał luteinę no i było ok... poza tym że brzuch mnie bolał strasznie ![]() teraz mam takie brązowe plamienia, ale też nie non stop po prostu co jakiś czas jest taki dzień że się zdarzy ![]() lekarz mnie badał i stwierdził że w pochwie utrzymuje mi się krwista zawiesina ![]() usg miałam 2 razy a następne 27 lutego ![]() Cytat:
Cytat:
ale po urodzeniu Filipa zachowywałaś się tak samo ![]() widocznie nas aż tak bardzo nie lubisz ![]() póki co jedyne co widziałam to pęcherzyk na mój 'tydzien ciazy' trzeba sobie wziąć dużą poprawkę ![]() bo miałam masakrycznie nieregularne cykle niektóre nawet do 35 dni także na ost wizycie u gina duże rozczarowanie że znowu 'tylko' pecherzyk widać
|
|
|
#3465 |
|
Wtajemniczenie
|
Leżę, brzuch... pobolewa... zresztą tak jak od jakiś 2 tygodni. Plamię taką brązową wydzielina (coś jak końcówka miesiączki- tak to wygląda). Lekarz powiedział że to dobrze że na brązowo a nie krwią bo pewnie oczyszczam się po ostatnim. I szczerze wierze że tak jest! Biorę dalej leki i żyję nadzieją
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż słyszałam wiele opinii które odradzały użytkowanie takiego urządzenia. Między innymi dlatego, że często jak kobieta odczuwa coś niepokojącego to zamiast iść do ginekologa, załącza detektor i było wiele takich przypadków, kiedy to myliło się swoje tętno czy bicie serduszka z tym maluszkowym- i wydawało się że jest ok- kiedy nie było. Jeju zwariuję z tym pokarmem. Myślicie, że może mi zaszkodzić okład octowy? Podobno dobrze spala pokarm?! |
|
|
|
|
#3467 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3468 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3469 |
|
Rozeznanie
|
Oj kochane strasznie współczuję plamień. Ale pamiętajcie grunt to pozytywne myślenie. Bardzo dobra koleżanka, prawie całą ciąże przeleżała, bo plamiła (wcześniejszą ciążę poroniła), a teraz ma 8 miesięcznego synka wielkiego jak dąb, większy od mojej Martynki.
Na pewno wszytsko będzie dobrze!!! :przytu l:Co do karmienia piersią w ciąży, to mleko się zmienia około 20 tygodnia, więc raczej niemożliwe żeby dziecko pluło mlekiem od początku ciąży. Mojej córce bym powiedziała nam, ze moje mleko bardziej smakuje. Piłaby je non stop jakby mogła Nie wiem jak będziemy się odcyckowywać ... już się boję, więc mam nadzieję, że smak mleka faktycznie się zmienia.
|
#3470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3471 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tym że można pomylić swoje tętno z tętnem dziecka jakoś cieżko mi się zgodzić. Fakt, jest wiele mylących odgłosów ale na poziomie 80-120 uderzeń na minutę. A mój maluszek zasuwa 160-177 uderzeń na minutę i to całkiem inaczej brzmi - no ale ok ja mam do czynienia ze sprzętem medycznym od dziecka bo w najbliższej rodzinie i pielęgniarki i lekarz. Naprawdę cieżko mi było go zlokalizować, bo na początku za nisko go szukałam.Próbowałam chyba ze 4 dni zanim go znalazłam. Jeśli chodzi o karmienie to ja chciałabym połączyć jakoś butelkę i kp ale nie wiem jak mi to wyjdzie. Ja byłam bardzo antybutelkowym dzieckiem- ciotki opowiadają,że próbowały udawać że dają mi pierś a wpychały butelkę to ja i tak ją wypluwałam. Moja mama była wiec uwiązana ze mną w domu- w ostateczności piłam z łyżeczki lub z kieliszka
|
|
#3472 |
|
Raczkowanie
|
No ja już po 2 usg....odetchnęłam z ulgą. Dzidzia rozwija się dobrze...ma teraz 2 cm no i słyszałam bicie serduszka......powiem Wam wrażenie niesamowite
|
#3473 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Część
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A wiesz, że mnie go cały czas mało. Nawet jak leżymy na łóżku, to jestem w stanie powiedzieć do męża, że za nim tęsknie i żeby się bliżej przysunął. Jestem za uczuciowa bestia. Cytat:
.
|
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamy
![]() Tancerka gratuluje umowy i trzymam kciuki za awans![]() A ja byłam pozałatwiać kilka spraw na mieście i tak strasznie bolą mnie krzyże ![]() I czuje się dużo lepiej. Dzisiaj jeszcze boli mnie głowa ale nie są to te same bóle co na początku ![]() Podczytuje Was cały czas ale nie odpisuje zbytnio bo się uczę. |
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do następnego usg mam półtora tygodnia. Już nie mogę się doczekać. |
|
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny od dzis rana mam zapalenie pecherza (dosc czesto je przechodze wiec znam objawy i jestem pewna ze to to). czy moge wziac urosept?
|
#3478 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#3479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ale kalendarzyk super. Dzięki za linka. Nie wiedziałam, ze są takie cuda Cytat:
Ja sama też to przechodzę. Może spróbuj pierw domowych metod. Tzn jakieś ogrzewanie i właśnie żurawina, chociażby taka sklepowa-suszona? ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Serio jest nas tu kilka wrocławianek? To super! Będzie momożna jakieś spotkania brzuszkowe urządzać
|
||
|
|
|
#3480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcale sie nei dziwę, że spokojna jesteś ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.

koleżanka poleciła mi kupić prenatal complex, nie wiem czy pomoże bo póki co nic nie pomaga 
żeby wszystko było ok...

Gratulacje i życzę zdrowej ciąży 

po prostu co jakiś czas jest taki dzień że się zdarzy 
:przytu l:

.