|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 22,50% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
1 | 2,50% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
1 | 2,50% |
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
1 | 2,50% |
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
1 | 2,50% |
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
5 | 12,50% |
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
3 | 7,50% |
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
7 | 17,50% |
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
1 | 2,50% |
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
11 | 27,50% |
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
ale chciałam laseczki przy okazji napisać, że jeśli macie wy lub tż bardzo wrażliwą lub atopową skórę i podejrzewacie, że dziecko może też mieć, to zaopatrzcie się w płatki mydlane. Ja miałam do spzitala wszystko poprane w loveli, i małą tak uczuliło, że szok. Musiał małż zabierać i na szybko wszystko prać w płatkach mydlanych. To takie są: http://allegro.pl/bebi-platki-mydlan...008665523.html ja teraz mam zamiar w tym tak czy siak małemu prać co najmniej do 6 miesiąca, bo to nie ma tyle detergentów co proszki. Nie mówiąc o tym, że nie mam zamiaru stosować żadnych płynów do płukania. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
co do koleżanek: ja mam bardzo mało prawdziwych przyjaciół. Mam jedną psiapsiółę, ale jest w UK i chyba tam już na forever zostanie bo ma męża angola. Ogólnie jego też bardzo z moim tżem lubimy i zawsze jak jest w pl to przychodzą do nas i w ogóle. I teraz właśnie mam trochę dylemat, bo chciałabym ją wziąć za chrzestną dla Kubusia i ogólnie mi zawsze rodzice odradzali "branie" znajomych, że lepiej rodzinę i w ogóle... ale teraz nawet moja mam mi zaproponowała, żebym wzięła Martę.. Co wy o tym sądzicie?? tzn. czy uważacie, że lepiej jest, jak prosi się kogoś z rodziny? a tak z innej beczki, to pod waszym wpływem ostatnio mnie ogarnia szaleństwo zakupowe... ale na razie niestety tylko w myślach, bo nie mam aż tyle kaski w tym miesiącu. Mały ma sporo ciuszków po Blance, ale np. czapeczkę muszę mu kupić, bo chyba w białej z falbaną i serduszkiem nie będzie śmigał ![]() mam jeszcze pytanko do dziewczyn które rodziły naturalnie. Czy ta koszula do porodu, to potem się jeszcze do czegoś nadaje, czy raczej jest do wyrzucenia? bo ja miałam szpitalną i nie wiem, już nie pamiętam co się z nią później stało, poza tym zrobili mi cc w końcu, więc nie wiem, jak jest po naturalnym, czy ona jest umazana krwią czy co? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
to ja Wam poklaskam trochę
![]() ![]() ogarnęłam nogi bo rano jednak nie mogłam, skończyła mi się pianka a nie lubię odżywką ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Zadomowienie
|
ashyshqa, fajna z ciebie dziołszka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Zakorzenienie
|
wróciłam
![]() siedzę i czytam Was z michą truskawek i borówek zalanych jogurtem naturalnym ![]() jak mi mało do szczęścia potrzeba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2706 |
siedzę i myślę
|
Idę ogarnąć mieszkanie
![]()
#2707 |
Zakorzenienie
|
metropolitan mnie się wydaje, że taka koszula już się nie nada za bardzo do niczego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2708 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Zakorzenienie
|
baaa
![]() ja nie wiem czy nie kupić sobie jakiegoś xxxxl t-shirta takiego co by tylko pośladki zakrywał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2711 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2712 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też ciągle jestem głodna..i już z tego wszystkiego szperałam w zamrazarce i znalazłam jakieś knedle z truskawkami i zjadłam już ze śmietaną...mniam... opycham się ptasim mleczkiem na przemian ze śledziami w śmietanie ![]() no jakaś masakra głodowa i zachciankowa mnie dopadła..... ![]() Cytat:
rodziłam w skarpetkach wściekle niebieskich ![]() nie była jakoś specjalnie pobrudzona ..bo tylko od tego jak małego na brzuchu mi położyli...i tyle pare plamek które się i tak sprały idealnie.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Zadomowienie
|
a możecie powstawiać linki do koszulek, które kupowałyście do porodu???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Wtajemniczenie
|
dziękuję
![]() Ja również gratuluję wszystkim mamusiom które kończą kolejne tygodnie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ogólnie dla mnie chrzciny nie sa jakos bardzo ważne, może jak ktoś sie bardziej wczuwa ma inne podejście, ja tam wezmę z rodziny, bo tez jakby wypada i tyle. Edytowane przez Lublana Czas edycji: 2013-02-15 o 12:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Zadomowienie
|
ada ale miałaś ją rozpinaną? bo by się chyba przydało, żeby dziecko od razu przystawić...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Zakorzenienie
|
Motylku mogę tylko wirtualnie powiedzieć, że mi przykro... Chociaż to brutalne i boli, to jednak czasem lepiej, żeby Bóg wziął kogoś nam bliskiego do siebie... Bardzo rzeżywałam śmierć dziadka, długo cierpiałam i miałam żal do lekarzy, do świata... ale z drugiej strony babcia zawsze powtarza, że wolałaby umrzeć niż ktoś miałby koło niej robić... bo cierpiałaby ona nie tyle fizycznie co psychicznie... Zycze Ci dużo siły, wytrwałości niezaleznie od tego co się stanie
![]() ![]() ![]() pawie_oczko gratuluje 30 tyg ciąży ![]() xal mi też strasznie dokuczają te biodra w zalezności na którym śpię, więc łączę się w bólu... ![]() Lublana ja nie dostałam jeszcze kwiatów bez okazji ![]() candace gratuluje III trymestru ![]() ![]() co do walentynek skończyło się tak, że przyszedł z pracy zobaczył prezent dla siebie i,,o co to??" Mówię mu, że dla niego. Przychodzi daje mi pudełko czekoladek białych michałków i mówi: ,, no to masz na walentynki". I koniec gadki ![]() ![]() co do koleżanek zostały 3 które od czasu do czasu coś napiszą z czego 2 czasem wpadną, no teraz zostanie jedna, bo jedna urodziła. Jakoś mi z tym nie jest tragicznie źle. Przyjdzie dzidzia-będę miała co robić. co do porodu i znieczuleń bo się wczoraj nie odniosłam. Nie będę brać, jakoś sobie poradzę ![]()
#2718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() do karmienia za to mam juz bardziej wyględne koszule. ale jeszcze jakieś nabędę.. spodni piżamkowych nie kupuję bo chyba i tak na nic się zdadzą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do chrzestnych to mężu wybrał swojego przyjaciela ale nie wiem co z chrzestną ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2720 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sobie kupiłam ostatnio w tesco fają koszulkę bawełnianą do spania na ramiączkach ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak o tym też pomyślałam wcześniej i moja kochana babcia rozcięła ją ..obrobiła pięknym szydełkowym szykiem i przyszyła malutkie napki żeby łatwo było odpiąć w razie co...niestety nie dali mi małego do piersi od razu tylko na sekundy na brzuchu położyli..zabrali bo był owinięty dwa razy pępowiną i troszkę zsiniał ..5 godzin nabierał ciepełka w inkubatorze.... jejku jak dziś pamiętam jak na niego czekałam do rana by go przytulic i podac piers..a tak szybko zassał że sama była zdziwiona że umiał bez problemowo... ![]() ten moment jest cudowny... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ostatnio pisałam, w sam raz do porodu/szpitala/po domu bez misiaków zyrafek i innych dziwnych motywów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pytalam tez czy zatrudnienie miesiac-dwa przed porodem nie jest dla nich jakies podejrzane. stwierdzila, ze prace podjac mozna zawsze. aaa i wyliczaja srednia tak jak pisalyscie. czyli jesli zatrudnisz sie na miesiac za 1200zl, to macierzynskiego dostaniesz te 1200zl. Sharp ja tez bede musiala czarowac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo się zastanawiam co ma ssać maluch po porodzie..? jestem zieloniuchna w temacie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam te dwie koszule do karmienia ze zwierzakami xD te z dziurami na cyce ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- podobno siara.. i podobno mało,pare kropelek.. PODOBNO bo nie mam pojecia.. pare kropelek to mam i teraz.. i leci i leci i leci.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak rodzisz to przecież ten "brudny" moment to jest dopiero kiedy małe wychodzi z gniazdka...no i wtedy zazwyczaj zadziera się kiece po samą szyje he he ![]() ![]() eehhee ![]() ![]() no tak właśnie ze mną teraz jest nie wiem co z czym łączyc by smakowało nadzwyczajnie bosko.. a śledzie w tym momencie to jak sos do wszystkiego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.