|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Hej
![]() My jeszcze w lozku i tak kaszlemy i kichamy sobie na zmianę z małym, jeszcze mi teraz tylko Tzta brakuje do pełni szczęścia ![]() W nocy musiałam małemu podać paracetamol, bo znów miał gorączkę, do tego zapchany nosek na maxa ![]() W bloku, w którym mieszkamy sa wymieniane wszędzie łazienki, więc od paru dni od rana budzi mnie dźwięk pily i krzyki robotników ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Dziewczyny fajne zakupy ![]() No i narobilyscie mi ochoty na pizzę a dzisiaj piątek i chciałam coś bezmiesnego zrobic![]() Wszystkiego naj dla Lu 8 miesięcy, jak to poważnie brzmi. No i super, ze na wizycie było wszystko ok
|
#4742 |
|
Zadomowienie
|
Cześć weekendowo
Najlepsze życzenia dla naszej małej przodowniczki Lusi za 8 miesiąc![]() ![]() Agunia mam kilka ciuszków, które mogę sprezentować Lusi m.in Kombinezon 74 , kurteczka puchowa 74, legginsy + bluzeczka z pieskiem, pajacyki i bluzeczki takie do domu chcesz ??? mogę przesłać Ci zdjęcia na priv( z tym , że wszystko praktycznie różowe ![]() )Dzisiaj wieczorem przyjeżdża teściowa i jedziemy z tż n parapetówkę ....mąż autem , a ja pijąca Edytowane przez Kasik_12 Czas edycji: 2013-02-15 o 10:59 |
|
|
|
#4743 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
, bo ma być po mojemu i koniec.Dla L Muszę jeszcze nadrobić resztę, ale już teraz nie dam rady .
|
|||
|
|
|
#4744 |
|
Wtajemniczenie
|
Agunia, Lu kończy 8 miesięcy???
A kiedy to zleciało? Zaraz będzie miała roczek ![]() Jeszcze raz i ps. dopiero teraz sobie uświadomiłam, że to JUŻ 8 miesięcy nawet nie wiem kiedy zleciało
|
|
|
|
#4745 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Witam z kawką. Bez słodyczy Mały właśnie zasypia po harcach na macie. Nocka ok. Pobudka o 4:30 na cyca i o 6:30 też na cyca. Potem my z małżem spaliśmy dalej, a L bawił się między nami na łóżku. Obudziło mnie pacnięcie w buzię z głośnym "ama" ( tłumaczę to sobie jako "mama" oczywiście ) i piękny uśmiech synusiaCytat:
Cytat:
Świetne zakupy! Przyjaciel królika- the best ![]() Cytat:
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepszego dla Lu
8 miesięcy a pamiętam jak się ekscytowałyśmy kolejnymi porodami z wypiekami siedziałam przed kompem A my dziś jedziemy na zakupy - prośba dziewczyny!! Teściu ma urodziny i nie wiem co mu kupić jakieś pomysły? Dodam że to ciężki przypadek bo niewiele go interesuje (albo się tak dobrze kamufluje).....Po zakupach jedziemy do nich. I jeszcze zahaczę o SH bo Emil wyrósł mi z kombinezonu a mam jedynie cienką kurteczkę ![]() Ciastek, jeszcze raz dziękuję Ci
|
#4747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co tam |
|
|
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
Tez pomyślałam standardowo o alkoholu. Z tego to chyba większość ludzi sie ucieszy
|
#4749 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no to pięknie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Aż mi się myśleć nie chce...Cytat:
za wymiaryCytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
). Gorzej z takimi, co to nic im nie pasuje, niczego nie potrzebują (czytaj moja mama )
|
|
#4750 |
|
Zadomowienie
|
Hej! ja tak na szybko
![]() Phdwao gratuluję nowej umiejętności... super, że mały sam zasypia no i faktycznie bystrzacha z niego, brawo ![]() Wvictoria na pewno minie, to pewnie wina ząbków... Mój też ostatnio ma mniejszy apetyt, ale liczę, że mu się odmieni ![]() No i fajne zakupy ![]() Prince_polo mi też się zdarza zasnąć, ostatnio to normalka :P Fajne zakupy, malutka będzie wyglądać bardzo elegancko ![]() Soleilka to mieliście przeżycia... Nie wiem czemu, ale mnie ten opis przeraził trochę i cieszę się, że obyło się bez tego... Pocieszające jest to, że nie trwa długo i raczej nie boli... Więc Linko będzie dobrze ![]() Irmusia81 za ładne jedzenie I u nas podobnie z tym siedzeniem, za bardzo się wierci, pochyla do przodu, ale widać postępy... Wczoraj już siedział sam przez chwilę, z podparciem sobie radzi dość dobrze od dłuższego czasu, póki nie zacznie się znowu za czymś oglądać i po to sięgać ![]() Do teorii ciężko mi się odnieść, mój P. generalnie się do wszystkiego rwie, ja go za często nie sadzałam (chyba że na kolanach, żeby był chwilę spokojnie bo pozycja leżąca go nie satysfakcjonowała), nie podnosiłam (jedynie jak sam się zaczynał podnosić i denerwował się, że nie daje rady), ale to sporadycznie... Co do leżenia na brzuszku dawniej było jak za karę, więc 5 sekund i się go kładło normalnie, potem kładłam go trochę brzuszkiem na swoim brzuchu, ale też tylko chwilę a odkąd potrafi się obracać to już mu pasuje, bo kiedy chce to zmienia pozycję, ale sam do tego doszedł... Nie lubił tego, więc ja go nie zmuszałam ![]() Mandragorrka zgadzam się, że ciąża to był bardzo fajny czas... Też wspominam z sentymentem ![]() A co do powrotów do pracy to u mnie dziewczyny co chwila łapały za telefon, bo chciały wiedzieć co u ich pociech, a najmłodsze miało już rok, więc wyobrażam sobie, że mamie w pracy nie jest łatwo znieść taką rozłąkę Jak byłam w ciąży to się śmiałam, że mam o tyle dobrze, że ja swoje mam przy sobie i mniej więcej wiem co u niego słychać, bo komunikowało się ze mną poprzez kopniaki ![]() A jak już się synuś urodził i miał jakieś półtora m-ca byłam je odwiedzić i pochwalić się synkiem... Akurat jedna z dziewczyn, z którą akurat nie miałam okazji współpracować była pierwszy dzień w pracy po wychowawczym, o czym nie wiedziałam jak się tam wybierałam i chciało jej się płakać, bo ciągle myślała o córeczce...Więc nie każdy jest taki twardy ![]() Agunia82 super, że wszystko dobrze, a córcia się pięknie rozwija ![]() No i wszystkiego najlepszego! 8 m-cy - poważny wiek My równo za 2 tyg. będziemy obchodzić ![]() Ewka5891 zdrowiejcie szybko Ja wczoraj robiłam pizzę taką domową ![]() Buena mam podobne myśli, więc tez doskonale rozumiem Linkę ![]() Miało być szybko... Nie wyszło coś
|
|
|
|
#4751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
alko nie może - tzn. to zależy od dzisiejszych wyników - miał robiony tomograf, lekarz zauważył guzka na płucu. Smakoszem to on jest alkoholu ![]() Z nim jest problem bo "jemu nic nie jest potrzebne". Kosmetyki ma od jakichś znajomych. Koszulę i koszulkę polo kiedyś mu kupiłam ale nie wiem czy zakłada
|
|
#4752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mama taka jest. Dlatego zwykle kupuję jej: książkę, kosmetyki, coś słodkiego, ewentualnie apaszkę czy coś w tym stylu. I za bardzo się nie przejmuję, bo jej i tak nic nie zachwyci
|
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
Nela powiem Ci co kupiłyśmy dla taty w tym roku: perfumy (on uwielbia, musi mieć zawsze kilka flakonów, no i wiemy co lubi, ale to większy wydatek) i elegancki szalik. Nie wiem z jakiej firmy ale chodzi mi o mniej więcej coś takiego http://wolczanka.com.pl/search.php?node=302&counter=1
Nie był to typowy szalik na zimę, raczej taki elegancki szal na każdą prawie porę roku. Popatrz w akcesoriach fajnych firm męskich może właśnie szal lub coś podobnego. |
|
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Mamcia, jak Amelka? Wvici, współczuję nocki. Mam nadzieję, ze to niedługo minie. Jak Fabiś? powoli mnie ten biegnący czas przeraża!Wszystkiego naj dla naszej Zdolniachy! ![]() Cytat:
![]() Też czekam!!! Edytowane przez blueberry88 Czas edycji: 2013-02-15 o 16:07 |
|
|
|
|
#4759 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także w obliczu 35 lat masz rację, czym jest tych kilka miesięcy - mam takie samo zdanie, ale dzielę również zdanie z Victorią, poniżej Cytat:
Lu mało waży, mniej niż moja kruszyna, a Lu wcale nie wygląda na chuderlaka... ![]() Cytat:
![]() Maleństwo zasnęło samo w łóżeczku, dość już wózkowego usypiania, duża jest i jednak wiek robi swoje. Przykłada główkę do misia, otula się kocykiem i śpi. Nie do wiary. |
|||
|
|
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
hej od rana zamierzam tu wejsc i ciagle cos.
Wczoraj zachwalalam jak to spiworek ulatwil nam zycie i chyba sobie sama wykrakalam bo mala w nocy mimo spiworka non stop sie przekrecala! koszmar. w koncu skapitulowalam i ok 00.30 pozwolilam jej spac na brzuchu, obudzila sie o 5 wypila mleko i nie spala do 6 o 6 wpadla w taki placz,,, ze ho ho wyla ze jej sie uspokoic nie dalo. w koncu usnela mi na rekach i pospala jeszcze do 8. Od rana marudzi, nie placze ale tak jeczy i krzyczy,... na probe przystawienia lyzeczki do ust kreci glowa na wszystkie strony i wez tu nakarm dziecko
|
|
|
|
#4761 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nienawidzę zawalać terminów, zapominać o czymś (tego to nie mam w zwyczaju ale gdyby się zdarzyło...) za zasypianie. Z powodu choróbska mój skarbek ma problem z uśnięciem i trochę muszę go pobujać.
|
|
|
|
|
#4763 | |
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego dla Lu
Przyszło mi krzesełko do karmienia http://allegro.pl/praktyczne-krzesel...996708194.html chyba je polecałyście, czekam aż małż wróci z pracy i mi je poskłada. Karmiłam do tej pory małą na leżaczku bujaczku ale było coraz gorzej, bo mała chce w nim siedzieć nie pół lezeć, więc wszystko jej z buzi wylatywało jak zajmowała się siadaniem a nie leżeniem. Dostała takie krzesełko na chrzest od chrzestnej http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...006988097.html ale jakoś jej w nim nie widzę bez zadnego przypięcia, może za 2-3 miesiące. Więc krzesełko idzie do mamy, pewnie się tam też przyda. ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4764 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziecię zrobiło dziś już 2 kupy i właśnie rzeźbi w brązie trzecią
Do tego dotychczasowe dwie były w kolorze jesiennej trawy. Myslicie, że to przez zęby?
|
|
|
|
#4765 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taka niespodziewanka ![]() A o ciuszkach nigdy nie myślałam w ten sposób, bo mogłabym prania nie robić miesiąc, a miałaby w czym chodzić ![]() Dla mnie usprawiedliwieniem faktu, że kupuję jej takie ilości łaszków jest sakramentalne stwierdzenie "bo sobie nic nie kupuję" . Co jest prawdą - dopóki nie schudnę, nie mam zamiaru inwestować w żadne ubrania, które nie są niezbędne. A że mi to chudnięciu kiepsko idzie (bo fakt - nic nie robię w tym kierunku), to oszczędność (na moich rzeczach) robi się coraz większa ![]() Ubranka kupiłaś przesłodkie! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Małż mnie trochę zaskoczył - nigdy nie robiliśmy sobie z okazji walentynek żadnych prezentów, a tu nagle wczoraj mi ze swetrem wyskoczył (może też już nie może patrzeć, że chodzę wciąż w tych samych rzeczach ). No i cóż - chciał nie chciał, wzięłam go do Zary i kupiłam mu spodnie. Takie to mieliśmy romantyczne świętowanie
|
|||
|
|
|
#4766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ogólnie fason przypadł mi do gustu i to ze jest w wiekszosci ciemne.JA JUZ ZYGAM RÓŻEM! a mama kupiła wczoraj niuni różowy płaszczyk ![]() normalnie nikt nie rozumie ze dziewczynka nie tylko w różu ładnie wygląda
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
Mi bardziej niż pieczony smakuje losos z pary, jest delikatny i przepyszny
bardzo często go robie
|
#4768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiesz, mnie to ubrań wierzchnich (bluz, spodni) może by wystarczyło na dłużej ale bodziaki by mi się skończyły Co prawda mam ich sporo ale i tak ich zawsze mało ![]() Dziękuję I kolory mi odpowiadająCiastek, dziękuję za odpowiedź ws. kup (matko, jak to brzmi ) Właśnie ostatnio w pieluszce znajduję same "cuda"
|
|
|
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
Bwvictoria ta bluzke z endo kupilam z napisam " rosne jak na drozdzach" pomaranczowa, bardzo ladna
. Linko nie chcesz i tyle, twoja sprawa ja napisalam ze to zmeczenie jet troszke demonizowane przez Ciebie nie jest latwo, oczy bola itd ale to nie jest jakas tragedia ze chodzi sie jak pijany zajac caly dzien ponadto w domu rowniez w dzien nie spalam a dzien zaczynama po 6 czyli jak teraz, teraz zas mam inny harmonogram, jetem bardziej zorganizowana i wbrew pozorom wciaz cos robie poniewaz bedac " na chodzie" caly dzien nie skupiam sie na tym jaka jestem zmeczona itd tylko co mam zrobic. To troche skomplikowane ale jest dobrze, nikt na tym nie traci a nawet wydaje mi sie ze o ja o maly na tym zyskalismy
|
|
|
|
#4770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie mam bo nie lubie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.

a dzisiaj piątek i chciałam coś bezmiesnego zrobic

Lusi za 8 miesiąc
Od razu robiła się jakaś weselsza.
Ja mam w salonie kasztanki i d.u.p.y mi się z kuchni po nie nie chce ruszyć 

Ciekawe jak będzie u nas....

Nienawidzę zawalać terminów, zapominać o czymś (tego to nie mam w zwyczaju ale gdyby się zdarzyło...)![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)