Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-14, 23:14   #4231
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

P0P no wybacz ale zachowuje sie tak jak jej na to pozwalacie
MAsz całkowitą rację. Tak bezstresowo wychowujemy dziecko.
My chyba nie nadajemy się na rodziców.

Nataszka zaintrygowałaś mnie tym odczynianiem czarów.

Mrówka - to Ci współczuje nadchodzącego weekendu.

Wszystkim chorym życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Bardzo zazdroszczę Wam tych wyjść do kina. My z tż to ostatni raz byliśmy w kinie prawie 4 lata temu gdy byłam w ciąży z Oliwką.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 23:18   #4232
libra777
Zakorzenienie

P0P nadajecie się jak najbardziej , w pewnym sensie was rozumiem dużo przeszliście , stoczyliście walkę o nie,są takimi małymi cudami
To czy sie nadajesz /nadawałaś czy nie ,ocenisz za jakieś 20 lat
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 06:08   #4233
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Libra ja z tymi lupinkami po nasionkach wcinam. Jak juz takie sa do jedzenia to przeplukuje bez gazy to sporo z nich odpada.ja jem jak wygladaja jak te w sklepie,czyli maly ogonek i listki takie dopiero wyjda.

P0P ja chodze z dzieciakami do lokalu gdzie jest plac zabaw dla dzieci,i mam spokoj. Fajnie musisz wygladac z nimi dwie corki ,dwoch facetow .

Moj Eryk tez ma szmaciaste zeszyty. Pisze tam gdzie mu sie otworzy,wiec ciezko wyczuc ktora lekcja ostatnia byla,wazne ze on wie. Wygladaja jak wyciagniele psu z gardla,ale jeszcze idzie reka wygladzic zeby cos przeczytac

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 07:27   #4234
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Libra ja z tymi lupinkami po nasionkach wcinam. Jak juz takie sa do jedzenia to przeplukuje bez gazy to sporo z nich odpada.ja jem jak wygladaja jak te w sklepie,czyli maly ogonek i listki takie dopiero wyjda.

P0P ja chodze z dzieciakami do lokalu gdzie jest plac zabaw dla dzieci,i mam spokoj. Fajnie musisz wygladac z nimi dwie corki ,dwoch facetow .

Moj Eryk tez ma szmaciaste zeszyty. Pisze tam gdzie mu sie otworzy,wiec ciezko wyczuc ktora lekcja ostatnia byla,wazne ze on wie. Wygladaja jak wyciagniele psu z gardla,ale jeszcze idzie reka wygladzic zeby cos przeczytac

to chyba wszystkie chłopaki takie

Dzisiaj juz sie nie mogłam doczekać i nałozyłam sobie na kanapkę razem z nasionkami ,smakowały jak rzodkiewka ,nastawię następne,cała kuchnia obstawiona słoikami przykrytymi gazą ,jak nie zakwas, to propolis się rozpuszcza to znów kiełki kto nie przyjdzie to zaraz się dopytuje co ja tam znów nastawiałam

Dzisiaj robię na obiad pierogi leniwe z sera ,wieki nie jadłam ,dostałam ogromny kawał sera robionego chyba ze 2 kg i załatwiłam sobie mleko od krowy nie u nas niestety i trzeba po nie jeździć ale mój Miko wypił całą szklankę byłam w ciężkim szoku nie przegotowane dodam
Stary 2013-02-15, 07:36   #4235
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:

to chyba wszystkie chłopaki takie

Dzisiaj juz sie nie mogłam doczekać i nałozyłam sobie na kanapkę razem z nasionkami ,smakowały jak rzodkiewka ,nastawię następne,cała kuchnia obstawiona słoikami przykrytymi gazą ,jak nie zakwas, to propolis się rozpuszcza to znów kiełki kto nie przyjdzie to zaraz się dopytuje co ja tam znów nastawiałam
W kiełkach to jest najlepsze że daja smakową namiastkę lata na tych np bezsmakowych pomidorach

Młody właśnie mi wstał liczyłam na więcej wolnego jak starszy wyjdzie do szkoły, a tak sie tylko wymienią :/
Erwi wcziraj miał zabawe cieniami na ścianie, oczywiście rękawiczka musowo na dłoni, i wygrał rycząc że mu jej na noc nie ściągneliśmy, to już od rana pan rękawiczka chodzi i nas straszy Taki Szpon

Stary 2013-02-15, 07:50   #4236
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
nie miałam nic teraz, tak bez okazji bym sobie chlupła winko,

ale mam walentynki, w samotnosci
a gdziu unego wywiało??
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Jak pójdę rodzić czy jak zachlastam się?
No z ojcem. Wrócę i jakoś to ogarnę.
Nie wiem, jak to zrobić, bo Igor z każdą chorobą coraz bardziej przyrasta do mnie. I odbija sobie zaległości w buncie. Na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie jego i noworodka. Nie gada, łobuzuje, jest wszędzie. Psychiatryk mnie czeka.
A tu zaraz końcówka 35tc.

Ale ch** z tym. Wszystko jest do przeżycia Prawda?
no dobijać Cię nie bede, więc przytaknę - prawda

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
coś mi umknęło-jakie, jakie???

i dołączamy do grona chorych-jutro z przedszkola niciniech żyje weekend z chorym dzieckiem-yupi
buedaku nasz

Cytat:
już niedługo będziemy Kalinki zdjęcia oglądać

Tobie też coś kupować w sh?
Dziś dla Bao widziałam pare super ciuszków,

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

ja byłam w niedziele na NIEMOŻLIWE w kinie i dziękuje,
nie nadaje się na takie filmy, ryczałam jak bóbr.

Smutek zostawił? my za miękkie na takie filmy, zbyt wrażliwe...
sękju
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Ja wiem o tej synechii.

NA mnie rano czekał duży bukiet kwiatów. Ciekawe gdzie TZ go kupił bo przyjechał do domu o 2 w nocy. Może na lotnisku.

A wieczorem byliśmy na kolacji, całą rodziną wraz z wujkiem.
Oliwka latała po całej sali i każdego zaczepiała. Np. podchodziła do kogoś i pytała: Pani a co ty jesz? albo Pan a co Ty tu robisz? Pośpiewała na całe gardło wszystkim. Biegała po całej knajpie między stolikami. A to dość duża sala była. Na kelnerkę non stop krzyczała: Pani gdzie mój obiad?
JAk już w końcu dostała ten obiad to gdy dałam jej trochę za dużo to na środku sali bezstresowo to wypluła.
Ona wstydu normalnie nie ma.
Nataszka znowu ładnie siedziała w krzesełku do karmienia i zajadała kromkę chleba którym następnie pluła naokoło.
Gdy w końcu wychodziliśmy to Oliwka musiała się ze wszystkimi pożegnać.

JA nie chcę myśleć co Ci ludzie o nas pomyśleli.

JA prawięnic nie zjadłam bo dalej mnie żołądek boli
hehehe ty to masz wesoło byłas z tym żołądkiem u lekarza?? len mielony pij - na żołądek jest super!

Wyspałam sie tzn jeszcze bym pospała, ale od 22ej do 7.30 to juz coś
Isia po pierwszym przewrocie wczoraj śmigała co chwile na brzuszek - nawet w nocy w łóżeczku biedny tz musiał wstawac i ja przekrecac bo spowrotem to ma problem no i dzisiaj kończymy 5 mcy i zaczynam podawac gluten!

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 08:05   #4237
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Jak ja przezyje ten dzien. Mala wstala z takim humorem ze bez kija nie podchodz. Wszystko na nie, w jednej sekundzie placz o wszystko. Oszaleje. Niech ona juz wyzdrowieje!
Mrowak- zdrowka dla Was!
Mnie tez niezle rozlozylo. Obawiam sie ze to tez cos z oskrzelami. Mam podobny kaszel do Werki. No i tez katar gigant
Dzis mialam isc na maraton zumby ale chyba musze odpuscic

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 08:20   #4238
libra777
Zakorzenienie

Madzia a jeszcze zapytam ile sypiesz nasionek do słoika np. takiego półlitrowego to ile tak 1cm ?
Bao za 5 miesięcy
Asiulek dacie radę
Stary 2013-02-15, 09:19   #4239
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
wierzycie w takie osoby które niby "odczyniają"??
nie
Cytat:
Ania spodziewałaś się jakichś spektakularnych doznań po wizycie na NFZ daj spokój też chodzę tylko prywatnie bo jak zaczną mnie wysyłać to na usg to na cytologię to więcej się najeżdżę ,paliwa natracę niż za ta wizytę zapłacę i wszystko na miejscu i bez łachy
a ja chodzę do lekarza na NFZ i akurat mam szczęście chyba-USG na miejscu, cytologia bez problemu kiedy chcę, z rejestracją problemu nie ma...jeszcze mam drugiego na NFZ (też fajny, ale usg nie ma na miejscu)
Cytat:
megi,

mrówcia
, i was jednak dopadło , spokój, tylko spokój może nas uratować (łatwo mówić, nie?)

Cytat:

Myślę że Evi chodziło o kino.... z kim wtedy dzieci.
Mogę się mylić.
Byliśta?
tak, właśnie mi chodziło z kim dzieciory jak straży do kina

dziewczyny, tż mi zrobił na walentyki ślimaczki, które chyba machaj wklejała-właśnie zajadam-absolutnie boskie w smaku, a jakie proste w robieniu

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 09:37   #4240
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Jak ja przezyje ten dzien. Mala wstala z takim humorem ze bez kija nie podchodz. Wszystko na nie, w jednej sekundzie placz o wszystko. Oszaleje. Niech ona juz wyzdrowieje!
Mrowak- zdrowka dla Was!
Mnie tez niezle rozlozylo. Obawiam sie ze to tez cos z oskrzelami. Mam podobny kaszel do Werki. No i tez katar gigant
Dzis mialam isc na maraton zumby ale chyba musze odpuscic
dopiero się wychorowałaś i teraz od nowa...współczuję, do tego Wercia trzymaj sie jakoś

Stary 2013-02-15, 09:44   #4241
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Madzia a jeszcze zapytam ile sypiesz nasionek do słoika np. takiego półlitrowego to ile tak 1cm ?
wsypuję jedna paczke nasionek. Jak jeszcze rosna a już jest ich za dużo to na biezaco wyjadam

Uczę się od 6, mam już dosyć A za chwile wpadnie tz z kolega jeszcze jedna rurę wymienić wiec będzie i halas i syf

Stary 2013-02-15, 10:10   #4242
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie
Wszystkiego dobrego dla wszystkich chorych dzieciaczków i mamuś dla zmęczonych i niewyspanych również

Nawet nie piszcie o zeszytach bo to jest jakiś koszmar

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość

pop, suśki mają skórkę, ale dziewczynkom też warto w bożenkę zajrzeć, się okazuje...
http://dzieciowo.pl/2012/05/synechia...iewczynek.html[COLOR="Silver"]
O tym samym pomyślałam.
Ja muszę moją żmijkę pilnować bardzo z tym bo ma tendencje. Zupełnie przez przypadek zauważyłam mimo ciągłego sprawdzania i natłuszczania. Nawet przy okazji mojej wizyty u gina sprawdził i ją. Dostaliśmy maść i jak coś się dzieje to smaruję. Podobno to ustępuje z wiekiem.
Po tym co się naczytałam o "sposobach" doktorów to wolałam iść do zaufanego mojego gina.

Cytat:
Jak pójdę rodzić czy jak zachlastam się?
No z ojcem. Wrócę i jakoś to ogarnę.
Nie wiem, jak to zrobić, bo Igor z każdą chorobą coraz bardziej przyrasta do mnie. I odbija sobie zaległości w buncie. Na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie jego i noworodka. Nie gada, łobuzuje, jest wszędzie. Psychiatryk mnie czeka.
A tu zaraz końcówka 35tc.

Stary 2013-02-15, 11:08   #4243
nataszka25
Zakorzenienie

Libra wieczorem powiem coś więcej jak będę po

Moje dziecko od 4 do 7 nie spało
dałam jej Ibufen na gorączkę i leżała,
taka jakaś nie wyspana jestem
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 11:31   #4244
agnieszka09
Wtajemniczenie

wkoncu mam internet

MONKA lubi chodzic bo jest tam razem ze swoja kolezanka najlepsza.wiec chetniej zostaje

POP dziekuje slodki ale juz nie jest taki grzeczniutki jak kiedys

PLMADZIA dziekuje dzieci dalej chore wiec dzis jade do szpitala do lekarza niech oslucha je i przepisz leki

TLKOOLIWKA wazne jest to w jaki sposob mowimy do dziecka o przedszkolu.ja zawsze sie pytam czy chce isc do przedszkola do dzieci pobawic sie.i codziennie tlumacze,ze idzie tam sie pobaiwc z dziecmi,ze bedzie tam sama,bo wszystkie dzieci tam zostaja same.a za kilka godz,ze przyjde po nia.napewmo przyjdzie,ze tatus tez chodzi do pracy sam i potem do domu przychodzi do nas.ze bede czekac itp....i to dziala.tlumacze jej codziennie w domu i jak juz jestesmy w przedszkolu.dodatkowo w przedszkolu mowie,ze musi isc z pania za raczke i mama pomacha...u nas to super dziala

ide nadrobic 3 strony

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

dziewczyny duzo zdrowia dla Was...i dla maluchow...straszne co sie dzieje z tymi chorobskami

MEGI ja sie juz doczekac nie moge Kaliny...ale jeszcze chwila chyba zrobie sobie trzecie

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 11:53   #4245
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Moje dziecko troszkę odpuściło i STARA się grzecznie zachowywać.

nataszka- poczuj się czasem jak ja a tak serio to współczuję i niech mała szybko wraca do zdrówka.
Moje dziecko znów zaczęło wstawać przed 7, a nawet po 6

Wczoraj posiedzieliśmy z tż "romantycznie" przy piwku (ja przy grzańcu) i poszliśmy spać po 24 co u nas rzadko się zdarza, a dziś tż z nerwów już od 5 nie spał i na necie siedział
Mała o 6.00 zawołała. Myślałam, że siusiu a ona "mamusiu, zimno mi, przykryj mnie" cwaniara mała. Doskonale umie się sama przykryć, a dziś się jej nie chciało Poszła dalej spać...

Werka dziś co nieco zjadła. Kulki z mlekiem, potem bułkę tartą (uwielbia), a teraz wcina parówkę. Niedługo spanie wiec mleczko pochłonie mam nadzieję.

Co do bułki tartej, kiedyś jej dałam do przesypywania, a ona zaczęla ją jeść, tak napchała sobie do buzi, że zaczęła się dusić... masakra. Teraz juz wie i zawsze jak prosi o bułkę to mówi "tylko malutko i będę jadła pomalutku, żeby się nie udusić, bo kiedyś się UDUSIŁAM" I faktycznie je bardzo ostrożnie. Mimo to jednak siedzę wtedy przy niej i pilnuje oczywiście bułkę robię sama, takiej ze sklepu jej nie daję

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

ja na walentynki dostałam kalosze napaliłam się będąc w Pleszewie na jedne, zmierzyłam z mamą ale nie kupiłam bo trochę słabo z kasą stałam. A mój tz potem poleciał i mi je kupił, a ja nic nie wiedziałam taki spisek z moją mamą

Coś takiego:

http://moda.allegro.pl/wloski-styl-o...991449895.html

maja jak dla mnie super krój, leżą jak oficerki i nie jak gumaki, ładnie przylega cholewa. Dla mnie wymarzone nawet huntery przegrały

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Dziewczyny, mała własnie poszła zrobić siku, wraca, ja patrzę a to nie siku tylko kupa ma rozwolnienie po tym antybiotyku co w tej sytuacji robić?? Podawać dalej?? daje jej probiotyk raz dziennie, może dawać 2 razy?

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-02-15, 12:09   #4246
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Asia fajne te kalosze . Czytałam sobie kiedyś o hunterach bo chciałam dojść czemu takie drogie - podobno "oddychają".
Stary 2013-02-15, 12:11   #4247
ASIULEK_23
Zakorzenienie

dziewczyny- probiotyk dawać przed czy po antybiotyku??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-02-15, 12:13   #4248
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Asiu podawać dalej. Jak będzie miała mocną biegunkę to zapytać doktora. Zresztą to chyba nie dziwne że ma jest luźna skoro tylko mleko piła ? Tak sobie myślę
Stary 2013-02-15, 12:33   #4249
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Asiu podawać dalej. Jak będzie miała mocną biegunkę to zapytać doktora. Zresztą to chyba nie dziwne że ma jest luźna skoro tylko mleko piła ? Tak sobie myślę
O tym samym pomyślałam. Nie dość, że antybiotyk może tak zadziałać to do tego pije tylko mleko. Lek mam dawac przed posiłkiem czy li daje przed mlekiem. Chyba mogę to uznać jako posiłek, co?
Mam nadzieje, ze mi nie zasroli łóżka jak teraz będzie spała

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Aga- mogłabyś mi podać nazwę aparatu jaki Wy macie?? Robi cudne zdjęcia a mamy zamiar kupić jakiś nowy.

A może młoda poradzisz jakiś fajnie robiący zdjęcia aparat ale żeby sam je robił najlepiej bez większych zdolności użytkownika no i w przystępnej cenie.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-02-15, 12:38   #4250
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
dziewczyny- probiotyk dawać przed czy po antybiotyku??
moje nie choeujące na szczęście (tfu tfu), ale z doświadczenia mojej siostry śmiem się wymądrzyć, ze probiotyk podawać 2 godziny przed lub 2 godziny po posiłku. Z tego co też kojarzę nie powinno się łączyć antybiotyku z mlekiem może spróbuj jej dać przy jakiejść kromeczce z masłem chociaż jak nic nie chce jeść to nie wiem czy inaczej da sie ten antybiotyk podać

Stary 2013-02-15, 12:40   #4251
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Mleko to dla mnie posiłek. Nie znaczy to jednak że daję do popicia antybiotyku.

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2013-02-15 o 12:43
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 12:48   #4252
ASIULEK_23
Zakorzenienie

No właśnie to wyczytałam, że mleka nie powinno się dawać przy kuracji antybiotykiem, a już na pewno nie tak blisko podanej dawki
kurrr... i co teraz?? Musialabym jej przesunąc trochę godziny podawania leku, bo teraz dawałam przed spaniem. Mogę tak zrobić?

Zamiast podawać jej wieczorem i o 12.30 zacznę podawać wieczorną dawkę przed 18 a potem rano, około 9-10, przed śniadaniem... przesunę o jakieś 2-3 godziny. Myślicie, że ok?

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-02-15, 12:56   #4253
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Asia trudno coś doradzić. Ja miałam antybiotyk taki na 5 dni ale długodziałający i pierwszą dawkę doktor kazał podać jak najszybciej. Było mi to na rękę bo w ciągu dnia i tylko raz na dobę. W zaleceniach wyraźnie było powiedziane żeby nie przesuwać godzin podawania.
Nie wiem jak jest w Waszym antybiotyku. Przeczytaj dokładnie ulotkę ale swoją a nie w necie.
Stary 2013-02-15, 12:59   #4254
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

U nas już na szczęscie lepiej-wczoraj jak wrócilam to danielek spał a wieczorem biegał i się wygłupiał,więc się ucieszyłam bardzo chociaż jeść jeszcze nie chce ale nie ma co się dziwić jak go brzusio bolał.Dziaij po przebudzeniu jeszcze go pociągnęło ale nie zwymiotował i później już normalnie więc chyba jednak mu coś siedzialo.

Wizyta u chirurga super-dzielnego chłopca mam Pani kazała się położyć,w rękawiczkach naciągnęła ile się da(tyle też robiłam ale dalej się bałam)i mocno nacisnęła bardziej ale nie na tyle aby cały się odkleił żeby go nie zrazić.Danielek szklanki w oczach aż wzdrygnął ale dzielnie się nie popłakał.Teraz mam tak robić 2x w tygodniu przez 3 miechy i psikac osceniseptem a później kontrola,powinno być dobrze,bo tym jednym ruchem sporo zrobiła a jak teraz już wiem jak to dam radę

Agniesia ile ja się nagadałam,cały czas mu też tak powtarzałam,teraz też często nawiązuję do przedszkola,że najdziemy takie fajniutkie,że Danielek nie będzie musiał chodzić spać i mi przytakuje ale zobaczymy co będzie jak przyjdzie co do czego

Mrówcia zdrówka
Nataszka zdrówka

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
moze to jakis wirus .
To trzymamy kciuki dalej za wyjasnienie i pozytywne rozpatrzenie sprawy

Byl u nas elektryk i hydraulik , robili tam w lazience swoje sprawy. Do tej pory nie mialam kontakow w lazience, teraz chcialam, ale elektryk powiedzial, ze to nie zgodne z prawem
Hydraulik mial rury schowac w sciane, ale daje sa na zewnatrz ,nie wiem jak on sie zgadal z moim tz-tem . Jak nie da rady to lipne murki beda , kafle mam dlugie wiec bedzie kombinowanie z cieciem i ukladaniem

Libra robie dzis baranine pieknie pachnie , przyprawy: sol, nasiona kuminu , nasiona kopru wloskiego, zmielony imbir , szafran, zmielona slodka papryka , zmielona kolendra , galka cynamonu , lisc laurowy i koncentrat plus slodki ziemniak i rodzynki , cebula i czosnek zalane rosolem , teraz sie dusi . Przepis od Gordonka , potrawa mega szybka . Oby taka w smaku byla
dzięki
ja sobie nie wyobrażam łazienki bez kontaktu,w kwestii bezpieczeństwa to ważne żeby nie był przy wodzie a jak jest oddalony to nie powinno być zagrożenia,są kontakty zamykane do łazienek.

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Byłam dziś u gina na NFZ
Pierwszy raz od chyba 10 lat ( na NFZ , nie pierwszy raz u gina )
Wlazłam do gabinetu a tam i lekarz i jakaś franca pielęgniarka .
I jakie było moje zaskoczenie . U nas cytologię pobierają w czwartki i w piatki w godzinach rannych
Leziesz jak do pobrania krwi he he .
No ubaw miałam ..
Pierwszy od dawna i ostatni raz
Ania paranoja,nygusy i tyle.

Cytat:
święta prawda

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
A wieczorem byliśmy na kolacji, całą rodziną wraz z wujkiem.
Oliwka latała po całej sali i każdego zaczepiała. Np. podchodziła do kogoś i pytała: Pani a co ty jesz? albo Pan a co Ty tu robisz? Pośpiewała na całe gardło wszystkim. Biegała po całej knajpie między stolikami. A to dość duża sala była. Na kelnerkę non stop krzyczała: Pani gdzie mój obiad?

JA nie chcę myśleć co Ci ludzie o nas pomyśleli.
1
2 ja tez nie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
bardzo fajny pomysł,u nas jest co raz więcej lokali z zajęciami np plastycznymi dla dzieci,narazie glównie w kawiarniach ale myślę,że to kwestia czasu
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 13:19   #4255
mrowak
Zakorzenienie

Wy musicie tlumaczyc czemu fajnie isc do przedszkola,a my czemu dzis nie moze pojsc,a tak strasznie by chciala. Tym bardziej,ze dzis piatek czyli dzien kiedy mozna zabrac jakas zabawke. Ale po iewznajlepszakolezanka tez chora to jakosdalosie przezyc ten "dramat".
Alez mi sie podoba to ciaacho marchewkowe,tym bardziej ze chyba trudno je spierniczyc,wiec jest szansa. Nigdy nie jadlam marchewkowego.

Czy ktoras z Was wybielala sobie zeby.?
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 13:29   #4256
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Wy musicie tlumaczyc czemu fajnie isc do przedszkola,a my czemu dzis nie moze pojsc,a tak strasznie by chciala. Tym bardziej,ze dzis piatek czyli dzien kiedy mozna zabrac jakas zabawke. Ale po iewznajlepszakolezanka tez chora to jakosdalosie przezyc ten "dramat".
Alez mi sie podoba to ciaacho marchewkowe,tym bardziej ze chyba trudno je spierniczyc,wiec jest szansa. Nigdy nie jadlam marchewkowego.

wolałabym tłumaczyć 2 dni,że nie może niż codziennie z płaczem że musi

ja wybielałam ząbki
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 13:45   #4257
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:

Po cichu liczę że Zosia w tym (prócz niespania) do Gabrysi będzie podobna i dramatem będzie pozostanie w domu .

Nigdy nie wybielałam
Stary 2013-02-15, 13:57   #4258
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:

Mona wybielała z tego co wiem,
a co planujesz?

Tylkooliwka
dobrze, że z Danielkiem lepiej,

Asiu w Pleszewie buty fajne?
ale faktycznie te co wybrałaś bardzo fajne, miły gest ze strony tż
nie lubię się nie wysypiać, pewnie jak każda z Was
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 14:02   #4259
ASIULEK_23
Zakorzenienie

ja zębów nie wybielałam, a chciałabym bardzo

Ja też mam nadzieje, że nie będzie większego problemu. Choć wczoraj niania mi mówiła, że wnuczka jej siostry była taka jak Werka. Wszędzie jej pełno, do każdego szła, zostawała u każdego bez problemu a przedszkole jej nie podpasowało i był codzienny płacz, krzyk, że ją kocha i ma ją stąd zabrać itp. mam nadzieję, że mnie to ominie...

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Asiu w Pleszewie buty fajne?
ale faktycznie te co wybrałaś bardzo fajne, miły gest ze strony tż
nie lubię się nie wysypiać, pewnie jak każda z Was
kalosze akurat tak

a tak serio to jest kilka sklepów, ze fajne buty można wybrać. Nawet jest sklep gdzie mają buty "moje"

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-02-15, 14:05   #4260
monka23
Zakorzenienie

i dupa znowu nie napisze
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości