|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
MAsz całkowitą rację
.My chyba nie nadajemy się na rodziców .Nataszka zaintrygowałaś mnie tym odczynianiem czarów. Mrówka - to Ci współczuje nadchodzącego weekendu. Wszystkim chorym życzę szybkiego powrotu do zdrowia. ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Bardzo zazdroszczę Wam tych wyjść do kina. My z tż to ostatni raz byliśmy w kinie prawie 4 lata temu gdy byłam w ciąży z Oliwką.
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
P0P nadajecie się jak najbardziej , w pewnym sensie was rozumiem dużo przeszliście , stoczyliście walkę o nie,są takimi małymi cudami
![]() To czy sie nadajesz /nadawałaś czy nie ,ocenisz za jakieś 20 lat
|
|
|
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
Libra ja z tymi lupinkami po nasionkach wcinam. Jak juz takie sa do jedzenia to przeplukuje bez gazy to sporo z nich odpada.ja jem jak wygladaja jak te w sklepie,czyli maly ogonek i listki takie dopiero wyjda.
P0P ja chodze z dzieciakami do lokalu gdzie jest plac zabaw dla dzieci,i mam spokoj. Fajnie musisz wygladac z nimi dwie corki ,dwoch facetow .Moj Eryk tez ma szmaciaste zeszyty. Pisze tam gdzie mu sie otworzy,wiec ciezko wyczuc ktora lekcja ostatnia byla,wazne ze on wie. Wygladaja jak wyciagniele psu z gardla,ale jeszcze idzie reka wygladzic zeby cos przeczytac
|
|
#4234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to chyba wszystkie chłopaki takie Dzisiaj juz sie nie mogłam doczekać i nałozyłam sobie na kanapkę razem z nasionkami ,smakowały jak rzodkiewka ,nastawię następne,cała kuchnia obstawiona słoikami przykrytymi gazą ,jak nie zakwas, to propolis się rozpuszcza to znów kiełki kto nie przyjdzie to zaraz się dopytuje co ja tam znów nastawiałam ![]() Dzisiaj robię na obiad pierogi leniwe z sera ,wieki nie jadłam ,dostałam ogromny kawał sera robionego chyba ze 2 kg i załatwiłam sobie mleko od krowy nie przegotowane dodam
|
|
|
|
|
#4235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Młody właśnie mi wstał liczyłam na więcej wolnego jak starszy wyjdzie do szkoły, a tak sie tylko wymienią :/Erwi wcziraj miał zabawe cieniami na ścianie, oczywiście rękawiczka musowo na dłoni, i wygrał rycząc że mu jej na noc nie ściągneliśmy, to już od rana pan rękawiczka chodzi i nas straszy Taki Szpon
|
|
|
#4236 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wyspałam sie Isia po pierwszym przewrocie wczoraj śmigała co chwile na brzuszek - nawet w nocy w łóżeczku no i dzisiaj kończymy 5 mcy i zaczynam podawac gluten!
|
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja przezyje ten dzien. Mala wstala z takim humorem ze bez kija nie podchodz. Wszystko na nie, w jednej sekundzie placz o wszystko. Oszaleje. Niech ona juz wyzdrowieje!
Mrowak- zdrowka dla Was! Mnie tez niezle rozlozylo. Obawiam sie ze to tez cos z oskrzelami. Mam podobny kaszel do Werki. No i tez katar gigant ![]() Dzis mialam isc na maraton zumby ale chyba musze odpuscic
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia a jeszcze zapytam ile sypiesz nasionek do słoika np. takiego półlitrowego to ile tak 1cm ?
Bao za 5 miesięcy Asiulek dacie radę |
|
|
|
#4239 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie
Cytat:
megi, ![]() mrówcia, i was jednak dopadło Cytat:
dziewczyny, tż mi zrobił na walentyki ślimaczki, które chyba machaj wklejała-właśnie zajadam-absolutnie boskie w smaku, a jakie proste w robieniu
|
|
|
#4240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymaj sie jakoś
|
|
#4241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uczę się od 6, mam już dosyć A za chwile wpadnie tz z kolega jeszcze jedna rurę wymienić wiec będzie i halas i syf
|
|
|
#4242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Wszystkiego dobrego dla wszystkich chorych dzieciaczków i mamuś Nawet nie piszcie o zeszytach bo to jest jakiś koszmar ![]() Cytat:
Ja muszę moją żmijkę pilnować bardzo z tym bo ma tendencje. Zupełnie przez przypadek zauważyłam mimo ciągłego sprawdzania i natłuszczania. Nawet przy okazji mojej wizyty u gina sprawdził i ją. Dostaliśmy maść i jak coś się dzieje to smaruję. Podobno to ustępuje z wiekiem. Po tym co się naczytałam o "sposobach" doktorów to wolałam iść do zaufanego mojego gina. Cytat:
|
|
#4243 |
|
Zakorzenienie
|
Libra wieczorem powiem coś więcej jak będę po
![]() Moje dziecko od 4 do 7 nie spało ![]() dałam jej Ibufen na gorączkę i leżała, taka jakaś nie wyspana jestem
|
|
|
|
#4244 |
|
Wtajemniczenie
|
wkoncu mam internet
MONKA lubi chodzic bo jest tam razem ze swoja kolezanka najlepsza.wiec chetniej zostaje ![]() POP dziekuje PLMADZIA dziekuje TLKOOLIWKA wazne jest to w jaki sposob mowimy do dziecka o przedszkolu.ja zawsze sie pytam czy chce isc do przedszkola do dzieci pobawic sie.i codziennie tlumacze,ze idzie tam sie pobaiwc z dziecmi,ze bedzie tam sama,bo wszystkie dzieci tam zostaja same.a za kilka godz,ze przyjde po nia.napewmo przyjdzie,ze tatus tez chodzi do pracy sam i potem do domu przychodzi do nas.ze bede czekac itp....i to dziala.tlumacze jej codziennie w domu i jak juz jestesmy w przedszkolu.dodatkowo w przedszkolu mowie,ze musi isc z pania za raczke i mama pomacha...u nas to super dziala ide nadrobic 3 strony ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- dziewczyny duzo zdrowia dla Was...i dla maluchow...straszne co sie dzieje z tymi chorobskami MEGI ja sie juz doczekac nie moge Kaliny...ale jeszcze chwila
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko troszkę odpuściło i STARA się grzecznie zachowywać.
nataszka- poczuj się czasem jak ja a tak serio to współczuję i niech mała szybko wraca do zdrówka.Moje dziecko znów zaczęło wstawać przed 7, a nawet po 6 Wczoraj posiedzieliśmy z tż "romantycznie" przy piwku (ja przy grzańcu) i poszliśmy spać po 24 co u nas rzadko się zdarza, a dziś tż z nerwów już od 5 nie spał i na necie siedział Mała o 6.00 zawołała. Myślałam, że siusiu a ona "mamusiu, zimno mi, przykryj mnie" cwaniara mała. Doskonale umie się sama przykryć, a dziś się jej nie chciało Poszła dalej spać...Werka dziś co nieco zjadła. Kulki z mlekiem, potem bułkę tartą (uwielbia), a teraz wcina parówkę. Niedługo spanie wiec mleczko pochłonie mam nadzieję. Co do bułki tartej, kiedyś jej dałam do przesypywania, a ona zaczęla ją jeść, tak napchała sobie do buzi, że zaczęła się dusić... masakra. Teraz juz wie i zawsze jak prosi o bułkę to mówi "tylko malutko i będę jadła pomalutku, żeby się nie udusić, bo kiedyś się UDUSIŁAM" I faktycznie je bardzo ostrożnie. Mimo to jednak siedzę wtedy przy niej i pilnuje ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- ja na walentynki dostałam kalosze napaliłam się będąc w Pleszewie na jedne, zmierzyłam z mamą ale nie kupiłam bo trochę słabo z kasą stałam. A mój tz potem poleciał i mi je kupił, a ja nic nie wiedziałam taki spisek z moją mamą Coś takiego: http://moda.allegro.pl/wloski-styl-o...991449895.html maja jak dla mnie super krój, leżą jak oficerki i nie jak gumaki, ładnie przylega cholewa. Dla mnie wymarzone ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Dziewczyny, mała własnie poszła zrobić siku, wraca, ja patrzę a to nie siku tylko kupa ma rozwolnienie po tym antybiotyku
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
Asia fajne te kalosze
|
#4247 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny- probiotyk dawać przed czy po antybiotyku??
|
#4248 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu podawać dalej. Jak będzie miała mocną biegunkę to zapytać doktora. Zresztą to chyba nie dziwne że ma jest luźna skoro tylko mleko piła ? Tak sobie myślę
|
#4249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze mi nie zasroli łóżka jak teraz będzie spała ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Aga- mogłabyś mi podać nazwę aparatu jaki Wy macie?? Robi cudne zdjęcia a mamy zamiar kupić jakiś nowy. A może młoda poradzisz jakiś fajnie robiący zdjęcia aparat ale żeby sam je robił najlepiej bez większych zdolności użytkownika no i w przystępnej cenie.
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
moje nie choeujące na szczęście (tfu tfu), ale z doświadczenia mojej siostry śmiem się wymądrzyć, ze probiotyk podawać 2 godziny przed lub 2 godziny po posiłku. Z tego co też kojarzę nie powinno się łączyć antybiotyku z mlekiem
chociaż jak nic nie chce jeść to nie wiem czy inaczej da sie ten antybiotyk podać
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
Mleko to dla mnie posiłek. Nie znaczy to jednak że daję do popicia antybiotyku.
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2013-02-15 o 12:43 |
|
|
|
#4252 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie to wyczytałam, że mleka nie powinno się dawać przy kuracji antybiotykiem, a już na pewno nie tak blisko podanej dawki
kurrr... i co teraz?? Musialabym jej przesunąc trochę godziny podawania leku, bo teraz dawałam przed spaniem. Mogę tak zrobić? Zamiast podawać jej wieczorem i o 12.30 zacznę podawać wieczorną dawkę przed 18 a potem rano, około 9-10, przed śniadaniem... przesunę o jakieś 2-3 godziny. Myślicie, że ok?
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
Asia trudno coś doradzić. Ja miałam antybiotyk taki na 5 dni ale długodziałający i pierwszą dawkę doktor kazał podać jak najszybciej. Było mi to na rękę bo w ciągu dnia i tylko raz na dobę. W zaleceniach wyraźnie było powiedziane żeby nie przesuwać godzin podawania.
Nie wiem jak jest w Waszym antybiotyku. Przeczytaj dokładnie ulotkę ale swoją a nie w necie.
|
#4254 | |||
|
Wtajemniczenie
|
U nas już na szczęscie lepiej-wczoraj jak wrócilam to danielek spał a wieczorem biegał i się wygłupiał,więc się ucieszyłam bardzo chociaż jeść jeszcze nie chce ale nie ma co się dziwić jak go brzusio bolał.Dziaij po przebudzeniu jeszcze go pociągnęło ale nie zwymiotował i później już normalnie więc chyba jednak mu coś siedzialo.
Wizyta u chirurga super-dzielnego chłopca mam ![]() Agniesia ile ja się nagadałam,cały czas mu też tak powtarzałam,teraz też często nawiązuję do przedszkola,że najdziemy takie fajniutkie,że Danielek nie będzie musiał chodzić spać i mi przytakuje ale zobaczymy co będzie jak przyjdzie co do czego ![]() Mrówcia zdrówka Nataszka zdrówka Cytat:
ja sobie nie wyobrażam łazienki bez kontaktu,w kwestii bezpieczeństwa to ważne żeby nie był przy wodzie a jak jest oddalony to nie powinno być zagrożenia,są kontakty zamykane do łazienek. Cytat:
święta prawda Cytat:
2 ja tez nie ![]() bardzo fajny pomysł,u nas jest co raz więcej lokali z zajęciami np plastycznymi dla dzieci,narazie glównie w kawiarniach ale myślę,że to kwestia czasu |
|||
|
|
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
Wy musicie tlumaczyc czemu fajnie isc do przedszkola,a my czemu dzis nie moze pojsc,a tak strasznie by chciala. Tym bardziej,ze dzis piatek czyli dzien kiedy mozna zabrac jakas zabawke. Ale po iewznajlepszakolezanka tez chora to jakosdalosie przezyc ten "dramat".
Alez mi sie podoba to ciaacho marchewkowe,tym bardziej ze chyba trudno je spierniczyc,wiec jest szansa. Nigdy nie jadlam marchewkowego. Czy ktoras z Was wybielala sobie zeby.?
|
#4256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja wybielałam ząbki |
|
|
|
|
#4257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Nigdy nie wybielałam
|
|
#4258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co planujesz? Tylkooliwka dobrze, że z Danielkiem lepiej, Asiu w Pleszewie buty fajne? ![]() ale faktycznie te co wybrałaś bardzo fajne, miły gest ze strony tż ![]() nie lubię się nie wysypiać, pewnie jak każda z Was |
|
|
|
|
#4259 | |
|
Zakorzenienie
|
ja zębów nie wybielałam, a chciałabym bardzo
Ja też mam nadzieje, że nie będzie większego problemu. Choć wczoraj niania mi mówiła, że wnuczka jej siostry była taka jak Werka. Wszędzie jej pełno, do każdego szła, zostawała u każdego bez problemu a przedszkole jej nie podpasowało i był codzienny płacz, krzyk, że ją kocha i ma ją stąd zabrać itp. mam nadzieję, że mnie to ominie... ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
a tak serio to jest kilka sklepów, ze fajne buty można wybrać. Nawet jest sklep gdzie mają buty "moje"
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
i dupa znowu nie napisze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.

.
.

nie przegotowane dodam
liczyłam na więcej wolnego jak starszy wyjdzie do szkoły, a tak sie tylko wymienią :/
Taki Szpon
-jutro z przedszkola nici

za 5 miesięcy 

ma rozwolnienie po tym antybiotyku 

, przyprawy: sol, nasiona kuminu , nasiona kopru wloskiego, zmielony imbir , szafran, zmielona slodka papryka , zmielona kolendra , galka cynamonu , lisc laurowy i koncentrat plus slodki ziemniak i rodzynki , cebula i czosnek zalane rosolem , teraz sie dusi . Przepis od Gordonka