|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)
Cytat:
a co do autka to szybko działacie hehehe my się chyba zmiescimy z wózkiem... mamy 2 auta więc do któregoś na pewno wózek wejdzie lepiej żeby się zmieścił do mojego civica bo kocham i uwielbiam to auto i na sama myśl że musiałabym je sprzedać mam gęsią skórkę![]() aaaaale wam fajnie ![]() ![]() też bym chciała mieć sąsiadkę żeby z nią na spacerki z wózkiem śmigać
|
|
#3512 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz taki sam TP jak ja ![]() Znaczy też OM miałam 22.12 ![]() Cytat:
USG to na tyle młoda metoda badań, że nie udowodniono, że na 100% nie szkodzi maleństwu. Czytałam o tym ostatnio, że nie należy przesadzać i jeśli można nie robić, to nie robić. Oczywiście inna kwestia to zdrowie malucha ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A skąd? ![]() Zostawić Was na 2 h, to człowiek nie może nadrobić! Heloł, próbuje pracować
|
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A najprawdopodobniej na dwa, jedno małe dla mnie i jedno większe rodzinne, którym tż będzie jeździł. Oba w gazie, bo diesel i benzyna zjadają 1/4 mojej pensji!
|
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też obie fury są na gaz bo to bez sensu teraz takie ceny za paliwo bulić... ja mam do pracy 10km czyli do pracy i z powrotem plus jakies zakupy to ponad 20 km dziennie- jak sobie zatankuję gazu za 70zł do pełna to smigam na tym ponad 2 tygodnie (a auto ma 110 koni więc nie jest jakąś pierdołą) więc miesięcznie max 140zł na dojazdy wydaję- to tyle z mojego zadupia bilet miesięczny kosztuje więc totalnie się komunikacja miejska nie opłaca mi jeździć
21.08.2010 ślub 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2013-02-15 o 15:52 |
|
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
Autko zmieniamy szybko, bo stare sie sypie i szkoda w nie inwestować dłużej. Gaz zamienimy na diesel. Ale chociaz Tż się będzie wygodnie mieścił i jeszcze ktos za nim usiądzie, a nie tak jak teraz
![]()
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie mam dylemat.
Nie pracuję. Szukałam pracy zanim dowiedziałam się o ciąży. Dziś z tego starego ogłoszenia zadzwoniła Pani... Praca w salonie kosmetycznym. Widać, ze można się dogadać, ale nie umiem chyba takiego świństwa komuś robić. Po 1 nie wiem ile można w salonie- w ciąży wytrzymać w tych zapachach po 2. Mogliby mnie do sądu podać o wyłudzenie. Z drugiej strony macierzyńskie, nawet male to byłby bardzo przyjemny dodatek i w kredycie by nam to pomogło... a w sumie to ciąża jest na tyle młoda, że nie musiałam o niej wiedzieć. |
|
|
|
#3517 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kiedy koniec sesji i jak Ci idzie? ![]() Cytat:
![]() Już jakaś przeziębiona jestem ![]() Cytat:
Powaliło mnie I ja też!!! ![]() Skąd koleżanka? ![]() Cytat:
![]() My też planujemy na wakacje zmienić,chociaż mamy duży. Tż stwierdził,że przyda nam się coś rodzinnego,bo w końcu będzie nas czworo ![]() Myślimy nad Volkswagenem Touranem ![]() Skąd dokładnie jesteś, 'sąsiadko'?
|
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3519 |
|
Wtajemniczenie
|
to teraz czuje się samotna z tego podkarpacia ;/ W lublinie byłam a Wrocławia niestety nie widziałam;/ Jak była wycieczka z pracy to mnie poszczykneło;/ ehhh ...jeszcze wszystko przede mną
![]() http://www.youtube.com/watch?v=w-WGEo4DQUE ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Volkswagena Tourana polecam Bardzo rodzinne autko i super się prowadzi
|
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje znajome z branży zajmują się tym do 9tego miesiąca. Ja trochę się boję bo przecież to opary kleju i zapachy żeli, ale w maseczce teoretycznie nie powinnam ich w ogóle czuć?! Poza tym jak powiem to papa praco
|
|
|
|
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też dzisiaj dostałam umowę na stałe, jestem w trakcie 8 tygodnia ciąży i pracodawca nie wiedział o niej dając mi tą umowę... co więcej mam dostać nawet lepsze stanowisko i też mam lekkie wyrzuty sumienia że nic szefowa nie wie o ciąży... ALE wg mnie ciąża jest tak młoda że jeszcze różnie może być i nie mam obowiązku zaraz po teście informować pracodawcy że zostanę mamusią... dlatego biorę co mi dają bez mrugnięcia okiem- później jakos będę się tłumaczyć ![]() natomiast nie wiem co bym zrobiła gdybym miała dopiero zaczynać pracę.................... to dopiero dylemat...........
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3523 |
|
Wtajemniczenie
|
My tez mieliśmy dwa auta Tz duży ja mały ale jak zaczeła sie budowa to zostało tylko moje cudowne jaskrawo zielone lupo
BYło bardzo kobiece a ja byłam zakochana w tym maleńkim autku Ciagle wspominam z sentymentem Niestety bagażnik był mały i wózek się nie mieścił nie mówiąc o zakupach;/ wiec zaraz po urodzeniu małego poszedł na sprzedaż i kupił go jakiś facet w prezencie dla żony Teraz mamy VW golfa4...nie młode autko ale póki co wystarczające i odpukać jeździmy 3 rok i jeszcze ani złotówki do niego nie dołożyliśmy
|
|
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ciezka praca fizyczna tak na prawdę. Tak samo żele. Upoci się człowiek bez ciąży a co dopiero z brzuchem Ale możesz podpisać umowę i pójść na L4 w razie czego. Chociaż nie wiem jaką umowę Ci babka proponuje?
|
|
|
|
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że dam radę jeżeli chodzi o kwestię fizyczną. Obawiam się najbardziej tych oparów. Jednocześnie mam duże wyrzuty sumienia, że tak zrobię w balona pracodawcę. Gdybym czuła się jak w poprzedniej ciąży to mogłabym spokojnie popracować dłużej, ale mimo wszystko czy mam tyle odwagi aby później zgarnąć od niej - w końcu sama jako szef bym się wpieniła. Z drugiej strony to nie ona by płaciła macierzyńskie , prawda? Na L4 chyba tylko część ona? Wie ktoś jak to jest? Powiedziałam jej że chciałabym umowę o pracę bo chcemy brać kredyt. Taka prawda, chociaż pewnie w przyszłości mogłaby podciągnąć to pod tę ciążę i próbę wyłudzenia. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2013-02-15 o 16:07 |
|
|
|
|
#3526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Solidne autka
|
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja znając siebie po nocach bym spać nie mogła. Tak bym się stresowała. że mnie po sądach będą ciągać. Ale ja w ogóle boidupa jestem ![]() Macierzyński płaci zus. L4 poniżej 30 dni pracodawca, powyżej 30 dni zus. Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2013-02-15 o 16:10 |
|
|
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
a za tydzien pierwsze USG lalalala
bedzie wtedy 10t 2da we wtorek pierwsze pobieranie krwi, brrrr...
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie co to za umowa by miała być? na czas określony ze wszystkimi składkami? czy jakieś zlecenie albo dzieło?
ja to chyba nowej pracy bym się już nie podjęła nie ze względu na wyrzuty sumienia ale ze względu na brak siły i samopoczucie w ciąży... ja pracuję już 2 lata w obecnej firmie i dałam się już poznac jako super pracowita mrówka więc teraz sobie troszkę odpuszczam, nie przemęczam się a i tak każdy jest zadowolony ze mnie, a ja sobie siedzę całe dnie i moim głównym zadaniem jest powstrzymywanie mdłości... ale jakbym na początku się tak wyluzowała i dyndała bez sił na krześle to byłoby kiepsko z mą reputacją
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie przyznaję bez bicia że obecnie w pracy pół czasu to ziewam bo tak mi się spać chce a pół czasu skupiam się żeby nie puścić pawia
gorzej będzie jak dostanę to inne stanowisko- wtedy będe dzielic pokój z 2 innymi osobami i wtedy już chyba prawda wyjdzie na jaw
|
#3532 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A macierzyński to z zusu chyba jest. Ja bym się bardzo wkurzyła na miejscu tej kobiety. Tym bardziej że tak naprawdę salon kosmetyczny to mało dochodowy biznes. I płacić składki zus i pensje pracownikowi który nie obsługuje klientów to masakra. Chyba że dasz radę długo pracować to powinno być ok. Gorzej jakbyś podpisała umowę i w ten sam dzień na l4 poszła ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Co innego duża korporacja z wielkimi przychodami a co innego mały salon kosmetyczny. |
|
|
|
|
#3534 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Czyli to zależy od Twojej uczciwości. Możesz podpisać umowę i 1 dnia powiedzieć co i jak. Możesz powiedzieć przed podpisaniem z nadzieją, że podpiszą mimo wszystko i po miesiącu pójdziesz na L4. W sumie na l4 i tak po miesiącu bym poszła. miesiąc musisz przepracować, żeby mieć kasę z ZUSu.
|
|
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam hondę, mąż ma już piątą hondę, teściowie mają też kolejną hondę, szwagier ma chyba trzecią czy czwartą hondę i nikt w życiu w serwisie nie był
|
|
#3536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duuużo większa od obecnej pandy ![]() Cytat:
Trudna sprawa. Ja bym psychicznie i nerwowo nie wyrobiła w takiej sytuacji podejmując tę prace, choć kusiłoby.... Ja niestety mam tylko umowę zlecenie i to kończy sie ze 3-4 miesiące przed porodem więc też będę na lodzie. ![]() I zastanawiam się co zrobić. durne to nasze państwo że pozwala na takie umowy Myślę o założeniu DG, na razie po prostu to co robię moglabym pewnie rozliczać z szefową na zasadzie DG... Ale co dalej. Może któras się orientuje jak z tymi wszystkimi zmianami? bo mieli ukrócić rózne "przywileje" i luki i tak szukam i nei ma informacji nigddzie...
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to podobno ściąga kontrolę, a jak tu komuś takiego "psikusa" zrobić... Ucze angielskiego, więc teoretycznie do porodu mogłabym jakies tam lekcje dawać na tej Dg... Tylko że wiem że chodzi o te składki chorobowe, od ich wysokości zależy potem wysokość macierzynskiego. Do tej pory wystarczyło opłacić jedną składkę maksymalną i potem sie dostawało maksymalny macierzyński. I mieli to ukrócić, bo to niesprawiedliwe - no bo jest. Ja bym chciała choć parę stówek dostać ![]() tylko nie wiem czy się nie okaże że dg trzeba mieć np.od minimum roku żeby sie cokolwiek należalo...
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

lepiej żeby się zmieścił do mojego civica bo kocham i uwielbiam to auto i na sama myśl że musiałabym je sprzedać mam gęsią skórkę

koleżanka poleciła mi kupić prenatal complex, nie wiem czy pomoże bo póki co nic nie pomaga 
żeby wszystko było ok...

A macierzyński to z zusu chyba jest. Ja bym się bardzo wkurzyła na miejscu tej kobiety. Tym bardziej że tak naprawdę salon kosmetyczny to mało dochodowy biznes. I płacić składki zus i pensje pracownikowi który nie obsługuje klientów to masakra. Chyba że dasz radę długo pracować to powinno być ok. Gorzej jakbyś podpisała umowę i w ten sam dzień na l4 poszła