|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)
Cytat:
Może akurat będzie fajnie i będziesz mieć jeszcze gdzie wrócić po macierzyńskim.
|
|
|
|
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- A powiedz mi jako osoba siedząca w tym zawodzie. Myślisz, że jeżeli zakładałabym grubszą maseczkę ( jestem skłonna nawet te remontowe)i rękawiczki, czy myślisz, że może to mimo wszystko jakoś wpłynąć na fasolka? |
|
|
|
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja do niedawna też taka trochę boidupka byłam ale teraz szczerze mówiąc nauczyłam się trochę przebojowości bo tak na 100% uczciwie to w tym kraju nic nie dostaniesz.... teoretycznie powinnyśmy mieć wszystkie opiekę i badania nfz w trakcie całej ciąży a praktycznie zapisz się do ginekologa na nfz..... łaskę ci zrobia że ci usg zrobią.... o ile w ogóle będziesz w stanie się dostać na każda wizytę za darmo.... a nie daj Boże jakby cos się działo i trzeba było co 2 tygodnie chodzić na kontrolę..... no to jak oni nas tak traktują to sorry ale trzeba to sobie zrekompensować w inny sposób
|
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy honde accord i jestem w niej zakochana
|
|
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
CoTyNaTo - no własnie wszędzie sa tylko niepotwierdzone informacje z tego co widziałam. Nigdzie nie znalazłam potwierdzenia, że to musi byc DG sprzed ciązy... chciałam sprawdzic na stronie Zus, ale mi nie działa tak jak powinna.... ;/
Tancerka, nie jestem taka, naprawde nie chce najwyższego. chcę choć najniższy, bo mnie coś trafia. Pracujję, a to nie moja wina że nikomu się nie opłaca zatrudnić mnie na normalną umowe nawet głupie zlecenie musze dostac z przerwa wakacyjną ;(;(;(;(
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2-3 miechy płacisz zusy, potem z 4-5 miesięcy jesteś juz na L4 i potem przez rok bierzesz 80% macierzyńskiego..... policz sobie![]() my też mamy accorda suuuuuper jest to auto samo jedzie- jednym palcem można prowadzić i nie ma szans żeby zjechało z drogi jak były ostatnio złe warunki pogodowe to zabierałam accorda mężowi bo mówiłam mu że boję się jechać i potrzebuję masywnego bezpiecznego auta z dużą strefą zgniotu ![]() ![]() ![]() ![]() ale miał minę jak jego bezpieczne autko wtedy odjeżdżało z niebezpieczną żoną---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- dobra dziewczynki ja się zwijam z roboty- wieczorkiem może jeszcze zajrzę albo i nie bo mąż chce moją umowe jakoś uczcić
|
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3548 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() ti i ja po dłuższej nieobecności się odezwę ![]() z powodu plamień poszłam we wtorek na prywatną wizytę i znów widziałam moje dwa bobiki mają już po 34mmm jeden tak się ruszał, że ciężko go było zmierzyć :P jak je zobaczyłam na ekranie to od razu pomyślałam, że to chłopcy. na szczęście z plamieniami to nic poważnego. znaleźli na szyjce macicy jakiegoś polipa ciążowego i to podobno od niego. mam tylko nadzieję, że nie będę się z nim męczyć do końca ciąży.Dziś mam pierwszy wolne dzień w pracy. Przede mną dwa tyg urlopu a potem do końca zwolnienie. Chyba dostałam deprechy przez to siedzenie w domu i tą pogodę. Ryczę cały dzień. Martwię się o moje bobiki bo też gorączkowałam na początku ciąży (nawet do 40st) i boję się, że się to odbije na zdrowiu maleństw :/ poza tym atmosfera w pracy się ostatnio popsuła. już zaczynałam zauważać zazdrość koleżanek i docinki typu fajnie to sobie wymyśliłaś, że się i na wczasy pod grusza załapiesz i na trzynastkę i na chorobowe od razu :/ ja tego nie rozumiem, jak można takich rzeczy zazdrościć? |
|
|
|
#3549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zupełnie inną sytuację ma tancerka która już się dała poznać jako dobry pracownik i w tym przypadku rozumiem,że nie powiedziała o ciąży. |
||
|
|
|
#3550 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mam wszystko wyliczone. Przeczytałam wszystko, co się dało na ten temat i mogę to szczegółowo wyjaśnić, ale teraz już wychodzę z pracy i nie mam czasu
|
|
|
#3551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że jak powiem otwarcie to pracy nie dostanę. |
|
|
|
|
#3552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to nie jest tak,że pracodawca nie ma żadnych praw.Po narodzeniu przez Ciebie dziecka może iść do sądu i próbować udowadniać,że w chwili podpisywania umowy wiedziałaś już o ciąży |
|
|
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
Uczę się, uczę
Ale kiepsko mi to idzie. Za tydzień mam zjazd i 5 egzaminów Aż ryczeć mi się chce. Ciężko mi na tych studiach Nie wiem czy wydole. Sesja trwa do 15 marca.A podobno kobiety w ciąży mają słabszą pamięć. Tak gdzieś wyczytałam. I chyba w sumie racja. |
|
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko jak to udowodni? Ja wiem kiedy doszło do zapłodnienia. I licząc od tego czasu moja ciąza ma z 2-3 tygodnie max ( nie wiem kiedy doszło do zagnieżdżenia).
Dodatkowo jedna z mamuś napisała wyżej, że w większoci wygrywają kobiety w ciąży jako że to To" tzw. działanie w stanie wyższej konieczności, bo chcesz zapewnić sobie i dziecku pieniądze na życie". |
|
|
|
#3555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
kurde a ja wlasnie dostalam z niemieckiego urzedu pracy stosik ofert pracy i niektore sa bardzo fajne
musze aplikowac bo inaczej odbiora mi zasilek, ale kurde to bez sensu bo nawet jakby mnie zaprosili na rozmowe to i tak mnie nie przyjma z racji ciazy...a bede musiala powiedziec bo to juz 11 tydz....
|
|
|
|
#3557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do pracy to tez już zaczynam świrować, siedzę w domu już w sumie dwa tygodnie, a trudno mi przestać o niej myśleć, tak się cieszyłam, że odpocznę, od coraz bardziej stresującej atmosfery też, ale jednak przyzwyczajona byłam do dużych obrotów i ciężko się przestawić na wolniejsze obroty ![]() dwakolory trzymam kciuki, żeby twoje plamienia ustały, podziwiam cię za cierpliwość, ja nie wiem czy bym wytrzymała do wtorku z wizytą, ale tak jak mówisz, przy brązowych plamieniach może nie ma takiej paniki jakby była żywa krew, może się oczyszcza jama macicy po tej zalegającej krwi po pierwszym krwawieniu. Tancerka212 gratuluję umowy na stałej możliwości awansu, ty długo dasz radę jeszcze się tam tak bunkrować z tą ciążą? No a jeśli chodzi o mnie to jestem szczęśliwa, jak w każdy piątek, bo zaczynam kolejny tydzień ciąży i im bliżej końca I tryma to mi lepiej I mam od dwóch dni, a dziś to już wybitnie takie przekonanie, że będę mieć synka. Dziwne uczucie, prawie jak pewność, zdziwię się jak się okaże dziewczynka, mimo że zawsze myślałam, że niunia będzie pierwsza niż niunio
|
|
|
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jestem złą osobą i serio będzie kosztowało mnie to sporo nerwów i wyrzutów, ale ja planowałam iść do pracy przed ciążą i w sumie niepotrzebnie to przekładałam do teraz. Dodatkowo chcemy wziąć kredyt mieszkaniowy i fajnie abym i ja miała umowę o pracę- dlatego chyba więcej argumentów przemawia za tym abym spróbowała. Nie wiem, może teraz jestem taka mądra,ale jak stanę oko w oko z jakąś sympatyczną kobietką to zwątpię... |
|
|
|
|
#3559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nigdzie i nigdy nawet nie zasugerowałam,że jesteś złą osobą.Napisałam,że moim zdaniem zatajenie przed pracodawca faktu ciąży,podpisanie umowy i pójście na L4 jest nieuczciwe. Z mojej strony OT. Edytowane przez Diorisha Czas edycji: 2013-02-15 o 18:15 |
|
|
|
|
#3560 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3561 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
W najgorszym wypadku możesz sie z nia dogadać, że za tą część co ona ma płacić, żeby po prostu Ci pensji nie dała. Ja bym poszła na Twoim miejscu |
|||
|
|
|
#3562 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3563 |
|
BAN stały
|
Na L4 się nie płaci składek.Ale nie wiem czy tych pierwszych 30 dni też to dotyczy
W każdym bądź razie ciężarna pracownica i na maciwerzyśkim wcale aż takim obciążeniem dla pracowacy nie jest. A na macierzyśkim składki idą z budżetu państwa Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-02-15 o 18:39 |
|
|
|
#3564 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3565 |
|
Wtajemniczenie
|
tak z innej beczki: Do dziewczyn , które karmią: tak z ciekawości pytam jak to jest z tym karmieniem w ciąży????Można czy nie???bo przecież karmienie powoduje skurcze??? Ja w pierwszej ciąży nie wiadomo dlaczego gdzieś w 25 tc miałam zapalenie piersi związane z laktacja
. Nawet moja ginka była wtedy zdziwiona że mam pokarm ???I wtedy jedyną radą było sćiaganie pokarmu ( ale nie chciałyśmy wczesnego porodu więc odpadło) albo przepalanie. I tak wtedy przepalałam .Później się martwiłam czy po porodzie bedę mieć pokarm ....ale jednak był
|
|
|
|
#3566 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cotynato-co do zabiegów to rzęsy możesz raczej przedłużac i robić żele. Nie możesz robić akryli, zabiegów z prądami, IPL, no i aceton też odpada. W dodatku wdychanie środków do dezynfekcji jest tez nie wskazane ( a przecież dłonie klientki trzeba dezynfekować, narzędzia, biurko itd). Jak mój gin dowiedział się jaką mam prace powiedział dosłownie pełnym słowem : "o ja pier.....". |
|
|
|
|
#3568 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a ja z KIELC a pisze tak jak pisze tylko ze wzgledu na to ze jestem w UK i nie mam tu polskich znakow hehehheCytat:
OM 23-12-12 TP wg OM 29-09-13 wg USG 25-09-13 http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed> Edytowane przez zmienniczka Czas edycji: 2013-02-15 o 18:50 |
||||
|
|
|
#3569 |
|
Zadomowienie
|
Możemy sie przyłączyc? Tzn, ja i moja fasolka
![]() Wszystko wskazuje na to, że bede pazdziernikowa mamusia OM 9.01, Pierwsze dwie kreski we wtorek, kolejne w srode (bo nie moglam uwierzyc ze sa ). Dzisiaj odebralam wyniki bety no i prawie 4000 Do lekarza w poniedzialek i mam nadzieje, ze wszystko bedzie w porzadku ![]() Postaram sie poczytac chociaz pare poprzednich stron, zeby sie wkrecic w watek, ale zanim to to mam pytanko, czy sa tu moze jakies Hashimotki?
|
#3570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakbys przeczytala moj ostatni post (przed twoim) to bys wiedziala ze SAMBAdiJANEIRO ma ta sama przypadlosc witamy w gronie zafasolkowanych
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.

Może akurat będzie fajnie i będziesz mieć jeszcze gdzie wrócić po macierzyńskim.

suuuuuper jest 

Aż ryczeć mi się chce. Ciężko mi na tych studiach

. Nawet moja ginka była wtedy zdziwiona że mam pokarm ???I wtedy jedyną radą było sćiaganie pokarmu ( ale nie chciałyśmy wczesnego porodu więc odpadło) albo przepalanie. I tak wtedy przepalałam .Później się martwiłam czy po porodzie bedę mieć pokarm ....ale jednak był