Nasze dzieci świat poznają, a mamusiom spać nie dają. III-IV 2012 cz.(X)V - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-15, 09:34   #1441
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Nasze dzieci świat poznają, a mamusiom spać nie dają. III-IV 2012 cz.(X)V

Cytat:
Napisane przez Agnes18 Pokaż wiadomość
Może przechodziłaś w dzieciństwie i dlatego się już nie zarażasz.
Przeglądałam książeczkę zdrowia kilkanaście razy. Ciągle tylk ogórne drogi oddechowe. Mama też sobie nie przypomina abym miała problemy z jelitami i biegunki. Wymioty i owszem, ale to byłam starsza i zatrucie pokarmowe po np. skórce od pomidora czy innej warzywa/owocu tak.
Odkąd pamiętam, nie miałam żadnej biegunki, nawet związanej z żywnością. Z mężem jadamy to samo. Jemu może coś zaszkodzić a ja nawet bąka nie puszczę Dobry mam organizm pod tym względem. I metabolizm ekspresowy.

Nie widziałam zdjęć na mailu, sprawdzę wieczorkiem

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-15, 10:09   #1442
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Zia ale piekna coreczka :zakochany:
Stary 2013-02-15, 10:52   #1443
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnes18 Pokaż wiadomość
Jej, a moja córcia ma dopiero jeden. Aż się już zaczynam martwić
Oskar ma nadal 8
a ile Twoja córcia ma??
ale wydaje mi się że nie masz się co martwić na razie... Jeden już ma to powinny nastepne wyjść za jakiś czas. A kiedy wyszedł jej ten 1?

Zia dzięki za komplement
Oglądałam fotki . Ślicznotka z Ani a Ty też super wyglądasz Widać że Ania lubi się uśmiechać
Stary 2013-02-15, 11:27   #1444
Agnes18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Oskar ma nadal 8
a ile Twoja córcia ma??
ale wydaje mi się że nie masz się co martwić na razie... Jeden już ma to powinny nastepne wyjść za jakiś czas. A kiedy wyszedł jej ten 1?
Wkrótce skończy 11 miesięcy. Ten 1 wyszedł jej jakiś miesiąc temu.

Moje Szczęścia dwa G N
Agnes18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-15, 12:35   #1445
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Czesc Zia

Ale cie dawno nie bylo! Myslalam ostatnio co u was...
Obejrzalam zdjecia. Ale Malutka urosla i sliczna jest. A ty wygladasz super!
Gosia, Nikki, Cytrynka, dzieki za komplementy Rozumiem ze tu taka cisza bo na fejsie siedzicie tak ? Ja na dwa fronty nie dam rady ogarniac, bede zagladac tylko tu poki tu wogole nei zamilkniecie
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-15, 13:01   #1446
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Witajcie my juz mamy 10 miesiecy i 2 dni
U nas walentynki.. dziecko postanowiło zrobić rodzicom prezent i od 20:30 spało do 5... Cud :aniołek:
a ja mam pytanie: czy planujecie kupować fotelik do przewożenia dziecka na rowerze?? czy może taką3-kołową przyczepkę??
Ja chyba fotelik chcę, ale nie wiem jaki??
Stary 2013-02-15, 14:37   #1447
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Witajcie my juz mamy 10 miesiecy i 2 dni
U nas walentynki.. dziecko postanowiło zrobić rodzicom prezent i od 20:30 spało do 5... Cud :aniołek:
a ja mam pytanie: czy planujecie kupować fotelik do przewożenia dziecka na rowerze?? czy może taką3-kołową przyczepkę??
Ja chyba fotelik chcę, ale nie wiem jaki??
U nas wręcz przeciwnie Olaf postanowił rodzicom przeszkodzić, uspokoił się dopiero jak obiecałam mu że nie będzie siostrzyczki ani brata tak pozatym to spał od 20 do 7 ale z chwilą przerwy no

Zaczynamy pierwsze samodzielne kroczki

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-15, 16:09   #1448
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Zia na fejsie wszystkie siedza
moje dziecko sie pochorowalo temp prawie 39 dostal antybiotyk mam nadzieje ze bedzie lepiej
Stary 2013-02-15, 20:09   #1449
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Heja!
My po przeglądzie u lekarza (we wtorek), powiem, że był horror...Matylda w poczekalni wesolutka jak szczygiełek, smiała się, wygłupiała i obcym ludziom machała papa jak wychodzili. W gabinecie też jeszcze trzymała fason podczas sprawdzania słuchu, bioderek, a przy próbie zważenia i zmierzenia był jeden wielki ryk, histeria dosłownie. Nie wiem, dlaczego? Bo wcześniej a chodziłam z Nią baaardzo często na ważenie, była zawsze wesola i spokojna (poza przedostanim razem). Nie dało się zważyć i zmierzyć, nie byłam w stanie Jej uspokoić w ogóle nikt nie był w stanie. Znaczenie mial też fakt, że mogła być zmęczona, bo akurat ten przegląd wypadał w porze gdzie zwykle mamy drzemkę...Plus fakt, że waga leżała....na podłodze i musiałm ukucnąć z gołym dzieckiem, by się do niej schylić! Szok, nigdy tak nie było, nie wiem kto takie coś wymyślił!

Kazano przyjść mi w piatek na poprawkę ważenia, bo zważono Ją w końcu na wadze mechanicznej w sensie że ja weszłam najpierw z Matyldą a potem zważono mnie samą i odięto różnicę. Wyszło 9 kg, ale od razu wiadome było, że nie jest to miarodajny wynik. I słusznie, bo dziś na wadze elektronicznej na której zawsze ważymy wyszło zaledwie 8.2 kg. Spadła w siatce prawie o centyl, jest tuż obok 9 centyla teraz...Pielęgniarka bardzo miła, inna niż we wtorek kazała się nie zamartwiać, o ile kupki i siusiu jest, a dziecko ma wesoły humor, apetyt i dużo ruchu (co tłumaczy szybkie spalanie kalorii). No więc na razie się nie martwię, bo wszystkie te warunki spełniamy. Moje dziecko ma ruch od rana do wieczora, w 1 miejscu nie usiedzi!

Choć akurat dziś od rana odszedł Jej apetyt, po prostu Matylda odmawiała wszelkiego pożywienia czy nawet piersi, smarowałam dziąsełka żelem, pomogło o tyle, że poobgryzała biszkopta i dziubek w kubku niekapku, ale poza połową porcji małego słoiczka nic nie zjadła aż do wieczora. Dałam Jej znów żel i środek przeciwbólowy i po pół goż udało się-zjadła cały mały słoiczek! Więc może ostatecznie to ząbki idą wreszcie, bo gryzie mi wszystko, ślini się, ale gorączki nie ma, więc raczej nie jest to infekcja...

A wracając do wagi, to Matylda znów była wesoła i zadowolona w poczekalni, ledwo jednak przekroczyłam próg gabinetu mina Jej się automatycznie wydłużyła, i zaczęłą płakać! Czyli uprzedziła się i ma złe skojażenia z ważeniem, biedactwo. Na szczęscie dziś byliśmy w innym gabinecie, gdzie były zabawki wydające odgłosy i dzięki temu udało mi się zapanować nad sytuacją odrobinę.

No to się rozpisałam samolubnie....Teraz idę nadrabiać!

Aha, Zia widziałam że i u Was ząbków brak. Co mówił na to Wasz pediatra?

Cytrynka, przykro mi z powodu Wiktorka. Mam nadzieję, że antybiotyk szybko przyniesie poprawę!

Kubusewa, w temacie przyczepek itp ja myślę, że na początek sprawdzi się najlepiej fotelik do przewożenia. Przyczepka lepsza będzie na póżniej...A jak chcesz, to podpytam siostrę, która uzytkowała i jedno i drugie. Ja osobiście zakupu nie planuję, bo musiałabym zacząć najpierw od zakupu roweru

Edytowane przez ewelajna25
Czas edycji: 2013-02-15 o 20:14
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-15, 20:46   #1450
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
U nas wręcz przeciwnie Olaf postanowił rodzicom przeszkodzić, uspokoił się dopiero jak obiecałam mu że nie będzie siostrzyczki ani brata tak pozatym to spał od 20 do 7 ale z chwilą przerwy no

Zaczynamy pierwsze samodzielne kroczki

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
moje dziecko sie pochorowalo temp prawie 39 dostal antybiotyk mam nadzieje ze bedzie lepiej
trzymajcie się, zdrówka

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2013-02-16, 08:17   #1451
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Wychodzą nam dwa ząbki naraz... Ale nadzwyczaj niemarudny jest Pobudka raz w nocy na amu, muszę powoli zdejmować z piersi od dziś chcę przestać karmic w dzień

Za to nasze dziecko ma taki apetyt że nie wiem gdzie mieści to jedzonko

Marianek i Rysiu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-16, 08:37   #1452
gosia261282
Gang Iren

Cytrynka zdrowka dla Wiktorka!

Ewelajna
moze Matylda miala gorszyh dzien po prostu,czasem sie zdarza. Co do wagi to pewn jest jak mowisz,Mala jest ruchliwa i spala szybko. Moja Wiki jako nimowle byla pulchna,a jak zaczela chodzic to juz coraz mniej chciala jesc,tez byla ruchliwa i pozniej juz wazyla malutko. Tez mnie to niepokoilo,ale nigdy nie miala niedoborow i zawsze dobrze sie rozwijala. Mysle,ze i u was tak bedzie. Moim zdaniem lepsze szczuplejsze dziecko jak grubas.
Stary 2013-02-16, 10:57   #1453
karolca
Zakorzenienie

Ivonko, wszystkiego najlepszego dla Ewuni
6477_roczek.gif

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2013-02-16, 11:08   #1454
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Hej laseczki, nie bylo mnie chyba ze sto lat, a tak na serio to od listopada chyba nie pisalam
Wtedy wlasnie Ania wyciumkala mi kabel od laptopa i skazala mnie na tablet, a ja z tabletu nie umiem pisac dluzszych tekstow, wiec tylko podczytywalam.
Na swieta bylismy w Polsce, potem w styczniu Ania miala chrzest, potem chorowala na grype zoladkowa. Od dwoch tygodni chodzi do zlobka a ja w poniedzialek wracam do pracy. Juz wiem ze czasu na forum bedzie malo, ale postaram sie czasem cos podczytac i skrobnac. Musze wpasc na meila i obejrzec nasze maluchy, i wrzucic mojego urwisa.
Ania wciaz jest drobna i ruchliwa, staje i chodzi przy meblach i scianach ale sama jeszcze nie. Ma juz butki, kupilam jej mieciutkie elefanteny. W aucie ciagle leszcze lezdzi w nosidle, choc wiekszy fotelik mamy juz wybrany - Maxi Cosi Axiss. Ania zrobila sie osatnio baaardzo pocieszna, ze wszystkiego sie cieszy, smieje, wszystko ja ciekawi, chce sie dzielic z nami swoim jedzeniem . Zebow brak Spi dobrze jak zawsze, cala nocke i 1-2 razy dziennie. W zlobku sie super czuje, dla mnie kamien z serca ale zlobek na super - 1 pani na 3 dzieciaczkow, panie sa bardzo cieple, przestrzegaja rozkladow dnia maluszkow i prowadza takie dzienniczki takze takie zatroskane matki jak ja moga sobie wyczytac kiedy i ile dziecko jadlo, spalo, jaki mialo nastroj itp. Lzej mi na sercu z powrotem do pracy jak wi

[/COLOR]Wrzucilam pare Aniowych fotek na meila.

Nikki - Oskar slicznosci a tobie super w blondzie!
Mravka - Robson chodziarz prawie jak Korzeniowski Tylko nie trzyma prostej
Emigra- dobrze Wam sie mieszka w nowym domu? Podziwiam kominek, zazdroszcze sauny i salonu wielkosci boiska. u Julci roz jak w poprzednim mieszkaniu Ja wciaz nie wiem jaki kolor dac u Ani...
Karolcia - twoje zdjecie Ewelinki w wozku sklepowym mi sie spodobalo i zrobilam Ani podobne
Roksape -- ale z Basi smieszka - moja do zdjec lubi walnac grobowa mine
Gosia - padlam jak zobaczylam zdjecie eryka z gatkami na glowie (chyba siostry )
oo Witaj pewnie nie uwierzysz, ale tego dnia,gdy napisałaś posta myślałam o Tobie . Fajnie, ze Ansonek się tak zaaklimatyzowała w żłobku. Przynajmniej nie musisz się obawiać, że coś jest nie tak. A ogólnie cieszysz się na powrót do pracy?
Malutka jest naprawde urocza ,taka subtelną urode ma A Ty wyglądasz kwitnąco!

Tak Robsona trochę znosiło,ale z każdym dniem coraz lepiej łazikuje. Już nawet próbuje sobie coś pokopać w trakcie . Taki ryzykant
Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
oj niedobrze,ze Wiktorka jakieś paskudztwo dopadlo. Zdrowka dla Niego, żeby chłopak szybko wracał do sił

Dziewczyny takie pytańsko, co kupujecie Szkrabom na roczek?

My dzisiaj robimy sobie małą rodzinną sesje foto. Mam nadzieję, że efekty będą zadowalające, bo w sumie nie bardzo mamy jakieś wspólne zdjęcia. Choć Rob specjalnie do zdjęć zawsze robi taką "żulerską" minę, wykrzywia buzie w jedną strone. Komicznie to wygląda;]
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-16, 11:50   #1455
karolca
Zakorzenienie

Mravka, ja już prosiłam rodzinę aby nie kupowali zabawek. Poza tym organizuję w ramach roczku fotografa a na prezent od nas zamawiam szkatułkę z elfem + grawer.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2013-02-16, 12:19   #1456
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Mravka, ja już prosiłam rodzinę aby nie kupowali zabawek. Poza tym organizuję w ramach roczku fotografa a na prezent od nas zamawiam szkatułkę z elfem + grawer.
Ja też zawsze mówie, żeby nie kupowali zabawek. Prawda jest taka, że i tak sie wszystkimi nie bawi ,które ma...a najciekawsze są i tak te rzeczy,które do zabawy nie służą Szkatułke? taką na drobiazgi tak? Faktycznie dobry pomysł.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-16, 12:22   #1457
karolca
Zakorzenienie

szkatułka ma kształt serca, jest dość mała. Ale mam dla Ewelinki kolczyki z chrztu. Chcę kupić zloty łancuszek i medalik. Niech tam ma swoją biżuterię a nie w pudełeczkach w szafce. Zawsze bedzie to ładna dekoracja pokoju.
Rozmawiałam z koleżanka, może namaluje trzy obrazki z elfami, oprawie w białe ramki i powędrują na ścianę.
Od rodziny wolę dostać pieniądze i dołozyc do fotelika samochodowego.
Nie chce ubrań, zabawek i zbędnych gadżetów. To są rzeczy, na które nas stać a wole kupić to, co wiem, że Ewelince się spodoba.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2013-02-16, 13:10   #1458
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Dziewczyny takie pytańsko, co kupujecie Szkrabom na roczek?

My dzisiaj robimy sobie małą rodzinną sesje foto. Mam nadzieję, że efekty będą zadowalające, bo w sumie nie bardzo mamy jakieś wspólne zdjęcia. Choć Rob specjalnie do zdjęć zawsze robi taką "żulerską" minę, wykrzywia buzie w jedną strone. Komicznie to wygląda;]
Sesja, fajno, ale ja bym za bardzo się stresowała na takiej

A na roczek młody dostanie wózek-parasolkę, stolik i krzesełka z serii Mamut, a resztę kasiorkę to mu na konto odłożymy i pewno i tak jakieś zabawki, choć fakt nie wszystkimi się bawi...
Się zastanawiałam jeszcze nad stoliczkiem edukacyjnym ale Tż mówi że zaraz wyrośnie, pewno racja...

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Ja też zawsze mówie, żeby nie kupowali zabawek. Prawda jest taka, że i tak sie wszystkimi nie bawi ,które ma...a najciekawsze są i tak te rzeczy,które do zabawy nie służą Szkatułke? taką na drobiazgi tak? Faktycznie dobry pomysł.
no dokładnie Olaf ma już jakąś starą komórkę teraz pilota mu trza zorganizować niedziałającego Bo nam podbiera wciąż, ostatnio mi wysłał sms-a do wróżki luny, a wczoraj do rmfki, no ale nie zadrynali

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
szkatułka ma kształt serca, jest dość mała. Ale mam dla Ewelinki kolczyki z chrztu. Chcę kupić zloty łancuszek i medalik. Niech tam ma swoją biżuterię a nie w pudełeczkach w szafce. Zawsze bedzie to ładna dekoracja pokoju.
Rozmawiałam z koleżanka, może namaluje trzy obrazki z elfami, oprawie w białe ramki i powędrują na ścianę.
Od rodziny wolę dostać pieniądze i dołozyc do fotelika samochodowego.
Nie chce ubrań, zabawek i zbędnych gadżetów. To są rzeczy, na które nas stać a wole kupić to, co wiem, że Ewelince się spodoba.
Ładnie napewno taka szkatułka ze skarbami będzie się prezentować i super pomysł z tymi obrazkami

a my to młodemu na roczek w sumie fotelik kupiliśmy i jeszcze chcemy mebelki do pokoju

Marianek i Rysiu
Stary 2013-02-16, 14:49   #1459
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Mravka my kupujemy fotelik samochodowy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-16, 15:05   #1460
Agnes18
Zakorzenienie

My chcemy kupić jakąś fajną spacerówkę. Fotelik też trzeba będzie zmienić, ale to w ramach obowiązku raczej niż prezentu Sesję już robiliśmy. A co do rodzinki, to też wolałabym, żeby nie kupowali zabawek, tylko nie wiem jak im to powiedzieć, żeby się niektórzy nie poobrażali

Moje Szczęścia dwa G N
Stary 2013-02-16, 15:35   #1461
gosia261282
Gang Iren

Ja na roczek tez mysle o spacerowce,cos mniejszego,lzejszego. Zabawek Eryk ma bardzo duzo,wiec na razie kupowac nie bedziemy,poczekam az bedzie wykazywac wieksze zainteresowanie. No chyba,ze cos dostanie.
Stary 2013-02-16, 17:53   #1462
Asika21
Rozeznanie

Ja teraz żałuję zakupu spacerówki i sprzedaży wozka 3w1 bo w obecnej sytuacji przydałby się na później, no ale cóż pozostaje mi pożyczyć od kogoś wózek z samą gondolą, a potem kupię chyba podwójny...

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-16, 17:56   #1463
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Ja teraz żałuję zakupu spacerówki i sprzedaży wozka 3w1 bo w obecnej sytuacji przydałby się na później, no ale cóż pozostaje mi pożyczyć od kogoś wózek z samą gondolą, a potem kupię chyba podwójny...
niestety nigdy nic nie wiadomo ja nie sprzedaje wozka tak czy siak trzymamy na drugie dziecko a czy kupimy spacerowke-parasolke to zobaczymy
Stary 2013-02-16, 19:28   #1464
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Mnie coraz bardziej ciągnie do drugiej dzidzi

Marianek i Rysiu
Stary 2013-02-16, 19:40   #1465
karolca
Zakorzenienie

Asika, najlepszym rozwiązaniem byłby taki wózek
http://www.bobowozki.com.pl/product_...5fd1abc3a768a2

Fakt, kosztuje bardzo dużo, nie wiem jakie ma opinie ale przy maluszkach chyba lepsze niż dwa osobne wózki albo typowy bliźniaczy.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2013-02-16, 19:47   #1466
Agnes18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Mnie coraz bardziej ciągnie do drugiej dzidzi
A mnie do trzeciej Ale to raczej marzenie "ściętej głowy"

Moje Szczęścia dwa G N
Stary 2013-02-16, 21:26   #1467
tynka88
Zadomowienie

dobry wieczór

Ivonka wszystkiego najlepszego dla Ewy

Ja nie wiem co Mateuszek dostanie na roczek od swoich gosci, ale pewnie w wiekszosci kase.My kupimy mu fotelik rowerowy plus kask, robimy sobie zdjecia pamiatkowe i zasadzimy mu drzewko

co do wozka to narazie jedzimy spacerówka z wielofunkcyjnego i dobrze nam sie jezdzi

tez bym chciala druga dzidzie , chcialabym dzialac juz po wakajach, mam nadzieje, ze pojdzie łatwiej niz z Mateuszkiem

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-17, 09:41   #1468
joanaros
Zakorzenienie

To chyba ja jedyna nie marzę o kolejnej albo się nie nadaję
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-17, 09:54   #1469
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
To chyba ja jedyna nie marzę o kolejnej albo się nie nadaję
mi też się nie spieszy do kolejnego dziecka

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2013-02-17, 12:22   #1470
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

ja tam jestem zawodolona ze swojego wozka 3w1 puki co samochodu nie mamy a w razie czego do bagaznika sie miesci lepiej niz gondola

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości