|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
mój tata powinien mieć teraz operację na kolano - wyciągnięcie blach po złamaniu - termin to moooże lipiec jak nic się nie przesunie.. ale na szczęscie do innych lekarzy tzn do kardiologa to czeka nie dłużej jak miesiąc, dwa - czyli mniej więcej tyle, co musi się zjawiac na kontrole. A babcia do endokrynologa też co miesiąc sie zapisuje i chodzi regularnie
Ale czasem czekając w recepcji słyszę ile trzeba czekać do specjalistów..
|
#4352 |
|
Konto usunięte
|
O to, moja mama będzie miała niedługo zabieg na zaćmę, kolejka gdzieś 2 lata i oczywiście nerwówka czy placówka będzie miała podpisaną umowę z NFZ, wiedziała, że inne osoby zapisane w innych miejscach po półtora roku czekania dowiadywały się, że z zabiegu nici bo nie NFZ nie przedłużył umowy
|
|
|
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o cenę wizyty u ginekologa to jest bardzo różnie. U mnie w mieście jest nawet taki, który bierze 250zł za wizytę! Ale z cytologią, usg włącznie. I tak to obrzydliwie dużo. Ja chodziłam prywatnie do takiego, u którego płaciłam 50-60zł za wizytę + 20 za cytologię. Teraz poszłam pierwszy raz na NFZ i jestem bardzo zadowolona
|
#4354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4355 |
|
Copyraptor
|
W Krakowie są miejsca, gdzie na wizytę u ginekologa na nfz pierwszy termin jest za 3 miesiące (placówka w centrum). A są takie, gdzie termin jest za 3 dni (Płaszów, 10km od centrum). Więc po prostu trzeba wiedzieć gdzie iść czasami
|
|
|
|
#4356 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;39250736]O to, moja mama będzie miała niedługo zabieg na zaćmę, kolejka gdzieś 2 lata i oczywiście nerwówka czy placówka będzie miała podpisaną umowę z NFZ, wiedziała, że inne osoby zapisane w innych miejscach po półtora roku czekania dowiadywały się, że z zabiegu nici bo nie NFZ nie przedłużył umowy
[/QUOTE]No, a z drugiej strony nfz każe zapisywać ludzi w kolejkę, nieważne czy da kontrakt czy nie
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#4357 |
|
Konto usunięte
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;39244169]O w tej książce są geje? Fajnie, akurat ostatnio wypożyczyłam ją
A ja spędziłam wieczór walentynkowy z tym panem: http://3.bp.blogspot.com/-N3xIy460MP...+na+glowie.jpg [/QUOTE]Są (we mnie tez odzywa sie slashystka i yaoistka...)O, Pratchett, my love
|
|
|
|
#4358 |
|
Konto usunięte
|
Trochę w to 14 miesięcy nie wierzę
pamiętam 5 lat temu jak dopiero zaczynałam chodzić regularnie to też się spotykałam z terminami w stylu miesiąc-dwa-czasem trzy, ale teraz znalazłam przychodnię (trójmiasto) gdzie przychodzę, mówię że chcę do lekarza i siadam w kolejce. Na NFZ. Nie ma czegoś takiego jak zapisy, cytologia 30 zł jeśli nie jest refundowana (dla mnie nie jest na chwilę obecną). Płacę na dole w okienku idę z kwitem i mam robioną, potem dzwonie po kilku dniach czy są wyniki i idę do lekarza w godzinach przyjęć.---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- A w 14 miesięcy to wierzę ale np do endokrynologa, nie do ginekologa. |
|
|
|
#4359 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4360 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziwi mnie zachowanie obcych ludzi na ulicy. Mój pies miał ostatnio operację, wycięli mu narośl na wardze i taką kulę na węzłach chłonnych. Żeby nie rozerwać sobie szwów chodzi w kołnierzu i oczywiście na spacerze pojawiają się śmiechy chichy, pytania(szczególnie uciążliwi są starsi ludzie, którym po raz 12345677 odpowiadam na pytanie bo nie chcę być niemiła) i głosy ale cyrk bla bla bla
No ku.wa mać |
|
|
|
#4361 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4362 |
|
Konto usunięte
|
cholerka nic mi nie mów, w mojej przychodni lekarz jest na urlopie do dzisiaj, a ja od wtorku potrzebuje nowe opakowanie
|
|
|
|
#4363 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#4364 |
|
Konto usunięte
|
Żartujesz czy serio mówisz?
|
|
|
|
#4365 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Meteoryty nam na łeb spadają, a ja mam żartować
Toć oczywista, że to dżołk Chociaż tam sprzedają mydło i powidło to może i leki też
|
|
|
#4366 |
|
Konto usunięte
|
Weź bo w akcie desperacji byłabym skłonna łyknąć to
|
|
|
|
#4367 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Przecież nawet nie wiem jakie leki łykasz
|
|
|
#4368 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytając Wasze odpowiedzi szczerze zazdroszczę. Zapisywałam się na wizytę w kwietniu ub. i zaproponowano mi na 5 maja 2013. GINEKOLOG ! Co prawda nie doprecyzowałam - ginekolog z tych z dobrą opinią. Dałam radę - pojechałam 85 km do Gdańska. I tu rzeczywiście czekałam tylko miesiąc. Więc nie piszcie o Poznaniu, Warszawie, Krakowie czy Gdyni itp. Nie wszędzie jest taki eden. I dalej : dostać się do ortopedy na NFZ graniczy z cudem. Zapisy na fizykoterapię ze skierowaniem "cito" od neurologa Zapisy są organizowane jednego dnia w styczniu na cały rok. Ludzie od wieczora koczują i prawie przez komin włażą. Tylko dzięki mojej Psiapsiółce i Jej znajomościom udało mi się zapisać w ciągu roku. Czekałam pół roku na wizytę u lekarza od fizykoterapii + trzy miesiące na zabiegi.Itp itd itp Cytat:
|
||
|
|
|
#4370 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja się muszę do lekarza pierwszego kontaktu, kotłować od 6 rano w kolejce do otwarcai przychodni żeby dopchać się do kolejki do rejestracji żeby szybko być w kolejce do lekarza. To przypomina hieny nad padliną. |
|
|
|
|
#4371 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.co do umawiania sie na wizytę do ta chodzę do prywatnej ale umawia się telefonicznie. Tylko dzwoni się na telefon domowy po 19 i zwykle odbiera członek rodziny, zazwyczaj mąż ginekolożki(ale paskudne słowo). Tylko czasami dodzwonić się tam to koszmar, 3 dni pod rząd tam wydzwaniałam, żeby w końcu ktoś mnie zapisał . To mnie dziwi bo mogłaby ona zatrudnić jakąś osobę żeby siedziała tam w godzinach jej przyjmowania i odbierała telefony.
|
|
|
|
|
#4372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Akurat przypomniało mi się coś na ten temat Od dłuższego czasu jak jestem w górach na dużej wysokości mam problemy z uszami....jak byłam w polsce to mama zapisała mnie do laryngologa (miał termin już na za dwa dni). A wizyta.......lekarz miał coś koło 70 lat....nie słyszał (przy mnie zakładał sobie aparat słuchowy), nie widział (pomylił dowód osobisty z niebieska wizytówką ).Jego sprzęt był przedwojenny (lamka na głowe i plastikowy stożek, jak 10 lat temu chodziłam do lekarza sportowego to mieli lepszy sprzęt).....a jego dniagnoza......mój problem z uszami (który pojawia się co jakiś czas od kilku miesięcy jest spowodowany przeziębieniem i zapisał mi rutinoskorbin i tabletki musujące. Normalnie szok, ze w takim mieście jak poznan jesszce pracują tacy ludzie. (Nie mam nic do starszych osób ale jak lekarz nie widzi, nie słyszy a jego dniagnoza jest idiotyczna to sory....) Edytowane przez paulinka1128 Czas edycji: 2013-02-15 o 17:49 |
|
|
|
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To co ja uważam nie ma znaczenia, bo nie o tym wątek. Możesz się buntować/złościć/czuć "upodlona" ale co to da ? I tak musisz z tego skorzystać jeśli nie chcesz/nie stać Cię na wizytę prywatną. "Cóż Pani zrobisz jak nic nie zrobisz"
|
|
#4376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do endokrynologa za to czekam zazwyczaj 10-11 miesięcy, czasami ponad rok. Np wczoraj byłam w przychodni, bo chciałam umówić się na wizytę i usłyszałam, że w tym roku już nie ma wolnych terminów. Dlatego co kilka miesięcy idę zrobić prywatnie badania i jeśli są w normie to czekam dalej
|
|
|
|
|
#4377 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
U mnie dokładnie tak samo.
|
#4378 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
drabineczka, proszę zdradź która to przychodnia
|
|
|
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem z synem na bilansie 4-latka. Wszystko ok tylko płaskostopie. Pani doktor pisze skierowanie do poradni rehabilitacyjnej i mówi, żeby do przychodni wojewódzkiej dzwonić. To dzwonię i mówię o co chodzi. Pani zapisuje pesel itp. i podaje termin: wrzesień. Z mojej strony się wyrwało tylko: tego roku? I pani zaczyna wymieniac co mam na ową wizytę przynieść: skierowanie, zgłoszenie dziecka do ubezpieczenia, ostatni kwitek wypłaty rodzica przy którym jest ubezpieczone. jak powiedziałam, ze dziecko do 18 roku zycia ma leczenie zagwarantowane, ze podobno mają system i wszystko wiedzą to się rozłączyła. Miło
Dzwonię do innej przychodni z poradnią. Pani mówi, ze do rehabilitacyjnej to na maj. Ale jak na skierowaniu lekarz zmieni na poradnię wad postawy to w ciągu miesiąca. Lekarka zmieniła nazwę, termin na za 3 tygodnie od telefonu. Szkoda tylko, ze akurat nowa pracę zaczynam i nie będę mogła z nim pojechać. Dziękuję opatrzności za dyspozycyjna teściową
|
#4380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O ile tatuś małego już nie wykorzystał.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

Ale czasem czekając w recepcji słyszę ile trzeba czekać do specjalistów..

[/QUOTE]

pamiętam 5 lat temu jak dopiero zaczynałam chodzić regularnie to też się spotykałam z terminami w stylu miesiąc-dwa-czasem trzy, ale teraz znalazłam przychodnię (trójmiasto) gdzie przychodzę, mówię że chcę do lekarza i siadam w kolejce. Na NFZ. Nie ma czegoś takiego jak zapisy, cytologia 30 zł jeśli nie jest refundowana (dla mnie nie jest na chwilę obecną). Płacę na dole w okienku idę z kwitem i mam robioną, potem dzwonie po kilku dniach czy są wyniki i idę do lekarza w godzinach przyjęć.

Zapisy są organizowane jednego dnia w styczniu na cały rok. Ludzie od wieczora koczują i prawie przez komin włażą. Tylko dzięki mojej Psiapsiółce i Jej znajomościom udało mi się zapisać w ciągu roku. Czekałam pół roku na wizytę u lekarza od fizykoterapii + trzy miesiące na zabiegi.