Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-15, 19:08   #2821
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

ogarnęłam nogi bo rano jednak nie mogłam, skończyła mi się pianka a nie lubię odżywką za dwie godzinki jedziemy do gina
Ja już od dłuższego czasu, za radą siostry, golę się wszędzie na zwykłe mydełko Dove. Zero podrażnień, pieczenia, suchości skóry (mimo, że jestem problemowcem, bo mam łuszczycę). Tak więc polecam!

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
no bo ze znajomymi to jest tak, ze jak jest dobrze to lepiej niż z rodzina a jak się coś popieprzy to się kontakt zrywa i nie ma musu widywania sie przy okazji nawet. Rodzina o tyle lepsza, że ani się nie ma jakiś mega zażyłych relacji jak z przyjaciółmi (przynajmniej ja tak mam) ani się nie ma o co smiertlenie pokłócić a do tego i tak się człowiek widuje na imprezach rodzinnych to od razu rykoszetem dziecko chrzestnego zobaczyale to moje doświadczenia, widac odmienne od Twoich. No i morał z tego żaden
Ogólnie dla mnie chrzciny nie sa jakos bardzo ważne, może jak ktoś sie bardziej wczuwa ma inne podejście, ja tam wezmę z rodziny, bo tez jakby wypada i tyle.
Wiesz co, mój brat ma za chrzestnych cioteczne rodzeństwo mojego ojca. Nie pamiętam czy kiedykolwiek do Niego zadzwonili i zapytali co u Niego słychać, nawet jak my się z Nimi widzimy, to się nie pytają co u Marcina. Więc chyba nie ma co tak wywyższać tego, że z rodziną zawsze ma się jakiś tam kontakt, bo tak nie jest. Oczywiście, ze znajomymi również tak bywa. Dlatego nie ważne czy rodzina, czy znajomi, ważne żeby to była właściwie wybrana osoba.

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Cześć mummies! My dalej w szpitalu, podpięte do kroplówki z magnezem. Szyjka zamknięta, 2cm, mierzoona przedwczoraj. doktor stwierdził że krótka na taką młodą ciążę. Następny pomiar w poniedziałek dopiero. Pozdrawiam Was i życzę zdrowia!
Trzymaj się tam dzielnie!

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
właśnie wróciłam z kontroli ... dodatkowej, bo bałam się o tą szyjkę bo mnie od dwóch dni zaś pokłuwało ... no i skróciła się, do 22 mm no i generalnie jestem trochę przerażona bo w ciągu niecałych dwóch tyg, mimo mojego ciągłego leżenia i wstawania tylko do łazienki skróciła się ... w takim tempie "starczy" mi jej na jakieś 3 tyg ... rozmawiałam o pessarze, ale lekarz stwierdził że na tym etapie raczej nie ma już sensu, ale to mój wybór, i tak rozmawialiśmy z mężem i doszliśmy do wniosku że bez sensu, bo: na kontrolę musiałabym przyjść za tydzień z wynikami posiewu ze szpitala, jak nie będzie bakterii itp to dopiero się zamówi krążek, czeka się na niego 2-3 dni, więc generalnie miałabym zakładany za 2 tyg, a to już by był 32 tydzień. więc generalnie pozostaje mi leżenie i modlenie się aby to się nie przyspieszało za bardzo. za 2-3 tyg już podobno mogę urodzić (w sensie bezpieczeństwa dla dziecka). i jedna dobra informacja - Przemuś waży 1,5 kilo, czyli bardzo ładnie jak na 30 tydzień, więc szanse mu się zwiększają no i jakby mi się zaczął poród jakoś na dniach (tfu tfu) to nie mam jechać do zwykłego szpitala, bo sobie nie dadzą rady z maleństwem, tylko do specjalistycznego w Rudzie albo do Ligoty do kliniki, z tym że tam często nie mają miejsc
Biedna vil...
Ale widzę, że bardzo spokojnie do tego podchodzisz- i dobrze. A te 2-3 tygodnie przy mocnym oszczędzaniu się na pewno wytrzymasz

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
A dziekuje dziewczyny , ze sie pytacie
tak juz jest prawie ok, wrocilam do normalnego funkcjonowania itd. wiadomo sa slabe momenty gdzie sie wszystko przypomina i staje przed oczami ale jakos sobie tlumacze i probuje zajac sie czyms innym zeby za duzo nie myslec. Tygodnie nadal odliczam , podpatruje szczegolnie relacje z wizyt Vil i sobie wyobrazam jaaaaaaki juz duzy moj Ksawciu bylby...

Wczoraj bylam na kontroli u gin, mialam usg w srodku wszystko ok, na okres mam czekac cierpliwie. Dzis 31 dc i narazie nic sie nie rusza.
Dzis jade na weekend do Inowroclawia, spotkam sie ze znajomymi. Ciesze sie, ze ich zobacze. Mojej przyjaciolki coreczka zaraz bedzie miala 2 miesiace. Jest cudowna.. taka mala kluseczka do zjedzenia
No i jakos sie tak kreci

To super, że jakoś sobie radzisz! I dobrze, że byłaś u gina- chyba trochę Cię uspokoił stwierdzeniem, że masz czekać na okres, co?

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Relacja z wizyty:

Tym razem w poczekalni nie było nikogo i weszliśmy na czas Po wejściu najpierw chwila rozmowy, gin sprawdził wyniki: wyniki z morfo mam super, za to w moczu mam jakieś bakterie i mam brać żuravit + dostałam jakieś globulki. Za 2 tyg mam zrobić ponownie mocz i wtedy też (o ile nie będzie za późno) pójdę na glukozę (więc w sumie dobrze, że nie byłam wczoraj , bo mógłby się doczepić że dopiero 1 dzień po skończonym 24 tc ). Następnie wskok na wagę - pokazała +1kg (ale to pewnie przez obiad , na którym byliśmy przed wizytą); a po 24 tygodniach ciąży mam dalej wagę w normie czyli minus 1-2kg od wagi wyjściowej. Potem badanie na fotelu - macica jest jakieś 4 cm nad pępkiem, szyjka dalej długa i zamknięta, a Ptyś ułożony wysoko. Ubrałam się, zmierzył mi ciśnienie (ale już nie pamiętam ile miałam ) i poszłam po męża. Usg przez brzuch, Ptyś pięknie zaprezentował nam się z profilu. Waży już 764g - wagowo wychodzi na 24t6d (a dzisiaj mamy 24t2d), orientacyjna waga w dniu porodu to 3-3,5 kg; a tp z usg tym razem na 03.06.2013, więc różnica z om 2 dni. Posłuchaliśmy serduszka i gin sprawdził czy wszystko ok, potem zmierzył główkę (wykluczył wodogłowie), brzuszek i kość udową, sprawdził żołądek, pęcherz, Ptyś jest dalej chłopcem. Oglądaliśmy normalnie i czasami gin przełączał na 3d/4d. Widzieliśmy buźkę już lepiej niż ostatnio, ale dalej zakrywał się jedną rączką - wstydniś mały W trakcie badania wyszło jakby sobie coś gadał i drapał się rączką po główce No i był baaardzo spokojny, a ledwo co wsiedliśmy do auta to zaczęło się szaleństwo... Po badaniu jeszcze chwila rozmowy, dostaliśmy opis usg i 2 wydrukowane fotki, a resztę na pendrivie. Kolejna wizyta 14.03

No i z tego wszystkiego zapomniałam zapytać czy wizyty cały czas co 4 tyg, czy po którymś tam tygodniu przechodzimy na tryb 3 tygodniowy...
za wizytę i zdrowego maluszka!
Po którymś tygodniu chodzi się albo co 2 albo co 3 tygodnie, ale to pewnie też zależy od pacjentki.

Cytat:
Napisane przez minkionka Pokaż wiadomość
Kobietki, poratujcie

Jakis czas temu odczuwałam swąd "tam", myślałąm "o nieee, nzowu to samo" (często miewalam jakies infekcje jeszcze przed ciążą) ale na szczescie mineło po kilku dniach. Teraz znowu coś się dzieje. Martwie się nie tylko ze względu na siebie i dziecko ale także o męża, z którym żyjemy blisko przeciez

Mam coś użyć?Nie jest jeszcze strasznie... Czy czekac do wtorku (wizyta)? A męzowi? Dać zapobiegawczo clotrimazolu? Ponoć mężczyźni mogą tego typu infekcje przechodzić bezobjawowo,
a nie chcialabym zeby jemu się coś działo albo żeby potem mnie zarażał...
Nie wiem jakie leki mogę brać. Tantum rosa?
Ja zawsze jak mi coś dolegało, starałam się też leczyć Męża. Przede wszystkim kazałam Mu się smarować Clotrimazolem przez parę dni kilka razy dziennie. Bo co z tego, że ja bym się wyleczyła, stosunek bez gumy, i On znowu by mnie zaraził. Takie błędne koło...

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Hej hej!
Ja już po wizycie, wszystko w porządku
No i mam iść na USG, więc się zarejestruję niedługo.
W nocy mnie mega mocno bolało gardło, lekarz badał, mówił, że mam brać Tamtum Verde.

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

A Jurek się tak śmiesznie układa, że tak pół brzucha mam miękkie i wklęsłe, a po prawej stornie się coś odbija..hm może główka, no nie wiem

--
za wizytę!

Cytat:
Napisane przez minkionka Pokaż wiadomość
Jestem zła, rozżalona, wściekła! Plakać się chcę!!!

Słuchajcie, [B]moj PRZEMILY [/B]lekarz, ironia to oczywiscie, bo wsciekla jestem że nie wiem, nie dawal mi skierowań na ZADNE badania- nie spomonając o moczu i kriw co miesiąc. Zanim sobie uświadomiłam, ze tak być nie powinno, minęły 3 miesiące.

Toxo i cyto tez robilam SAMA, tylko dlatego, że o tym wyczytalam. teraz odebralam wyniki moczu i kriw. Swietnie. Nie dosc ze zlapala mnie jakas infekcja to jeszcze wyniki takie:

Osad:
krwinki biale- 6-8 w polu widzenia
bakterie liczne

Wy robice te badania regularnie. Bardzo źle jest? a jesli chodzi o krew:

HGB 11.8
MPV 11,4

Babka z laboratorium stwierdzila, ze chyba nie jestem u zadnego lekarza w Polsce skoro mi neid aje skierowan na zadne badania.

Nie wspomne że karta ciązy pusta. wpisal tylko date pierwszej wizyty.

Fuck fuck fuck. a w mojej miejscowosci niestety jestem skazana na niego.

O zdrowie dziecka dba idelanie- wszystkie badania genetyczne, polowkowe pelna profeska, wykresy, sresy. zkoda tylko, ze o moimz drowiu zapomnial. I jeszcze nie lubi jak się do niego dzwoni. tylko sms-y na kotre odpisuje z dwudionywym opoznieniem.

Niech mnie ktoś uspokoi bo rozniose chłupę, nooooo
Kochana, ja mam wyniki robione praktycznie co miesiąc. Raz jest to coś specjalistycznego (toxo itp), raz zwykła morfo, raz mocz, ale zawsze coś tam jest robione. Na początku ciąży dostałam od gina kartę, gdzie mam napisane, co w którym tygodniu muszę zrobić i mam sama tego pilnować.

----

Laski, ja tak na chwilę, bo staram się leżeć ile się da.
Kurier przywiózł dzisiaj rolety- w sumie 11 sztuk, pewnie coś koło 7-10 kg. Umówiłam się, że będzie czekał niedaleko nowego mieszkanka. Mój Mąż miał tam pójść i odebrać. No i poszedł. Tylko, że znudziło Mu się czekanie (bo kurier miał być za 5 min, a Mąż czekał 20min) i sobie pojechał załatwiać sprawy. Więc zadzwonił kurier, że jest, czeka, a Męża nie ma. Ubrałam się (w sumie tylko kurtkę zarzuciłam) i pobiegłam coby nie czekał. Odebrałam. Tel do Męża- będzie za kilka minut. Ale, że ja praktycznie rozebrana, a zimno, więc paczka pod pachę i wio do domu z tymi roletami Myślałam, że ledwo dojdę. Rolety zostawiłam pod klatką i ledwo się doczłapałam na 2 piętro. No i co. Brzuszek trochę spięty, ale nie boli specjalnie, ale mój Misio jest aż zanadto spokojny. Leżę, czekam na jakiś ruch, faszeruję się słodkim i nic... Mam nadzieję, że mój synuś się tylko na matkę obraził i nic Mu nie jest... Poczekam jeszcze trochę, najaktywniejszy jest koło 20-22, później śmigam na IP.

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Edytowane przez szprotka_mada
Czas edycji: 2013-02-15 o 19:10
szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 19:13   #2822
Atena564
Zadomowienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość

co do picia, ja baardzo rzadko piję w ciąży, ale jak mam bardzo ochotę na piwko to sobie wypiję małe piwo takie normalne, bo nie lubię żadnych wynalazków z sokiem. I nie sądzę, żeby to miało jakikolwiek wpływ na dziecko. A już takie coś jak wypicie kilka łyków szampana czy winka, to w ogóle, nie sądzę, żeby taka ilość alkoholu gdziekolwiek dotarła. Niebijcie

!
ja też tak jak ty, jak mam ochote to czasem wypije sobie małe piwo lub lampke wytrawnego czerwonego wina, moja lekarka twierdzi,że lepiej wypić małe zwykłe piwo niż jakieś wynalazki z sokami i chemią Dużo kobiet twierdzi też ,że wino czerwone działa rozkurczowo
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 19:19   #2823
angie83
Raczkowanie

Widzę , że problemy ze skracającymi się szyjkami nie są odosobnione. Ja wizytę mam 19.02, więc już za kilka dni. Dałam sobie na wstrzymanie, wyluzowałam i przekładam się z boku na bok. Zobaczymy co gin wypatrzy. Brzusio robi się twardy jak się przeforsuje (czytaj pójdę do sklepu po lekkie zakupy). Zauważyłam, że macica stawia się najczęściej jak leżę na wznak, więc gdy tylko czuję jak zaczyna "rosnąć" to kładę się na boku i jest ok.
Ostatnio znów młody nie daje mi spać. Mam wrażenie,że leży po przekątnej brzuszka. Kładąc się na boku, czuję że nisko z lewej strony wierci łapkami, a po drugiej stronie po żebrami stuka nóżkami. I tak przewracam się w ciągu nocy z 50 razy, aż Bartuś ułoży się komfortowo.

Czytając poprzednie wasze posty na temat przebytych porodów i przytulaniu dzieciątek do piersi - po prostu mega wzruszenie. Już nie mogę się doczekać. Oboje z TŻ wyobrażamy sobie to nasze maleństwo, jak je bierzemy w ramiona, takie malutkie, kruche...
Stary 2013-02-15, 19:20   #2824
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie wróciłam z kontroli ... dodatkowej, bo bałam się o tą szyjkę bo mnie od dwóch dni zaś pokłuwało ... no i skróciła się, do 22 mm no i generalnie jestem trochę przerażona bo w ciągu niecałych dwóch tyg, mimo mojego ciągłego leżenia i wstawania tylko do łazienki skróciła się ... w takim tempie "starczy" mi jej na jakieś 3 tyg ... rozmawiałam o pessarze, ale lekarz stwierdził że na tym etapie raczej nie ma już sensu, ale to mój wybór, i tak rozmawialiśmy z mężem i doszliśmy do wniosku że bez sensu, bo: na kontrolę musiałabym przyjść za tydzień z wynikami posiewu ze szpitala, jak nie będzie bakterii itp to dopiero się zamówi krążek, czeka się na niego 2-3 dni, więc generalnie miałabym zakładany za 2 tyg, a to już by był 32 tydzień. więc generalnie pozostaje mi leżenie i modlenie się aby to się nie przyspieszało za bardzo. za 2-3 tyg już podobno mogę urodzić (w sensie bezpieczeństwa dla dziecka). i jedna dobra informacja - Przemuś waży 1,5 kilo, czyli bardzo ładnie jak na 30 tydzień, więc szanse mu się zwiększają no i jakby mi się zaczął poród jakoś na dniach (tfu tfu) to nie mam jechać do zwykłego szpitala, bo sobie nie dadzą rady z maleństwem, tylko do specjalistycznego w Rudzie albo do Ligoty do kliniki, z tym że tam często nie mają miejsc
Trzymam kciuki za Was

Cytat:
rozumiem, że jesteś w UK? Bawią mnie te ich średniowieczne metodya powiedz jak zmierzyli te 30 cm? Odkąd dokąd?
Mnie też i za nic bym nie chciała prowadzić tam ciąży

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja wezmę męzowi, nie dość, że on duży to jeszcze lubi takie co na nim wiszą Przynajmniej sobie jakąś nową będzie mógł kupić z tej okazji.
Mój nosi dopasowane Mki, także nie mam szans

---

Jestem w domku już

Po wizycie wszystko w porządku, Bartuś waży już około 950g i jest przesłodki Był bardzo spokojny podczas USG a w pewnym momencie tak uroczo skrzywił buźkę Jestem zakochana bez pamięci

No i powiedziałam ginowi o oskrzelach, przepisał mi inny antybiotyk i syrop

U mnie też wszystko dobrze, od ostatniej wizyty mam na plusie 2kg (no dobra, 2,5) czyli w sumie od początku ciąży jakieś 4-4,5kg.

Po wizycie skoczyliśmy na obiad, do Smyka (kupiłam pajace ) i do Empika (kupiliśmy książkę z serii Poczytaj mi, mamo).

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-02-15 o 19:23
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 19:35   #2825
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Justi
A odnośnie tego co piszecie o koleżankach... Bardzo to przykre... Ja mam bliższe i dalsze z którymi kontkakt utrzymuję na bieżąco. Do tego mam 4 przyjaciółki, które są dla mnie jak siostry. Znam 2 od dziecka i 2 od początku LO. Jesteśmy ze sobą we wszystkich najważniejszych momentach w życiu, zawsze sobie kupijemy wspólne prezenty na urodziny, śluby, jak się dzieci rodzą. Różne perypetie te nasze relacje przechodziły ale jakoś dajemy razem. Jak mieszkałam za granicą to ciągle wisiałam z nimi na skype, z resztą strasznie mi pomogły w organizacji ślubu, bardziej niż rodzina
To tego zawsze jesteśmy swoimi druhnami na ślubach (już 4 za nami ), tak wyglądałyśmy na moim:
Ale fajnie że masz takie przyjaciółki- szczerze zazdroszcze a na zdjęciu wszystki wyglądacie ślicznie, w szczegolności Ty piękną miałaś sukienkę ślubną
Stary 2013-02-15, 19:40   #2826
lonely_lady
Zakorzenienie

Hej właśnie wróciliśmy do domku. Padam na twarz.. ciężki dzień za nami....
Na razie nie mam siły, ale może zaraz się zbiorę i troszkę ponadrabiam..
no chyba, że któraś mi streści cały dzisiejszy dzień

Na poprawę nastroju byliśmy dzisiaj z Tż na zakupach i kupiłam sobie leginsy i bluzeczkę w stradivariusie w takich fajnych kolorkach z myślą już o wiośnie
na koniec dnia zajechaliśmy do brata Tż i ta nasza mała kochana 2latka nie chciała nas puścić do domu, płakała że jedzie z nami... Jutro ją może znowu zabierzemy na weekend

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:

Jestem w domku już

Po wizycie wszystko w porządku, Bartuś waży już około 950g i jest przesłodki Był bardzo spokojny podczas USG a w pewnym momencie tak uroczo skrzywił buźkę Jestem zakochana bez pamięci

No i powiedziałam ginowi o oskrzelach, przepisał mi inny antybiotyk i syrop

U mnie też wszystko dobrze, od ostatniej wizyty mam na plusie 2kg (no dobra, 2,5) czyli w sumie od początku ciąży jakieś 4-4,5kg.

Po wizycie skoczyliśmy na obiad, do Smyka (kupiłam pajace ) i do Empika (kupiliśmy książkę z serii Poczytaj mi, mamo).

Gratulacje
jejjjj... jakie te nasze maleństwa już rosną, kolejny prawie kilogramowy kawaler
no i należą Ci się za wagę

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 19:41   #2827
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Cześć mummies! My dalej w szpitalu, podpięte do kroplówki z magnezem. Szyjka zamknięta, 2cm, mierzoona przedwczoraj. doktor stwierdził że krótka na taką młodą ciążę. Następny pomiar w poniedziałek dopiero. Pozdrawiam Was i życzę zdrowia!
życze szybkiego powrotu do domku i żeby z szyjką wszystko było ok
Stary 2013-02-15, 19:43   #2828
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Gratulacje
jejjjj... jakie te nasze maleństwa już rosną, kolejny prawie kilogramowy kawaler
no i należą Ci się za wagę

przypomnij ile Wasz Synek ważył ostatnio i który to był tc?

Stary 2013-02-15, 19:43   #2829
angie83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Ale fajnie że masz takie przyjaciółki- szczerze zazdroszcze a na zdjęciu wszystki wyglądacie ślicznie, w szczegolności Ty piękną miałaś sukienkę ślubną
Podpinam się pod Atenę. Super, że masz swoje babki. Moje psiapsióły porozjeżdżały się po świecie i tylko na fb czasem pokomentujemy foty. W zasadzie z dwoma mam kontakt, ale praca, dzieciaki i obowiązki stały się priorytetem i rozumiem to dokładnie. A teraz jak jeszcze siedzę w domu i dupska nie ruszam, to już w ogóle kontakty towarzyskie ograniczyłam do zera. Dobrze, że jeszcze internet jest, no i wy dziewczyny.
Stary 2013-02-15, 19:45   #2830
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
vil trzymam mocno kciuki co by Przemuś wytrzymał w brzuszku jeszcze jak najdłużej i żeby szyjka się już nieskracała
Stary 2013-02-15, 19:47   #2831
joooasia
Raczkowanie

Mamunie

za kolejne tygodnie i udane wizyty

my witamy się z Jasiem w skończonym 23 tygodniu, zaczynamy 24
na to więc wygląda, że jesteśmy w 6 miesiącu

nocka dzisiejsza była niestety straszna... kaszel nie dał mi żyć i spać... do tego stopnia mnie męczył, że brzuch mnie zaczął boleć i coś mnie do tej pory boli z lewej strony pod żebrami... zastanawiam się co to, bo tak mnie rypie, że zgiąć się nie mogę...

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Obudziłam się dziś o 5...Tż wrócił z pracy po 6 a ja już nie zasnęłam. Nie lubię jak ma nocki...
ja uwielbiam jak małż ma nocki, bo mam wtedy caaaałe łózko dla siebie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
dziewczyny z tym rocznym macierzyńskim to już pewne?
z tego, co wiem, to jeszcze nie weszło

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Kurcze dzisiaj mnie czeka porządne szorowanie kuchni.. Po ostatnich naleśnikach przestała spełniać wymogi sanepidu..

Cytat:
Wróciłam od lekarza, dostałam antybiotyk, syrop, coś osłonowego i mam brać rutinoscorbin. Całą ciążę nie wzięłam jednej nospy czy paracetamolu to teraz sobie odbiję Jeszcze się skonsultuję z moim ginem dziś na wizycie. No i tak jak myślałam, oskrzela zawalone za tydzień mam się zgłosić do kontroli
Lekarz mi pogratulował ciąży, pyta, który miesiąc, mówię, że 6 a on wybałuszył oczy i aż wstał, żeby spojrzeć na brzuch, stwierdził, że maluuuutki
No i mam nie gadać (przynajmniej za dużo)
czyli jednak bez antybiotyku sie nie obeszło... zdrowiej szybciutko Justi obyś nie musiała się męczyć jak ja...

Cytat:
Nieeee

Nie chcę tego syropu
efedryna w ciąży?????? chyba bym się nie zdecydowała, żeby brać...

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Wiecie co brak mi słów. Koleżanka mnie prosiła żebym jej załatwiła wizyte u mojej gin ( ma 25 lat, nie była nigdy i myślała że jest w ciazy, ale się jej "upiekło"). Wiec uprosiłam żeby zapisała ją ze mną 21 bo termeiny na koniec marca miały. Specjalnie pytałam ją kiedy jej pasuje bo wiem zę pracuje to powiedziała , że najwzyje się zamini.. Dzisiaj do niej pisze czy jedzie, a ona ze nie bo pracuje. Nosz kurde. Wiec pytam czy dzowniła, żeby odwołać bo trzyma termin. Nie dzowniła. wKurzyłam sie i mówie jej że ma zadzownić bo ja za nią oczami świecic nie bede. To wielkie oburzenie, że to nie jej wina.
no nic tylko prać...

Cytat:
Relacja z wizyty:

Tym razem w poczekalni nie było nikogo i weszliśmy na czas Po wejściu najpierw chwila rozmowy, gin sprawdził wyniki: wyniki z morfo mam super, za to w moczu mam jakieś bakterie i mam brać żuravit + dostałam jakieś globulki. Za 2 tyg mam zrobić ponownie mocz i wtedy też (o ile nie będzie za późno) pójdę na glukozę (więc w sumie dobrze, że nie byłam wczoraj , bo mógłby się doczepić że dopiero 1 dzień po skończonym 24 tc ). Następnie wskok na wagę - pokazała +1kg (ale to pewnie przez obiad , na którym byliśmy przed wizytą); a po 24 tygodniach ciąży mam dalej wagę w normie czyli minus 1-2kg od wagi wyjściowej. Potem badanie na fotelu - macica jest jakieś 4 cm nad pępkiem, szyjka dalej długa i zamknięta, a Ptyś ułożony wysoko. Ubrałam się, zmierzył mi ciśnienie (ale już nie pamiętam ile miałam ) i poszłam po męża. Usg przez brzuch, Ptyś pięknie zaprezentował nam się z profilu. Waży już 764g - wagowo wychodzi na 24t6d (a dzisiaj mamy 24t2d), orientacyjna waga w dniu porodu to 3-3,5 kg; a tp z usg tym razem na 03.06.2013, więc różnica z om 2 dni. Posłuchaliśmy serduszka i gin sprawdził czy wszystko ok, potem zmierzył główkę (wykluczył wodogłowie), brzuszek i kość udową, sprawdził żołądek, pęcherz, Ptyś jest dalej chłopcem. Oglądaliśmy normalnie i czasami gin przełączał na 3d/4d. Widzieliśmy buźkę już lepiej niż ostatnio, ale dalej zakrywał się jedną rączką - wstydniś mały W trakcie badania wyszło jakby sobie coś gadał i drapał się rączką po główce No i był baaardzo spokojny, a ledwo co wsiedliśmy do auta to zaczęło się szaleństwo... Po badaniu jeszcze chwila rozmowy, dostaliśmy opis usg i 2 wydrukowane fotki, a resztę na pendrivie. Kolejna wizyta 14.03

No i z tego wszystkiego zapomniałam zapytać czy wizyty cały czas co 4 tyg, czy po którymś tam tygodniu przechodzimy na tryb 3 tygodniowy...

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Hej hej!
Ja już po wizycie, wszystko w porządku
No i mam iść na USG, więc się zarejestruję niedługo.
W nocy mnie mega mocno bolało gardło, lekarz badał, mówił, że mam brać Tamtum Verde.
dużo zdrowia!

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 19:49   #2832
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Relacja z wizyty:

za wizyte i wage Ptysia
Stary 2013-02-15, 19:50   #2833
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Kurier przywiózł dzisiaj rolety- w sumie 11 sztuk, pewnie coś koło 7-10 kg. Umówiłam się, że będzie czekał niedaleko nowego mieszkanka. Mój Mąż miał tam pójść i odebrać. No i poszedł. Tylko, że znudziło Mu się czekanie (bo kurier miał być za 5 min, a Mąż czekał 20min) i sobie pojechał załatwiać sprawy. Więc zadzwonił kurier, że jest, czeka, a Męża nie ma. Ubrałam się (w sumie tylko kurtkę zarzuciłam) i pobiegłam coby nie czekał. Odebrałam. Tel do Męża- będzie za kilka minut. Ale, że ja praktycznie rozebrana, a zimno, więc paczka pod pachę i wio do domu z tymi roletami Myślałam, że ledwo dojdę. Rolety zostawiłam pod klatką i ledwo się doczłapałam na 2 piętro. No i co. Brzuszek trochę spięty, ale nie boli specjalnie, ale mój Misio jest aż zanadto spokojny. Leżę, czekam na jakiś ruch, faszeruję się słodkim i nic... Mam nadzieję, że mój synuś się tylko na matkę obraził i nic Mu nie jest... Poczekam jeszcze trochę, najaktywniejszy jest koło 20-22, później śmigam na IP.
za noszenie takich ciężkich rzeczy!!

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 19:50   #2834
salviae
Zadomowienie

Heja , zamówiłam wyprawkę 300 zł poszło, ale przynajmniej będę już przygotowano bo mężuś chybaby sobie z tym nie dał rady
Jutro jedziemy do ikei po mebelki zasłonki, dywan i całą resztę trzeba korzystać póki dobrze się czuję i mam pozwolenie od lekarza, bo ja to muszę wszystko załatwić sama i w tych sprawach innym nie ufam
Vil ja zamawiałam pessar o 11 i następnego dnia o 12 już był, więc nie jest tak źle, jeśli będziesz miała dobre wyniki to w przyszłym tygodniu udałoby Ci się to załatwić i ja na Twoim miejscu bym go założyła, trzymam kciuki
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 19:54   #2835
klauda88
Raczkowanie

cześć dziewczynki ja tylko na chwilkę 11.02 miałam wizytę - wszystko ok Zuzia w 30 tyg waży 1744 więc po raz kolejny usłyszałam "na mniejsze dziecko niż 4 kg nie ma co liczyć" :P he he tylko ja się pytam kto takiego klopsa urodzi :P

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

zapomniałam dodać kolejna wizyta 11.03
klauda88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 19:54   #2836
salviae
Zadomowienie

Vil jeszcze przypomniało mi się, że jedna dziewczyna w szpitalu mówiła, że ona zadzwoniła do tego herbicha i powiedzieli jej do której apteki w pobliżu wysłali większą ilość tych pessarów i mąż tam pojechał i kupili w ten sam dzień
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 19:57   #2837
Atena564
Zadomowienie

Cytat:

[/I]
za zwizyte i wagę Bartka duży chłopak
a jakie pajace kupiłaś w smyku, jaki rozmiar i cena, bo ja dostałam znów kod promocyjmny -20% na rzeczy już wyprzedazowe i myśle cos kupić, właśnie pajace lub śpiochy w tych wielopaków

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki ja tylko na chwilkę 11.02 miałam wizytę - wszystko ok Zuzia w 30 tyg waży 1744 więc po raz kolejny usłyszałam "na mniejsze dziecko niż 4 kg nie ma co liczyć" :P he he tylko ja się pytam kto takiego klopsa urodzi :P[COLOR="Silver"]

[
za wizyte i dużą córe
Stary 2013-02-15, 19:57   #2838
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Przyszła mi paczka - wyprawka cz. I rzeczy do szpitala i artykuły higieniczne..
Tylko ciapa ze mnie i nie zauwazyłam, że nie kupiłam pieluch tetrowych.. Gdzieś mi się w tym gąszczu aukcji gubilo..
Fajne te butelki tommee tippee.. na prawdę te smoczki wyglądają jak cycek..
http://obrazki.elektroda.pl/7473011200_1360934341.jpg
dzięki za email i za paczuchę!
Stary 2013-02-15, 19:58   #2839
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość

czyli jednak bez antybiotyku sie nie obeszło... zdrowiej szybciutko Justi obyś nie musiała się męczyć jak ja...

efedryna w ciąży?????? chyba bym się nie zdecydowała, żeby brać...
Dzięki

Gin mi przepisał mucosolvan Nawet gdyby nie wizyta u niego raczej bym tego syropu z efedryną nie kupiła

Stary 2013-02-15, 20:02   #2840
Atena564
Zadomowienie

Laski nadrobiłam was, pocytował i z tego wszystkiego zgłodniałam ide na kolacyjke

Przez week mnie niema- JADE DO RODZICÓW
wiec niepisać mi tu za dużo, niemęczyć się , niedźwigać , tylko odpoczywać, niechorować i tylko maluszków do kopniaczków słodkościami dopingować

Udanego weekendu kochane !!!!!!!!!!!
Stary 2013-02-15, 20:04   #2841
nuna2
Zakorzenienie

Justi gratuluje wizytyw tych skalach wagi mieści się jako średniaczek czy kolosik??

Szprotka kurcze to już bym bardziej kurierowi powiedziała, żeby mi pomógł bo w ciąży jestem niż sama to tachała Myślę, że małemu nic nie jest, ale nie dźwigaj takich rzeczy.

Joooooasia za kolejny tydzień
Stary 2013-02-15, 20:05   #2842
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
o Kurczę.. trzymam kciuki żeby szyjka dalej się na skracała i żeby mały jak najdłużej siedział w brzuszku a nie chciałabyś teraz trochę poleżeć w szpitalu? wiem, że w domu niby przyjemniej, ale tam na 100% byś cały czas leżała, non stop pod opieką lekarzy, może jakoś szybciej ten krążek i badania posiewu by się dało załatwić
Stary 2013-02-15, 20:06   #2843
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
za zwizyte i wagę Bartka duży chłopak
a jakie pajace kupiłaś w smyku, jaki rozmiar i cena, bo ja dostałam znów kod promocyjmny -20% na rzeczy już wyprzedazowe i myśle cos kupić, właśnie pajace lub śpiochy w tych wielopaków
Dzięki

Skąd ten bon masz? Ja nic nie dostaję

Wzięłam rozmiar 68, trójpak 35zł z resztą mam od nich bodziaki (trójpaki po 20zł) i pajace w mniejszych rozmiarach też po 35zł za paczkę
Ja polecam, naprawdę warto a jak masz jeszcze dodatkową zniżkę to już w ogóle...
Choć u nas już przebrane było bardzo

Stary 2013-02-15, 20:06   #2844
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Laski nadrobiłam was, pocytował i z tego wszystkiego zgłodniałam ide na kolacyjke

Przez week mnie niema- JADE DO RODZICÓW
wiec niepisać mi tu za dużo, niemęczyć się , niedźwigać , tylko odpoczywać, niechorować i tylko maluszków do kopniaczków słodkościami dopingować

Udanego weekendu kochane !!!!!!!!!!!
nawzajem baw się dobrze
Stary 2013-02-15, 20:07   #2845
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Justi gratuluje wizytyw tych skalach wagi mieści się jako średniaczek czy kolosik??
Jak sprawdziłam na pierwszej stronie to bliżej 50 centyla więc średniak oby tak zostało

Stary 2013-02-15, 20:07   #2846
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
kurcze, że też Ci się aż tak skróciła a pomaga Ci kroplówka? Mi bardzo pomogła aż zapytam lekarki czy bym sobie nie mogła przychodzić do szpitala na domagnezowanieNo i mam nadzieję, że się bardzo nie martwisz, ja byłam bardzo wyluzowana podczas pobytu w szpitaluA w którym jesteś?
Długo leżałaś w szpitalu? musiałam to jakoś przeoczyć
Stary 2013-02-15, 20:09   #2847
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Coś mi się kićka ... jaka odżywka do nóg? Na porost
Nooo moja koleżanka wszelkie kiepskie odżywki do włosów zużywa właśnie podczas golenia, skóra ponoć mniej podrażniona ale ja nie lubię bo za bardzo zapycha maszynkę

Stary 2013-02-15, 20:11   #2848
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Wiesz co, mój brat ma za chrzestnych cioteczne rodzeństwo mojego ojca. Nie pamiętam czy kiedykolwiek do Niego zadzwonili i zapytali co u Niego słychać, nawet jak my się z Nimi widzimy, to się nie pytają co u Marcina. Więc chyba nie ma co tak wywyższać tego, że z rodziną zawsze ma się jakiś tam kontakt, bo tak nie jest. Oczywiście, ze znajomymi również tak bywa. Dlatego nie ważne czy rodzina, czy znajomi, ważne żeby to była właściwie wybrana osoba.

Mój tata jest chrzestnym u swojego przyjaciela z LO, właśnie ta moja "kuzynka" rodzi na dniach. Moja mama chyba co 2gi dzień siedzi na telefonie do koleżanki, bo już Kasi nie chce denerwować i podpytywać Ona starsza ode mnie 3 lata, więc przyjeżdżała na ferie na parę dni, na wakacje też czasami na parę dni. Takiego chrzestnego to też bym chciała, bo moja mama robi chyba za chrzestną nr 2

Jak ja gdzieś jadę na zakupy, albo więcej się ruszam to mała też siedzi spokojniej.

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Nooo moja koleżanka wszelkie kiepskie odżywki do włosów zużywa właśnie podczas golenia, skóra ponoć mniej podrażniona ale ja nie lubię bo za bardzo zapycha maszynkę
Ty wiesz ile razy ja czytałam tego poprzedniego posta i już myślałam, że mi totalnie na wzrok padło

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 20:16   #2849
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Jak sprawdziłam na pierwszej stronie to bliżej 50 centyla więc średniak oby tak zostało
wystarczy jak dzieci beda mialy kolo 3500 nie wiecej nie??
Stary 2013-02-15, 20:16   #2850
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
wystarczy jak dzieci beda mialy kolo 3500 nie wiecej nie??
no bardzo bym sobie życzyła, żeby mniej więcej tyle miał

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości