|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale widzę, że bardzo spokojnie do tego podchodzisz- i dobrze. A te 2-3 tygodnie przy mocnym oszczędzaniu się na pewno wytrzymasz Cytat:
To super, że jakoś sobie radzisz! I dobrze, że byłaś u gina- chyba trochę Cię uspokoił stwierdzeniem, że masz czekać na okres, co? ![]() Cytat:
za wizytę i zdrowego maluszka!Po którymś tygodniu chodzi się albo co 2 albo co 3 tygodnie, ale to pewnie też zależy od pacjentki. Cytat:
Cytat:
za wizytę!Cytat:
---- Laski, ja tak na chwilę, bo staram się leżeć ile się da. Kurier przywiózł dzisiaj rolety- w sumie 11 sztuk, pewnie coś koło 7-10 kg. Umówiłam się, że będzie czekał niedaleko nowego mieszkanka. Mój Mąż miał tam pójść i odebrać. No i poszedł. Tylko, że znudziło Mu się czekanie (bo kurier miał być za 5 min, a Mąż czekał 20min) i sobie pojechał załatwiać sprawy. Więc zadzwonił kurier, że jest, czeka, a Męża nie ma. Ubrałam się (w sumie tylko kurtkę zarzuciłam) i pobiegłam coby nie czekał. Odebrałam. Tel do Męża- będzie za kilka minut. Ale, że ja praktycznie rozebrana, a zimno, więc paczka pod pachę i wio do domu z tymi roletami Myślałam, że ledwo dojdę. Rolety zostawiłam pod klatką i ledwo się doczłapałam na 2 piętro. No i co. Brzuszek trochę spięty, ale nie boli specjalnie, ale mój Misio jest aż zanadto spokojny. Leżę, czekam na jakiś ruch, faszeruję się słodkim i nic... Mam nadzieję, że mój synuś się tylko na matkę obraził i nic Mu nie jest... Poczekam jeszcze trochę, najaktywniejszy jest koło 20-22, później śmigam na IP.
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2013-02-15 o 19:10 |
|||||||||
|
|
|
#2822 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
Dużo kobiet twierdzi też ,że wino czerwone działa rozkurczowo
|
|
|
|
|
#2823 |
|
Raczkowanie
|
Widzę , że problemy ze skracającymi się szyjkami nie są odosobnione. Ja wizytę mam 19.02, więc już za kilka dni. Dałam sobie na wstrzymanie, wyluzowałam i przekładam się z boku na bok. Zobaczymy co gin wypatrzy. Brzusio robi się twardy jak się przeforsuje (czytaj pójdę do sklepu po lekkie zakupy). Zauważyłam, że macica stawia się najczęściej jak leżę na wznak, więc gdy tylko czuję jak zaczyna "rosnąć" to kładę się na boku i jest ok.
Ostatnio znów młody nie daje mi spać. Mam wrażenie,że leży po przekątnej brzuszka. Kładąc się na boku, czuję że nisko z lewej strony wierci łapkami, a po drugiej stronie po żebrami stuka nóżkami. I tak przewracam się w ciągu nocy z 50 razy, aż Bartuś ułoży się komfortowo. Czytając poprzednie wasze posty na temat przebytych porodów i przytulaniu dzieciątek do piersi - po prostu mega wzruszenie. Już nie mogę się doczekać. Oboje z TŻ wyobrażamy sobie to nasze maleństwo, jak je bierzemy w ramiona, takie malutkie, kruche...
|
|
|
|
#2824 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
--- Jestem w domku już ![]() Po wizycie wszystko w porządku, Bartuś waży już około 950g i jest przesłodki Był bardzo spokojny podczas USG a w pewnym momencie tak uroczo skrzywił buźkę No i powiedziałam ginowi o oskrzelach, przepisał mi inny antybiotyk i syrop U mnie też wszystko dobrze, od ostatniej wizyty mam na plusie 2kg (no dobra, 2,5 ) czyli w sumie od początku ciąży jakieś 4-4,5kg. Po wizycie skoczyliśmy na obiad, do Smyka (kupiłam pajace ) i do Empika (kupiliśmy książkę z serii Poczytaj mi, mamo).Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-02-15 o 19:23 |
|||
|
|
|
#2825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej właśnie wróciliśmy do domku. Padam na twarz.. ciężki dzień za nami....
Na razie nie mam siły, ale może zaraz się zbiorę i troszkę ponadrabiam.. no chyba, że któraś mi streści cały dzisiejszy dzień ![]() Na poprawę nastroju byliśmy dzisiaj z Tż na zakupach i kupiłam sobie leginsy i bluzeczkę w stradivariusie w takich fajnych kolorkach z myślą już o wiośnie ![]() na koniec dnia zajechaliśmy do brata Tż i ta nasza mała kochana 2latka nie chciała nas puścić do domu, płakała że jedzie z nami... Jutro ją może znowu zabierzemy na weekend ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
![]() jejjjj... jakie te nasze maleństwa już rosną, kolejny prawie kilogramowy kawaler ![]() no i należą Ci się za wagę |
|
|
|
|
#2827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przypomnij ile Wasz Synek ważył ostatnio i który to był tc?
|
|
|
|
|
#2829 |
|
Raczkowanie
|
Podpinam się pod Atenę. Super, że masz swoje babki. Moje psiapsióły porozjeżdżały się po świecie i tylko na fb czasem pokomentujemy foty. W zasadzie z dwoma mam kontakt, ale praca, dzieciaki i obowiązki stały się priorytetem i rozumiem to dokładnie. A teraz jak jeszcze siedzę w domu i dupska nie ruszam, to już w ogóle kontakty towarzyskie ograniczyłam do zera. Dobrze, że jeszcze internet jest, no i wy dziewczyny.
|
|
|
|
#2830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2831 | |||||
|
Raczkowanie
|
![]() za kolejne tygodnie i udane wizyty my witamy się z Jasiem w skończonym 23 tygodniu, zaczynamy 24 na to więc wygląda, że jesteśmy w 6 miesiącu ![]() nocka dzisiejsza była niestety straszna... kaszel nie dał mi żyć i spać... do tego stopnia mnie męczył, że brzuch mnie zaczął boleć i coś mnie do tej pory boli z lewej strony pod żebrami... zastanawiam się co to, bo tak mnie rypie, że zgiąć się nie mogę...Cytat:
![]() z tego, co wiem, to jeszcze nie weszło Cytat:
![]() Cytat:
zdrowiej szybciutko Justi obyś nie musiała się męczyć jak ja...efedryna w ciąży?????? Cytat:
![]() Cytat:
![]() dużo zdrowia! |
|||||
|
|
|
#2832 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizyte i wage Ptysia
|
|
|
|
|
#2833 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2834 |
|
Zadomowienie
|
Heja
, zamówiłam wyprawkę ![]() Jutro jedziemy do ikei po mebelki trzeba korzystać póki dobrze się czuję i mam pozwolenie od lekarza, bo ja to muszę wszystko załatwić sama i w tych sprawach innym nie ufam Vil ja zamawiałam pessar o 11 i następnego dnia o 12 już był, więc nie jest tak źle, jeśli będziesz miała dobre wyniki to w przyszłym tygodniu udałoby Ci się to załatwić i ja na Twoim miejscu bym go założyła, trzymam kciuki
|
|
#2835 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczynki
ja tylko na chwilkę 11.02 miałam wizytę - wszystko ok Zuzia w 30 tyg waży 1744 więc po raz kolejny usłyszałam "na mniejsze dziecko niż 4 kg nie ma co liczyć" :P he he tylko ja się pytam kto takiego klopsa urodzi :P---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- zapomniałam dodać kolejna wizyta 11.03 |
|
|
|
#2836 |
|
Zadomowienie
|
Vil jeszcze przypomniało mi się, że jedna dziewczyna w szpitalu mówiła, że ona zadzwoniła do tego herbicha i powiedzieli jej do której apteki w pobliżu wysłali większą ilość tych pessarów i mąż tam pojechał i kupili w ten sam dzień
|
|
#2837 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za zwizyte i wagę Bartka duży chłopak![]() a jakie pajace kupiłaś w smyku, jaki rozmiar i cena, bo ja dostałam znów kod promocyjmny -20% na rzeczy już wyprzedazowe i myśle cos kupić, właśnie pajace lub śpiochy w tych wielopaków ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
za wizyte i dużą córe
|
||
|
|
|
#2838 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za paczuchę!
|
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gin mi przepisał mucosolvan |
|
|
|
|
#2840 |
|
Zadomowienie
|
Laski nadrobiłam was, pocytował i z tego wszystkiego zgłodniałam
![]() Przez week mnie niema- JADE DO RODZICÓW wiec niepisać mi tu za dużo, niemęczyć się , niedźwigać , tylko odpoczywać, niechorować i tylko maluszków do kopniaczków słodkościami dopingować ![]() ![]() ![]() ![]() Udanego weekendu kochane !!!!!!!!!!! |
|
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Justi gratuluje wizyty
w tych skalach wagi mieści się jako średniaczek czy kolosik??![]() Szprotka kurcze to już bym bardziej kurierowi powiedziała, żeby mi pomógł bo w ciąży jestem niż sama to tachałaJoooooasia za kolejny tydzień
|
#2842 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam kciuki żeby szyjka dalej się na skracała i żeby mały jak najdłużej siedział w brzuszku a nie chciałabyś teraz trochę poleżeć w szpitalu? wiem, że w domu niby przyjemniej, ale tam na 100% byś cały czas leżała, non stop pod opieką lekarzy, może jakoś szybciej ten krążek i badania posiewu by się dało załatwić
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skąd ten bon masz? Ja nic nie dostaję Wzięłam rozmiar 68, trójpak 35zł ![]() Ja polecam, naprawdę warto a jak masz jeszcze dodatkową zniżkę to już w ogóle... Choć u nas już przebrane było bardzo |
|
|
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby tak zostało
|
|
|
|
|
#2846 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo moja koleżanka wszelkie kiepskie odżywki do włosów zużywa właśnie podczas golenia, skóra ponoć mniej podrażniona ale ja nie lubię bo za bardzo zapycha maszynkę
|
|
|
|
#2848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona starsza ode mnie 3 lata, więc przyjeżdżała na ferie na parę dni, na wakacje też czasami na parę dni. Takiego chrzestnego to też bym chciała, bo moja mama robi chyba za chrzestną nr 2 ![]() Jak ja gdzieś jadę na zakupy, albo więcej się ruszam to mała też siedzi spokojniej. ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
|
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
no bardzo bym sobie życzyła, żeby mniej więcej tyle miał
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

za dwie godzinki jedziemy do gina
ale to moje doświadczenia, widac odmienne od Twoich. No i morał z tego żaden
no i generalnie jestem trochę przerażona bo w ciągu niecałych dwóch tyg, mimo mojego ciągłego leżenia i wstawania tylko do łazienki skróciła się ... w takim tempie "starczy" mi jej na jakieś 3 tyg ... rozmawiałam o pessarze, ale lekarz stwierdził że na tym etapie raczej nie ma już sensu, ale to mój wybór, i tak rozmawialiśmy z mężem i doszliśmy do wniosku że bez sensu, bo: na kontrolę musiałabym przyjść za tydzień z wynikami posiewu ze szpitala, jak nie będzie bakterii itp to dopiero się zamówi krążek, czeka się na niego 2-3 dni, więc generalnie miałabym zakładany za 2 tyg, a to już by był 32 tydzień. więc generalnie pozostaje mi leżenie i modlenie się aby to się nie przyspieszało za bardzo. za 2-3 tyg już podobno mogę urodzić (w sensie bezpieczeństwa dla dziecka). i jedna dobra informacja - Przemuś waży 1,5 kilo, czyli bardzo ładnie jak na 30 tydzień, więc szanse mu się zwiększają
). Następnie wskok na wagę - pokazała +1kg (ale to pewnie przez obiad
, na którym byliśmy przed wizytą); a po 24 tygodniach ciąży mam dalej wagę w normie czyli minus 1-2kg od wagi wyjściowej. Potem badanie na fotelu - macica jest jakieś 4 cm nad pępkiem, szyjka dalej długa i zamknięta, a Ptyś ułożony wysoko. Ubrałam się, zmierzył mi ciśnienie (ale już nie pamiętam ile miałam
- wagowo wychodzi na 24t6d (a dzisiaj mamy 24t2d), orientacyjna waga w dniu porodu to 3-3,5 kg; a tp z usg tym razem na 03.06.2013, więc różnica z om 2 dni. Posłuchaliśmy serduszka
za wizytę i zdrowego maluszka!