Biedronka - produkty godne polecenia cz. XIX - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-15, 19:14   #1111
mela14kosmo
Rozeznanie

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XIX

Cytat:
Napisane przez ladylukier Pokaż wiadomość
Ale "domowe" te gazetki porobili Powiedzcie mi, te płyny do mycia podłóg drewnianych to one są w stałej ofercie?
chyba nie
mnie też to zastanawia
mela14kosmo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 19:26   #1112
arrachne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mela14kosmo Pokaż wiadomość

O ciasteczka one są przepyszne. Uwielbiam i kocham mimo wszystko.

Powodzenia ze zwierzaczkiem . Weterynaria moje niespełnione marzenie, eh.

Jakie niebieskie m&m ?????
M&Msy z ciastkiem w środku, nie wiem, co to konkretnie jest, na pewno niedostępne 'normalnie' w Polsce. Mi nie smakowały, ale ja ogólnie nie lubię M&Msów

Jeszcze 3 miesiące i będę pisała tak samo: "Medycyna, moje niespełnione marzenie"

arrachne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 19:28   #1113
mela14kosmo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez arrachne Pokaż wiadomość
M&Msy z ciastkiem w środku, nie wiem, co to konkretnie jest, na pewno niedostępne 'normalnie' w Polsce. Mi nie smakowały, ale ja ogólnie nie lubię M&Msów

Jeszcze 3 miesiące i będę pisała tak samo: "Medycyna, moje niespełnione marzenie"
Dziękuje
Ja chciałam na weterynarie a dzień po maturze na badaniach wyszło sierść psa kota konia i królika koniec.

Dlaczego twoje niespełnione ?
Stary 2013-02-15, 19:41   #1114
olgaes
Zadomowienie

Wróciłam właśnie z Biedronki z takich luźnych zakupów spożywczych, bo wszystkie lodówka i półki kuchenne świeciły pustkami.
I tak : widziałam u mnie pełno dżemów pomarańczowych z Owocowej Rapsodii za 3,99 zł i dżemy z Łowicza (kiwi, wiśnia - wanilia) za 2,99 zł lub 2,89 zł, teraz już nie jestem pewna. Widziałam też jakieś śmieszne pasty owocowe 75 % owoców o smaku kiwi i owoców leśnych... wyglądało to jak normalny dżem, ale pierwszy raz widziałam to u mnie w Biedrze :P Piszę tak o tych dżemach bo parę stron wcześniej była o nich rozmowa
Widziałam też przecenione pulsometry, nawet dość sporo :P
Przy kasach pełno tych gum Orbit, do wyboru do koloru jeśli chodzi o zawieszki.
A i te kubeczki mi się podobały, ale powstrzymałam się i nie kupiłam, bo mam ich strasznie dużooo... i mama znowu by wyzywała, że tyle tych "skorup" naznoszę A w studenckim mieszkaniu miejsca brak na galerię kubeczków
To chyba wszystko, koniec relacji

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
To te M&Msy co mi Tż zjadł i potem musiał biedak lecieć po nie
Są dla mnie zdecydowanie za słodkie ale w sumie mnie łatwo za słodzić więc... Na pewno są warte spróbowania przez słodyczomaniaczki
olgaes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 19:43   #1115
Personal_Jesus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olgaes Pokaż wiadomość
Wróciłam właśnie z Biedronki z takich luźnych zakupów spożywczych, bo wszystkie lodówka i półki kuchenne świeciły pustkami.
I tak : widziałam u mnie pełno dżemów pomarańczowych z Owocowej Rapsodii za 3,99 zł i dżemy z Łowicza (kiwi, wiśnia - wanilia) za 2,99 zł lub 2,89 zł, teraz już nie jestem pewna. Widziałam też jakieś śmieszne pasty owocowe 75 % owoców o smaku kiwi i owoców leśnych... wyglądało to jak normalny dżem, ale pierwszy raz widziałam to u mnie w Biedrze :P Piszę tak o tych dżemach bo parę stron wcześniej była o nich rozmowa
Widziałam też przecenione pulsometry, nawet dość sporo :P
Przy kasach pełno tych gum Orbit, do wyboru do koloru jeśli chodzi o zawieszki.
A i te kubeczki mi się podobały, ale powstrzymałam się i nie kupiłam, bo mam ich strasznie dużooo... i mama znowu by wyzywała, że tyle tych "skorup" naznoszę A w studenckim mieszkaniu miejsca brak na galerię kubeczków
To chyba wszystko, koniec relacji [COLOR="Silver"]
Ja jeszcze mam ich zapas w lodówce,ale po tym jak otworzyłam jeden to na kolejne nie mam większej ochoty. Jakieś takie dziwne to, i po 3 dniach pojawiła się pleśń.
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin

Mój kulinarny kącik
Personal_Jesus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 19:45   #1116
olgaes
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Personal_Jesus Pokaż wiadomość
Ja jeszcze mam ich zapas w lodówce,ale po tym jak otworzyłam jeden to na kolejne nie mam większej ochoty. Jakieś takie dziwne to, i po 3 dniach pojawiła się pleśń.
To faktycznie, dziwne wynalazki.
Ja tam dżemów nie lubię
Stary 2013-02-15, 19:50   #1117
0c567865bc5bc81ad7100e57ad69b5206a79ca99_61998c2f33ab1
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez martyneczkaa3 Pokaż wiadomość
dziękujemy

rozejrzę się za lampką nocną, czy one już kiedyś były? ktoś może powiedzieć, jak z ich trwałością?
ja kupowałam jak była w ofercie jeszcze w zeszłym roku, tylko nieco inny wzór - mogę polecić, działa świetnie, czuła na dotyk, ogólnie na plus

ja rownież dziękuję za gazetki
ze 'Sprzątamy' na pewno wezmę ten płyn do czyszczenia pralki (ta w mieszkaniu strasznie zasyfiona była, trochę udało mi się ją doczyścić, ale do ideału daleko, mam nadzieję, że ten płyn pomoże ), tabletki do WC, no i mokre chusteczki do mebli i do łazienki

kuszą mnie też te kryształki zapachowe Cristal Aroma - miał ktoś? czuć zapach? trwałe są?
kiedyś w promocji kupiłam te kulki żelowe zapachowe co są teraz w gazetce, ale nic nie pachniały...zupełnie! tylko jak do nosa przyłożyłam, to ledwo-ledwo, ale tak to nic...

Edytowane przez 0c567865bc5bc81ad7100e57ad69b5206a79ca99_61998c2f33ab1
Czas edycji: 2013-02-15 o 19:55
0c567865bc5bc81ad7100e57ad69b5206a79ca99_61998c2f33ab1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 19:53   #1118
Mirianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikaw7 Pokaż wiadomość
U mnie nie ma ich na stałe, pojawiają się tylko co jakiś czas.
Teraz stoi chyba z 6 kartonów jeden na drugim niedaleko kas. Są dostępne u mnie pomarańczowe, malinowe i jeżynowe po 3,69.
I wypatrzyłam dziś ptasie mleczko z wedla o smaku sernika. Jadł już ktoś?
AAAA naprawde?? kocham to ptasie mleczko!!

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
Ja rozumiem,ze nie w biedronie bo gdyby tam byl to bym pewnie wiedziala tu o wszystkim dziewczyny zawsze pisza tzn o kazdej nowosci Chodzilo mi tak ogolem kiedy ono bylo dostepne i ciekawe czy w innych sklepach tez niz Spolem
Ja kupowałam w Selgrosie na zeszłe święta i juz nigdzie potem nie widziałam, nigdzie w Wawie

Mirianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 19:53   #1119
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

niedawno wrocilam z B. i mąz mi przyponnial, ze chcialam truskawki, to wzielam i jestem wlasnie po sprobowaniu, sa pyszne, jak wachalam to juz mi sie chcialo, wiec polecam

patrzylam specjalnie na dzemy i sa miedzy innymi poustawiane pomaranczowe , to te rapsodia po 3,19?

na strucle tez spojrzalam nie ma jabłkowej, byla truskawkowa, serowa i owocowa, a moj maz mowi, ze czesto sa z nich zwroty i one mu nie smakuja w ogole

a piesek ma niedobrze z sercem, leki dostal, w tym furosemid slynny, to ja mu dalam pol tabletki po 16, teraz szybko na dwor jak wrocilam, to takie siku od razu robil, ze nawet nogi nie podnosil, za 2 tygodnie kontrola, ale teraz sie boje go dac na zabieg, a jak mi sie nie wybudzi
ale ogolnie wesoly i ciagle chce jesc

Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ...

-Żyj!- krzyknęła Miłość
-Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995(14.12.1996)

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
groszek75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 19:57   #1120
olgaes
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez groszek75 Pokaż wiadomość

na strucle tez spojrzalam nie ma jabłkowej, byla truskawkowa, serowa i owocowa, a moj maz mowi, ze czesto sa z nich zwroty i one mu nie smakuja w ogole
To tylko ja mam takie dziwne smaki
Stary 2013-02-15, 19:57   #1121
mela14kosmo
Rozeznanie

Cytat:
niedawno wrocilam z B. i mąz mi przyponnial, ze chcialam truskawki, to wzielam i jestem wlasnie po sprobowaniu, sa pyszne, jak wachalam to juz mi sie chcialo, wiec polecam

patrzylam specjalnie na dzemy i sa miedzy innymi poustawiane pomaranczowe , to te rapsodia po 3,19?

Ja tej strucli nie lubię.

a piesek ma niedobrze z sercem, leki dostal, w tym furosemid slynny, to ja mu dalam pol tabletki po 16, teraz szybko na dwor jak wrocilam, to takie siku od razu robil, ze nawet nogi nie podnosil, za 2 tygodnie kontrola, ale teraz sie boje go dac na zabieg, a jak mi sie nie wybudzi
ale ogolnie wesoly i ciagle chce jesc
ja kiedyś czytałam że jak pies ma apetyt to dobrze

Cola biedronkowa nadaje się do picia czy lura ?
Stary 2013-02-15, 20:06   #1122
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Cytat:

A ciasteczka o smaku ciasta wiśniowego o których piszecie to te? Jak te, to są pyyyyyycha

Groszku, ja w tym tygodniu będę szła sterylizować kotkę, także tym bardziej trzymam kciuki, żeby z Twoim pieskiem wszystko było ok (i z moją kicią też)
ciasteczka moje ukochane

dzieki i wzajemnie

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
Jesteście pierwszymi osobami, którym te Krakuski smakują mi ani szarotkowe ani z makiem nie smakowały, za to Krakuski Serduszka albo zbożowe
mi tak sobie, zjadlam bo zjadlam te makowe, ale juz nie chce wiecej, wle te ciemne wisniowe

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość

Posmeraj go za uszkiem (czy gdzie on tam lubi) ode mnie
wszedzie lubi i bardzo ludzi lubi, do kazdego merda ogonkiem i kiedys od razu słupka robil, teraz juz nie daje rady...

to posmeram

Cytat:
Napisane przez karolina_zb Pokaż wiadomość

Jadłam kiedyś i bardzo mi smakowało
mi tez

Cytat:
A mnie jakoś odstraszają takie dziwne smaki... ptasie mleczko o smaku sernika, czy ciasteczka o smaku ciasta wiśniowego czy babcinej szarlotki (bodajże Krakuski mają takie smaki)
Ale pewnie tylko te nazwy mnie zniechęcają, a produkty same w sobie są smaczne
ja na nie mowie najlepsze delicje jakie jadlam, ciemny biszkopt, ale jaki i do tego zamiast galaretki ta marmolada wisniowa

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
ja kiedyś czytałam że jak pies ma apetyt to dobrze

Cola biedronkowa nadaje się do picia czy lura ?
a wlasnie maz kupil mala te original, to zaraz łykne i powiem

ma apetyt i to jaki, zostaly groszki gdzies tam, to do nich fuka, musialam schowac do pokoju i zamknac

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
Stary 2013-02-15, 20:07   #1123
mela14kosmo
Rozeznanie

Cytat:
ciasteczka moje ukochane

dzieki i wzajemnie

mi tak sobie, zjadlam bo zjadlam te makowe, ale juz nie chce wiecej, wle te ciemne wisniowe

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

wszedzie lubi i bardzo ludzi lubi, do kazdego merda ogonkiem i kiedys od razu słupka robil, teraz juz nie daje rady...

to posmeram

mi tez

ja na nie mowie najlepsze delicje jakie jadlam, ciemny biszkopt, ale jaki i do tego zamiast galaretki ta marmolada wisniowa

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

ma apetyt i to jaki, zostaly groszki gdzies tam, to do nich fuka, musialam schowac do pokoju i zamknac
moje ulubine ciacha
Stary 2013-02-15, 20:10   #1124
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

juz łyknelam coli, dla mnie ok, lepiej schlodzic ciut , ale nie za slodka i czuje cole, nie lure

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
To tylko ja mam takie dziwne smaki
kazdy ma inne, ale to dobrze, bo nudno byloby nie

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
To faktycznie, dziwne wynalazki.
Ja tam dżemów nie lubię
ja ostatnio wole powidła, ale tez w sobote na sniadanie zjem pol bulki i tyle

i do bigosu tez dodajemy, ale to tak rzadko robimy

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2013-02-15, 20:10   #1125
olgaes
Zadomowienie

Myślę, że powinien powstać osobny wątek słodyczomaniaczek, gdzie wymieniałybyśmy się wszelkimi nowościami słodyczowymi bądź po prostu ulubionymi łakociami Haha
Stary 2013-02-15, 20:11   #1126
melania97
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Mało, co mnie dziwi, bo nie jest to jakiś dziwny niestworzony smak
Kiedyś w Carrefourze była konfitura pomarańczowa za ok. 2,80 ale chyba ją wycofali, bo ponad pół roku już jej nie mogę dostać :/
W Lidlu bywają pomarańczowe konfitury na tygodniu brytyjskim, ale przez ostatnie dwa lata ten tydzień trafił się RAZ.
W Kauflandzie z kolei jest dużo różnych smaków, w tym malinowe, jeżynowe, jagodowe, z czerwonych owoców, z czerwonej porzeczki, a pomarańczowego jak na złość nie ma :/
W Biedronce jak się pojawiły te dżemy jakoś w listopadzie, to kupiłam 3 słoiki i już dawno je zeżarłam, byłoby super, jakby one były w stałej ofercie Mój najulubieńszy dżem ever

Polecam zrobić domowy dżem pomarańczowy
melania97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 20:11   #1127
olgaes
Zadomowienie

Cytat:
ja ostatnio wole powidła, ale tez w sobote na sniadanie zjem pol bulki i tyle

i do bigosu tez dodajemy, ale to tak rzadko robimy
DŻEM DO BIGOSU?! Pierwsze słyszę
Stary 2013-02-15, 20:12   #1128
mela14kosmo
Rozeznanie

Cytat:
ciasteczka moje ukochane

dzieki i wzajemnie

to posmeram

mi tez

mmmm to będzie dobrze, ja też czytałam że jeśli pies ma już lata swoje to przy nawet małej chorobie jego organizm jest osłabiony
ale jak je to dobrze bo przez węglowodany, proteiny itp. się wzmacnia
gorzej jakby nie chciał nic tknąć

ta cola mnie zastanawia i nw czy się na nią zdecydować na na oryginalną Coca Colę
Dzięki
Stary 2013-02-15, 20:16   #1129
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Cytat:
nie dzem tylko powidla albo suszone sliwki, daja fajny kolor i posmak

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:

ta cola mnie zastanawia i nw czy się na nią zdecydować na na oryginalną Coca Colę
Dzięki
no mojemu sie dzis zachcialo takiej zwyklej, to mowie, ze moze te winter, ale sklad czytal, ze tamta ma az dwa konserwanty, to wzielismy te mniejsza trutke

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Myślę, że powinien powstać osobny wątek słodyczomaniaczek, gdzie wymieniałybyśmy się wszelkimi nowościami słodyczowymi bądź po prostu ulubionymi łakociami Haha
tak i od razu akie cwiczenia robimy po zjedzeniu by to spalic

na mnie juz dziala sklad, odkladam tez polowe, chcialam wczoraj wafelki do kawy, wszytskie jak byk tłuszcz utwardzony i nie wzielam zadnych

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2013-02-15, 20:19   #1130
mela14kosmo
Rozeznanie

Cytat:
nie dzem tylko powidla albo suszone sliwki, daja fajny kolor i posmak

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

no mojemu sie dzis zachcialo takiej zwyklej, to mowie, ze moze te winter, ale sklad czytal, ze tamta ma az dwa konserwanty, to wzielismy te mniejsza trutke

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

tak i od razu akie cwiczenia robimy po zjedzeniu by to spalic

na mnie juz dziala sklad, odkladam tez polowe, chcialam wczoraj wafelki do kawy, wszytskie jak byk tłuszcz utwardzony i nie wzielam zadnych
ja chciałam wziąć tą winter, ale nigdzie jej nie było,
wzięłam zwykłą jutro i trochę boję się dać dla sis bo jest bardzo wybredna
Stary 2013-02-15, 20:20   #1131
olgaes
Zadomowienie

Cytat:
Jest już taki wątek, właśnie go zobaczyłam
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=676154
Stary 2013-02-15, 20:30   #1132
melania97
Raczkowanie

Cytat:
A ja kiedyś zaszalałam i do bigosu dodałam dżem ze śliwek renklod i też był dobry
melania97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 20:36   #1133
sowaaaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
chyba tak. Ja dzis posłusznie kurze wymiotłam hah
ja sobie myśle skąd masz kurę w domu i co ty jej robisz

co myslicie o tym komplecie plecionych koszyków za 29.99 ? opłaca sie ? bo nawet ładne

no i o tej lampce dotykowej za 20 zł?
sowaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 20:36   #1134
olgaes
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melania97 Pokaż wiadomość
A ja kiedyś zaszalałam i do bigosu dodałam dżem ze śliwek renklod i też był dobry
Moja niewiedza wynika z tego, że mało tworzę takich potraw
W sumie lubię gotować, ale kuchnię polską omijam jak mogę, wszelkie pierogi, bigosy i inne kapusty są domeną babci, dziadka i mamy Są po prostu nie do pobicia, więc ja się nawet nie wysilam
Poza tym jako studentka nie mam czasu na pichcenie takich potraw. Co innego to czas na wizaż
Stary 2013-02-15, 20:38   #1135
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Cytat:
ja chciałam wziąć tą winter, ale nigdzie jej nie było,
wzięłam zwykłą jutro i trochę boję się dać dla sis bo jest bardzo wybredna
to zamaluj te biedronke i sie nie skapnie

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2013-02-15, 20:47   #1136
martyneczkaa3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sowaaaaa Pokaż wiadomość
ja sobie myśle skąd masz kurę w domu i co ty jej robisz

co myslicie o tym komplecie plecionych koszyków za 29.99 ? opłaca sie ? bo nawet ładne

no i o tej lampce dotykowej za 20 zł?

tez sie na nie czaje

wcześniej ktoś mi pisał, że lapka fajna, dobrze służy
martyneczkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 20:48   #1137
aga_s83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ladylukier Pokaż wiadomość
Ale "domowe" te gazetki porobili Powiedzcie mi, te płyny do mycia podłóg drewnianych to one są w stałej ofercie?
tak
Stary 2013-02-15, 21:11   #1138
fejs
Wtajemniczenie

Ale sobie gazetek pooglądałam

Wymieniam się książkami, filmami i drobnymi przedmiotami bezgotówkowo.

fejs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 21:13   #1139
britnay
Zakorzenienie

znajde w Biedronce podgrzewacze które wszystkie są w kolorze czerwonym?
britnay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 21:17   #1140
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

u mnie dzis kolacyjka to truskawki, pyszne sa , troche maz tez dostal, to ja dojadlam kostka milki z oreo

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości