Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-15, 14:14   #3091
marzena_S
Zadomowienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Dzień dobry
Znowu sobie pospałyśmy, tym razem do 9.30. Mała spryciula chyba wyczuwa jak tż nie ma. On przed wyjściem jeszcze się z nią bawi i wygłupia się, a ja w tym czasie szykuje śniadanie itd. Nie ma taty=nie ma porannej zabawy= nie ma sensu wstawać. Chyba w trójkę nigdy dłużej nie pośpimy.

Brumku, wzruszająca bałwankowa historia. Nasze maluchy są w takim "szczerym" wieku, nie przejmują się tym co myślą inni i ich odruchy są takie prosto z serca...

Kajool, liczą się dobre chęci,a sałatka musiała być wyśmienita skoro nie mogłaś się oprzeć. A co tam się u Was dzieje, humor już chyba troszkę lepszy?
Jednym słowem Szymek zrobił sobię walentynkową "malinkę" , siniak na pewno szybko zniknie.
Na położną brak słów...

Żaneta, Natka, rozpieszczają Was faceci.

Natko, super że odsmoczkowanie idzie Wam tak dobrze! Uśmiałam się z "dżimiego".

Oliweczko, brawa dla Julki za noc we własnym "dorosłym" łóżeczku.

Sweet, Hania czasami strzela fochy i tak jak wcześniej na wszystko odpowiadała tak, tak teraz ciągle słyszę nie. Nie wiem czy to już bunt, może to po prostu takie babskie humory. Na nocnik znowu nie chce siadać, więc nic na siłę. Myślę, że jak zrobi się cieplej to i warunki będą bardziej sprzyjające do biegania bez pieluchy i odzwyczajania od niej.

Iwa
, królik na żywo jeszcze piękniejszy.

W ciągu ostatnich dni pojawiły się nowe słowa Hani- trochę poprzekręcane, słodko to brzmi z ust malucha : "niemniak" (ziemniak), "siosiem" (proszę), "oko", "cieć" (cześć).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zajączek.jpg (73,8 KB, 81 załadowań)
Stary 2013-02-15, 14:37   #3092
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

hej

Iwa świetny królik

Brumku historia z bałwankiem cudna

A ja sobie żyje z dnia na dzień, ostatnio czesto kończę dzień przysypiajac z moimi dziewczynkami na wieczór...
Ostatnio bardzo chcą włazic mi na ławę, najchętniiej ganiają sie na golasa po domu- przy czym Lila krzyczy "gola", i męczy je znów katar.

idę jeszcze coś nie cos doczytac

Monia starszne z tym lisem... brrr...

pozdrawiam Was cieplutko

Edytowane przez bella7
Czas edycji: 2013-02-15 o 14:39 Powód: dopis
bella7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 14:40   #3093
83monia
Zakorzenienie

kinga ostatnio jak cos podaje to zawsze mowi "posie" no i magiczne "oć" juz w uzytku.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 14:46   #3094
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Iwa a czy mogę pokazać to Cudo mojej mamie???

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
kinga ostatnio jak cos podaje to zawsze mowi "posie" no i magiczne "oć" juz w uzytku.
" oć" i inne takie.
Ostatnio mówie do Leny przewijając Lilkę : zejdź stamtąd a a Lila od reki mówi :"tamtąd"... Normalnie zaskoczyła mnie...
albo próbowała powiedzieć :grzeczna'
Stary 2013-02-15, 14:56   #3095
83monia
Zakorzenienie

bella https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 15:01   #3096
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

Widziałam U nas nie przeszło to niestety
Fakt Boskie jest
Stary 2013-02-15, 18:36   #3097
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Mi lisy pogryzły i porozciągały po całym ogrodzie fotel Fakt i tak stał tam, bo szedł do wyrzucenia i był przemoknięty, ale była po tym kupa sprzątania

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 19:00   #3098
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Brumku, biedy Tymus, takiego pzyjaciela mu do domu nie pozeoliłas zabrać, ach Ty! słodki jest

Oliweczka gratuluje nocki

Natka, jak zaproszenie do Spa ma przepasc, to ja je chetnie wezme :P a tak powaznie to chciałabym taki prezent

Sweet u nas tez jest juz bunt, z tym że nie ma kładzenia sie na podlodze, kilka razy próbował ale nic mu z tego nie wychodziło, teraz po prostu krzyczy. A u nas nocnik jest be, nakładka na kibelek juz calkiem fajna, Karolkowi się podoba ze moze siedziec jak dorosły.

Patik, dla zdrowia lepiej takich blogów nie czytac. Ja dzisiaj jak szłam na zakupy to na miescie zaczepił mnie jakis facet, i mówił że zbiera na chorego na bialeczkę chlopczyka w wieku 1,5 roku, zawsze wrzucam dla takich dzieci, ale ten facet zanim jeszcze wyciagnełam pieniadze powiedział wjezdzając na psychikę, że nie życzy nikomu chorego dziecka, zeby lepiej dać, zeby los się nie odwrócił. Nie dosłownie tak ale właśnie to miał na mysli. Z jednej strony nie dziwie się zdesperowanemu rodzicowi, ale z drugiej dobrego wrażenia nie zrobił.

Marzena, gratuluje nowych słówek Haniołek jak zwykle przeurocza

Bylam dzisiaj w galeri na zakupach, z myslą że uda mi sie kupić jeszcze jakieś poprzeceniane spodnie Bartkowi, ale juz tak wszystko powybierane, że praktycznie nic nie zostało.
Ale mimo wydanych pieniedzy jestem zadowolona, bo wszystko mu sie podoba i co najwazniejsze pasuje
Troche sie rozerwałam, trzeba mi było tego.

Telik a Ty biegasz cały czas?

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2013-02-15 o 19:06
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 19:09   #3099
isiaok
Rozeznanie

MarzenaAAAAAAAAAAA uwielbiam Twoje zdjecia!!!!!A Haniołek z króliczkiem-brak słow!!!Bosko sie ułozyła!

Maminki jak któras chce jakies info dot czapek z kawiatkami to na priv...jak nie padne na bimbały to dzisiaj je zmierze
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 19:25   #3100
dziubek79
Zakorzenienie

bry wieczór
informacje z frontu:
to mamy zapalenie oskrzeli plus wychodząca na pewno jedna 5 , do reszty nie dało sie zajrzeć ...
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 21:33   #3101
agulaaabar
Zakorzenienie

Postaram się wrócić i nie smęcić aż tak.

Tż lepiej, zaczął rehabilitacje, powoli zaczyna stawać na tą nogę.
Niestety przechodzimy na chorobowe z kasy chorych i bedzie krucho..

Dziś dostaliśmy kartkę od właścicieli mieszkania że od 1 marca możemy zacząć remontować i sie wprowadzać, z tym że aktualnie nie mamy za co....

Stronczku coś o pożyczaniu samochodu..... my pożyczyliśmy i właśnie "wyszło" nam z kieszeni z tego powodu ponad 1200euro za naprawę....

To jest kolejny "dobijający" news....

Lila na szczęście zdrowa już...

I tak nam leci...

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 21:49   #3102
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry
Mieliśmy z Tymciem bardzo miły dzień Choć bez drzemki. Niesamowite mam to dziecko, mówię Wam Fajny jest!

Aaa, i miałam napisać, ze bidet przy małym dziecku to koszmar Tymek dziś pół wieczoru spędził w łazience odkręcając wodę i chlapią dookoła. Wyglądaliśmy jak dwa zmokłe upiory, a o łazience nawet nie wspomnę

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Dziekuje mamuski za komplementy czapek, pieski i misie juz sie sprzedałyteraz mama robi kwiatuszkowe...sprobuje je wystawic na allegro ale jest ich od gromatylko dalej nie mam pojecia jak wpisac rozmiar-bo je niestety najlepiej mierzyc...najlepsza sprzedaz bezposrednia
i pomecze Was kolejnymi zdjeciami
Isia, brak mi słów! Mama by majątek na allegro zbiła

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Mogę się pochwalić, że Julcia od 1 do 6 spała bez pobudki, a wogóle całą noc u siebie-jak sie budziła, to do niej przychodziłam i szybko zasypiała( dostawała mleko). Teraz jeszcze śpi.
Ale super To może już się wszystko unormuje. Julcia się pewnie przyzwyczaja do nowej sytuacji, kiedy w domu jest młodszy braciszek

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Iwa
, królik na żywo jeszcze piękniejszy.

W ciągu ostatnich dni pojawiły się nowe słowa Hani- trochę poprzekręcane, słodko to brzmi z ust malucha : "niemniak" (ziemniak), "siosiem" (proszę), "oko", "cieć" (cześć).
Cześć śpiochy
Królik jest doskonały, po prostu doskonały! A zdjęcia jak zwykle piękne i pozy Hani cudne

U nas też są nowe słowa: oko (od przedwczoraj, może się razem nauczyli ), gruszka, pępek, kredka, balon, serce, klocek i dzieci. A i bułka

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
bry wieczór
informacje z frontu:
to mamy zapalenie oskrzeli plus wychodząca na pewno jedna 5 , do reszty nie dało sie zajrzeć ...
A jednak ((
Co dostaliście?
Szymek gorączkuje, czy nie?

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Tż lepiej, zaczął rehabilitacje, powoli zaczyna stawać na tą nogę.
Niestety przechodzimy na chorobowe z kasy chorych i bedzie krucho..

Dziś dostaliśmy kartkę od właścicieli mieszkania że od 1 marca możemy zacząć remontować i sie wprowadzać, z tym że aktualnie nie mamy za co....
Dobrze, że zaczął, za to problemów z kasą bardzo współczuję A ile tam sie dostaje chorobowego? Bo rozumiem że nie 100%?

1200 euro za naprawę - straszliwie dużo!!!

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
A poza tym u mnie znowu tortowo. Pichce torta na urodziny Wiki. Jutro imprezka, tort w zasadzie gotowy, tylko w nocy dekoracje musze zrobic. Jak wyjdzie, to sie pochwale, a jak nie, to nie
Czekam na efekty
A ciebie znowu mało, Aguś... Pewnie rzez załatwianie ostatnich rzeczy? A już wszystko dopięte na ostatni guzik?

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
cholera jasna Brumas jak śmiesz mnie rozczulać a tfu tfu!!!
Wiedziałam, że masz jakieś uczucia!
Nie płacz, Shirka
Stary 2013-02-15, 21:50   #3103
DDewik
Raczkowanie

Dobry wieczór Kobitki!
Brumku-maz caly czas chory, ciagle sie inhaluje, z domku nie wychodzi, kaszel caly czas go meczy(ale wiadomo zapalenie oskrzeli w tydzien nie przejdzie).
Borysek zakochany w tacie-tylko tata i tata, mama moze nie istnieć ostatnio(pewnie dlatego ze Tz w domu), bardzo mnie to cieszy, ze tak sa związani ze soba.
Dzisiaj znowu goraczka powrócila(nie bylo jej juz w czwartek, myslalm ze idzie ku lepszemu), suchy kaszel i gardło chyba boli (gmera paluszkami tak głeboko), dzwonilismy do lekarza(naszej lekarki dzisiaj nie było więc nie bylo sensu isc, a gorączki nie mial wysokiej, i najwazneijsze ze pił wode) , kazała podawac Stodal i zbijac gorączke, na poniedziałek jestesmy zarejestrowani(oby nie bylo potrzeby wczesniej jechac nigdzie).
Ostatnio mało śpie, Borysek sie czesto budzi, dzisiaj kaszel go troche meczył i tem.

Aga -pytałas o prace, jakos nie przeżywam tego powrotu, za duzo mi ostatnio na głowe spadło innych rzeczy , teraz najwazniejsz jest zdrowie Tz i Borysa. Byłam co prawda dzisiaj w pracy zaniesc badania, wzielam plan, ale bez żadnych emocji, po prostu musze wracac za 2 tygodnie i juz. Bede pewnie przeżywać 2 dni przed i martwic sie jak Borysek zostanie z pania opiekunka...
Dobranoc
Przepraszam ze tylko o sobie, nie mam sily odpowiadac
Dodam tylko ze zdjecia wszystkie cudne!
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 22:18   #3104
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
No własnie sie domysliłam i chciałąm sie dowiedziec czy jestescie zadowoleni? czy jest solidne itp. Te barierki ochronne sa rzeczywiscie takie wysokie jak na zdjeciach?
Tak-ta barierka jest wysoka
A co do solidności, to zostawia sobie wiele do życzenia Pod materacem sa takie ,,klepki"( niewiem jak to się fachowo nazywa), deseczki wygięte odrobinę, które przesuwają się i w przód i w tył, co powoduje , że jak się stanie na materac to można wpaść do szuflad pod spodem...Dzisiaj chcialam poprawić żabkę od firanki- stanęłam na łożko i poszła jedna klepka....wpadłam do szuflady...Jutro P. zrobi porządną podłoge pod materac z jakiejś płyty i będzie można skakać
A szuflady tez do d. bo nie mają prowadnic i tak sobie latają z prawa na lewo, no beznadziejne-też coś z tym trzeba zrobić.
Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
Oliweczko ja z dziewczynami często takie miniaturowe baławny robimy jak lecimy np. z przedszkola to tak na szybko wtedy powstają właśnie takie kurduple
brawa dla Julci! ona tak często je w nocy mleko - tzn. więcej niż raz?
a róznie, raz wcale, a czasem nawet i ze 3 razy, ale to wtedy mało. A co?
Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

no co ja bym tam lionkiem nie pogardziła

zjadłam liona, a skończyło sie na kitkate

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 22:25   #3105
Natka_
Zakorzenienie

Dziubku,

Agula, szybkiego powrotu do całkowitej sprawności Tż-ta!
Jejuu 1200 euro

Marzena, śliczna Hania z nowym friendsem

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2013-02-15 o 22:31
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 22:26   #3106
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

królik to pewnie dziękuje za komentarze, ale jakbym gdzieś zareklamowała swoje wyroby tymi zdjęciami z Hanią to maskotki miałyby branie jak ciepłe bułeczki! boskie foty!
swoją drogą to się tak zastanawiam (tylko na razie muszę projekty planowe pokończyć hehe jak to brzmi) czy by rzeczywiście nie spróbować zanieść np. takich zabawek do naszego komisu. np ze 3-4 sztuki - różne i zobaczyć czy jest w ogóle jakieś zainteresowanie.
tylko kompletnie nie wiem ile zawołać za takie coś żeby nie przesadzić....
a i jak zaczęłam robić sweterek dla Ali tak zacząć nie mogłam i ciagle prułam a dzisiaj jak się przysiadłam tak ponad połowę już mam tylko jeszcze nie wiem czy to będzie kamizelka czy rękawki dorobię, ale wyjdzie w trakcie

Aga a no badania przełożone. mamy jechać jeszcze w poniedziałek :/
póki co odsysamy Hani katar katarkiem - masakra bo ona tego nie nawidzi, dzisiaj skopała mnie na całego. sama to nawet nie próbuję tego robić :/
bidna jest wtedy, wiem, że ją to stresuje, ale tłumaczę sobie i jej, że to dla jej dobra :/

tort na pewno wyjdzie piękny także czekam na zdjęcia!
i oczywiście mnóstwo urodzinowych buziaków dla Wikusi!!!

Marzenko, Brumku brawa dla dzieciaczków za nowe słówka!

Bella to masz ciekawie
pewnie, że możesz pokazać królika mamie, dlaczego by nie?
jeżeli mama robi na szydełku to te maskotki naprawdę nie są trudne, na początku zajmują trochę czasu (ale to może tylko mi bo ja biegła w szydełku nie jestem) a później idą jak z płatka.
w necie jest sporo opisów i schematów do takich rzeczy

Monia haha niezła fota, ale najważniejsze, że dzieciaki najedzone a i mama też skoro może ziemniaki obrać

Dziubku oj dużo zdrówka!

Agu oby zła passa się od Was odwróciła!

Ddewik dla Boryska i TŻ również życzenia zdrowia!

a wie ktoś co u Marinki ????

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 22:32   #3107
Kajool
Zadomowienie

Iwa krolik piekny

Dziewczyny u mnie humor rozny, na razie nie mysle po prostu i tyle. A co do poloznej, to raczej sie na nia nie zdecyduje.

Zdrowka dla chorowitkow.

Brumku ja tez jestem zakochana w swoim synku coraz bardziej. Jest taki bystry, nauczyl sie nowego slowa : "kogut". A dzisiaj zrobilam mu namiot z lozeczka, przykrylam taka lekka narzuta, wyjelam szczebelki i moje dziecko sie tam tak ladnie bawilo. W ogole coraz czesciej sam si ebawi. I jakladnie spiewa.

A historia z balwanem rozczulila mnie...
Stary 2013-02-15, 22:37   #3108
marzena_S
Zadomowienie

Dobry wieczór

Dziubku
, biedny Szymek pewnie to przez wychodzącego potwora. Zdrówka dla niego

Agulaa, dobrze, że tż ma się lepiej i dochodzi do sił. Przykro mi z powodu nieprzewidzianych wydatków. Nie ma szansy na odzyskanie tej kwoty od osoby, która Was tak urządziła?

DDewik, ale masz szpital w domu- zdrówka dla chłopaków.

Aga, które to urodziny Wiki? Sto lat dla jubilatki!
I nie czaruj,patrząc na wcześniejsze Twoje dzieła tort na pewno będzie bombowy.

Brumku, może Tymek daje Ci do zrozumienia, że chciałby się na basen wybrać. Trudne słowa opanował- brawo. I tak normalnie je wymawia? Hania krzyczy "buła" jak chce,żeby ją bujać na nodze. Z innych zapomnianych nowości to jeszcze jest "pupa", "boda" (woda) i odmienia "mamuś", "tatuś" jak Nas woła.

Monia, Bella, o właśnie "oć" też jest u Nas na czasie.
Dzisiaj Hania przełożyła mokre pranie z pralki do miski, próbując ją dźwignąć stękała z wysiłku i zachęcała ją mówiąc "oć, oć" jak ta stawiała opór.

Aaa i jeszcze jedna sytuacja dzisiaj doprowadziła mnie do łez.
Ugotowałam pulpeciki na obiad. Hania najpierw zjadła jednego, a drugiego zaczęła stukać paluchem i wołać do niego "Agniii (kot rodziców), kici, kici!".
W mięsnym mówili, że to indyk.
Stary 2013-02-15, 22:48   #3109
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Najlepszego dla Małej Jubilatki

Zdrówka dla chorowitków.

Dołączam się do mam zachwyconych swoim dzieckiem.
Agatula nauczyła się mówić "w poziontku" (uwielbiam to słówko).
Dostała takie klocki klik w pudełku klik
i jest szał. ciągle nosi je, układa wieze, w rządku, w pudełku (wtedy tak słosko mówi pasiuje), na pudełku odwróconym, wozi w wózku...

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 23:26   #3110
mme_audrey
Raczkowanie

a u nas ciągle coś
Hela obudziła się dziś cała w plamach - okazało się, że to reakcja na antybiotyk, jaki dostawała w szpitalu. dostała biedna zastrzyk w pupę mam nadzieję, że ten ciąg chorobowy w końcu się skończy
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 00:38   #3111
brumek
Zakorzenienie

Obejrzeliśmy własnie "nietykalnych" na dvd. Piękny film

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Dobry wieczór Kobitki!
Brumku-maz caly czas chory, ciagle sie inhaluje, z domku nie wychodzi, kaszel caly czas go meczy(ale wiadomo zapalenie oskrzeli w tydzien nie przejdzie).
Borysek zakochany w tacie-tylko tata i tata, mama moze nie istnieć ostatnio(pewnie dlatego ze Tz w domu), bardzo mnie to cieszy, ze tak sa związani ze soba.
Dzisiaj znowu goraczka powrócila(nie bylo jej juz w czwartek, myslalm ze idzie ku lepszemu), suchy kaszel i gardło chyba boli (gmera paluszkami tak głeboko), dzwonilismy do lekarza(naszej lekarki dzisiaj nie było więc nie bylo sensu isc, a gorączki nie mial wysokiej, i najwazneijsze ze pił wode) , kazała podawac Stodal i zbijac gorączke, na poniedziałek jestesmy zarejestrowani(oby nie bylo potrzeby wczesniej jechac nigdzie).
Ostatnio mało śpie, Borysek sie czesto budzi, dzisiaj kaszel go troche meczył i tem.
Może powoli, powoli i się skończą choroby
Na pewno ciężko Ci teraz z takimi dwoma pacjentami

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
królik to pewnie dziękuje za komentarze, ale jakbym gdzieś zareklamowała swoje wyroby tymi zdjęciami z Hanią to maskotki miałyby branie jak ciepłe bułeczki! boskie foty!
swoją drogą to się tak zastanawiam (tylko na razie muszę projekty planowe pokończyć hehe jak to brzmi) czy by rzeczywiście nie spróbować zanieść np. takich zabawek do naszego komisu. np ze 3-4 sztuki - różne i zobaczyć czy jest w ogóle jakieś zainteresowanie.
tylko kompletnie nie wiem ile zawołać za takie coś żeby nie przesadzić....
A na Allegro nie chcesz spróbować ich wystawić? Bo tam chyba najłatwiej sprzedać... Grunt, aby ładne zdjęcie zrobić.

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Brumku ja tez jestem zakochana w swoim synku coraz bardziej. Jest taki bystry, nauczyl sie nowego slowa : "kogut". A dzisiaj zrobilam mu namiot z lozeczka, przykrylam taka lekka narzuta, wyjelam szczebelki i moje dziecko sie tam tak ladnie bawilo. W ogole coraz czesciej sam si ebawi. I jakladnie spiewa.

A historia z balwanem rozczulila mnie...
A w ogóle Kajoolku, nie wiem, czy ciąża Ci tak służy, czy pobyt z mężem, ale ostatnio jakiś optymizm z Ciebie wypływa

Cytat:
Brumku, może Tymek daje Ci do zrozumienia, że chciałby się na basen wybrać. Trudne słowa opanował- brawo. I tak normalnie je wymawia? Hania krzyczy "buła" jak chce,żeby ją bujać na nodze. Z innych zapomnianych nowości to jeszcze jest "pupa", "boda" (woda) i odmienia "mamuś", "tatuś" jak Nas woła.

Aaa i jeszcze jedna sytuacja dzisiaj doprowadziła mnie do łez.
Ugotowałam pulpeciki na obiad. Hania najpierw zjadła jednego, a drugiego zaczęła stukać paluchem i wołać do niego "Agniii (kot rodziców), kici, kici!".
W mięsnym mówili, że to indyk.
- Normalnie to za dużo powiedziane, ale to są faktycznie TE słowa, tylko nieco zniekształcone. Bułka to buka, balon - babon, drzwi - dziii. Klockami mnie dziś zaskoczył, bo dotąd mówił koki, a dziś "l" zaczął wyraxnie wymawiać. Zawsze na głosce zwalnia, język mu sie łamie, ale daje radę i wychodzą piękne, aczkolwiek wolno wypowiedziane "klllotki"

- Co Ty dziecku do jedzenia dajesz!!!!!

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
a u nas ciągle coś
Hela obudziła się dziś cała w plamach - okazało się, że to reakcja na antybiotyk, jaki dostawała w szpitalu. dostała biedna zastrzyk w pupę mam nadzieję, że ten ciąg chorobowy w końcu się skończy
O masz jak nie urok, to...
Bardzo Wam współczuję

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dołączam się do mam zachwyconych swoim dzieckiem.
Agatula nauczyła się mówić "w poziontku" (uwielbiam to słówko).
Dostała takie klocki klik w pudełku klik
i jest szał. ciągle nosi je, układa wieze, w rządku, w pudełku (wtedy tak słosko mówi pasiuje), na pudełku odwróconym, wozi w wózku...
To musi być rozbrajające I kiedy tak mówi? W jakich sytuacjach?

A klocki zaraz sobie pooglądam. Chociaż nie ma potrzeby aktualnie, bo Tymek ma mega-giga-fazę na Duplo
Stary 2013-02-16, 08:35   #3112
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

gejów z roboty
ide nadrabiać
Stary 2013-02-16, 08:42   #3113
anka_1984
Raczkowanie

Cześć

Ja od rana w pracy, chyba nigdy się nie wygrzebię z papierów .
Wczoraj wróciłam ze Świebodzina jak mały spał, dzisija jak wychodziłam też spał Może to dziwnie zabrzmi, ale się cieszę że w nocy się przebudził, bo przynajmniej wiedział, że wróciłam i mogłam go poprzytulać Strasznie za nim tęsknię na wyjazdach, a od poniedziałku znowu delegacja, ale mam nadzieję, że "tylko" do czwartku i że w sobote nie będę musiała przychodzić do pracy.

myha- jak takm u was audyt?

brumek - pytałaś kiedyś o egzamin - ten był z podatków, poprawkę grudniowego mam w czerwcu.
A historia z bałwankiem mnie rozczuliła..

marzenka - złóż reklamację w mięsnym ..
Zdjęcia śliczne, masz talent do ich robienia...

monia - czy Ty w ciąży jesteś?

stonczek - Twój maż uważa, że Cię "zdobył" to już nie musi się starać.... Chyaba musisz go trochę ustawić do pionu..

iwa_wa - śliczny zajączęk!

Ok, wracam do pracy!

Miłej soboty życzę!

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
gejów z roboty
ide nadrabiać
gejów Teliku... i też z roboty

Edytowane przez anka_1984
Czas edycji: 2013-02-16 o 08:40
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 09:18   #3114
Kajool
Zadomowienie

WItam, jemy sobie sniadanko. Oczywiscie Szymon podebral moje, bo moje lepsze :P

Brumku wiesz, rzeczywiscie ostatnio wrocila mi ochota do zycia, bo poukladalam sobie w glowie, porobilam plany i chyba jest lepiej. No i wiosna sie zbliza, wiosna
Stary 2013-02-16, 09:49   #3115
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

A historia z bałwanem jest taka, że dziś w parku ulepiłam Tymciowi bałwanka miniaturkę. I najpierw on go karmił śniegiem, potem woził na takie karuzeli-huśtawce, cały czas wołał na niego "miś", a jak trzeba było wracac do domu, to on w ryk, że go od bałwanka odciągam. WIęc wzięliśmy bałwana ze sobą Dwie górne kuli Tymuś wziął w rączkę, "miotełkę" z gałązki w drugą, ale to mu nie starczyło. Ja musiałam do kosza wózka włożyć tę dolną część bałwana. Inaczej płakał bidulek Całą drogę do domu ściskał tego stwora i gadał "miiiś". Ale pod blokiem zabrałam go i postawiłam na ziemi, a sami weszliśmy do klatki. I Tymuś tak się żałośnie, histerycznie popłakał, tak zawodził, że nie mogłam go uspokoić. Pół godziny jeszcze w domu zawodził. Ale nie ze złością, jak czasem robi, tylko z takim wielkim smutkiem. I potem jeszcze przez ponad godzinę raz na jakiś czas mu się przypominało i wołał "miiiś" i biegł do mnie rozpłakany po pocieszenie. Tak się zaprzyjaźnili
Myślałam nawet, żeby wziąć tego bałwanka na balkon, ale wtedy Tymuś by pewnie cały dzień spędził dobijając się do drzwi balkonowych

A oto ON (najpierw cały, a potem już w kawałkach - ale nadal kochany przez mojego Syna)
najlepsza historia miłosna ostatnich dni

uwielbiam go oglądać...
tym bardziej że nasi chłopcy maja taką samą czapkę

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Hej!

Teliku machnelam Twoj pasztet, tylko cos za suchy mi wyszedl. To znaczy moze taki ma byc, ale wolalabym "mokrzejszy".

.
no tak mi smakował najlepiej pierwszego dnia
z chudego mięsa jest i może dlatego suchy
można zmienić rodzaj mięsa albo dodać gotowanych warzyw przed zmieleniem

Cytat:
Dzień dobry
Znowu sobie pospałyśmy, tym razem do 9.30. Mała spryciula chyba wyczuwa jak tż nie ma. On przed wyjściem jeszcze się z nią bawi i wygłupia się, a ja w tym czasie szykuje śniadanie itd. Nie ma taty=nie ma porannej zabawy= nie ma sensu wstawać. Chyba w trójkę nigdy dłużej nie pośpimy.

siosiem jaka słodka niania
do schrupania
Marzenko jak tam z wolnym czasem w następny weekend?
cieć-powiadasz łądnie dziecko uczysz...

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość

Telik a Ty biegasz cały czas?
ostatni raz biegałam 26 grudnia
czekam na lepszą pogodę i póki co na fitnessie odreagowuję
mężowi tez kupiłam buty do biegania
i wstępnie się zgodził na marszobiegi
wiec od 21 marca zaczynamy plan pt"moje pierwsze 5 km" hihi wymęcze chłopa

a jak Twoje gubienie kg? z tego co pamiętam imponujący wynik miałaś

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
WItam, jemy sobie sniadanko. Oczywiscie Szymon podebral moje, bo moje lepsze :P

Brumku wiesz, rzeczywiscie ostatnio wrocila mi ochota do zycia, bo poukladalam sobie w glowie, porobilam plany i chyba jest lepiej. No i wiosna sie zbliza, wiosna
ale fajnie się to czyta Kajoolku

a teraz sprawozdanie z placu boju teliki contra smoczek
i niestety po pierwszej walce 1:0 dla smoczka
(marzenko napisz szcegółowe instrukcje co zrobiliście)
brumciu pytałaś czemu wczoraj odsmoczkowywanie
odpowiedź bo to piątek i w sobote mój Johny może odespać przepłakaną noc

Jaś płakał bite 1,5 godziny za smoczkiem
po czym zaczął kaszleć tym katarkiem od płaczu
i postanowiliśmy oddać mu smoka
na co on już miał takiego nerwa że cisnął smokiem w podłogę i zaczął płakać jeszcze bardziej
nie mogłam go za nic uspokoić nie pamiętam kiedy tak płakał
kiedy w końcu zasnął po 2 godzinach sama padłam w szlafroku w nieumytych zębach i w ogóle...

ech...
a z takich milszych tematów
na walentynki kupiłam taki ładny disajnerski pojemniczek na śniadanie do pracy
zapakowałam tam dużo smakowitośći(min truskawki, krówki itd)
wyciełam serduszko, naskrobała życzenia i zapakowałam mu do torby aby miał niespodziankę w pracy
myślałam że to fajny prezent
a mój szalony mąż dał mi białe cudo zwane iPhonem

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2013-02-16 o 09:52
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 12:04   #3116
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

najlepsza historia miłosna ostatnich dni

uwielbiam go oglądać...
tym bardziej że nasi chłopcy maja taką samą czapkę

no tak mi smakował najlepiej pierwszego dnia
z chudego mięsa jest i może dlatego suchy
można zmienić rodzaj mięsa albo dodać gotowanych warzyw przed zmieleniem

siosiem jaka słodka niania
do schrupania
Marzenko jak tam z wolnym czasem w następny weekend?
cieć-powiadasz łądnie dziecko uczysz...

ostatni raz biegałam 26 grudnia
czekam na lepszą pogodę i póki co na fitnessie odreagowuję
mężowi tez kupiłam buty do biegania
i wstępnie się zgodził na marszobiegi
wiec od 21 marca zaczynamy plan pt"moje pierwsze 5 km" hihi wymęcze chłopa

a jak Twoje gubienie kg? z tego co pamiętam imponujący wynik miałaś

ale fajnie się to czyta Kajoolku

a teraz sprawozdanie z placu boju teliki contra smoczek
i niestety po pierwszej walce 1:0 dla smoczka
(marzenko napisz szcegółowe instrukcje co zrobiliście)
brumciu pytałaś czemu wczoraj odsmoczkowywanie
odpowiedź bo to piątek i w sobote mój Johny może odespać przepłakaną noc

Jaś płakał bite 1,5 godziny za smoczkiem
po czym zaczął kaszleć tym katarkiem od płaczu
i postanowiliśmy oddać mu smoka
na co on już miał takiego nerwa że cisnął smokiem w podłogę i zaczął płakać jeszcze bardziej
nie mogłam go za nic uspokoić nie pamiętam kiedy tak płakał
kiedy w końcu zasnął po 2 godzinach sama padłam w szlafroku w nieumytych zębach i w ogóle...

ech...
a z takich milszych tematów
na walentynki kupiłam taki ładny disajnerski pojemniczek na śniadanie do pracy
zapakowałam tam dużo smakowitośći(min truskawki, krówki itd)
wyciełam serduszko, naskrobała życzenia i zapakowałam mu do torby aby miał niespodziankę w pracy
myślałam że to fajny prezent
a mój szalony mąż dał mi białe cudo zwane iPhonem

No ja mam teraz kilku dniowa przerwe od ćwiczeń, ze wzgledu na wyrwanego zęba, ale też kupiłam buty do biegania, i jak nie bedzie mrozu, to zaczynam biegac. Bo tak w sumie te domowe treningi nie daja mi juz takiej frajdy, jak chce zrobic cos cieższego, to po całym domu niesie sie dzwiek moich podskoków itp.

Szczerze mówiąc tez mi się marzy bieg uliczny w październiku, w Kaliszu jest co roku organizowany na dystans 10 km.

Zobaczymy, moze się uda
A co do wagi, spada, w tym miesiącu wolniej niz w poprzednim, ale spada.

Co do smoczka, moze odcinajcie po kawałku, tak jak ktoras z dziewczyn pisała
A prezenty super. Tż poszedl na łatwizne, ale za to Ty wykazałaś sie jako kochajaca zona
Stary 2013-02-16, 12:20   #3117
zanetaa88
Zakorzenienie

Oliweczka nie proponuje płyty pod materac.Nie będzie wtedy cyrkulacji powietrza i może dostać się wilgoć i wtedy zrobi się pleśń na materacu. Nie można dych deseczek zwyczajnie przykręcić? Zrób mi zdjęcie łóżka tzn dych deseczek i zapytam teścia co można zrobić,ale na pewno nie zaproponuje płyty (teść stolarz)

Telik
5 ?! to Tż zaszalał Ja sobie wyobrażam te pudełeczko ze śniadaniem... Ze smoczkiem pewnie też bym skapitulowała jak Ty, dlatego chyba wolę wersję z jego odcinaniem kawałek po kawałku albo do połowy..I wymyślić jakąś historię, że nie wiem myszki zjadły.

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

DZIEWCZYNY,

jak robicie beze to co robicie z żółtkami ?! Pamiętam, że na coś je wykorzystałam tzn na jakieś konkretne ciasto i teraz nie pamiętam jakie siędzę i czytam rózne przepisy,ale nic mi nie podchodzi...

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 12:37   #3118
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Oliweczka nie proponuje płyty pod materac.Nie będzie wtedy cyrkulacji powietrza i może dostać się wilgoć i wtedy zrobi się pleśń na materacu. Nie można dych deseczek zwyczajnie przykręcić? Zrób mi zdjęcie łóżka tzn dych deseczek i zapytam teścia co można zrobić,ale na pewno nie zaproponuje płyty (teść stolarz)

Telik
5 ?! to Tż zaszalał Ja sobie wyobrażam te pudełeczko ze śniadaniem... Ze smoczkiem pewnie też bym skapitulowała jak Ty, dlatego chyba wolę wersję z jego odcinaniem kawałek po kawałku albo do połowy..I wymyślić jakąś historię, że nie wiem myszki zjadły.

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

DZIEWCZYNY,

jak robicie beze to co robicie z żółtkami ?! Pamiętam, że na coś je wykorzystałam tzn na jakieś konkretne ciasto i teraz nie pamiętam jakie siędzę i czytam rózne przepisy,ale nic mi nie podchodzi...
żółtka to nie do karpatki?
Albo do babki mozna dac bedzie bardziej zółta.

znalazlam takie coś: http://www.domowe-wypieki.pl/compone...C3%B3%C5%82tek

moze się przyda.
Stary 2013-02-16, 12:39   #3119
marzena_S
Zadomowienie

Dzień dobry.

Iwa, sprzedawaj, sprzedawaj! Takie rzeczy są coraz bardziej doceniane, na pewno się uda. Nie wiem ile osób zagląda do komisów, może lepiej podzwoń po miejscach do których chodzą mamy z dziećmi (bawialnie, kawiarnie). W Krakowie na pewno jest ich sporo. W poznańskim Cafe Bebe są sprzedawane różne cudeńka, niestety bardzo drogie (może sklep narzuca wysoką prowizję?).

Mme_audrey,
biedna Hela- biedni jesteście z tymi chorobowymi przygodami.

Anka, współczuje ciągłych wyjazdów, mogę się jedynie domyślać jak tęsknisz za Rafałkiem. Na szczęście jest w dobrych rękach.

Teliczku, wiesz, że ja o każdej porze dnia i nocy jestem chętna na spotkanie z Wami. Powiedz jaki dzień i która godzina byłaby dla Was najbardziej dogodna to ustalimy szczegóły. Zapytam Poznanianki czy miałyby ochotę na spotkanie w większym gronie.
Co do smoka, to odcięłam całą jego końcówkę i podawałam ją jak o niego prosiła. Jak pytała co to, to odpowiadałam, że smok tylko popsuty, że jest już duża i go nie potrzebuje. W końcu przestała o niego prosić. Wiadomo były gorsze chwile (pora dziennej drzemki) kiedy płakała tak jak Jasiu, ale powtarzałam sobie, że robię to dla jej dobra i muszę być konsekwentna, żeby nie mieszać jej w głowie (raz smok jest, a raz go nie ma). Jeśli nie masz odwagi na brutalne odcięcie całego smoka, to może spróbuj tak jak dziewczyny radzą odcinać codziennie po kawałeczku? Trzymam za Was mocno kciuki, na pewno dacie radę!

Gomra, widzę że masz ambitne plany , ja nienawidzę biegać. Muszę się zmusić do jakiejś innej aktywności.. Ile już masz na minusie?
Stary 2013-02-16, 12:44   #3120
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Telik

DZIEWCZYNY,

ile masz tych jaj?

na 5 zółtkach robie takie domowe ciastka

5 żółtek
4 szkl maki
1margaryna
cukier waniliowy
2/3 szkl cukru pudru

( nie pamiętam czy coś jeszcze)

zagnaiatam, na 20 minut do lodówki
wałkuje, wykrawam foremki
, smaruje w smietanie i posypuje cukrem i piecze

Gotowe
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości