|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Dzień dobry
Znowu sobie pospałyśmy, tym razem do 9.30. Mała spryciula chyba wyczuwa jak tż nie ma. On przed wyjściem jeszcze się z nią bawi i wygłupia się, a ja w tym czasie szykuje śniadanie itd. Nie ma taty=nie ma porannej zabawy= nie ma sensu wstawać.![]() Brumku, wzruszająca bałwankowa historia. Kajool, liczą się dobre chęci,a sałatka musiała być wyśmienita skoro nie mogłaś się oprzeć. A co tam się u Was dzieje, humor już chyba troszkę lepszy? ![]() Jednym słowem Szymek zrobił sobię walentynkową "malinkę" , siniak na pewno szybko zniknie. Na położną brak słów... ![]() Żaneta, Natka, rozpieszczają Was faceci. Natko, super że odsmoczkowanie idzie Wam tak dobrze! ![]() Oliweczko, brawa dla Julki za noc we własnym "dorosłym" łóżeczku. ![]() Sweet, Hania czasami strzela fochy i tak jak wcześniej na wszystko odpowiadała tak, tak teraz ciągle słyszę nie. Nie wiem czy to już bunt, może to po prostu takie babskie humory. Na nocnik znowu nie chce siadać, więc nic na siłę. Myślę, że jak zrobi się cieplej to i warunki będą bardziej sprzyjające do biegania bez pieluchy i odzwyczajania od niej. Iwa, królik na żywo jeszcze piękniejszy. W ciągu ostatnich dni pojawiły się nowe słowa Hani- trochę poprzekręcane, słodko to brzmi z ust malucha |
|
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
hej
Iwa świetny królik ![]() Brumku historia z bałwankiem cudna ![]() A ja sobie żyje z dnia na dzień, ostatnio czesto kończę dzień przysypiajac z moimi dziewczynkami na wieczór... Ostatnio bardzo chcą włazic mi na ławę, najchętniiej ganiają sie na golasa po domu- przy czym Lila krzyczy "gola", i męczy je znów katar. idę jeszcze coś nie cos doczytac ![]() Monia starszne z tym lisem... brrr... pozdrawiam Was cieplutko
Lenka i Lilianka 26.04.2011r. Miłosz 19.01.2014r. Edytowane przez bella7 Czas edycji: 2013-02-15 o 14:39 Powód: dopis |
|
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
kinga ostatnio jak cos podaje to zawsze mowi "posie"
no i magiczne "oć" juz w uzytku.
|
|
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Iwa a czy mogę pokazać to Cudo mojej mamie???
---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
Ostatnio mówie do Leny przewijając Lilkę : zejdź stamtąd a a Lila od reki mówi :"tamtąd"... Normalnie zaskoczyła mnie... albo próbowała powiedzieć :grzeczna'
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam U nas nie przeszło to niestety ![]() Fakt Boskie jest ![]() ![]()
|
|
#3097 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi lisy pogryzły i porozciągały po całym ogrodzie fotel
Fakt i tak stał tam, bo szedł do wyrzucenia i był przemoknięty, ale była po tym kupa sprzątania
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku, biedy Tymus, takiego pzyjaciela mu do domu nie pozeoliłas zabrać, ach Ty!
słodki jest ![]() Oliweczka gratuluje nocki Natka, jak zaproszenie do Spa ma przepasc, to ja je chetnie wezme :P a tak powaznie to chciałabym taki prezent ![]() Sweet u nas tez jest juz bunt, z tym że nie ma kładzenia sie na podlodze, kilka razy próbował ale nic mu z tego nie wychodziło, teraz po prostu krzyczy. A u nas nocnik jest be, nakładka na kibelek juz calkiem fajna, Karolkowi się podoba ze moze siedziec jak dorosły. Patik, dla zdrowia lepiej takich blogów nie czytac. Ja dzisiaj jak szłam na zakupy to na miescie zaczepił mnie jakis facet, i mówił że zbiera na chorego na bialeczkę chlopczyka w wieku 1,5 roku, zawsze wrzucam dla takich dzieci, ale ten facet zanim jeszcze wyciagnełam pieniadze powiedział wjezdzając na psychikę, że nie życzy nikomu chorego dziecka, zeby lepiej dać, zeby los się nie odwrócił. Nie dosłownie tak ale właśnie to miał na mysli. Z jednej strony nie dziwie się zdesperowanemu rodzicowi, ale z drugiej dobrego wrażenia nie zrobił. Marzena, gratuluje nowych słówek ![]() Bylam dzisiaj w galeri na zakupach, z myslą że uda mi sie kupić jeszcze jakieś poprzeceniane spodnie Bartkowi, ale juz tak wszystko powybierane, że praktycznie nic nie zostało. Ale mimo wydanych pieniedzy jestem zadowolona, bo wszystko mu sie podoba i co najwazniejsze pasuje ![]() Troche sie rozerwałam, trzeba mi było tego. Telik a Ty biegasz cały czas? Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2013-02-15 o 19:06 |
|
|
|
#3099 |
|
Rozeznanie
|
MarzenaAAAAAAAAAAA uwielbiam Twoje zdjecia!!!!!A Haniołek z króliczkiem-brak słow!!!Bosko sie ułozyła!
Maminki jak któras chce jakies info dot czapek z kawiatkami to na priv...jak nie padne na bimbały to dzisiaj je zmierze |
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
bry wieczór
informacje z frontu: to mamy zapalenie oskrzeli plus wychodząca na pewno jedna 5 , do reszty nie dało sie zajrzeć ... |
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Postaram się wrócić i nie smęcić aż tak.
Tż lepiej, zaczął rehabilitacje, powoli zaczyna stawać na tą nogę. Niestety przechodzimy na chorobowe z kasy chorych i bedzie krucho.. Dziś dostaliśmy kartkę od właścicieli mieszkania że od 1 marca możemy zacząć remontować i sie wprowadzać, z tym że aktualnie nie mamy za co.... Stronczku coś o pożyczaniu samochodu..... my pożyczyliśmy i właśnie "wyszło" nam z kieszeni z tego powodu ponad 1200euro za naprawę.... To jest kolejny "dobijający" news.... Lila na szczęście zdrowa już... I tak nam leci... |
|
|
|
#3102 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mieliśmy z Tymciem bardzo miły dzień Choć bez drzemki. Niesamowite mam to dziecko, mówię Wam Aaa, i miałam napisać, ze bidet przy małym dziecku to koszmar Tymek dziś pół wieczoru spędził w łazience odkręcając wodę i chlapią dookoła. Wyglądaliśmy jak dwa zmokłe upiory, a o łazience nawet nie wspomnę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Królik jest doskonały, po prostu doskonały! A zdjęcia jak zwykle piękne i pozy Hani cudne U nas też są nowe słowa: oko (od przedwczoraj, może się razem nauczyli ), gruszka, pępek, kredka, balon, serce, klocek i dzieci. A i bułka ![]() Cytat:
((Co dostaliście? Szymek gorączkuje, czy nie? Cytat:
1200 euro za naprawę - straszliwie dużo!!! Cytat:
![]() A ciebie znowu mało, Aguś... Pewnie rzez załatwianie ostatnich rzeczy? A już wszystko dopięte na ostatni guzik? Wiedziałam, że masz jakieś uczucia! ![]() Nie płacz, Shirka
|
|
#3103 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór Kobitki!
Brumku-maz caly czas chory, ciagle sie inhaluje, z domku nie wychodzi, kaszel caly czas go meczy(ale wiadomo zapalenie oskrzeli w tydzien nie przejdzie). Borysek zakochany w tacie-tylko tata i tata, mama moze nie istnieć ostatnio(pewnie dlatego ze Tz w domu ), bardzo mnie to cieszy, ze tak sa związani ze soba.Dzisiaj znowu goraczka powrócila(nie bylo jej juz w czwartek, myslalm ze idzie ku lepszemu), suchy kaszel i gardło chyba boli (gmera paluszkami tak głeboko), dzwonilismy do lekarza(naszej lekarki dzisiaj nie było więc nie bylo sensu isc, a gorączki nie mial wysokiej, i najwazneijsze ze pił wode) , kazała podawac Stodal i zbijac gorączke, na poniedziałek jestesmy zarejestrowani(oby nie bylo potrzeby wczesniej jechac nigdzie). Ostatnio mało śpie, Borysek sie czesto budzi, dzisiaj kaszel go troche meczył i tem. Aga -pytałas o prace, jakos nie przeżywam tego powrotu, za duzo mi ostatnio na głowe spadło innych rzeczy , teraz najwazniejsz jest zdrowie Tz i Borysa. Byłam co prawda dzisiaj w pracy zaniesc badania, wzielam plan, ale bez żadnych emocji, po prostu musze wracac za 2 tygodnie i juz. Bede pewnie przeżywać 2 dni przed i martwic sie jak Borysek zostanie z pania opiekunka... Dobranoc Przepraszam ze tylko o sobie, nie mam sily odpowiadac Dodam tylko ze zdjecia wszystkie cudne! |
|
|
|
#3104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do solidności, to zostawia sobie wiele do życzenia Pod materacem sa takie ,,klepki"( niewiem jak to się fachowo nazywa), deseczki wygięte odrobinę, które przesuwają się i w przód i w tył, co powoduje , że jak się stanie na materac to można wpaść do szuflad pod spodem...Dzisiaj chcialam poprawić żabkę od firanki- stanęłam na łożko i poszła jedna klepka....wpadłam do szuflady...Jutro P. zrobi porządną podłoge pod materac z jakiejś płyty i będzie można skakać![]() A szuflady tez do d. bo nie mają prowadnic i tak sobie latają z prawa na lewo, no beznadziejne-też coś z tym trzeba zrobić. Cytat:
zjadłam liona, a skończyło sie na kitkate |
||
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubku,
![]() Agula, szybkiego powrotu do całkowitej sprawności Tż-ta! Jejuu 1200 euro ![]() Marzena, śliczna Hania z nowym friendsem Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2013-02-15 o 22:31 |
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
królik to pewnie dziękuje za komentarze, ale jakbym gdzieś zareklamowała swoje wyroby tymi zdjęciami z Hanią to maskotki miałyby branie jak ciepłe bułeczki! boskie foty!
swoją drogą to się tak zastanawiam (tylko na razie muszę projekty planowe pokończyć hehe jak to brzmi) czy by rzeczywiście nie spróbować zanieść np. takich zabawek do naszego komisu. np ze 3-4 sztuki - różne i zobaczyć czy jest w ogóle jakieś zainteresowanie. tylko kompletnie nie wiem ile zawołać za takie coś żeby nie przesadzić.... a i jak zaczęłam robić sweterek dla Ali tak zacząć nie mogłam i ciagle prułam a dzisiaj jak się przysiadłam tak ponad połowę już mam tylko jeszcze nie wiem czy to będzie kamizelka czy rękawki dorobię, ale wyjdzie w trakcie ![]() Aga a no badania przełożone. mamy jechać jeszcze w poniedziałek :/ póki co odsysamy Hani katar katarkiem - masakra bo ona tego nie nawidzi, dzisiaj skopała mnie na całego. sama to nawet nie próbuję tego robić :/ bidna jest wtedy, wiem, że ją to stresuje, ale tłumaczę sobie i jej, że to dla jej dobra :/ tort na pewno wyjdzie piękny także czekam na zdjęcia! i oczywiście mnóstwo urodzinowych buziaków dla Wikusi!!! Marzenko, Brumku brawa dla dzieciaczków za nowe słówka! Bella to masz ciekawie ![]() pewnie, że możesz pokazać królika mamie, dlaczego by nie? ![]() jeżeli mama robi na szydełku to te maskotki naprawdę nie są trudne, na początku zajmują trochę czasu (ale to może tylko mi bo ja biegła w szydełku nie jestem) a później idą jak z płatka. w necie jest sporo opisów i schematów do takich rzeczy ![]() Monia haha niezła fota, ale najważniejsze, że dzieciaki najedzone a i mama też skoro może ziemniaki obrać ![]() Dziubku oj dużo zdrówka! Agu oby zła passa się od Was odwróciła! Ddewik dla Boryska i TŻ również życzenia zdrowia! a wie ktoś co u Marinki ????
|
#3107 |
|
Zadomowienie
|
Iwa krolik piekny
![]() Dziewczyny u mnie humor rozny, na razie nie mysle po prostu i tyle. A co do poloznej, to raczej sie na nia nie zdecyduje. Zdrowka dla chorowitkow. Brumku ja tez jestem zakochana w swoim synku coraz bardziej. Jest taki bystry, nauczyl sie nowego slowa : "kogut". A dzisiaj zrobilam mu namiot z lozeczka, przykrylam taka lekka narzuta, wyjelam szczebelki i moje dziecko sie tam tak ladnie bawilo. W ogole coraz czesciej sam si ebawi. I jakladnie spiewa. A historia z balwanem rozczulila mnie...
|
|
#3108 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
Dziubku, biedny Szymek pewnie to przez wychodzącego potwora. Zdrówka dla niego ![]() Agulaa, dobrze, że tż ma się lepiej i dochodzi do sił. Przykro mi z powodu nieprzewidzianych wydatków. Nie ma szansy na odzyskanie tej kwoty od osoby, która Was tak urządziła?DDewik, ale masz szpital w domu- zdrówka dla chłopaków. Aga, które to urodziny Wiki? Sto lat dla jubilatki! I nie czaruj,patrząc na wcześniejsze Twoje dzieła tort na pewno będzie bombowy. Brumku, może Tymek daje Ci do zrozumienia, że chciałby się na basen wybrać. Trudne słowa opanował- brawo. I tak normalnie je wymawia? Hania krzyczy "buła" jak chce,żeby ją bujać na nodze. Z innych zapomnianych nowości to jeszcze jest "pupa", "boda" (woda) i odmienia "mamuś", "tatuś" jak Nas woła. Monia, Bella, o właśnie "oć" też jest u Nas na czasie. ![]() Dzisiaj Hania przełożyła mokre pranie z pralki do miski, próbując ją dźwignąć stękała z wysiłku i zachęcała ją mówiąc "oć, oć" jak ta stawiała opór. ![]() Aaa i jeszcze jedna sytuacja dzisiaj doprowadziła mnie do łez. ![]() Ugotowałam pulpeciki na obiad. Hania najpierw zjadła jednego, a drugiego zaczęła stukać paluchem i wołać do niego "Agniii (kot rodziców), kici, kici!". W mięsnym mówili, że to indyk.
|
|
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepszego dla Małej Jubilatki
![]() Zdrówka dla chorowitków. Dołączam się do mam zachwyconych swoim dzieckiem. Agatula nauczyła się mówić "w poziontku" (uwielbiam to słówko). Dostała takie klocki klik w pudełku klik i jest szał. ciągle nosi je, układa wieze, w rządku, w pudełku (wtedy tak słosko mówi pasiuje), na pudełku odwróconym, wozi w wózku... |
|
|
|
#3110 |
|
Raczkowanie
|
a u nas ciągle coś
![]() Hela obudziła się dziś cała w plamach - okazało się, że to reakcja na antybiotyk, jaki dostawała w szpitalu. dostała biedna zastrzyk w pupę mam nadzieję, że ten ciąg chorobowy w końcu się skończy
|
|
|
|
#3111 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Obejrzeliśmy własnie "nietykalnych" na dvd. Piękny film
![]() Cytat:
![]() Na pewno ciężko Ci teraz z takimi dwoma pacjentami Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() - Co Ty dziecku do jedzenia dajesz!!!!! ![]() Cytat:
jak nie urok, to...Bardzo Wam współczuję ![]() Cytat:
To musi być rozbrajające A klocki zaraz sobie pooglądam. Chociaż nie ma potrzeby aktualnie, bo Tymek ma mega-giga-fazę na Duplo
|
|
#3112 |
|
Wtajemniczenie
|
gejów z roboty
![]() ide nadrabiać
|
#3113 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Ja od rana w pracy, chyba nigdy się nie wygrzebię z papierów Wczoraj wróciłam ze Świebodzina jak mały spał, dzisija jak wychodziłam też spał myha- jak takm u was audyt? brumek - pytałaś kiedyś o egzamin - ten był z podatków, poprawkę grudniowego mam w czerwcu. A historia z bałwankiem mnie rozczuliła.. marzenka - złóż reklamację w mięsnym .. ![]() Zdjęcia śliczne, masz talent do ich robienia... monia - czy Ty w ciąży jesteś? ![]() stonczek - Twój maż uważa, że Cię "zdobył" to już nie musi się starać.... Chyaba musisz go trochę ustawić do pionu.. iwa_wa - śliczny zajączęk! Ok, wracam do pracy! Miłej soboty życzę! ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- gejów Teliku... i też z roboty
Edytowane przez anka_1984 Czas edycji: 2013-02-16 o 08:40 |
|
|
|
#3114 |
|
Zadomowienie
|
WItam, jemy sobie sniadanko. Oczywiscie Szymon podebral moje, bo moje lepsze :P
Brumku wiesz, rzeczywiscie ostatnio wrocila mi ochota do zycia, bo poukladalam sobie w glowie, porobilam plany i chyba jest lepiej. No i wiosna sie zbliza, wiosna
|
|
#3115 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uwielbiam go oglądać... tym bardziej że nasi chłopcy maja taką samą czapkę ![]() Cytat:
z chudego mięsa jest i może dlatego suchy można zmienić rodzaj mięsa albo dodać gotowanych warzyw przed zmieleniem Cytat:
do schrupania Marzenko jak tam z wolnym czasem w następny weekend? cieć-powiadasz łądnie dziecko uczysz...![]() ostatni raz biegałam 26 grudnia ![]() czekam na lepszą pogodę i póki co na fitnessie odreagowuję mężowi tez kupiłam buty do biegania i wstępnie się zgodził na marszobiegi wiec od 21 marca zaczynamy plan pt"moje pierwsze 5 km" hihi wymęcze chłopa ![]() a jak Twoje gubienie kg? z tego co pamiętam imponujący wynik miałaś Cytat:
a teraz sprawozdanie z placu boju teliki contra smoczek i niestety po pierwszej walce 1:0 dla smoczka (marzenko napisz szcegółowe instrukcje co zrobiliście) brumciu pytałaś czemu wczoraj odsmoczkowywanie odpowiedź bo to piątek i w sobote mój Johny może odespać przepłakaną noc Jaś płakał bite 1,5 godziny za smoczkiem po czym zaczął kaszleć tym katarkiem od płaczu i postanowiliśmy oddać mu smoka na co on już miał takiego nerwa że cisnął smokiem w podłogę i zaczął płakać jeszcze bardziej nie mogłam go za nic uspokoić nie pamiętam kiedy tak płakał kiedy w końcu zasnął po 2 godzinach sama padłam w szlafroku w nieumytych zębach i w ogóle... ech... a z takich milszych tematów na walentynki kupiłam taki ładny disajnerski pojemniczek na śniadanie do pracy zapakowałam tam dużo smakowitośći(min truskawki, krówki itd) wyciełam serduszko, naskrobała życzenia i zapakowałam mu do torby aby miał niespodziankę w pracy myślałam że to fajny prezent a mój szalony mąż dał mi białe cudo zwane iPhonem
Edytowane przez telik Czas edycji: 2013-02-16 o 09:52 |
||||
|
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja mam teraz kilku dniowa przerwe od ćwiczeń, ze wzgledu na wyrwanego zęba, ale też kupiłam buty do biegania, i jak nie bedzie mrozu, to zaczynam biegac. Bo tak w sumie te domowe treningi nie daja mi juz takiej frajdy, jak chce zrobic cos cieższego, to po całym domu niesie sie dzwiek moich podskoków itp. Szczerze mówiąc tez mi się marzy bieg uliczny w październiku, w Kaliszu jest co roku organizowany na dystans 10 km. Zobaczymy, moze się uda ![]() A co do wagi, spada, w tym miesiącu wolniej niz w poprzednim, ale spada. Co do smoczka, moze odcinajcie po kawałku, tak jak ktoras z dziewczyn pisała ![]() A prezenty super. Tż poszedl na łatwizne, ale za to Ty wykazałaś sie jako kochajaca zona
|
|
|
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka nie proponuje płyty pod materac.Nie będzie wtedy cyrkulacji powietrza i może dostać się wilgoć i wtedy zrobi się pleśń na materacu. Nie można dych deseczek zwyczajnie przykręcić? Zrób mi zdjęcie łóżka tzn dych deseczek i zapytam teścia co można zrobić,ale na pewno nie zaproponuje płyty (teść stolarz)
Telik 5 ?! to Tż zaszalał Ja sobie wyobrażam te pudełeczko ze śniadaniem... Ze smoczkiem pewnie też bym skapitulowała jak Ty, dlatego chyba wolę wersję z jego odcinaniem kawałek po kawałku albo do połowy..I wymyślić jakąś historię, że nie wiem myszki zjadły.---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- DZIEWCZYNY, jak robicie beze to co robicie z żółtkami ?! Pamiętam, że na coś je wykorzystałam tzn na jakieś konkretne ciasto i teraz nie pamiętam jakie siędzę i czytam rózne przepisy,ale nic mi nie podchodzi...
|
|
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo do babki mozna dac bedzie bardziej zółta. znalazlam takie coś: http://www.domowe-wypieki.pl/compone...C3%B3%C5%82tek moze się przyda. |
|
|
|
|
#3119 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Iwa, sprzedawaj, sprzedawaj! Takie rzeczy są coraz bardziej doceniane, na pewno się uda. Mme_audrey, biedna Hela- biedni jesteście z tymi chorobowymi przygodami. ![]() Anka, współczuje ciągłych wyjazdów, mogę się jedynie domyślać jak tęsknisz za Rafałkiem. Na szczęście jest w dobrych rękach. ![]() Teliczku, wiesz, że ja o każdej porze dnia i nocy jestem chętna na spotkanie z Wami. Powiedz jaki dzień i która godzina byłaby dla Was najbardziej dogodna to ustalimy szczegóły. Zapytam Poznanianki czy miałyby ochotę na spotkanie w większym gronie.![]() Co do smoka, to odcięłam całą jego końcówkę i podawałam ją jak o niego prosiła. Jak pytała co to, to odpowiadałam, że smok tylko popsuty, że jest już duża i go nie potrzebuje. W końcu przestała o niego prosić. Wiadomo były gorsze chwile (pora dziennej drzemki) kiedy płakała tak jak Jasiu, ale powtarzałam sobie, że robię to dla jej dobra i muszę być konsekwentna, żeby nie mieszać jej w głowie (raz smok jest, a raz go nie ma). Jeśli nie masz odwagi na brutalne odcięcie całego smoka, to może spróbuj tak jak dziewczyny radzą odcinać codziennie po kawałeczku? Trzymam za Was mocno kciuki, na pewno dacie radę! Gomra, widzę że masz ambitne plany , ja nienawidzę biegać. Muszę się zmusić do jakiejś innej aktywności.. Ile już masz na minusie?
|
|
|
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile masz tych jaj? na 5 zółtkach robie takie domowe ciastka 5 żółtek 4 szkl maki 1margaryna cukier waniliowy 2/3 szkl cukru pudru ( nie pamiętam czy coś jeszcze) zagnaiatam, na 20 minut do lodówki wałkuje, wykrawam foremki , smaruje w smietanie i posypuje cukrem i piecze Gotowe
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.

zapraszam
Mała spryciula chyba wyczuwa jak tż nie ma. On przed wyjściem jeszcze się z nią bawi i wygłupia się, a ja w tym czasie szykuje śniadanie itd. Nie ma taty=nie ma porannej zabawy= nie ma sensu wstawać.
A co tam się u Was dzieje, humor już chyba troszkę lepszy? 

:P a tak powaznie to chciałabym taki prezent 

Zakończone: 2

tylko dalej nie mam pojecia jak wpisac rozmiar-bo je niestety najlepiej mierzyc...najlepsza sprzedaz bezposrednia
((
Pod materacem sa takie ,,klepki"( niewiem jak to się fachowo nazywa), deseczki wygięte odrobinę, które przesuwają się i w przód i w tył, co powoduje , że jak się stanie na materac to można wpaść do szuflad pod spodem...Dzisiaj chcialam poprawić żabkę od firanki- stanęłam na łożko i poszła jedna klepka....wpadłam do szuflady...Jutro P. zrobi porządną podłoge pod materac z jakiejś płyty i będzie można skakać

Ja sobie wyobrażam te pudełeczko
ze śniadaniem... Ze smoczkiem pewnie też bym skapitulowała jak Ty, dlatego chyba wolę wersję z jego odcinaniem kawałek po kawałku albo do połowy..I wymyślić jakąś historię, że nie wiem myszki zjadły.
Muszę się zmusić do jakiejś innej aktywności.. Ile już masz na minusie?