|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wybaczam.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() oby przeszło jednak jak najszybciej.. ![]()
![]() |
![]() |
#3092 |
Zakorzenienie
|
Mój mówi że on chce widzieć tylko nasz poród a nie obcej baby
![]() ja już nie oglądam drastycznych, bo już jestem zbyt zestrachana ![]() a ten filmik to chyba będę sobie włączać codziennie, bo jest taki spokojny i naturalny.. i zakochałam się w tej piosence ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3093 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój mąż nagrywał filmiki z naszego porodu i prawie 3 lata minęły i dalej nie mam odwagi na nie zerknąć. No i chcę żyć nadzieją...
![]() |
![]() |
#3094 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() O porodzie nie chce myśleć .
![]() |
![]() |
#3095 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Ale gaduły z Was
![]() Od rana mam 8 stron do nadrobienia ![]() Po wizycie u diabetologa w porządku, następna dopiero za 3 tygodnie. Na szczęście jakoś dojechałam, chociaż w tamtą stronę słabo mi było i trochę się bałam ale już jak wyszłam z przychodni było ok. A opóźnienie było 1h ![]() Skoczyłam jeszcze do galerii na chwilę kupiłam kilka kosmetyków z Hippa (w Super Pharm są obecnie na promocji) i taka zmęczona wróciłam, że szok to już nie na moje siły takie eskapady ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak szczerze to jak sobie pomyślę o porodzie to ciśnienie mi skacze a serce chce wyskoczyć... chyba też zastosuje taktykę "będę mieć dziecko" a nie "czeka mnie poród" bo ostatnio skupiam się tylko na tym drugim ![]() a i mnie najbardziej wzmacnia jak pomyślę o tych małolatach co chleją, pijaczkach itd... skoro one dały rade i mają dzieci to ja też dam! o!
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2013-02-15 o 20:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3097 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, że boli tylko po ciastkach, które mi weszły w tą wielką dziurę i jutro nie będzie mam nadzieję, że nie rozboli do porodu i zrobię na spokojnie po porodzie Warto poszukać fajnej stajni z profesjonalnymi instruktorami i końmi i tam spróbować jeszcze raz ![]() Cytat:
czy ja nie mam jakiegoś pecha?? akurat musiała wypaść teraz, no mnie zaraz coś trafii oby oby!! Dziewczyny ja siedzę z farbą na włosach ![]() ![]() Wszystko co zaplanowałam -zrobiłam ![]() Jeszcze tylko łazienkę wysprzątać mam na jutro i wszystko skończone. Na jutro na obiad chyba sobie kebab zrobię domowej roboty ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3099 | |||
Wtajemniczenie
|
Ale jesteś podobna do mojej znajomej!
Bardzo ładny brzuszek. Cytat:
Cytat:
![]() U mnie tylko napisane, że wody w normie. Cytat:
![]() ![]() ![]() I tak samo dla wszystkich, które rzuciły palenie ![]() Nie pocytowało mi wszytskiego ![]() Stanik do szpitala - uważam, że lepiej wziąć, żeby włożyć wkładki laktacyjne. Bez sensu, żeby wyciekające mleko plamiło koszule. Ja w ogóle mam zamiar na noc kupić taki miękki: http://allegro.pl/gatta-sportowy-biu...965067987.html A na dzień 2 dobrze dobrane i ładne staniki.
![]() |
![]() |
#3100 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3101 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakie? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3102 |
Zakorzenienie
|
O coś przystopowałyście z pisaniem...Czyżby Kogel mogiel wszystkie oglądały? Bo ja tak-uwielbiam!! I oczywiscie placki ziemniaczane wygrały i je zrobiłam o 21.00
![]() IDe sie dalej gabi w tv do zoba jutro ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3103 |
Zadomowienie
|
Właśnie wróciliśmy z kina. Nieźle podskakiwałam na wybojach na drodze, chyba przejadę się tam ponownie jak będę mieć już skurcze w przyszłości
![]() Spotkaliśmy znajomych i okazało się, że mój mąż boi się porodu. Wszyscy myślą, że ja się boję, a to on tylko mówi, że nie wie jak to będzie. Ech....faceci. Ja rozumiem, że troska i w ogóle, ale to ja mam wypchać to dziecko, a nie on ![]() Jestem zmęczona, ale od wczoraj TŻ przystawia się do mnie. W sumie skorzystałabym z opcji pomiziania się, ale zastanawiam się czy szybciej nie urodzę ![]()
![]() |
![]() |
#3104 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, w końcu nadrobiłam
![]() Widzę, że coś się szykuje ![]() Strippi trzymam mocno kciuki ![]() ![]() U mnie dzisiaj średni dzień, zero mobilizacji do czegokolwiek, cukier niski, ciśnienie wysokie, mała prawie w ogóle nie ruchliwa ![]() Poprasowałam wszystko na jutro, strzeliłam se piling kawitacyjny na twarz, rano mam fryzjerkę, a potem kosmetyczkę i makijaż, więc zbieram się już do spania powoli. Aaa.. wrzucę wam jeszcze fotkę mojego bandzioszka, TŻ robił mi ostatnio sesyjkę z kokardą ![]()
![]() |
#3105 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jutro jadę do jeszcze jednego sklepu, zobaczymy tam a co do staników do karmienia, to myślicie że będzie wam się lał pokarm? Ja nie nosiłam w szpitalu stanika, bo piersi bolały, ale pokarm nie ciekł bo było go malutko, dopiero na 4 dobę miałam nawał, ale teraz 2 doby się leży po SN ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3106 |
Zakorzenienie
|
coś mnie brzuch boli i twardnieje całe popołudnie i wieczór. leżenie nie pomagało, wzięłam no-spę, na trochę pomogła, ale znowu twardnieje. mam wrażenie, że Młody jakoś niżej leży
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3107 |
Zakorzenienie
|
Można można
teraz już coraz częściej tak będziesz miała mnie za to boli znowu jak na okres, kolejny czop odpadł... ciekawe ile będzie go wychodzić jeszcze wypiłam herbatkę z liści malin i mam lekki skurcze, ale to nie porodowe także się nie martwicie ![]() Dziś ostatnia nocka tż ![]() ![]() Zaraz idę poczytać książkę i spać, proszę mnie rano nie budzić smsami (Kasia ![]() ![]() Jak się zacznie to wejdę na forum ![]()
![]() |
![]() |
#3108 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3109 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3110 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Łoooo Matko, nadrobić wszystko po półtoradniowej nieobecności - ![]() ![]() ![]() Po dwóch dniach leżenia w łóżku, smarkania i kichania powoli dochodzę do siebie. Pół dnia dzisiaj przespałam i teraz nie chce mi się spać ![]() Wczoraj przyszła kolejna paczka z ubrankami ![]() Mały wierci się dzisiaj tak, że mam wrażenie, że zaraz mi wyskoczy przez brzuch ![]() Co do staników do karmienia, to chyba też na początek kupię takie sportowe - ze dwie sztuki a potem się zobaczy, pewnie taki do karmienia też kupię. To chyba niedlugo będzie kolejny maluszek na świecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3111 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Powiem Ci, że sobie o Tobie myślałam po wizycie bo przypomniało mi się jak napisałaś, że masz AFI 25... Czyli w sumie teoretycznie Ty razem z porodem strasznie dużo brzuszka zrzucisz i już szczuplinka wrócisz do domu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Laseczki, ja po wizycie. W sumie to za wiele z niej nie wyniesliśmy, bo się zapomniałam i tuż przed zjadłam 4 mentosy po drodze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Po wizycie położyła mnie jeszcze pod ktg... W sumie nie wiem po co ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3112 |
Zakorzenienie
|
![]() dobra bylo tylko2 strony ... czyli ![]() ja myslalam ze z 10stron bedzie jak nic bzinka ![]() strippi - smsa nie dostalam .. i doczytalam ze nadal 2w1 jestes wiec Uffff bede na biezaco haha wiecej nie pamietam ![]() ogolnie bawilam sie w maire ok dop 2 klubie muzyka byla znosna .. nawet brzuchem zarzucalam na 2 piosenkach :P bylam Mistrzynia Parkietu ![]() ![]() pozniej wypad do MaCa o 2 .. wspolny posielk ze znajomymi i kolega podwizol mnie pod domek ... wiec teraz czas by udac sie na spoczynek slodkich snow .. zycze chociaz spicie i milej soboty do pozniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3113 | ||
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
![]() Cytat:
![]() I najlepsze życzenia dla Was na nowej drodze życia ![]() ![]() To chyba dziś nic nie pomyliłam ![]() Cytat:
![]() A co do KTG to mi też położna jak się za mało ruszał to pukała do brzucha i kazała z TŻ rozmawiać, żeby mały nie zasypiał. A z tego co wiem to chodzi o to żeby sprawdzić, czy po ruchu dziecka następuję wzrost tętna. Czekamy ![]() Ale miałam sen. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3114 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak peeling kawitacyjny? przeciez tego nie wolno w ciazy ![]()
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3115 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() To dzisiaj, a ja spałam może 3 godziny w nocy ![]() Załamana jestem. Ptaszysko, nawet mi nie mów ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3116 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do lekarki to nie rozumiem jej 2100 w 35 tyg to nie jest jakaś kosmicznie niska waga, po prostu będzie malutki, nie wiem czemu przyjęło się że dzieci koło 2,5 kg to mają zaniżoną wagę, kiedyś takie częściej się rodziły, np ja i nikt nie robił z tego powodu halo... urodzona malutka byłam, a teraz kawał baby ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() no jeszcze nie urodziłam ![]() przecież dziś łazienka mnie czeka ![]() poczekamy poczekamy ![]() ale w nocy miałam kilka skurczów bolesnych
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3117 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Melduję się z kubłem gorącej herbatki z miodem i cytrynką ![]() ![]() monicca1989 jaki sen ![]() ![]() A powiedzcie jak to jest z pieniędzmi wypłacanymi na zwolnieniu. Ja jestem na zwolnieniu od czwartego miesiąca i miałam cały czas wypłacane pieniądze przez pracodawcę. Na przelewach mam normalnie - 10 każdego miesiąca - wypłata wynagrodzenia i dane mojego pracodawcy. A w biurze babka mi wmawia, że oni mi nie wypłacają, tylko zus. Ja na to, że przecież pieniądze mi na konto wpływają bezpośrednio od nich. A ona, że zus przesyła do firmy, a potem oni dopiero do mnie. Dziwne to jakieś, bo nigdy się nie spotkałam z czymś takim - zawsze zus przesyła od razu pieniądze do pracownika. Czy może się mylę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3118 | |||
Wtajemniczenie
|
Hej !
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No wd mnie ważne że dziecko przybiera i wygląda że w wadze urodzeniowej dobije do normy, więc wszystko ok, no ale to chyba dobrze że sprawdzacie ! Jeżeli zakład pracy ma powyżej 20 pracowników, płaci zakład pracy, a kaskę daje mu zus. To lepsza opcja, bo mniej opóźnień.
![]() |
![]() |
#3119 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja Was ciagle nadrabiam, dopiero zaczelam nowy watek, ale jak zobaczylam, ze juz 2 maluszki sa to sie poplakalam. Ok przez weekend cztam Was ze zdwojona sila! Gratulacje dla nowych mamusiek!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3120 | |
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Co do snów - śniło mi się, że ma się nowy członek rodziny pojawić, ale jakoś tak wyszło, że ja go nie rodziłam, tylko się po prostu pojawił. I to był mały, szalony struś, który biegał po pokojach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.