|
|
#4501 | |
|
Pani Mizantrop
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. IV
Cytat:
A co do Happythankyoumoreplease, to faktycznie debiut, główny aktor jest też reżyserem i scenarzystą. Kolejny jego film, Liberal Arts już niestety mnie tak nie zachwycił, mimo cudownego zwiastuna. Miałam wobec tego filmu ogromne oczekiwania, czekałam na niego ponad rok, więc w sumie trudno się dziwić. Ale najlepsze sceny były zawarte w zwiastunie, filmowi zabrakło tego urzekającego "czegoś" z poprzedniej produkcji. Nie wiem jak to jest, że zawsze, absolutnie ZAWSZE jak czekam na jakiś film, to ostatecznie jestem rozczarowana. Najpierw był Country Strong, czekałam parę miesięcy, czekałam i jak się w końcu pojawił, to byłam tak okrutnie rozczarowana, w ogóle mnie nie porwał. Potem Skateland. Po zwiastunie myślałam sobie, że co najmniej zakocham się w tym filmie, ponad pół roku czekałam, aż się pojawi. I był dobry, ale żadnej części ciała nie urywał, szału nie robił, cycniki nie latały. No i w końcu Liberal Arts. Najdłuższy czas oczekiwania i największe rozczarowanie
|
|
#4502 |
|
Holy Crap!
|
Szefowie Wrogowie-- dobra komedia na wieczór. Lekki, zabawny, śmieszny film opowiadający o zmaganiach z tytułowymi szefami. Można śmiało zobaczyć
7/10
|
|
#4503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą oglądałam go już chyba 2 albo 3 razy i za każdym razem było to samo ![]() Co do pogrubionego - mam TO SAMO! I teraz już na nic nie czekam ostatnie moje mega-rozczarowanie to "Jak urodzić i nie zwariować". Widzieliśmy trailer w kinie i stwierdziliśmy, że musimy to zobaczyć! Zwiastun mówił, że będzie to zabawna komedia, coś w stylu "Och życie" , tylko z bardziej ciętym humorem Czekałam na to, bo często lubię oglądnąć takie lekkie, śmieszne komedie a na zwiastunie było kilka niezłych tekstów i co? Czekamy na to, czekamy iw końcu sie ukazuje.. Nasza reakcja po chwili oglądania to " WTF?!" To w ogóle nie jest komedia! Mało tego - aspiruje to do miana chyba jakiegoś dramatu, ale jak dla nas mocno kiepskiego. Nic , jak dla mnie, się kupy nie trzymało. Cały film był w ogóle jakiś bez pomysłu, bez sensu ... O tragedia
|
|
#4504 |
|
Lena
|
Była sobie dziewczyna-
9/10 jak dla mnie. nie sądziłam ż etak mnie wciągnie ten film. cztery razy przekładałam spanie!
|
|
#4505 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Ja przyznam się tego filmu nie widziałam i nadal nie wiem, czy obejrzeć, bo boję się że będzie tak samo jak w przypadku 'One day'. 'One day' miał fajne opinie, sporo osób się zachwycało, a ja nie mogłam się doczekać końca podczas oglądania taki był nudny, tak jak pisałam już wcześniej. Nie wiem, czy w przypadku 'Pamiętnika' nie byłoby tak samo?
![]() Obejrzałam wczoraj za sprawą pewnego wątku: http://www.filmweb.pl/film/Kocha...+...ha!-2002-32566 Okazał się przerażający mimo, że na początku wydawało się, że to po prostu komedia romantyczna. Końcówka świetna. Polecam zdecydowanie
Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2013-02-15 o 11:33 |
|
|
|
#4506 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Jak urodzić i nie zwariować mnie się podobało. Dla mnie to był lekki film, taka komedia obyczajowa, chociaż było parę smutnych scen faktycznie. Nie jest to kino najwyższych lotów, ale na pewno też nie zjadacz czasu, po którym siedzę i się zastanawiam: dlaczego ja to obejrzałam? Whyyyy?
|
|
#4507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4508 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
A co do filmów nieprzemawiających, to niestety widziałam całą masę takich, z czasem na szczęście nauczyłam się wyłączać je w trakcie zamiast się męczyć do końca.
|
|
#4509 |
|
Raczkowanie
|
Łohoho, ale Pamiętnik zrobił małe zamieszanie
![]() Mnie się bardzo podobał i tyle ![]() A One day, też bardzo dobry film (na FW dałam mu 8/ 10) - no cóż, romansidło dobrze czasem obejrzeć ![]() Mam nadzieję, że w ten weekend w końcu wybiorę się na Drogówkę, a w planach mamy jeszcze zobaczyć Niemożliwe
|
|
|
|
#4510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obydwa dostały ode mnie 9 ;-)
|
|
|
#4511 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#4512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja lubię i filmy z tzw "jajem", czyli zawrotną akcją, jak również powolne, z którymi się płynie .. Lubię po prostu wszystko, co trafi w mój szeroki, chociaż trochę wymagający , gust ![]() Do filmów nieprzemawiających - ja zawsze wyłączałam w trakcie - nie po to oglądam film, żeby się nim katować Czasy katowania się sztuką , skończyły się wraz z ostatnim dzwonkiem w szkole, gdzie musiałam czasami czytać rzeczy, które do czytania się wręcz nie nadawały Za to mój mąż przeciwnie - jak zacznie oglądać, to musi skończyć
|
|
#4513 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się zarówno podobał Pamiętnik dałam mu nawet 10, Jeden dzień oraz Jak urodzić i nie zwariować także. Uważam, że Pamiętnik to najlepszy film jeśli chodzi o Sparksa. Oglądałam jego inne dzieła i niestety nie zrobiły na mnie już tak dużego wrażenia. Na filmie "Jak urodzić i nie zwariować" byłam w kinie z TŻ, mogę zgodzić się z tym, że trajler był bardzo zachęcający i niestety ale większość zabawnych scen została pokazana właśnie w nim, ale ogólnie film mi się podobał był lekki, nie było po nim większych przemyśleń
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
I to właśnie świadczy o tym jak bardzo ludzkie gusta są różne. Dla mnie 'One day' był po prostu za długi, miałam wyłączyć w trakcie, ale jakoś dotrwałam, bo treścią ani akcją według mnie nie porywał.
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
Django rewelacja. byłam w kinie i wyszłam z niego oczarowana. kocham Tarantino jeszcze bardziej
znakomita gra aktorska. Genialny Samuel L.Jackson, zaskakujący Leonardo, trochę śmiechu a trochę powagi. bardzo polecam.Życie Pi baardzo mi się spodobał. sekwencja niesamowitych obrazów, które wprost hipnotyzowały. film wciągnął mnie w całości, ani chwili się nie dłużył. Świetna opowieść alegoryczna. polecam.
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4518 |
|
Zakorzenienie
|
Igrzyska śmierci - jak dla mnie 8/10, podobał mi się, ale mimo że jest to film Sci-Fi to i tak momentami był aż za bardzo naciągany i szczerze mówiąc spodziewałam się trochę innego zakończenia
|
#4519 |
|
Pani Mizantrop
|
Ja się na tym wynudziłam, takie to młodzieżowe średnio porywające kino dla mnie.
|
#4520 |
|
Zakorzenienie
|
Niemożliwe - przez pół filmu mi się zbierało na płacz, był baardzo wzruszający przynajmniej dla mnie. Z trudem przychodzi mi oglądanie takich filmów i dość emocjonalnie reaguje. Nie wyobrażam sobie znaleźć się w takiej sytuacji.. Masakra. Ogólnie to bardzo dobry film, ani się nie obejrzałam a już były napisy końcowe. Oglądało się przyjemnie, aczkolwiek mnie baardzo poruszył. 8/10
|
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno zalicza się do filmów lekkich, nie zmuszających do myślenia. Miły na zakończenie ciężkiego tygodnia.
|
#4522 |
|
Zakorzenienie
|
Enter Nowhere 7/10http://www.filmweb.pl/film/Enter+Nowhere-2011-566392
Zupełnie nie tego się spodziewałam,zaskoczył mnie w dobry sposób. Bardzo ciekawy film z wciągającą fabułą i niespodziewanymi zwrotami akcji. Nie napiszę o czym jest bo zdradzę cały film Polecam.
|
|
|
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
Madagaskar 3 - 7/10, Tym razem czwórka wyjątkowym przyjaciół stara się wrócić do Nowego Jorku, po drodze trafiają do cyrku gdzie spotyka ich wiele ciekawych przygód. Trochę się zawiodłam - mało śmiesznych scen i tekstów. Jedynie król Julian nie zawiódł
Mam nadzieję, że 4 części już nie będzie, bo coś czuje, że byłaby to totalna klapa. Ted - 5/10, Jon ma 35 lat a jego przyjacielem jest pluszowy miś Ted, który ożył gdy mężczyzna był dzieckiem. Kumple prowadzą bardzo rozrywkowy tryb życia, co nie podoba się dziewczynie Johna. Kilka śmiesznych scen, teksów i nic więcej, nie podszedł mi ten film kompletnie. TŻ powiedział, że to film dla facetów - możliwe, bo mnie aż tak nie bawił.
|
|
#4524 |
|
Raczkowanie
|
Życie Pi - 7/10 Dosyć ciekawy film. Interesująca historia. Ładnie ukazane zwierzęta i historia tego chłopca.
|
|
|
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
Wyśnione miłości - do mnie nie przemówił, był nudnawny, niewiele się w nim działo. 5/10
Zamierzam zobaczyć jeszcze Na zawsze Laurence tego samego reżysera, mam nadzieję, że będzie ciekawszy.
|
#4526 | |
|
Zakorzenienie
|
Niemożliwe 5/10 - Czy tylko mnie tak wynudził? Sceny, kiedy byli w wodzie przewinęłam, bo nie miałam siły tego oglądać
.
|
|
|
|
#4527 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja słyszałam dużo pochlebnych opinii nt. Zabiłem moją matkę (ten sam reżyser), ale jakoś nie spieszy mi się do obejrzenia tego filmu. Boję się, że będzie w podobnym tonie i mi się nie spodoba a przez to będę gorsza
|
|
|
|
|
#4528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4529 |
|
Zadomowienie
|
Na zawsze Laurence to dla mnie najsłabszy film Dolana, nie mogłam wysiedzieć w kinie. Za długie, za nudne, za mocno chcące być inteligentnym filmem poruszającym trudną tematykę.
|
#4530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
miałam dokładnie takie same odczucia po Wyśnione miłości.
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

Nie wiedziałam, że to debiut. Szkoda, że dalej nie było już tylko lepiej , bo z tego , co pisałaś, drugi film był duużo słabszy.

Czekałam na to, bo często lubię oglądnąć takie lekkie, śmieszne komedie a na zwiastunie było kilka niezłych tekstów
WTF?!" To w ogóle nie jest komedia! Mało tego - aspiruje to do miana chyba jakiegoś dramatu, ale jak dla nas mocno kiepskiego. Nic , jak dla mnie, się kupy nie trzymało. Cały film był w ogóle jakiś bez pomysłu, bez sensu ... O tragedia