Ostatnio obejrzane filmy cz. IV - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-15, 11:09   #4501
kasztanka3
Pani Mizantrop

Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. IV

Cytat:
Napisane przez talkative2 Pokaż wiadomość
Ja książki nie czytałam, ale film wg mnie był fajny. Mnie się podobał. Może 10/10 to bym mu nie dała, ale wg mnie mianem "dobrego", a nawet "bardzo dobrego" można go uznać. Jeden z lepszych "romansideł" właśnie

Był super Nie wiedziałam, że to debiut. Szkoda, że dalej nie było już tylko lepiej , bo z tego , co pisałaś, drugi film był duużo słabszy.
Pamiętnik ode mnie ma nawet 9/10, podobał mi się, a mój TŻ na nim nawet płakał.
A co do Happythankyoumoreplease, to faktycznie debiut, główny aktor jest też reżyserem i scenarzystą. Kolejny jego film, Liberal Arts już niestety mnie tak nie zachwycił, mimo cudownego zwiastuna. Miałam wobec tego filmu ogromne oczekiwania, czekałam na niego ponad rok, więc w sumie trudno się dziwić. Ale najlepsze sceny były zawarte w zwiastunie, filmowi zabrakło tego urzekającego "czegoś" z poprzedniej produkcji.
Nie wiem jak to jest, że zawsze, absolutnie ZAWSZE jak czekam na jakiś film, to ostatecznie jestem rozczarowana.
Najpierw był Country Strong, czekałam parę miesięcy, czekałam i jak się w końcu pojawił, to byłam tak okrutnie rozczarowana, w ogóle mnie nie porwał.
Potem Skateland. Po zwiastunie myślałam sobie, że co najmniej zakocham się w tym filmie, ponad pół roku czekałam, aż się pojawi. I był dobry, ale żadnej części ciała nie urywał, szału nie robił, cycniki nie latały.
No i w końcu Liberal Arts. Najdłuższy czas oczekiwania i największe rozczarowanie
Stary 2013-02-15, 11:16   #4502
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Szefowie Wrogowie-- dobra komedia na wieczór. Lekki, zabawny, śmieszny film opowiadający o zmaganiach z tytułowymi szefami. Można śmiało zobaczyć 7/10
Stary 2013-02-15, 11:24   #4503
talkative2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Pamiętnik ode mnie ma nawet 9/10, podobał mi się, a mój TŻ na nim nawet płakał.
A co do Happythankyoumoreplease, to faktycznie debiut, główny aktor jest też reżyserem i scenarzystą. Kolejny jego film, Liberal Arts już niestety mnie tak nie zachwycił, mimo cudownego zwiastuna. Miałam wobec tego filmu ogromne oczekiwania, czekałam na niego ponad rok, więc w sumie trudno się dziwić. Ale najlepsze sceny były zawarte w zwiastunie, filmowi zabrakło tego urzekającego "czegoś" z poprzedniej produkcji.
Nie wiem jak to jest, że zawsze, absolutnie ZAWSZE jak czekam na jakiś film, to ostatecznie jestem rozczarowana.
Najpierw był Country Strong, czekałam parę miesięcy, czekałam i jak się w końcu pojawił, to byłam tak okrutnie rozczarowana, w ogóle mnie nie porwał.
Potem Skateland. Po zwiastunie myślałam sobie, że co najmniej zakocham się w tym filmie, ponad pół roku czekałam, aż się pojawi. I był dobry, ale żadnej części ciała nie urywał, szału nie robił, cycniki nie latały.
No i w końcu Liberal Arts. Najdłuższy czas oczekiwania i największe rozczarowanie
Ja na Pamiętniku ryczałam niczym bóbr! Zresztą oglądałam go już chyba 2 albo 3 razy i za każdym razem było to samo

Co do pogrubionego - mam TO SAMO! I teraz już na nic nie czekam ostatnie moje mega-rozczarowanie to "Jak urodzić i nie zwariować". Widzieliśmy trailer w kinie i stwierdziliśmy, że musimy to zobaczyć! Zwiastun mówił, że będzie to zabawna komedia, coś w stylu "Och życie" , tylko z bardziej ciętym humorem Czekałam na to, bo często lubię oglądnąć takie lekkie, śmieszne komedie a na zwiastunie było kilka niezłych tekstów i co? Czekamy na to, czekamy iw końcu sie ukazuje.. Nasza reakcja po chwili oglądania to " WTF?!" To w ogóle nie jest komedia! Mało tego - aspiruje to do miana chyba jakiegoś dramatu, ale jak dla nas mocno kiepskiego. Nic , jak dla mnie, się kupy nie trzymało. Cały film był w ogóle jakiś bez pomysłu, bez sensu ... O tragedia

talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 11:27   #4504
Mustique
Lena

Była sobie dziewczyna-

9/10 jak dla mnie. nie sądziłam ż etak mnie wciągnie ten film. cztery razy przekładałam spanie!
Stary 2013-02-15, 11:31   #4505
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Cytat:
Napisane przez Kikia Pokaż wiadomość
Pamiętnik (2004) - ojjj piękny film. Chwycił mnie za serce.. 9/ 10
Ja przyznam się tego filmu nie widziałam i nadal nie wiem, czy obejrzeć, bo boję się że będzie tak samo jak w przypadku 'One day'. 'One day' miał fajne opinie, sporo osób się zachwycało, a ja nie mogłam się doczekać końca podczas oglądania taki był nudny, tak jak pisałam już wcześniej. Nie wiem, czy w przypadku 'Pamiętnika' nie byłoby tak samo?

Obejrzałam wczoraj za sprawą pewnego wątku:
http://www.filmweb.pl/film/Kocha...+...ha!-2002-32566

Okazał się przerażający mimo, że na początku wydawało się, że to po prostu komedia romantyczna. Końcówka świetna. Polecam zdecydowanie

Edytowane przez syklamen
Czas edycji: 2013-02-15 o 11:33
syklamen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 11:39   #4506
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Ja na Pamiętniku ryczałam niczym bóbr! Zresztą oglądałam go już chyba 2 albo 3 razy i za każdym razem było to samo

Co do pogrubionego - mam TO SAMO! I teraz już na nic nie czekam ostatnie moje mega-rozczarowanie to "Jak urodzić i nie zwariować". Widzieliśmy trailer w kinie i stwierdziliśmy, że musimy to zobaczyć! Zwiastun mówił, że będzie to zabawna komedia, coś w stylu "Och życie" , tylko z bardziej ciętym humorem Czekałam na to, bo często lubię oglądnąć takie lekkie, śmieszne komedie a na zwiastunie było kilka niezłych tekstów i co? Czekamy na to, czekamy iw końcu sie ukazuje.. Nasza reakcja po chwili oglądania to " WTF?!" To w ogóle nie jest komedia! Mało tego - aspiruje to do miana chyba jakiegoś dramatu, ale jak dla nas mocno kiepskiego. Nic , jak dla mnie, się kupy nie trzymało. Cały film był w ogóle jakiś bez pomysłu, bez sensu ... O tragedia
Ja widziałam Pamiętnik dwa razy, raz jakieś 7-8 lat temu sama i drugi raz jakoś rok temu z TŻtem, ani razu nie płakałam, ale ja z reguły raczej nie płaczę na filmach.
Jak urodzić i nie zwariować mnie się podobało. Dla mnie to był lekki film, taka komedia obyczajowa, chociaż było parę smutnych scen faktycznie. Nie jest to kino najwyższych lotów, ale na pewno też nie zjadacz czasu, po którym siedzę i się zastanawiam: dlaczego ja to obejrzałam? Whyyyy?
Stary 2013-02-15, 12:09   #4507
talkative2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
Ja przyznam się tego filmu nie widziałam i nadal nie wiem, czy obejrzeć, bo boję się że będzie tak samo jak w przypadku 'One day'. 'One day' miał fajne opinie, sporo osób się zachwycało, a ja nie mogłam się doczekać końca podczas oglądania taki był nudny, tak jak pisałam już wcześniej. Nie wiem, czy w przypadku 'Pamiętnika' nie byłoby tak samo?
Ja tam myślę, ze zawsze warto. Zresztą jak widzisz na podstawie tego wątku - ilu osób, tyle opinii. Lepiej wyłączyć w trakcie , niż w ogóle nie sięgnąć po coś, tylko dlatego, że komuś innemu się nie podobało

Cytat:
zjadacz czasu, po którym siedzę i się zastanawiam: dlaczego ja to obejrzałam? Whyyyy?
u mnie właśnie tak było w wypadku tego filmu. Rzadko kiedy coś do mnie tak nie przemówiło, jak on

Stary 2013-02-15, 12:47   #4508
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Ja tam myślę, ze zawsze warto. Zresztą jak widzisz na podstawie tego wątku - ilu osób, tyle opinii. Lepiej wyłączyć w trakcie , niż w ogóle nie sięgnąć po coś, tylko dlatego, że komuś innemu się nie podobało

u mnie właśnie tak było w wypadku tego filmu. Rzadko kiedy coś do mnie tak nie przemówiło, jak on
Mnie się One day bardzo podobał, chociaż porywającej akcji tam nie ma. Ja jednak lubię wolniejsze filmy i zgrabne, niegłupie dialogi.
A co do filmów nieprzemawiających, to niestety widziałam całą masę takich, z czasem na szczęście nauczyłam się wyłączać je w trakcie zamiast się męczyć do końca.
Stary 2013-02-15, 12:58   #4509
Kikia
Raczkowanie

Łohoho, ale Pamiętnik zrobił małe zamieszanie
Mnie się bardzo podobał i tyle

A One day, też bardzo dobry film (na FW dałam mu 8/ 10) - no cóż, romansidło dobrze czasem obejrzeć

Mam nadzieję, że w ten weekend w końcu wybiorę się na Drogówkę, a w planach mamy jeszcze zobaczyć Niemożliwe
Kikia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 13:10   #4510
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kikia Pokaż wiadomość
Łohoho, ale Pamiętnik zrobił małe zamieszanie
Mnie się bardzo podobał i tyle

A One day, też bardzo dobry film (na FW dałam mu 8/ 10) - no cóż, romansidło dobrze czasem obejrzeć

Mam nadzieję, że w ten weekend w końcu wybiorę się na Drogówkę, a w planach mamy jeszcze zobaczyć Niemożliwe
Mnie się też zarówno bardzo podobał Pamiętnik jak i One Day obydwa dostały ode mnie 9 ;-)

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 13:32   #4511
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
Mnie się też zarówno bardzo podobał Pamiętnik jak i One Day obydwa dostały ode mnie 9 ;-)
Ode mnie również, bo w swoim gatunku są naprawdę rewelacyjne
Stary 2013-02-15, 14:45   #4512
talkative2
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie się One day bardzo podobał, chociaż porywającej akcji tam nie ma. Ja jednak lubię wolniejsze filmy i zgrabne, niegłupie dialogi.
A co do filmów nieprzemawiających, to niestety widziałam całą masę takich, z czasem na szczęście nauczyłam się wyłączać je w trakcie zamiast się męczyć do końca.
Mnie się również One Day podobał

A ja lubię i filmy z tzw "jajem", czyli zawrotną akcją, jak również powolne, z którymi się płynie .. Lubię po prostu wszystko, co trafi w mój szeroki, chociaż trochę wymagający , gust

Do filmów nieprzemawiających - ja zawsze wyłączałam w trakcie - nie po to oglądam film, żeby się nim katować Czasy katowania się sztuką , skończyły się wraz z ostatnim dzwonkiem w szkole, gdzie musiałam czasami czytać rzeczy, które do czytania się wręcz nie nadawały
Za to mój mąż przeciwnie - jak zacznie oglądać, to musi skończyć

Stary 2013-02-15, 15:02   #4513
Kikia
Raczkowanie

Cytat:
Za to mój mąż przeciwnie - jak zacznie oglądać, to musi skończyć
Mam dokładnie tak samo i się tego trzymam. Wyjątkiem było "Drzewo zycia', które oglądałam, a w zasadzie cały czas przewijałam . Chyba w pól godziny zobaczyłam cały film
Kikia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 15:14   #4514
anczysko1
Zakorzenienie

GG do anczysko1

Mnie się zarówno podobał Pamiętnik dałam mu nawet 10, Jeden dzień oraz Jak urodzić i nie zwariować także. Uważam, że Pamiętnik to najlepszy film jeśli chodzi o Sparksa. Oglądałam jego inne dzieła i niestety nie zrobiły na mnie już tak dużego wrażenia. Na filmie "Jak urodzić i nie zwariować" byłam w kinie z TŻ, mogę zgodzić się z tym, że trajler był bardzo zachęcający i niestety ale większość zabawnych scen została pokazana właśnie w nim, ale ogólnie film mi się podobał był lekki, nie było po nim większych przemyśleń
Stary 2013-02-15, 15:14   #4515
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Ode mnie również, bo w swoim gatunku są naprawdę rewelacyjne
I to właśnie świadczy o tym jak bardzo ludzkie gusta są różne. Dla mnie 'One day' był po prostu za długi, miałam wyłączyć w trakcie, ale jakoś dotrwałam, bo treścią ani akcją według mnie nie porywał.
Stary 2013-02-15, 19:11   #4516
olenkasz
Zakorzenienie

Django rewelacja. byłam w kinie i wyszłam z niego oczarowana. kocham Tarantino jeszcze bardziej znakomita gra aktorska. Genialny Samuel L.Jackson, zaskakujący Leonardo, trochę śmiechu a trochę powagi. bardzo polecam.

Życie Pi baardzo mi się spodobał. sekwencja niesamowitych obrazów, które wprost hipnotyzowały. film wciągnął mnie w całości, ani chwili się nie dłużył. Świetna opowieść alegoryczna. polecam.
Stary 2013-02-15, 20:28   #4517
Marbella85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
Była sobie dziewczyna-

9/10 jak dla mnie. nie sądziłam ż etak mnie wciągnie ten film. cztery razy przekładałam spanie!
Ale się napaliłam na ten film... niestety na zalukaj.pl nie jest dodany. W jakim serwisie go oglądałaś.
Marbella85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 22:36   #4518
anczysko1
Zakorzenienie

GG do anczysko1

Igrzyska śmierci - jak dla mnie 8/10, podobał mi się, ale mimo że jest to film Sci-Fi to i tak momentami był aż za bardzo naciągany i szczerze mówiąc spodziewałam się trochę innego zakończenia
Stary 2013-02-15, 22:41   #4519
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez anczysko1 Pokaż wiadomość
Igrzyska śmierci - jak dla mnie 8/10, podobał mi się, ale mimo że jest to film Sci-Fi to i tak momentami był aż za bardzo naciągany i szczerze mówiąc spodziewałam się trochę innego zakończenia
Ja się na tym wynudziłam, takie to młodzieżowe średnio porywające kino dla mnie.
Stary 2013-02-15, 22:47   #4520
iixi
Zakorzenienie

Niemożliwe - przez pół filmu mi się zbierało na płacz, był baardzo wzruszający przynajmniej dla mnie. Z trudem przychodzi mi oglądanie takich filmów i dość emocjonalnie reaguje. Nie wyobrażam sobie znaleźć się w takiej sytuacji.. Masakra. Ogólnie to bardzo dobry film, ani się nie obejrzałam a już były napisy końcowe. Oglądało się przyjemnie, aczkolwiek mnie baardzo poruszył. 8/10

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 23:29   #4521
anczysko1
Zakorzenienie

GG do anczysko1

Cytat:
Ja się na tym wynudziłam, takie to młodzieżowe średnio porywające kino dla mnie.
Na pewno zalicza się do filmów lekkich, nie zmuszających do myślenia. Miły na zakończenie ciężkiego tygodnia.
Stary 2013-02-16, 14:15   #4522
sweet sunday
Zakorzenienie

Enter Nowhere 7/10http://www.filmweb.pl/film/Enter+Nowhere-2011-566392
Zupełnie nie tego się spodziewałam,zaskoczył mnie w dobry sposób. Bardzo ciekawy film z wciągającą fabułą i niespodziewanymi zwrotami akcji. Nie napiszę o czym jest bo zdradzę cały film Polecam.
sweet sunday jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 15:27   #4523
caarolaaa
Zakorzenienie

Madagaskar 3 - 7/10, Tym razem czwórka wyjątkowym przyjaciół stara się wrócić do Nowego Jorku, po drodze trafiają do cyrku gdzie spotyka ich wiele ciekawych przygód. Trochę się zawiodłam - mało śmiesznych scen i tekstów. Jedynie król Julian nie zawiódł Mam nadzieję, że 4 części już nie będzie, bo coś czuje, że byłaby to totalna klapa.

Ted - 5/10,
Jon ma 35 lat a jego przyjacielem jest pluszowy miś Ted, który ożył gdy mężczyzna był dzieckiem. Kumple prowadzą bardzo rozrywkowy tryb życia, co nie podoba się dziewczynie Johna. Kilka śmiesznych scen, teksów i nic więcej, nie podszedł mi ten film kompletnie. TŻ powiedział, że to film dla facetów - możliwe, bo mnie aż tak nie bawił.
caarolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 15:33   #4524
NickBack
Raczkowanie

Życie Pi - 7/10 Dosyć ciekawy film. Interesująca historia. Ładnie ukazane zwierzęta i historia tego chłopca.
NickBack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 17:35   #4525
anczysko1
Zakorzenienie

GG do anczysko1

Wyśnione miłości - do mnie nie przemówił, był nudnawny, niewiele się w nim działo. 5/10
Zamierzam zobaczyć jeszcze Na zawsze Laurence tego samego reżysera, mam nadzieję, że będzie ciekawszy.
Stary 2013-02-16, 17:39   #4526
Stace
Zakorzenienie

Niemożliwe 5/10 - Czy tylko mnie tak wynudził? Sceny, kiedy byli w wodzie przewinęłam, bo nie miałam siły tego oglądać .

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 17:43   #4527
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Wyśnione miłości - do mnie nie przemówił, był nudnawny, niewiele się w nim działo. 5/10
mnie też nie przekonał. Za bardzo... hipsterski?

ja słyszałam dużo pochlebnych opinii nt. Zabiłem moją matkę (ten sam reżyser), ale jakoś nie spieszy mi się do obejrzenia tego filmu. Boję się, że będzie w podobnym tonie i mi się nie spodoba a przez to będę gorsza
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 17:46   #4528
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Książka była super, dobrze się czytało. Film miałam szczerą chęć obejrzeć, ale wyłączyłam już na początku, bo mnie nudził.
Stary 2013-02-16, 17:52   #4529
svamp
Zadomowienie

Cytat:
Zamierzam zobaczyć jeszcze Na zawsze Laurence tego samego reżysera, mam nadzieję, że będzie ciekawszy.
Na zawsze Laurence to dla mnie najsłabszy film Dolana, nie mogłam wysiedzieć w kinie. Za długie, za nudne, za mocno chcące być inteligentnym filmem poruszającym trudną tematykę.
waiting for it to come back to me
svamp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 18:46   #4530
anczysko1
Zakorzenienie

GG do anczysko1

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
mnie też nie przekonał. Za bardzo... hipsterski?

ja słyszałam dużo pochlebnych opinii nt. Zabiłem moją matkę (ten sam reżyser), ale jakoś nie spieszy mi się do obejrzenia tego filmu. Boję się, że będzie w podobnym tonie i mi się nie spodoba a przez to będę gorsza
Też mam w planach to obejrzeć, reżyser tych filmów to jednocześnie główny aktor, który jest homoseksualny stąd ta tematyka.

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
Książka była super, dobrze się czytało. Film miałam szczerą chęć obejrzeć, ale wyłączyłam już na początku, bo mnie nudził.
Książki nie czytałam, film nawet mi się podobał i jestem ciekawa drugiej części.

Cytat:
Napisane przez svamp Pokaż wiadomość
Na zawsze Laurence to dla mnie najsłabszy film Dolana, nie mogłam wysiedzieć w kinie. Za długie, za nudne, za mocno chcące być inteligentnym filmem poruszającym trudną tematykę.
miałam dokładnie takie same odczucia po Wyśnione miłości.

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości