Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 ! część 5 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-15, 23:35   #2401
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 ! część 5

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
O boschh tak sie mowi:-P mamy swiatlo wyobraz sobie haha troche smogu nad krakowem ale swiatlo jest
Ty bez światła, Neni dopiero dzisiaj jak biały człowiek się umyła.. co się dzieje w tym kraju
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 23:37   #2402
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Ty bez światła, Neni dopiero dzisiaj jak biały człowiek się umyła.. co się dzieje w tym kraju
Nierozumiem masz cos do czarnoskorych? hahhahaah

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Wigole widze ze zostalysmy same na polu bitwy spamerki hahah

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 23:39   #2403
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Nierozumiem masz cos do czarnoskorych? hahhahaah

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Wigole widze ze zostalysmy same na polu bitwy spamerki hahah
Niech nadrabiają potem.. Haha nie poruszajmy tutaj takich kwestii, bo juz było dzisiaj o karmieniu piersia i o goliźnie, na jeden dzień wystarczy

W ogóle kocham tą buźkę--> niedawno ją odkryłam

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-02-15, 23:42   #2404
d0tkaaa
Zakorzenienie

Masz racje

ja duzo minek lubie hehehe:-P

Ja lece juz spac koniec spamowania co ty jutro nie mialy dziewczyny duzo nadrabianiazegnam sie ze swoja coreczkapaaaa cioteczki

Zuza

Razem
Stary 2013-02-15, 23:43   #2405
enlevee
Zakorzenienie

paaaa sikso kochana i malutka w brzuchu

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-02-15, 23:44   #2406
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
paaaa sikso kochana i malutka w brzuchu
Zegnam Ciebie i przyszlego chlopaka mojej corusi heheh i reszte mamusi spijcie dobrze nie sikajcie duzo i do jutra

Zuza

Razem
Stary 2013-02-16, 07:11   #2407
Rockyyy
Zakorzenienie

Dzień dobry
Widze ze dzis pierwsza wstałam
A to za sprawą Tż-a.Wstalismy o 5.30,zrobiłam mu kanapki,herbatke i ...tez zjadłam Potem stwierdziłam ze nie zasne to zawiozłam go do pracy bo potrzebuje autko na pozniej No i jestem ale chyba ide sie kimnac bo zaczyna mnie łamać spanko.
Miłego dnia! Dwupaki kochane

---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ----------

Cytat:
Ale wsumie z drugiej strony tak jak na sylwestra bylismy i wszyscy pili i nie pamietali co gadali badz rano z wielkim bolem glowy wstawali a ja swieza bez bolacej glowy..to wogole super haaa
Niesamowite uczucie cooo????? Obudzic sie w Nowym Roku bez malutkiego nawet kaca

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-16, 07:49   #2408
shestiger
Rozeznanie

A myślałam, że to ja będę pierwsza:P
Witam
Macie czasem tak jak wciągniecie brzuch na leżąco, że dokładnie widać gdzie jest maluszek? Bo mnie z TŻ wczoraj to zafascynowało

shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 08:29   #2409
Margosia__
Zakorzenienie

Nadrabiam witać się będę innym razem
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
U mnie jest tylko lekarz, nie ma położnej.
Jeszcze mi nie badał piersi
Chyba mu się nie podobam
Pewnie woli Panów
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Rockyyy - sama chciałaś. Zakończony 16 tydzień, czyli kolejna fota Filipa
Wielgachny
Ma Filipek sporo miejsca w swoim domku
Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
dziecko karmione butelka innaczej ssie...ponoc dzieci karmione butelka pozniej mowia bo inne mesnie pracuja - ale czy to prawda....
Że później mówią to nie wiem, w mojej rodzinie raczej się nie sprawdza
Mnie mama karmiła piersią dość długo a zaczęłam mówić dopiero po 3 urodzinach
A teraz mój kuzynek na wiosnę kończy 3 latka, chodzi na zajęcia logopedyczne i mówi zaledwie kilka słów, nie budując z nich żadnego zdania ani nic a dalej jest na piersi
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Smoczki - te butelkowe i te uciszające wpływają na zgryz, dlatego lepiej jednak cyckiem. I jak się da to bez smoczka.
Ale po porodzie niektóre dzieci mają bardzo silny odruch ssania i smoczek jest im wskazany
Ja zamierzam pierwsze około pół roku smoczek dawać a potem wredna matka zabierze
Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Ja też bardzo chciałabym karmić piersią ale boje się że nie będzie to możliwe, nigdy nie lubiłam dotyku sutków, drażni mnie to a czasem nawet boli. Boję się że będzie bardzo mnie bolało i zrezygnuje z karmienia, mam mnóstwo obaw z tym związanych, boję sie ze nie będę umiała dziecka przystawić do piersi, ono będzie płakało ja się będę coraz bardziej stresować a wiadomo kobieta zestresowana to i laktacja się zatrzymuje. Często o tym myślę i na samą myśl włos mi się jeży ze strachu
Pamiętaj, że szczęśliwa i niezestresowana matka to szczęśliwe i spokojne dziecko
Jeżeli będziesz czuła, że nie dasz rady karmić piersią karm butelką
Ja też się nie zapieram przy karmieniu piersią, będę się starać- zabrzmi to egoistycznie- ze względów finansowych- ale w razie potrzeby nie będę się katować
Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
i przede wszystkim, zeby nie bac sie dawac dziecku pokarmów stałych, żeby mogło sobie pogryźć i najwazniejsze.. zjadanie skórek od chleba
Najważniejsze jest to, że podając dziecku pokarmy stałe nie bójmy się większych kawałków! Miałam w Klubie dziecko 1,5 roczne, któremu mama cały czas przynosiła zupę zmieloną na kompletną papkę bez ani jednego większego kawałka! Dziecko w ogóle nie uczyło się gryźć!
Miksować tak, ale tylko na samym początku i stopniowo zwiększać "grudki"!!!

A ze skórkami od chleba to uważajcie- i na własne ryzyko

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
czuje sie jak egoistka, zamiast troszczyc sie o to zeby dziecko bylo zdrowe to przeujmuje sie moja waga, tylkiem i w ogole ;( mam sprzeczne emocje ;/ myslalam ze w ciazy nie bede myslec o wadze, mylilam sie, jeszcze bardziej mysle niz wczesniej, boje sie ze za chwile w ogole nie bede siebie akceptowac ;(
w ogole dzis balsamowalam piersi i musze powiedziec, ze sa tak jedrne, ze na dzien disiejszy zadnych silikonow bym nie potrzebowala, chociaz peirsi mam super i chcialabym zeby takie jedrne, sterczace zostaly ;p w ogole ostatnio czasm czuje w piersiach jakby cos mnie uszczypnelo, raz w jednej piersi raz w drugiej
Nie martw się, mi osobiście tez przeszkadza, ze tyję więc nie jesteś sama Ale nic na to nie poradzimy
Brat- biochemik powiedział, że po porodzie mogę przejść na dietę fotonową- czyli zjadać unoszące się w powietrzu niewidoczne gołym okiem cząstki światłą, oczywiście przy tej diecie nie można nawet pić wody
Działa błyskawicznie bo po paru dniach już Cię nie ma na tym świecie
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Dobra, jestem już poważna i mam poważne zagadnienie do obgadania. UWAGA ! To na serio jest, jestem ciekawa co sądzicie o :

1. karmieniu piersią w miejscach publicznych?
2. karmieniu piersią w domu przy innych osobach (np. koleżance, ojcu itp)
3. przy jakiej osobie zdecydowałybyście się karmić dziecko piersią
Ad 1. Mimo, iż większość moich teorii jest postępowa nie umiałabym karmić piersią w miejscach publicznych- psychicznie nie dałabym rady
Ad 2. i Ad 3. Tylko przy mężu i nikim więcej

Ok idę nadrabiać dalej Może zdążę przed zmrokiem

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 08:34   #2410
katarzynkajg
Zadomowienie

Dzień dobry
Ja chce wiosneeeeeeee!!!!!! Tak pogoda jest że się nic nie chce
U mnie noc spokojna, raz tylko wstałam
Idę zrobić śniadanko

Cytat:
Eno jak skonczyc z tymwszystkim co ty glowa do gory taka ma.prace.moze.pogadaj z nim zeby po porodzie zmienil prace wtedy jak bedziesz sama z dzieckiem 24hto dopiero bedziesz sie czuc sama i olana.glowa do gory masz nas

on juz poprostu nie chcial sluchac piep rz e nia zony to pojechal po te pewnie choler ne banany hahaha

Chcialabym to zobaczycjakies zdjecie moze?

ej a czy to normalne.ze.codziennie rano wstajac z wyra przegladam brzuchol w lustrze(a mam duze w szafie takie wiecie kolo wyra haha)
Normalne, ja codziennie też tak robię

Cytat:
Mój Tż ma już dawno zapowiedziane, że na salę odwiedzinową jak przyjdzie po porodzie to ma mi zabrać Warkę Radler
Tak strasznie tęsknię za tym cytrynowym posmakiem, że koszmar.
Oj tak wiemy co dobre

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 08:37   #2411
enlevee
Zakorzenienie

dziewczęta wpadłam się przywitać i się żegnam na weekend, wpadnę w pon żeby porządnie zaspamować.. jedziemy z Tżtem do Zakopanego całuuuuuuuję wszystkie mamusie i wszystkie malenstwa w brzuszkach !

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-02-16, 08:47   #2412
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam, znow mnie nie bylo 2 dni i tyle postow - nie nadrabiam, bo przy Mery sie nie da,a na raty czytajac, znow dopiszecie ze 20 stron

Ktoras pytala czemu na pasku jest mniej nickow niz tych ktorych pokazuje w ogolnej liczbie - otoz da sie zablokowac widocznosc w funkcjach (nie wiem jak). TZN niekotorzy sa, ale nie sa nickiem widoczni - czyli sa anonimowi.

A ja wczoraj mialam dzien zalatwiania spraw spadkowych, ale juz prawie koniec. Jak wyszlam przed 9 wrocilam o 15, pozniej zajelam sie obiadem, mala, siadlam do ksiazki, a tu TZ puka mnie w ramie ze 22 i czy ide spac - zlecialo na niczym.

A w dodatku biegajac wczoraj za tym wszytskim przeziebilam sie. Gardlo mnie juz bolalo wieczorem, a dzis w nosie swidrujeale to z mojej glupoty

Mamy nowe kolezanki chyba - misiaczek ja tez Marysie rodzilam jak mialam 27 lat i nie czulam sie staro, teraz urodze w wieku 29 lat.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 08:48   #2413
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
dziewczęta wpadłam się przywitać i się żegnam na weekend, wpadnę w pon żeby porządnie zaspamować.. jedziemy z Tżtem do Zakopanego całuuuuuuuję wszystkie mamusie i wszystkie malenstwa w brzuszkach !
to niedaleko mnie ^^ udanego weekendu
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 09:09   #2414
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
O super weekend wam się szykuje, tylko pozazdrościć
W takim razie bawcie się dobrze i nie zapominaj o nas

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-02-16, 09:11   #2415
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Wrocilam.. nogi mi do tylka wchodza tyle sie nachodzilam i najezdzilam i wyczekalam dzis ze glowa mala! Ale juz opowiadam,tylko odpisze na pare postow.

Dziekuje Moje Drogie za Zyczenia jestescie Kochane Ja wlasnie dzisiaj od gina zakosilam taka ksiazeczke z pampersikiem

Dzis nie,jutro imprezka lekka wiec od rana sprzatanie,ogarnianie sie i robienie salatek koreczkow itp
I tak pewnie kolo 22 bedzie mi sie spac chcialo hehe
My tez chcemy Navingtona Cadeta jest super. Jaki kolor?

Pewnie ze sie stesknilismy i dobrze ze wszystko wporzadku jest!

ad1.Nie jestem za tym juz dosc sie naogladalam pracujac w galeri Panie wyciagajace cyca na srodku i karmiacej dziecko..A podejsc do MotherCare czy smyka( chodziaz niewiem czy tam jest?) kacik dla mamy i mozna i przebrac i nakarmic..
ad2.Hm.. Tylko przy TZ,mamie,moze tesciowej,szwagierce.. innych bym sie krepowala...
ad3.patrz ad2

no wieeecccc.... WROCILAM
Wyczekalismy sie z TZ dzisiaj ponad 2 h w poczekalni .. bylam chyba 5...a niby na 11,40 bylam zapisana coz pozniej gin mi mowil ze mial poslizg bo duzo kobiet przyszlo a nie byly zapisane i wogole sie zlecialy :P
No trudno czekalam wytrwale.. weszlam dopytalam wszystko wiec pobral mi cytologie,ale mowil ze mam lekkie zapalenie przepisal mi cos tam pfi ... 9 globolek.. TZ tez to samo tylko masc.. Leukocyty ok ale mam z posiewem do niego zadzwonic... Co do mojej rwy to mowil ze dziecko uciska rwe i korzonki jakies i ze nie ma na to lekow ktore bym mogla zazywac badz sie smarowac i ze musze przetrwac.. ( no coz.. samo przyjdzie samo odejdzie:P) Schudlam kilo od poczatku ciazy.. No iiii..... Wszystko z Moim Dzieciatkiem jest ok. Tz byl pierwszy raz przy usg .. patrzyl i usmiechal sie do tego monitoru jak niewiem SLuchalismy serduszka bylo milo.. Gin mi nawalil tego zelu na brzuch tyle ze nie moglam go sciagnąc haha Kazal mi juz nie zazywac foliku,przepisal mocniejszy niby Magnez ,Asmag forte,ale narazie zuzyje magne b6.Kazal sobie kupic Prenatal Clasic( zazywa ktoras?) no i bede lykac od jutra..dobrze ze da sie przepolowic na pol bo calej bym nie polkla:P Dalej mam Dupka lykac... No i najwaznijesze moje dziecko wazy 225 gr. ma ok 18 cm ale nie dalo sie go zmierzyc bo tak skakal tak fikal i ssal kciuka ze gin sie smial do nas ze strasznie ruchliwe i ze az jest w szoku:P no i tez dlatego nie mamy zdjecia maluszka ale mysle ze na polowkowym za 4 tyg bede miec duzo zdjec on mowil ze moze wykona polowkowe ale ja wole isc do Ultramedicy... Dzidzius ogolnie duzy i ruchliwy slodziutki
( nic mi nie mowil o szyjce czy macicy wiec chyba wszystko ok:P wogole jakis zamulony ten lekarz dzis byl:P) No iii prosilam go ze mam ur i zeby dobrze obserwowal plec i nam powiedział .. :P ( wogole odnosze wrazenie ze on nie chce zadnej pacjentce mowic przed 20 tyg ciazy plci.. no ale ....) :P ALE ALE ...ENLEVEEE.... WYWROZYLAS DOBRZE!!!!! Mowił zeby sie nie nastawiać jeszcze do konca ale ze raczej dziewczynka

Tz sie cieszy ale mowi ze za 3 lata nastepne i obowiazkowo chlopak hahah
Sory ze sie rozpisalam)

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Musialam Wam odpisac kochane hehe a to nie latwo szybko i wszystko napisac Przyszlam nadrobilam i napisalam

Słyszałam, że Twoja córa ma już kawalera to spokojnie mogę też córkę rodzić

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Ja tez mam obawy.Dziwne mam odczucia jak pomysle ze dziecko bedzie ssało mojego cyca.... I jakos nie pałam radością.Ale Tż mowi ze jak juz wezme na rece kruszynke to mi sie wszystklo odmieni i karmienie bedzie NASZĄ intymną chwilą i wytworzy sie miedzy mną a dzieckiem niesamowita więź...
Chyba trochę zazdrosny jest
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Myslałam tez ze Tż bedzie zawiedziony ale on cos czuł jeszcze 2 usg temu i zaczął : ,,a moze to dziewczynka"? ...Teraz sie cieszy ze swej królewny A braciszka sie zrobi później
Grunt zeby była zdrowiutka
Mój Tż twierdzi, ze każdy powinien mieć starszą siostrę
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
dotka Gratuluję! I szczerze zazdraszczam Wstrętna jestem, ale bardzo chciałam mieć dziewczynkę i po cichu nadal marzę, że maleństwu się odmieni
To pewnie jednak obie będziemy miały synów

Zmęczyłam się i nie chce mi się dalej nadrabiać... Tym bardziej, ze Wasz spam nie wnosi nic ciekawego do mojego życia o!

Mały

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-16, 09:14   #2416
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia
Unhappy Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 ! część 5

Cytat:
udanego weekendu
a przy okazji witam sie i ja troche mnie nie było, ale nie dałam już rady. za dużo tego wszystkiego. nie nadrobie Was nawet nie mam szans ale moze chociaż na bieżąco coś poczytam. a czy mozecie mi tylko powiedziec czy ktoras pytała o te schody tzn odzenie po schodach lekarza,?
Stary 2013-02-16, 09:20   #2417
katarzynkajg
Zadomowienie

Znalezione na fb
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphoto...32074061_n.jpg

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-02-16, 09:32   #2418
madi82
Zakorzenienie

To i ja się Witam z samego rańca

ale gaduły wczoraj długo spamowały podziwiam

Ghia ja nie wiem co z tymi schodami...:/ale jak dziesz i odpoczywasz to chyba nie jest takie groźne może juz w 9 msc to tak...ale teraz to chyba no stress..

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Własnie oglądam Pytanie na śniadanie i tam w tle jest fota....strasznie mi sie kojarzy z avatarem Cynamonowej

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 09:36   #2419
Niunia20
Rozeznanie

dziewczyny mam do was pytanie dot. wyprawki.... zwłaszcza te które dostają od kogoś część ciuszków ... czy dostajecie te ciuszki na zawsze czy wam je pożyczają??
u nas tylko od 1 osoby ewentualnie mogłabym z rodziny dostać ale dostać w sensie pożyczyć.... więc chyba wolę sobie sama kupić wszystko dla malucha od A do Z
Stary 2013-02-16, 09:42   #2420
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam do was pytanie dot. wyprawki.... zwłaszcza te które dostają od kogoś część ciuszków ... czy dostajecie te ciuszki na zawsze czy wam je pożyczają??
u nas tylko od 1 osoby ewentualnie mogłabym z rodziny dostać ale dostać w sensie pożyczyć.... więc chyba wolę sobie sama kupić wszystko dla malucha od A do Z
Pożyczyć? Ja dostałam małą reklamówkę ciuszków od siostry i dostanę jeszcze łóżeczko oczywiście na zawsze .Trochę to dziwne było by pożyczać a potem oddać to już wolałabym sama kupić niż pożyczać.

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-02-16, 09:52   #2421
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
My dostawiśmy na razie ciuszki tylko od takiej Pani, która już nie planuje więcej dzieci, głównie to ze względu na swój wiek
Więc dostaliśmy bez potrzeby oddawania
Cytat:
Pożyczyć? Ja dostałam małą reklamówkę ciuszków od siostry i dostanę jeszcze łóżeczko oczywiście na zawsze .Trochę to dziwne było by pożyczać a potem oddać to już wolałabym sama kupić niż pożyczać.
Wiesz, jeżeli ktoś planuje mieć więcej dzieci to ciuszki pożycza a potem jednak oczekuje zwrotu, ale wydaje mi się, że jeżeli coś się zniszczy albo zaplami tak, że się nie dopierze to doświadczona matka liczy się z takim ryzykiem
Wiem, ze moja ciotka miała bardzo dużo rzeczy pożyczonych od znajomych a potem jak Młody z tego wyrastał to pooddawała
Miała tak wózek, łóżeczko, ciuszki, zabawki....

Mały
Stary 2013-02-16, 09:56   #2422
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

Wiesz, jeżeli ktoś planuje mieć więcej dzieci to ciuszki pożycza a potem jednak oczekuje zwrotu, ale wydaje mi się, że jeżeli coś się zniszczy albo zaplami tak, że się nie dopierze to doświadczona matka liczy się z takim ryzykiem
Wiem, ze moja ciotka miała bardzo dużo rzeczy pożyczonych od znajomych a potem jak Młody z tego wyrastał to pooddawała
Miała tak wózek, łóżeczko, ciuszki, zabawki....
Wiesz rozumiem pożyczyć wózek, łóżeczko czy fotelik samochodowy ale ciuszki? Myślę że pożyczanie ciuszków to trochę przesada, zawsze coś tam się zaplami, spierze, porozciąga. Myślę że ja bym nie chciała ciuszków na pożyczenie i sama bym nie pożyczała, na pewno bym oddała.

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-02-16, 10:02   #2423
mela1234
Zakorzenienie

Witam się ciepło w zimową sobotę!
Brrrrrr jak ja nie lubię zimy! Pisałam wam już o tym?

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
slyszalam, ze nie trzeba codziennie dziecka kapac. Zobacze w praktyce jak to bedzie wygladac, przewaznie faceci kapia dzieci, u mnie faceta nie bedzie wiec sama bede wszystko robic, no chyba ze w weekendy laskawie mnie wyreczy.
W ogole przyjechal z del, dal mi roze, ale ja w ogole sie do niego nie odzywam, teraz siedze w sypialni a on w salonie, jestem mega zdolowana, mam dosyc weekendowego meza!!
Wiesz co latem to może się małe pocić więc może i kąpiel nie codziennie, ale chociaż przemywanie ściereczką, żeby potówek nie było.

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39260117]chyba żartujecie dziewczyny!!!??? a co jest złego w chodzeniu nago przy dziecku czy kąpaniu się razem? przesadzacie..
przecież to naturalne i normalne. My kąpiemy się czasem razem synem i nikt nie siedzi w majtkach - to przecież byłoby smieszne, ciała są ludzkie, dziecko uczy się w ten sposób normalności... że nie ma się czego wstydzić, że kobieta inaczej wygląda niż z mężczyzna, zadaje czasem pytania i o to chodzi, w ten sposób poznaje świat...
a jak dziecku pokazecie różnice? jak bedziecie rozmawiać o cześciach ciała, organizmie? w ksiązeczce ludzie będą nago, a w domu będziecie chodzić zakryci? przecież dziecko od razu to wyłapie i się kupy nie trzyma...

na spokojnie to przemyślcie, nie ma się czego wstydzić serio[/QUOTE]

Życie weryfikuje. Ja też nie jestem chętna do obnażania, ale jakoś nie chowam się po kątach jak się przebieram, żeby Małgosia nie widziała. Mój mąż również, aczkolwiek nie latamy na golasa po mieszkaniu. Fakt, że nie ubieramy się specjalnie na środku pokoju, żeby widziała. Po prostu nie robimy z tego afery jak nas przyuważy. Nie kąpiemy się z małą głównie dlatego, że mamy tylko prysznic.
Nie raz mnie czy mężowi mała weszła do łazienki jak brałam prysznic bo coś ważnego ma do zakomunikowania. Aczkolwiek reaguje na hasło "Małgosiu mama się kąpie wyjdź z łazienki". Nie ma śmichów chichów że mama ma gołe cycki, a tata siusiaka. Dla niej to norma bo tacy są chłopcy a takie dziewczynki. Mamy psa i sukę w domu i też wie jaka jest różnica i sama to zauważyła.

Cytat:
Wiesz łóżeczko można pożyczyć a potem oddać bo może komuś kolejne dziecko się przydarzyć. Ale ciuszki? Owszem dawałam ciuszki po Małgosi koleżance i zastrzegłam, że jeden sweterek chcę żeby wrócił. Ale z H&M piękny jak na drutach robiony. Za często go się nie używa bo to raczej na jakieś okazje. Wykorzystała i oddała. Zero obrazy. Wanienkę też jej pożyczyłam z zastrzeżeniem, że jeżeli ja będę w ciąży, albo inna jakaś koleżanka to ma ją przekazać. Nie jest na sprzedaż. No i wanienka już do mnie wróciła bo jej dziecko ma 2,5 roku i nie używa, a ja w ciąży więc mi się przyda. Wszystko w granicach rozsądku.

Dobra baby znikam dziś sprzątać porządnie chałupę bo trochę ją ostatnio zapuściłam!

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

A tu mój brzuszek w 17 tyg

Nie mogę załączyć zdjęcia bo za duże, a zmniejszać to ja nie umiem, matoł jestem z rana
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 10:04   #2424
katarzynkajg
Zadomowienie

Dziewczyny czy to normalne że mam lekko opuchnięte kostki? Czy coś się dzieje nie tak i powinnam o tym poinformować lekarza szybko?

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-02-16, 10:05   #2425
idzia111
Zakorzenienie

Witam Kochane Mamusie i dziewczynki/chłopców w brzusiach

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39260117]chyba żartujecie dziewczyny!!!??? a co jest złego w chodzeniu nago przy dziecku czy kąpaniu się razem? przesadzacie..
przecież to naturalne i normalne. My kąpiemy się czasem razem synem i nikt nie siedzi w majtkach - to przecież byłoby smieszne, ciała są ludzkie, dziecko uczy się w ten sposób normalności... że nie ma się czego wstydzić, że kobieta inaczej wygląda niż z mężczyzna, zadaje czasem pytania i o to chodzi, w ten sposób poznaje świat...
a jak dziecku pokazecie różnice? jak bedziecie rozmawiać o cześciach ciała, organizmie? w ksiązeczce ludzie będą nago, a w domu będziecie chodzić zakryci? przecież dziecko od razu to wyłapie i się kupy nie trzyma...

na spokojnie to przemyślcie, nie ma się czego wstydzić serio[/QUOTE]

Przyznam, że mnie powaliłaś. Nie pomyśl tylko, że Cię krytykuję, szanuję Twoje poglądy i wychodzę z założenia, że każdy wychowuje swoje dzieci wedle własnego uznania.

Niemniej jednak ja nadal uważam, że zachowanie intymności przy dziecku, jak i przy innych osobach jest konieczne. Nawet nie chodzi o wstyd, zresztą podkreślały to inne dziewczyny. Moja mama rozmawiała ze mną o wszystkim, nie było tematów tabu, a jednak nie widziałam rodziców nago. Nauczyła mnie tym samym, że są strefy których nie powinno się przekraczać. Nawet w psychologii są określenia dla stref ludzkiego ciała. Sama to potwierdzam, że jadąc autobusem w dużym tłoku czuję dyskomfort jak dotyka mnie obca osoba

A co do kąpieli nagich rodziców i dzieci to dla mnie jest to przekroczenie pewnej granicy i tyle. Mam takie samo zdanie gdy dzieci zwracają się do rodziców, dziadków czy innych dorosłych po imieniu. Sorry, dziecko kolegów i koleżanki ma w przedszkolu, szkole, na podwórku. Rodzice czy dziadkowie mają wychowywać, wprowadzać w życie, uczyć zachowań.

Ja uważam, że w dzisiejszych czasach jest za dużo nagości. Byle jaka piosenkareczka, śpiewająca z playback-u pokręci gołą d... i już nazywają ją gwiazdą (sorry dziś jest inne modne słowo - celebrytką). I powiem może jak stara baba, ale nasi rodzice i dziadkowie mają rację, kiedyś np. na festiwalu w Opolu, wyszła kobieta ubrana od stóp do głów i pięknie zaśpiewała na żywo. Dzisiaj nawet teksty piosenek są w większości banalne, schematyczne. Ja już słysząc piosenkę pierwszy raz, czasami potrafię wytypować ,,hit". Nie dlatego, że jest taka super, tylko tendencyjność tekstu, rytm pozwalają to przewidzieć.

katarzynkajg powinnaś poinformować lekarza. Mnie też puchną, trzeba trzymać je w górze, np. po południu tak z godzinkę z nogami w górze. Chodziłaś dużo, siedziałaś w jednej pozycji?

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-02-16 o 10:07
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 10:06   #2426
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość

A tu mój brzuszek w 17 tyg

Nie mogę załączyć zdjęcia bo za duże, a zmniejszać to ja nie umiem, matoł jestem z rana
Jaki malutki , a co ja przyuważyłam w kącie jakaś wódeczka i kieliszeczek na blacie nu nu nu

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-02-16, 10:09   #2427
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia
Unhappy Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 ! część 5

Cytat:
udanego weekendu
a przy okazji witam sie i ja troche mnie nie było, ale nie dałam już rady. za dużo tego wszystkiego. nie nadrobie Was nawet nie mam szans ale moze chociaż na bieżąco coś poczytam. a czy mozecie mi tylko powiedziec czy ktoras pytała o te schody tzn odzenie po schodach lekarza,?
Stary 2013-02-16, 10:10   #2428
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dzien dobry przyszlam sie przywitac i lece sprzatac i gotowac i robicpospamowalysmy wczoraj dobrze ha ha ha

margosia bo ty core bedziesz miec ja to wiem wiec dlatego nawet nie swatam hehe bo moze byc tak ze mojej corcedzyndzelek wyrosnie do prenatalnego lol

ale pogoda ni to pada ni sypie niewiem:-P

Zuza

Razem
Stary 2013-02-16, 10:13   #2429
lilith795
Raczkowanie

Dzień dobry wszystkim. My wczoraj byliśmy na prywatnej wizycie. USG było, Maleństwo zdrowe ale chyba bardzo wstydliwe. Bardzo chcieliśmy poznać płeć, ale tak się ułożyło że mimo szczerych chęci Doktora nie było szans. Ja to się śmieję że najnormalnie w świecie się na nas wypięło bo bezczelnie wypięło w górę pośladki. Ale się ładnie gimnastykowało to nasze Małe, złapało nożkę rączką i trzymało przy samej główce. Ależ się ośmiałam z tych cudów.
Zostaliśmy oświeceni przez lekarza że pomiędzy 11-13tc powinno być zrobione koniecznie USG bo tylko w tym czasie widoczne są pewne rzeczy wskazujące na wady u płodu i tylko w czasie można sprawdzić przezierność karkową np. Po konsultacji z mężem stwierdziliśmy że jak dla nas to by wiele nie zmieniło bo my i tak nie zdecydowalibyśmy na biopsję płynu owodniowego bo grozi poronieniem, a jak nawet okazało by się dziecko jest nie podjęlibyśmy decyzji o przerwaniu ciąży. Od dawna rozmawialiśmy o dziecko i o tych niebezpieczeństwach też i wiemy że nie dali byśmy rady zabić naszego Dzidziusia, więc tak czy tak bym je urodziłą i cieszyła każdą chwilą którą mogłabym z nim spędzić. Ale wierzę że będzie zdrowe i nie mam zamiaru się martwić tym pominiętym USG chociaż na lekarza jestem wściekła że prowadząc ciążę nie poinformował nas o tym. Pytałam też o te bóle czwrtkowe bo na wieczór tak cierpiałam że nie mieliśmy z mężem żadnych Walentynek, na noc wzięłam No-spę i puściło. Usłyszałam że ból który przechodzi po lekarz nie jest groźny. I jeszcze z tym lekarzem jako drugim postanowiłąm skonsultować konieczność cc z moją wadą wzroku. I tym razem dowiedziałam się że to nie jest wskazaniem do cc, musiałabym mieć wadę trzy razy większą lub jakieś inne choroby wzroku. Ale mam się zgłosić do okulisty bo on podejmuje decyzję w takim przypadku. Pocieszający jest dlka mnie fakt że nie jestem skazana cc .
Nie wiem czy dam was radę dzisiaj nadrobić bo tzreba trochę chałupę ogarnąć.
lilith795 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 10:14   #2430
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Dzień dobry Mamusie. Nie było mnie dwa dni prawie, nadrobiłam trochę ale łamie mnie w kościach i jakieś choróbsko mnie rozkłada i nie czuję się zbyt dobrze
Gratuluje poznanych płci

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości