|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kupujesz, urządzasz, planujesz...Napewno z chęcią o tym poplotkujesz.
Cytat:
![]() Czarne płytki będą tylko za kabiną prysznicową
|
|
|
#1832 |
|
Konto usunięte
|
A my nadal stoimy w miejscu z płytkami do łazienki.
Ale za to wczoraj znalazłyśmy z mamą podłogę na parter! Gres z wzorem drewna, firmy Marazzi a w całkiem normalnej cenie! |
|
|
|
|
#1833 |
|
Konto usunięte
|
Zapomniałam o zdjęciach
|
|
|
|
|
#1834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba nie są ciemne panele ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
![]() Czy to prawda?
|
|
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1837 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam sie pochwalić, bo podoba mi sie efekt. A mianowicie troszkę zgapiliśmy z TŻtem pomysł z Ikei, co ma wystawione materiały na pokaz na takich ramach. Sami też kupiliśmy materiał i zamontowaliśmy go na ramie. Byłam średnio do tego pomysłu nastawiona, ale wygląda bardzo fajnie i chyba lepiej niż obraz w jakiejś ramie, no i taniej! Możecie ocenić, tylko szczerze, czy to jednak może głupio, ze taki materiał sobie wisi?
jedno zdjęci, to próbka ze strony ikea Sofę zamierzamy przesunąć pod obraz. Ten czerwony dywanik, to do moich ćwiczeń jak skaczę, nie częśc wystroju ![]() Prosze nie patrzcie na bałagan, jesteśmy w trakcie malowania biurka tego pokoju chyba nigdy nie skończymy...
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 Edytowane przez beatiska Czas edycji: 2013-02-16 o 09:15 |
|
|
|
|
#1838 |
|
Konto usunięte
|
To wygląda bardzo fajnie!
Aż chyba zgapię
|
|
|
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff... czyli jednak nie jest żle, bałam się, że się sami z TŻtem nakręcamy. A pomysł zgapiaj, bo my myślimy o kolejnym do sypialni
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#1840 |
|
Wtajemniczenie
|
beatiska jest spoko, choć ja bym go wzbogaciła płaską, szeroką (max 8cm), złotą ramą, ale to już moje widzimisię
![]() przy okazji-rady dla raczkujących remontujących i urządzających: porada nr 1-jak robicie pralkę w zabudowie z drzwiczkami i jak pan w sklepie AGD i meblarz powiedzą wam, ze dla pralki głębokiej45cm wystaczy 5cm zapasu to im nie wierzcie! Bo pralki o głebokości45cm wcale tyle nie mają! Moja ma 47cm (producent chyba nie wlicza wystających drzwiczek i pokręteł). Także byłam na etapie zwracanie jej do sklepu i wymiany na 33cm głęboką (czyli pewnie 35cm), ale uruchomił mi się w głowie "pomysłowy Dobromir" i tak wymyśliłam przerobienie odpływu, że się zmieściła z 1cm zapasu. porada nr2-przed zakupem przez net warto zadzwonić do sklepu i upewnić się, że mają TEN produkt, który sprzedają (choć to nie zadziałało u mnie 2x ). Raz przysłali mi model o jedną cyferkę inny i mimo, że potem pani na infolinii zarzekała się, że mają ten co sprzedali mi wg faktury to za kilka dni dostałam info, że jednak nie mają (w sumie sama do nich zadzwoniłam po kilku dniach czekania na przesyłkę). Zwrot kasy za zakup trwa już ponad 2tyg. Także sklep MORELEnet jest na czarnej liście u mnie.porada nr3-nie wywalać oryginalnych opakowań przez czas możliwości odstąpienia od umowy. Jak chciałam oddać pralkę to pan kazał zapakować w oryginalne opakowanie (a była nim folia termokurczliwa, więc ciężko by było zapakować w to samo). Telefon do UOPKiK...wg ustawy nie ma konieczności pakowania w oryginal, należy odesłać zabezpieczony sprzęt w dowolnym opakowaniu. Pan na infolinii sklepu-"jak pani kupi granitur, zdejmie folię i stwierdzi, że to nie taki to pakuje pani w tą samą folie i do sklepu. Pralkę też tak proszę zapakować!" Pudełek nigdy nie wyrzucałam, o folii nawet nie pomyślałam, że jest tak ważna dla sklepu![]() porada nr4-zakup internetowy w sklepie "nie dla idiotów". W notatce przy zamówieniu wpisuję "Błagam nie przysyłajcie mi tylko modelu X!" (po zakupie w morelenet wiedziałam, że mogą pomylić model 1X z modelem X). Co dostaję...? model X! chyba dla idiotów jednak ten sklep
Edytowane przez dorka1980 Czas edycji: 2013-02-16 o 15:19 |
|
|
|
|
#1841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedz mi proszę (bo kiepsko widać na zdjęciu) jaki jest kolor tej ściany? Cytat:
![]() Moja pralka również z zamknięciem drzwiczek jest dłuższa o 2 cm niż podają wymiary. Ja jednak zostawiłam więcej miejsca w zapasie niż 5 cm, ale to dzięki temu, że mieliśmy już pralkę, postawiliśmy ją w tym miejscu i wymierzyliśmy realnie ile potrzebujemy dodatkowych centymetrów. |
||
|
|
|
|
#1842 | |
|
DOMator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i złoto totalnie mi nie odpowiada, ale dzięki za radę ![]() Cytat:
Dzieki
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
||
|
|
|
|
#1844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dla czego uważasz że kolor ściany nie ciekawy? Mnie się bardzo podoba
|
|
|
#1845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam po poradę. Zerwało nam sie łóżko na którym spaliśmy, tak naprawdę była to rozkładana sofa z pokoju TŻ, kiedy jeszcze mieszkał z rodzicami. Teraz jednak urwala się noga od tego łóżka i musimy kupić nowe. Tutaj pojawia sie problem, ponieważ łózko nie może być zbyt szerokie max 160 cm, jeżeli będzie szersze to nie otworze wtedy szafy, chyba, że może wyrzucić stolik nocny? No, ale znowu lampka nam sie przydaje i musiałabym skakać przez TŻta, żeby zejść z łóżka. Kwestia jest też taka, że jeżeli już kupujemy łózko, no to chciałabym, żeby zgrało się ze stylem sypialni. Mozecie doradzic jakieś łózko? przegladam rózne i nic mi nie odpowiada. Sypialnię już pokazywałam, jest tutaj:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1346961536 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1346961536
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 Edytowane przez beatiska Czas edycji: 2013-02-17 o 15:40 |
|
|
|
|
#1847 | |
|
DOMator
|
Cytat:
Jeśli dacie radę z materacem 140 cm, to macie niemal nieograniczony wybór łóżek. Może coś w tym stylu? http://www.mti-furninova.pl/porto_bed.html Albo w wersji tańszej poczciwa ikea: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00200565/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S69903148/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S19902924/ Do tego pierwszego prostego łóżka spokojnie można dorobić zagłówek przykręcany do ściany
|
|
|
|
|
|
#1848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoje tapicerowane zamawiałam przez allegro.Mam właśnie materac 160 cm <możemy się z mężem jeszcze szukać na tym łóżku Stolik nocny uważam za przydatny, dlatego raczej szukałabym łóżka do materaca 140 cm i nie rezygnowałabym z niego. |
|
|
|
|
|
#1850 |
|
Konto usunięte
|
Można też wziąć ikeowski materac bez ramy, do którego przykręca się nogi i już. I ewentualnie dorobić zagłówek, jest kilka w Ikei właśnie, można też samemu zrobić.
|
|
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny takie pytanie czysto techniczne
Czy opłaci mi się kupić żyrandole/lampy na allegro?
|
|
#1852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko musisz być pewna, że to ten (widzieć go wcześniej na żywo, dobrze spr parametry, rozmiar, moc...) bo koszty zwrotu obniżą opłacalność takich zakupów
|
|
|
|
|
|
#1853 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Moje drogie chciałam prosić Was o porade... Włanie remontujemy nasze świeżo kupione-stare mieszkanie w płycie. Zaczeliśmy od łazienki, ma być czarno biała. Kupiłam biełe błyszczące płytki na ścianę i czarny decor taki http://ceramikacolor.pl/data/mp/_adm...5x60-black.jpg teraz mam duży problem z płytkami na podłogę. Byłam już chyba w wszystkich sklepach i nic mi nie pasuję. Nie chcę białej-teraz w wynajmowanym mieszkaniu mam i widać ciągle na niej moje włosy( mam długie i czarne). Czarne odradzają mi rodzice i znajomi- widać kurz i też łazienka jest mała więc ciemne kolory odpadają. Może coś mi doradzicie
|
|
|
|
|
#1854 | |||
|
Zakorzenienie
|
Własnie się zastanawiam, czy tapicerowany zagłówek będzie pasował do pokoju?
Cytat:
No i własnie tutaj mam problem, bo tez wydawało mi sie, że bardziej metalowe pasuje, ale wszytskie dziewczyny mówia za zagłówkach. W sumie metalowe może znowu nawydziwiać w pokoju. Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
|
#1855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy będzie możliwość zobaczenia wcześniej w realu ale parametry oczywiście, jak zawsze ![]() A miałyście może jakieś doświadczenia z kupowaniem żyrandoli na all?
|
|
|
#1856 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi sie podoba. I super zgrywa sie z kolorem zaslonek![]() Cytat:
Dzieki za rady![]() Cytat:
![]() np jak tu: lozko.jpg Biale lub czarne. A lampke nocna zawsze mozecie zamontowac na scianie przy lozku/nad lozkiem ![]() Cytat:
Ja mam bialo-czarna lazienke, dalam biale plytki na podloge i choc wizualnie mi sie podoba, to kurz i wlosy jak mowisz zbieraja sie strasznie. Moja podloga jest i tak do wymiany, i jak bedziemy wymieniac to napewno dam wlasnie siwe plytki.
|
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
beatiska
Ja pomyślałam tj dziewczyny- że metalowe by tam pasowało, rozmiar 140-150 ( z ramą, jak się uda takie znaleźć). My wczoraj zaliczyliśmy 8 godzinną rundę po sklepach. Znaleźliśmy kabinę, umywalkę, drzwi zewnętrzne, panele. Teraz tylko jeździć i kupować ![]() Opcja na łazienkę też nam się zmieniła, ponieważ nie ma "dla nas" płytek, zrobimy tylko na jednej ścianie (na której jest kabina i umywalka) i koło WCeta białe- te które mi się podobały http://twojaglazura24.pl/images/d7c1...27f6b30056.jpg A resztę ścian pomalujemy na jakiś mocny kolor (może turkus ).Tym samym pozwoli nam to trochę zaoszczędzić, więc powinno tez wystarczyć na kuchnię i (oby ) AGD.Na mieszkaniu jest białoooooo W dodatku drzwi nie maja jeszcze klamek ![]() Ale juz zaczyna wyglądać ładnie- wreszcie zniknęły te czarne od brudu żółcie i zielenie ![]() Na nowo się nakręciłam, bo widać światełko w tunelu
|
|
#1858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu przestoj tutaj
![]() Ja sie chyba narazie wypalilam Nie mam juz pomyslow, albo nie jestem do nich przekonana, ciezko mi cokolwiek zdecydowacMusimy dobrac plytki do drugiej lazienki. W kabinie sa polozone takie plytki:lazienka.jpg Ale nie bedziemy dawac takich samych na reszte lazienki, glownie z powodu wysokiej ceny. Kompletnie nie wiem co do nich dobrac ![]() Chyba najlepsze bylyby gladkie, matowe lub z polyskiem plytki w jakims neutralnym kolorze -co myslicie? Sypialnia tez mnie meczy, ze jest taka...nijaka. Nie wiem co mam z nia zrobic
|
|
|
#1860 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:31.

). Raz przysłali mi model o jedną cyferkę inny i mimo, że potem pani na infolinii zarzekała się, że mają ten co sprzedali mi wg faktury to za kilka dni dostałam info, że jednak nie mają (w sumie sama do nich zadzwoniłam po kilku dniach czekania na przesyłkę). Zwrot kasy za zakup trwa już ponad 2tyg. Także sklep MORELEnet jest na czarnej liście u mnie.

Bardzo mi sie podoba. I super zgrywa sie z kolorem zaslonek
).