|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przed przysięgą nie uciekniesz, gdy tu w nasze grono wdepniesz! :D PM 2013 cz.
|
|
|
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przed przysięgą nie uciekniesz, gdy tu w nasze grono wdepniesz! :D PM 2013 cz.
Cytat:
Ja się w tym kompletnie nie orientuję, nie wiem jaka poradnia i o co chodzi, wiem, że są w poście więc idziemy jutro
|
|
#903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze mam nadzieję, że u nas nauki nie są tylko raz do roku...Ksiądz powiedział, że jak się skończy kolęda w tej Parafii to możemy przyjść do biura się zapisać na nauki... A Poradnię kiedy robicie? |
|
|
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powiedzcie mi czy żeby zrobić sobie piaskowanie i skalling u denstysty to muszę mieć idealnie zaleczone wszystkie zęby? Bo bym poszła przed ślubem, ale wiem, że powinnam iść nie tylko po to, ale też znajdzie się coś co wymaga leczenia. Tyle, że na razie mnie nic nie boli i chciałabym się wziąć za to dopiero po ślubie ze względu na koszty. Tylko zastanawiam się, czy mi zrobią to jeśli coś z zębami jest nie tak?
|
#905 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nic o poradni nie wiem
w tym temacie jestem niezorientowana kompletnie, podejrzewam, że u nas nic takiego nie ma nawet Wiem tylko, że jutro mam iść do kościoła na 16:00 na mszę
|
#907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja 21 marca idę na wyrwanie ósemeczki ![]() I słyszałam, ze jak się robi sklalling i piaskowanie to jeśli są jakieś dziurki w plombach czy zębach to ten zabieg powoduje jeszcze większe dziury...Tylko nie wiem czy to prawda.... Edytowane przez myszeczka87 Czas edycji: 2013-02-16 o 11:49 |
|
|
|
|
#908 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziś robię kolacyjkę przy winku i będzie karkóweczka z sosem pieczarkowym, pieczone ziemniaczki z bekonem i kapusta pekińska doprawiona ziołami i octem
Ale nie romantyczna, bo we 3 ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
Miałam iśc robić wszystko przed ślubem, ale jednak nie dam rady finansowo, więc muszę to odłożyć, a do ślubu chcę mieć białe ząbki
|
|
#909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
We 3?Ooo a kto tam się jeszcze załapie na taką pyszną kolację? |
|
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusia
|
#911 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Znam ten ból, ja chcę jak na razie zaleczyć wszystkie ząbki, jeżeli oczywiście zdążę to zrobić przed ślubem...Ostatnio jak wyrywałam w styczniu ósemkę to zapłaciłam 350 złotych...No ale na szczęście miałam odłożone pieniążki, tylko mimo wszystko to dosyć dużo... ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Twoja czy Tżta? |
|
|
|
|
#912 |
|
Raczkowanie
|
Więc tak, jeżeli chodzi o nas to ja mam 24 lata, natomiast TŻ 25. Chodziliśmy razem do jednej klasie w liceum, no i jakoś tak wyszło, że od studniówki jesteśmy razem, czyli w styczniu stuknęło nam 6 lat
. Ślub mamy 31 sierpnia. Kolorem przewodnim ma być zielone jabłuszko, jednak pewnie zdecyduje się dodać nieco bieli oraz pastelowego różu (przynajmniej w bukiecie ).Do rzeczy, które dotychczas udało się nam załatwić można zaliczyć:
. Poza tym zamawiałam także próbki zaproszeń z Amelia Wedding (wzory: Liagre, Bakarto, Filatro), gdyby ktoś był zainteresowany zdjęciami próbek to mogę je oczywiście załączyć . No i wybraliśmy też piosenkę na pierwszy taniec.Dołączam zdjęcia sukni oraz sali, do której niestety cały czas nie jestem przekonana, ale podnosi mnie na duchu fakt, że mają bardzo dobre jedzenie i znajduje się ona w naszej miejscowości (oczywiście te obrączki itp. są zdecydowanie do wymiany). Ogólnie bardzo zależałoby mi na tym, żeby osiągnąć taki romantyczny, zwiewny look . Ale się rozpisałam .
|
|
|
|
#913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boję się niemiłosiernie![]() Moja Same jesteśmy zazwyczaj, bo tata pracuje zagranicą![]() Cytat:
|
|
#914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam kolejną Wizażankę z moją datą Hehe, a kiedy wam stuknęło 6 lat?Którego stycznia? Salę masz piękną, takie fajne kolorki tam panują Suknia tez jest taka zjawiskowa, pewnie jesteś dosyć szczupła...Gratuluję spraw załatwionych
|
|
|
|
|
#915 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To mnie trochę pocieszyłaś .No właśnie trochę się obawiam, czy nie za szczupła, trochę mi się kości biodrowe odznaczały podczas przymiarki
|
|
|
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50231277/
O kurcze..... Takie coś by mi pasowało... Wie któraś jaka jest ich wysokość??
|
#917 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po prostu może jeszcze nie natrafiłaś na "swojego" stomatologa...Ja chodzę do dobrego, ale szukam jeszcze lepsiejszego... Jak wyrywałam ósemkę to mnie wszyscy straszyli, zwłaszcza mój Tżcik, że jego strasznie bolało, brał dużo tabletek, ale i tak nie pomagały, trochę mu się goiło...Nie mógł w nocy spać... U mnie wszystko było super, aż sama się dziwiłam... Żadnych tabletek, czy nieprzespanych nocy, szybko się zagoiło i po dwóch tygodniach mogłam już spokojnie jeść po tej stronie nie narażając się na ból... ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
![]() Wy mieliście 20 stycznia rocznicę, a my 15 stycznia Hehe fajnie
|
||
|
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
Niskie kompozycje z róż i gipsówki mogłabym w tym ułożyć:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00017133/ 20 cm to dobra wysokość, żeby nie przeszkadzało w rozmowie. Tylko takie małe chyba nie wystarczą? Pasowałoby też coś większego? Chociaż po 2 większe i 3 takie na stół...
|
#919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#920 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
.
|
|||
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
Plan dekoracji kwiatowej
Mam 4 długie stoły (po ok. 30 osób) + nasz stół. Na naszym stole będzie duża kompozycja głównie z mieczyków z dodatkiem róży. Na pozostałe stoły chciałabym: * po 2 wysokie kompozycje w wysokich (ok. 40cm), wąskich wazonach - 3 mieczyki i wokół nich niżej róże, zdjęcie 2 z załącznika, to mój ideał - kolorystyka raczej biała, ewentualnie mały dodatek pudrowego różu. * po 3 małe kompozycje w czymś takim: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00017133/ z róż, z ewentualnym dodatkiem gipsówki. Ustawione na przemian - mały, duży, mały, duży, mały. Czyli potrzebuję 8 wysokich wazonów, mogłabym je wypożyczyć z kwiaciarni i 12 małych, które mogłabym za taką cenę kupić, wyjdzie ok. 70zł za wszystkie i na pewno mi się przydadzą w domu ![]() Proszę o szczere opinie.
"Z miłością lepiej nie żartować, bo tylko ona uzasadnia świat..." Edytowane przez melleczka Czas edycji: 2013-02-16 o 12:46 |
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
Kościół też będzie w mieczykach, i w moim bukiecie być może będą białe róże, więc powiedzmy, że by to mniej więcej wszystko grało ze sobą.
|
#923 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
Aha i miałam Wam napisać coś ważnego odnośnie kwiatów i giełdy.
Znajoma brała ślub w tym kościele co my i zakonnica dekorowała kościół. U nas jest tak, że można jechać samemu po kwiaty, albo siostra też może jechać. I im zakonnica powiedziała, że mogą sobie sami jechać, ale prawdopodobnie dostaną gorsze kwiaty, bo sprzedawcy zawsze najlepsze kwiaty zostawiają dla sprawdzonych odbiorców, bo wiadomo, że jak taki odbiorca raz dostanie nieświeże, to już potem nie weźmie od nich. A jak przyjdzie ktoś nowy, kto bierze jednorazowo, to chcą mu wypchnąć to, czego komuś kto się zna nie dadzą. I mama się zastanawia jak to zrobić. Ma znajomą kwiaciarnię i mówiła, że można by z nimi pogadać, żeby tylko sprowadzili kwiaty, wiadomo, że doliczą sobie marżę jakąś, ale w sumie ja też muszę te 60zł na paliwo wydać, wstać o 3 w nocy i stracić pół dnia żeby po to jechać, w dodatku w piątek, przed samym weselem. Dlatego jeśli będzie taka możliwość to chyba się na coś takiego zdecyduję, no chyba, że się okaże, że mi policzą te kwiaty po normalnych cenach detalicznych, to wtedy chyba pojadę sama. ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Z tą kwiaciarnią co wczoraj byłam się pytać, to jest jeszcze taki problem, że ona mi zrobi te bukiety wszystkie, ale nie zawiezie ich. Musimy to zrobić sami. Niby mamy taki samochód, którym można by to przewieźć, ale jak to zrobić, żeby dotarły w całości, to nie wiem.
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do bukietów... Na sali nie może ich zrobić? Inaczej byś musiała płacić? Bo przewieźć to nie problem. Kwestia ilości i wielkości samochodu. Inaczej przewozi się bukiety, inaczej gotowe kompozycje w wazonach i innych. Zawsze można w kilka osób jechać które będą podtrzymywać żeby nic się nie przewracało/przesuwało
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
|
|
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
A czy któraś z Was będzie stawiać na stole coś takiego:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00114167/ oczywiście z zawartością
|
#927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tego typu jak się już ze wszystkimi dogadam może w łazience się wykorzysta "coby milej było" Są takie półeczki gdzie właśnie świeczniki albo wazony z kwiatami można postawić. W dodatku świeczka w żaden sposób by nie przeszkadzała... tylko nie wiem czy jest sens aż tak się bawić. W końcu nikt nie będzie przez większość wesela w łazience przesiadywał.
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
|
|
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie nie może:/ Mogę też wziąć kwiaty od sali, ale to koszt 900zł, a tyle nie mogę przeznaczyć. Tz ma Fiata Doblo dwuosobowego, z małą paką, więc nie bardzo, żeby ktoś to trzymał:/ Nie wiem... Nie wymyśliłam jeszcze tego... Albo po prostu popytam w innych kwiaciarniach, może znajdzie się ktoś kto zrobi te bukiety tam na miejscu. A jak nie to nie wiem O ile wstawienie do wazonu 5 mieczyków nie stanowi dla mnie problemu, to zrobienie z nich kompozycji i połączenie ich z innymi kwiatami może być problematyczne Zwłaszcza w sobotę rano
|
|
#930 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam nowa Pmke Cytat:
![]() Cytat:
Ej, ja tez jutro na nauki Chociaz tyle, ze po mszy 10 -.- a chodzimy na 12.00 wiec nie jest zle, bo jakbym miala czekac do popołudnia to bym sie zapłakała... Po za tym, mam nadzieje, ze jutro potwierdzimy godzine u ksiedza
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

Ale nie wiem czy będziemy chodzić, czy po prostu jakoś to "załatwimy" z księdzem, bo wiem, że jest taka możliwość. A i tak na wszystkich byśmy nie byli, bo ja studiuję zaocznie, a nauki są zawsze w niedzielę po mszy popołudniowej. Nie cierpię chodzić na popołudniową mszę

O ile wstawienie do wazonu 5 mieczyków nie stanowi dla mnie problemu, to zrobienie z nich kompozycji i połączenie ich z innymi kwiatami może być problematyczne