|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
żeby tam mieć wodę, jakieś jedzenie, skarpetki pierdoły różne
|
|
|
|
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Nawet nie wiem czy wodę ci pozwolą zabrac. ![]() Ja sobie nie przypominam, żebym piła podczas porodu....
|
|
|
#2974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DLA OSOBY TOWARZYSZĄCEJ:
Dodatkowo:
to mam informacje ze strony szkoły rodzenia szpitala, w którym chcę rodzić... a bez wody to ja rodzić nie idę ![]()
|
|
|
|
|
#2975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2976 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochane, jeśli chcemy z mężem kupić poród rodzinny, musimy miec ukończoną szkołę rodzenia??? ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2978 |
|
Raczkowanie
|
Jednej z mojej koleżanek odmowiono porodu rodzinnego, ponieważ uznali, ze musza mieć zaświadczenie o ukonczonej szkole r. No ale pewnie co szpital to inne zasady...
Szczerze? Nie ogarniam jak "zaklepać" sobie poród w "moim" szpitalu. Karetka ponoc i tak zawozi (jakby co) do najbliższego. Więc mam nadzieję, że jak wybiorę szp to moj chlopczyk da mi trochę czasu, żebym pojechała tam z mężem i nie martwila się o to, że trafię tam, gdzie nie chcialam ![]() Śniło mi się, że nasz chłopczyk urodzi się mając 55 cm, był tez baaardzo cięzki (pulpecik) a co najzabawniejsze- rodziłam równo z moją mamą (ale nic nie wiem o tym, że mam miec rodzeństwo jeszcze:p) ![]() hahahahai że nie potrafilam dziecka nakarmic, to też mi się sniło...;p Edytowane przez minkionka Czas edycji: 2013-02-16 o 12:40 |
|
|
|
#2979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karetka raczej do najbliższego zawozi (chyba, że w danym mieście są dwa szpitale to może zapytają ale na bank mnie nie zawiozą 40km do innego miasta), więc jeśli męża nie będzie to ja po karetkę nie dzwonię tylko po znajomych albo taxi liczę, że mój poród nie będzie trwał godzinę od pierwszych objawów Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-02-16 o 12:43 |
|
|
|
|
#2980 |
|
Raczkowanie
|
Tyle ślicznych ciuszków za 100 zł
![]() Poza tym kupuję też w promocjach w smyku- urocze są tam ciuszki |
|
|
|
#2981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca...roducts/16248/ Jak będę się przenosić z miejsca na miejsce to przynajmniej nie będę dźwigać ![]() Cytat:
![]() A co do zakupów, to mam tak samo. W niczym się sobie nie podobam, szkoda mi kasy bo i tak po ciąży na nic mi się te rzeczy nie przydadzą, więc się ograniczam do minimum. Mam nadzieję, że w lato to sobie odbiję (tym bardziej, że kartę podarunkową do tk maxxa, którą dostałam od TŻa na gwiazdkę wydałam całą na dziecięce rzeczy )Sliczności! Dużo dałaś? |
||
|
|
|
#2982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba dla tŻta, żeby nie opadł z sił, bo już przed porodem nic nie wolno jeść, nie wspominając podczas porodu ![]() Uwierz mi, że nawet o tej czekoladzie nie pomyslisz jak cię dopadna bóle.
|
|
|
#2983 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja mama urodziła mojego brata w pol godziny. Nie czula skurczow a zabrala ja karetka na sygnale.
|
|
|
|
|
#2984 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale ogólnie chodzi mi o to, że pozwalają więcej rzeczy wnieść niż telefon i woda choć to pewnie też zależy od szpitala ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
a chcę taką sportową bo mężowi się przyda to będziemy mieli za jednym zamachem dwie sprawy odhaczone Cytat:
|
|||
|
|
|
#2985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kazda rodzaca ma prawo rodzic z druga osoba![]() Cytat:
![]() tez mi sie wydaje ze dla tz. hehe to tylko na tlc pokazuja ze rodzace jedza pija , u nas nic najlepiej jak juz skurcze dostaniesz to juz nie jesc i nie pic heheh a zreszta tak jak piszesz jak juz bole si edostanie to ani w glowie mysl o spozyciu czego kolwiek hehhe
|
|
#2986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
może tak ją wykorzystacie
|
|
|
#2987 |
|
Raczkowanie
|
yyyy.no niekoniecznie. Mialam na mysli, że w szpitalu bardzo często trzeba za to zapłacić. Jakoś 150 zł
|
|
|
|
#2988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2990 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć niektóre moje koleżanki podczas porodu marzyły aby coś zjeść ale nic nie miały przy sobie ![]() a porodówki na tlc nie oglądam, więc nie wiem jakie zwyczaje tam panują
|
|
|
|
|
#2992 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2994 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No i do tego te typowo ciążowe zazwyczaj są beznadziejnie drogie.. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2995 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Wodę mogłam mieć, ale serio o głodzie nawet nie pomyślałam nawet dłuuuugo po porodzie Cytat:
ja się nie decyduję. Znieczulenia tez nie moge, ze względu na reakcję alergiczną, ew gaz ale to ponoć ściema. Teraz zażyczę sobie cc. Może się udaPS. Sorry ale nie boisz się komplikacji przy sn? Pęknięcia blizny, a potem zakażenia organizmu i zamartwicy płodu. Ja wiem że to rzadkość, ale.... Edytowane przez kalka Czas edycji: 2013-02-16 o 13:24 |
||
|
|
|
#2996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2997 | |||
|
Zakorzenienie
|
Co do toreb- to ja mam dwie sportowe torby Nike - Fioletową i czarno-szarą. takie fajne, małe jeszcze moje z fitnessu, uwielbiałam je targać na siłownię
swoją drogą, strasznie za tym tęsknię ![]() Pewnie którąś z nich wykorzystam właśnie na porodówkę ![]() albo w jedną sama się spakuję, a w drugą spakuję rzeczy dla Maluszka ![]() Jejuuu.. jak czytam te wasze przemyślenia odnośnie samego porodu to aż mnie ciarki przechodzą.. mam stracha już odczytania ![]() Cytat:
![]() z tymi zakupami to masakra.. ale za to podwójną radość sprawiają mi zakupy dla Maluszka Wczoraj mu kupiłam szare spodenki dresowe- takie słodkie ![]() Cytat:
jak zobaczę pryszcza to muszę zdrapać/wycisnąć ![]() jak wyczuję skórkę to muszę odgryźć/urwać jak mi się paznokieć oderwie to szału dostaję jeśli nie mam pod ręką pilniczka lub obcinaczek.. (nienawidzę obgryzać paznokci) ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
Ja żyję w przekonaniu, że po porodzie znowu będę nosiła rozmiar xs czy 34 ![]() mam nadzieję, że się nie rozczaruję |
|||
|
|
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tam gdzie się wybieram można jeść, nie wiem czy skorzystam ale wiem, że możliwość jest
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-02-16 o 13:29 |
|
|
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
Propo jeszcze kontaktu matka-córka.. Ja mam bardzo dobry kontakt z mamą.. Teraz może troche gorszy bo się rzadziej widzimy, a jak się widzimy to jest też mąż i czasami nie ma jak pogadać..
Z kolei moja mama ma beznadziejny kontakt ze swoją.. W ogóle nigdy do niej nie chodzi jej odwiedzać- chyba, że musi.. Babcia czasami wpada do mamy, a w zasadzie to tak przy okazji. W domu rodzinnym mieszka moja prababcia - czyli babcia mamy, a mama babci ..Ale ja w sumie też mam średni kontakt z tą babcią.. wolę tą od strony taty.. |
|
|
|
#3000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za magisterke i przykro mi z powodu psinki. ja przezywalam to we wrzesniu i musze przyznac, ze baaaardzo trudno jest pogodzis sie ze strata takiego wieloletniego przyjaciela ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- hehe tez tak masz? mnie tez srednio sie podobaja a moj tz od poczatku mowil, ze on nie chce "zoltych" zdjec i chyba dlatego darowalismy sobie trojwymiar...poza tym dzien dobry! tak tak, wstalam niedawno pedzimy dzisiaj do tesciowej. czeka na nas zupka szczawiowa z jajkiem i kotleciki w orzechowej panierce :P milo otworzyc oczy i uslyszec menu - od razu sie czlowiek szybciej ogarnia i chce ten obiad miec juz w zoladku milej soboty!!!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.

żeby tam mieć wodę, jakieś jedzenie, skarpetki

tez tak masz? juz nawet ryczałam raz...