Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-16, 13:36   #3001
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
dziewczyny tak się zastanawiam czy znajomi na prawdę mają nas gdzieś czy tylko my "ciężarne" tak to odbieramy. Nie zmienia to faktu że jest to przykre.
mają :/

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
a mi szyjka nawala od rana, zwijam sie z bólu, chciałabym, żeby to już się skończyło... źle znoszę tą ciążę... mam już dość tego i wiem, że każdy dzień dla maluta w brzuchu jest mega ważny, ale dla mnie to też kolejny dzień męki.... nie mogę się już doczekać porodu, żeby w końcu te dolegliwości ustąpiły.
zgadzam się w 100% ... chociaż z tym porodem to wolałabym miesiąc poczekać dla dobra dziecka.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
za 30tc, ja nie liczę ruchów mały mi się kręci cały dzień praktycznie, najbardziej oczywiście rano, po przebudzeniu i wieczorem, przed snem jestem spokojna a ponoć powinno być 10 na godzinę jeśli już ktoś chce liczyć ...
ja też nie liczę mały ileś tam razy dziennie się wierci, kopie, obija ... jakby mniej się zaczął ruszać to bym liczyła. teraz jestem spokojna że wszystko u niego ok

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
moja ginka powiedziała, żeby nospy nie brać, bo od niej się szyjka może skracać.
no lol ... to już nie wiem zwiększać zaś fenoterol? ehh pocekam do środy i zobaczymy ...

Cytat:
Dziewczyny a ja chciałam zapytać jak duże torby brałyście do szpitala?
Bo właśnie przeglądam all i coś takiego by mi pasowało ale nie wiem czy nie za mała - co myślicie? http://allegro.pl/nike-lekka-praktyc...024849103.html
Justi, ja mam dwa razy taką, i do mniejszej bym się nie zmieściła - najwięcej miejsca zajmują podkłady i te wielkie podpaski - u mnie praktycznie pół torby mimo że po jednej paczce wrzucałam. plus inne rzeczy, kosmetyki, ręczniki itp - może być ciężko.

mąż sam będąc na zakupach kupił płyn do płukania Dzidziuś i proszek

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-02-16 o 13:37
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 13:37   #3002
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Koleżanki syn ma 3 miesiace. Ona miała pokarm i ma dalej ale daje mu mleko modyfikowane na noc bo prześpi 6h,a ona w soboty pracuje i mały waży już ponad 7kg. Ale słodka pyzka z niego.
troche mnie to przeraza...przeciez to mleko modyf. jest drogie 10zl za kartonik, ktory starczy na 2 dni. nie lepiej dac zdrowego cyca? jesli ma sie mleko i dziecko bardziej skorzysta? rozumiem, ze mozna nie moc karmic...ale np. Twoja to chyba troche za wygodna :P
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 13:38   #3003
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
1. Powiem Ci, że zakupy (ubraniowe dla mnie) już mi nie sprawiają takiej frajdy
-żałuję kasy na wszystko, kupuję jedynie jak Tż mnie już bardzo namawia
-męczę się przy mierzeniu większej ilości ciuchów (zwłaszcza spodni) na raz
-nic mi się nie podoba
-we wszystkim wyglądam jak wieloryb
-szkoda mi kupować porządniejszych ubrań, bo wydaje mi się że po porodzie wszystko będzie za duże i nie wiem jak dobierać rozmiary
Jeżeli o to chodzi, to ja też tak mam. Oczy mi latają tylko za rzeczami dla Młodego. Ale marzy mi się taki wypad, żeby oderwać się od tych wszystkich spraw, które w ostatnim czasie mnie przytłoczyły.

Cytat:
Napisane przez minkionka Pokaż wiadomość
Zobaczcie jaką paczkę ubranek kupiłam na allegro

♥♥♥
za zakupy!

Cytat:

Śniło mi się, że nasz chłopczyk urodzi się mając 55 cm, był tez baaardzo cięzki (pulpecik) a co najzabawniejsze- rodziłam równo z moją mamą (ale nic nie wiem o tym, że mam miec rodzeństwo jeszcze:p) hahahaha

i że nie potrafilam dziecka nakarmic, to też mi się sniło...;p

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 13:39   #3004
maarchewka
Zakorzenienie

Macie dobry przepis na polewę? trzeba mi czymś ciastko zebra polać...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 13:40   #3005
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
OD KOGO I KTÓRE PIELUCHY TETROWE Z ALL POLECACIE
szukaj gramatury 140 - to najgrubsza tetra
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 13:40   #3006
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
mają :/
a u mnie nie.. tak bardzo mnie nie wykluczają z powodu ciąży.. raczej jest w drugą strone.. ciągle mnie się wszyscy pytają jak się czuje, jak badania, jak dzidziuś itp.. a ja czasami bym wolała porozmawiać o czymś innym niż moje problemy gastryczne..

Wojtek
Stary 2013-02-16, 13:42   #3007
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Justi, ja mam dwa razy taką, i do mniejszej bym się nie zmieściła - najwięcej miejsca zajmują podkłady i te wielkie podpaski - u mnie praktycznie pół torby mimo że po jednej paczce wrzucałam. plus inne rzeczy, kosmetyki, ręczniki itp - może być ciężko.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
troche mnie to przeraza...przeciez to mleko modyf. jest drogie 10zl za kartonik, ktory starczy na 2 dni. nie lepiej dac zdrowego cyca? jesli ma sie mleko i dziecko bardziej skorzysta? rozumiem, ze mozna nie moc karmic...ale np. Twoja to chyba troche za wygodna :P
no właśnie - jeśli będzie mi dane mieć pokarm to będę sobie liczyła ile oszczędzam i co mogę za to kupić dla Bartka i w nocy też będę wyciągać cycka

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 13:47   #3008
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
ja tam ją rozumiem skoro pracuje, jak będę wracała po pół roku do pracy to nie mam ochoty wstawać o 5 żeby odessać pokarm i potem w pracy:/ mrozić i w ogóle to mleko:/

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
dziewczyny tak się zastanawiam czy znajomi na prawdę mają nas gdzieś czy tylko my "ciężarne" tak to odbieramy. Nie zmienia to faktu że jest to przykre.
ej ale czemu tak myślicie? ja jak mam ochotę z kimś się zobaczyć to proponuje tej osobie i wychodzimy gdzieś albo wpadamy do siebie, wszyscy jesteśmy zabiegani więc czasem można mylnie odebrać, że ktoś się nie chce widzieć
Stary 2013-02-16, 13:48   #3009
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:

hehe tez tak masz? mnie tez srednio sie podobaja a moj tz od poczatku mowil, ze on nie chce "zoltych" zdjec i chyba dlatego darowalismy sobie trojwymiar...
Wielu osobom się to nie podoba, u mnie w rodzinie wszyscy mówili, że ich takie nasze 3D zdjęcie przraża Mi się kojarzy z taką gliną, no nie wiem, ja wolę zwykłe usg, ale to 3D też zrobimy jeszcze
Stary 2013-02-16, 13:48   #3010
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
no dlatego ja na 90% nie idę do mnie do szpitala bo mogłabym pomarzyć o wielu rzeczach tam gdzie się wybieram można jeść, nie wiem czy skorzystam ale wiem, że możliwość jest
dobrze ze masz wybor
Cytat:
ooo wcale nie czuje sie za wygodna a zamieram karmic butelka, to jest wybor indywidualny kazdej z kobiet. Wcale a wcale sie nie uwazam za wygodna, i wielu specjalistow uwaza ze matki karmiace butelka - z wlasnej woli i decyzji maja przekichane, po pierwsze w kazdym szpitalu jest poradnia laktacyjna dot. karmienia piersia, a gdzie poradnie butelkowe - nie ma takich nawet na ddtvn o tym mowili ze lekcewazy sie i potepia takie matki a wcale nie powinno tak byc..
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 13:48   #3011
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ej ale czemu tak myślicie? ja jak mam ochotę z kimś się zobaczyć to proponuje tej osobie i wychodzimy gdzieś albo wpadamy do siebie, wszyscy jesteśmy zabiegani więc czasem można mylnie odebrać, że ktoś się nie chce widzieć
u nas podobnie, w sumie to z "mojej winy" spotykamy się rzadziej bo jestem po prostu zmęczona ale nikt się od nas nie odwrócił

Stary 2013-02-16, 13:50   #3012
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

no właśnie - jeśli będzie mi dane mieć pokarm to będę sobie liczyła ile oszczędzam i co mogę za to kupić dla Bartka i w nocy też będę wyciągać cycka
mam zamiar przed porodem spisać wszelkie tego typu rzeczy co planuje robic.. ciekawe z ilu będę się śmiała po.. Jak na razie mam :
1. Nie będę spala z dzieckiem w naszym malżenskim łóżku, chyba że będę zasypiać podczas karmienia i nie będę miała go siły odnieść
2. Jeżeli to będzie możliwe chce rodzić jak najbardziej naturalnie - bez znieczulenia i bez cesarki
3. Chce karmić naturalnie przez jakieś 6-9 miesięcy, ciekawe czy bedę mogła.. na razie w ogóle nie mam siary... nie wiem czy mam sie tym martwic..
4. Bedę codziennie wychodzic na spacerki
5. Będę po połogu chodzic na zajęcia dla aktywnej mamy, żeby wrócić do figury sprzed ciaży.. plan jest by wrócić do lepszej niz sprzed ciaży:p ale zobaczymy..
6. Nie mam przeciwskazań co do smoczków, więc jeśli to sprawi, że mały będzie sie mniej darł będę dawała mu smoczek..

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
ja tam ją rozumiem skoro pracuje, jak będę wracała po pół roku do pracy to nie mam ochoty wstawać o 5 żeby odessać pokarm i potem w pracy:/ mrozić i w ogóle to mleko:/
a nie będzies chciała wykorzystać tego drugiego pół roku jeżeli bedzie taka mozliwość??

Wojtek
Stary 2013-02-16, 13:51   #3013
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
dobrze ze masz wybor
a no, tylko muszę jechać do innego miasta ale cóż

a co do tego, że butelka jest wygodna - dla mnie średnio prawda bo trzeba w tej nocy się rozbudzić aby mleko przygotować, podać, butelkę chyba wypada od razu umyć a tak, wyciągam cyca i mogę drzemać tak samo w ciągu dnia

Stary 2013-02-16, 13:52   #3014
nuna2
Zakorzenienie

HEjo

Ja już okąpana, po obiedzie i mam zamiar leżeć już do końca dnia... Rodzice jadą do brata przejechałabym sie, ale chrzanie... nie ruszam się nigdzie
Stary 2013-02-16, 13:53   #3015
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Mężu robi kafelki w kuchni, więc kuchenka dziś nieczynna mama obiecała, że ugotuje rosół i przyniesie nam Czasem dobrze jest mieć ją blisko
Mój mąż specjalnie szukał mieszkania tak, żeby jego mama nie miała rzut beretem tylko kawałeczek dalej, bo się obawial, że będzie często, a jak się bąbel urodzi to już zupełnie. Tak jakby tramwaje czy autobusy w tym kraju nie jeździły ale przynajmniej nie mieszkamy na typowym blokowisku.
Cytat:
czy można napisać listowne zapytanie do ZUSu? w jakim czasie odpowiadają? bo kurcze dalej się zastanawiam, niby mi odpisali na emaila no ale jakby nie było dzwoniłam chyba do 10 ZUSów i ciągle słyszałam inną wersję, na czacie z ZUSem inna wersja a na emaila jeszcze inna. Więc kurna jak mam się dowiedzieć jak jest na prawdę?
Wydaje mi się, że do każdej instytucji można wysłać zapytanie, albo złożyć przez dziennik podawczy czy za potwierdzeniem.

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
z okazji skończonego 25 tygodnia zmieniłam sobie avatarek
zmieniłaś i ja Cię nie poznałam, Ady32 też nie poznaję, jakoś mnie ta ciąża ogranicza

Cytat:
Dziewczyny a ja chciałam zapytać jak duże torby brałyście do szpitala?
Bo właśnie przeglądam all i coś takiego by mi pasowało ale nie wiem czy nie za mała - co myślicie? http://allegro.pl/nike-lekka-praktyc...024849103.html
A ja myślałam, że wszystko w taką małą spakuję Jak dobrze, że mnie czasami uświadamiecia.
Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
ale te landrynki i czekolada to dla kogo?
Chyba dla tŻta, żeby nie opadł z sił, bo już przed porodem nic nie wolno jeść, nie wspominając podczas porodu
Uwierz mi, że nawet o tej czekoladzie nie pomyslisz jak cię dopadna bóle.
już sobie wyobraziłam mojego, kosteczka czekolady za 15 minut siedzenie i słuchania mojego zrzędzenia.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 13:54   #3016
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
HEjo

Ja już okąpana, po obiedzie i mam zamiar leżeć już do końca dnia... Rodzice jadą do brata przejechałabym sie, ale chrzanie... nie ruszam się nigdzie
ja od 4 godzin próbuje wyjść do sklepu, który mam jakieś 50 m od bloku.. ale taaak mi sie nie chce..

swoją drogą u mnie się mówi wykąpana
kiedyś brat miał z kolegą ze studiów rozmowę.. tamtem wlasnie też mówił okąpac się bo twierdził, że wykąpac to tak jakby się wewnątrz umyć a nie na zewnątrz..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-02-16 o 13:56
Stary 2013-02-16, 13:55   #3017
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
mam zamiar przed porodem spisać wszelkie tego typu rzeczy co planuje robic.. ciekawe z ilu będę się śmiała po.. Jak na razie mam :
1. Nie będę spala z dzieckiem w naszym malżenskim łóżku, chyba że będę zasypiać podczas karmienia i nie będę miała go siły odnieść
2. Jeżeli to będzie możliwe chce rodzić jak najbardziej naturalnie - bez znieczulenia i bez cesarki
3. Chce karmić naturalnie przez jakieś 6-9 miesięcy, ciekawe czy bedę mogła.. na razie w ogóle nie mam siary... nie wiem czy mam sie tym martwic..
5. Będę po połogu chodzic na zajęcia dla aktywnej mamy, żeby wrócić do figury sprzed ciaży.. plan jest by wrócić do lepszej niz sprzed ciaży:p ale zobaczymy..
6. Nie mam przeciwskazań co do smoczków, więc jeśli to sprawi, że mały będzie sie mniej darł będę dawała mu smoczek..
Brakiem siary nie musisz się martwić, ja też nie mam jeszcze

Też mam plan aby wrócić szybko do figury sprzed ciąży ale raczej wybiorę ćwiczenia w domu o ile dam radę się zorganizować jak nie to fitnessik

Ja raczej będę się starała bez smoczka ale zobaczymy

a co do reszty punktów to planuję podobnie ale co wyjdzie zobaczymy

Stary 2013-02-16, 13:55   #3018
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

a nie będzies chciała wykorzystać tego drugiego pół roku jeżeli bedzie taka mozliwość??
wow ambitny plan masz ja od 4go miesiąca planuje wprowadzać już inne jedzonko i na pewno chce znieczulenie jak się będzie dało

co do urlopu, to na razie nie chcę, TŻ też chce żebym wróciła, ale wyjdzie w praniu jak pączek będzie sobie radził i jak się z teściową dogadamy zresztą na razie nic nie wprowadzili więc nawet nad tym nie myślę
na razie to ciągle myślę, kiedy iść na l4:/ bo czasme jestem zmęczona, a a jak jestem już w domu to mi brakuje ludzi i pracy i chce wracać
Stary 2013-02-16, 13:58   #3019
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Mój mąż specjalnie szukał mieszkania tak, żeby jego mama nie miała rzut beretem tylko kawałeczek dalej, bo się obawial, że będzie często, a jak się bąbel urodzi to już zupełnie. Tak jakby tramwaje czy autobusy w tym kraju nie jeździły
Moja mama ma do nad 10 minut pieszo, czasem za często przychodziła i miałam tego dość teraz pracuje tylko popołudniami, więc wpada rzadko

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
co do urlopu, to na razie nie chcę, TŻ też chce żebym wróciła, ale wyjdzie w praniu jak pączek będzie sobie radził i jak się z teściową dogadamy zresztą na razie nic nie wprowadzili więc nawet nad tym nie myślę
na razie to ciągle myślę, kiedy iść na l4:/ bo czasme jestem zmęczona, a a jak jestem już w domu to mi brakuje ludzi i pracy i chce wracać
jeszcze może być tak, że na wychowawczy pójdziesz bo nie będziesz się mogła rozstać z małym

Stary 2013-02-16, 13:58   #3020
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
u nas podobnie, w sumie to z "mojej winy" spotykamy się rzadziej bo jestem po prostu zmęczona ale nikt się od nas nie odwrócił
ja się staram zwlec zawsze jak nas zapraszają, wczoraj o 21 pojechaliśmy.. chociaż na godzinkę, bo nie chce stracić z ludźmi kontaktu, bo zwariuje,a jak wróciłam to padłam
Stary 2013-02-16, 13:58   #3021
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz, ja rozumiem że ktoś może nie mieć czasu na spotkania, przyjeżdżanie do mnie (wszyscy znajomi zostali w Gliwicach) w 100%. ale przykro mi niesamowicie, że 3 osoby, których miałam za bliskich przyjaciół (w tym jeden chłopak z którym się razem wychowywaliśmy i znamy się ponad 26 lat), po tym jak się dowiedziałam o ciąży i zaczęły się problemy, nawet od tego czasu, czyli od września, nie zadzwonili czy napisali zapytać jak się czuję ... i nie chodzi mi tutaj o ciągłe dopytywanie itp bo to jest wkurzające, ale chociaż o ten jeden telefon czy sms ale z drugiej strony dwie dziewczyny, które znam tak tylko z rockotek i jakoś nie miałyśmy super kontaktu nigdy co chwilę się dopytują o wszystko - miłe generalnie mam kontakt teraz z 4-5 osobami ze znajomych, taki dobry, że co kilka dni gadamy. a reszta ... wiem, że jakbym się odezwała, zaproponowała spotkanie to by byli chętni, ale trochę mi przykro że sami z siebie nic, a znają sytuację ...

pociążowe plany:
- nie będę chodzić w domu w porozciąganych ciuchach, będę się ubierać ładnie, ale wygodnie, z lekkim makijażem (chociaż tusz, korektor, puder mineralny)
- będę zorganizowana i nie będzie mi sprawiało problemu posprzątanie w domu, zajęcie się dzieckiem, znalezienie czasu na spacer, i do tego nie będę marudzić
- nie będę z powodu dziecka odkładać spraw takich jak fryzjer, kosmetyczka czy wizyta u dentysty - zawsze się można zorganizować po południu i mąż się zajmie dzieckiem
- nie będę narzekać na niewyspanie/zmęczenie/brak czasu, bo mój biedny mąż ma cały dom na głowie od września i już wysiada psychicznie i nie mam zamiaru go potem prosić o pomoc ani marudzić - zamiana ról

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-02-16 o 14:03
Stary 2013-02-16, 14:00   #3022
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
-----

jeszcze może być tak, że na wychowawczy pójdziesz bo nie będziesz się mogła rozstać z małym
to na pewno nie ja niestety nie należę do tych kobiet które kochają wszystkie dzieci i się zachwycają każdym i marzą o siedzeniu w domu:P oczywiście będę się starała być najlepszą matką na świecie, ale do tego jest mi niezbędne moje własne życie w tym praca pracuje od 16go roku życia i nie wyobrażam sobie żeby było inaczej
Stary 2013-02-16, 14:01   #3023
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
ja od 4 godzin próbuje wyjść do sklepu, który mam jakieś 50 m od bloku.. ale taaak mi sie nie chce..

swoją drogą u mnie się mówi wykąpana
kiedyś brat miał z kolegą ze studiów rozmowę.. tamtem wlasnie też mówił okąpac się bo twierdził, że wykąpac to tak jakby się wewnątrz umyć a nie na zewnątrz..
ja mówię i tak i tak Ale fakt raczej,,wykąpać" używam... To nie wiem czemu okąpać napisałam...Okąpać jest raczej nie poprawnie no ale...

mogę wam zaproponować szarlotkę jeszcze ciepłą

szprotka doczytałam, że maluszek się poruszał troszkę-t0 super.
Stary 2013-02-16, 14:02   #3024
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz, ja rozumiem że ktoś może nie mieć czasu na spotkania, przyjeżdżanie do mnie (wszyscy znajomi zostali w Gliwicach) w 100%. ale przykro mi niesamowicie, że 3 osoby, których miałam za bliskich przyjaciół (w tym jeden chłopak z którym się razem wychowywaliśmy i znamy się ponad 26 lat), po tym jak się dowiedziałam o ciąży i zaczęły się problemy, nawet od tego czasu, czyli od września, nie zadzwonili czy napisali zapytać jak się czuję ... i nie chodzi mi tutaj o ciągłe dopytywanie itp bo to jest wkurzające, ale chociaż o ten jeden telefon czy sms ale z drugiej strony dwie dziewczyny, które znam tak tylko z rockotek i jakoś nie miałyśmy super kontaktu nigdy co chwilę się dopytują o wszystko - miłe generalnie mam kontakt teraz z 4-5 osobami ze znajomych, taki dobry, że co kilka dni gadamy. a reszta ... wiem, że jakbym się odezwała, zaproponowała spotkanie to by byli chętni, ale trochę mi przykro że sami z siebie nic, a znają sytuację ...
to tylko facet skoro wiesz, że chętnie skorzystają z zaproszenia to na co czekasz? ja bym się nie przejmowała, że oni nie proponują może, nie wiedzą co Ci wolno robić i nie chcą się narzucać
Stary 2013-02-16, 14:04   #3025
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
to na pewno nie ja niestety nie należę do tych kobiet które kochają wszystkie dzieci i się zachwycają każdym i marzą o siedzeniu w domu:P oczywiście będę się starała być najlepszą matką na świecie, ale do tego jest mi niezbędne moje własne życie w tym praca pracuje od 16go roku życia i nie wyobrażam sobie żeby było inaczej
Nigdy nie mów nigdy Ale w takim układzie życzę Ci aby faktycznie udało Ci się wrócić do pracy po pół roku bez problemu

Stary 2013-02-16, 14:05   #3026
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
mi się czasami w domu nudzi.. tzn mam pomysł co robić ale nie chce mi sie za to zabierać..ale ja akurat nie żaluje, że na l4 już siedzę.. czułam już zmęczenie materiału.. w pracy atmosfera i ludzie są bardzo fajni.. ale już sama robota zaczęła mnie dobijać.. już nie czułam motywacji zeby się starać, coś robić lepiej.. tylko szukalam aby gdzieś to zdelegować i tego nie robić.. w niedziele myślalam, a nie jutro poniedzialek..

jakieś chyba pierwsze syndromy toksycznej pracy mnie dopadaly.. więc taka przerwa jak znalazł

w koncu mam czas dla siebie.. nie miałam go od.. chyba wakacji po maturze.. a wczesniej to w ogóle nie wiem kiedy..
bo od podstawówki chodziłam na dwie szkoly,, potem studia i druga szkoła.. potem studia i korki.. potem studia, korki, praca.. potem studia i praca.. potem praca i dom.. a teraz w koncu czuje ze nic nie muszę..
Nie muszę myśleć ze jutro egzamin, albo że jutro raport do wysłania, albo, żeby nic sie w pracy pilnego nie pojawilo bo się umówiłam ze znajomymi i nie chce odwoływać.. albo, że muszę posprzątać bo następna wolna chwilę będę miala za tydzien, a za tydzien to już będzie tak brudno, że tego niedoczyszcze..

Moge jutro rano wstać, ale mogę sobie pospac.. mogę dzisiaj pójść do miasta, ale jak mi się nie będie chciało to sobie posiedze w domu.. mogę iść na gimnastykę, ale równie dobrze jak mi się nie zechce to poczytam książke..

A najlepsze w tym wszystkim jest to, że mi za tą płacą.. bosko!

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-02-16 o 14:08
Stary 2013-02-16, 14:06   #3027
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Witam się w skończonym 22 tygodniu ciąży tak więc zaczynamy 6 miesiąc a no i według USG jutro zaczynamy 24 tydzień

biorę się za nadrabianie
brawo za 22 tydzień
Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Cześć mummies! My dalej w szpitalu, podpięte do kroplówki z magnezem. Szyjka zamknięta, 2cm, mierzoona przedwczoraj. doktor stwierdził że krótka na taką młodą ciążę. Następny pomiar w poniedziałek dopiero. Pozdrawiam Was i życzę zdrowia!
Zdrowia kochana trzymamy z Jasiem kciuki za Ciebie
Cytat:
Przyszła mi paczka - wyprawka cz. I rzeczy do szpitala i artykuły higieniczne..
Tylko ciapa ze mnie i nie zauwazyłam, że nie kupiłam pieluch tetrowych.. Gdzieś mi się w tym gąszczu aukcji gubilo..
Fajne te butelki tommee tippee.. na prawdę te smoczki wyglądają jak cycek..
http://obrazki.elektroda.pl/7473011200_1360934341.jpg
wyprawka
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A jeszcze wam pokaże, moja kumpela zrobiła sobie Ombre tymi farbami z L'oreala i zobaczcie jak ładnie wyszło

Załącznik 5115296

Dziewczyny czy wy wszystkie macie apetyt od II trymestru? Bo mi jak się stracił w I to do teraz nie wraca i powiem Wam, że to jest dość uciążliwe
Super wyszło ja jak nie maiłam apetytu w pierwszym to teraz ostatni miesiąć pochłaniam za dwoje po prostu nie mogę się powstrzymać
Cytat:
właśnie wróciłam z kontroli ... dodatkowej, bo bałam się o tą szyjkę bo mnie od dwóch dni zaś pokłuwało ... no i skróciła się, do 22 mm no i generalnie jestem trochę przerażona bo w ciągu niecałych dwóch tyg, mimo mojego ciągłego leżenia i wstawania tylko do łazienki skróciła się ... w takim tempie "starczy" mi jej na jakieś 3 tyg ... rozmawiałam o pessarze, ale lekarz stwierdził że na tym etapie raczej nie ma już sensu, ale to mój wybór, i tak rozmawialiśmy z mężem i doszliśmy do wniosku że bez sensu, bo: na kontrolę musiałabym przyjść za tydzień z wynikami posiewu ze szpitala, jak nie będzie bakterii itp to dopiero się zamówi krążek, czeka się na niego 2-3 dni, więc generalnie miałabym zakładany za 2 tyg, a to już by był 32 tydzień. więc generalnie pozostaje mi leżenie i modlenie się aby to się nie przyspieszało za bardzo. za 2-3 tyg już podobno mogę urodzić (w sensie bezpieczeństwa dla dziecka). i jedna dobra informacja - Przemuś waży 1,5 kilo, czyli bardzo ładnie jak na 30 tydzień, więc szanse mu się zwiększają no i jakby mi się zaczął poród jakoś na dniach (tfu tfu) to nie mam jechać do zwykłego szpitala, bo sobie nie dadzą rady z maleństwem, tylko do specjalistycznego w Rudzie albo do Ligoty do kliniki, z tym że tam często nie mają miejsc
vil kciuki za Ciebie i małego. Niech posiedzi jeszcze w swojej willi mamusiowej
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 14:06   #3028
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
to tylko facet skoro wiesz, że chętnie skorzystają z zaproszenia to na co czekasz? ja bym się nie przejmowała, że oni nie proponują może, nie wiedzą co Ci wolno robić i nie chcą się narzucać
nie sprecyzowałam - chętnie się spotkają, ale jak będę "na chodzie" i w gliwicach, żeby wyskoczyć gdzieś na drinka albo w przypadku karmiącej soczek - ale tutaj się nie chce im przyjeżdżać (nie mówię o wszystkich oczywiście, ale naprawdę wiele osób z którymi mieliśmy dobry kontakt ma takie podejście)

Stary 2013-02-16, 14:16   #3029
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
mi się czasami w domu nudzi.. tzn mam pomysł co robić ale nie chce mi sie za to zabierać..ale ja akurat nie żaluje, że na l4 już siedzę.. czułam już zmęczenie materiału.. w pracy atmosfera i ludzie są bardzo fajni.. ale już sama robota zaczęła mnie dobijać.. już nie czułam motywacji zeby się starać, coś robić lepiej.. tylko szukalam aby gdzieś to zdelegować i tego nie robić.. w niedziele myślalam, a nie jutro poniedzialek..

jakieś chyba pierwsze syndromy toksycznej pracy mnie dopadaly.. więc taka przerwa jak znalazł

w koncu mam czas dla siebie.. nie miałam go od.. chyba wakacji po maturze.. a wczesniej to w ogóle nie wiem kiedy..
bo od podstawówki chodziłam na dwie szkoly,, potem studia i druga szkoła.. potem studia i korki.. potem studia, korki, praca.. potem studia i praca.. potem praca i dom.. a teraz w koncu czuje ze nic nie muszę..
Nie muszę myśleć ze jutro egzamin, albo że jutro raport do wysłania, albo, żeby nic sie w pracy pilnego nie pojawilo bo się umówiłam ze znajomymi i nie chce odwoływać.. albo, że muszę posprzątać bo następna wolna chwilę będę miala za tydzien, a za tydzien to już będzie tak brudno, że tego niedoczyszcze..

Moge jutro rano wstać, ale mogę sobie pospac.. mogę dzisiaj pójść do miasta, ale jak mi się nie będie chciało to sobie posiedze w domu.. mogę iść na gimnastykę, ale równie dobrze jak mi się nie zechce to poczytam książke..

A najlepsze w tym wszystkim jest to, że mi za tą płacą.. bosko!
planujesz tam wracać po macierzyńskim/wychowawczym? ja lubię to co robię i chce się dalej w tym rozwijać, więc chce mieć do czego wrócić dlatego też nie chcę długiej przerwy, a że czuję się ok to dalej pracuje teraz kończę o 13 więc mam sporo czasu, został mi jeden egzamin i napisanie pracy tylko
świetnie Cię rozumiem, bo sama poszła na studia zaoczne i wyprowadziłam się mając 19 lat więc nie pamiętam kiedy miałam za dużo wolnego czasu
Stary 2013-02-16, 14:17   #3030
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Kobietki, poratujcie

Jakis czas temu odczuwałam swąd "tam", myślałąm "o nieee, nzowu to samo" (często miewalam jakies infekcje jeszcze przed ciążą) ale na szczescie mineło po kilku dniach. Teraz znowu coś się dzieje. Martwie się nie tylko ze względu na siebie i dziecko ale także o męża, z którym żyjemy blisko przeciez

Mam coś użyć?Nie jest jeszcze strasznie... Czy czekac do wtorku (wizyta)? A męzowi? Dać zapobiegawczo clotrimazolu? Ponoć mężczyźni mogą tego typu infekcje przechodzić bezobjawowo,
a nie chcialabym zeby jemu się coś działo albo żeby potem mnie zarażał...
Nie wiem jakie leki mogę brać. Tantum rosa?
Oczywiście wizyta u lekarza to po pierwsze. Powiem tylko tyle że sama mam aktualnie taki problem lekarz zalecił mi nasiadówki w rumianku invag taką maść i mycie żelem biały jeleń do higieny intymnej. Powiem szczerze że przechodzi ale oczywiście możesz mieć inny organizm
Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam dwa pytania:
1. Tak patrzę za wózkami i zastanawiam się nad czymś w tym rodzaju... http://allegro.pl/nowosc-3w1-baby-me...023902553.html
Co o tym sądzicie?
2. W moim szpitalu oprócz "normalnych" znieczuleń dostępny jest też gaz rozweselający. Myślałyście może nad użyciem go podczas porodu?
Dużo widuje takich wózków więc chyba ok. Znajoma też miała i sobie chwali
Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Mężu mi rozbił kokosa i muszę przyznać, że jest przepyszny

a ja z okazji magicznego 30 tc wrzucam zdjęcie brzucholka w ubranku i bez

Odeszła też moja 13-letnia suczka, którą jeszcze w podstawówce przywlekłam do domu. Ciężko było się pozbierać, ale kiedyś trzeba...

Regularnie podczytuję Was na kompie i cieszę się z każdej kolejnej szczęśliwej wizytującej
Mam nadzieję, że uda mi się niedługo wrócić...
Jaka Ty szczuplutka brzusio piękny piłeczka
Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
z okazji skończonego 25 tygodnia zmieniłam sobie avatarek
Cytat:
Axella taki rozmiar?

Banka no ja też słyszałam o herbacie z pokrzywy, że zawiera żelazo, kupiłam na początku ciąży i nie wypiłam jeszcze ani jednego kubka
Ja pije nieziemsko działa także na włosy
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości