|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Luz, blues, też dziś malinki jadłam, z twarożkiem. Myślałam, że będzie gorzej na tej diecie, ale daję radę. Chyba, że diabetolog mi powie, że totalnie źle jem, to się zdziwię
Póki co jest dobrze, a Wam życzę smacznego
|
|
|
|
#3063 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dla zainteresowanych spisałam ceny Hippa z Superpharmu (ciekawe czy w całej Pl takie same będą): żel do mycia ciała i włosków 17,62 zł krem pielęgnacyjny 8,99 zł krem na odparzenia 11, 24 zł oliwka 11,99 zł i zmykam przygotowywać jedzonko na wieczór ze świeżych produktów |
||
|
|
|
#3064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chcieć taki deser
|
|
#3066 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Osobiście najgorzej to właśnie z tym rynkiem pracy, ja mam ogromny dylemat, bo urodzę swoje pierwsze dziecko mając 31 lat, macierzyński skończy mi się gdy będę miała 32 lata...i tak naprawdę za długo nie mogę czekać z tym drugim dzieckiem ( wstępnie chciałabym mieć dwójkę i żałuję, że teraz nie mam bliźniaków ) więc nawet jak wrócę do pracy to pewnie maksymalnie na rok czy 1,5 i o kolejne muszę się starać by urodzić w granicach 35 lat....jest jeszcze opcja, że nie wracam po macierzyńskim i w ostatnich miesiącach się już staramy, ale jakoś nie łudzę się, że wtedy po ponad 3 latach nieobecności w pracy będę miała gdzie wracać.Dziewczyny nie chciałabym panikować i ruszać do szpitala dlatego małe pytanko- bo wiele już wszystkie przeszłyście. Dziś obudziłam się o 9, wstałam- dałam kotom jeść i będąc na nogach poczułam, że kłuję mnie z prawej strony, wróciłam do łóżka i poszłam dalej spać przekonana, że przejdzie. Ale wstając o 12:00 i ruszając się znów czułam to kłucie. Obecnie jest tak, że jak siedzę czy leżę ( w każdym razie nie ruszam się za bardzo) wszystko jest ok, ale jak już się poruszam to czuję taki ból ( trochę jakbym miała mięśnie przetrenowane) w dolnej części całego brzuszka. Nie krwawie, maleństwo kilka razy dało o sobie znać kopniakami. Jak myślicie, mogę sobie spokojnie poczekać i zobaczyć czy przejdzie do jutra czy pojutrze? Bo tak planuje, ale może powinnam lecieć do szputala??? Miałyście podobne odczucia?
|
|
#3067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam ale po lewej stronie. Poszłam do lekarza. Okazało się że wszytsko dobrze, ale sprawdzała mi też nerki wiec chyba może coś takiego być od nerek. Ja wtedy dostałam opieprz, ze panikuje i czy z każdym bólem bedę przychodzić ale chciałam sprawdzić zwłaszcza, że od 2 dni wcześniej pobolewał mnie brzuch. Mi kazała brać nospe 3x1 i magnez 3x1 i przestało. Choć czasem nadal zakłóje ale już nie jestem taka przewrażliwona. Widziałam też że dziewczyny pisały, żeby kłóciem po bokach się nie przejmować. Nie wiem. Decyzja należy do Ciebie.
|
|
#3068 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Mam sporo koleżanek, które siedzą w domu z dziećmi i nie pracują.. umówienie się z nimi na kawę graniczy z cudem. Ja studiuje i pracuje, często zostaję grubo po godzinach a mimo wszystko to ja się muszę dostosowywać do koleżanek bo one wiecznie czasu nie mają Planowane spotkania często spadają bo choroba, katar, owsiki tudzież inne przyczyny.. i tak się mi towarzystwo uszczupliło.ja generalnie też tylko nie rozumiem koleżanek, które mówią, że chcą wracać do pracy żeby w końcu odpoczać
|
|
|
#3069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kusi coś takiego... szczególnie że ja też od czasów szkolnych byłam na najwyższych obrotach, wszelkie ferie poświęcałam na rzecz pracy czy sportu, pracę dyplomową pisałam pracując już na pełny etat )Cytat:
ogólnie jest duża szansa, że vil będzie pionierką, ale muszę wam powiedzieć, że dzisiaj mi się przyśniło, że to ja byłam pierwsza
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
Magiusia mnie często kłuje z lewej strony, ale zawsze czekałam do wizyty i tam akurat nigdy nie było źle. Może po prostu więzadła się rozciągają?? No nie wiem ty decyduj
|
#3071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, że jak przestaje boleć, jak się wygodnie ułożysz, to nie ma się czym przejmować ale mnie martwi coś innego................... . siny pępek czasem tak patrzę na mój brzuch w lustrze i widzę taką siną otoczkę. tak jak ktoś ma sińce pod oczami, tak ja mam taki placek wkoło pępka, średnica jakieś 5-6 cm... nie wiem co to, ale w poniedziałek mam wizytę, więc - o ile nie zapomnę - spytam!
|
|
#3073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koniecznie daj znać co to
|
|
#3074 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry w sobotę...
niedawno wróciłam z IP... ból w podżebrzu byl już tak silny, że musiałam jechać... no i co? i się okazało, że mam "nieokreślone zapalenie płuc"...
|
|
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny , no ja właśnie też nie chcę panikować i wydaje mi się, że spokojnie mogę sobie poczekać kilka dni i zobaczyć czy się unormuje
Ale wolałam też poznać Wasze zdanie, bo może a nóż widelec słyszałyście, że coś takiego jest groźne.Dziękuję
|
#3076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3077 |
|
Wtajemniczenie
|
Odkurzone, więc zwijam się i jadę po mężula do pracy
|
#3078 |
|
Wtajemniczenie
|
mogę być pionierką, ale po 17 marca
![]() mąż dziś szaleje z porządkami. przywiózł komodę do pokoju dziecięcego, poskładał, pochował rzeczy, ogarnął graciarnię w tamtym pokoju, umył całą łazienkę łącznie z kafelkami, wyprał 2/3 dziecięcych rzeczy (tyle weszło na suszarkę), a dopiero po 14 z pracy wrócił - no Anioł po prostu |
|
|
|
#3079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Magiusa, połóż się i odpoczywaj, zrób sobie leniwy weekend z maluszkiem
Cytat:
raczej rano, no i najlepiej widać w świetle dziennym (a może dlatego tylko rano to widzę... bo po pracy to już noc głęboka). no ale zapiszę sobie pytania i dam znać Cytat:
zamiast od początku podziałać, to doprowadzili cię do zapalenia płuc idę piec ciasta... dwa od razu, a co!
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
Happy, Vil trzymam kciuki, żeby szyjki się nie skracały
![]() ![]() Wczorajszym dziewczynom, które wizytowały - Gratuluję i cieszę się, że z dziećmi ok ![]() Lublana - współczuję również ogromnie straty babci ![]() I ja bardzo nie lubię o tym rozmawiać, ogólnie o problemach, bo zawsze dawałam sobie radę - dlatego łatwiej jest mi w tym przypadku pisać ![]() Can - a Tobie, tego, że nigdy tych dziadków nie było. Mój też też nie pamięta żadnej babci, żadnego dziadka i hmm szczerze stara się jak może by wesprzeć mnie, ale nie jest w stanie zrozumieć chyba tej więzi... Widziałam piękne zdjęcie Blanki i super łowy ubrankowe
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek jak sie czujesz z Matyldą?? jak babcia??
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdrówka |
|
|
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
Przez przypadek włączyłam Kamila Bednarka bo to nie mój typ muzyki, ale mała sie tak rozszalała
Aż słucham w kółko i patrze na poskakujący brzuch
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
Matylda ma dzień lenistwa...
Ale może zmęczona jest po tylu emocjach. Babcia gorączkuje - okładają ją lodem. Żyje bo ma silne serce, ale to też kwestia czasu niestety, bo oddycha maszyna i maszyna podtrzymuje pracę serca. Męczą mnie telefony - od wszystkich. Ja rozumiem, że chcą wiedzieć co i jak - ale nie mam już siły... Wyłączyłam. Dziś nie wpuścili mnie na OIOM, tzn Pani Doktor wyszła do mnie na korytarz porozmawiać ze mną, że jestem w ciąży, że na OIOMIE jest dużo infekcji, żebym nie ryzykowała, bo nikt by nie chciał bym coś złapała, że jak się uprę to mnie wpuści, ale tyle lat jest lekarzem i żebym jej posłuchała, bo babci już nie pomogę, a mogę zaszkodzić dziecku, że rozumie, że Babcia jest dla mnie ważna, ale najważniejsze jest teraz dziecko. Porozmawiałam z rodzicami i nie weszłam... Ale serce pęka jak cholera...
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymaj sie kochana
|
|
#3087 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może jutro wybiorę się do sklepu to zobacze jak ceny u mnie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3088 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że to po prostu z rozciągania wynika i wszystko jest ok ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że szybko sobie z tym poradzisz ![]() Cytat:
mój wrócił o 15, pomarudziłam trochę, że bardzo chciałam tę pierś kurzą do obiadu więc poszedł ostatecznie do sklepu, po czym poszedł spać na godzinkę Ale rozumiem go, bo cały tydzień pracuje od 6 rano i kończył o różnych godzinach i jest wyczerpany... Na szczęście jutro ma wolne.Cytat:
|
||||
|
|
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3090 |
|
Wtajemniczenie
|
motylku
dziewczyny jakieś trzy godziny temu..wracałam z tż i synkiem z tesco.. tż pchał wózek z małym a Ja szłam obok... nagle pośliznęłam się na oblodzonym krawężniku i upadłam...w prawdzie nie pamiętam już jak i na co.. łokiec stłuczony..kolano i biodro..są siniaki i otarcia..zwróciłam uwagę na brzuch to lekko był ośnieżony..więc nie wiem czy upadłam też na niego czy po prostu trochę się oprószył.... czekam na ruchy małego i nic ![]() nie boli mnie brzuch tylko biodro i kolano najbardziej.. dzwoniłam do lekarza ale powiedział że póki nie krwawię i nie ma bóli brzucha mam spokojnie leżec i się uspokoic... ale jak tu się uspokoic jak mały się nie rusza ![]() ciekawe czy mu ten upadek zaszkodził?! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.

bardziej chodziło mi o to (i Mysi chyba też), że mimo wszystko dziecku się wielka krzywda nie stanie jak mama wróci do pracy

Póki co jest dobrze, a Wam życzę smacznego

musze czekac do poniedzialku. Lublana- leze na Zeromskiego, nie potrafie ocenic czy magnez pomaga? Ash- nikt nic wspominal o pessarze, a przy jakiej dlugosci go zalecaja? Szyjka zamknieta, nie weim czy to tez ma znaczenia w zwiazku z pessarem. Dziewczyny, dziekuje za kciuki i prosze o jeszcze!
) więc nawet jak wrócę do pracy to pewnie maksymalnie na rok czy 1,5 i o kolejne muszę się starać by urodzić w granicach 35 lat....jest jeszcze opcja, że nie wracam po macierzyńskim i w ostatnich miesiącach się już staramy, ale jakoś nie łudzę się, że wtedy po ponad 3 latach nieobecności w pracy będę miała gdzie wracać.
07.07.2012 

. Mam sporo koleżanek, które siedzą w domu z dziećmi i nie pracują.. umówienie się z nimi na kawę graniczy z cudem. Ja studiuje i pracuje, często zostaję grubo po godzinach a mimo wszystko to ja się muszę dostosowywać do koleżanek bo one wiecznie czasu nie mają
Planowane spotkania często spadają bo choroba, katar, owsiki tudzież inne przyczyny.. i tak się mi towarzystwo uszczupliło.
czasem tak patrzę na mój brzuch w lustrze i widzę taką siną otoczkę. tak jak ktoś ma sińce pod oczami, tak ja mam taki placek wkoło pępka, średnica jakieś 5-6 cm... nie wiem co to, ale w poniedziałek mam wizytę, więc - o ile nie zapomnę - spytam!
zamiast od początku podziałać, to doprowadzili cię do zapalenia płuc 

trzymaj sie kochana
mój wrócił o 15, pomarudziłam trochę, że bardzo chciałam tę pierś kurzą do obiadu więc poszedł ostatecznie do sklepu, po czym poszedł spać na godzinkę