|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego naj naj naj dla Milki!
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3153 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Witam w ten ponury dzień
![]() My dzisiaj leniuchujemy, mąz ma wolne, właśnie zagniata ciasto na pizzę a ja planuje sobie ze 2 lampki wina trzasnąć na wieczór. Byliśmy na krótkim spacerze, o dziwo Filip śpi po nim jeszcze już drugą godzinęLidka mnie też jakoś wena opuszcza ![]() Lourose, kciuki za udane chrzciny Wczoraj wyrzuciłam do kosza cały słoiczek dyni z ziemniakami po tym jak poczułam zapach tego czegoś Jakie obiadki najbardziej posmakowały Waszym maluchom? |
|
|
|
#3154 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Afternoon dziewczyny pisały tutaj, że akurat to połączenie tak śmierdzi. ![]() Ja daje pierwszy raz obiadek dzisiaj marchewka-ziemniak, do tej pory jadł same deserki. |
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3156 | |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
aduniacieszę sie,że u Was wszystko w porządku ![]() mąż dziś ma wolne,wiec w koncu kupiliśmy nową pralke ![]() Pola śpiąca ale coś zasnąć nie może,kręci sie jakby mrówki w tyłku miala ![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
|
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
Dynia z zimniakiem to u nas hicior! Mi nie smakuje, ale Heniowi baaardzoooo!
![]() Mamy przeboje z kupką po kaszce. Daję od tygodnia i już 3 razy musieliśmy czopkiem mu pomóc... Tak go zatkała kaszka wieczorna. Odstawiamy na razie, bo i tak dłużej nie śpi po niej. Teść radzi dodawać jabłuszko do niej. Spróbujemy. Poza tym u nas cały czas aktywnie. Wczoraj oglądaliśmy suknie ślubne dla przyjaciółki, Henio był bardzo zainteresowany Potem w kawiarni wszystkim słał uśmiechy Ja jestem jakaś zestresowana ostatnio, nie wiem nawet czym... Nic się nie dzieje takiego, a ja mam stres. To chyba podświadomie, bo wyjazd się zbliża - pierwsze wakacje z dzieckiem!
|
|
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w samochodzie zdejmuję małemu czapkę u rozpinam, a w CH staram się rozebrać. W knajpach też rozbieram, chyba że śpi po wejściu, to wtedy tylko rozpinam kombinezon. I czapkę zdejmuję też
![]() Od kiedy dziecko zaczyna jeść 2 posiłki dziennie? |
|
|
|
#3160 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas też dynia z ziemniakiem
![]() A poza tym chcę kupić meble starszakowi do pokoju i nic nie mogę znaleźc na allegro same badziewie a ceny masakra
|
|
|
|
#3161 |
|
Wtajemniczenie
|
Afternoon u nas króluje dynia z ziemniakiem właśnie jak u większości
mała wcina że aż miło, za to ziemniaki ze szpinakiem wylądowały w koszu , Iga tym pluła |
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3164 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć
Wczoraj, pierwszy raz wszyliśmy razem Tż bez Antka, było całkiem sympatycznie jak to zleciało...Najlepszego dla Mateuszka i Szymona ładny efektCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie wiem od kiedy dokładnie, ale my od wczoraj zaczeliśmy podawać osobno obiad, a osobno owoc tak po ok. miesiącu rozszerzania dietyW ogóle, Gda, dziękuję za polecenie żelu hialuronowego mam tak pięknie nawilżoną cerę, że siedzę i się głaszczę
|
|
#3165 |
|
Raczkowanie
|
brawa za 5mcy dla Matiego,Antka i mojego Szymonka
![]() angel super wyniki macie oby tak dalej ![]() adunia trzymam kciuki za dalsze pozytywne wiesci i rozwoj maluszka ![]() afternoon mojemu najbardziej podchodzi jarzynowa,ziemniak z dynia lub szpinakiem średnio przyjal..dzis dalam mu jarzynki z cielecina,wczoraj z kurczakiem i tez zasmakowalo jablka dalej nie lubi,dwa razy w tygodniu dostaje jablko z melisa Hippa i tyle z owoców bo na razie wszystkie inne są be a tak jak pisalam banan uczulil
Szymonek ur.16.09. CC 3400g 57cm miłości Edytowane przez justyna12345 Czas edycji: 2013-02-16 o 18:54 |
|
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
U nas sa wszystkie ulubione. Chyba nie ma czegoś takiego co Jasiu by nie zjadł
Alez tu dzisiaj spokoj. Ja grałam w tenisa pierwszy raz od 4 lat. Chwilowo ledwo żyje wszystko mnie boli a jutro pewnie nie wstane Po katarze u nas ani śladu juz praktycznie Gda u nas 2 posiłki były przed ukończeniem 5 miesiąca a teraz mamy 4 mleko, jogurt, obiadek, deserku(świeże owoce badz sloiczek) kaszka
|
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko co z marchewką i o dziwo brokuły! Dyni nie tyka
A dlaczego Ty chcesz Henia głodzić?
|
#3168 |
|
Zadomowienie
|
wrzuciłam zdjęcia do wątku klubowego
możecie sobie nas pooglądać wszystkiego naj dla dzisiaj świętujących maluszków |
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkiego naj dla Matiego, Antka i mojego zieciunia Szymonka!
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
A i łosoś z ziemniakiem i marchewka hipp smakuje też bardzo
ona w ogole wszystko zjada bez problemu ale to najnowszy smak i ryba i bałam się reakcji ze względu na zapach ale zaskoczyła mnie pozytywnie
|
#3171 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie.Nie wiem,co się dzieje z moim dzieckiem,pobudek w nocy mam co najmniej 6!i bywa,ze po godzinie przerwy w spaniu
![]() Adunia myślałam o Was ostatnio.Fajnie,że wpadłaś z dobrymi wieściami,cieszę się i niunia jaka cudna,niech rośnie jeszczemaggie kochana nie możesz brać na siebie tyle obowiązków,kiedy będziesz odpoczywać.Na męża normalnie ![]() Ja muszę mojego pochwalić,bo jak poszłam z K. i J. na spacer,posprzątał trochę w kuchni i wytarł kurze dobre i tyle.Ja potem poodkurzałam i umyłam podłogi.Choć wkurzył mnie też dziś trochę,bo wypomniał,że nie było mnie 2godz.(poszłam kupić sobie spodnie) i jak wróciłam,mówi "że to moja praca" obowiązki przy dziecku 24/h Zobaczcie ,pobył z dzieckiem 2godziny i już mu cieżko.Może doceni jaka to ciężka praca,tymbardziej z takim krzykaczem,którego mamy ostatnio![]() Angel zapomniałam napisać wczoraj,że super rzeczy kupiłaś.Poluje na podobną koszulę i gratuluję straty 2kg![]() Ja przyznam Wam,ze wczoraj też troszkę poćwiczyłam(takie rozciągające i pilates)trochę mi lepiej ![]() Miłego weekendu
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
No i nie olalam sprzątania. Glupia jestem bo nie umiem siedzieć nawet jak.źle się czuję gdy jest bałagan albo zauwaze gdzieś kurz. Mąż umył łazienkę i odkurzyl i zmęczony. Klatkę miał.posprzątać ale mu sił zabrakło. Zatem mi chyba zabraknie sił na pieczenie czegoś na jutro. Moi rodzice pewnie przyjdą w poniedziałek bo z tesciami się nie lubią. Przykro mi z tego powodu ale się nie dziwię niestety.
U nas tez dzis ziemniak z marchewka na obiad było a pozniej jabluszko. Jeszcze przetestujmy ziemniak ze szpinakim jedziemy z zupkami. Wszysykiego.naj naj dla dziś.swietujacych maluchów Chyba idę to ciasto robić bo później mi będzie głupio..nie jemu. Ten peefekcjonizm mi.kiedyś bokiem wyjdzie. Ale jestem lepsza niż rozenek bo ona miała nianke. Hehe
|
|
#3173 |
|
Zadomowienie
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no nie usiedzę jak jest bałagan
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
Maggiee, Marta podziwiam was za to sprzatanie
Ja kiedys nie usidłam dopoki czytko nie było a teraz kiedy mam dzieci, to wykorzystje każdą wolną chwilę by odpocząć. a jak mają przyjść teściowa bądz moja mama to nic sie nie przejmuje zresztą teściowa też (swoją drogą dzowniła dzisiaj do mnie chyba już sie odbrazi łą ) teraz kiedy nie mamy pani od sprzatania to wogole duzo zpostaweiam mężowi zmywarka ogarniecie zabawek. Ja tylko potem dosprzątam i jest ok. a teraz dom wyglada jak pobojowisko a nam sie nie chgce, za to bedzie mojito i dobry film
|
|
|
|
#3176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My też zaraz zasiadamy - winko i kolejne odcinki Homeland Udanego wieczoru dla wszystkich |
|
|
|
|
#3177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Matiś dziękuje za życzonka i pamięć i również życzy wraz z mamusią najlepszego dla Szymusia i Antosia
Zrobiłam kompot z jabłek naszych z działki, wyjęłam jabłka, zblenderowałam i Mati wcinał aż miło. Słoikowych jabłek nie lubi bo kwaśnica a te słodziutkie. Właśnie dynia z ziemniakiem, jeszcze jarzynowa zupka, marchewka z ryżem. Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem zacofana z wątkiem:P
|
|
|
|
#3179 |
|
Raczkowanie
|
Angel ooo jak super ta dieta działa
musze poczytac co nieco o niej.A my dzis kupilismy rzeczy do remontu,gladzie,gipdy,uni grunty,farbe i poszla nam prawie 400zl na same sciany w jednym pokoju ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Angel mozesz mi podac jakies przykladowe swoje menu?
|
#3180 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żel jest super, cieszę się, że u Ciebie też się sprawuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.

a ja planuje sobie ze 2 lampki wina trzasnąć na wieczór. Byliśmy na krótkim spacerze, o dziwo Filip śpi po nim jeszcze
już drugą godzinę

Potem w kawiarni wszystkim słał uśmiechy
na allegro same badziewie a ceny masakra

ładny efekt
a mnie już szlag trafia, że sobota i znów wszystko na mojej głowie. Jedynie kartę z listą zakupów mu wcisnęłam. Ech.. a mi się zwyczajnie już nie chce dzień w dzień robić tego samego i tylko pranie, sprzątanie, gotowanie, zmywanie, zajmowanie się małą (a że ona ostatnio marudna okropnie to ani na wizaż nie mam czasu ani nawet, żeby sobie za przeproszeniem na kibelku dłużej posiedzieć). dziś jeszcze jakieś ciasto muszę zrobić, bo pewnie jutro teściowie przyjdą. Posprzątać na błysk również z tej okazji. Rano mąż sobie rzeczy w 1 szufladzie porządkował i jest taki rozgardiasz, że wyc mi się chce, gdy na to patrzę, a za nic nie mam ochoty się brać i sprzątać po nim.

obowiązki przy dziecku 24/h