|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 ! część 5
Cytat:
|
|
#2672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja ma pytanie odnośnie wóżków (powracający temat)
koła. lepsze 4 takiej samej wielkości? czy dwa mniejsze a dwa większe? |
|
|
|
#2674 |
|
Konto usunięte
|
Ja będę miała 4 takiej samej wielkości (http://m2.agitomedia.pl/image/700x70...8.241066.2.jpg), ale są zwolenniczki mniejszych i większych (wtedy z reguły mniejsze kółka są skrętne).
|
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba znalazłam wózek dla mojego maluszka.
dwa podobne, tej samej firmy. tylko minimalnie się różnią. właśnie myślę, który lepszy http://venicci.co.uk/index.php/advantages/ |
|
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
Dziś mieliśmy gości, więc dopiero siadłam do Was. Widzę, że dziś był czas na sesje zdjęciowe, super brzuchy I fajnie Asiunia, że dałaś znać Jesteśmy spokojniejsze. Obejrzeliśmy z mężem August Rush i mało brakowało, żebym się rozbeczała... piękny film! Co do wózka, to ja będę miała 2 mniejsze, bo skrętne. myślę, że wszystko jedno i tak te wózki są stabilne. Co kto woli. |
|
|
|
#2677 |
|
Konto usunięte
|
Domi fajny, taki nowoczesny. Ale najlepiej będzie, jak znajdziesz sklep, który je sprzedaje i sama nimi pojeździsz i wtedy ocenisz. Ja mój wózek już zmacałam, więc jestem spokojna o to, jak będzie mi "leżał". Wg mnie nawet jeśli się kupuje przez neta, to lepiej wcześniej wózek zobaczyć.
Jest dużo plusów i minusów skrętnych/równych kółek, trzeba samemu wybrać
|
|
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
wlasnie szykuje sie do szkoly nie chce sie strasznie do tego od wczoraj boli mnie lewy jajnik mam nadzieje ze przejdzie bo nie wysiedze na zajeciach |
|
|
|
#2679 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A appapu nigdy nie pogryzę bo jest niesmaczny, dużo lepiej smakuje ibuprom Ktoś tu się zrobił złośliwy ![]() Cytat:
Cytat:
Okrągły i ewidentnie ciążowy ![]() Nie wiem czemu wszystkie macie takie okrągłe i tylko ja mam dwie fałdki zamiast jednej Cytat:
My będziemy mieć przednie koła skrętne właśnie, mnie one osobiście strasznie irytują, ale da się to zablokować natomiast mąż nie wyobraża sobie wózka bez skrętnych kół ![]() Cytat:
Nie oszczędza-ją Cię w tej ciąży ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- A i witamy się w 24 tygodniu
|
|
#2680 |
|
Rozeznanie
|
Hejoo
Śliczne macie te brzusie ![]() ![]() Ja to z wózkiem zastanawiam się czy te 3 kołowe się dobrze prowadzą..hmm Myślami ciągle jestem tylko przy tym by zjechać na Śląsk, chociaż wiedźma się chwilowo uspokoiła to nie mam zamiaru tu zostawać decyzja podjęta i kropek hahahaDobrze, że rodzice mają internet więc dalej będę mogła do was zaglądać ![]() Wieczorem miałam kropny ból głowy i wszystko mnie drażniło, jak już udało mi się młodą położyć spać to mały urwis w brzuchu zebrał się na fikołki :d hahaha |
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
Miałam nadzieję na rodzinne śniadanko w trójkę (i pół ), ale alarm w straży i mąż poleciał. I albo duży pożar, albo duży wypadek bo już 5 aut pojechało ![]() Co do wózków to duże są dobre na drogi nieutwardzone. Na betonie małe się sprawdzają, poza miastem np w lesie już nie. Może nie być piachu, ale te nierówności leśne są strasznie trzęsące wózek wtedy. Skrętne są dla mnie wygodne na zakupach, prowadzi się jedną ręką ![]() Kurcze głodna jestem. Co dziś na obiadek robicie? Ja wczoraj byłam w Lidlu bo był królik w promocji, ale nie załapałam się ![]() Mąż potem dzwonił, że ma ochotę na carbonarrę na kolację, a ja już po zakupach i traf chciał, że kupiłam składniki bo na to samo miałam ochotę. Aczkolwiek wróciłam tak późno, że on zdążył się najeść mi się nie chciało robić, więc carbonarra na obiad dziś Już mi ślinka cieknie Wiem monotematyczna jedzeniowo jestem, ale musicie mi wybaczyć - w ciąży jestem
|
#2682 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana. My wczoraj oglądaliśmy wózki i te z skretnymi kółkami sa okropne po błocie nie pojadą. mi się podobał wózek hoco concept na równych kółkach był bez fotelika ale mi to nie przeszkadza bo kosztował 249 € a fotelik 50€ więc razem tak drogi nie wychodzi. A no i miał gondole xl.
|
|
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39279102]Domi fajny, taki nowoczesny. Ale najlepiej będzie, jak znajdziesz sklep, który je sprzedaje i sama nimi pojeździsz i wtedy ocenisz. Ja mój wózek już zmacałam, więc jestem spokojna o to, jak będzie mi "leżał". Wg mnie nawet jeśli się kupuje przez neta, to lepiej wcześniej wózek zobaczyć.
Jest dużo plusów i minusów skrętnych/równych kółek, trzeba samemu wybrać [/QUOTE]no z tym macaniem będzie problem. bo jedyny sklep jaki znalazłam na drugim końcu wyspy hahaha ))no ale zawsze można oddać wymienić wózek, więc w ostateczności tak zrobię. nadal myślę nad tymi kołami. a jakie są te wady i zalety? |
|
|
|
#2684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj wam napisałam, że przytyłam tylko kg od wagi sprzed ciaży, ale w nocy do mnie dotarło, że jednak 2. kg. A jakby dodać to co przytyłam po schudnieciu to będzie nawet 4 kg! Jak dzisiaj spałyście? Ja obudziłam się koło północy i myślałam, że zwariuję! No ani na lewo, ani na prawo, ani na plecach mi nie szlo spać! 2 godziny przewalania i myślenia o pierdołach bo n awet komp ani tv nie chciało mi się włączyć.
|
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a masz do tego wszystko, spacerówka, gondola, fotelik, moskitiera, przykrywa na deszcz, uchwyt na kubek i inne pierdoły. ja właśnie szukam czegoś w takiej cenie, nie droższe. |
|
|
|
|
#2686 |
|
Raczkowanie
|
Nawet kiedy zablokujesz te kółka one się strasznie trzęsą. Szwagierka miała właśnie taki wózek i mówiła ze to przekleństwo.
---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Zapomniałam napisać ze ma również spacerówka,pokrowiec,foli e i parasolkę. Zakochałam się z nim a necie nie mogę go znaleźć |
|
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pisze z własnych doświadczeń.
Zakochałam się poprzednio w Chicco i uparłam się jak osioł. Jejku jak ja klęłam później na te małe kółka. To, że były skrętne nie zwracałam uwagi czy trzęsie bo na betonie jakoś nie trzęsło, ale jak chciałam iść poza podwórko do lasu to płakać się chciało. Mokra wracałam ze spaceru taki wysiłek, żeby go przepchnąć. Ale tu cisza. Każda się gzi pod kołdrą?
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem, czytam o tych kołach
hahaabo się napaliłam na wózek i juz sama nie wiem który wybrac |
|
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle nas jest
mela1234, domciatko, UlciaKulcia, Myszolka91, nika_81Wawa, kayka11, stokrotka24, Ghia, shestiger, lenadka, malaczarnakejt A taka cisza. Jak ja mam czas pospamować, to spamerki cicho siedzą!
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
mela może one czytaja i nadrabiają?
|
|
|
|
#2691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie tych naszych chudzinek![]() ![]() ![]() ![]() WITAM WSZYSTKIE MAMUSIE i biorę się za nadrabianie..... JA się smieję, że do kas też sę ustawam z perwszeństwem choć jeszcze nie widać to co też się męczę a w dowód mam karte ciąży ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39278878]Ja będę miała 4 takiej samej wielkości (http://m2.agitomedia.pl/image/700x70...8.241066.2.jpg), ale są zwolenniczki mniejszych i większych (wtedy z reguły mniejsze kółka są skrętne).[/QUOTE] mi się taki wózek też podoba a koleżanki twierdzą, zebym szukała ze skrętnymi kółkami bo wygoda.... ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2692 |
|
Rozeznanie
|
Ja z doskoku zerkam i czytam, miałam taki wózek z tych większych i nie polecam jeśli kobieta nie ma pary w rękach, jeździ komunikacją miejską i mieszka na jakimś piętrze bez windy..sama z domu nie wychodziłam z tym wózkiem :/ jak mała tylko siedziała lepiej przerzuciliśmy się na spacerówkę małą i już było lepiej
|
|
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będziesz miała wtedy porównanie ![]() Tylko trzeba pamiętać, że w sklepie jeździmy po mega równej nawierzchni ![]() Ja na kołdrze
|
|
#2694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A macie już plan ewakuacji na Śląsk?TZN. termin. a dzis juz czujesz się dobrze?
|
|
|
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
zgłaszam się
![]() Nadrabiałam w telefonie, dlatego byłam. Dziś znów aktywnie poza domem, więc pewnie jak wrócę, to mnie powita kilka stron Jedziemy szukać samochodu )Miłej niedzieli! |
|
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
ja się okropnie ostatnio wiercę:/ i ze śpiocha rannego jestem rannym ptaszkiem...masakra....
|
|
|
|
#2697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak np. próbowałam uśpić dziecko na naszym trawniku i woziłam je tak na odległość ręki w przód i w tył to jedną ręką nie dało rady bo właśnie koła się rozjeżdżały w przeciwne strony i wózek się blokował, a że to był taki starszy model to nie miał blokady... ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Dotkaaa Dotkaaa jak już wleziesz na wizaz....to napisz mi proszę jak robisz te zawijasy z tortilli a la sushi. Kiedyś takei widziałam jadłam, co dajesz do środka? |
|
|
|
|
#2699 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Margosia- dzięki za odpowiedź
Cytat:
![]() Muszę chyba słodycze ograniczyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mamy X- landera: http://x-lander.pl/produkty/51/xa/ Tylko model z 2008 roku ![]() Sprawował się bardzo dobrze i w lesie i w mieście. A był nieźle przetestowany No i jego podstawowa zaleta, że jest lekki jak na taki wózek. Wada- mała gondola. Ogólnie byłam bardzo zadowolonaAch i polecam całą rączkę a nie dzieloną- łatwiej pchać pod górkę I patrzcie żeby wózek łatwo składał i koła demontowały prosto, bo szlag może człowieka trafić jak chce przewieść wózek samochodem i trzeba godzinę się bawić.Brzusie śliczne macie. Dotka- włosy cudo! Na stare berety ma alergię. W pierwszej ciąży jechałam tramwajem i wyobraźcie sobie, że stałam koło suchary a ta odwróciła głowę do okna i udawała, że mnie nie widzi Ogólnie 2x przez całą ciążę zdarzyło mi się że ktoś ustąpił mi miejsca i to byli mężczyźni w sile wieku ![]() Kiedyś taka suchara stanęła nade mną w tramwaju i komentowała do drugiej, że młodzież w tych czasach taka nieuprzejma bo starszym miejsca nawet w tramwaju nie ustąpi (i tak z 10 min), więc powiedziałam, że jak ma siłę na komentarze to ma siłę i stać. Jej mina bezcenna ![]() A mnie coś chorobą bierze. Mówić nie mogę bo mi coś na gardło siało i wywaliło mi 4 opryszczki w ciągu 2 dni
Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-02-17 o 09:37 |
|||
|
|
|
#2700 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Plan był taki, że razem z tż jak pojedzie do pracy miałam busem z małą jechać ale były nawalił i dalej kasy nie dał więc nie mam na bilety i czekam albo na kase od byłego albo jak tż przywiezie kase...:/ Dziś się czuję dobrze jeszcze nic mnie nie boli, ani jelitko ani główka bo mnie wiem czy wspominałam choruję na Crohna..nie wiem czy któraś z was wie co to za cholerstwo:P
Edytowane przez shestiger Czas edycji: 2013-02-17 o 09:40 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

z przesyłką pobraniową 52 zeta więc jak któraś zainteresowana to mogę podesłać namiary na aukcję.

Okrągły i ewidentnie ciążowy