|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
|
|
#3182 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Uwaga! Głupie pytanie
zupki podajecie w butelce czy łyżeczką?I jak dajecie obiadek to nie podajecie już mleka do popicia? (karmiąc mm) Przepraszam być może już tysiąc razy to było ale ciemnica mnie ogarnęła. |
|
|
|
#3183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja karmię piersią, ale w pierwszych dniach rozszerzania dawałam mleko - bo jadł kilka łyżek. Teraz zazwyczaj już nie - chyba, że słoiczek wybitnie nie podchodzi ![]() Właśnie się uczę do obrony, czyli siedzę na wizażu
|
|
#3184 | ||||
|
Raczkowanie
|
Masakra ja to samo . Nie wiem ile razy siadałam nadrabiać a ile odpisywać dziś drugie podejście.
Cytat:
Cytat:
Spróbuj na kupkę śliwki suszone gerbera, gruszkę albo zetrzeć na tartce jabłko ze skórką + marchewka i wycisnąć z tego soczek przez gazę. Zazdroszczę wakacji z dzidziem. Nie stresuj sie będzie fajnie. Cytat:
Alutą już zaczęła spożywać żółtko. gratulacje,świetnie wam idzie. Cytat:
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
Gda
u was zamiast mleka cyc a jogurt mozna czymś zastąpić. W każdym razie obiadek koło 12 deserku 16-17
|
|
|
|
#3186 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
niedawno wróciliśmy z wojaży ![]() było kino, pyszne jedzonko i zakupy. oczywiście Lena obkupiona najbardziej ![]() W smyku były super wyprzedaże, za pięciopak bodziaków zapłaciłam 20 zł. wzięłam kilka sztuk w różnych rozmiarach ![]() Lena podobno była bardzo grzeczna u babci. no i super, będę ją częściej podrzucała ![]() a teraz zmykam nadrobić klub bo ostatnio mam tam zaległości. Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-02-16 o 22:46 |
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
No to teraz pytanie strategiczne - co robicie z tym jedzonkiem jak np. jesteście poza domem? No u dziadków to łatwo nakarmić dziecko, ale jeśli by się zdarzyło np. w knajpie, że byłaby pora deserku/obiadku? Jak to ogarnąć?
|
|
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
Po chrzcinach, dzięki Bogu
![]() I też zauważyliśmy, przy przebieraniu, że Mela ma ząbek! |
|
|
|
#3189 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3190 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Codziennie dajecie maluchom obiadki z mięskiem po 5 mcu?? bo mi sporo zostało tych po 4tym a tam mięsa niet i daję raz z mięsem/rybą, raz bez
|
|
#3191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czuje sie jakby przejechał po mnie czołg nie bolą mnie tylko stopy i łydki reszta do wymiany Iwa ja zaczelam młodego uczyć pić z kubeczka i tak mu daje picie i o dziwo pije. Musze go dopahac bo mleka mało pije wiec każdy sposób u nas akceptowany. Moja mama wczoraj dawała mu lyzeczja
|
|
|
|
|
#3192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My zupki od początku jemy łyżeczką dzień dobry
|
|
#3193 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
nawet nie przeczytam co tu naskrobalyscie przez sobote, dzis chrzciny.Bylismy wczoraj z przyjaciolmi ktorzy przyjechali do nas w pt w nocy u innych znajomych i byla maskarka. Z. Dawala takiego czadu ze posiedzielismy 2h z czego ja w pokoju obok wiekszosc czasu, jak tylko wchodzilysmy tam gdzie sa ludzie od razu wrzask, lzy, czerwona jak pomiot szatana. Czemu to nasze dziecko nie jest towarzyskie jak rodzice ![]() Tak wiec nastawiam sie dzis na makabre milego dnia
|
|
|
|
#3194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
się miałam pytać coś taka połamana czy to po upojnej nocy ale widzę że to po tenisiku Cię wsio pobolewa... jaki jogurt podajesz??? u nas nadal 5 posiłków w tym mamy 3 mleka aż ale nasz żarłok mleka nie podaruje ! o kurcze aga super promocja jak po 20 zł bodziaki luknę czy u nas też czegoś nie maja ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Cytat:
za chrzciny ja byłam przerażona a wyszło idealnie więc u Was tez tak będzie!!!colds że się wsio udało
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
Konczita zaczęliśmy tymi jogurtami brzoskwiniowymi i jagidowymi po 6 z nestle. A teraz naprzemuan z tymi jogurtami z owocami z hippa bodajże. U nas dokładnie jest tak
7-8 mleko 10 jogurt 12.30 obiadek 15 mleko ale tylko 120 ml 17 owoce 19-20 kaszka. I jyz rzadko kuedy około 90 ml w nocy mleko Jasiu nadrabia w dzienLourose powodzenia na chrzcinach. Moze jak bedzie starsza to polubi
|
|
|
|
#3196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z jakiegi kubeczka dajesz??z niekapka już? ja mam 4 rodzaje niekapków w tym jeden z TT od 4 mca, ale tam dziura taka, że hej! boję się jej podać Ja już rosół nastawiłam, kompot się gotuje, surówka zrobiona wczoraj coby przeszła sosem, mięso w mleku też się moczy, ziemniaki oskrobane - wow pierwszy raz od X czasów nie spędze poranka niedzielnego w kuchni, praktycznie wszystko już gotowe ciekawe kiedy zapach rosołu tżta z młodym z łożka zgoni
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkie niekapki przerobione w domu mam praktycznie wszystkie żaden nie podszedł. Jak rozmawiałam z pediatra to powiedział ze niemowlęca fantastycznie piją ze zwykłego kubka i zgadza sie nam coraz lepiej idzie
|
|
|
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale te 6 mcy miał, Iza jeszcze za mała mi sie wydaje
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy Doidy Cup i Henio też pije, tylko się krztusi jeszcze troszkę. Co oczywiście męża straszy jak nie wiem co
Nikt nie karmił jeszcze swojego dziecka "w terenie"?! Cały czas zastanawiam się nad strategią. Np. raz w tygodniu mamy zajęcia na 11.30 - drzemka o 10 do 10.40, o 11 jesteśmy umówieni z koleżanką, 11.30 zajęcia do 12.30. Jak tu nakarmić w trakcie tego owockiem czy obiadkiem?Karmienie cycem jest takie banalne przy tym... |
|
|
|
#3201 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale myślę, że bym wzięła, łyżeczkę, słoiczek i śliniaczek, i po prostu podała. Deserek dajemy w temp. pokojowej, a obiadek - myślę, że można poprosić obsługę, o podgrzanie albo poszukać takich miejsc, które nastawiają się na rodziców z dziećmi. Cytat:
za ząbekCytat:
|
|
#3202 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Widzę, że nie tylko mnie wena opuściła no nie wiem o co chodzi...Angel, Asiulka, Tamlin dzięki za odpowiedzi. Kubuś jadł wszystko ze smakiem, ale wczoraj dałam ryż z warzywami i indykiem z baby dream i średnio smakowało. Afternoon ja również dołączam do grona fanek makaronu z pomidorami |
|
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
Ja karmiłam zuze
zapomnialam odpisać po prostu brałam sloiczek silniak lyzeczke i po prostu dawalam kuedy było trzeba
|
|
|
|
#3204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myślę o czasie teraz kiedy są tacy mali. Bo później to faktycznie trzeba wziąć słoiczek. Jeśli wiemy, że nie będzie możliwości podgrzania to można podgrzać w domu i zapakowac w torbę termiczną - wtedy jak ostygnie nie będzie, aż tak zimne jak paradujemy ze słoiczkiem w torebce, a na dworze mróz. Edytowane przez katiem Czas edycji: 2013-02-17 o 09:09 |
|
|
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym dała o tak po prostu
bez podgrzania jak raz zje zimny nic mu sie nie stanie :p
|
|
|
|
#3207 |
|
Raczkowanie
|
Dzien Dobry
Wybieram sie w czerwcu na ślub mojej bardzo dobrej koleżanki i rozglądam sie za sukienkami juz. Tylko niewiem która wybrac.Cenowo sa po 150zl a ta ostatnia za 50 Która Wy byscie mi polecali? Mam figure troszke jakby gruszka.
|
#3208 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wow superCytat:
a każde z osobna ile razy się budzi?---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3209 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3210 |
|
Zadomowienie
|
Gda albo podgrzewasz w domu- tylko do sporo wyższej temperatury i pakujesz w folie alu i np w termos do butelek, lub podajesz zimne- tak Jak Asia mówi od zimnego obiadku nic mu się nie stanie- fakt że może smak nie ten, ale zawsze troche się synio "zapcha" i do domu dojedzie.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:29.

zupki podajecie w butelce czy łyżeczką?

a mnie już szlag trafia, że sobota i znów wszystko na mojej głowie. Jedynie kartę z listą zakupów mu wcisnęłam. Ech.. a mi się zwyczajnie już nie chce dzień w dzień robić tego samego i tylko pranie, sprzątanie, gotowanie, zmywanie, zajmowanie się małą (a że ona ostatnio marudna okropnie to ani na wizaż nie mam czasu ani nawet, żeby sobie za przeproszeniem na kibelku dłużej posiedzieć). dziś jeszcze jakieś ciasto muszę zrobić, bo pewnie jutro teściowie przyjdą. Posprzątać na błysk również z tej okazji. Rano mąż sobie rzeczy w 1 szufladzie porządkował i jest taki rozgardiasz, że wyc mi się chce, gdy na to patrzę, a za nic nie mam ochoty się brać i sprzątać po nim.

milego dnia
za chrzciny ja byłam przerażona a wyszło idealnie więc u Was tez tak będzie!!!
obowiązki przy dziecku 24/h