Odzywka do rzęs Revitalash - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Artykuły i newsy

Notka

Artykuły i newsy Dyskusje o artykułach i newsach zamieszczanych na naszym portalu.

Narzędzia
Stary 2013-02-08, 08:24   #361
List_Waw
Raczkowanie

Dot.: Odzywka do rzęs Revitalash

Cytat:
Napisane przez Selavie Pokaż wiadomość
Wysiłek jak wysiłek, gorzej , że cały czas trzeba pakować KASĘ.

Dziś stwierdziłam, że nie mam czego pomalować tuszem, a przed tą odżywką raczej nie miałam takiego problemu, mogłam coś złapać zalotką, teraz wyglądam jakbym się nachyliła nad ogniskiem zbyt blisko.

Pomyślcie , że któregoś dnia możecie nie mieć kasy na tą odżywkę i wtedy zostajecie z prawie gołym okiem.
To podobne myślenie jak:
- jeśli kiedyś zabraknie mi na odżywkę do paznokci lub lakier to będę chodziła z poobgryzanymi paznokciami albo a niepomalowanymi...
- jeśli zabraknie mi na odżywkę do włosów to zaczną mi wypadać, albo się rozdwajać...
Odżywka to odżywka, ma odżywiać i poprawiać stan czegoś. Żadna nie działa na wieki tylko w momencie stosowania. Włosy wypadają, paznokcie rosną i to naturalne, że jak chce się mieć ładny efekt to trzeba odżywek używać.
List_Waw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 14:57   #362
myszola21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NeverGoodEnough18 Pokaż wiadomość
Bo ja niestety zadowolona z revi nie jestem rzęsy urosly mi może o milimetr, poza tym mam dziury, myślałam, że się zagęszczą ale nic. Moje rzęsy nigdy nie były liche ( no może po zdjęciu sztucznych 1:1 ) nazwałabym je raczej normalnymi. Revi oczywiscie będę używać dalej, jeśli efekt mnie nie zadowoli poszukam czegoś innego, tym bardziej, że mam wrażenie, ze mój wzrok pogorszył się
witaj w klubie, mi rzęsy również super wykwitły, a wada wzroku mi się trochę pogłębiła, musiałam wymienić szkła w okularach, ponadto czerwone oczy mam jakbym miała codziennie zapalenie spojówek, podejrzewam, że to są te efekty uboczne.
myszola21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 10:23   #363
AFRODYTA1978
Przyczajenie

Hej dziewczyny,minęły 3 tygodnie mojej "przygody "z Revi.Co mogę powiedzieć ,zauważyłam ,że rzęsy "drgnęły " z miejsca,jestem blondynką i mam raczej jasną oprawę oczu ,ale widzę różnicę już.Nie jest to oczywiście jakiś mega wzrost ,ale jest.

Zastanawiam się nad henną na rzęsy.Jak radzicie ,zrobić ją teraz ,czy poczekać ,aż rzęsy jeszcze urosną i w tedy je przyciemnić .
Nie czuję się dobrze mając tusz na rzęsach ,robią mi się takie "ciężkie " powieki Wole ich nie malować jak nie muszę ,więc henna byłaby bardzo wskazana Co radzicie ?Poczekać ,czy zrobić ją już teraz
AFRODYTA1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 13:31   #364
List_Waw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AFRODYTA1978 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się nad henną na rzęsy.Jak radzicie ,zrobić ją teraz ,czy poczekać ,aż rzęsy jeszcze urosną i w tedy je przyciemnić .
Nie czuję się dobrze mając tusz na rzęsach ,robią mi się takie "ciężkie " powieki Wole ich nie malować jak nie muszę ,więc henna byłaby bardzo wskazana Co radzicie ?Poczekać ,czy zrobić ją już teraz
Zależy jak często robisz hennę, jeśli rzadko to warto poczekać jak będą jeszcze dłuższe
Stary 2013-02-10, 18:22   #365
malinazagrosze
Przyczajenie

Używam tej odżywki od dwóch dni i prawdopodobnie dwa ostatnie.
Nie mam wprawdzie uczulenia ale mega ciemne, podkrążone oczy, jak wygłodniały semita z zapadniętymi oczami. Porażka. Być może jest to jakiś specyficzny rodzaj uczulenia, ale nie spotkałam się jak dotąd z uczuleniem w postaci ciemniejącej skóry wokół oczu bez pieczenia i bólu. Czy ktokolwiek osiągnął taki oto efekt, po użyciu? 300 zł do kosza.

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Po przeczytaniu ulotki Lumiganu, właściwie sprawa się wyjaśnia. Lek zawiera ostrzeżenie o możliwości ściemnienia skóry powiek, a wszystkie te "rewelacje" odżywkowe na porost rzęs bazują właśnie na substancji czynnej: bimatoprost, zawartej w Lumiganu, tyle, że niby w bezpiecznych dawkach. Mam nadzieję, że ta pigmentacja nie jest trwała, bo pójdę do sądu.

Edytowane przez malinazagrosze
Czas edycji: 2013-02-11 o 12:08
malinazagrosze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 01:17   #366
List_Waw
Raczkowanie

Pierwsze słyszę o takim efekcie...
Zakładam, że to raczej chwilowe. Daj znać czy zeszło.
Stary 2013-02-11, 10:38   #367
Gwiazdka26
Sylvi Walgr

GG do Gwiazdka26

u mnie mija tydzień ale zaczerwienienie z powieki nie znika po RL, zauważylam porost takich "bejbików"

Gwiazdka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 12:07   #368
malinazagrosze
Przyczajenie

Hej, posmarowałam powieki sporą ilością soku z cytryny i jest lepiej.
O ciemnieniu, przebarwieniu powiek po revitalash i lumiganie naczytałam się wczoraj trochę. Na forum gazety też niektórzy piszą, teraz tylko to znalazłam.

http://forum.gazeta.pl/forum/w,211,1...obic_.html?v=2

Na ulotce Lumiganu pisze, że pigmentacja może być trwała, ale to jest lek przeciw jaskrze i zawiera wielokrotnie więcej substancji czynnej niż Revitalash, która jest kosmetykiem. Niemniej boję się teraz po to sięgnąć. Jak sobie przypomnę swój wczorajszy widok w lustrze po przebudzeniu, to mam ochotę krzyczeć.
malinazagrosze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 12:39   #369
justwords
Przyczajenie

Dziewczyny, po kilku miesiącach stosowania postanowiłam podzielic sie spostrzeżeniami. Stosyuje RV od czerwca ubiegłego roku. Rzęsy- piękne. Mega długie, geste, czarne. Maluje je tylko na specjalne okazje bo bez tuszu i tak wyglądam jak bym jednak miała makijaż. Odzy wke jednak odstawiam. Powód jest prosty- mam czerwone obwódki wokół oczu. Wygladam jak królik. Do tej pory byłam w stanie przezyc ten efekt i poswiecić sie w imie długich rzęs ale dokładniej przyjrzałam sie swojej skórze powiek. Przy nasadzie rzęs mam pajęczynki żyłek, bardzo czerwone, niektóre wrecz wypukłe, wyglądaja jak mini-zylaki. Przeraziłam sie nie na żarty! Obawiam sie ze nigdy sie juz tego ie pozbęde.. Być może powodem jest fakt iz mam cere naczynkową- czyli bardziej skłonna do wszelkich zmian naczyniowych. Ja juz revi niestety dziękuje..
justwords jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 17:32   #370
semiretta
Przyczajenie

Ja tez miałam czerwone żyłki po 5 miesiacach stosowania Revi, może nie byly wypukle ale po zmyciu makijażu tata mnie zapytał czy płakałam. Od 7 mies. nie stosuje juz Revi, pajączki na powiekach sie nieco zmniejszyly, nie sa juz takie czerwone jak niegdys. Z daleka nie sa widoczne natomiast gdy sie przyjrzę powiece, nadal je widze. Chyba musze sie pogodzic z sytuacja. Zaczelam malowac czarne kreski i jest ok. Mam tendencje do pekajacych naczynek i takie osoby jak ja sa bardziej narazone na skutki uboczne.
semiretta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 10:04   #371
List_Waw
Raczkowanie

Należy pamiętać, że producent pisze o Revi, że to kosmetyk dla osób bez żadnych problemów i jeśli jakiekolwiek wystąpią należy go odstawić.
Poza tym ważne jest, żeby do dobrze nakładać co sądzę w wielu przypadkach nie jest robione poprawnie...
Stary 2013-02-12, 11:17   #372
Gwiazdka26
Sylvi Walgr

GG do Gwiazdka26

u mnie już lepiej z dnia na dzień zaczerwienienie znika po wczorajszej aplikacji nie wystapiło wogółe

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

wogóle hihi sorki za błąd

Gwiazdka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 11:52   #373
List_Waw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gwiazdka26 Pokaż wiadomość
u mnie już lepiej z dnia na dzień zaczerwienienie znika po wczorajszej aplikacji nie wystapiło wogółe
Przez kilka dni może tak być, bo oczy się dostosowują do kosmetyku, ale jeśli byłoby dłużej lub bardzo dokuczało... w sensie jakieś pieczenie lub coś podobnego kosmetyk należałoby odstawić.
Stary 2013-02-15, 10:34   #374
ShadowBrooklyn
Przyczajenie

Witam, od pół roku stosuję RevitaLash odżywkę do rzęs. Faktycznie działa i efekt jest bardzo zadowalający. Ostatnio natknęłam się☠na inną odżywkę, zdecydowanie tańsza, czy któraś z Was może ją stosowała?PROLASH+ SERUM ODŻYWKA STYMULUJĄCA WZROST RZĘS I BRWI. Z góry dziękuję za odp.
ShadowBrooklyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 14:58   #375
itomaszek
Raczkowanie

Dziewczyny pomóżcie!
Od jakiegoś czasu czaję się na odżywkę do rzęs, przeczytałam już wszystkie wątki o Revitalash i Xlash i nie wiem co robić. Mam króciutkie, słabiutkie rzęsy, używałam trochę odżywki Eveline, ale zbytnio nie pomogła, może trochę wzmocniła. Zastanawiam się nad kupnem Revitalash albo Xlash, ale już tyle naczytałam się dobrych i złych opinii o obu, że zgłupiałam. Revitalash ma dużo skutków ubocznych, moja skóra jest podatna na alergie, ale działa świetnie. A Xlash jest naturalny więc nie powinno być problemów, ale nie wiem czy "moc" samej natury będzie tak silna, żeby efekt był jak po Revita. Co radzicie?
Pozdrawiam
itomaszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 18:41   #376
List_Waw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez itomaszek Pokaż wiadomość
Revitalash ma dużo skutków ubocznych, moja skóra jest podatna na alergie, ale działa świetnie.
Nie bardzo rozumiem... co działa świetnie? Revi czy alergia?

Jeśli nie stosowałaś żadnej z wymienionych przez Ciebie odżywek a jesteś podatna na alergię to niczego się nie dowiesz zanim nie spróbujesz... niestety. Nie ma co tutaj więcej wymyślać. Poza tym co innego skóra a co innego oczy. Kolejną sprawą jest właściwe nakładanie odżywki, jeśli będziesz ją wlewać do oka to prędzej czy później każdemu coś mogłoby się zadziać...
Stary 2013-02-16, 21:30   #377
itomaszek
Raczkowanie

Revitalash oczywiście
Dużo dziewczyn pisze, ze ma zaczerwienione powieki. Skłonność do alergii w tym sensie, że wiele maskar mnie uczula, nawet eyelinery, po tym strasznie łzawią mi oczy. No ale to nie te same składniki. Wiadomo, że jak naleję do oka to będzie łzawić, ale mam na myśli normalne stosowanie.
Naczytałam się tyle, że na prawdę już sama nie mam pojęcia.

Edytowane przez itomaszek
Czas edycji: 2013-02-16 o 21:32
Stary 2013-02-16, 22:13   #378
helll
Przyczajenie

Cytat:
Revitalash oczywiście
Dużo dziewczyn pisze, ze ma zaczerwienione powieki. Skłonność do alergii w tym sensie, że wiele maskar mnie uczula, nawet eyelinery, po tym strasznie łzawią mi oczy. No ale to nie te same składniki. Wiadomo, że jak naleję do oka to będzie łzawić, ale mam na myśli normalne stosowanie.
Naczytałam się tyle, że na prawdę już sama nie mam pojęcia.
Witam. Z Revi lepiej bądź ostrożna, ja efektów nie miałam powalających ale problemów trochę tak. O Xlash nie mogę na razie nic napisać, bo jeszcze wykańczam Revi. Może któraś z dziewczyn podpowie Ci gdzie można dostać Revi 1ml, wtedy nie stracisz dużo kasy jeżeli okaże się, że nie będzie Ci pasowała. Serdecznie pozdrawiam
helll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 22:35   #379
itomaszek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez helll Pokaż wiadomość
Witam. Z Revi lepiej bądź ostrożna, ja efektów nie miałam powalających ale problemów trochę tak. O Xlash nie mogę na razie nic napisać, bo jeszcze wykańczam Revi. Może któraś z dziewczyn podpowie Ci gdzie można dostać Revi 1ml, wtedy nie stracisz dużo kasy jeżeli okaże się, że nie będzie Ci pasowała. Serdecznie pozdrawiam
No właśnie najbardziej boję się, że po Revi będą jakieś skutki uboczne, zamiast sobie pomóc to pogorszę. A co Tobie się działo?
Stary 2013-02-17, 00:14   #380
List_Waw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez helll Pokaż wiadomość
Drogą zakupu 1 ml w Polsce nie można zdobyć, gdyż wyłączny dystrybutor na Polskę takiej pojemności nie sprzedaje. Poza tym finansowo te pojemności są mało opłacalne.
Najlepiej spróbować od kogoś kto używa pojedyńczy test może już wiele powiedzieć
Stary 2013-02-17, 08:07   #381
charlotte89
Zakorzenienie

Question Dot.: Odzywka do rzęs Revitalash

Na zakup Revitalash zdecydowałam sie po zdjęciu przedluzanych rzęs, które komoletnie zniszczyły moje własne Póki co stosuje ja dopiero 2 tyg, ale widzę juz niewielka różnice w długości rzęs. Jedyna rzec, która mnie trochę niepokoi, to lekkie podraznienie i swedzenie powieki po jej zastosowaniu Druga sprawa, ze w jednym oku mam znacznie słabsze rzęsy, z dużymi przeswitami (prawdopodobnie zakladane rzesy były w nim zle przedłużone, bo wpadając, powyrywaly tez moje ) i zastanawiam sie, czy np przez jakiś czas nie stosować tylko Revitalash na to jedno oko, póki długość rzęs sie nie wyrowna? Jak myślicie?
charlotte89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 10:13   #382
helll
Przyczajenie

Cytat:
No właśnie najbardziej boję się, że po Revi będą jakieś skutki uboczne, zamiast sobie pomóc to pogorszę. A co Tobie się działo?
Witam. Pisałam już o tym kilka razy ale chętnie napiszę jeszcze raz. Moje rzęsy stały się dłuższe, chociaż nie tak jakbym tego chciała mając porównanie z dwiema znajomymi, czy nawet ze swoimi rzęsami zanim zaczęłam stosować Revi. Z tego co zauważyłam u jednych daje ona piorunujące efekty u mnie minimalne (praktycznie nikt nie zauważył różnicy a moja mama wręcz się dziwiła na co wydałam tyle pieniędzy). Jeżeli chodzi o efekty uboczne to u mnie bardzo często robiły się stany zapalne, łącznie z podejściem ropą taki mały jęczmień :P czerwone kreski w miejscu aplikacji, rozszerzone naczynka na powiekach, przekrwione i przesuszone oczy. Rzęsy rosły nierówno i szybko wypadły te dłuższe, potem odrasły pierwotnej długości no może trochę dłuższe, przez jakiś czas były pozbijane w kępki jakby posklejane, teraz wygladają troche lepiej. To chyba tyle ale fakt najlepiej wypróbuj Revi na sobie, jak masz możliwość pożycz chociaż na 1 aplikację i zobacz jak zareagujesz. Pozdrawiam

Edytowane przez helll
Czas edycji: 2013-02-17 o 11:57
helll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 11:42   #383
semiretta
Przyczajenie

Wiele salonow kosmetycznych, zajmujacych sie przedluzaniem rzes, sprzedaje Revi 1ml. Radzilabym popytac, ewentualnie odkupic uzywana od kogos. Trzeba wyprobowac na sobie bo nikt Ci nie powie czy cie bedzie uczulac czy nie. Ja mialam skutki uboczne w postaci popekanych naczynek i czerwone krechy w miejscu aplikacji. Moja siostra, ktora jest uczulona na wiele kosmetykow, nie miala zadnych. Za to rzesy urosly jej dlugie i geste. Tak wiec jest to indywidualna sprawa. Pozdrawiam.
semiretta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 12:27   #384
List_Waw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez charlotte89 Pokaż wiadomość
Na zakup Revitalash zdecydowałam sie po zdjęciu przedluzanych rzęs, które komoletnie zniszczyły moje własne Póki co stosuje ja dopiero 2 tyg, ale widzę juz niewielka różnice w długości rzęs. Jedyna rzec, która mnie trochę niepokoi, to lekkie podraznienie i swedzenie powieki po jej zastosowaniu Druga sprawa, ze w jednym oku mam znacznie słabsze rzęsy, z dużymi przeswitami (prawdopodobnie zakladane rzesy były w nim zle przedłużone, bo wpadając, powyrywaly tez moje ) i zastanawiam sie, czy np przez jakiś czas nie stosować tylko Revitalash na to jedno oko, póki długość rzęs sie nie wyrowna? Jak myślicie?
Myślę, że lepiej będzie jak będziesz stosowała na dwa. Zawsze jest taki etap przejściowy, że nie są równe, ale przeczekasz i będą piękne. Jak zaczniesz stosować tylko na jedno to na drugim naturalnie wypadną te co są dłuższe i będziesz miała tylko krótkie i znów będzie fatalnie.
Odrobina cierpliwości staraj się aplikować zawsze taką samą ilość preparatu na pędzelku. Może na część oka nakładasz bardziej wilgotny pędzelek, zaraz po wyciągnięciu z buteleczki a na drugie oko już suchy. Tutaj wszystkie detale są bardzo istotne, bo aplikujemy naprawdę małe ilości i jeśli codziennie robimy w ten sam sposób, że na któreś oko lub którąś kreskę nakładamy mniej to inaczej tam nam będą rosły rzęsy.
Stary 2013-02-17, 12:46   #385
charlotte89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez List_Waw Pokaż wiadomość
Myślę, że lepiej będzie jak będziesz stosowała na dwa. Zawsze jest taki etap przejściowy, że nie są równe, ale przeczekasz i będą piękne. Jak zaczniesz stosować tylko na jedno to na drugim naturalnie wypadną te co są dłuższe i będziesz miała tylko krótkie i znów będzie fatalnie.
Odrobina cierpliwości staraj się aplikować zawsze taką samą ilość preparatu na pędzelku. Może na część oka nakładasz bardziej wilgotny pędzelek, zaraz po wyciągnięciu z buteleczki a na drugie oko już suchy. Tutaj wszystkie detale są bardzo istotne, bo aplikujemy naprawdę małe ilości i jeśli codziennie robimy w ten sam sposób, że na któreś oko lub którąś kreskę nakładamy mniej to inaczej tam nam będą rosły rzęsy.
Dzięki za rady Niestety u mnie różnica w wyglądzie tych rzęs spowodowana jest, tak jak pisałam wcześniej, głównie tym, że przedłużone na jednym oko wyrządziły dużo większe szkody niż na drugim I niestety dziury, które powstały, nadal są widoczne Rzęs jest zdecydowanie mniej, są krótsze i ogólnie słabsze Mam nadzieję, że niedługo się to wyrówna, a póki co może rzeczywiście będę po prostu minimalnie więcej odżywki aplikowała na tą powiekę
Stary 2013-02-17, 14:20   #386
itomaszek
Raczkowanie

Skutki uboczne rzeczywiście nie wesołe...Chyba wypróbuje Xlash, bo skład niby naturalny, więc nie powinno być problemów, ale czy działanie będzie tak mocne jak Revi.
Kurcze, żadna z moich koleżanek nie używa Revi Na allegro widziałam Revi 1ml po ok 150-170 zł, ale zastanawiam się czy to nie jakaś podróbka skoro producent nie robi 1ml w ogóle. No i faktycznie się nie opłaca.
Stary 2013-02-17, 21:33   #387
jenifeer
Raczkowanie

ja używałam kilka miesiecy jak odstawiłam to mi te cienie na powiece zeszły
jenifeer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 00:48   #388
List_Waw
Raczkowanie

Cytat:
Skutki uboczne rzeczywiście nie wesołe...Chyba wypróbuje Xlash, bo skład niby naturalny, więc nie powinno być problemów, ale czy działanie będzie tak mocne jak Revi.
Kurcze, żadna z moich koleżanek nie używa Revi Na allegro widziałam Revi 1ml po ok 150-170 zł, ale zastanawiam się czy to nie jakaś podróbka skoro producent nie robi 1ml w ogóle. No i faktycznie się nie opłaca.
Producent robi a jedynie dystrybutor na Polskę w Polsce nie sprzedaje. To nie jest pojemność do sprzedaży. Może to być jakaś próbka, coś wygrane w jakimś konkursie albo kupione za granicą, jednak bym uważała na te pojemności, wiem co mówię, bo zajmowałam się sprzedażą Revi.
Stary 2013-02-18, 08:01   #389
charlotte89
Zakorzenienie

A co z tym lekkim szczypaniem i swędzeniem powieki?
Pojawia się u mnie chwile po posmarowaniu, jeszcze rano czuję na powiekach lekkie mrowienie, a jak chcę potrzeć oko, to czuję lekki ból, jakby było bardzo suche i powieka ocierała o gałkę
Czy to normalne i nie powinno mnie zrażać czy raczej to jeden z tych skutków ubocznych, po których powinno się odstawić Revitalash?
Stary 2013-02-18, 09:19   #390
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlotte89 Pokaż wiadomość
A co z tym lekkim szczypaniem i swędzeniem powieki?
Pojawia się u mnie chwile po posmarowaniu, jeszcze rano czuję na powiekach lekkie mrowienie, a jak chcę potrzeć oko, to czuję lekki ból, jakby było bardzo suche i powieka ocierała o gałkę
Czy to normalne i nie powinno mnie zrażać czy raczej to jeden z tych skutków ubocznych, po których powinno się odstawić Revitalash?
ja nigdy nie odczuwam niczego po nałożeniu revity...

Nowe wątki na forum Artykuły i newsy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości