Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :) - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-17, 01:43   #3721
policzanka
Wtajemniczenie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

Ale pędzicie dziołchy!Ciężko za Wami nadazyc
Ja od dzis juz nie leze.Moja decyzja.Mysle ze słuszna.Ogolnie mam przeczucie ze wszystko sie tam juz przykleilo.Nie mam zadnych plamien ani bóli, wiec mysle ze juz pora wstac.Najblizsze Usg mam dopiero w piatek wiec wtedy bede juz pewna na 100 ze wszystko ok.Normalnie pierwsze co dzis zrobilam to wysprzatałam pozadnie lazienke a pozniej poszlam na dlugo wyczekany spacer..Powiem Wam ze odrazu samopoczucie mi sie zmienilo-na lepsze oczywiscie

---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
pokażę Wam mojego Kluska
Jaki sliczny!!!

---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:25 ----------

Cytat:
Napisane przez niut80 Pokaż wiadomość
No cześć dziewczyny.
Poszłam w sobotę do szpitala, zrobili mi pełną diagnostykę. Zarodek miał wadę rozwojową - wygląda na to, że zanikło serduszko. Bo wg. Dopplera płucka i zaczątek pępowiny były ukrwione, co więcej, do końca zarodek rósł, ale się nie ruszał w ogóle. W najbliższych dwóch, trzech tygodniach by sam obumarł. W 5/6tyg. ciąży przeszłam ciężką infekcję wirusową, miałam goraczkę nawet do 39 st., nie mogłam jej zbić i to jest najprawdopodobniej przyczyną. Bo na początku 6 tyg. miałam pierwsze USG, wszystko oki, jeszcze serduszko biło. Na trzy dni przed tą tragiczną wizytą w piątek robiłam wszystkie badania ciażowe, wszystkie idealne. Chyba, że jeszcze coś w histopatologii wyjdzie.

Ja już się trochę pozbierałam, mój TŻ też bardzo to przeżył, nie mógł uwierzyć, ale był dla mnie prawdziwym oparciem. Najgorzej miała moja siostra, jest w 8mc, nie wiedziała jak ze mną rozmawiać, omijała mnie szerokim łukiem.
Najbardziej mi pomogła znajoma, która sama ma upośledzone dziecko. Opowiedziała, że też miała na samym początku ciązy ciężką infekcję grypową, dostała antybiotyki, ciążę utrzymała, wyniki były świetne, a dopiero po porodzie się okazało że dziecko jest ciężko umysłowo upośledzone. Więc tak sobie to tłumaczę, że powinnam w tej sytuacji dziękować za mądrość natury.

Wracam więc na wątek staraków. Sam lekarz powiedział, że "zaleca się poczekać 3-6 miesięcy, ale oczywiście to Państwo podejmują decyzję".
Jeżeli nie będę mieć żadnych powikłań po zabiegu, to już zdecydowaliśmy, że po pierwszej naturalnej miesiączce, (o ile przyjdzie w terminie), zaczynamy od nowa.

Proszę o przesyłanie fluidków ciążowych i trzymanie kciuków.
Jezu wspołczuje..Badzcie silni!

---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ----------

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
No to mamy dwa zdjecie dzidziolkow
ja wrocilam juz z badania oddalam mocz i czekam na wyniki. Zaszlam na ciuszki i kupilam spiochy

tez sie pochwale moje dzidzi
Twoja dzidzi tez cudowna!!!Jejciu juz sie nie moge doczekas swojego Usg..

---------- Dopisano o 01:38 ---------- Poprzedni post napisano o 01:30 ----------

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Mam pytanie.Jak to jest z tym USG w 11-12 tygodniu?Lekarz je wykonuje normalnie w gabinecie podczas wizyty?Czy daje skierowanie i się idzie gdzie indziej?bo to już normalne USG nie dopochwowe prawda?Trzeba za nie płacić?
W poprzedniej ciąży w 14 tyg dopiero miałam w szpitalu, bo wcześniej nie wiedziałam.Jak tera pomyślę i le mnie atrakcji ominęło...
Z tego co ja wiem to jest to całkiem normalne Usg i najlepiej je wykonac miedzy 11 a 13 tygodniem

---------- Dopisano o 01:40 ---------- Poprzedni post napisano o 01:38 ----------

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
No to czas żebym i ja się pochwaliła moją kruszynką. Wczoraj miałam wizytę. Z OM i z USG wychodzi, że jest to 9t2d i moje szczęście ma 2,33 cm, a serduszko bije 161 bpm. Ginek zaczepiał maleństwo, a ono wierzgało jak konik. Jestem zakochana!!!
Wspaniałe.....

---------- Dopisano o 01:43 ---------- Poprzedni post napisano o 01:40 ----------

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
rozumiem że ze ślubu bo z usg niemam
WoW jak z bajki...Wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia!!!

A moja dzidzi w bebystrology rosnie jak szalonaA jaka chudzinkaCiekawe jak naprawde wyglada moj robaczek..Szkoda ze nasze brzuszki nie sa przezroczyste...

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2013-02-17 o 01:48
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 02:50   #3722
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
ja tez filolog tyle ze chorwacki na szczescie skonczylam tez rachunkowosc bo pierwsze studia to blad mlodosci haha chociaz bardzo milo wspominam studiowanie
ja tez filolog (angielski)Dużo nas
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 05:08   #3723
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
a zawsze robi sie ten test z krwi czy tylko jak cos nie tak wyjdzie?

w ogole to zapomnialam pogratulowac super ze z maluszkiem wszystko ok i juz taki duzy jest
dziękuję
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 08:30   #3724
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
i działasz coś w tym kierunku?
ja jestem po ekonomii ale wykształciłam się do zawodu księgowej i tak od studiów mi się szczęśliwie udaje pracować ciągle w zawodzie- to był strzał w dziesiątkę nie bardzo wyobrażam sobie siebie na jakimś innym stanowisku

co do mojej dzisiejszej kolacji to ja nawet nie będę wymieniać co dzisiaj zjadłam mdłości mi dziś nie bardzo dokuczały więc wykorzystałam to na maxa od domowych hot-dogów przez bitą śmietanę z owocami aż skończyłam na serowych chrupkach zapijanych sokiem bananowym

niestety nie skonczylam ta rachunkowosc podyplomowo w momencie gdy juz pracowalam...w sumie pracowalam najpierw jako pracownik biurowy, a potem jak sie firma polaczyla i byla reorganizacja etatow to przeniesli mnie do dzialu handlowego...w sumie to moje obowiazki mialy troszke wspolnego z ksiegowoscia ale stricte ksiegowosc to nie byla...jednak lubilam ta prace

mam nadzieje ze tu w de uda sie mi wystartowac w zawodzie ale to troche wody uplynie bo na tym stanowisku niestety trzeba juz plynnie znac niemiecki...

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

tancerka ale poszalalas wczoraj z tym jedzeniem...na sama mysl o tych polaczeniach mi niedobrze...ja poki co nie mam takich niezwyklych smaczkow...jedyne co wiem to rosnie we mnie patriota/tka bo odkad jestem w ciazy to slodycze sa beeee...moga lezec i mnie nie ciagnie....ale za prince polo dam sie pokroic haha

ja sie wczoraj super czulam, pierwszy raz od dawien dawna...wysprzatalam mieszkanie, pranie zrobilam,poczytalam zalegle papiery, zrobilam paznokietki i do wieczora mnie nosilo...maz nie pozwolil wychodzic z domu bo w piatek bylam przeziebiona....a kurde dzis znowu wstalam z bolacym gardlem....

a w ogole stwierdzilam ze musze sobie kupic dresy ciazowe po domu...wprawdzie brzuch jeszcze nie urosl ale te co mam to maja strasznie gruba gume i mi sie wzynaja w brzuchol...takze czekam na czwartkowe usg i jesli bedzie ok to ide na zakupy...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 08:54   #3725
201704210903
Konto usunięte

dziewczyny - czy przydają się ubranka na rozmiar 56-62, czy lepiej kupić troche większe?
Stary 2013-02-17, 09:01   #3726
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:

a w ogole stwierdzilam ze musze sobie kupic dresy ciazowe po domu...wprawdzie brzuch jeszcze nie urosl ale te co mam to maja strasznie gruba gume i mi sie wzynaja w brzuchol...takze czekam na czwartkowe usg i jesli bedzie ok to ide na zakupy...
to mamy takie same postanowienie z tym, ze ja ide na USG w piatek wszystkie dresy cisna... i chcialabym kupic legginsy i rajstopy coazowe bo te wszystkie strasznie cisna...

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
dziewczyny - czy przydają się ubranka na rozmiar 56-62, czy lepiej kupić troche większe?
z tego co wiem to w niewielkich ilosciach ale tak. ale moze wypowiedza sie mamy z doswiadczeniem
Stary 2013-02-17, 10:01   #3727
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
zależy od dzieciątka jakie duże będzie Ale myśle że warto mieć kilka na wszelki wypadek Bywa tak ze 56 jest za małe a może byc olbrzymie,poza tym rozmiar rozmiarowi nie zawsze jest równy i czasem 56 jest jak 62 lub wieksze Ja w pierwszej ciąży się nad tym nawet nie zastanawiałam większość rzezcy takich maleńkich miałam z second handu za 1-2zł Polecam się wybrać na taki całodniowy wypad do szmateksów bo można cudne rzeczy upolowac o wiele lepsze gatunkowo niż w sklepach
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 10:03   #3728
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
zależy od dzieciątka jakie duże będzie Ale myśle że warto mieć kilka na wszelki wypadek Bywa tak ze 56 jest za małe a może byc olbrzymie,poza tym rozmiar rozmiarowi nie zawsze jest równy i czasem 56 jest jak 62 lub wieksze Ja w pierwszej ciąży się nad tym nawet nie zastanawiałam większość rzezcy takich maleńkich miałam z second handu za 1-2zł Polecam się wybrać na taki całodniowy wypad do szmateksów bo można cudne rzeczy upolowac o wiele lepsze gatunkowo niż w sklepach
Dokładnie, moja bratowa kupowała ciuszki nawet z metkami.
Stary 2013-02-17, 10:16   #3729
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
W rozmiarze 56 miałam bardzo mało, ale 62 Maja wychodziła. To prawda- zalezy od wielkosci noworodka, ale na wszelki wypadek warto miec;-)

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 10:38   #3730
madziaW22
Raczkowanie

Cytat:
ja tez filolog tyle ze chorwacki na szczescie skonczylam tez rachunkowosc bo pierwsze studia to blad mlodosci haha chociaz bardzo milo wspominam studiowanie
ja mam męża pół Serba pół Chorwata więc możemy sobie popriczać :P
Ja też jestem po filologii polskiej na szczęście skończyłam jeszcze kilka innych kierunków bo po filologii raczej przyszłości nie ma :/
madziaW22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 10:40   #3731
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem wlasnie w trakcie robienia podyplomowki z rachunkowosci a jestem po zarzadzaniu spec public relations - tez uwazam to za strate czasu

Cytat:
moja w 56 sie topila mimo ze miala 53 cm gdy sie urodzila no i dlugo nosila, ale to rzadko sie zdarza, raczej dzieci szybciutko wyrastaja z ciuchow. moja to nosila i nosila bo szczuplak byla.

ja poranek mialam wspanialy, mloda sie obudzila z 40 st goraczki od razu do lekarza i zapalenie oskrzeli, kolejny antybiotyk i kolejne dwa tyg w domu wykoncza mnie te choroby
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2013-02-17 o 10:42
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 10:46   #3732
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Mój się urodził duży-- porównując do dzieci z sali czy spod lamp a jednak nosił 56. Szczgólnie fajnie są ciuszki h&m ponieważ są w miarę elastyczne i często starczają na 2-3 rozmiary nawet ( mówię o bodziakach). 62 to chyba od 2-3 mca nosiliśmy. Może nawet dłużej, ale mój Filip po żółtaczce fizj. miał problem z jedzeniem ( zasypiał w trakcie i się nie najadał) i wolno przybierał
Filip miał przy porodzie 55cm.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 10:54   #3733
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Mój się urodził duży-- porównując do dzieci z sali czy spod lamp a jednak nosił 56. Szczgólnie fajnie są ciuszki h&m ponieważ są w miarę elastyczne i często starczają na 2-3 rozmiary nawet ( mówię o bodziakach). 62 to chyba od 2-3 mca nosiliśmy. Może nawet dłużej, ale mój Filip po żółtaczce fizj. miał problem z jedzeniem ( zasypiał w trakcie i się nie najadał) i wolno przybierał
Racja, H&M ma zawyżone rozmiarówki. My też długo z nich korzystałyśmy Ja to w ogóle kocham ten sklep i w zasadzie tylko tam ubieram małą:-D W Uk często też odwiedzam Next'a- też mają świetne ciuszki

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"

Edytowane przez 87czarna
Czas edycji: 2013-02-17 o 10:56
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 10:56   #3734
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
dzięki za odpowiedzi - właśnie chciałam z h&m kupić - to wezmę kilka tych mniejszych, bo jest promocja 2 w cenie 1
Stary 2013-02-17, 11:02   #3735
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Ja też uwielbiam ich ciuszki. Po 1 właśnie przez to, że są na długo. Fajnie leżą na więcej niż jednym rozmiarze i są ładne. Tzn wzorki mają super a ja na to zwracam uwagę

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 11:11   #3736
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
Mam cicha nadzieje, ze jednak mulatka
Moj facet ma juz 1 dzieciaka z poprzedniego zwiazku-przystojniaka az wam wkleje zdjecie
Uroczy mały

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
wiec opowiadaj jak jest naprawde
Tak jak są stereotypy na temat czarnoskórych, tak samo o azjatach tylko, że odwrotnie
Że mają większego heheheheheeh

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Makaron z cukrem i serem... smażony boczek.. o matko, chyba mi się mdłości zaczną

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez brooter Pokaż wiadomość
to jeszcze ja dorzuce swoje pierogi z kapustą i grzybami zjedzone 10 minut temu:P
Ja to jadłam przez ostatnie 2 dni heheheh

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Mojej córce starczyły na 2 tygodnie więc nie kupuj duzo
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 11:23   #3737
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziaW22 Pokaż wiadomość
ja mam męża pół Serba pół Chorwata więc możemy sobie popriczać :P
Ja też jestem po filologii polskiej na szczęście skończyłam jeszcze kilka innych kierunków bo po filologii raczej przyszłości nie ma :/
ooo super gdzie go dorwalas? Z moim priczaniem to coraz slabiej niestety...dobrze umialam ale lata nieuzywania niestety robia swoje ostatnio to w ogole jestem nastawiona na niemiecki i teraz czasem mam nawet problem wyslowic sie po ang...o chorwackim nie wspominajac
Stary 2013-02-17, 11:34   #3738
madziaW22
Raczkowanie

poznalismy sie w Polsce, był na wolontariacie w moim miescie i tak jakoś został :P od stycznia planujemy sie wyprowadzić do Serbii więc jak będziesz chciała przypomniec sobie bałkańskie dialekty to zapraszamy
madziaW22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 12:28   #3739
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brooter Pokaż wiadomość
ja ogólnie zrobiłam się w ciąży meeeega zupowa!
koniecznie musi być jakaś na obiad, albo nawet tylko zupa!
wlasnie ja tez..musze zaczac gotowac je w koncu :P

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość

U mnie to wyglądało tak,że jak czekałam na moją położną to jakaś inna babka dała mi pojemniczek i poprosiła o próbkę moczu. Później jak moja już przyszła to wypełniałyśmy kartę ciąży ( takie zielone formularze mi dała). Moje dane i TŻ, gdzie pracujemy, kiedy przyjechaliśmy do UK i takie pierdoły. Historia chorób moich, TŻ i rodziny też była omawiana i zaznaczana w karcie. Ogólnie sporo tego wypełniania, ale nic specjalnego w tym nie było.
Pobrała mi krew (określenie grupy krwi, test na hiv, syfilis i jeszcze coś sporo tego wymieniała) , zmierzyła ciśnienie, zważyła, zmierzyła wzrost. Pytała czy chce zrobić ten test na przeziernistość karku żeby wykluczyć syndrom Downa.
Póżniej po papierologi pogadała z nami na temat tego jak się czujemy w związku z ciążą- czy ja nie jestem przygnębiona, a TŻ wystraszony
Wstępnie omawaiała ze mną też jak bym chciała urodzić, podała opcje i okoliczne placówki ( miała taką fajną broszurkę gdzie i jak można rodzić). No i po wszystkim kazała mi czekać na list ze szpitala z datą usg- przyszedł jakoś po kilku dniach.
W sumie ze 40-50 minut nam zeszło i z tego co wiem to jeszcze 9-10 spotkań z nią mnie czeka+2usg w szpitalu.

A słyszałyście o wizycie tego
health visitora po porodzie? to mi się wcale nie podoba, że jakaś obca osoba będzie do mnie przyłazić zaraz po porodzie gdzie ja wolałabym być sama w gronie najbliższych

a na kiedy masz to USG??? i o co chodzi z tym health visitor??? chyba tylko my 2 jestesmy tu z UK

http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed>
zmienniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 12:38   #3740
t_89
Zakorzenienie

Ja chodze do jednego ciucholadnu mojego ulubionego czasami zajde do innych ale rzadko. Ostatnio kupila dresiki 2 razy i z mamas&papas za 10 zl nowe i body za 2 zl z tej samej firmy, a takze kurteczke taka gruba biala za 10 zl nie kupuje zniszczonych tylko te ktore wygladaja jak nowe. Sa swietne. Ale do sklepu tez sie musze wybrac tak w maju czerwcu zeby kolekcjonoac ubranka jak bede znala plec
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 12:43   #3741
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziaW22 Pokaż wiadomość
poznalismy sie w Polsce, był na wolontariacie w moim miescie i tak jakoś został :P od stycznia planujemy sie wyprowadzić do Serbii więc jak będziesz chciała przypomniec sobie bałkańskie dialekty to zapraszamy
super ja podczas studiow mieszkalam pol roku w Slowenii i polowalam na meza ale nic nie upolowalam haha zartuje...nie mialam takich zamiarow...potem w podrozy poslubnej bylismy w Chorwacji i zwiedzilismy cale wybrzeze...super wakacje, praktycznie codziennie bylismy w innym miejscu...nic nie planujac...tam sie bardzo przydal moj chorwacki bo praktycznie mysleli ze my 'swoi' i jak ja gdzies na chwile odchodzilam to dalej gadali do tz a on zielony ale strasznie nam sie podobalo, tz mowi ze chetnie by sie tam przeprowadzil...moze kiedys jedyne co nas wykonczylo to powrotna podroz przez Bosnie...z 200 km jechalismy caly dzien bo drogi fatalne a co zakret policja i ograniczenie do 20 km/h...oczywiscie bez mandatu sie nie obylo...za to Mostar i Sarajewo zrobily na mnie piorunujace wrazenie (to jeszcze na studiach bo z mezem bylismy tylko Medzugorie i Mostarze...) niby ladnie ale jednak ma sie uczucie ze cos wisi w powietrzu...a jeszcze jak przewodniczka w naszym wieku opowiadala o wojnie i zabrala nas na osiedla gdzie widac slady wojny jakby byla wczoraj to cos strasznego...strasznie mnie poruszyla ta wycieczka... Za to w Serbii jeszcze nie bylam wiec kto wie w jakim miescie planujecie osiasc i co tam robic? Jak twoj poziom serbskiego, a meza polskiego? Bo jakiemu rozmawiacie w domu? Dlugo juz razem jestescie?
Stary 2013-02-17, 12:52   #3742
t_89
Zakorzenienie

Przepraszam bo ja tak nie w temat
pewnie bylo to walkowane milion razy, ale nie wiem gdzie szukac informacji.
Co poleciacie na rozspety bo zrobily mie sie na cyckach ?
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 12:54   #3743
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
dzewczyny polecaja materne

http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed>
zmienniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 12:59   #3744
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Ja chodze do jednego ciucholadnu mojego ulubionego czasami zajde do innych ale rzadko. Ostatnio kupila dresiki 2 razy i z mamas&papas za 10 zl nowe i body za 2 zl z tej samej firmy, a takze kurteczke taka gruba biala za 10 zl nie kupuje zniszczonych tylko te ktore wygladaja jak nowe. Sa swietne. Ale do sklepu tez sie musze wybrac tak w maju czerwcu zeby kolekcjonoac ubranka jak bede znala plec
U mnie w ciuchlandach nie idzie nic kupić takiego... Ja wszystko kupuję w allegro.Duży wybór.Takich pielucha jakie używam to bym chyba nigdzie nie kupiła.

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Babydream fur mama olejek i balsam

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-02-17 o 13:07
Stary 2013-02-17, 13:05   #3745
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
dzewczyny polecaja materne
mustelle nie materne haha centrum materna to witaminy dla ciezarnych
Stary 2013-02-17, 13:11   #3746
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:
wlasnie ja tez..musze zaczac gotowac je w koncu :P

a na kiedy masz to USG??? i o co chodzi z tym health visitor??? chyba tylko my 2 jestesmy tu z UK
usg mam na 15 marca dopiero i to będzie mój 13tc. Co do health visitora to jest to ktoś w rodzaju pielegniarki środowiskowej, która przychodzi sprawdzić czy nie zaniedbujemy i czy radzimy sobie z dzieckiem, waży malucha, obserwuje relacje między rodzicami, patrzy czy jest w domu posprzątane, znajomej zaglądała nawet do lodówki (cholera 3 dni po porodzie raczej na sprzątanie nie będę miała czasu) Przychodzić może nawet kilka razy. Dla mnie to będzie mega wyzwanie, bo ja nie lubię jak mi się ktoś miesza w życie i mam nadzieje, że nie będzie się mnie czepiać bo nie ręczę za siebie
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 13:18   #3747
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Co do health visitora to jest to ktoś w rodzaju pielegniarki środowiskowej, która przychodzi sprawdzić czy nie zaniedbujemy i czy radzimy sobie z dzieckiem, waży malucha, obserwuje relacje między rodzicami, patrzy czy jest w domu posprzątane, znajomej zaglądała nawet do lodówki (cholera 3 dni po porodzie raczej na sprzątanie nie będę miała czasu) Przychodzić może nawet kilka razy. \
Mam nadzieję, że DE nie ma czegoś takiego.Tzn niby przychodzi do pomocy, ale jak sie wcześniej zamówi, ale nie proszona raczej nie.
Dla mnie to jest chore, 3 dni po porodzie ledwo sie na nogach trzymasz a masz zakasać rękawy i pucować całe mieszkanie.
Ostatnio sie mnie czepiała, ale się zlitowała bo udawałam, że jestem sama.

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-02-17 o 13:20
Stary 2013-02-17, 13:33   #3748
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:

A słyszałyście o wizycie tego
health visitora po porodzie? to mi się wcale nie podoba, że jakaś obca osoba będzie do mnie przyłazić zaraz po porodzie gdzie ja wolałabym być sama w gronie najbliższych

chyba wszędzie jest tak, że przychodzi jakaś pilegniarka po porodzie? U nas w Norwegii też slyszalam ze jakaś przychodzi.. mi sie tez to zbytnio nie usmiecha..

Wogole tutejsze sluzby zdrowia to masakra Wiecie co, wczoraj moj TZ caly dzien sie zle czul, serce go ściskało, kuło, mial since pod oczami.. pojechalismy o 21 na pogtowie.. zrobili mu EKG, lekarz stwierdzil, ze wszystko jest w najlepszym porządku i ma brać Paracetamol i do widzenia.. dzsiaiaj troche lepeij, ale i tak Go serce boli..
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 13:49   #3749
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

W DE chyba przychodzi jak sie ustali.Ja najwyżej powiem, że nie chcę, a zmierzyć i zważyć to sama pojadę do przychodni
Stary 2013-02-17, 13:53   #3750
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
W DE chyba przychodzi jak sie ustali.Ja najwyżej powiem, że nie chcę, a zmierzyć i zważyć to sama pojadę do przychodni
też bym tak chciala.. jutro może pójdę sie wypytać do lekarza czy mnie już przyjmą
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości