Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-17, 11:13   #3151
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Aaaaa weszłam się zapytać, czy allegro Wam chodzi?!

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 11:13   #3152
xal
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
A no jak masz gdzie pojechać to najlepiej
Nam zostało odmalowanie kuchni, położenie tam podłogi (bo mamy stare kafle i jest zimno, kupiliśmy więc wykładzinę pcv) i mieszkanie gotowe na przyjęcie maluszka w końcu bo bujamy się już z remontem 3 lata wiecznie coś poprawiamy, wymieniamy, ehh ale tak to jest jak się nie ma od razu kasy na całość
Justi my też 3 lata, ale zaczynaliśmy od wymiany okien, później naprawa auta i tak jakoś resztę się odłożyło, bo już z autem było ciężko z kasą. A później moja "Zosia samosia" stwierdził, że on sam, no to się ciągnie dalej ... Chociaż z drugiej strony, jak dowiedzieliśmy się ile teraz biorą za gładzie, to niech już sobie siedzi po pół roku, bo to tylko "wygładzanie". Generalnie ściany są proste, ale mają takie malutkie dziurki, które po samym malowaniu widać bardzo, więc trzeba je zatkać, a żeby zatkać to trzeba nałożyć gładź, w mniejszej ilości niż standardowo, ale trzeba.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 11:14   #3153
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
aaaaa no i witam się w 24tygodniu

ada jak się czujesz?
jak ja wtedy spadłam z tych schodów to mi lekarz powiedział że jakby było coś nie tak to od razu bym krwawiła. Trzymam za was kciuki.

Tak na pocieszenie:
Moja koleżanka grała w siatkówkę w 6 m-cu ciąży i bardzo mocno dostała piłką w brzuch- tak że na anstępny dzień był cały siny. A małemu nic nie było. Więc nasze maleństwo chyba dużo zniosą
Stary 2013-02-17, 11:14   #3154
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Yyyyy chyba coś im się skopało, bo wczytuje i wczytać nie może ...

Stary 2013-02-17, 11:15   #3155
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
nie chodzi a ja głupia klełam na internet bo myślałam że to on się tak wiesza i zamula. W ogóle co oni wymyślili z tymi kodami na all. Głupota
Stary 2013-02-17, 11:15   #3156
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
oo, widze,że też szukasz na tablicy
powodzonka!!
a pewniee ze tak nie bede przeplacala
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Witam niedzielnie
Poszłam wczoraj spać o 24 i naiwna myślałam że jak idę tak późno to się wyśpię. Ale gdzie tam, moje maleństwo zrobiło mi pobudkę przed 6 i po 6 byłam na nogach. I nie idzie się położyć bo co chcę chwile poleżeć to kopię jak opętana

a jak się boi diabli?

minkionka za ciuszki

Oj widzę że macie ambitne plany co do porodu i tego co będzie po porodzie
Ja od każdej coś zabiorę:
- chciałabym rodzić naturalnie bez znieczulenia- ale to wyjdzie w praniu.
- chciałabym karmić piersią do 8 m-ca
- mam nadzieję że mała będzie chciała smoka
- od 3 m-ca wprowadzam pieluchy wielorazowe
- chce zostać z małą w domu jak najdłużej (najlepiej do 2 lat) o ile nam na to pozwoli sytuacja finansowa
- też chcę o siebie dbać po porodzie- ćwiczenia (ale sama w domu), 2 x dziennie spacer z małą, mam nadzieję że nie zrobi się ze mnie taki kapeć i będę chodzić bez makijażu w potarganych włosach, w workowatych ciuchach. Więc makijaż obowiązkowy
- mała śpi i siebie w łóżeczku
hehe no ambitne plany trzymam kciuki za nie
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 11:17   #3157
xal
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle co oni wymyślili z tymi kodami na all. Głupota
Jakie kody

Stary 2013-02-17, 11:18   #3158
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Jakie kody
no rano ciągle mi wychodziło że np za duży obszar wyszukiwania i że mam wpisać kod z obrazka. Albo nie otwierała mi się aukcja bo żeby wejść muszę wpisać kod z obrazka
Stary 2013-02-17, 11:19   #3159
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
A ja miałam dzisiaj stres....już do szpitala chciałam jechać. Poszłam siku, podtarłam się, ok, patrzę a w kiblu woda czerwona.....wpadłam w panikę, jeszcze raz się podcieram, nic....po chwili sobie przypomniałam, że 10 min wcześniej mężowi leciała krew z nosa....i nie spuścił wody do końca....aaaah.......praw ie zawału dostałam...
ło matko, nawet nie chcę sobie wyobrażać... a mężowi należą się baty za straszenie ciężarnej to nic, że biedak i tak już krwawi!
Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
banka, nie wiem.... może masz rację, pewnie masz. Tylko się zastanawiam po prostu, co wpływać miałoby na wartość tego mleka? dlaczego jedna kobieta ma wartościowe a inna niby nie? może dziecko spada z wagi bo nie zjada tyle ile powinno, szybko zasypia przy piersi...sama nie wiem.
a co do siatek to oczywiście zgadzam się, że są potrzebne, ale tylko orientacyjnie, bo przecież dzieci mogą się mega różnić jedno od drugiego w tym samym wieku i bez sensu jest takie porównywanie. Tak samo jeden dorosły mierzy 150 cm a inny 200. Mnie to osobiście wkurza, że lekarka mi zwraca uwagę na to, że mała jest za gruba i za niska, bo nie ma po kim byc a ni gruba ani niska, u nas w rodzinie nie ma ani jednej otyłej osoby. A ja też do 6 roku życia byłam okrągła, za to teraz mam niedowagę, więc jestem przekonana, że wyrośnie z tego. Zwłaszcza, że nie karmię jej śmieciami.
Nie wiem, moim zdaniem po prostu wielu pediatrów jest jeszcze starej daty i gadają bzdury. I najlepszy przykład tej dziewczyny, która przez taką "specjalistkę" karmić przestała. Szkoda dziecka i jej, bo jak widać, jest jej przykro z tego powodu, że przestała.
zgadzam się z tobą. się okaże, jak będę miała swoje dziecię i swojego cyca z mlekiem lub bez, ale wydaje mi się, że na zawartość mleka wpływa też to, jak my się odżywiamy, więc trochę wpływu na to będziemy mieć owszem, czasami wiąże się to z całą masą poświęceń, jak w przypadku mojej mamy przy trzecim dzieciaczku - alergiku na wszystko ale ułożyła sobie tak jadłospis, żeby młody miał wartościowe i niealergizujące mleko prosto z cyca. i tak 2 lata - riiiiispekt! młody rósł prawidłowo oczywiście dostawał też w odpowiednim czasie rzeczy bezpieczne jak ziemniaki, jabłko itp...
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
chyba nie chodzilo o centyle, a o to, ze mala nie przybierala na wadze. ale nie bylo wojen nie plakala z glodu. jadla normalnie... oj wazy na pewno za duzo, bo dopiero ledwo siedzi taka kuleczka ciezko jej bedzie z nauka chodzenia. tz stwierdzil, ze pewnie po tym sztucznym mleku jest taka nabita
teraz mam wyobrażenie o tym sztucznym mleku jak o "odżywkach" dla chopaków na siłce no ale w sumie to podobne to...
Cytat:
Mi nawet zmęczenie za bardzo nie dokucza, no teraz przez chorobę jestem osłabiona albo w weekendy, po szkole

Muszę pochwalić mojego męża Położył dziś kafle w kuchni między meblami Niby nic ale pierwszy raz to robił w życiu, więc jestem z niego dumna
Mieliśmy do tej pory tapetę bo nie mogliśmy się zdecydować na płytki ale w końcu znaleźliśmy odpowiednie
co do zmęczenia, mam podobnie: w tygodniu po pracy padam jak mucha, a w weekendy - zależy co robię. ale jak mam spokojny dzień, to tryskam energią
no i gratulacje dla męża!!! mój też kładzie właśnie płytki w domciu... znaczy się dzisiaj chyba nie, bo chory biedak. wolno mu idzie - chociaż nie wiem jaka jest norma, ale trzeba przyznać, że ładnie i dokładnie to robi. jestem z niego szalenie dumna
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 11:19   #3160
xal
Zakorzenienie

Cytat:
no rano ciągle mi wychodziło że np za duży obszar wyszukiwania i że mam wpisać kod z obrazka. Albo nie otwierała mi się aukcja bo żeby wejść muszę wpisać kod z obrazka
Może to jakaś nowość od dzisiaj i dlatego padło. Wczoraj czy przed wczoraj jak szukałam to było po staremu. Było coś o "nowym widoku" ale mi się nie spodobał.

Stary 2013-02-17, 11:20   #3161
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Justi my też 3 lata, ale zaczynaliśmy od wymiany okien, później naprawa auta i tak jakoś resztę się odłożyło, bo już z autem było ciężko z kasą. A później moja "Zosia samosia" stwierdził, że on sam, no to się ciągnie dalej ... Chociaż z drugiej strony, jak dowiedzieliśmy się ile teraz biorą za gładzie, to niech już sobie siedzi po pół roku, bo to tylko "wygładzanie". Generalnie ściany są proste, ale mają takie malutkie dziurki, które po samym malowaniu widać bardzo, więc trzeba je zatkać, a żeby zatkać to trzeba nałożyć gładź, w mniejszej ilości niż standardowo, ale trzeba.
No my zrobiliśmy na początku łazienkę, kuchnię, przedpokój i jeden pokój. Pokój już przeszedł totalną metamorfozę, przedpokój też (była tapeta, jest tynk strukturalny), kuchnię tylko odświeżamy, teraz w końcu ta podłoga i kafle są Jedynie łazienka bez zmian (choć dopiero niedawno zrobiliśmy sufit). Drzwi wejściowe już też wymieniliśmy i jestem zła bo przez to, że wtedy kasy na całość porządną nie było tylko wydajemy kasę po dwa razy
No i rok temu dopiero sypialnię zrobiliśmy No ale też wszystko sami (prócz kafli w łazience) bo jakbyśmy mieli brać ekipę to nigdy byśmy nie zrobili remontu
Cytat:
Nie wczytuje się

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 11:21   #3162
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
nie chodzi a ja głupia klełam na internet bo myślałam że to on się tak wiesza i zamula. W ogóle co oni wymyślili z tymi kodami na all. Głupota
Cytat:
Yyyyy chyba coś im się skopało, bo wczytuje i wczytać nie może ...
Bóg zapłać, bo ja wyzywam od wczoraj nocy...
A muszę kilka rzeczy kupić i dupaaaaaaa....

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-02-17, 11:22   #3163
ada32
Wtajemniczenie

witam się niedzielnie

kochane dzięki za troskę...
wczoraj nie miałam już siły siedziec przy kompie...położyłam małego spac..i sama też umyłam się w ciepłej wodzie... żeby go rozruszac i tez wskoczyłam do łóżeczka

odpowiem ogólnie do wszystkich zainteresowanych...:rolle yes:
mały pierwsze swoje oznaki bycia dał około 23..
lekko tylko czułam ...
ale wcześniej zaczął twardniec mi brzuch co się wcześniej nie zdazało ..albo rzadko.....
przy każdym przewróceniu na bok jak kamień i taki sterczący i mały..
jak wstawałam zeby przykryc Wiktorka bo się odkrywał to też takie ciągnięcie i twardnienie...
trochę stracha miałam..no ale nie bolał mnie brzuch..i nie plamiłam .. ciągle zaglądałam w majtki
potem już po północy szalał...czułam normalne ruchy ...

jeśli chodzi o mnie ..to mam siniaka na prawym biodrze wielkości pomarańczy ..bardziej w strone pośladka na szczęście...kolano rozbite..łokiec stłuczony i obolały...trochę wstałam taka połamana
pech jak pech..sama nie wiem jak mogło do tego dojść..

clo ...u nas niby też jest takie prawo że przy swojej posesji musi byc odsnieżone i zabezpieczone przed upadkami..ale wiesz..
ja upadłam już praktycznie blisko domu
wchodząc w zakręt na chodniku mojego sąsiada
i to dlatego ze akurat padał świeży śnieg i zrobiło się ślisko
nie będę przecież donośic na starszego pana
któremu i tak mój tż i syn odśnieża
po prostu stało się
i dziękuje tylko nad czuwającym nade mną i moim dzieckiem
że skończyło się tylko stłuczeniem .. a nie np. złamaniem czy coś z malutkiem

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 11:25   #3164
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
witam się niedzielnie

wczoraj nie miałam już siły siedziec przy kompie...położyłam małego spac..i sama też umyłam się w ciepłej wodzie... żeby go rozruszac i tez wskoczyłam do łóżeczka

lekko tylko czułam ...
ale wcześniej zaczął twardniec mi brzuch co się wcześniej nie zdazało ..albo rzadko.....
jak wstawałam zeby przykryc Wiktorka bo się odkrywał to też takie ciągnięcie i twardnienie...
trochę stracha miałam..no ale nie bolał mnie brzuch..i nie plamiłam .. ciągle zaglądałam w majtki

jeśli chodzi o mnie ..to mam siniaka na prawym biodrze wielkości pomarańczy ..bardziej w strone pośladka na szczęście...kolano rozbite..łokiec stłuczony i obolały...trochę wstałam taka połamana

clo ...u nas niby też jest takie prawo że przy swojej posesji musi byc odsnieżone i zabezpieczone przed upadkami..ale wiesz..
po prostu stało się
ładnie się stracha najadłaś
Dobrze, że na takich obrażeniach się skończyło

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-02-17, 11:26   #3165
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

siemka z rana

Wszytskiego najlepsiejszego wszystkim kotkom z okazji Dnia Kota!

Jak mija weekend?
wczoraj poleciałam na miasto, i jakoś sioę wszystko we mnie skumulowało i jak usiadłam i zaczęłam płakać to nie mogłam skończyć publicznie..
siedziałam i wyłam,aż zjechałam z ławki i wyłam nadal.. kompletnie nie mogłam się pozbierać
ale przeszło,ze mnie zeszło i już jest ok choć więcej takich akcji nie chcę..

jeszcze mój mały kot wczoraj mnie strasznie wystraszył i też wyłam bo zaklinowała sobie łapkę w uchylonym do góry oknie i za nic nie dało się jej wyjąć, więc ona straaasznie płakała, druga kota też płakała a ja wyłam i nie wiedziałam co zrobić.. w końcu jakoś poszło a potem wyciągałam godzinę kolce z kaktusa z reki bo nie wiedziec kiedy chwyciłam go dlonia i zwaliłam z parapetu.. eh nigdy więcej takich akcji

mam sukienko-koszulę do porodu jestem hepi

aaaa i okropnie boli mnie czasem kość łonowa/podbrzusze... okropieństwo..
ale mała fika wiec wybaczam
uu to kiepsko, widzę, że ci hormony szaleją. Co do koteczka, to okropne, mój cały się kiedyś tak zawiesił na oknie, w ogóle z tymi kociskami to masakra jakaś, ja latem nawet niemogę okna otworzyć, tylko uchylam...ehh szkoda gadać. Dobrze, że nic się jej nie stało.

Cytat:

Oj widzę że macie ambitne plany co do porodu i tego co będzie po porodzie
Ja od każdej coś zabiorę:
- chciałabym rodzić naturalnie bez znieczulenia- ale to wyjdzie w praniu.
- chciałabym karmić piersią do 8 m-ca
- mam nadzieję że mała będzie chciała smoka
- od 3 m-ca wprowadzam pieluchy wielorazowe
- chce zostać z małą w domu jak najdłużej (najlepiej do 2 lat) o ile nam na to pozwoli sytuacja finansowa
- też chcę o siebie dbać po porodzie- ćwiczenia (ale sama w domu), 2 x dziennie spacer z małą, mam nadzieję że nie zrobi się ze mnie taki kapeć i będę chodzić bez makijażu w potarganych włosach, w workowatych ciuchach. Więc makijaż obowiązkowy
- mała śpi i siebie w łóżeczku
oj, wcale nie za ambitne, tzn. moim zdaniem bardzo realne plany. Ja już teraz nie robię żadnych kompletnie, po pierwszym dziecku jestem mega wyluzowana, i po prostu wszystko będę robić tak, żeby było dobrze i wygodnie, dla nas wszystkich. Ale tak: smoczka właśnie bym nie chciała, nie będę miała potem akcji z oduczaniem, zresztą nie lubię smoczków a zwłaszcza dużych dzieci ciumolących te okropne smoczyska na łańcuchach przywieszonbych do ubranek; mały generalnie w łóżeczku będzie spał, chyba że przy piersi zaśnie a ja razem z nim, no to wiadomo...;nie wprowadzam pieluch wielorazowych
swoją drogą, zauważyłam, że dużo dziewczyn na wątku marzy o tym, żeby urodzić bez znieczulenia,no i chciałabym zapytać, dlaczego???

Cytat:
Też mam taki plan. Mąż już dawno powiedział, że łoże małżeńskie jest 2 osobowe, a on się nigdzie nie wybiera
On twierdzi, że ja będę po porodzie całymi dniami siedzieć i patrzeć na maluszka, bo skoro teraz tak przeżywam te kopniaczki
ja też nie lubię spać z dziećmi, ale przekonałam się, że nie ma się co spinać, bo to czy noworodek śpi z rodzicami czy nie, to wcale nie przesądza o tym, czy później też tak będzie. Nasza córa zawsze spała w swoim łóżeczku, od 6 miesiąca spała wręcz w swoim pokoju sama. A i tak przyszedł okres (około roku chyba) że nie było nocy, żeby do nas nie przydreptała. Na szczęście, przeszło jej.

Cytat:

A miał być Mutsy ;>
Ale ten też fajny, ale słyszałam, że chicco strasznie się prowadzi i w ogóle beee, więc nawet nie patrzę...
Mutsiego bym nawet za darmo nie wzięła... koleżanka ma i waży chyba ze 100 kilo. FUJ. A drogi jak sama cholera.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 11:29   #3166
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
a to ciekawe, wczoraj tego nie było

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
no i gratulacje dla męża!!! mój też kładzie właśnie płytki w domciu... znaczy się dzisiaj chyba nie, bo chory biedak. wolno mu idzie - chociaż nie wiem jaka jest norma, ale trzeba przyznać, że ładnie i dokładnie to robi. jestem z niego szalenie dumna
Mojemu wczoraj zeszło caały dzień no ale starał się...

i jesteśmy źli trochę bo właśnie skończył fugowanie i okazało się, że jedna kafelka trochę pękła i nie wiemy czy ją wymieniać BO - została nam... jedna! I jest ryzyko, że też pęknie przy klejeniu bo musi w niej być otwór na kontakt. Jak strzeli bardziej to jesteśmy w bo nie uśmiecha nam się prawie 100zł kolejne wydawać na całe opakowanie kafli

Dziewczyny proszę o radę Zostawić to tak czy wymieniać? Widać to dokładnie tak jak na fotce no i tam zawsze czajnik stoi

http://obrazki.elektroda.pl/6051961100_1361096953.jpg

http://obrazki.elektroda.pl/1330792500_1361096957.jpg

http://obrazki.elektroda.pl/5408449300_1361096961.jpg

http://obrazki.elektroda.pl/6063491700_1361096965.jpg

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-02-17 o 11:31
Stary 2013-02-17, 11:31   #3167
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
uu to kiepsko, widzę, że ci hormony szaleją. Co do koteczka, to okropne, mój cały się kiedyś tak zawiesił na oknie, w ogóle z tymi kociskami to masakra jakaś, ja latem nawet niemogę okna otworzyć, tylko uchylam...ehh szkoda gadać. Dobrze, że nic się jej nie stało.

oj, wcale nie za ambitne, tzn. moim zdaniem bardzo realne plany. Ja już teraz nie robię żadnych kompletnie, po pierwszym dziecku jestem mega wyluzowana, i po prostu wszystko będę robić tak, żeby było dobrze i wygodnie, dla nas wszystkich. Ale tak: smoczka właśnie bym nie chciała, nie będę miała potem akcji z oduczaniem, zresztą nie lubię smoczków a zwłaszcza dużych dzieci ciumolących te okropne smoczyska na łańcuchach przywieszonbych do ubranek; mały generalnie w łóżeczku będzie spał, chyba że przy piersi zaśnie a ja razem z nim, no to wiadomo...;nie wprowadzam pieluch wielorazowych
swoją drogą, zauważyłam, że dużo dziewczyn na wątku marzy o tym, żeby urodzić bez znieczulenia,no i chciałabym zapytać, dlaczego???

ja też nie lubię spać z dziećmi, ale przekonałam się, że nie ma się co spinać, bo to czy noworodek śpi z rodzicami czy nie, to wcale nie przesądza o tym, czy później też tak będzie. Nasza córa zawsze spała w swoim łóżeczku, od 6 miesiąca spała wręcz w swoim pokoju sama. A i tak przyszedł okres (około roku chyba) że nie było nocy, żeby do nas nie przydreptała. Na szczęście, przeszło jej.

Mutsiego bym nawet za darmo nie wzięła... koleżanka ma i waży chyba ze 100 kilo. FUJ. A drogi jak sama cholera.

O to mi teraz zadałaś...Bo ja zdecydowana jestem na mutsy 4rider
Ja słyszałam same pochlebne opinie...
No i potrzebuję wózka "terenowego"
Chyba ile ludzi tyle opinii i jak się kupi to się człowiek przekona :|

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
a to ciekawe, wczoraj tego nie było

Mojemu wczoraj zeszło caały dzień no ale starał się...

i jesteśmy źli trochę bo właśnie skończył fugowanie i okazało się, że jedna kafelka trochę pękła i nie wiemy czy ją wymieniać BO - została nam... jedna! I jest ryzyko, że też pęknie przy klejeniu bo musi w niej być otwór na kontakt. Jak strzeli bardziej to jesteśmy w bo nie uśmiecha nam się prawie 100zł kolejne wydawać na całe opakowanie kafli

Dziewczyny proszę o radę Zostawić to tak czy wymieniać? Widać to dokładnie tak jak na fotce no i tam zawsze czajnik stoi

Nic nie widzę

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-02-17, 11:33   #3168
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
ładnie się stracha najadłaś
Dobrze, że na takich obrażeniach się skończyło

co do allegro to Ja też nie mogę wejśc
a syn mój telefon licytuje

W

G
Stary 2013-02-17, 11:35   #3169
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Nic nie widzę
Poprawiłam

Ada
cieszę się, że wszystko ok

Stary 2013-02-17, 11:40   #3170
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Justyna, szczerze to denerwowałoby mnie to pęknięcie, ale nie wiem czy zdecydowałabym się by zdejmować płytkę, bo tak jak piszesz, reszta też może pójść, tym bardziej, jeśli już jakiś czas minął od ich założenia.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-02-17, 11:42   #3171
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
nie
gówniane zmiany na all

wieśniak z miodkiem na śniadanie

w biedrze jest cały kurak za niecałe 5pln za kilo. jest duuuży (najmnijeszy jaki znalazłąm był 1,7kg) i jest pyszny!!!!!!!!!!!!!!

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 11:43   #3172
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
witam się niedzielnie

lekko tylko czułam ...

po prostu stało się
no to przytulam ciepło dobrze ze tak sie to skonczylo i z malym ok )
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 11:43   #3173
MoTyleKsw
Zakorzenienie

axella a jak z TŻ?!

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-02-17, 11:44   #3174
sharpnowaja
Zakorzenienie

ada fajnie że mały bryka w brzuszku

Cytat:
- jeśli będę w stanie to dlaczego nie?
- w gruncie rzeczy rodzę pierwszy raz i nie mam pojęcia jak to jest więc dla mnie zakładanie "chce znieczulenie" jest głupie bo niby dlaczego mam je chcieć? bo inni chcą?
- po wszelakich znieczuleniach źle się czuję. NAwet u dentysty wolę męczyć się na fotelu niż po.
- ogólnie mam dużą odporność na ból więc mam cichą nadzieję że dam radę.
Ale jak już napisałam czas pokaże, na dzień dzisiejszy chciałabym bez znieczulenia ale też jak będę "umierać" z bólu to nie będę się bronić przed tym rękami i nogami.

Justi ja bym wymieniła. Całe życie będziesz marudzić " a mogliśmy wymienić" ale najpierw dotnijcie do gniazdka i wtedy zobaczycie czy wam pęknie. I dlaczego masz kupować cały karton płytek? przecież płytki kupuje się na metry a nie na opakowania.
Stary 2013-02-17, 11:44   #3175
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Poprawiłam

Ada
cieszę się, że wszystko ok
dzieki

może jakieś pomysły na obiadek?!
na pewno zrobię dziś rosołek..
drugie danie hmmmm.... może schabowe i mizerie ..no szukam smaków..a ostatnio śmietana u mnie jest priorytetem ..normalnie do wszystkiego a nawet samą łyżką z kubeczka wsuwam
nie miałam tak jeszcze w ciązy...

pamietam jak chodziłam ze starszym w ciąży to miałam takie parcie na "ziemie"
czarną pachnącą ziemie... mogła byc z doniczki..
dziwne to było ale "ćpałam" każdą doniczkę jak u mamy w odwiedzinach byłam ..siedziałam z nosem w doniczce i delektowałam sie zapachem ziemi...czułam ją w przełyku..tak bardzo chciałam ją połknąć
głupie to no ale czegoś mi widocznie z ziemi było potrzebne....

W

G
Stary 2013-02-17, 11:46   #3176
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Justyna, szczerze to denerwowałoby mnie to pęknięcie, ale nie wiem czy zdecydowałabym się by zdejmować płytkę, bo tak jak piszesz, reszta też może pójść, tym bardziej, jeśli już jakiś czas minął od ich założenia.
No wczoraj były położone...
Cytat:
Justi ja bym wymieniła. Całe życie będziesz marudzić " a mogliśmy wymienić" ale najpierw dotnijcie do gniazdka i wtedy zobaczycie czy wam pęknie. I dlaczego masz kupować cały karton płytek? przecież płytki kupuje się na metry a nie na opakowania.
Tylko, że ona może pęknąć tak jak ta - podczas przyklejania już :/
My zawsze jak braliśmy płytki to całe opakowania z tego co kojarzę

Stary 2013-02-17, 11:47   #3177
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
może jakieś pomysły na obiadek?!
na pewno zrobię dziś rosołek..
a jakie mięsko masz?
ja wczoraj robiłam fileta z kurczaka w cieście z pieczarkami i cebulą. Najtańsza wersja mięsa jaką znam i jest BARDZO dobre
Cytat:
..a ostatnio śmietana u mnie jest priorytetem ..normalnie do wszystkiego a nawet samą łyżką z kubeczka wsuwam
nie miałam tak jeszcze w ciązy...
Stary 2013-02-17, 11:48   #3178
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Justyna, jak wczoraj były kładzione to bez problemu powinna tylko ta jedna odejść, ale no nie wiem...
I fakt my też kupowaliśmy na metry, a niektóre na sztuki, bo mieliśmy wyliczone.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-02-17, 11:48   #3179
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko, że ona może pęknąć tak jak ta - podczas przyklejania już :/
My zawsze jak braliśmy płytki to całe opakowania z tego co kojarzę
na pewno na metry. Jak myśmy kupowali to dostaliśmy 2 płytki oddzielnie

muszę zmykać pa
Stary 2013-02-17, 11:51   #3180
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

No to może my na opakowania bo jakiś zapas był brany i akurat tak wyszło
Nic, zobaczę co zadecyduje mężul

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości