Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-17, 11:52   #1621
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III

Cytat:
Napisane przez mm111111 Pokaż wiadomość
Piękne. Sukienka w pasy <3

dokładnie, tak jak napisałaś, ja nawet w domu najczęściej korzystam z tableta, nie muszę siedzieć wtedy przy biurku ( mam to na co dzień w pracy- wystarczy mi ).

Lepszy tablet w torebce, niż torebka + torba z laptopem....nienawidzę targać tego ustrojstwa!!!!

Waży chyba. Z 1,5 kg, może mniej.

Robię tak samo! Jdyny sposób żeby zdjąć je bez niczyjej pomocy

Mi też się stało to z paznokciem, mimo, że już od dawna nie stosuję lakierów ani żadnej chemii to skóra na palcu dalej jest zmieniona, z paznokciem już lepiej.

Ja oficjalnie ogłaszam, że jestem znowu singlem, chociaż trochę to do mnie nie dociera :/ przeprowadziłam się już, i zaczynam wracać do "świata żywych" ...
Ja też, ale u mnie to dłuższa historia...
Jeśli chodzi o tablety, to intensywnie zastanawiam się nad ipadem mini, rozmiarowo bardziej mi odpowiada, będzie świetny do przeglądania stron poza domem, no i będę go traktować jak mobilny notes

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 11:52   #1622
ladymoonn
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Jest kontrowersyjna odżywka Eveline 8w1(poczytaj opinie na blogach, można się przestraszyć, choć moim zdaniem sprawę należałoby dokładniej zbadać)
Nail Tek ma bardzo dobre opinie i jakbym miała wybierać zdecydowałabym się na tą opcję
W niektórych aptekach są dostępne produkty Gal, znajdziesz wśród nich keratynową odżywkę do rzęs, brwi i paznokci. Moim zdaniem jest bardzo dobra, choć aplikacja jest utrudniona (odzywka zamknięta jest w kapsułkach)
tylko przy NailTeku trzeba się liczyć z tym, że po odstawieniu paznokcie wrócą do poprzedniego stanu [może przy innych też tak jest ale nie sprawdzałam], chyba, że faktycznie zadba się o inne rzeczy typu odżywiania itp.

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 11:57   #1623
201704051536
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Ja też, ale u mnie to dłuższa historia...
Jeśli chodzi o tablety, to intensywnie zastanawiam się nad ipadem mini, rozmiarowo bardziej mi odpowiada, będzie świetny do przeglądania stron poza domem, no i będę go traktować jak mobilny notes
Nawet nie wiedziałam, że taki istnieje, i o 1 cal wiekszy od Galaxy, więc byłby idealny, tylko ja tak nie lubie Maca :/
Jak bywam w Warszawie, to gdzie bym nie weszla, chocby ludzie zyli z babcinym dywanem, PRLowska mebloscianka i jeździli autobusem, musza mieć wszystko Apple, bo to takie feszyn :/
201704051536 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 12:00   #1624
Maqua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lena1209 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a może na problemy z paznociami spróbujcie suplementy.Tylko nie przesadzajcie Biorę co jakiś czas i nie mam problemów z łamiącymi i rozdwajającymi paznokciami No i warto zwrócić uwagę na to co jemy
Ja biorę biotynę, witaminy A+E, magnez i coś na włosy, teraz Megakrzem. Widzę efekty
Cytat:
Napisane przez PaulaMyFashionBlog Pokaż wiadomość
effaclar u mnie dzialal przez pierwszy miesiac
Coś w tym jest, bo u mnie po absolutnym zachwycie na początku, po kilku tygodniach w ogóle nie ten krem

Czy któraś z Was prała już ręcznie białą marynarkę?

Edytowane przez Maqua
Czas edycji: 2013-02-17 o 12:03
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 12:35   #1625
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:
Napisane przez alove Pokaż wiadomość
jakbym czytała o sobie! też jestem niesamowitym nerwusem i denerwuje się dosłownie wszystkim jak znajdziesz coś ciekawego - daj znać

ja teraz zaczęłam miewać "niespodzianki" na twarzy w postaci pryszczy, nie jest ich dużo, ale zawsze wyskakują na najbardziej widocznych punktach twarzy (broda, nos) dla osoby, która przez całe życie (22lata) miała cerę gładką jak pupa niemowlaka jest to naprawdę dosyć spory szok znacie jakieś sprawdzone sposoby jak się ich pozbyć? jakieś punktowe kosmetyki?

Witam wśród nerwusów

Na paskudztwa radzę polopirynę- rozgnieść tabletkę lub pół między dwoma łyżeczkami, kropelka lub dwie wody i nanieść papkę na pryszcza. Najlepiej zrobić to szybko jak już się widzi/ czuje że coś rośnie, wtedy draństwo szybciej dojrzewa i znika Stosuję od lat i nigdy mnie polopiryna nie zawiodła

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 12:38   #1626
carpaibex
Zakorzenienie

Chwalona na tego typu problemy jest oczyszczająca maseczka z aspiryny, przepisy znajdziesz w internecie, choć ja skorzystałabym z tego Nissiax83 na YT.
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 12:45   #1627
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
jeszcze nie, bo nie miałam jej na sobie, ale na pewno wypiorę w pralce i na pewno dam znać czy to przeżyła
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-17, 12:46   #1628
Lena1209
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja biorę biotynę, witaminy A+E, magnez i coś na włosy, teraz Megakrzem. Widzę efekty

Coś w tym jest, bo u mnie po absolutnym zachwycie na początku, po kilku tygodniach w ogóle nie ten krem

Ja zazwyczaj biorę suplementy regenerujące i wzmacniające włosy,Vitapil a teraz Belissa Wpływają one pozytywnie zarówno na włosy,skórę jaki i paznokcie

Marynarki jeszcze nie nosiłam, wisi w szafie Toche obawiam się jak będzie wyglądać po praniu i prasowaniu Tym bardziej,że w składzie ma wiskozę więc może mechacić się Ale za taką cenę stwierdziłam,że może jakoś przeżyje tegoroczną wiosne i lato

Edytowane przez Lena1209
Czas edycji: 2013-02-17 o 12:48
Lena1209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 12:47   #1629
Maqua
Zakorzenienie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;39284568]jeszcze nie, bo nie miałam jej na sobie, ale na pewno wypiorę w pralce i na pewno dam znać czy to przeżyła [/QUOTE]
Ja swojej też nie nosiłam jeszcze i trochę się boję o nią
Stary 2013-02-17, 12:51   #1630
cosma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Phoebee Pokaż wiadomość
Moge polecić m.in.:
1) Nars Sheer Glow - bardzo dobry kosmetyk, wiem jednak,ze bardzo różnie tolerowany
2) Make Up For Ever HD Foundation
4) Lancome Teint Miracle
5) Chanel Vitalumiere / Vitalumiere Aqua - dają efekt naprawę zdrowego rozswietlenia, skóra wyglada niesamowicie promiennie, zebrał masę komplementow.

6) Shiseido Sun Protection Liquid Foundation oraz MAC F&B są dosyć wodniste, świetni spisują sie w lato.
Ja w tej chwili używam MUFE i faktycznie u mnie się sprawdza, ale to fluid dla cer suchych lub normalnych niż tłustych, przetłuszczających się. Można się po nim świecić.

Narsa kiedyś zamawiałam, ale przysłali mi zamiast Sheer Glow podkład matujący z którego nie byłam zadowolona.

Edytowane przez cosma
Czas edycji: 2013-02-17 o 12:57
cosma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 12:51   #1631
Konto usunięte

Cytat:
Ja swojej też nie nosiłam jeszcze i trochę się boję o nią
ja zamierzam ją prać na programie wełna zimna woda z minimalnym wirowaniem, sweterek kaszmirowy, wełniany, mieszanki wełny z czymś sztucznym przeżyły, więc i ona powinna przeżyć, bardziej boję się prasowania

edit: i ja nie piorę w proszkach tylko płynach do prania

Edytowane przez 6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Czas edycji: 2013-02-17 o 13:00
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-17, 12:53   #1632
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, ja nie do końca wierzę że taki niekorzystny efekt to wina odżywki ale to już temat na inną dyskusję.
Według mnie odzywka może poprawić wygląd paznokci, wyrównać je, "scalić" i utwardzić, ale generalnie na stan paznokci najbardziej wpływa odpowiednia dieta bogata w witaminy i mikro oraz makroelementy
dokładnie
Stary 2013-02-17, 12:57   #1633
cosma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
ciekawa sprawa z tymi zalotkami, że mają różną "moc" podkręcenia bo w sumie poza kształtem lepiej dopasowanym do rzęs to co może inaczej działać? chyba, że to właśnie cały sukces
Na pewno wyprofilowanie, ale chyba nie tylko skoro rzęsy długo pozostają podwinięte. Słyszałam (anies już tu wspominała) że najlepsza zalotka to ta od Shu Uemura. Miałam ją zamówić, ale gdzieś wyczytałam że, od Maca jest porównywalna.
Ja akurat zalotki używam codziennie, więc opłacało mi się zainwestować. Jak ktoś chce podkręcać rzęsy "od święta" to chyba szkoda kasy na taką zalotkę.
Stary 2013-02-17, 13:03   #1634
Lilotron
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, ja nie do końca wierzę że taki niekorzystny efekt to wina odżywki ale to już temat na inną dyskusję.
Według mnie odzywka może poprawić wygląd paznokci, wyrównać je, "scalić" i utwardzić, ale generalnie na stan paznokci najbardziej wpływa odpowiednia dieta bogata w witaminy i mikro oraz makroelementy
Wlasnie wydaje mi sie, ze diete mam dobra, a przynajmniej staram sie taka miec przy moich anemicznych sklonnosciach. No nic, moze to jakis przejsciowy problem, niemniej, dobra odzywka i tak sie przyda wiec za rady dziekuje
Lilotron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 13:05   #1635
Maqua
Zakorzenienie

Ja nie umiem używać zalotki, jak nałożę tusz to zaraz się prostują. Może dlatego, że lubię mokre tusze.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-17, 13:12   #1636
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cosma Pokaż wiadomość
Ja w tej chwili używam MUFE i faktycznie u mnie się sprawdza, ale to fluid dla cer suchych lub normalnych niż tłustych, przetłuszczających się. Można się po nim świecić.

Narsa kiedyś zamawiałam, ale przysłali mi zamiast Sheer Glow podkład matujący z którego nie byłam zadowolona.
Domyślam sie,ze większość podkładow, ktore wymieniłam nie sprawdzi sie przy cerze mieszanej, swiecenia gwarantowane. MUFE lubiłam,ale szybko znalazłam cos ciekawszego.

NARS ma fantastyczne kolorowe kosmetyki. Kolekcja z roku na rok sie powiększa ,a końca nie widać. Należą do niebywałe trwałych i przyjemnych w użytkowaniu . Żałuje tylko,ze nie są dostępne stacjonarne u nas. Chociaż ... To by mnie chyba zgubiło!
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 13:13   #1637
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulaMyFashionBlog Pokaż wiadomość
Nawet nie wiedziałam, że taki istnieje, i o 1 cal wiekszy od Galaxy, więc byłby idealny, tylko ja tak nie lubie Maca :/
Jak bywam w Warszawie, to gdzie bym nie weszla, chocby ludzie zyli z babcinym dywanem, PRLowska mebloscianka i jeździli autobusem, musza mieć wszystko Apple, bo to takie feszyn :/
No właśnie, też mnie to denerwuje, bo apple jest niby najlepszy i inne firmy komputerowe są gorsze. Na tablet mogę się skusić, ale komputera stacjonarnego z apple bym nie chciała, nie moja bajka, inny system.

Stary 2013-02-17, 13:17   #1638
cosma
Zakorzenienie

Cytat:

NARS ma fantastyczne kolorowe kosmetyki. Kolekcja z roku na rok sie powiększa ,a końca nie widać. Należą do niebywałe trwałych i przyjemnych w użytkowaniu . Żałuje tylko,ze nie są dostępne stacjonarne u nas. Chociaż ... To by mnie chyba zgubiło!
Myślalam o różu Narsa, słynnym Orgasmie
Stary 2013-02-17, 13:31   #1639
201704051536
Konto usunięte

Cytat:
No właśnie, też mnie to denerwuje, bo apple jest niby najlepszy i inne firmy komputerowe są gorsze. Na tablet mogę się skusić, ale komputera stacjonarnego z apple bym nie chciała, nie moja bajka, inny system.
Moj ojciec pracuje tylko na macach, a ja jak do tego siadam, to sie czuje jak czlowiek z innej epoki, bo nie potrafie tego obslugiwac Zdecydowanie wole VAIO albo Samsunga.

W ogole macie jakis pomysl na laptopa, ktory nie jest biały? Bardzo chcialam białego, ale 17' nie robia białych, probowalam naklejek na laptopa, ale okazaly sie tak badziewne, ze wyrzucilam
Stary 2013-02-17, 13:51   #1640
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia

Cytat:
Moge polecić m.in.:
1) Nars Sheer Glow - bardzo dobry kosmetyk, wiem jednak,ze bardzo różnie tolerowany
2) Make Up For Ever HD Foundation
4) Lancome Teint Miracle
5) Chanel Vitalumiere / Vitalumiere Aqua - dają efekt naprawę zdrowego rozswietlenia, skóra wyglada niesamowicie promiennie, zebrał masę komplementow.

6) Shiseido Sun Protection Liquid Foundation oraz MAC F&B są dosyć wodniste, świetni spisują sie w lato.

Od czasu do czasu używam Origins VitaZing. Dla mnie to nic innego jak krem koloryzujacy. Ma SPF, nadaje zdrowy odcień, maskuje niedoskonałości . Idealny rownież na czas letni.

Podklady, ktore wymieniłam sprawdzają sie u mnie idealnie, żaden z nich nie powoduje u mnie swiecenia , ma skórę typowo suchą.
Dzięki, do lata u mnie jeszcze 2 miesiące więc może coś z tego wybiore
Stary 2013-02-17, 14:13   #1641
catarina11
Rozeznanie

Dziewczyny donośnie marki Apple, zastanawiam się nad zakupem komputera. Na studiach muszę przesyłać wykładowcom prace zaliczeniowe mailem, jak wygląda sprawa plików tekstowych? Moi wykładowcy mają pakiet Office, jest jakaś łatka pozwalająca na odczyt plików z Maca?
catarina11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 14:49   #1642
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alove Pokaż wiadomość
jakbym czytała o sobie! też jestem niesamowitym nerwusem i denerwuje się dosłownie wszystkim jak znajdziesz coś ciekawego - daj znać

ja teraz zaczęłam miewać "niespodzianki" na twarzy w postaci pryszczy, nie jest ich dużo, ale zawsze wyskakują na najbardziej widocznych punktach twarzy (broda, nos) dla osoby, która przez całe życie (22lata) miała cerę gładką jak pupa niemowlaka jest to naprawdę dosyć spory szok znacie jakieś sprawdzone sposoby jak się ich pozbyć? jakieś punktowe kosmetyki?
Ja niestety czasem denerwuje się podświadomie... no i najgorzej wieczorami jak krąży po głowie milion myśli brałam dwa miesiące ten magnez, zgodnie z zaleceniem lekarki i skóra na szyi i głowie przestała mnie swędzieć - ale na ile w tym zasługa magnezu i zmniejszenia stresu...? prawdę mówiąc zastanawiałam się nawet nad psychologiem

też mam ostatnio problemy z cerą! coś strasznego, kupiłam żel Normaclin, na receptę, też od dermatologa i dałam mu trzecią i ostatnią szansę. Mam wrażenie, że on rozsiewa wypryski po całej twarzy zamiast je leczyć

Cytat:
Ja z kolei mam cerę mieszaną i zauważyłam że zdecydowanie lepiej prezentują się na niej podkłady nawilżające. Te matujące to dramat - skóra bardzo szybko się po nich świeci a podkład nieestetycznie rozwarstwia. Lekkie nawilżacze dają bardzo naturalny efekt i dzięki nawilżaniu sprawiają że skóra produkuje bardzo mało sebum.
Odkąd intensywnie nawilżam cerę (kremy, woda termalna, dieta, parokrotne użycie mgiełki, podkład) problem nadmiernego przetłuszczania znacznie się zredukował

Miałam kiedyś wspomniany wyżej Vichy Dermablend. Było to w czasach mocnego trądziku i ten podkład jako jedyny sprawiał że byłam w stanie wyjść z domu. Trzeba się było mocno napracować że nie zrobić sobie nim maski - czas aplikacji był więc długi, ale efekt zadowalający. Aktualnie nie wyobrażam sobie powrotu do niego, wolę zdecydowanie lżejsze podkłady, takie by skóra "przebijała" przez podkład i była tylko lekko skorygowana.

Na pojedyncze wypryski gorąco polecam maść Acnefan, jednak najlepiej ją stosować na nieco większy obszar skóry niż sam wyprysk (powiedzmy ze 2-3cm kwadratowe). Kosztuje grosze a daje wspaniałe efekty
Niektórzy polecają Benzacne - bardzo dobrze wysusza, ale może podrażniać jak masz wrażliwą cerę.
Mnie acnefan nie pomógł i chyba przepłaciłam, bo ~20zł, a sprawdzając potem w Internecie widziałam niższe ceny.
Cytat:
Napisane przez Lilotron Pokaż wiadomość
Dziewczyny, skoro już tu udzielacie takich cennych porad to może i mnie pomożecie Otóż ostatnio zaczęły mi się rozdwajać paznokcie, przez co są bardziej podatne na złamania, wcześniej nie miałam z nimi problemu ale nie wiem co się nagle stało. Macie jakieś sprawdzone odżywki albo inne sposoby jak temu zaradzić?
Ja kupiłam parę dni temu znowu Eveline 8w1. Nigdy nie miałam tak pięknych i długich paznokci jak po tej odżywce... Niestety mam specyficzny kształt płytki i łatwo mi zahaczyć paznokcie i zrobić takie 'zadziorki', które potem powodują złamanie się paznokcia.
Dobre opinie ma różowe serum do paznokci Wibo, ale mnie zależy na odżywce w formie lakieru, bo nie lubię mieć niepomalowanych paznokci

Cytat:
O rany, mój netbook waży około 1,6 i nigdy nie chce mi się go targać ze sobą (a po to go mam, bo mam jeszcze komputer stacjonarny). Jak dobrze, że mam Internet w telefonie.
Mój waży 1,2 i nie raz zdarzało mi się go brać na uczelnię. Lekki nie jest, ale da się przeżyć tablet ostatnio mi się marzy, ale nie jest to rzecz bez której się nie mogę obejść...
W ogóle zostały mi 4 doładowania w mixie, muszę rozejrzeć się za jakimś telefonem
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 15:04   #1643
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość

Kochana, dokonałaś strasznie dziwnego wyboru
Sama siebie cały czas zaskakuję. Teraz pojawiła się propozycja gokartów, ale nie mam się w co ubrać.

Cytat:
Napisane przez mm111111 Pokaż wiadomość

Ja oficjalnie ogłaszam, że jestem znowu singlem, chociaż trochę to do mnie nie dociera :/ przeprowadziłam się już, i zaczynam wracać do "świata żywych" ...
Cytat:
[COLOR=silver]Ja też, ale u mnie to dłuższa historia...
Ja już 3 miesiące temu 'uwolniłam się' ze starego związku i póki co nie narzekam. Co prawda, chyba 'wpadłam' w kolejny, no ale chociaż nie jest nudno. Ze swojej strony polecam zająć się sobą i skupić się na własnych potrzebach. Również do końca nie dotarło do mnie to co się stało, no ale takie życie..

Ja ze swojej strony polecam Nail Tek, wymaga jednak regularnego i sumiennego stosowania.

Piszecie o tyh iPadach, netbookach i innym tego typu sprzęcie, a ja dopiero dojrzałam do korzystania z internetu w komórce.

Edytowane przez LadyI
Czas edycji: 2013-02-17 o 15:11
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 15:06   #1644
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
Ja niestety czasem denerwuje się podświadomie... no i najgorzej wieczorami jak krąży po głowie milion myśli brałam dwa miesiące ten magnez, zgodnie z zaleceniem lekarki i skóra na szyi i głowie przestała mnie swędzieć - ale na ile w tym zasługa magnezu i zmniejszenia stresu...? prawdę mówiąc zastanawiałam się nawet nad psychologiem

też mam ostatnio problemy z cerą! coś strasznego, kupiłam żel Normaclin, na receptę, też od dermatologa i dałam mu trzecią i ostatnią szansę. Mam wrażenie, że on rozsiewa wypryski po całej twarzy zamiast je leczyć

Mnie acnefan nie pomógł i chyba przepłaciłam, bo ~20zł, a sprawdzając potem w Internecie widziałam niższe ceny.

Ja kupiłam parę dni temu znowu Eveline 8w1. Nigdy nie miałam tak pięknych i długich paznokci jak po tej odżywce... Niestety mam specyficzny kształt płytki i łatwo mi zahaczyć paznokcie i zrobić takie 'zadziorki', które potem powodują złamanie się paznokcia.
Dobre opinie ma różowe serum do paznokci Wibo, ale mnie zależy na odżywce w formie lakieru, bo nie lubię mieć niepomalowanych paznokci

Mój waży 1,2 i nie raz zdarzało mi się go brać na uczelnię. Lekki nie jest, ale da się przeżyć tablet ostatnio mi się marzy, ale nie jest to rzecz bez której się nie mogę obejść...
W ogóle zostały mi 4 doładowania w mixie, muszę rozejrzeć się za jakimś telefonem
Różowy wibo czy tam lovely jest świetny! Jeśli lubisz w formie lakieru, to może spróbuj- różowy aż się wchłonie, na to utwardzacz do paznokci też lovely/wibo i na to lakier lub nie? Ja tak robiłam lata, teraz w sumie maluję jak mi się zechce (ostatnio raz na trzy- cztery miesiące ). U mnie się sprawdzało.

Dziewczyny, Wy marudzicie na ciężar netbooków- ja latam z laptopem, z ładowarką do niego bo bateria kaput i to dopiero ciężar latać z dwoma torebkami

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 15:15   #1645
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość

Piszecie o tyh iPadach, netbookach i innym tego typu sprzęcie, a ja dopiero dojrzałam do korzystania czasem z internetu w komórce.
to tak jak ja w grudniu kupiłam swój pierwszy w życiu telefon z ekranem dotykowym, wcześniej przez kilka lat kochałam qwerty i "zwykłe" telefony chociaż we wrześniu jak kupowałam laptopa to rozważałam kupno ipada zamiast niego, ale jednak ipad to fajny gadżet, który komputera nie zastąpi
no ale ja korzystam z komputera w łóżku lub przy biurku ze stacjonarnego w pracy
Cytat:
może to taki efekt oczyszczenia? ja też teraz jestem na leczeniu dermatologicznym skóry i na początku też miałam wysyp, ale zostałam o nim poinformowana.
Stary 2013-02-17, 15:18   #1646
charlotte89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catarina11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny donośnie marki Apple, zastanawiam się nad zakupem komputera. Na studiach muszę przesyłać wykładowcom prace zaliczeniowe mailem, jak wygląda sprawa plików tekstowych? Moi wykładowcy mają pakiet Office, jest jakaś łatka pozwalająca na odczyt plików z Maca?
Instalujesz sobie Open Office, zapisujesz pliki tekstowe w odpowiednim formacie np. .doc i bez problemu otwierają się w Wordzie. Analogicznie działa cała reszta biurowych programów
Ze swojej strony Macbooka gorąco polecam
charlotte89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 16:18   #1647
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlotte89 Pokaż wiadomość
Instalujesz sobie Open Office, zapisujesz pliki tekstowe w odpowiednim formacie np. .doc i bez problemu otwierają się w Wordzie. Analogicznie działa cała reszta biurowych programów
Ze swojej strony Macbooka gorąco polecam
Orientujesz się czy na tablet można pobrać open office? Chyba, że przenieść z komputera stacjonarnego...Dzisiaj widziałam moje mini cacko na żywo i jest spore jak na mini - wg mnie idealna wielkość, mieści się w dłoni (w mojej może trochę z tym gorzej), a spokojnie można przeglądać strony.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-17, 16:27   #1648
charlotte89
Zakorzenienie

Cytat:
Orientujesz się czy na tablet można pobrać open office? Chyba, że przenieść z komputera stacjonarnego...Dzisiaj widziałam moje mini cacko na żywo i jest spore jak na mini - wg mnie idealna wielkość, mieści się w dłoni (w mojej może trochę z tym gorzej), a spokojnie można przeglądać strony.
W prawdzie iPada się (jeszcze ) nie dorobiłam, ale wydaje mi się, że tak Jest też aplikacja, która nazywa się bodajże Pages i ona też na 100% obsługuje format .doc
charlotte89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 16:38   #1649
_Kari_
Zakorzenienie

jezu to ja jakas chyba techniczna maniaczka jestem... smartfona kupilam pierwszego jak wyszly iphony... pewnie juz nikt nie pamieta iphona 3g, obecnie uzywam samsunga galaxy S2 kupilam jak go tylkomzobaczylam ok 2 lata temu... i nie wyobrazam sobie zycia bez niego i netu w nim...
Ipada 2 dostalam teraz na urodziny w grudniu i wystarczylo kilka tyg zeby sie w nim zakochac...a przed zakupem zastanawialam sie nad samsungiem note 10 lub nexusem(boskie technicznie tablety)... no i moj ukochany lapek od 2 lat mac book pro

laski kupujcie sibie dobry sprzet, nie tylko faceci taki moga miec

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
a jaki tablet bedziesz kupowac?? kazdy system operacyjny czy ios w applach czy android w samsungach i innych ma swoje aplikacje... nie sa to typowe programy tylko wlasnie aplikacje na tablety i smartfony... na apple duzo jest platnych a na androida wiecej darmowych... w google play mozna bez problemu spr. jaka apka jest dostepna za darmo lub za ile
_Kari_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 16:44   #1650
201704051536
Konto usunięte

Cytat:

polecam galaxy s3, galaxy note, albo blizniaka galaxy s3 - htc one x bodajze
to sa duze telefony, ale ja sobie nie wyobrazam zyc z mniejszym, ledwo na galaxy udaje mi sie psiac na fb
wczesniej mialam smartfona z wysuwana klawiatura - nokie n97 mini w wersji pozlacanej - piekna, ale system przestarzaly

Edytowane przez 201704051536
Czas edycji: 2013-02-17 o 16:47
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości