O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r. - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-17, 09:10   #3481
mariaantonowna
Rozeznanie

Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.

Cześć Dziewczyny ! i ja dołączam do Waszego wątku ! Razem z mężem od grudnia staramy się o dziecko - czyli 3 cykl starań. Może w tym miesiącu się udało ?
Jestem w 21 dniu cyklu, od 5 dni mam ogromny ból sutków, taki jak nigdy. Po za tym wszystko bez zmian. Od pani ginekolog dostałam skierowanie na badanie krwi i moczu w 22 dniu cyklu i 3 dniu cyklu. Zastanawiam się czy może jutro rano przed analizami zrobić test ciążowy ? Czy to nie za szybko ?
mariaantonowna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 09:25   #3482
didi610
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mariaantonowna Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny ! i ja dołączam do Waszego wątku ! Razem z mężem od grudnia staramy się o dziecko - czyli 3 cykl starań. Może w tym miesiącu się udało ?
Jestem w 21 dniu cyklu, od 5 dni mam ogromny ból sutków, taki jak nigdy. Po za tym wszystko bez zmian. Od pani ginekolog dostałam skierowanie na badanie krwi i moczu w 22 dniu cyklu i 3 dniu cyklu. Zastanawiam się czy może jutro rano przed analizami zrobić test ciążowy ? Czy to nie za szybko ?
cześć,
na test ciążowy chyba jednak za szybko.....wiarygodniejsz a byłaby beta...

25.08.2012r.

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz."
didi610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 10:05   #3483
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Napisane przez didi610 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

ja się dzisiaj nadal średnio czuję, żołądek daje się we znaki

Madzia nie wiem, chyba po prostu ostatnio mniej jadłam bo było masę rzeczy do załatwienia i tak jakoś poszło...

Małgoś
, tak, między ranem a wieczorem często mam ten kilogram +-
ale wczoraj to chyba byłam po prostu mega odwodniona i nic nie jadłam i dlatego tak mało, wieczorem wcisnęłam coś bo burczało w brzuchu i dzisiaj rano już było 60,5 także to był zdecydowany brak wody.....tak czy siak zostało mi jeszcze 3,5kg do zgubienia

Paulina
ja akurat nie mam listy żadnej, jak zajdę w ciążę i będę tak daleko to listę pewnie zrobię na razie muszę czekać II kreski

daga a czemu Ty do nas nie pasujesz? to jest ekipa staraczek i nie ma znaczenia, kto jest ile po ślubie, ile w związku i ile ma lat.....wszystkie chcemy II kresek....na pocieszenie Ci powiem, że ja mam brata 10 lat starszego, moja przyjaciółka ma rodzeństwo starsze ponad 10lat grubo i mają bardzo fajny kontakt także nie smutaj i bierzcie się z mężem do roboty

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Dziewczyny a powiedzcie mi czy czytałyście coś o alkoholu w na samym początku ciąży? bo ja się tak zastanawiam, że głupia byłam jak piłam te wino w piątek
mam nadzieję, że gdyby się udało to mi to nie zaszkodzi....a w zasadzie to fasolce
napewno nie zaszkodzi, zanim fasolka zacznie pobierać od Ciebie tych subst których potrzebuje to jest gdzieś 5-6 tydzień, więc spokojnie winko nie zaszkodzi

Cytat:
zdecydowanie za szybko ja bete z krwi zrobiłam 24 dc i miałam 17.8 więc malutką, nie do wykrycia była przez test, który niby czułość miał od 10 a też wszystko zależy kiedy miałaś owulację, co dop bólu sutków to też zdecydowanie za wcześnie bo zanim dzidzia się zagnieździ i zacznie wydzielać hcg i inne hormony które są odp za powiększanie piersi to przynajmniej 4-5 tc.

Witam wszystkie nowe koleżanki lecę zrobić śniadanko miłego dnia dla wszystkich

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 11:08   #3484
Fikusek82
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny co się z wami dzieje, gdzie są wszyscy od wczoraj?

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Fikusek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 11:15   #3485
baja_86
Zakorzenienie

Cześć

Rzeczywiście pusto tu jakoś, wczoraj mnie nie było, myślałam, że będę miała mnóstwo do nadrabiania ale się myliłam

Witam nowe staraczki
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 11:30   #3486
didi610
Raczkowanie

widać te dwa dni okazały się bardzo zajęte
pewnie dziewczyny działały

Fikusek jak samopoczucie? jakieś objawy się ujawniły?

25.08.2012r.

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz."
Stary 2013-02-17, 11:35   #3487
czarownica_21
Raczkowanie

Witam Was w to niedzielne przedpoludnie
meduzka dziękuję, za wpis Tak sobie siedzę i piszę i jakoś brak mi koncepcji na dzisiejszy dzień Wogóle to jakoś dziwnie się czuję od kilku dni... Strasznie pulsuje mi głowa a dziś ból przeniósł się jeszcze wszyję, boli i pulsuje z każdym ruchem szyji i głowy No nic idę po tabsa może przejdzie... Miłego dnia Kochane
czarownica_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 11:40   #3488
magalska
Zadomowienie

rzeczywiście ja też myślałam że nadrabiania będzie że hoho a tu widać że pracowity weekend, miejmy nadzieję że owocny

ale nas dużo na liście na pierwszej stronie

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-02-17, 11:44   #3489
Fikusek82
Wtajemniczenie

Cytat:
widać te dwa dni okazały się bardzo zajęte
pewnie dziewczyny działały

Fikusek jak samopoczucie? jakieś objawy się ujawniły?
Jeszcze nie, wydaję mi się że jeszcze za wcześnie, na razie to spać mi się chcę, ale nie wiem czy to wina ciąży czy przeziębienia, w pierwszej ciąży wzięło mnie koło 7 tygodnia, więc już niedługo się okażę, żebym tylko w środę samolotu nie zafajdała

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Stary 2013-02-17, 11:49   #3490
didi610
Raczkowanie

Magalska zauważyłaś, że brałyśmy ślub w tym samym dniu?

Fikusek, najwyżej skorzystasz z papierowej torebki na siedzeniu hehe

25.08.2012r.

Stary 2013-02-17, 11:57   #3491
BabySmile87
Przyczajenie

Hej dziewczyny!
Ja dopiero przed godziną wstałam, bo wczoraj dość późno wróciliśmy od znajomych. Dzisiaj totalny relaks, bo czeka mnie ciężki tydzień w pracy...

Fikusek, a Ty test robiłaś tylko raz, czy powtarzałaś jeszcze potem? to w Polsce idziesz dopiero do lekarza?

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Ja dopiero teraz zauważyłam, że brałam ślub w ten sam dzień co Fikusek. Gorąco było wtedy strasznie, chyba 35 stopni, jak nie więcej.
BabySmile87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 12:10   #3492
Fikusek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BabySmile87 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Ja dopiero przed godziną wstałam, bo wczoraj dość późno wróciliśmy od znajomych. Dzisiaj totalny relaks, bo czeka mnie ciężki tydzień w pracy...

Fikusek, a Ty test robiłaś tylko raz, czy powtarzałaś jeszcze potem? to w Polsce idziesz dopiero do lekarza?

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Ja dopiero teraz zauważyłam, że brałam ślub w ten sam dzień co Fikusek. Gorąco było wtedy strasznie, chyba 35 stopni, jak nie więcej.
Test robiłam 3 razy, każdy pozytywny, okresu brak dzisiaj 35 dc. Tutaj do lekarza nie idę bo w Anglii, pierwszy skan jest dopiero w 12 tygodniu ciąży, a na wizytę u położnej też chyba jeszcze za wcześnie, zresztą ja już tutaj nie zdążę, więc do lekarza pójdę w Polsce ale ciążę będę miała prowadzoną w Anglii. 24 marca wracam na obczyznę.

Co do dnia ślubu nie pamiętam za bardzo jak było gorąco, rano deszcz lał jak z cebra i już się bałam ale na szczęście się rozpogodziło.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Stary 2013-02-17, 12:24   #3493
BabySmile87
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Fikusek82 Pokaż wiadomość
Test robiłam 3 razy, każdy pozytywny, okresu brak dzisiaj 35 dc. Tutaj do lekarza nie idę bo w Anglii, pierwszy skan jest dopiero w 12 tygodniu ciąży, a na wizytę u położnej też chyba jeszcze za wcześnie, zresztą ja już tutaj nie zdążę, więc do lekarza pójdę w Polsce ale ciążę będę miała prowadzoną w Anglii. 24 marca wracam na obczyznę.

Co do dnia ślubu nie pamiętam za bardzo jak było gorąco, rano deszcz lał jak z cebra i już się bałam ale na szczęście się rozpogodziło.
A no to nie ma wątpliwości jeżeli trzy testy potwierdziły i okresu brak, super A poprzednią ciążę też miałaś w Anglii prowadzoną? Ja jestem w Niemczech dopiero rok, ale z tego co się orientuje, to wygląda to wszystko podobnie jak w Polsce, tzn ginekolog prowadzi ciążę, ale jeżeli jestem ubezpieczona, to nie mam nawet możliwości chodzić prywatnie do lekarza, tylko za wszystko płaci kasa chorych.
Byłam właśnie miesiąc temu pierwszy raz u ginekologa tutaj, ale niezbyt jestem zadowolona, facet powiedział mi, nie pytając się o długość cyklu, że największe szanse na zajście w ciążę mam w 10-14 dniu. U mnie cykle trwają ok 35 dni, także nie wydaje mi się. Teraz mam zamiar iść do kobiety, ale dopiero jak będę w ciąży.

Ja brałam ślub na wschodzie Polski, może dlatego inna pogoda
Stary 2013-02-17, 12:24   #3494
magalska
Zadomowienie

Cytat:

Fikusek, najwyżej skorzystasz z papierowej torebki na siedzeniu hehe
Rzeczywiście! Ale super! u nas w ten dzień też z rana padał deszcz, na szczęście koło południa się rozpogodziło i było słonecznie i cieplutko - w sam raz ehhh chciałoby się jeszcze raz to przeżyć..

wczoraj byliśmy na imprezie i wypiłam sama 2 litrowy sok, gdy wszyscy wznosili toast to ja miałam też toast z soczku opiłam się że hoho

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-02-17, 12:32   #3495
didi610
Raczkowanie

u nas też było jakoś pochmurnie i spadło parę kropli deszczu, ale ogólnie pogoda była fajna, nie za gorąco

ja po piątku przepisuję się już tylko na soczki koniec z alkoholem.....na baaardzo długo

25.08.2012r.

Stary 2013-02-17, 12:33   #3496
Fikusek82
Wtajemniczenie

Cytat:
A no to nie ma wątpliwości jeżeli trzy testy potwierdziły i okresu brak, super A poprzednią ciążę też miałaś w Anglii prowadzoną? Ja jestem w Niemczech dopiero rok, ale z tego co się orientuje, to wygląda to wszystko podobnie jak w Polsce, tzn ginekolog prowadzi ciążę, ale jeżeli jestem ubezpieczona, to nie mam nawet możliwości chodzić prywatnie do lekarza, tylko za wszystko płaci kasa chorych.
Byłam właśnie miesiąc temu pierwszy raz u ginekologa tutaj, ale niezbyt jestem zadowolona, facet powiedział mi, nie pytając się o długość cyklu, że największe szanse na zajście w ciążę mam w 10-14 dniu. U mnie cykle trwają ok 35 dni, także nie wydaje mi się. Teraz mam zamiar iść do kobiety, ale dopiero jak będę w ciąży.

Ja brałam ślub na wschodzie Polski, może dlatego inna pogoda
Tak pierwszą też miałam w Anglii prowadzoną, ginekologa na oczy nawet nie widziałam, wszystko przebiegało prawidłowo, moje wizyty zaczęły sie dopiero po 12 tygodniu wcześniej chodziłam tylko do ogólnego lekarza. W I trymestrze olewka jest tutaj totalna, jakby sie coś działo to ci nawet nie pomogą bo pierwszy trymestr to nie ciążą, dopiero od II zaczynają się interesować ciężarną, dlatego nawet nie idę przed wyjazdem bo i tak sensu nie ma.

Jak piszę bez składu i ładu to proszę wybaczyć, ale mam za sobą 3 noc nieprzespaną i mnie trafia

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Stary 2013-02-17, 13:36   #3497
czarownica_21
Raczkowanie

Na moim slubie była taka pogoda jaką sobie zamówiłam, do południa kropiło a po południu słoneczko i ciepełko Wyczytałam w ślubnych przesądach, że jak pada w dniu ślubu to będzie owocne życie ale pod jakim względem owocne to już nie napisali

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

didi610 ja odmówiłam sobie % odkąd zaczęłam łykać Folik wogóle jakoś bardziej dbam o siebie
Fikusek już dawno chciałam to napisać więc piszę Śliczna ta Twoja pociecha, a oczka jak węgielki
Stary 2013-02-17, 13:38   #3498
Fikusek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarownica_21 Pokaż wiadomość
Na moim slubie była taka pogoda jaką sobie zamówiłam, do południa kropiło a po południu słoneczko i ciepełko Wyczytałam w ślubnych przesądach, że jak pada w dniu ślubu to będzie owocne życie ale pod jakim względem owocne to już nie napisali
Mam nadzieję, że nie pod względem potomstwa, bo ja zaplanowałam dwójkę i mi starczy. Chociaż mój ślubny chciałby trójeczkę, tyle że ja mu na to że nic z tego bo ja mam zamiar rodzić tylko dwa razy, więc mam nadzieję, że nie będzie bliźniaków. Za to nasza ciotka życzyła nam tyle pociech ile ona ma, a ma siedmioro.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Stary 2013-02-17, 14:16   #3499
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Napisane przez daga 13 Pokaż wiadomość
Witajcie napisałam do was chyba z trzy strony ale coś nacisnęłam i się skasowało ale postaram się jeszce raz , myślę że może pomóc nie wiem jeszcze komu czy wam czy mnie ale może po prastu nam.
jak już pisdałam mam 12 letnią córkę Majkę. właśnie pojechał elektryk bo jak już wspomniałam ten nieszczęsny remont dlatego jeszcze jestem na chodzie. Moja córa jest jedyną jedynaczką w klasie i bardzo chce mieć rodzeństwo . rozmawialiśmy z mężem o tej sytuacji i niestety kiedyś c,orka zostanie sama bez nikogo bliskiego dlatego też postanowiliśmy to zmienić niestety trochę późno . ja mam brata ale potomstwa się raczej nie spodziewa a męża rodzeństwo rozsiane po polsce więc i kontaktnie ten. wzieło mnie chyba na depresyjne sprawy. dzisiaj dowiedziałam się się że przjaciółka mojej córki która też jest jedynaczką (jej mama jest moją przyjaciółką) będzie miała rodzeństwo . Majka jeszcze nie wie i dziewczyny po prostu nie wim jak mam zareagować.
wy jesteście chyba młodę stażem tak wywnioskowałam ale jak mogłybyscie napisać jaki jest was staż małżeński bo wydaje mi się że chyba tutaj nie pasuję bo ja już 14 lat
tak jak mówisz większośc z nas jest chyba młoda stażem małżeńskiem a większośc to chyba wogóle 2012, niektóre dziewczyny dopiero planują, ja od 1 września 2012. Ale czemu masz się z nami źle czuc czy nie pasowac tu, w tym wątku staramy się o dzidziusia i to jest nasz cel a nie ile mamy lat, i jakie dziedzi już. Także wyluzuj

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
madziusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 14:19   #3500
czarownica_21
Raczkowanie

Fikusek82 hi hi ale by bylo wesoło i gwarno ja nastawiam się na min 2 ale zobaczymy czy pozostanę przy tej decyzji gdy urodzę pierwsze dzieciątko mam sąsiadkę jedynaczkę, rodzice mieli ją bardzo późno bo byli po 30tce, mała ma 6 lat a zachowuje się jak dorosła nie potrafi bawić się z dziećmi i jak tak na nią spoglądam to tym bardziej utwierdzam się w postanowieniu, że na jednym się nie zakończy

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez madziusia222 Pokaż wiadomość
tak jak mówisz większośc z nas jest chyba młoda stażem małżeńskiem a większośc to chyba wogóle 2012, niektóre dziewczyny dopiero planują, ja od 1 września 2012. Ale czemu masz się z nami źle czuc czy nie pasowac tu, w tym wątku staramy się o dzidziusia i to jest nasz cel a nie ile mamy lat, i jakie dziedzi już. Także wyluzuj
Podpisuję się pod tymi słowami
daga trzymam kciuki
Stary 2013-02-17, 14:27   #3501
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Hej dziewczyny,

ja się dzisiaj nadal średnio czuję, żołądek daje się we znaki

Madzia nie wiem, chyba po prostu ostatnio mniej jadłam bo było masę rzeczy do załatwienia i tak jakoś poszło...

Małgoś
, tak, między ranem a wieczorem często mam ten kilogram +-
ale wczoraj to chyba byłam po prostu mega odwodniona i nic nie jadłam i dlatego tak mało, wieczorem wcisnęłam coś bo burczało w brzuchu i dzisiaj rano już było 60,5 także to był zdecydowany brak wody.....tak czy siak zostało mi jeszcze 3,5kg do zgubienia

Paulina
ja akurat nie mam listy żadnej, jak zajdę w ciążę i będę tak daleko to listę pewnie zrobię na razie muszę czekać II kreski

daga a czemu Ty do nas nie pasujesz? to jest ekipa staraczek i nie ma znaczenia, kto jest ile po ślubie, ile w związku i ile ma lat.....wszystkie chcemy II kresek....na pocieszenie Ci powiem, że ja mam brata 10 lat starszego, moja przyjaciółka ma rodzeństwo starsze ponad 10lat grubo i mają bardzo fajny kontakt także nie smutaj i bierzcie się z mężem do roboty

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Dziewczyny a powiedzcie mi czy czytałyście coś o alkoholu w na samym początku ciąży? bo ja się tak zastanawiam, że głupia byłam jak piłam te wino w piątek
mam nadzieję, że gdyby się udało to mi to nie zaszkodzi....a w zasadzie to fasolce
didi a może coś na rzeczy jest z tym Twoim złym samopoczuciem??

jestes ponad tydzień po owu...

a alkohol na tym etapie nie zaszkodzi więc się nie martw, podobno na początku maluch żywi się ciałkiem żółtym , jak nie ma jeszcze łożyska to nie jest to raczej groźne.

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
witaj
na test zdecydowanie z wcześnie, a ilu dniowe masz cykle?

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Rzeczywiście! Ale super! u nas w ten dzień też z rana padał deszcz, na szczęście koło południa się rozpogodziło i było słonecznie i cieplutko - w sam raz ehhh chciałoby się jeszcze raz to przeżyć..

wczoraj byliśmy na imprezie i wypiłam sama 2 litrowy sok, gdy wszyscy wznosili toast to ja miałam też toast z soczku opiłam się że hoho

magalska a Ty powiedziałaś już najbliższym o fasolce? rodzicom teściom? no bo wczoraj to chyba się znajomi domyślili czemu soczek??

kiedy wybierasz się do gina? a i jakie masz objawy , doszły jakieś nowe?

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
madziusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 14:43   #3502
Malgos_12
Zakorzenienie

Didi - kurcze ty chcesz zrzucać kg jak ty taka laska jesteś? pewnie po spotkaniach z panem sedesem to rzeczywiście mocno się odwodniłaś...

Daga - między mna a moim bratem jest 8 lat różnicy a mamy super relacje a miedzy moją przyjaciółką a jej siostrą jest 13 lat i też zawsze mogły na siebie liczyć
i pewnie, że pasujesz do nas, choć jesteśmy może i młode stażem niektóre z nas były dość długo w związku wcześniej, a poza tym tak jak piszą dziewczyny staramy się o dzidziusia i to jest nasz wspólny cel

BabySmile - a skąd ze wschodu jesteś? jakie województwo?
a czy ten lekarz zrobił ci usg? bo jak nie to chyba korzystał ze szklanej kuli ....

Mariaantonowna - witaj i powodzenia w tym cyklu. Czy masz jakieś nieprawidłowości w cyklu, że w tych konkretnych dniach masz robić badania?

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Dziewczyny nie uwierzycie...u mnie świeci słońce i aż człowiekowi chce się żyć

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2013-02-17 o 15:03
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 15:33   #3503
BabySmile87
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
a czy ten lekarz zrobił ci usg? bo jak nie to chyba korzystał ze szklanej kuli ....

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------
Ja jestem z Rzeszowa, a mój mąż z Zamościa i tam mieliśmy ślub. A Ty skąd jesteś?
USG mi zrobił, ale to powiedział jeszcze przed. Wiadomo, przy 28 dniowych cyklach szanse są wtedy największe, ale akurat nie w moim przypadku.

Ja nie pamiętam kiedy ostatnio widziałam słońce, zazdroszczę
Stary 2013-02-17, 15:37   #3504
czarownica_21
Raczkowanie

AAA... ja też jestem z Lubelskiego
Stary 2013-02-17, 15:42   #3505
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem z Rzeszowa, a mój mąż z Zamościa i tam mieliśmy ślub. A Ty skąd jesteś?
USG mi zrobił, ale to powiedział jeszcze przed. Wiadomo, przy 28 dniowych cyklach szanse są wtedy największe, ale akurat nie w moim przypadku.

Ja nie pamiętam kiedy ostatnio widziałam słońce, zazdroszczę
Ja mieszkałam w czasach licencjatu w Rzeszowie, a mieszkam blisko Ropczyc w końcu ktoś z moich okolic haha

Może na tej zasadzie powiedział ci o owulacji, bo widział w jakim stadium są pęcherzyki w jajnikach...
Stary 2013-02-17, 15:45   #3506
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziusia222 Pokaż wiadomość
didi a może coś na rzeczy jest z tym Twoim złym samopoczuciem??

jestes ponad tydzień po owu...

a alkohol na tym etapie nie zaszkodzi więc się nie martw, podobno na początku maluch żywi się ciałkiem żółtym , jak nie ma jeszcze łożyska to nie jest to raczej groźne.

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

witaj
na test zdecydowanie z wcześnie, a ilu dniowe masz cykle?

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

magalska a Ty powiedziałaś już najbliższym o fasolce? rodzicom teściom? no bo wczoraj to chyba się znajomi domyślili czemu soczek??

kiedy wybierasz się do gina? a i jakie masz objawy , doszły jakieś nowe?
we wtorek na rano ide do gina no i licze, że na usg już co nie co będzie widać to będzie 5tc3d, a w środe po południu jedziemy do moich rodziców a później do teściów - już nie mogę się doczekać, zwłaszcza miny teściowej hehe bo ona jeszcze czuję się młodo i nie bardzo ma ochotę dostać przydomek babci ale tak w ogóle to lubi dzieciaczki tylko chyba sama siebie nie wyobraża w roli babci, za to moi rodzice i teściu wprost nie mogą się doczekać i pewnie oszaleją z radości, zwłaszcza że dziadkami zostaną po raz pierwszy (ja jestem jedynaczką, Tż ma 3 rodzeństwa w tym starszego brata) no wczoraj nie dało się ukryć że ten soczek to tak bez powodu ale kazaliśmy im milczeć do środy, żeby przez osoby trzecie się przyszłe dziadki nie dowiedziały co do objawów to bolesność piersi nadal, dosłownie mam wrażenie że bez stanika to mi zaraz odpadną no i takie ciągnięcie w dole brzucha i senność, poza tym nic żadnych mdłości/nudności itp ale nie na wszystko mam teraz ochotę do zjedzenia

Tak a pro po starszego brata Tżta to trochę jest rywalizacji między nimi (2 lata różnicy), jak my ogłosiliśmy w domu że bierzemy ślub to on się trochę obraził (ze swoją dziewczyną był dłużej no ale cóż, nikt oświadczać się mu nie bronił), my zaplanowaliśmy ślub już 2 lata wstecz, a oni wyskoczyli we wrześniu 2011, że biorą ślub w styczniu 2012 bo chcą przed nami wziąć (nie liczyło się czy rodzice będą mieć kasę itp, ważne żeby wzięli przed nami ) my braliśmy w sierpniu 2012 i nagle zaczęli się nie wiadomo jak znać na organizacji itp ehhh no i teraz się śmieję że jak powiemy że oczekujemy dzidziusia to jakby się nie uparli przed nami nie zaciążą hehehe

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Didi - kurcze ty chcesz zrzucać kg jak ty taka laska jesteś? pewnie po spotkaniach z panem sedesem to rzeczywiście mocno się odwodniłaś...

Daga - między mna a moim bratem jest 8 lat różnicy a mamy super relacje a miedzy moją przyjaciółką a jej siostrą jest 13 lat i też zawsze mogły na siebie liczyć
i pewnie, że pasujesz do nas, choć jesteśmy może i młode stażem niektóre z nas były dość długo w związku wcześniej, a poza tym tak jak piszą dziewczyny staramy się o dzidziusia i to jest nasz wspólny cel

Mariaantonowna - witaj i powodzenia w tym cyklu. Czy masz jakieś nieprawidłowości w cyklu, że w tych konkretnych dniach masz robić badania?

Dziewczyny nie uwierzycie...u mnie świeci słońce i aż człowiekowi chce się żyć
rzeczywiście, trudne do uwierzenia bo u mnie pochmurno

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Edytowane przez magalska
Czas edycji: 2013-02-17 o 15:47
Stary 2013-02-17, 16:15   #3507
Malgos_12
Zakorzenienie

Magalska - koniecznie daj znać, jaka reakcja rodziców była na wiadomość o dzidziusiu

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

dziewczyny czy któraś z was pije zieloną herbatę? bo właśnie przeczytałam, że ogólnie blokuje wchłanianie kwasu foliowego - słyszałyście coś na ten temat?
Stary 2013-02-17, 16:20   #3508
magalska
Zadomowienie

Małgoś co do relacji postaram się jak najszybciej zdać a pro po zielonej herbaty słyszałam że kobiety w ciąży i starające się nie powinny pić ale nie zainteresowałam się bardziej szczegółowo, być może chodzi o wchłanianie kw foliowego

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-02-17, 16:21   #3509
czarownica_21
Raczkowanie

dziewczyny czy któraś z was pije zieloną herbatę? bo właśnie przeczytałam, że ogólnie blokuje wchłanianie kwasu foliowego - słyszałyście coś na ten temat?
O.o o kurczę ja też ją piję i to litrami
Stary 2013-02-17, 16:29   #3510
Fikusek82
Wtajemniczenie

Ja też lubię zieloną herbatę ale w czasie ciąży nie piłam i teraz też nie, ponoć nie powinno się tak samo jak jeść pasztetów, orzeszków ziemnych, surowe mięso - wiadomo, a no i oczywiście sery pleśniowe też odpadają a szkoda bo uwielbiam.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości