|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.
Cześć Dziewczyny ! i ja dołączam do Waszego wątku ! Razem z mężem od grudnia staramy się o dziecko - czyli 3 cykl starań. Może w tym miesiącu się udało ?
![]() Jestem w 21 dniu cyklu, od 5 dni mam ogromny ból sutków, taki jak nigdy. Po za tym wszystko bez zmian. Od pani ginekolog dostałam skierowanie na badanie krwi i moczu w 22 dniu cyklu i 3 dniu cyklu. Zastanawiam się czy może jutro rano przed analizami zrobić test ciążowy ? Czy to nie za szybko ? |
|
|
|
#3482 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na test ciążowy chyba jednak za szybko.....wiarygodniejsz a byłaby beta...
![]() 25.08.2012r."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." |
|
|
|
|
#3483 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a też wszystko zależy kiedy miałaś owulację, co dop bólu sutków to też zdecydowanie za wcześnie bo zanim dzidzia się zagnieździ i zacznie wydzielać hcg i inne hormony które są odp za powiększanie piersi to przynajmniej 4-5 tc.Witam wszystkie nowe koleżanki miłego dnia dla wszystkich
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||
|
|
|
#3484 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny co się z wami dzieje, gdzie są wszyscy od wczoraj?
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Rzeczywiście pusto tu jakoś, wczoraj mnie nie było, myślałam, że będę miała mnóstwo do nadrabiania ale się myliłam Witam nowe staraczki
|
|
|
|
#3486 |
|
Raczkowanie
|
widać te dwa dni okazały się bardzo zajęte
![]() pewnie dziewczyny działały ![]() Fikusek jak samopoczucie? jakieś objawy się ujawniły?
![]() 25.08.2012r."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." |
|
|
|
#3487 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was w to niedzielne przedpoludnie
![]() meduzka dziękuję, za wpis Wogóle to jakoś dziwnie się czuję od kilku dni... Strasznie pulsuje mi głowa a dziś ból przeniósł się jeszcze wszyję, boli i pulsuje z każdym ruchem szyji i głowy No nic idę po tabsa może przejdzie... Miłego dnia Kochane
|
|
|
|
#3488 |
|
Zadomowienie
|
rzeczywiście ja też myślałam że nadrabiania będzie że hoho a tu widać że pracowity weekend, miejmy nadzieję że owocny
ale nas dużo na liście na pierwszej stronie
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#3489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3490 |
|
Raczkowanie
|
Magalska zauważyłaś, że brałyśmy ślub w tym samym dniu?
![]() Fikusek, najwyżej skorzystasz z papierowej torebki na siedzeniu hehe
|
|
|
#3491 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
Ja dopiero przed godziną wstałam, bo wczoraj dość późno wróciliśmy od znajomych. Dzisiaj totalny relaks, bo czeka mnie ciężki tydzień w pracy... Fikusek, a Ty test robiłaś tylko raz, czy powtarzałaś jeszcze potem? to w Polsce idziesz dopiero do lekarza? ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Ja dopiero teraz zauważyłam, że brałam ślub w ten sam dzień co Fikusek. Gorąco było wtedy strasznie, chyba 35 stopni, jak nie więcej. |
|
|
|
#3492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do dnia ślubu nie pamiętam za bardzo jak było gorąco, rano deszcz lał jak z cebra i już się bałam ale na szczęście się rozpogodziło.
|
|
#3493 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A poprzednią ciążę też miałaś w Anglii prowadzoną? Ja jestem w Niemczech dopiero rok, ale z tego co się orientuje, to wygląda to wszystko podobnie jak w Polsce, tzn ginekolog prowadzi ciążę, ale jeżeli jestem ubezpieczona, to nie mam nawet możliwości chodzić prywatnie do lekarza, tylko za wszystko płaci kasa chorych. Byłam właśnie miesiąc temu pierwszy raz u ginekologa tutaj, ale niezbyt jestem zadowolona, facet powiedział mi, nie pytając się o długość cyklu, że największe szanse na zajście w ciążę mam w 10-14 dniu. U mnie cykle trwają ok 35 dni, także nie wydaje mi się. Teraz mam zamiar iść do kobiety, ale dopiero jak będę w ciąży. Ja brałam ślub na wschodzie Polski, może dlatego inna pogoda
|
|
|
|
|
#3494 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas w ten dzień też z rana padał deszcz, na szczęście koło południa się rozpogodziło i było słonecznie i cieplutko - w sam raz ehhh chciałoby się jeszcze raz to przeżyć.. wczoraj byliśmy na imprezie i wypiłam sama 2 litrowy sok, gdy wszyscy wznosili toast to ja miałam też toast z soczku opiłam się że hoho
|
|
|
|
#3495 |
|
Raczkowanie
|
u nas też było jakoś pochmurnie i spadło parę kropli deszczu, ale ogólnie pogoda była fajna, nie za gorąco
![]() ja po piątku przepisuję się już tylko na soczki koniec z alkoholem.....na baaardzo długo
|
|
|
#3496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak piszę bez składu i ładu to proszę wybaczyć, ale mam za sobą 3 noc nieprzespaną i mnie trafia
|
|
#3497 |
|
Raczkowanie
|
Na moim slubie była taka pogoda jaką sobie zamówiłam, do południa kropiło a po południu słoneczko i ciepełko
Wyczytałam w ślubnych przesądach, że jak pada w dniu ślubu to będzie owocne życie ale pod jakim względem owocne to już nie napisali![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- didi610 ja odmówiłam sobie % odkąd zaczęłam łykać Folik wogóle jakoś bardziej dbam o siebie Fikusek już dawno chciałam to napisać więc piszę Śliczna ta Twoja pociecha, a oczka jak węgielki
|
|
|
|
#3498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za to nasza ciotka życzyła nam tyle pociech ile ona ma, a ma siedmioro.
|
|
#3499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3500 | |
|
Raczkowanie
|
Fikusek82 hi hi ale by bylo wesoło i gwarno
ja nastawiam się na min 2 ale zobaczymy czy pozostanę przy tej decyzji gdy urodzę pierwsze dzieciątko mam sąsiadkę jedynaczkę, rodzice mieli ją bardzo późno bo byli po 30tce, mała ma 6 lat a zachowuje się jak dorosła nie potrafi bawić się z dziećmi i jak tak na nią spoglądam to tym bardziej utwierdzam się w postanowieniu, że na jednym się nie zakończy![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
daga trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#3501 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jestes ponad tydzień po owu... a alkohol na tym etapie nie zaszkodzi więc się nie martw, podobno na początku maluch żywi się ciałkiem żółtym , jak nie ma jeszcze łożyska to nie jest to raczej groźne. ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
na test zdecydowanie z wcześnie, a ilu dniowe masz cykle? ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
magalska a Ty powiedziałaś już najbliższym o fasolce? rodzicom teściom? no bo wczoraj to chyba się znajomi domyślili czemu soczek?? ![]() kiedy wybierasz się do gina? a i jakie masz objawy , doszły jakieś nowe?
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
Didi - kurcze ty chcesz zrzucać kg jak ty taka laska jesteś? pewnie po spotkaniach z panem sedesem to rzeczywiście mocno się odwodniłaś...
Daga - między mna a moim bratem jest 8 lat różnicy a mamy super relacje a miedzy moją przyjaciółką a jej siostrą jest 13 lat i też zawsze mogły na siebie liczyći pewnie, że pasujesz do nas, choć jesteśmy może i młode stażem niektóre z nas były dość długo w związku wcześniej, a poza tym tak jak piszą dziewczyny staramy się o dzidziusia i to jest nasz wspólny cel ![]() BabySmile - a skąd ze wschodu jesteś? jakie województwo? a czy ten lekarz zrobił ci usg? bo jak nie to chyba korzystał ze szklanej kuli .... Mariaantonowna - witaj i powodzenia w tym cyklu. Czy masz jakieś nieprawidłowości w cyklu, że w tych konkretnych dniach masz robić badania?---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Dziewczyny nie uwierzycie...u mnie świeci słońce i aż człowiekowi chce się żyć
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-02-17 o 15:03 |
|
|
|
#3503 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() USG mi zrobił, ale to powiedział jeszcze przed. Wiadomo, przy 28 dniowych cyklach szanse są wtedy największe, ale akurat nie w moim przypadku. Ja nie pamiętam kiedy ostatnio widziałam słońce, zazdroszczę
|
|
|
|
|
#3504 |
|
Raczkowanie
|
AAA... ja też jestem z Lubelskiego
|
|
|
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w końcu ktoś z moich okolic hahaMoże na tej zasadzie powiedział ci o owulacji, bo widział w jakim stadium są pęcherzyki w jajnikach... |
|
|
|
|
#3506 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale tak w ogóle to lubi dzieciaczki tylko chyba sama siebie nie wyobraża w roli babci, za to moi rodzice i teściu wprost nie mogą się doczekać i pewnie oszaleją z radości, zwłaszcza że dziadkami zostaną po raz pierwszy (ja jestem jedynaczką, Tż ma 3 rodzeństwa w tym starszego brata) no wczoraj nie dało się ukryć że ten soczek to tak bez powodu ale kazaliśmy im milczeć do środy, żeby przez osoby trzecie się przyszłe dziadki nie dowiedziały co do objawów to bolesność piersi nadal, dosłownie mam wrażenie że bez stanika to mi zaraz odpadną no i takie ciągnięcie w dole brzucha i senność, poza tym nic żadnych mdłości/nudności itp ale nie na wszystko mam teraz ochotę do zjedzenia Tak a pro po starszego brata Tżta to trochę jest rywalizacji między nimi (2 lata różnicy), jak my ogłosiliśmy w domu że bierzemy ślub to on się trochę obraził (ze swoją dziewczyną był dłużej no ale cóż, nikt oświadczać się mu nie bronił), my zaplanowaliśmy ślub już 2 lata wstecz, a oni wyskoczyli we wrześniu 2011, że biorą ślub w styczniu 2012 bo chcą przed nami wziąć (nie liczyło się czy rodzice będą mieć kasę itp, ważne żeby wzięli przed nami ) my braliśmy w sierpniu 2012 i nagle zaczęli się nie wiadomo jak znać na organizacji itp ehhh no i teraz się śmieję że jak powiemy że oczekujemy dzidziusia to jakby się nie uparli przed nami nie zaciążą hehehe---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 Edytowane przez magalska Czas edycji: 2013-02-17 o 15:47 |
||
|
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
Magalska - koniecznie daj znać, jaka reakcja rodziców była na wiadomość o dzidziusiu
![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- dziewczyny czy któraś z was pije zieloną herbatę? bo właśnie przeczytałam, że ogólnie blokuje wchłanianie kwasu foliowego - słyszałyście coś na ten temat? |
|
|
|
#3508 |
|
Zadomowienie
|
Małgoś co do relacji postaram się jak najszybciej zdać
a pro po zielonej herbaty słyszałam że kobiety w ciąży i starające się nie powinny pić ale nie zainteresowałam się bardziej szczegółowo, być może chodzi o wchłanianie kw foliowego
|
|
|
#3509 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny czy któraś z was pije zieloną herbatę? bo właśnie przeczytałam, że ogólnie blokuje wchłanianie kwasu foliowego - słyszałyście coś na ten temat?
O.o o kurczę ja też ją piję i to litrami
|
|
|
|
#3510 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też lubię zieloną herbatę ale w czasie ciąży nie piłam i teraz też nie, ponoć nie powinno się tak samo jak jeść pasztetów, orzeszków ziemnych, surowe mięso - wiadomo, a no i oczywiście sery pleśniowe też odpadają a szkoda bo uwielbiam.
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

25.08.2012r.

a też wszystko zależy kiedy miałaś owulację, co dop bólu sutków to też zdecydowanie za wcześnie bo zanim dzidzia się zagnieździ i zacznie wydzielać hcg i inne hormony które są odp za powiększanie piersi to przynajmniej 4-5 tc.
Wogóle to jakoś dziwnie się czuję od kilku dni... Strasznie pulsuje mi głowa a dziś ból przeniósł się jeszcze wszyję, boli i pulsuje z każdym ruchem szyji i głowy
No nic idę po tabsa może przejdzie... Miłego dnia Kochane