|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
![]() Chcę przestać
Byłam pro ana przez jakieś półtora roku. Teraz chcę to porzucić, ale nie wiem jak. Może to głupie, ktoś powie "zacznij normalnie jeść". Bardzo boję się przytyć, co jest pewne, jeśli zacznę od razu jeść jak normalny człowiek. Chciałabym jeszcze trochę schudnąć, ale już rozsądnie.
W pro anę było się łatwo wkręcić, ale bardzo trudno się z niej wykręcić. Mogłam do niej wejść bez żadnej wiedzy o odżywianiu i głodzeniu się. Dziewczyny "życzliwie" mi wszystko wytłumaczyły na takim jednym forum. Teraz nie wiem jak jedzą normalni ludzie, którzy się odchudzają. Rozumiem, że to jest głupie i chcę przestać, ale nie wiem co jeść, co myśleć, co sobie powtarzać, jak do tego nie wrócić. Już raz próbowałam sama i nie mogłam, nie wytrzymałam nawet 3 dni. Zaraz zwariuję albo wrócę do tego na dobre. Proszę kogoś o jakiekolwiek rady, mądre słowo. Błagam! Nie dam rady bez pomocy rozsądnych ludzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
damn good coffee
|
Dot.: Chcę przestać
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Łojoj, bez takich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
da... nie myśl ciągle o jedzeniu.. i tu nie o dietetyka chodzi ale o psychologa - państwowo da się załatwić.. bo jedzenie to tylko wierzchołek góry lodowej jaką jest anoreksja
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A jaką wage masz ja jadłam po 300 kalorii dziennie i mniej byłam proana
wpadłam w anoreksje z 80kg do 39 i teraz próbuje przytyć jem po 3 tysiące musisz sie przełamać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja mam podobny problem. Też udało mi się wyjść z anoreksji ale wciąż nie wiem jak jeść by było dobrze. Zaczęłam mieć zachowania bulimiczne i kompulsywne, nie radzę sobie, znów chcę schudnać. W anoreksji ważyłam 40 kg, teraz 54.. niby to waga w normie ale ja się źle czuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
ja tez kompulsywnie sie obzeram po ano.. niby to normalne i ma ustac gdy waga w normie bedzie.. i niby to mi sie wydaje ze sie kompulsywnie obzeram
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
U mnie nawet gdy doszłam do prawidłowej wagi od razu to nie ustało ale to prawda, że gdy je się normalnie, zdrowo to kompulsy ustają. U mnie mogło to też wynikać ze stresu i nerwów, bo tak też reaguję niestety, ale staram się już nad tym panować. Już dawno nie miałam kompulsów, obliczyłam sobie swoje CPM tj. 1800 kcal i tyle jem, no a teraz kiedy chcę delikatnie schudnąć to 1500 kcal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
no ja już rok temu tez tak miałam
szłam do nowej szkoły został mi 1 msc do rozpoczęcia a ja 40kg/173 kurde jadłam całymi dniami po 5-6 tys kalorii przytyłam do 52 na rozpoczęcie było spoko poszło w brzuch ale z czasem sie rozłożyło jedząc w skzole normalne posiłki itp. zaczełam chodzić na siłownie miałam figure idealną ale znów mi coś odbiło i zapragnełam idealnie płaskiego brzucha i zaczełam jeśc po 1 tys kalorii i chudłam chudłam znów dotarłam do 39 kg a miałam takie idealne ciało już przy 55kg WYMIARY MARZENIE a teraz znów szkielet i od 2 tygodni znów sie objadam po 4 tys kalorii narazie mam +3kg WALCZE walcze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.