Chcę przestać - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-14, 21:30   #1
KiniaGrintch
BAN stały

Unhappy

Chcę przestać

Byłam pro ana przez jakieś półtora roku. Teraz chcę to porzucić, ale nie wiem jak. Może to głupie, ktoś powie "zacznij normalnie jeść". Bardzo boję się przytyć, co jest pewne, jeśli zacznę od razu jeść jak normalny człowiek. Chciałabym jeszcze trochę schudnąć, ale już rozsądnie.
W pro anę było się łatwo wkręcić, ale bardzo trudno się z niej wykręcić. Mogłam do niej wejść bez żadnej wiedzy o odżywianiu i głodzeniu się. Dziewczyny "życzliwie" mi wszystko wytłumaczyły na takim jednym forum. Teraz nie wiem jak jedzą normalni ludzie, którzy się odchudzają.
Rozumiem, że to jest głupie i chcę przestać, ale nie wiem co jeść, co myśleć, co sobie powtarzać, jak do tego nie wrócić. Już raz próbowałam sama i nie mogłam, nie wytrzymałam nawet 3 dni. Zaraz zwariuję albo wrócę do tego na dobre.
Proszę kogoś o jakiekolwiek rady, mądre słowo. Błagam! Nie dam rady bez pomocy rozsądnych ludzi.
KiniaGrintch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-14, 21:41   #2
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Dot.: Chcę przestać

Cytat:
Napisane przez KiniaGrintch Pokaż wiadomość
Byłam pro ana przez jakieś półtora roku. Teraz chcę to porzucić, ale nie wiem jak. Może to głupie, ktoś powie "zacznij normalnie jeść". Bardzo boję się przytyć, co jest pewne, jeśli zacznę od razu jeść jak normalny człowiek. Chciałabym jeszcze trochę schudnąć, ale już rozsądnie.
W pro anę było się łatwo wkręcić, ale bardzo trudno się z niej wykręcić. Mogłam do niej wejść bez żadnej wiedzy o odżywianiu i głodzeniu się. Dziewczyny "życzliwie" mi wszystko wytłumaczyły na takim jednym forum. Teraz nie wiem jak jedzą normalni ludzie, którzy się odchudzają.
Rozumiem, że to jest głupie i chcę przestać, ale nie wiem co jeść, co myśleć, co sobie powtarzać, jak do tego nie wrócić. Już raz próbowałam sama i nie mogłam, nie wytrzymałam nawet 3 dni. Zaraz zwariuję albo wrócę do tego na dobre.
Proszę kogoś o jakiekolwiek rady, mądre słowo. Błagam! Nie dam rady bez pomocy rozsądnych ludzi.
Myślę że powinnaś udać się do dietetyka
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-14, 22:00   #3
KiniaGrintch
BAN stały

Łojoj, bez takich Nie mam na niego pieniędzy. Nie da się samemu z tego wyjść?
KiniaGrintch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-15, 05:17   #4
cud_natury
Raczkowanie

da... nie myśl ciągle o jedzeniu.. i tu nie o dietetyka chodzi ale o psychologa - państwowo da się załatwić.. bo jedzenie to tylko wierzchołek góry lodowej jaką jest anoreksja
cud_natury jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-16, 11:53   #5
Klaudia121444
Raczkowanie

A jaką wage masz ja jadłam po 300 kalorii dziennie i mniej byłam proana
wpadłam w anoreksje z 80kg do 39 i teraz próbuje przytyć jem po 3 tysiące musisz sie przełamać
Klaudia121444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-17, 09:34   #6
margerit_1
Przyczajenie

Ja mam podobny problem. Też udało mi się wyjść z anoreksji ale wciąż nie wiem jak jeść by było dobrze. Zaczęłam mieć zachowania bulimiczne i kompulsywne, nie radzę sobie, znów chcę schudnać. W anoreksji ważyłam 40 kg, teraz 54.. niby to waga w normie ale ja się źle czuję.
margerit_1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-17, 15:22   #7
cud_natury
Raczkowanie

ja tez kompulsywnie sie obzeram po ano.. niby to normalne i ma ustac gdy waga w normie bedzie.. i niby to mi sie wydaje ze sie kompulsywnie obzeram
cud_natury jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-21, 13:41   #8
margerit_1
Przyczajenie

U mnie nawet gdy doszłam do prawidłowej wagi od razu to nie ustało ale to prawda, że gdy je się normalnie, zdrowo to kompulsy ustają. U mnie mogło to też wynikać ze stresu i nerwów, bo tak też reaguję niestety, ale staram się już nad tym panować. Już dawno nie miałam kompulsów, obliczyłam sobie swoje CPM tj. 1800 kcal i tyle jem, no a teraz kiedy chcę delikatnie schudnąć to 1500 kcal
margerit_1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 10:28   #9
Klaudia121444
Raczkowanie

no ja już rok temu tez tak miałam
szłam do nowej szkoły został mi 1 msc do rozpoczęcia a ja 40kg/173
kurde jadłam całymi dniami po 5-6 tys kalorii przytyłam do 52 na rozpoczęcie było spoko poszło w brzuch ale z czasem sie rozłożyło jedząc w skzole normalne posiłki itp.
zaczełam chodzić na siłownie miałam figure idealną ale znów mi coś odbiło i zapragnełam idealnie płaskiego brzucha i zaczełam jeśc po 1 tys kalorii i chudłam chudłam
znów dotarłam do 39 kg a miałam takie idealne ciało już przy 55kg WYMIARY MARZENIE
a teraz znów szkielet
i od 2 tygodni znów sie objadam po 4 tys kalorii narazie mam +3kg
WALCZE walcze
Klaudia121444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości