Pytania, pomysły i sugestie dot. funkcjonowania podforum - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy > Wspólne zakupy perfumeryjne

Notka

Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-11, 23:28   #4081
liliza
El Cumpleaños Secreto

Dot.: Pytania, pomysły i sugestie dot. funkcjonowania podforum

Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość
zgodnie z regulaminem - po dwóch tygodniach od wysłania w przypadku braku potwierdzenia ze strony udziałowca uznajesz odlewkę za dostarczoną. Nie dopraszałbym się o info, tylko po dniach 14-tu odhaczyła odbiór przesyłki
No to jest jasne, tylko co w przypadku kiedy masz już kupioną okazyjnie flaszkę na rozbiórkę i mijają dwa tygodnie od zakupu, a masz już cztery w obiegu. Mam jeszcze z promocji w Galilu kupioną.
liliza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 23:28   #4082
Asiuuuuula
Zakorzenienie

No po 14 dniach jest jako dostarczona i już nie trzeba czekać na potwierdzenie ale jak wcześniej widać na str. PP, że odebrane a ktoś pomimo PW nie potwierdza w wątku to niestety chyba nie można uznać za dostarczoną tylko trza czekać do tych 14 dni ...miałam sobie robić prywatną listę takich ciołków i mam takich dwóch ale... nie pamiętam nicków a nie chce mi się już szukać
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 23:34   #4083
liliza
El Cumpleaños Secreto

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
No po 14 dniach jest jako dostarczona i już nie trzeba czekać na potwierdzenie ale jak wcześniej widać na str. PP, że odebrane a ktoś pomimo PW nie potwierdza w wątku to niestety chyba nie można uznać za dostarczoną tylko trza czekać do tych 14 dni ...miałam sobie robić prywatną listę takich ciołków i mam takich dwóch ale... nie pamiętam nicków a nie chce mi się już szukać
To ja chyba zacznę też taką listę pisać, bo dotyczy to zwykle tych samych osób Zapożyczyłam sobie tego kudłatego, bo mi się bardzo spodobał hihi
Ale w razie czego wątek zajawkę można otworzyć?

Edytowane przez liliza
Czas edycji: 2013-02-12 o 00:55
Stary 2013-02-12, 10:02   #4084
ania105
Zadomowienie

W zwiazku z tym ,ze jest u mnie promocja na niektore zapachy czy ktos ma chec na wydaje mi sie 30 tki takich zapachow w cenie 20 euro.
Lancom Poeme,Azur ode Lancome ,Hypnose ,Hypnose Home...zreszta wszystkie Lancomy.Davidoffy,Versace z takim korkiem bialym ptaszkiem chyba,Montana/Montana-Mood-Sensual-te byly po 10 euro......Cacharel w tym Eden i inne ale wczoraj w perfumeri tyle tego bylo ,ze sama juz nie wiem co aha niektore to setki ...wszystkiego w gazetce nie ma.

Znalazlam link do tej promocji...jesli ktos chce to wysle na pw dostepne zapachy co by oficjalnie nic nie reklamowac...a pomoc moge...

Edytowane przez ania105
Czas edycji: 2013-02-12 o 10:36
ania105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 10:12   #4085
MAGDA1704
Zakorzenienie

GG do MAGDA1704

Cytat:
Napisane przez ania105 Pokaż wiadomość
W zwiazku z tym ,ze jest u mnie promocja na niektore zapachy czy ktos ma chec na wydaje mi sie 30 tki takich zapachow w cenie 20 euro.
Lancom Poeme,Azur ode Lancome ,Hypnose ,Hypnose Home...zreszta wszystkie Lancomy.Davidoffy,Versace z takim korkiem bialym ptaszkiem chyba,Montana/Montana-Mood-Sensual-te byly po 10 euro......Cacharel w tym Eden i inne ale wczoraj w perfumeri tyle tego bylo ,ze sama juz nie wiem co

Znalazlam link do tej promocji...jesli ktos chce to wysle na pw dostepne zapachy co by oficjalnie nic nie reklamowac...a pomoc moge...
Aniu, to jesli mozesz to poprosze ten link
MAGDA1704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 10:14   #4086
Madzikon85
Zakorzenienie

To ja również poproszę o link i napisałam do Ciebie PW
Madzikon85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 10:33   #4087
ania105
Zadomowienie

Jesli sa pytania prosze na pw ,albo pytac w watku nizej zakupy zagraniczne co by nie zasmiecac tutaj.
ania105 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-12, 13:55   #4088
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Cytat:
Napisane przez liliza Pokaż wiadomość
Ale w razie czego wątek zajawkę można otworzyć?
w ostatecznej ostateczności, ale prosiłabym o poinformowanie którejś z modek podforum wspólnozakupowego albo mnie, bo wtedy temat zostaje zamknięty i czekamy, jak dasz znać, że zakończyłaś którąś ze swoich aktywnych rozbiórek (wtedy się otwiera zamknięty wątek)

ale uprasza się nie nadużywać tej opcji

*edit - natomiast jeśli źle skumałam i jeśli chodzi o wątki zajawkowe=wątki rozpoznawcze, czy znajdą się chętne na dany zapach - to zdecydowanie NIE MOŻNA

Edytowane przez cbr
Czas edycji: 2013-02-12 o 13:56
cbr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 17:19   #4089
liliza
El Cumpleaños Secreto

Cytat:
Napisane przez cbr Pokaż wiadomość
w ostatecznej ostateczności, ale prosiłabym o poinformowanie którejś z modek podforum wspólnozakupowego albo mnie, bo wtedy temat zostaje zamknięty i czekamy, jak dasz znać, że zakończyłaś którąś ze swoich aktywnych rozbiórek (wtedy się otwiera zamknięty wątek)

ale uprasza się nie nadużywać tej opcji

*edit - natomiast jeśli źle skumałam i jeśli chodzi o wątki zajawkowe=wątki rozpoznawcze, czy znajdą się chętne na dany zapach - to zdecydowanie NIE MOŻNA
Nie nie nie Cbrku, dobrze zrozumiałaś. Mam jeden wątek, w którym czekam na jedno potwierdzenie i jeden z dwiema flaszkami otwarty, który sądzę zakończę w tym tygodniu, bo wszystko mam przygotowane do wysyłki. No i mam jeszcze flaszkę z promocji w Galilu, która czeka na wolne miejsce. Napiszę, jakby co, prośbę o pozwolenie na otwarcie wątku zajawki, gdybym miała nie zmieścić się w czasie
Stary 2013-02-13, 16:59   #4090
rudzia77
Zadomowienie

Dziewczyny czy macie jakiś pomysł jak udokumentować zakup flaszki , jeżeli będę ją brała z ręki do ręki i tak za nią płaciła?Trafiła mi się Violet Blonde Toma Forda w świetnej cenie od konsultantki z Douglasa(zresztą biorę ją w ciemno jak usłyszałam za ile chce ją sprzedać) i mogłabym tę wodę rozebrać , bo chyba rzadko pojawia się na wspólnych, a sama całej setki raczej nie zużyję, tylko nie będę miała paragonu i mam zapłacić jej gotówką.Jadę w niedzielę w delegację i ona ma tę flaszkę tam przywieźć.
Stary 2013-02-13, 17:13   #4091
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudzia77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy macie jakiś pomysł jak udokumentować zakup flaszki , jeżeli będę ją brała z ręki do ręki i tak za nią płaciła?Trafiła mi się Violet Blonde Toma Forda w świetnej cenie od konsultantki z Douglasa(zresztą biorę ją w ciemno jak usłyszałam za ile chce ją sprzedać) i mogłabym tę wodę rozebrać , bo chyba rzadko pojawia się na wspólnych, a sama całej setki raczej nie zużyję, tylko nie będę miała paragonu i mam zapłacić jej gotówką.Jadę w niedzielę w delegację i ona ma tę flaszkę tam przywieźć.
Nie mam pomysła... a nie możesz jej przelać na konto ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-13, 17:16   #4092
rudzia77
Zadomowienie

Cytat:
Nie mam pomysła... a nie możesz jej przelać na konto ?
O widzisz co dwie głowy to nie jedna Zapytam ją czy tak może być ,wtedy będę miała ślad Dzięki Asiu
Stary 2013-02-17, 19:06   #4093
dobbinka
Zakorzenienie

Nie wiem, czy to nie za dużo roboty dla Organizatorki/-a ale mnie ułatwiłoby życie, gdyby w PW z danymi adresowymi był umieszczany link do rozbiórki. Czasami jest ich sporo w jednym czasie i grzebanie, żeby znaleźć rozliczenie, a potem potwierdzanie w wątku może trochę potrwać. Chyba, że nie wpadłam na pomysł, jak to robić sprawniej. A tak w ogóle, to przepraszam za lenistwo.
dobbinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:18   #4094
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dobbinka Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy to nie za dużo roboty dla Organizatorki/-a ale mnie ułatwiłoby życie, gdyby w PW z danymi adresowymi był umieszczany link do rozbiórki. Czasami jest ich sporo w jednym czasie i grzebanie, żeby znaleźć rozliczenie, a potem potwierdzanie w wątku może trochę potrwać. Chyba, że nie wpadłam na pomysł, jak to robić sprawniej. A tak w ogóle, to przepraszam za lenistwo.
no bez przesady, jesli w tytule jest nazwa rozbieranego zapachu, to chyba wiadomo czego dotyczy

organizatorka ma mnostwo rzeczy do oragniecia (wplaty - nie zawsze dobrze opisane, adresy plus caly proces rozlewania, adresowania i wysylania (ze staniem na poczcie gratis)), wiec monitorowanie watku to chyba nie jest zbyt wielkie wymaganie od uczestniczki
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:48   #4095
dobbinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda s. Pokaż wiadomość
no bez przesady, jesli w tytule jest nazwa rozbieranego zapachu, to chyba wiadomo czego dotyczy

organizatorka ma mnostwo rzeczy do oragniecia (wplaty - nie zawsze dobrze opisane, adresy plus caly proces rozlewania, adresowania i wysylania (ze staniem na poczcie gratis)), wiec monitorowanie watku to chyba nie jest zbyt wielkie wymaganie od uczestniczki
Dlatego napisałam, że nie wiem, czy nie za dużo wymagam. Nie ma się co unosić.
Stary 2013-02-17, 20:09   #4096
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego napisałam, że nie wiem, czy nie za dużo wymagam. Nie ma się co unosić.
daleko mi do unoszenia, jedynie wyjasniam
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 20:14   #4097
dobbinka
Zakorzenienie

Cytat:
daleko mi do unoszenia, jedynie wyjasniam
Sorki, po prostu za każdym razem, jak robię przelewy, to mam takie ukryte pragnienie, żeby móc kliknąć bez łażenia po wizażu na piechotę. Ale rozumiem, że to może być za dużo roboty.
Stary 2013-02-17, 20:16   #4098
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Sorki, po prostu za każdym razem, jak robię przelewy, to mam takie ukryte pragnienie, żeby móc kliknąć bez łażenia po wizażu na piechotę. Ale rozumiem, że to może być za dużo roboty.
A wiesz, że ja też tak mam? Tylko ja jakoś nie podaję linku do rozbiórki w wiadomości PW
Najlepiej jakby przekierowywało od razu do płatności
Stary 2013-02-17, 20:21   #4099
dobbinka
Zakorzenienie

Cytat:
A wiesz, że ja też tak mam? Tylko ja jakoś nie podaję linku do rozbiórki w wiadomości PW
Może kobita pomarzyć, nie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-17, 20:31   #4100
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:

No znowu tak dużo tej roboty nie ma - kwestia dobrej organizacji. Ja w większości moich rozbiórek staram się podawać razem z danymi do przelewu również link do wątku, bo to bardzo ułatwia znalezienie rozliczenia bez dodatkowego szukania po rozbiórkowym. I nie miałabym nic przeciwko temu, żeby wklejanie linku do rozliczenia było obowiązkowe. Często Organizatorki mają linki w swoich podpisach i to też jest bardzo przydatne Oooo, właśnie tak jak u Ciebie

Edytowane przez Daffodilka
Czas edycji: 2013-02-17 o 20:33
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 20:39   #4101
MAGDA1704
Zakorzenienie

GG do MAGDA1704

Cytat:
o tak jak na allegro przez PayU
MAGDA1704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 20:43   #4102
liliza
El Cumpleaños Secreto

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
No znowu tak dużo tej roboty nie ma - kwestia dobrej organizacji. Ja w większości moich rozbiórek staram się podawać razem z danymi do przelewu również link do wątku, bo to bardzo ułatwia znalezienie rozliczenia bez dodatkowego szukania po rozbiórkowym. I nie miałabym nic przeciwko temu, żeby wklejanie linku do rozliczenia było obowiązkowe. Często Organizatorki mają linki w swoich podpisach i to też jest bardzo przydatne
Podpisuję się pod tym ręcyma i nogyma. Tak się zastanawiałam, jaki to problem wkleić jednego linka. Przecież i tak generuje się wiadomość do iluś osób, biorących udział w rozbiórce. Dla uczestniczących w wielu rozbiórkach byłoby to duże ułatwienie, bo w wiadomości jest link ku pamięci, że w takiej a takiej rozbiórce uczestniczy się. To tylko kwestia sprawnej organizacji, a ułatwienie duże
Stary 2013-02-17, 20:54   #4103
dobbinka
Zakorzenienie

Cytat:
Podpisuję się pod tym ręcyma i nogyma. Tak się zastanawiałam, jaki to problem wkleić jednego linka. Przecież i tak generuje się wiadomość do iluś osób, biorących udział w rozbiórce. Dla uczestniczących w wielu rozbiórkach byłoby to duże ułatwienie, bo w wiadomości jest link ku pamięci, że w takiej a takiej rozbiórce uczestniczy się. To tylko kwestia sprawnej organizacji, a ułatwienie duże
Czyli jednak nie wymyślam aż tak strasznie?
Z linkami ku pamięci to jest wielka racja. Już nieraz szukałam ile zapłaciłam za daną odlewkę, w jakiej aukcji brałam udział i wyszukiwarka mi nic nie wypluła. Chyba gdzieś po pewnym czasie te rozbiórki lądują. W jakimś koszu-archiwum.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-17, 21:04   #4104
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Z linkami ku pamięci to jest wielka racja. Już nieraz szukałam ile zapłaciłam za daną odlewkę, w jakiej aukcji brałam udział i wyszukiwarka mi nic nie wypluła. Chyba gdzieś po pewnym czasie te rozbiórki lądują. W jakimś koszu-archiwum.
Nie wiem co z tą wyszukiwarką, ale faktycznie tak jest Czasem szukam jakiejś rozbiórki, nawet własnej i nic z tego nie wychodzi. A przydałyby się takie linki "ku pamięci", żeby wycenić odlewkę, czy rozbieraną flaszkę na Allegro, albo Straganik
Stary 2013-02-17, 21:06   #4105
liliza
El Cumpleaños Secreto

Cytat:
Pewnie, że nie wymyślasz Ja jakiś czas temu pomyślałam, czy tego u siebie w rozbiórkach nie robić i zrobię to od obecnej. Uważam, że to bardzo dobry pomysł i z pewnością nie nabędę przepukliny z przepracowania, z powodu takiej modyfikacji
Stary 2013-02-17, 21:13   #4106
dobbinka
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie, że nie wymyślasz Ja jakiś czas temu pomyślałam, czy tego u siebie w rozbiórkach nie robić i zrobię to od obecnej. Uważam, że to bardzo dobry pomysł i z pewnością nie nabędę przepukliny z przepracowania, z powodu takiej modyfikacji
Gdybyś się nabawiła, to daj znać. Przyślę czekoladki do szpitala.
Stary 2013-02-17, 21:54   #4107
_carlajna_
Her Worshipfulness

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
Nie wiem co z tą wyszukiwarką, ale faktycznie tak jest Czasem szukam jakiejś rozbiórki, nawet własnej i nic z tego nie wychodzi. A przydałyby się takie linki "ku pamięci", żeby wycenić odlewkę, czy rozbieraną flaszkę na Allegro, albo Straganik
Co do własnych rozbiórek to jak wejdziesz w swój profil i w "Staty" a potem w wątki przez Ciebie rozpoczęte to wszystko jest do wyśledzenia No chyba że ktoś zakłada tyle wątków że musi się przekopywać przez 100 stron, no to wtedy faktycznie "głupiego robota" takie szukanie na piechotę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-18, 10:14   #4108
Emiks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _carlajna_ Pokaż wiadomość
Co do własnych rozbiórek to jak wejdziesz w swój profil i w "Staty" a potem w wątki przez Ciebie rozpoczęte to wszystko jest do wyśledzenia No chyba że ktoś zakłada tyle wątków że musi się przekopywać przez 100 stron, no to wtedy faktycznie "głupiego robota" takie szukanie na piechotę
Jest dokładnie tak, jak mówisz

Ponadto dodam, że w zakładce Narzędzia jest taki magiczny przycisk pod tytułem Subskrybuj ten wątek, w którym po kliknięciu można nawet ustawić powiadomienia mailem i być na bieżąco z tym, co się dzieje w wątku, bez konieczności mnożenia przez organizatorkę kolejnych informacji i hiperłączy. Trochę techniki i człowiek się gubi, prawda?

Ja to właściwie miałabym takie jedno zbożne życzenie aby NIEKTÓRE uczestniczki wspólnych zakupów zadały sobie choć minimum trudu i przeczytały informacje zawarte w pierwszym poście, te w mailu oraz na czas dokonały wpłaty i potwierdziły odbiór w wątku
... a przy okazji zapoznały się z funkcjonalnościami dostępnymi na forum, aby nie mnożyć niepotrzebnie dodatkowych czynności organizatorkom ... powtarzam NIEKTÓRE

Edytowane przez Emiks
Czas edycji: 2013-02-18 o 10:15
Emiks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 10:31   #4109
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Emiks Pokaż wiadomość
Ponadto dodam, że w zakładce Narzędzia jest taki magiczny przycisk pod tytułem Subskrybuj ten wątek, w którym po kliknięciu można nawet ustawić powiadomienia mailem i być na bieżąco z tym, co się dzieje w wątku, bez konieczności mnożenia przez organizatorkę kolejnych informacji i hiperłączy. Trochę techniki i człowiek się gubi, prawda?
Dodam, że nie trzeba nawet korzystać z tego przycisku, bo w momencie kiedy się napisze wiadomość w danym wątku (czy to jako autor, czy jako jedynie użytkownik), dochodzi do automatycznej subskrypcji tego wątku (chyba, że istnieje możliwość odgórnego odhaczenia takiej opcji i ktoś tak uczynił).

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2013-02-18 o 10:32
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 13:11   #4110
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emiks Pokaż wiadomość
... a przy okazji zapoznały się z funkcjonalnościami dostępnymi na forum, aby nie mnożyć niepotrzebnie dodatkowych czynności organizatorkom ... powtarzam NIEKTÓRE
To chyba do mnie Ja jednak będę nadal załączać link do rozliczenia w swoich wątkach rozbiórkowych, bo to ułatwi życie moim współzakupowiczom, a mnie korona z głowy nie spadnie.

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez _carlajna_ Pokaż wiadomość
Dzięki - faktycznie wszystkie watki tam siedzą Gorzej ze starszymi "obcymi", bo tych wyszukiwarka już nie chce wyrzucać. Pewnie gdzieś są archiwizowane.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości