Hejsterskie filolożki - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-17, 19:45   #31
mell002
Zadomowienie

Dot.: Hejsterskie filolożki

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Ja się nie zdradzam, ale podejrzewam że u mnie magisterki nie będzie - chociaż teraz robię maturę żeby iść na drugi kierunek studiów
High five, maturzystko. Uchylisz rąbka tajemnicy?Druga filo?

mell002 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-17, 19:48   #32
201604181004
Konto usunięte

Och no nie wiem :S na priv ci mogę opisać

Ale na tę maturę prędzej pójdę żeby się sprawdzić, bo tak jak mówiłam - chyba mnie gila ta polska i to polskie wykształcenie.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-17, 19:50   #33
Tolvaj
Rozeznanie

Cytat:
Ja się nie zdradzam, ale podejrzewam że u mnie magisterki nie będzie - chociaż teraz robię maturę żeby iść na drugi kierunek studiów najprawdopodobniej rzucę to wszystko w diabły i wyjadę za granicę. Zagramanica nie straszna jak się zna języki! ;p

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

To ja wam jeszcze postękam że u mnie krucho z kasą, przez sesję musiałam ograniczyć moją pracę, teraz chwilowa przerwa, znowu poprawka na głowie a jeszcze jak mi warunek dowalą to będę jadła tynk

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Chociaż właśnie jestem na etapie: obożemójedynymaryjkojózef urzucamstudia bo psychicznie nie wyrabiam.
A jaki kierunek masz w planach?
Ja się pocieszam, że jeszcze tylko kilka miesięcy, no ale jednak trochę wysiłku trzeba włożyć w to, żeby skończyć :P
Chociaż na mojej niszowej filologii nie wywalają nikogo (tylko 1 dziewczynę na 1 roku), bo i tak zostało nas kilkanaście osób, więc chuchają na nas aż do przesady, trudno coś oblać
Tolvaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-17, 19:53   #34
201604181004
Konto usunięte

U nas wręcz przeciwnie. Dlatego mi się po prostu nie chce.
Stary 2013-02-17, 20:02   #35
Angelika220
Raczkowanie

hahaha Karolina to Ty? Świat jest mały
Angelika220 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-17, 20:05   #36
201604181004
Konto usunięte

Do kogo to? Bo ja jestem Kasia
Stary 2013-02-17, 20:07   #37
Angelika220
Raczkowanie

Ahh, nie nie, do "linki_12", ale doczytalam, że jest z rosyjskiej, a nie tak jak myslalam z innej i chcialam usunąć posta ale nie umialam było tylko "Edytuj". Głąb jestem
Stary 2013-02-17, 20:08   #38
201604181004
Konto usunięte

Aaa łe szkoda, już myślałam że się spotkały koleżanki na wątku
Stary 2013-02-17, 20:11   #39
Angelika220
Raczkowanie

Cytat:
Aaa łe szkoda, już myślałam że się spotkały koleżanki na wątku
byłoby śmiesznie Ok, już nie offtopuję, przepraszam
Stary 2013-02-17, 20:11   #40
funk_you
Wtajemniczenie

Oooo, wątek dla mnie! Zgłaszam się! Co prawda moja 'kariera' przyszłej filolożki trwa krótko bo jeden semestr ale zawsze to coś!

Muszę przyznać, że poległam na Historii literatury staropolskiej, która mnie pokonała. Teraz ja zamierzam pokonać hls

Właśnie dostałam plan na nowy semestr i załamka, poniedziałek jedne ćwiczenia na 14 czy tam 15. Piątek jeden wykład, za to środa do 20. Dobijają mnie te okienka. W ogóle jestem bardzo zdziwiona moją uczelnią, bo plan rzucają studentom dzień przed, albo w ogóle tego samego dnia( przykładowo plan zmienia się od poniedziałku, no to poinformujemy ich o planie w poniedziałek )
funk_you jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-17, 20:21   #41
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez Tolvaj Pokaż wiadomość
Chociaż na mojej niszowej filologii nie wywalają nikogo (tylko 1 dziewczynę na 1 roku), bo i tak zostało nas kilkanaście osób, więc chuchają na nas aż do przesady, trudno coś oblać
Hmm, a gdzie tak dają (sugeruję się nickiem)?

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-17, 20:28   #42
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
Ja już jestę absolwętę
Ja też Uuu, ale kiedy to było W czasie studiów mogłam wylać morze frustracji, a teraz z uśmiechem to tylko wspominam

Cytat:
a u filologów najczęściej zajmuje się literaturą
A w szczególności teorią literatury

Cytat:
Tak swoją drogą... mogę zapytać kto na jakiej filo się użera/ł? Zgłasza się węgierski
Ja się patriotycznie użerałam z polską, aby teraz zasilić grono wyspiarskiej emigracji
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-17, 20:43   #43
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Hym, przewodnik to ja mam, kupiłam 5 lat temu i nadal mi służy Powiedz mi na ile dni jedziecie i czy tylko Budapeszt to Ci polecę co i jak plus sypnę linkami
Tylko Budapeszt (ew. jak gdzieś blisko miasta jest coś cuperfasynującego i superciekawego to moglibyśmy jeden dzień na to poświęcić). Wstępnie będziemy tam jakieś 4-5 całych dni

Cytat:
Ja się nie zdradzam, ale podejrzewam że u mnie magisterki nie będzie - chociaż teraz robię maturę żeby iść na drugi kierunek studiów najprawdopodobniej rzucę to wszystko w diabły i wyjadę za granicę. Zagramanica nie straszna jak się zna języki! ;p

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

To ja wam jeszcze postękam że u mnie krucho z kasą, przez sesję musiałam ograniczyć moją pracę, teraz chwilowa przerwa, znowu poprawka na głowie a jeszcze jak mi warunek dowalą to będę jadła tynk

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Chociaż właśnie jestem na etapie: obożemójedynymaryjkojózef urzucamstudia bo psychicznie nie wyrabiam.
Też mam w planach wyjazd za granicę, bo przyszłości w Polsce raczej nie widzę. Jednak ja już zdecydowałam, że po magisterce (którą będę na pewno robić na innej uczelni)
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-17, 20:44   #44
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez funk_you Pokaż wiadomość
Muszę przyznać, że poległam na Historii literatury staropolskiej, która mnie pokonała. Teraz ja zamierzam pokonać hls
Ja ze wstydem muszę przyznać (chociaż hejtowałam to na wątku o ludzkich zachowaniach...), że przeczytalam bardzo mało lektur na staropole A to dlatego, że w większości były tam tomiki wierszy, a ja wierszy nie lubię I zabrakło mi czasu.. No a z egzaminu dostałam 3+.... a jak sobie przypominam jak dukałam i stękałam, to wydaje mi się, że doktor dał mi tą tróję z plusem z litości. Tzn. na 2 nie zasługiwałam, bo cos tam wiedziałam, ale na 3+ też nie. I normlanie czuję, że to było z litości i dlatego, że zdawałam zerówkę z oświecenia u tego samego goscia na 4+ (wtedy miałam wszystkie lektury obcykane), więc może sobie pomyślał, że umiem tylko stres mnie zżera

Cytat:
W ogóle jestem bardzo zdziwiona moją uczelnią, bo plan rzucają studentom dzień przed, albo w ogóle tego samego dnia( przykładowo plan zmienia się od poniedziałku, no to poinformujemy ich o planie w poniedziałek )
U mnie na szczęście znamy plan od tygodnia

Edytowane przez bowszystkotoiluzjajest
Czas edycji: 2013-02-17 o 20:46
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-17, 20:46   #45
Pinakoladka2008
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ja się patriotycznie użerałam z polską, aby teraz zasilić grono wyspiarskiej emigracji

Coś czuję, że mnie czeka ten sam los...
2,5 roku już się użeram z filologią

"
Nie mów mi nigdy, że za zło trzeba płacić
Są takie rzeczy, które robię dla zwykłej draki"
Pinakoladka2008 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-17, 20:47   #46
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
Tylko Budapeszt (ew. jak gdzieś blisko miasta jest coś cuperfasynującego i superciekawego to moglibyśmy jeden dzień na to poświęcić). Wstępnie będziemy tam jakieś 4-5 całych dni
Dobra, to coś wykminię

Stary 2013-02-17, 20:50   #47
Pinakoladka2008
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
Ja ze wstydem muszę przyznać (chociaż hejtowałam to na wątku o ludzkich zachowaniach...), że przeczytalam bardzo mało lektur na staropole A to dlatego, że w większości były tam tomiki wierszy, a ja wierszy nie lubię I zabrakło mi czasu.. No a z egzaminu dostałam 3+.... a jak sobie przypominam jak dukałam i stękałam, to wydaje mi się, że doktor dał mi tą tróję z plusem z litości. Tzn. na 2 nie zasługiwałam, bo cos tam wiedziałam, ale na 3+ też nie. I normlanie czuję, że to było z litości i dlatego, że zdawałam zerówkę z oświecenia u tego samego goscia na 4+ (wtedy miałam wszystkie lektury obcykane), więc może sobie pomyślał, że umiem tylko stres mnie zżera
Nie wiem jak to się stało, ale przeszłam wszystkie egzaminy z literatury bez poprawki. No dobra, tak szczerze to miałam mnóstwo szczęścia
Zawsze, ale to zawsze dostawałam pytanie z czegoś co czytałam, a jakbym dostała pytanie, które miała osoba będąca ze mną na egzaminie to nic bm nie powiedziała

"
Stary 2013-02-17, 20:52   #48
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pinakoladka2008 Pokaż wiadomość
Coś czuję, że mnie czeka ten sam los...
2,5 roku już się użeram z filologią
Jak kończyłam studia to jeszcze nie myślałam o wyjeździe (tzn. na pewno nie na stałe, a to już prawie 5 lat ) Nawet podyplomówkę zrobiłam Tylko szkoda że tu mi się to na nic nie przyda...

Jak byłam na II roku to na moim wydziale przyszedł czas na... zamianę sali wykładowej z czytelnią Czyli przeniesienie wszystkiego na trasie parter-I piętro. Przez rok NIE BYŁO czytelni A zamówione książki odbierało się w maleńkim pomieszczeniu zawalonym po sufit książkami Potem jeszcze windę robili-zajęcia w takich warunkach to niezapomniane przeżycie

I jeszcze wykład 1,5h co dwa tygodnie w piątek o godz. chyba 13 A to był semestr, kiedy w piątek nie było żadnych innych zajęć (I rok)

Też oblałam egzamin z lit. staropolskiej A to była moja pierwsza poprawka...

U mnie była łacina (tylko dla tych, którzy nie mieli jej w liceum). SCS nie mieliśmy, za to pogrom siali na gramatyce historycznej. Do tej pory nie wiem czy to jest to samo, tylko na różnych uczelniach inaczej się nazywa

Edytowane przez hanjah
Czas edycji: 2013-02-17 o 20:56
Stary 2013-02-17, 20:55   #49
MaLibu 2o
Raczkowanie

taaa.. te pojedyncze egzemplarze ksiazek

Cytat:
[*]
hahahahah
tak w sumie to zdecydowana większość przedmiotow na filologi jest kompletnie nie przydatna w pozniejszym zyciu zawodowym.. tak szczerze mowiac to studia przygotowuja chyba tylko do pozniejszej ewentualnej pracy na uczelni (ktora podejmuje jakis mikro procent wszystkich studentow..), wiec nie dziwie sie ze w zasadzie to dla potencjalnych, przyszlych pracodawcow bardzo niewiele znacza.. no ale znowu nie miej papierka wyzszej uczelni, gdzie na prawie kazde stanowisko takowego wymagaja i badz tu czlowieku madry
MaLibu 2o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-17, 20:56   #50
Pinakoladka2008
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak kończyłam studia to jeszcze nie myślałam o wyjeździe (tzn. na pewno nie na stałe, a to już prawie 5 lat ) Tylko szkoda że tu mi się to na nic nie przyda...
No właśnie ja chętnie spróbowałabym wyjechać, nawet jeśli trzeba zacząć wszystko od nowa. Tylko kwestia tego, że nie mam pojęcia co mogłabym tam robić na stałe po takiej filologii

"
Stary 2013-02-17, 21:01   #51
bloodstreams
Przyczajenie

Kłania się filolożka angielska, już licencjatka, ale męczę się jeszcze na II stopniu.

Mnie się plan ułożył dość sensownie w nowym semestrze i tylko w czwartek mam dwa okienka, ale co mają powiedzieć osoby, które bedą mieć zajęcia do 19.45.. Studia dzienne.
bloodstreams jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-17, 21:02   #52
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze wykład 1,5h co dwa tygodnie w piątek o godz. chyba 13 A to był semestr, kiedy w piątek nie było żadnych innych zajęć (I rok)
Ja w pierwszym semestrze miałam wolne piątki (i prawie wolne czwartki - jeden wykład o 15;15), a teraz w drugim semestrze w piątek mam jeden wykład na 9 rano

Cytat:
U mnie była łacina (tylko dla tych, którzy nie mieli jej w liceum).
Ja na szczęście miałam w liceum także musiałam zaliczyć jakieś 100 sentencji, no i dzięki temu piąteczka W drugim semestrze mają mieć egzamin - nam babka powiedziała, że przepisze nam tamtą piątkę... tyle że okazało się, że zmienił się prowadzący zajęcia I nie wiem jak to u niego będzie..

Cytat:
SCS nie mieliśmy, za to pogrom siali na gramatyce historycznej. Do tej pory nie wiem czy to jest to samo, tylko na różnych uczelniach inaczej się nazywa
Moja biblioteka wydziałowa pozbywała się starych książek (dzięki temu zdobyłam "trojaczki" za złotówkę )).. wprawdzie w opłakanym stanie, ale można sobie zrobić swoją obwolutę przecież No i tym sposobem kupiłam także jakiś podręcznik do starocerkiewnosłowiańskie go.... po czym zobaczyłam na liście przedmiotów, że na drugim roku mamy prasłowiański.. więc powiedzcie mi, czy to to samo?
Stary 2013-02-17, 21:03   #53
Pinakoladka2008
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MaLibu 2o Pokaż wiadomość
tak w sumie to zdecydowana większość przedmiotow na filologi jest kompletnie nie przydatna w pozniejszym zyciu zawodowym..
3 tygodnie temu miałam egzamin ze gramatyki historycznej j. polskiego i wtedy zaczęłam zastanawiać się, czego ja się uczę... założę się, że nigdy więcej nie usłyszę nawet o jerach itp.

"

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-17, 21:03   #54
mell002
Zadomowienie

Cytat:
Och no nie wiem :S na priv ci mogę opisać

Ale na tę maturę prędzej pójdę żeby się sprawdzić, bo tak jak mówiłam - chyba mnie gila ta polska i to polskie wykształcenie.
Gdybym miała kasę na studia w UK, już dawno by mnie tu nie było. Póki co mam nadzieję, że kiedyś uda mi się postąpić zgodnie z poradą znajomej i "wyp***rzyć na Erasmus".

mell002 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-17, 21:04   #55
funk_you
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MaLibu 2o Pokaż wiadomość

hahahahah
tak w sumie to zdecydowana większość przedmiotow na filologi jest kompletnie nie przydatna w pozniejszym zyciu zawodowym.. tak szczerze mowiac to studia przygotowuja chyba tylko do pozniejszej ewentualnej pracy na uczelni (ktora podejmuje jakis mikro procent wszystkich studentow..), wiec nie dziwie sie ze w zasadzie to dla potencjalnych, przyszlych pracodawcow bardzo niewiele znacza.. no ale znowu nie miej papierka wyzszej uczelni, gdzie na prawie kazde stanowisko takowego wymagaja i badz tu czlowieku madry
Uwielbiam te zapychacze typu nauki pomocnicze gdzie przez cały semestr babeczka uczyła nas robić bibliografię Na koniec semestru mieliśmy na zaliczanie napisać przykładową bibliografię, tylko 10 pozycji a i tak przyczepiała się: a tu pani justyno jeszcze mógłby być nawiasik kwadratowy, hmm ale nie musi pani. fajnie byłoby gdyby pani go wstawiła jednak, no ale nie trzeba, nie trzeba

Wybrałam już specjalność czy też specjalizację nie pamiętam dokładnie jak to się nazywa Mamiona przyszłymi perspektywami, poszerzaniem swoich horyzontów i innymi głodnymi kawałkami wybrałam specjalność WOK i teraz zastanawiam się czy dobrze zrobiłam. Do wyboru była jeszcze literatura i piśmiennictwo regionu( prowadzone przez babkę od bibliografii ) i edytorska( w ogóle siebie tam nie widzę).

Edytowane przez funk_you
Czas edycji: 2013-02-17 o 21:06
funk_you jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-17, 21:05   #56
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ja chętnie spróbowałabym wyjechać, nawet jeśli trzeba zacząć wszystko od nowa. Tylko kwestia tego, że nie mam pojęcia co mogłabym tam robić na stałe po takiej filologii
Moja koleżanka uczy w weekendowej szkole polskiej. Ja takiej pracy nie podejmę, bo nie mam kursu pedagogicznego Teraz żałuję, że go nie zrobiłam
Stary 2013-02-17, 21:11   #57
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez mell002 Pokaż wiadomość
Gdybym miała kasę na studia w UK, już dawno by mnie tu nie było. Póki co mam nadzieję, że kiedyś uda mi się postąpić zgodnie z poradą znajomej i "wyp***rzyć na Erasmus".
Polecam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-17, 21:14   #58
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Uwielbiam te zapychacze typu nauki pomocnicze gdzie przez cały semestr babeczka uczyła nas robić bibliografię Na koniec semestru mieliśmy na zaliczanie napisać przykładową bibliografię, tylko 10 pozycji a i tak przyczepiała się: a tu pani justyno jeszcze mógłby być nawiasik kwadratowy, hmm ale nie musi pani. fajnie byłoby gdyby pani go wstawiła jednak, no ale nie trzeba, nie trzeba
Moja babka od pomocniczych była równie koszmarna I jeszcze te robienie referatów np. o słownikach, jakie są ich wydania itd referacik na 15 minut - mówisz dwie minuty, ona ci przerwa i dodaje milion swoich dygresji, więc stoisz na środku jak ciul kolejne pół godziny, po czym dopiero możesz kontynuować referat

A co do specjalności... ja mam teraz na roku 29 osób Do wyboru powinny być 3 specjalności.. i teraz już to widzę Jeżeli byłyby dwie i byłoby po równo - tzn. 15 osób na jednej, a 14 na drugiej, to pewnie by otworzyli obie. Ale jest możliwość, że będzie np. 20 osób na jednej specjalności, a 9 na drugiej, no to średnio to widzę. Albo 15 osób na jednej, 7 osób na drugiej i 6 na trzeciej, to też pewnie by to nie przeszło więc tak czy siak pewne grono osób będzie musiało zapisać się na specjalność, która go nie interesuje.
Stary 2013-02-17, 21:15   #59
Pinakoladka2008
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja koleżanka uczy w weekendowej szkole polskiej. Ja takiej pracy nie podejmę, bo nie mam kursu pedagogicznego Teraz żałuję, że go nie zrobiłam

no ja też nie będę miała żadnych uprawnień, bo jestem na specjalizacji redaktorsko-medialnej

"
Stary 2013-02-17, 21:15   #60
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
Ja w pierwszym semestrze miałam wolne piątki (i prawie wolne czwartki - jeden wykład o 15;15), a teraz w drugim semestrze w piątek mam jeden wykład na 9 rano
Na I roku miałam poniedziałki i piątki wolne Za to w czwartki moja grupa miała angielski o... 18-2h zegarowe

Cytat:
Ja na szczęście miałam w liceum także musiałam zaliczyć jakieś 100 sentencji, no i dzięki temu piąteczka W drugim semestrze mają mieć egzamin - nam babka powiedziała, że przepisze nam tamtą piątkę... tyle że okazało się, że zmienił się prowadzący zajęcia I nie wiem jak to u niego będzie..
U nas nic nie zaliczali Po prostu nie mieli łaciny wpisanej na karcie egzaminacyjnej
Ja przeszłam 4 sem. łaciny-bez egzaminu, tylko ocena na zaliczenie.

Cytat:
Moja biblioteka wydziałowa pozbywała się starych książek (dzięki temu zdobyłam "trojaczki" za złotówkę )).. wprawdzie w opłakanym stanie, ale można sobie zrobić swoją obwolutę przecież No i tym sposobem kupiłam także jakiś podręcznik do starocerkiewnosłowiańskie go.... po czym zobaczyłam na liście przedmiotów, że na drugim roku mamy prasłowiański.. więc powiedzcie mi, czy to to samo?
Mnie się to właśnie z gramatyką hist(e)oryczną kojarzy

Cytat:
3 tygodnie temu miałam egzamin ze gramatyki historycznej j. polskiego i wtedy zaczęłam zastanawiać się, czego ja się uczę... założę się, że nigdy więcej nie usłyszę nawet o jerach itp.
Na moim roku tak z 1/3 miała poprawkę A o jerach rzeczywiście nigdy więcej nie usłyszysz

Cytat:

Wybrałam już specjalność czy też specjalizację nie pamiętam dokładnie jak to się nazywa Mamiona przyszłymi perspektywami, poszerzaniem swoich horyzontów i innymi głodnymi kawałkami wybrałam specjalność WOK i teraz zastanawiam się czy dobrze zrobiłam. Do wyboru była jeszcze literatura i piśmiennictwo regionu( prowadzone przez babkę od bibliografii ) i edytorska( w ogóle siebie tam nie widzę).
Nauki pomocnicze super były I muszę przyznać, że naprawdę mi się przydały

Studiowałam w czasach, kiedy nie trzeba było wybierać specjalności-skutek taki, że nie zrobiłam żadnej Nie dostałam się właśnie na edytorską (32 miejsca na cały rok-wtedy to było z 200 osób, bo na magisterkę-studia robiłam jednolite-przyszli ludzie z kolegium nauczycielskiego) Potem zrobiłam z tego podyplomówkę

Edytowane przez hanjah
Czas edycji: 2013-02-17 o 21:17
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości