|
|
#31 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Hejsterskie filolożki
Cytat:
Uchylisz rąbka tajemnicy?Druga filo?
|
|
|
#32 |
|
Konto usunięte
|
Och no nie wiem :S na priv ci mogę opisać
![]() Ale na tę maturę prędzej pójdę żeby się sprawdzić, bo tak jak mówiłam - chyba mnie gila ta polska i to polskie wykształcenie. |
|
|
|
|
#33 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja się pocieszam, że jeszcze tylko kilka miesięcy, no ale jednak trochę wysiłku trzeba włożyć w to, żeby skończyć :P Chociaż na mojej niszowej filologii nie wywalają nikogo (tylko 1 dziewczynę na 1 roku), bo i tak zostało nas kilkanaście osób, więc chuchają na nas aż do przesady, trudno coś oblać
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Konto usunięte
|
U nas wręcz przeciwnie. Dlatego mi się po prostu nie chce.
|
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
hahaha Karolina to Ty? Świat jest mały
|
|
|
|
|
#36 |
|
Konto usunięte
|
Do kogo to?
Bo ja jestem Kasia
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Ahh, nie nie, do "linki_12", ale doczytalam, że jest z rosyjskiej, a nie tak jak myslalam z innej i chcialam usunąć posta ale nie umialam
było tylko "Edytuj". Głąb jestem |
|
|
|
|
#38 |
|
Konto usunięte
|
Aaa łe szkoda, już myślałam że się spotkały koleżanki na wątku
|
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Wtajemniczenie
|
Oooo, wątek dla mnie! Zgłaszam się!
Co prawda moja 'kariera' przyszłej filolożki trwa krótko bo jeden semestr ale zawsze to coś!Muszę przyznać, że poległam na Historii literatury staropolskiej, która mnie pokonała. Teraz ja zamierzam pokonać hls Właśnie dostałam plan na nowy semestr i załamka, poniedziałek jedne ćwiczenia na 14 czy tam 15. Piątek jeden wykład, za to środa do 20. Dobijają mnie te okienka. W ogóle jestem bardzo zdziwiona moją uczelnią, bo plan rzucają studentom dzień przed, albo w ogóle tego samego dnia( przykładowo plan zmienia się od poniedziałku, no to poinformujemy ich o planie w poniedziałek )
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
|
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też
Uuu, ale kiedy to było W czasie studiów mogłam wylać morze frustracji, a teraz z uśmiechem to tylko wspominam ![]() A w szczególności teorią literatury ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#43 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#44 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to dlatego, że w większości były tam tomiki wierszy, a ja wierszy nie lubię I zabrakło mi czasu.. No a z egzaminu dostałam 3+.... a jak sobie przypominam jak dukałam i stękałam, to wydaje mi się, że doktor dał mi tą tróję z plusem z litości. Tzn. na 2 nie zasługiwałam, bo cos tam wiedziałam, ale na 3+ też nie. I normlanie czuję, że to było z litości i dlatego, że zdawałam zerówkę z oświecenia u tego samego goscia na 4+ (wtedy miałam wszystkie lektury obcykane), więc może sobie pomyślał, że umiem tylko stres mnie zżera ![]() Cytat:
Edytowane przez bowszystkotoiluzjajest Czas edycji: 2013-02-17 o 21:46 |
||
|
|
|
|
#45 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Coś czuję, że mnie czeka ten sam los... 2,5 roku już się użeram z filologią
|
|
|
#46 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
|
|
|
|
#47 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zawsze, ale to zawsze dostawałam pytanie z czegoś co czytałam, a jakbym dostała pytanie, które miała osoba będąca ze mną na egzaminie to nic bm nie powiedziała
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Nawet podyplomówkę zrobiłam Tylko szkoda że tu mi się to na nic nie przyda... Jak byłam na II roku to na moim wydziale przyszedł czas na... zamianę sali wykładowej z czytelnią ![]() I jeszcze wykład 1,5h co dwa tygodnie w piątek o godz. chyba 13 ![]() Też oblałam egzamin z lit. staropolskiej A to była moja pierwsza poprawka...U mnie była łacina (tylko dla tych, którzy nie mieli jej w liceum). SCS nie mieliśmy, za to pogrom siali na gramatyce historycznej. Do tej pory nie wiem czy to jest to samo, tylko na różnych uczelniach inaczej się nazywa
Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2013-02-17 o 21:56 |
|
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
taaa.. te pojedyncze egzemplarze ksiazek
![]() hahahahah tak w sumie to zdecydowana większość przedmiotow na filologi jest kompletnie nie przydatna w pozniejszym zyciu zawodowym.. tak szczerze mowiac to studia przygotowuja chyba tylko do pozniejszej ewentualnej pracy na uczelni (ktora podejmuje jakis mikro procent wszystkich studentow..), wiec nie dziwie sie ze w zasadzie to dla potencjalnych, przyszlych pracodawcow bardzo niewiele znacza.. no ale znowu nie miej papierka wyzszej uczelni, gdzie na prawie kazde stanowisko takowego wymagaja i badz tu czlowieku madry
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#51 |
|
Przyczajenie
|
Kłania się filolożka angielska, już licencjatka, ale męczę się jeszcze na II stopniu.
Mnie się plan ułożył dość sensownie w nowym semestrze i tylko w czwartek mam dwa okienka, ale co mają powiedzieć osoby, które bedą mieć zajęcia do 19.45.. Studia dzienne.
|
|
|
|
|
#52 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(i prawie wolne czwartki - jeden wykład o 15;15), a teraz w drugim semestrze w piątek mam jeden wykład na 9 rano ![]() Cytat:
także musiałam zaliczyć jakieś 100 sentencji, no i dzięki temu piąteczka W drugim semestrze mają mieć egzamin - nam babka powiedziała, że przepisze nam tamtą piątkę... tyle że okazało się, że zmienił się prowadzący zajęcia I nie wiem jak to u niego będzie..Cytat:
)).. wprawdzie w opłakanym stanie, ale można sobie zrobić swoją obwolutę przecież No i tym sposobem kupiłam także jakiś podręcznik do starocerkiewnosłowiańskie go.... po czym zobaczyłam na liście przedmiotów, że na drugim roku mamy prasłowiański.. więc powiedzcie mi, czy to to samo?
|
|||
|
|
|
|
#53 |
|
Wtajemniczenie
|
3 tygodnie temu miałam egzamin ze gramatyki historycznej j. polskiego i wtedy zaczęłam zastanawiać się, czego ja się uczę... założę się, że nigdy więcej nie usłyszę nawet o jerach itp.
|
|
#54 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Póki co mam nadzieję, że kiedyś uda mi się postąpić zgodnie z poradą znajomej i "wyp***rzyć na Erasmus".
|
|
|
#55 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wybrałam już specjalność czy też specjalizację nie pamiętam dokładnie jak to się nazywa Mamiona przyszłymi perspektywami, poszerzaniem swoich horyzontów i innymi głodnymi kawałkami wybrałam specjalność WOK i teraz zastanawiam się czy dobrze zrobiłam. Do wyboru była jeszcze literatura i piśmiennictwo regionu( prowadzone przez babkę od bibliografii ) i edytorska( w ogóle siebie tam nie widzę).
Edytowane przez funk_you Czas edycji: 2013-02-17 o 22:06 |
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz żałuję, że go nie zrobiłam
|
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
|
|
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze te robienie referatów np. o słownikach, jakie są ich wydania itd referacik na 15 minut - mówisz dwie minuty, ona ci przerwa i dodaje milion swoich dygresji, więc stoisz na środku jak ciul kolejne pół godziny, po czym dopiero możesz kontynuować referat ![]() A co do specjalności... ja mam teraz na roku 29 osób Do wyboru powinny być 3 specjalności.. i teraz już to widzę Jeżeli byłyby dwie i byłoby po równo - tzn. 15 osób na jednej, a 14 na drugiej, to pewnie by otworzyli obie. Ale jest możliwość, że będzie np. 20 osób na jednej specjalności, a 9 na drugiej, no to średnio to widzę. Albo 15 osób na jednej, 7 osób na drugiej i 6 na trzeciej, to też pewnie by to nie przeszło więc tak czy siak pewne grono osób będzie musiało zapisać się na specjalność, która go nie interesuje.
|
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ja też nie będę miała żadnych uprawnień, bo jestem na specjalizacji redaktorsko-medialnej
|
|
|
#60 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to w czwartki moja grupa miała angielski o... 18-2h zegarowe ![]() Cytat:
Po prostu nie mieli łaciny wpisanej na karcie egzaminacyjnej ![]() Ja przeszłam 4 sem. łaciny-bez egzaminu, tylko ocena na zaliczenie. Cytat:
![]() Cytat:
A o jerach rzeczywiście nigdy więcej nie usłyszysz ![]() Cytat:
I muszę przyznać, że naprawdę mi się przydały![]() Studiowałam w czasach, kiedy nie trzeba było wybierać specjalności-skutek taki, że nie zrobiłam żadnej Nie dostałam się właśnie na edytorską (32 miejsca na cały rok-wtedy to było z 200 osób, bo na magisterkę-studia robiłam jednolite-przyszli ludzie z kolegium nauczycielskiego) Potem zrobiłam z tego podyplomówkę
Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2013-02-17 o 22:17 |
|||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

Uchylisz rąbka tajemnicy?Druga filo?

było tylko "Edytuj". Głąb jestem 

W czasie studiów mogłam wylać morze frustracji, a teraz z uśmiechem to tylko wspominam

Nie dostałam się właśnie na edytorską (32 miejsca na cały rok-wtedy to było z 200 osób, bo na magisterkę-studia robiłam jednolite-przyszli ludzie z kolegium nauczycielskiego)
Potem zrobiłam z tego podyplomówkę